Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Google tv si open vpn

Vot europarlamentare

Sfat reparatii

Jurnal de bord Tesla M3SR 2024 Hi...
 Acostament sosele comune Romania

AI-ul Google cartografiaza 1 mili...

De ce nu se fac profesori doar ol...

imprimanta laser capacitate medie...
 Parere garsoniera Tineretului

Sfaturi achizitie boxe hi-fi pent...

Baterie externa solara vs baterie...

Sapa peste pardosea veche
 recomandare placa captura video

Trecere apartament pe numele meu

Seria 3 - E90 / 91

LakeSide 11 Straulesti
 

Debo.ro este un vanzator cu probleme

- - - - -
  • Please log in to reply
108 replies to this topic

#19
thedragon

thedragon

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 31
  • Înscris: 24.12.2006
ram, produsele provin din alte surse, nu din cele oficiale. De aceea timpul de asteptare este mai mare (5-10 zile).

Daca nu te deranjeaza timpul de asteptare, go for it. Produsele vin sigilate, intacte, cu toate accesoriile. Daca ai mai multe intrebati pot suna la ei, nu cred ca s-ar supara :).

#20
geogill

geogill

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 3
  • Înscris: 02.05.2009

 thedragon, on 22nd March 2011, 13:41, said:

ram, produsele provin din alte surse, nu din cele oficiale. De aceea timpul de asteptare este mai mare (5-10 zile).

Daca nu te deranjeaza timpul de asteptare, go for it. Produsele vin sigilate, intacte, cu toate accesoriile. Daca ai mai multe intrebati pot suna la ei, nu cred ca s-ar supara :).
Salut, baieti ! Vreti sa mai radeti de inca unu'? Io sant ala: intai am platit 10% avans, cu O.P. la Transilvania, (conform facturii proforme de la debo) pentru Panasonic HDC-SDT 750 EG negru - 375,60 RON din totalul de 3755,99RON, acum cateva zile (21.03.2011), si de-abia azi am intrat si eu pe forumuri si m-am cam speriat. Ce ziceti ce sanse am sa iau camera asta video (prima,pentru publicul larg, care filmeaza si 3D), in contextul in care la celelalte magazine on-line pleaca de la 4950,00 lei in sus ? Mersi pentru zambetele de incurajare !http://forum.softped...lt/notangel.gif

#21
ram

ram

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,411
  • Înscris: 22.01.2002

 inius, on 22nd March 2011, 10:27, said:

Ce e aia "teapa la livrare", ca eu n-am auzit termenul asta? Adica "metoda valutistului", sau ce? Cumperi inainte si primesti un teanc de dolari falsi?

Cata vreme comertul online din Romania nu necesita plata inainte nu vad de ce esti asa anxios. Plus ca poti sa le dai un telefon si sa le ceri lamuriri.

Cel mai probabil emro asta e un magazin care se aprovizioneaza pe alte filiere decat cele ale principalilor distribuitori din Romania. Eu mi-am luat un telefon de la un magazin online care il avea cu vreo 300 de lei mai ieftin decat "pe piata". Motivul? Nu era modelul oficial pentru Romania, cu harti pentru Romania, softuri etc. Dupa ce l-am cumparat am luat de pe site-ul producatorului toate softurile pentru Romania si aia a fost.
Eu, in general, inainte de a cumpara orice produs, ma informez din mai multe surse, primordial fiind pretul mai mic. Dar diferenta de 550 RON la un produs (in speta, la monitorul LED Samsung de mai sus) mi se pare foarte mare, chiar daca pretul mai mic e la mai multe firme online.
Intreb, pun si raul inainte, poate fi vreo firma dubioasa care poate pune in colet un produs cu mult mai ieftin decat ai cerut, cu defecte, poate, iremediabile (adica, sa fie bun de bibelou), etc. Nu stiu daca a mai patit cineva asa ceva, dar nu e imposibil, mai ales ca e cam greu sa faci ceva concret, si rapid, pentru a-ti recupera banii, si datorita distantei (de exemplu, la Cluj e una din firme care au pretul asa de mic).
Daca e cineva care a patit-o cu vreo firma online, rog sa scrie aici, ca sume mari stranse pentru a cumpara un produs de lux, n-o gasesti pe toate drumurile !

#22
geogill

geogill

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 3
  • Înscris: 02.05.2009
Salut din nou ! Vreau să spun că mi-au fost înșelate așteptările: azi dimineață mi-a sosit camera 3D Panasonic, în perfectă stare, cu sigiliul producătorului. Pe scurt: am crezut că iau țeapă având în vedere diferențele de preț de 1300,00lei comparativ cu mulți alți furnizori. Până acum, ca punct de referință pt. mine era Emag-ul, și chiar am stat cu inima indoită că am comandat la Debo pe 21.03.'11, iar Emag-ul a scăzut prețul pe 23.03.'11 de la 4.955,00 la 4.454,10 (singurii care au scăzut prețul, ceilalți se învârt încă în jurul a 5.000 de lei, și asta văzută pe price.ro și pe compari.ro). Și altă surpriză pt. mine: tot azi, Debo a mai scăzut prețul cu încă 117 lei (3.638,96 față de 3.755,99 cât am plătit eu). Ce pot să spun mai mult? Tot respectul față de cei de la Debo : n-am discutat cu ei decât de 4 ori la telefon, și o dată cu cei de la curierat. Pentru cei care cred asta : NU, nu le fac nici un fel de reclamă gratuită, ci sunt foarte mulțumit de produs și de preț în primul rând, în contextul în care m-am împrumutat de banii ăștia și am plătit orbește cei 10% avans. Sper să-mi scot investiția pe la nunți și botezuri. Hai, pentru cei cârcotași, să aibă și Debo un sfert de bulină neagră: produsul mi-a fost livrat așa: cutia originală într-o pungă de plastic transparent și cu scotch-uri personalizate Debo. Alții mai puneau o cutie de carton în plus... Dar chiar și așa, cred că se merita pentru diferența minimă de 700 de lei care este în prezent între ei și ceilalți furnizori . Și ca un P.S.: urmăresc această cameră de când a apărut pe piață: octombrie-noiembrie 2010, și primii care au adus-o au fost cei de la Emag, cu 6.200 lei (prețul recomandat de Panasonic era în jurul a 1400 Euro) așa că în final consider că am făcut o afacere mai mult decât bună. Vă salut și criză cât mai ușoară !

#23
thedragon

thedragon

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 31
  • Înscris: 24.12.2006
Sa fie intr-un ceas bun si sa o folosesti cu placere. Cat de curand o sa cumpar o camera video Full HD si, desigur, de la debo o voi cumpara.
Am fost multumit de preturi si de felul cum au vorbit cu mine. Sa sper ca si cu garantia se poate rezolva la fel de amiabil

#24
claudia2008

claudia2008

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,118
  • Înscris: 29.05.2008

 ram, on 22nd March 2011, 03:57, said:

Stie cineva ceva de http://www.emro.ro ? Preturile sunt FOARTE mici la multe produse de acolo (vedeti diferenta de 550 RON -> FATA DE EMAG SI MULTE ALTELE <- LA TV Samsung LED UE40C5000: http://www.emro.ro/p...-ue40c5000.html ). Sunt second-hand sau e teapa la primirea coletului ? Poate da cineva detalii, va rog ? La fel, si ceva detalii despre seriozitatea celor de aici: http://www.debo.ro, cu acelasi tip de TV LED: http://www.debo.ro/s...-40-c-5000.html ! Mi se par imense diferentele de peste 550 RON (CEL PUTIN LA EMAG, DAR SI LA DOMO, ALTEX, ETC.).
P.S. DACA SE POATE, SI CEVA DETALII DESPRE: http://www.plasme-lcd.ro CU ACEEASI OFERTA DE TV LED: http://www.plasme-lc...ng-ue40c5000-47
Buna.
Vreau sa va spun ca am cumparat pana acum doua televizoare de la www.plasme-lcd.ro. La fel i-am intrebat si eu la inceput, daca produsul este nou, cum poate sa coste 5100 lei iar la altii 6700 lei. Ambele s-au dovedit perfecte, sigilate, identice cu cele din alte magazine mai scumpe (comparam cutia si modul de ambalare cu al unei prietene care luase exact acelasi produs din alta parte).
Saptamana trecuta un prieten si-a comandat un televizor la www.emro.ro, daca ceva nu va fi ok va voi spune.
Astazi mi-am comandat si eu la www.debo.ro o camera Panasonic de 1340 lei, alte magazine online avand afisate pe www.price.ro preturi care incep de pe la 1500 lei.

In concluzie, ceea ce vreau sa spun, nu trebuie sa fiti atat de sceptici in privinta magazinelor online cu preturi mici.
Acestea sunt firme mai mici, cu sedii (si eventual showroom-uri) cu chirii mai mici, in unele cazuri importatori directi care vand bine oricum (inclusiv catre alte magazine online).
Daca nu vom mai fi atat de sceptici si le vom creste vanzarile si magazinelor cu produse mai ieftine, vom stimula concurenta, determinand si pe celelalte magazine online sa-si revizuiasca adaosurile comerciale.
OFF: Daca vom face cunoscut si in randul majoritatii populatiei faptul ca fuctioneaza ok comertul online, poate va veni si la romani o zi in care preturile sa fie corect aliniate (asa cum se intampla afara). In marile magazine (reale nu virtuale) gaseam doar cateva produse scoase de mult timp din fabricatie, preturi mari si lipsa specificatii tehnice. Cu toate astea vedeam o statistica in care ponderea vanzarilor de laptopuri o detin aceste magazine, magazine din administrarea carora fac parte, de obicei, dupa cum stiti, persoane politice influente.
Incet incet lumea constata ca nu hipermarketurile au cele mai mici preturi, pentru produse identice. Mai sunt si magazine reale mici, dar de multe ori sunt inghitite intr-un fel sau altul de cele hiper-mari (cel care ofera magazine mici inchiriate este influentat de cei influenti sa mareasca chiriile si uneori sa demoleze - stiu cazuri concrete).
Cel putin asta cred eu si imi cer scuze ca am cam deviat pe final in off-topic.

Edited by claudia2008, 18 April 2011 - 13:16.


#25
johnalex09

johnalex09

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 709
  • Înscris: 17.09.2006
eu acum imi comand un procesor de la ei , este cu 100 de lei mai ieftin decat alte magazine. astept sa vad in cate zile imi vine si daca este ok :), ma risc

#26
Mocebon

Mocebon

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,625
  • Înscris: 06.10.2006
Au preturi accesibile dar ofera doar doi ani garantie, indiferent de produs.

#27
davides

davides

    Active Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 1,461
  • Înscris: 02.10.2007
si-a comandat cumnatul meu un TV Samsung 3D, generatia asta noua de TV-uri(SmartTV) si ii vine saptamana viitoare... E mai ieftin la ei cu vre 500 ron ... Va tin la curent daca ajunge in perfecta stare ;) ...

Edited by davides, 14 May 2011 - 05:48.


#28
vasilerus

vasilerus

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 3
  • Înscris: 22.03.2009
Si eu am cumarat de la ei un laptop Asus, pe pers. juridica. L-am primit defect. Acum astept sa fie reparat. Deci m-am ales cu un produs nou-second hand.

#29
Mocebon

Mocebon

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,625
  • Înscris: 06.10.2006
Nu se repara produsele primite defecte. Acestea trebuie inlocuite de catre vanzator.

#30
vasilerus

vasilerus

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 3
  • Înscris: 22.03.2009

 Mocebon, on 19th May 2011, 10:43, said:

Nu se repara produsele primite defecte. Acestea trebuie inlocuite de catre vanzator.
Raspuns de la Debo.ro
__________________________
Buna ziua,

Conform Art. 2, litera a) din Legea 449/2003 Dvs. nu aveti dreptul de a renunta la produs deoarece s-a facturat pe persoana juridica.

Art. 2
In sensul prezentei legi, urmatorii termeni se definesc astfel:
a) consumator - orice persoana fizica sau grup de persoane fizice constituite in asociatii, care, in cadrul contractelor care intra sub incidenta prezentei legi, actioneaza in scopuri din afara activitatii sale comerciale, industriale sau de productie, artizanale ori liberale;

Produsul va fi adus la conformitate in 15 zile.

Va multumim.

___________________________
Buna ziua,

Produsul Dvs. se afla la service-ul autorizat. Dupa ce primim diagnosticarea va putem comunica exact cum procedam.
Conform Legii 449/2003 privind vânzarea produselor și garanțiile asociate acestora, noi ca vanzatori ne asumam responsabilitatea sa aducem produsul la conformitate in maxim 15 zile.

Daca produsul nu poate fi adus la conformitate se va inlocui cu un produs identic nou.

Va multumim.

#31
thedragon

thedragon

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 31
  • Înscris: 24.12.2006
Vrei sa te scazi cu tva-ul si sa fii protejat ca un consumator normal? :))

Oricum, nu sunt in stare sa comentez eu legea insa nu ai primit laptopul in cutia lui originala si cu sigiliu din fabrica ?

#32
vasilerus

vasilerus

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 3
  • Înscris: 22.03.2009
Termeni si conditii Debo

9. Denuntarea unilaterala a contractului
Consumatorul are dreptul de a denunta unilateral contractul la distanta, in termen de 10 zile lucratoare, fara penalitati si fara invocarea vreunui motiv. Costurile de returnare a produselor vor cadea in sarcina consumatorului. Termenul de 10 zile prevazut pentru exercitarea acestui drept incepe sa curga: a) pentru produse, de la data primirii lor de catre consumator, daca au fost indeplinite prevederile art. 4, Ordonanta nr. 130/2000 privind regimul juridic al contractelor la distanta.
In cazul exercitarii dreptului de denuntare unilaterala a contractului de catre consumator, comerciantul are obligatia sa ramburseze sumele platite de consumator. Rambursarea sumelor se va face in cel mult 30 de zile de la data denuntarii contractului de catre consumator. Cuantumul sumelor ce urmeaza sa se returneze se stabilesc in functie de starea produsului returnat, in urma unei constatari.
      Daca produsul prezinta un defect si face obiectul garantiei, consumatorul nu are dreptul de a denunta unilateral contractul la distanta, in termen de 10 zile lucratoare. In acest caz vanzatorul trebuie sa aduca produsul la conformitate in 15 zile conform legii 449/2003.


Deci, daca il primesti defect nu il mai poti returna in 10 zile lucratoare.

#33
Nightwishh

Nightwishh

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,456
  • Înscris: 13.01.2009
Am cumparat si eu un aparat foto de la Debo acum vreo 3-4 ani, firma nu e noua pe piata. Din cate tin minte, marea majoritate a produselor lor sunt refurbished sau returnate de alti clienti ( vestici )... Poate de aici si diferenta de pret fata de alti vanzatori. Totusi, nu pot pune mana in foc referitor la asta...

#34
thedragon

thedragon

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 31
  • Înscris: 24.12.2006
Nope, toate produsele sunt NOI cu sigiliul de fabrica.  :)

#35
Sorin84k

Sorin84k

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,682
  • Înscris: 17.02.2008
Sa ales prin firma, pentru ca firma sa fie favorizata la plata impozitului pe profit.
Ei pun banii, oficial firma plateste, firma nu plateste cu banii firmei, si astfel, mai putini bani de dat la stat.

#36
mihaipopm8

mihaipopm8

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,800
  • Înscris: 21.12.2009
cumparat de la ei TV LCD 81cm Samsung FullHD ; totul OK ; pret foarte bun!

Anunturi

Chirurgia spinală minim invazivă Chirurgia spinală minim invazivă

Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical.

Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate