Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Cum sterg mails din Promotions

Vanzare cumparare fara transfer b...

Receptie ciudata, in functie de t...

Dupa 20 ani de facultate, am uita...
 Mobile.de ofera imprumut de bani ...

problema test grila

Digi24 a disparut de pe TV Lg

Drept de proprietate intelectuala...
 Jante noi shitbox

Trinitas TV 4K

Dacia 1316 cu 6 usi ...

Frecventa modificata radio
 Un nou pericol pt batrani

Ar trebui sa vindem imobiliarele ...

Dupa renuntarea la aparat dentar

pelerinaj in Balcik
 

Sarti Beach

- - - - -
  • Please log in to reply
622 replies to this topic

#577
laci73

laci73

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 164
  • Înscris: 05.07.2010

View Postbela, on 24 iulie 2014 - 09:07, said:


Daca prietenii tai au platit mai mult de 60 Eur si nu au avut mese incluse mi se pare exagerat si nu doar "mai scump". Totusi e Sarti nu Mykonos.

Au platit 65 eur pe apartament ...

Si cu rezervare din februarie !

Astea sunt preturile, am zis ca e Sarti e mai scump.

Nu stiu pe care forum am citit, scria ca cineva a sosit zilele acestea in Sarti fara rezervare si era full totul ...Deci pot sa tragi o parere si tu despre cat de scump e Sarti si totusi nu e loc ...

#578
bela

bela

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,316
  • Înscris: 28.04.2006
Da, am citit si eu. Eu am rezervat din Aprilie. 65 Eur pentru un apartament este intr-adevar rezonabil...

#579
MembruAnonim

MembruAnonim

    MembruAnonim

  • Grup: Banned
  • Posts: 398,284
  • Înscris: 08.10.2015
Aaa... întreba cineva de hotelul Sunrise, odată demult, nu ştiu dacă mai e interesat, dacă a păţit ce era să păţim noi sau nu.
Tot aşa, cândva demult, pe când trăiam o frumoasă poveste turistică în Sarti, pe malul Mării Egee, cu ochii spre Agion Oros...
Locuiam la Sarti Beach Superior, care din acel an îşi schimbase numele în Mykonos. Ajunsesem printr-un last minute, dar nu asta contează. Era ziua 9 din 10, însă frumuseţea locurilor şi ispita apei erau mult mai puternice decât gândul plecării spre Bucureşti. Am strâns tare de tot punga, până când am stors din ea preţul a trei nopţi de cazare la hotelul Sunrise, într-o cameră zugrăvită cu portocaliu şi având la ferestre draperii tot portocalii. Cel puţin, asta a fost versiunea demo - vorba bancului - prezentată de gagica de la recepţie, şi ea îmbrăcată în roşu - ta koritsia me ta kokkina, cum ar veni. Cei 45 euro/noapte ne-au făcut să sărim în sus de bucurie, la nivel psihologic: gata, mai stăm trei nopţi! Şi mai dă-l lui Zeus de gyros, c-am putea sta patru!
Norocul nostru a fost că, înainte de a pune mâna pe trollere, am zis să mai mergem încă odată la recepţie, să vedem ce şi cum.
Hotelul Sunrise era tot acolo, aparent neschimbat. Aparenţele s-au spulberat la recepţie, şi ea aparent neschimbată. Fata, acum nemachiată, era îmbrăcată în negru, iar tariful ne-a umplut sufletele de doliu: 60 euro/noapte, fiindcă... e weekend, perioadă de vârf! I-aş fi băgat eu ăleia un vârf undeva, dar na... Mă rog, am hotărât să stăm o noapte sau două, nu trei sau patru. Dar ce să vezi: camera era alta! Aaa, nu se poate cea portocalie, aceea este renovată şi costă 65 euro/noapte!
Fără să ştiu cum se spune "wtf" în greacă, dar lansând, la adresa tipei, la nivel cerebral, o trimitere într-un voiaj agroturistic către origini, am revenit la Mykonos, am predat cheia camerei, ne-am luat trollerele şi... astfel am ajuns pe Kassandra, la Nea Fokaia, la hotel Kiwi, administrat de grecoaică & fiul, un tip frumuşel cu ochi albaştri, care ne-a găzduit pentru 50 euro/noapte. Vorbisem cu el la telefon înainte, omul a fost de cuvânt. Culmea, după toţi nervii făcuţi şi fără a cunoaşte poziţionarea hotelului pe vreo hartă, l-am nimerit din prima, după indicaţiile tipului.
Şi aşa, dragii mei, am putut face turul Kassandrei, aşa am descoperit Loutra şi Nea Skioni - deci, tot răul spre bine.

Dar... din 2010 şi până acum au trecut nişte ani, toţi în defavoarea vârstei. Acum am vrea să ne relaxăm mai mult, să ştim că atunci când ajungem în Sarti găsim unde să stăm, nu să căutăm gazdă, după 14 ore de condus, prin toată staţiunea. Şi da, 60 euro/noapte, pentru o simplă cameră în Sarti, e mult; iar dacă n-are acoperire wi-fi, e chiar imens.

Edited by PSC, 24 July 2014 - 11:18.


#580
MembruAnonim

MembruAnonim

    MembruAnonim

  • Grup: Banned
  • Posts: 398,284
  • Înscris: 08.10.2015
Astăzi am primit confirmarea că în Sarti totul este rezervat până pe 31 august inclusiv, deci nicio şansă (teoretic) să ne putem caza acolo.
Singurele oferte disponibile pentru perioada care ne interesează (11-25 august) erau pe insula Evia.
Asta este, rămâne Grecia pentru la anul. Distracţie plăcută tuturor celor care urmează să plece!

#581
bukov66

bukov66

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 37
  • Înscris: 05.02.2009

View PostPSC, on 25 iulie 2014 - 09:26, said:

Astăzi am primit confirmarea că în Sarti totul este rezervat până pe 31 august inclusiv, deci nicio şansă (teoretic) să ne putem caza acolo.
Singurele oferte disponibile pentru perioada care ne interesează (11-25 august) erau pe insula Evia.
Asta este, rămâne Grecia pentru la anul. Distracţie plăcută tuturor celor care urmează să plece!

incearca la mantzanas appartaments.com ,am fost in prima jumatate a lunii iulie si merita...

#582
MembruAnonim

MembruAnonim

    MembruAnonim

  • Grup: Banned
  • Posts: 398,284
  • Înscris: 08.10.2015
Mâine voi afla dacă destinaţia noastră va fi Nea Vrasna... sau nu va fi deloc... Dar mulţumesc pentru sfat.

Edited by PSC, 28 July 2014 - 17:32.


#583
bela

bela

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,316
  • Înscris: 28.04.2006
Tinem pumnii.Posted Image

#584
MembruAnonim

MembruAnonim

    MembruAnonim

  • Grup: Banned
  • Posts: 398,284
  • Înscris: 08.10.2015
Scuze că n-am mai revenit aici, dar da, destinaţia noastră este deja Nea Vrasna. Începând cu 11 august şi până pe 25, când vom reveni în Bucureşti, acea zonă va fi şi a noastră.
Vom sta 6 nopţi la vila Philoxenia şi încă 6 nopţi la vila El Greco, ambele în Nea Vrasna. Masa ne-o vom asigura singuri. Preţul pentru cele 12 nopţi de cazare: 315 euro, cu mult mai mici decât în Sarti.
Dacă vom avea timp, vom trece prin Sarti, poate între timp a devenit a treia staţiune de lux din Halkidiki şi noi nu ştiam.
Mulţumesc pentru pumnii ţinuţi, au ajutat!

#585
bela

bela

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,316
  • Înscris: 28.04.2006
Salut,

Peste aproximativ o saptamana o sa fiu in Sarti. As vrea sa petrec o zi in Neo Marmaras--Porto Caras iar o alta zi in zona Vouruvuru--Ormos Pangias.
Ce imi recomandati in afara de plaja in cele 2 zone. Este ceva interesanta de facut/vazut? Taverne renumite, obiective de vizitat?
Orice alta sugestie care se preteaza pentru Sarti ca punct de plecare este binevenita.

Va multumesc.

P.S. Scuze daca faptul ca am pus mesajul si la topicul Halkidiki(pentru o mai mare vizibilitate) incalca regulile.Posted Image

#586
meeadeea

meeadeea

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1
  • Înscris: 12.05.2009
Buna seara
Si eu vreau sa merg in sarti din 1 septembrie 2014 fara cazare.
Gasesc la fata locului cazare ?
Nu sunt hotarata unde mi-ar place ,in satul vechi sau in partea noua si vreau sa vad la fata locului.
Pot sa ma risc fara cazare sau nu ?
Daca stie careva sa-mi raspunda.
Multumesc anticipat

#587
MembruAnonim

MembruAnonim

    MembruAnonim

  • Grup: Banned
  • Posts: 398,284
  • Înscris: 08.10.2015
Am promis că revin pe acest topic dacă ajung în Sarti. Am ajuns în Sarti, însă întârzierea mare a acestui răspuns se datorează unui incident neplăcut pe care l-am avut cu maşina pe 13.09.2014 şi din care încerc să-mi revin. În plus, azi am şi programare la dentist.

Dar să trecem peste toate necazurile...

Pe 20 august, fiind cazaţi la vila El Greco în Nea Vrasna şi deja dezamăgiţi fiindcă n-am putut vizita Stagira din cauza ploii torenţiale (pe 17 august), ne-am decis să dăm o fugă la Sarti. Am pornit pe lângă Olimpiada, pe lângă Stagira şi, după o mică bâlbâială la o răspântie (chiar şi un grec nu se dumirise, deşi erau indicatoare), am ajuns în Ierissos. De aici mi-am reamintit drumul şi, după pauza de prânz luată la Pirgadikia şi circulaţia în regim de montagne russe dintre Vourvourou şi Sarti, am oprit în Sarti.
În Pirgadikia mâncarea a fost bună, dar puţină şi scumpă, comparativ cu Nea Vrasna; am descris pe topicul despre Asprovalta şi Nea Vrasna ce şi cum.

Acum înţeleg de ce tarifele sunt mai scumpe în Sarti şi de ce, în 2015, este posibil să fie mai scumpe decât în 2014.
Întreaga staţiune a fost renovată. Toate casele, inclusiv cele (aparent) părăsite, au fost revopsite sau retencuite. Este puţin probabil ca absolut toţi să se fi înţeles în acest sens, prin urmare am dedus că, precum în Austria, există o periodicitate pentru renovarea obligatorie a faţadelor. Carosabilul străduţelor a fost înlocuit în totalitate cu piatră cubică ornamentală şi aproape toate trotuarele au fost refăcute. Nu mai există doar o singură stradă strict pietonală, acum pe mai multe este permis accesul numai pentru pietoni. Palmierul uriaş care amintea de Seychelles, Maldive şi alte paradisuri terestre, aflat în faţa unei case de pe una din străzile foarte abrupte ce urcă din piaţa pietonală, a dispărut; mi-a părut foarte rău de el, noroc că l-am fotografiat. Au mai dispărut două magazine cu bijuterii, dar în piaţa pietonală mai există bijuteria unde se vând podoabe lucrate manual, majoritatea din argint.
Biserica este şi ea renovată.
Am avut senzaţia că inclusiv nisipul de pe plajă a fost înlocuit cu altul mai fin.
A dispărut parcarea pentru autobuze şi autocare din dreptul magazinului Thodoros, iar locul de joacă pentru copii a fost mutat, de pe malul mării, acolo. În locul locului de joacă, pe malul mării s-a amenajat o mică zonă de promenadă, cu alei şi bănci (vizavi de şcoală, renovată şi ea). A dispărut astfel şi locul viran neamenajat pe care noi, turiştii, ne parcam maşinile, precum şi copacii care mărgineau acel loc viran.
Probabil că toată această cosmetizare a staţiunii s-a lăsat cu suplimentarea taxelor locale, fie în ce priveşte numărul lor, fie în ce priveşte suma lor în euro, de unde rezultă (după părerea mea) că cei implicaţi în turism au fost nevoiţi să crească tarifele ca să acopere aceste taxe locale (poate că această justificare a fost o gură de oxigen pentru ei).

Până aici am descris partea veche a staţiunii, cea rurală, satul.

În zona nouă a staţiunii, hotelurile existente (printre care şi Sarti Beach Complex) tind să rivalizeze cu cele din Porto Carras. Nu, staţi liniştiţi, nici pe departe atâta lux ca acolo, cel puţin la exterior, însă curţile au gazon tuns impecabil, unele garduri sunt din sticlă şi inox, probabil că lămpiţele cu LED-uri luminează feeric în noapte, copacii sunt replantaţi...

Preţurile la magazine sunt cam aceleaşi ca în 2012, cu unele excepţii unde sunt mai mari. Niciun preţ nu a fost dat înapoi, deşi mă aşteptam la asta într-o ţară cu dificultăţi financiare. N-am cumpărat gyros, deci nu am detalii din această zonă gastronomică. Nu mai există magazinul Arvanitidis; dealtfel, celebrul brand galben nu mai poate fi întâlnit nicăieri pe Sithonia. Cofetăria Picadilly, pe care v-o recomand, are aceiaşi vânzători, dar nu şi aceleaşi preţuri ca-n 2012, ele fiind puţin mai mari. Sfat la cumpărarea îngheţatei: nu cereţi două cupe la un singur pahar, mulţumiţi-vă cu una. Dacă luaţi două cupe, cantitatea de îngheţată din una va fi mai mică decât dacă acea cupă este singură în pahar. Lucrul acesta este neschimbat încă din 2010. Dacă nu vă săturaţi cu o cupă (şi sigur aşa va fi), atunci luaţi încă o cupă, dar la alt pahar. Astfel, pentru aceeaşi sumă totală în euro, veţi avea două pahare cu două cupe mai mari, nu un pahar cu două cupe mai mici. Sortimentul de îngheţată şi de dulciuri oferite este mai bogat.

Am întâlnit câteva maşini din România şi am auzit vorbindu-se limba română în câteva zone, însă aceste zone erau distincte, semn că românii sunt cazaţi, în marea majoritate, în locaţiile rezervate de agenţiile de turism româneşti. La vila Katerina erau numai sârbi. De asemenea, la toate restaurantele meniurile erau prezentate mai întâi în limba sârbă (după greacă, evident).
Extremiştii unguri, agitatorii ăştia de doi bani care vor să rupă o prietenie de veacuri stabilită în Ardeal între români şi maghiari, sunt rugaţi respectuos să meargă în Sarti; acolo vor vedea la tot pasul drapelul Ungariei. Să nu-l mai caute prin Ardeal. Pentru toţi, absolut toţi ceilalţi unguri, oameni normali ca şi noi, toată stima şi respectul meu sincer.

Circulaţia auto se supune aceloraşi legi scrise şi nescrise ca în toate staţiunile. Adică: mare atenţie la maşinile din Serbia dacă sunteţi cu copiii la plimbare şi de asemenea, la unele maşini din România; meltenii sârbi predomină, totuşi. Maşinile din Ungaria, în general, nu pun probleme. Limitele de viteză nu se respectă (mă refer la cele de 30 km/h). De asemenea, ochii în patru după scutere, în orice moment vă veţi putea pomeni cu copilul speriat de proxima prezenţă a unei bâzâitori pe două rotiţe.

Noutatea absolută a fost prezenţa în număr mare a turiştilor bulgari, adică un număr mai mare decât cel cu care eram eu obişnuit (câteva zeci de maşini, nu câteva maşini).
O altă noutate este existenţa unui aqua park, inexistent în 2012.

Neschimbată este aglomeraţia din dreptul magazinelor cu haine de calitate îndoielnică. Parcă am văzut mai multe magazine cu dulciuri de casă, totuşi delicioasele cornuleţe cu migdale (şi nu numai) din Kavala nu au ajuns pe aici, deşi la Tsintsaris, la mică distanţă de graniţa cu castraveciorii, le-am putut vedea (mai ieftine decât în locul lor natal, Kavala).

Sarti este una din staţiunile mele preferate, însă dacă staţi rău de tot cu bugetul, nu e o opţiune bună. Dacă nu vă pasă de buget atât de mult (dacă bugetul este normal, chiar puţin mărit, precum ficatul după o noapte de voie bună), v-o recomand din toată inima. Cosmetizarea străzilor şi trotuarelor s-a lăsat şi cu un grad ceva mai mare de curăţenie.
În rest, aceleaşi kitsch-uri, aceiaşi africani coborâţi parcă din copac cu nimicuri strident colorate, limba greacă suferă din cauza dominaţiei limbii sârbe.

Deocamdată atât mai reţin, dacă mai aveţi nelămuriri şi mă mai întrebaţi, poate îmi aduc aminte şi altele.

Spor la distracţie!

Edited by PSC, 15 September 2014 - 09:35.


#588
BlueKing-69

BlueKing-69

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,746
  • Înscris: 26.08.2008
Foto nu ai din "noul Sarti"?   :)

#589
MembruAnonim

MembruAnonim

    MembruAnonim

  • Grup: Banned
  • Posts: 398,284
  • Înscris: 08.10.2015
Acum sunt la serviciu, în pauza de masă Posted Image . Acasă am câteva fotografii, dar cred că maximum două din partea nouă. Dacă, însă, te referi la noul Sarti drept secţiunea de după hotelul Sunrise, atunci, din păcate, de acolo n-am nicio fotografie.

#590
nikolas

nikolas

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 547
  • Înscris: 12.11.2003
Salutare
Cateva poze de azi, din partea de sud.

Attached Files



#591
judas

judas

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,830
  • Înscris: 04.02.2008
Care este diferenta dintre partea noua (sud) si partea veche (nord) ??
Ma refer la taverne/restaurante, locatii cazare, entertainment si plaja.....

#592
nikolas

nikolas

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 547
  • Înscris: 12.11.2003
In partea noua nu prea sunt taverne. Noi am fost si am mancat in Sarti vechi. Intrarea in mare mi s-a parut a fi mai lina in partea de sud, deci mai recomandata celor cu copii mici.

#593
bela

bela

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,316
  • Înscris: 28.04.2006
Cateva impresii din vacatnta de anul acesta in Sarti...
Am avut cazare in partea noua la Erifili Apartaments cu 45Eur/noapte-nicio masa inclusa. Camera, asa cum aparea in descrieri si poze, nimic de comentat. As putea spune doar ca era un pic intunecata din cauza becurilor economice folosite si usa de la baie scartaia uneori.
In rest, raport calitate/pret foarte bune.
Am prins perioada cu ploi si aproape in fiecare zi am avut cate o reproza dar m-am intors bronzat.
Acum partile nasoale cu adevarat...Este a doua vacanta in Sarti, prima fiind in 2012. Statiunea s-a umplut de bulgari(toate indiciile tind sa-mi intareasca ideea ca sunt bulgari cu bani) si sarbi.
Fata de acum 2 ani cand majoritatri erau nemtii si ungurii acum acestia sunt ff putini. Nici romani nu erau foarte multi dar clar mai multi ca acum 2 ani. Oricum, si pe drumul de dus/intors fara exagerare, minim 80% dintre masini erau cu numere de Bg.
Preturile la mancare in special sunt cu 10-25% mai mari. Calitatea serviciilor si a mancarii lasa mult de dorit(portii mici, atitudinea personalului).
Mentionez ca am fost in 90% din cazuri in aceleasi locuri in care acum 2 ani m-am simtit excelent.
Ca idee, pe plaja in Kalamitsi se plateau acum 2,5 Eur fiecare sezlong asta in afara de consumatia obligatorie.

Este a doua oara cand imi iau teapa vizitand un loc in care am mai fost in incercarea de a merge la sigur(prina patanie a fost in Bulgaria) dar cu siguranta ultima.

Daca aveti intrebari, nu ezitati.

#594
MembruAnonim

MembruAnonim

    MembruAnonim

  • Grup: Banned
  • Posts: 398,284
  • Înscris: 08.10.2015
De aceea, probabil, sunt mai puţini români în Sarti. Mai durează puţin până când şi bulgarii vor fi ţepuiţi precum noi, chiar dacă sunt cu bani (deşi mie mi s-a părut că românii ar avea mai mulţi bani).
Nu e bine ceea ce se întâmplă. Dacă trend-ul se va menţine constant, în vreo trei ani Sarti va deveni a doua Paralia Katerini.
Faţă de anii 2010 şi 2011, calitatea turiştilor prezenţi aici (indiferent de naţie) este mai scăzută; ăsta e strict punctul meu de vedere. N-am vizitat nicio tavernă anul ăsta şi niciun restaurant, pe faimoasa Ta Vrahakia nici măcar n-am văzut-o (lipsă de timp). Am avut impresia că sârbii (fiind majoritari, mă refer la ei) umblă dezbrăcaţi prin locurile lor natale, deoarece se înghesuiau să probeze toate ţoalele de care complexul Europa (din Bucureşti) geme. N-am văzut atâta aglomeraţie la magazinele de îmbrăcăminte din mall-ul Mediterranean Cosmos, de lângă Salonic, aşa cum am văzut la umeraşele în aer liber din Sarti, deşi în mall sunt foarte mulţi greci cu bani - şi pe cuvânt că, aşa cum partitura muzicală poate fi citită de orice muzician indiferent de naţionalitate, la fel şi piţipoanca greacă arată la fel ca oricare alta de altă naţionalitate.

Ca să rezum: lume proastă, cam asta este definiţia generală a turistului întâlnit de mine în Sarti anul ăsta. Fireşte, fac excepţie utilizatorii acestui forum Posted Image şi toţi ceilalţi care s-au comportat decent. Iar aici sunt nevoit să-i laud pe români, cei câţiva melteni întâlniţi fiind cu mult sub meltenii sârbi - şi nu mă refer doar la traficul auto şi la şoferi, ci la toţi. Chiar şi copiii sârbi, de mici, au atitudine de melteni. Dacă eşti pieton şi te uiţi după o clădire sau după o gagică, te împiedici de copilul care se opreşte în mijlocul drumului ca să-şi butoneze smartphone-ul (e generalizată chestia asta). Dacă eşti şofer, te poţi pomeni oricând cu un copil sărind în faţa maşinii - şi repet, în staţiunile greceşti pietonii au prioritate în toate situaţiile şi-n toate locurile. Nici nu vreau să mă gândesc ce poţi păţi, ca şofer, dacă loveşti o progenitură din asta.

View Postbela, on 16 septembrie 2014 - 09:42, said:

Ca idee, pe plaja in Kalamitsi se plateau acum 2,5 Eur fiecare sezlong asta in afara de consumatia obligatorie.

Este a doua oara cand imi iau teapa vizitand un loc in care am mai fost in incercarea de a merge la sigur(prina patanie a fost in Bulgaria) dar cu siguranta ultima.

Daca aveti intrebari, nu ezitati.
În 2010 nu se plăteau şezlongurile pe plaja din dreptul complexului Sarti Beach, în schimb erai nevoit să cumperi ceva de la beach bar. Astfel, cu 3 euro pentru două frappe-uri, puteai sta pe şezlonguri toată ziua. Culmea, după ce terminai frappe-urile nu îţi impuneau să mai iei ceva, deşi te întrebau. Însă tonul întrebării era de aşa natură, încât te simţeai şi mai cumpărai ceva. Spre deosebire de asta, la Sani Beach (pe Kassandra) trebuia să plăteşti 10 euro pe o pereche de şezlonguri, fără niciun fel de consumaţie, neexistând beach bar.
Cu câţiva ani în urmă, la Rimini (în Italia), românii nu puteau închiria primele două rânduri de şezlonguri de lângă mare... Obiceiuri şi obiceiuri.

Edited by PSC, 16 September 2014 - 15:49.


Anunturi

Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă

Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne.

Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate