Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Acostament sosele comune Romania

AI-ul Google cartografiaza 1 mili...

De ce nu se fac profesori doar ol...

imprimanta laser capacitate medie...
 Parere garsoniera Tineretului

Sfaturi achizitie boxe hi-fi pent...

Baterie externa solara vs baterie...

Sapa peste pardosea veche
 recomandare placa captura video

Trecere apartament pe numele meu

Seria 3 - E90 / 91

LakeSide 11 Straulesti
 datasheet crawling

Sanse refinantare

arii

Sapa peste pardoseala
 

Averea B.O.R.

- - - - -
  • This topic is locked This topic is locked
409 replies to this topic

#109
turcoctonul

turcoctonul

    Senior Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 3,867
  • Înscris: 07.12.2006

View PostPUERTAS, on 24th July 2010, 14:13, said:

Isus in Matei capitolul 10 versicolele 8,9,10 zice altceva complet diferit- ceea ce ati primit gratis dati gratis-citeste-l te rog pentru curiozitate.

Si ti se pare ca harul se da pe bani? Toate taine din biserica sunt gratis, de la botez, spovedanie, impartasanie, etc. Insa e de datoria obstii crestinesti sa asigure preotilor surse de trai, ca tot in biblie zice ca i se cuvine pastorului sa manance din grasimea oilor sau sa nu legi gura boului care traiera si multe altele mai zice sf. Pavel, ca asa cum statului se cuvine sa i se dea dare tot asa si bisericii, ca staul are grija de viata pamanteasca dar biserica de cea vesnica.

View Postlucifer76, on 24th July 2010, 14:34, said:

Mai vorbim de "doar" 600 milioane sau de zeci de miliarde ?

Nu stiu, pe mine nu ma intereseaza ce proprietati are biserica, eu m-am luat dupa ce zice articolul de presa din primul post. Daca presa scrie prostii cum stii care articol e mai veridic?

Si ce importanta are, doar nu sunt proprietati furate sau ilegale, pentru asftel de chestiuni exista instante de judecata, procese pe rol, etc. De aia nu poti tu sa dormi linistit, de pamanturile care s-ar putea retroceda bisericii?
Hal de oameni dom`le....

#110
alalaltu

alalaltu

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 12,837
  • Înscris: 30.10.2006

View Postturcoctonul, on 24th July 2010, 14:09, said:

Si ti se pare ca harul se da pe bani? Toate taine din biserica sunt gratis, de la botez, spovedanie, impartasanie, etc. Insa e de datoria obstii crestinesti sa asigure preotilor surse de trai, ca tot in biblie zice ca i se cuvine pastorului sa manance din grasimea oilor sau sa nu legi gura boului care traiera si multe altele mai zice sf. Pavel, ca asa cum statului se cuvine sa i se dea dare tot asa si bisericii, ca staul are grija de viata pamanteasca dar biserica de cea vesnica.

Altfel zis, tu sustii ca popii au dreptul sa ceara ciubuc?

#111
lucifer76

lucifer76

    Bashtan

  • Grup: Moderators
  • Posts: 32,574
  • Înscris: 13.06.2007

View Postturcoctonul, on 24th July 2010, 15:09, said:

Si ti se pare ca harul se da pe bani? Toate taine din biserica sunt gratis, de la botez, spovedanie, impartasanie, etc.
Daaaaa , si cand imi cere 2500 lei pentru o cununie , se cheama ca se "asigura surse de trai" ? Adica eu muncesc ca bou cateva luni ca sa asigur unui popa 2500 lei pentru o oda de vorbaraie si dat din cadelnita ? Gipanul cu care circula popa face parte din "sursa de trai" nu ?

Nu va e rusine cand va uitati in oglinda ?  Sunteti plini de bani , aveti o multime de afaceri , in totala contradictie cu Biblia , si tot la prostime apelati la colecte ?

#112
Selam

Selam

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,804
  • Înscris: 04.02.2007
Imi pare rau sa citesc ca unii se simt lezati de faptul ca mentionez anumite aspecte neplacute, in calitate de om din afara Bisericii. Dar traiesc in Romania de 20 de ani si slava Domnului ca am ochi, urechi si minte ca sa vad ce se intampla atat in comunitatea restransa a musulmanilor,de aici si de pe glob, cat si in randurile celor de alte religii, care ma inconjoara, fapt din care care rezulta o balanta cu doua talere. Si ce e drept, cam subiectiva, dar observ ca parerea mea e impartasita si de foarte multi enoriasi crestini. Adica un musulman critica, dar e din afara si nu stie cu ce se mananca crestinismul sau oranduirea Bisericii, dar crestinii cand critica ce poti spune ?

Mi s-a reprosat mai sus ca desi sunt musulman, imi bat capul cu treburile Bisericii.
Corect, dar e capul meu. Apoi, daca un musulman de rand isi bate capul cu treburile Bisericii, crestinii de rand ce ar trebui sa faca ? Lasand crestinii de rand la o parte, ce ar trebui preotii si episcopii si mitropolitii sa faca ?

View Postturcoctonul, on 24th July 2010, 12:48, said:

Facerea de bine nu se face cu surle si trambite. In fiecare an biserica organizeaza o colecta la nivel national, se cheama "fondul misionar central" care este dedicat actelor caritabile. Tot timpul la inundatii si cataclisme biserica a organizat strangeri de fonduri pentru sinistrati (s-au strans fonduri chiar si pentru haiti sau cutremurul ala din Java), plus ca exista fundatii, preoti care merg in penitenciare, azile de batrani sau de bolnavi. Se fac acte de caritate. Ca s-ar putea face mai multe, poate, nu stiu, nu am toate datele, dar de facut se fac si s-au facut mereu.

Cum spuneam, scandalurile si exemplele de preoti corupti sunt mult mai gustate decat exemplele pozitive pentru ca nimeni vrea sa spuna, hai sa fac si eu ceva bun si sa iau ca exemplu pe sf. cutare, nu, lumea zice, "a, ce daca duc o viata dezordonata, uite ca si popa cutare face la fel". De fapt cei care se "hranesc" cu astfel de scandaluri isi cauta scuze pentru mizeria lor sufleteasca.

Da, actiunile de caritate nu trebuie anuntate cu surle si trambite. Dar mi se pare corect ca acei aproape 90% dintre romani sa stie incotro se indreapta actiunile si finantele si atentia institutiei care se bucura de sprijinul lor. Mi se pare ca acest principiu, de a nu arata ce fapte de caritate s-au facut, e folosit drept paravan pentru a ascunde faptul ca de fapt, nu prea au loc astfel de activitati.

Am observat si eu, ca evenimentele negative intra mai usor in creierele poporului decat cele constructive. De asta cand vorbesc cu cineva despre religia mea, nu stie sa imi enumere 2-3 principii ale religiei mele, in schimb imi scoate la inaintare tot felul de ineptii si conceptii gresite.

O institutie cu asemenea proprietati, cu atatia oameni capabili si care se dedica oamenilor, cu sute de angajati, de la contabili, consilieri si asistenti sociali, la profesori universitari, nu isi permite sa faca treaba "de mantuiala"- scuzati expresia, dar asa s-a nimerit-. Ar trebui sa deruleze programe pe termen mediu si lung, nu camioane de apa, haine sau faina, care sunt o solutie de subzistenta.

Biserica vrea (sau cel putin eu as vrea) ca poporul pe care il reprezinta sa prospere, sa fie puternic, sa scoata ce e mai bun din copii, sa asigure un viitor stralucit tarii. Nu sa mentina si sa intretina saracia, bolile de trup si de suflet din popor.

Va dau copy-paste de pe site-ul BOR, sa vedem cam in ce sens se indreapta fondurile acesteia:

http://www.patriarhi...F... presa.pdf

Quote

4. Numărul beneficiarilor proiectelor sociale dezvoltate la nivelul eparhiilor a fost de peste
629.459 de persoane și familii, din care:
a) 152.270 copii din așezămintele sociale ale Bisericii, ale statului, dar mai ales din familii sărace
și fără posibilități de întreținere, sau cu părinții aflați la muncă în alte țări;
B ) 26.324 persoane cu dizabilități, cu deficiențe de vorbire, vedere și auz, consumatori de
droguri sau alte tipuri de dependențe, persoane infectate cu HIV/SIDA, victime ale traficului,
delincvenți, etc;
c) 333.882 persoane vârstnice din așezămintele de protecție socială bisericești, din centrele
sociale de tranzit și adăposturi de noapte, bătrâni singuri, nedeplasabili, abandonați de familie și care
prezentau grave probleme de sănătate;
d) 116.979 familii sărace, fără posibilități materiale sau adăpost, tineri, studenți, șomeri, deținuți
eliberați sau victime ale inundațiilor.

Apoi sa privim la sumele alocate, mai jos:

Quote

5. Sumele de bani cheltuite la nivelul Patriarhiei Române pentru susținerea activităților
social-filantropice, în anul 2009, s-au ridicat la cifra de 44.949.833,29 lei, acestea prezentându-se analitic
astfel:
a) 16.170.221,78 lei pentru întreținerea și administrarea așezămintelor sociale;
b ) 8.685.090,7 lei cheltuieli organizatorice, de personal și pentru dezvoltarea programelor;
c) 4.303.957,6 lei pentru ajutoare financiare;
d) 9.612.398,61 lei pentru ajutoare materiale;
e) 815.614,5 lei pentru sprijinirea unor persoane și instituții aflate în situații de urgență;

Impartind fondurile alocate pe numarul de persoane si familii, inseamna dupa un calcul pe calculator simplu ca fiecare persoana sau familie a beneficiat de 71 de lei pe an. Bun, demn as zice.

Dar sa gandim putin matematic. Cifra de mai sus e o medie, adica unii au primit poate 130 de lei pe an, iar altii 10 lei sau mai putin.Banii de la literele a si b s-au dus numai pe cladiri si personal. Adica, daca scadem banii pentru intretinerea cladirilor si plata personalului, fiecare persoana/familie a primit in mana sprijin material si financiar de vreo 25 de lei pe an. Asta e o strategie coerenta ?

Ce categorie defavorizata poate spune ca a fost intr-adevar sprijinita de BOR, cand a primit pe an mai putin de 70 de lei ? Familiile sarace, sa iasa din saracie ? Persoanele cu dizabilitati ? Deficientii de vorbire, vaz sau auz ? Eu raman la ideea ca BOR nu are un plan coerent de investire a banilor(nu cheltuire), ea continua sa construiasca biserici si manastiri (numai in judetul Constanta cate au aparut in ultimii ani, la Costinesti, Casian, Murfatlar, Valu lui Traian 2 etc) iar pe saraci si defavorizati ii sprijina cu cateva zeci de lei pe an...? Trebuie sa va reamintesc ca Arhiepiscopia Tomisului a intrat in cursa de "upgradare" de la arhiepiscopie la mitropolie, iar pentru asta are nevoie de un anume numar de manastiri si biserici si preoti si...tot alaiul.

Edited by Selam, 24 July 2010 - 14:54.


#113
turcoctonul

turcoctonul

    Senior Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 3,867
  • Înscris: 07.12.2006

View Postalalaltu, on 24th July 2010, 15:15, said:

Altfel zis, tu sustii ca popii au dreptul sa ceara ciubuc?

Coruptia e una si donatiile si taxele pentru biserica sunt alta. Tratati-le separat.

#114
alalaltu

alalaltu

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 12,837
  • Înscris: 30.10.2006
Sa dai voluntar ceva e una, sa stea popa cu mana-intinsa e altceva.

Edited by alalaltu, 24 July 2010 - 15:28.


#115
AMDG

AMDG

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 17,091
  • Înscris: 23.01.2007

View Postalalaltu, on 24th July 2010, 16:27, said:

Sa dai voluntar ceva e una, sa stea popa cu mana-intinsa e altceva.

Mai ales ca Sf Pavel pe care il aminteste lucra ca sa se intretina si predica crestinismul in timpul liber  :rolleyes:

#116
lucifer76

lucifer76

    Bashtan

  • Grup: Moderators
  • Posts: 32,574
  • Înscris: 13.06.2007

View Postturcoctonul, on 24th July 2010, 16:23, said:

Coruptia e una si donatiile si taxele pentru biserica sunt alta. Tratati-le separat.

Quote

Costul unei cununii religioase la Biserica Sfântul Elefterie nu se negociază prea mult: 1.500 de lei, că doar și biserica e cu pretenții. Reporterii „Adevărul de seară“ s-au pus în pielea unor tineri însurăței care vor să se cunune religios, dezvăluind astfel tarifele practicate de preoții bisericilor din Capitală pentru oficierea acestei taine.

Citește și:
adevarul.it - AUDIO. S-a privatizat Biserica?

Alergătură, tocmeală în ușa altarului și salariul pe aproape o lună. Cam atât îi costă pe doi tineri trecerea la cele creștinești. Tarifele tocmite de preoții bucureșteni sunt cuprinse între 600 de lei, la Biserica Sfântul Anton și 1.500 de lei, la Bisericile Sfântul Spiridon și Sfântul Elefterie. Slujitorii Domnului au grijă să pomenească despre greutățile lumești ale bisericii, în timpul negocierii tarifului.
„Vistiernicii“ bisericii eliberează chitanță doar pentru o mică parte din sumă, restul banilor sunt de fapt o „donație“ pentru sfântul lăcaș.

Cununie „all inclusive“
Dintre cele șapte biserici verificate de reporterii „Adevărul de seară“ cele mai mari tarife pentru o cununie „all inclusive“ le au bisericile Sfântul Elefterie și Sfântul Spiridon, 1.500 de lei. În acest preț intră corul, „dreptul“ preoților și bacșișul slugilor din preajma altarului, fără de care nu se discută.

Când Dumnezeu cere bani
Preotul de la Sfântul Elefterie n-a negociat prea mult, după câteva urări de bine și pilde de viață pe care le-a împărtășit tinerilor însurăței. Din ușa altarului, și-a anunțat tariful sugerând că și biserica este una cu pretenții, iar până la urmă totul costă, chiar și în casa Domnului. „Păi, dacă mergi la Hilton, nu tot plătești, dar la biserică nu e o afacere, aici dăruiești de bunăvoie, are și biserica atâtea cheltuieli. E ca un dar pentru Dumnezeu”, se grăbește părintele să-și justifice prețul cam piperat. Cât despre chitanță nu se poate discuta. „Banii se împart, nu am cum să vă dau chitanță, gândiți-vă că băieții ăștia din cor nu pleacă nici cu bani de tramvai”.
Tot cu 1.500  de lei „se cumpără” o cununie religioasă și la Biserica Sfântul Spiridon din Capitală. Un preot bătrân, cu barba netezită pe piept , își consultă agenda de programări și spune scurt: „La noi se plătește un avans de cinci milioane (n.r. lei vechi) și zece milioane în ziua cununiei. Chitanța se dă pentru cei cinci milioane, iar când veniți în ziua cununiei, atunci vi se eliberează certificatul de căsătorie religioasă”.

Articolul complet aici
Uitati-va la filmulet , este foarte instructiv  :thumbup: . De chitanta nu se aude nimic .

#117
errai

errai

    Senior Member

  • Grup: Validating
  • Posts: 3,154
  • Înscris: 08.05.2010
Donatiile la preoti=donatiile la manelist la nunta=impozit 0 la stat=ilegalitate.
S-a facut o analiza si doar 10% dintre preoti dau impozit la stat din donatiile primite, restul sunt POMENI ilegale.

Edited by errai, 24 July 2010 - 16:03.


#118
Maresalul

Maresalul

    Gata cu joaca, la munca!!!

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,346
  • Înscris: 18.09.2007

View Postalalaltu, on 24th July 2010, 15:27, said:

Sa dai voluntar ceva e una, sa stea popa cu mana-intinsa e altceva.
La negocierile pentru botez, nea popa a tinut mortis sa-mi aminteasca ca biserica lui e mai cu mot (adica vizitata de coaie alese) iar tariful e pe masura.

Nu stiu de ce, dar mi-a adus aminte de muzicantii tocmiti la nunta. :notangel:

Edited by Maresalul, 24 July 2010 - 16:07.


#119
lucifer76

lucifer76

    Bashtan

  • Grup: Moderators
  • Posts: 32,574
  • Înscris: 13.06.2007

View Posterrai, on 24th July 2010, 16:56, said:

S-a facut o analiza si doar 10% dintre preoti dau impozit la stat din donatiile primite, restul sunt POMENI ilegale.
Banuiesc ca e vorba de 10% din chitante , care sunt extrem de rare si nu se dau pentru intreaga suma . Ca sa plateasca impozit pe ce se da fara chitanta este imposibil .

#120
alalaltu

alalaltu

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 12,837
  • Înscris: 30.10.2006
Sa stii ca asa e. Ai o nunta/inmormantare/botez, cumperi popa la pachet cu orchestra sau cu restul serviciilor. Is tot un fel de SRL.

Edited by alalaltu, 24 July 2010 - 16:20.


#121
Selam

Selam

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,804
  • Înscris: 04.02.2007

View PostMaresalul, on 24th July 2010, 17:06, said:

La negocierile pentru botez, nea popa a tinut mortis sa-mi aminteasca ca biserica lui e mai cu mot (adica vizitata de coaie alese) iar tariful e pe masura.

Nu stiu de ce, dar mi-a adus aminte de muzicantii tocmiti la nunta. :notangel:
Am scris si mai sus si sper sa nu va suparati, dar poporul roman de multe ori vrea servicii extraordinare la preturi extraordinare.

In fapt, cununia e un legamant sacru, care uneste un cuplu in fata lui Dumnezeu si in fata comunitatii. Nu o tranzactie, nu un act la notariat.

La noi cununiile se fac acasa, nu la geamie, in prezenta rudelor miresei si a mirelui. Se da o suma simbolica hogii, pentru acest serviciu. Apoi se face o masa si gata. Asta e cununia, incuviintata de preot (hogea) si de comunitate, prin prezenta rudelor cuplului.

Chiar e nevoie de mers la biserica cu alaiul, de cantareti, de mai mult de un preot si de alte artificii si podoabe pentru cununie ?
Asa se casatoreau si primii crestini ?

#122
turcoctonul

turcoctonul

    Senior Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 3,867
  • Înscris: 07.12.2006

View Posterrai, on 24th July 2010, 16:56, said:

Donatiile la preoti=donatiile la manelist la nunta=impozit 0 la stat=ilegalitate.
S-a facut o analiza si doar 10% dintre preoti dau impozit la stat din donatiile primite, restul sunt POMENI ilegale.

Daca ii dau 1 leu unui cersetor pe strada ar trebui sa plateasca din el impozit la stat? Cand eram copil si ma duceam cu sorcova si primeam bani, trebuia sa dau ceva la stat?  :lol:

Hai ca deja o dati in aberatii, nu se poate sa pui impozit pe orice craitar, statul e pentru oameni nu invers.

Pentru donatiile mari se taie chitanta, ca si pentru cununii, botezuri inormantari, etc. Da sa ceri chitanta pentru colaci sau pentru banii cu care se arunca dupa mort mi se pare o aberatie. :puke:

#123
edy_wheazel

edy_wheazel

    Superior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 51,051
  • Înscris: 31.07.2007

View Postturcoctonul, on 24th July 2010, 17:21, said:

Daca ii dau 1 leu unui cersetor pe strada ar trebui sa plateasca din el impozit la stat? Cand eram copil si ma duceam cu sorcova si primeam bani, trebuia sa dau ceva la stat?  :lol:

Hai ca deja o dati in aberatii, nu se poate sa pui impozit pe orice craitar, statul e pentru oameni nu invers.

Daca tu compari banii pe care ii face un preot cu banii pe care ii dai la cersetor sau cere-i faceai cu sorcova esti cel putin naiv.

#124
turcoctonul

turcoctonul

    Senior Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 3,867
  • Înscris: 07.12.2006

View Postlucifer76, on 24th July 2010, 17:12, said:

Banuiesc ca e vorba de 10% din chitante , care sunt extrem de rare si nu se dau pentru intreaga suma .

Ai cerut tu chitanta si nu ti-a dat? La noi se taie chitanta si pentru 10 lei cand se strang donatii pentru repararea bisericii, un consilier parohial contabil se ocupa de treaba asta, nu preotul. Nu stiu cum e la alte biserici dar pentru sume mari nu ai cum sa ceri chitanta si sa nu-ti dea. Eu cred ca vorbiti din legende urbane. Nu se taie poate pe banii primiti la boboteaza, pe acatiste sau mai stiu eu ce sume derizorii, dar pe sumele mari se lucreaza cu chitante si evidente contabile.

View Postedy_wheazel, on 24th July 2010, 17:23, said:

Daca tu compari banii pe care ii face un preot cu banii pe care ii dai la cersetor sau cere-i faceai cu sorcova esti cel putin naiv.

Pentru banii aia sunt obligati sa taie chitanta, ca unii taie pe sume mai mici sau nu le taie asta e altceva dar obligatia legala e sa taie chitanta si cine doreste poate sa ceara chitanta atunci cand plateste pentru un serviciu.

#125
lucifer76

lucifer76

    Bashtan

  • Grup: Moderators
  • Posts: 32,574
  • Înscris: 13.06.2007

View PostSelam, on 24th July 2010, 17:17, said:

Chiar e nevoie de mers la biserica cu alaiul, de cantareti, de mai mult de un preot si de alte artificii si podoabe pentru cununie ?

Hehe , nu prea cunosti prostia romanilor . A majoritatii lor . Fala este pe primul loc . Mi s-a acrit cand am vazut cat s-a cheltuit cand a murit bunica mea . Pomeni , parastase si alte prostii . Plus ca popa nu se deplasa decat cu taxiul .
Am o matusa care isi sfinteste apartamentul odata la cativa ani si invita tot blocul la "festivitate" . Am un unchi care si-a sfintit fantana la tara si a facut un bairam mai mare ca la o nunta . Desi dupa un timp apa din fantana a devenit sarata . Dar cu astia nu ai ce discuta , daca nu afla toata lumea cat de "bogati" sunt ei , se cheama ca nu sunt "crestini" . Si sa zicem ca asa e lumea , dar cand vezi si cum se imbraca un popa , iti dai seama ca smerenia si cumpatarea se regasesc doar in Biblie .

#126
alalaltu

alalaltu

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 12,837
  • Înscris: 30.10.2006

View Postturcoctonul, on 24th July 2010, 16:21, said:

Daca ii dau 1 leu unui cersetor pe strada ar trebui sa plateasca din el impozit la stat? Cand eram copil si ma duceam cu sorcova si primeam bani, trebuia sa dau ceva la stat?  :lol:

Tu te faci ca ploua? Ciubucul pentru un botez e minim 1000 de lei, pentru o nunta trece de 2000. Pentru banii aia m-as posta si eu cateva ore in biserica sa cant si sa recit ceva din Biblie.

Anunturi

Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă

Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne.

Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate