Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă
Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne. Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale. www.neurohope.ro |
Mancarea in Grecia
Last Updated: Oct 27 2023 16:33, Started by
grecuadrian
, Jan 26 2010 15:53
·
3
#91
Posted 28 August 2010 - 09:39
Haideti sa va arat si eu un Calamar la gratar servit in Thassos...la o terasa careia numele imi scapa acum..
Pe platou : Calamar intreg la gratar, umplut cu branza feta, rosii si ardei gras Tzatzyki, salata de varza, salata verde si cartofi prajiti ... totul 10,5 eur Attached Files |
#92
Posted 28 August 2010 - 12:41
mrc_laurentiu, on 28th August 2010, 10:39, said: Haideti sa va arat si eu un Calamar la gratar servit in Thassos...la o terasa careia numele imi scapa acum.. Pe platou : Calamar intreg la gratar, umplut cu branza feta, rosii si ardei gras Tzatzyki, salata de varza, salata verde si cartofi prajiti ... totul 10,5 eur Ei da, imi inchipui cum a fost masa. Acum 4 ani am mancat intr-un mic orasel din Grecia o sepie marinata, iar de atunci -desi merg in Grecia in fiecare an- nu am mai intalnit "produsul" in vreo taverna. Si zau ca am cautat..... |
#93
Posted 10 September 2010 - 10:14
In Neos Marmaras am avut pofta de peste si am mancat in port la Faro Taverna. Exceptional. Doi pesti de vreo 50cm. I-am ales din congelator. Cu vin alb si ce a mai fost a ajuns nota la 186 euro
|
#94
Posted 10 September 2010 - 10:43
cateva papici din zakynthos:
1. gyros de porc la taverna palacio de moguer 2. lamb chops 3. calamari 4. stifado la taverna zorbas in argassi 5. kleftico de pui la zorbas am mai mancat kleftico de miel si in zakynthos si in kefalonia (mai bun cel din zakynthos), mousaka, baklava si cataifi - EXTRAORDINARE si calamari in sos insa imi era asa foame si pofta ca am uitat complet de poze Attached Files |
#95
Posted 10 September 2010 - 13:20
#96
Posted 10 September 2010 - 13:41
#97
Posted 28 September 2010 - 17:46
Ceva gustos din Santorini, Kamari, taverna Syrtaki, septembrie 2010:Kalamaria (8 euro), salata greceasca (5 euro):
Attached FilesEdited by patraulea100, 28 September 2010 - 17:47. |
#98
Posted 28 September 2010 - 21:56
O pizza foarte MARE (aproximativ 50cm), foarte BUNA, cu tot felul de variante ( branzeturi, vegetala, cu ton, masline, ciuperci, etc ) si sosuri, plus "calzone", paste si alte specialitati italiene si grecesti, in Vourvourou / Sithonia, la pizzeria " TOP PIZZA ", din centrul statiunii. Costul unei asemenea bunatati: 13euro, ca si la multe alte specialitati de pe lista de meniu, dar care nu pot fi consumate decat cu greu, de minim 2 persoane/portia.
Attached Files |
#99
Posted 28 September 2010 - 22:34
In Thassos, cel mai bine am mancat la taverna Krambousa http://krambousa-taverna.gr/ din Skala Potamia si la D9o)ukas din Limenas. La krambousa mi-a placut un fel de macare pe care, din pacate, nu l-am fotografiat. Tradus se numeste pui Thassos (kotópoulo Thassou, cred ca e denumirea originala). era excelent. Un fel de ghiveci de pui cu lgume care ti se topeau in gura, totul in sos de branza si dat la cuptor. O minunatie. Si nu sunt o gurmanda. iar la Dukas, am mancat yaourtlou (am scris aproximativ, nu mai stiu exact; dar asa se citea - iaurtlu), niste mici de-ai lor cu sos de iaurt. grozavi!
|
#100
Posted 29 September 2010 - 09:14
plasma, on 28th September 2010, 22:56, said: O pizza foarte MARE (aproximativ 50cm), foarte BUNA, cu tot felul de variante ( branzeturi, vegetala, cu ton, masline, ciuperci, etc ) si sosuri, plus "calzone", paste si alte specialitati italiene si grecesti, in Vourvourou / Sithonia, la pizzeria " TOP PIZZA ", din centrul statiunii. Costul unei asemenea bunatati: 13euro, ca si la multe alte specialitati de pe lista de meniu, dar care nu pot fi consumate decat cu greu, de minim 2 persoane/portia. |
|
#101
Posted 16 October 2010 - 14:49
plasma, on 28th September 2010, 22:56, said: O pizza foarte MARE (aproximativ 50cm), foarte BUNA, cu tot felul de variante ( branzeturi, vegetala, cu ton, masline, ciuperci, etc ) si sosuri, plus "calzone", paste si alte specialitati italiene si grecesti, in Vourvourou / Sithonia, la pizzeria " TOP PIZZA ", din centrul statiunii. Costul unei asemenea bunatati: 13euro, ca si la multe alte specialitati de pe lista de meniu, dar care nu pot fi consumate decat cu greu, de minim 2 persoane/portia. |
#102
Posted 16 October 2010 - 14:58
o caruta de bani
si cam nimic de mancare la 8 euro calamari cam putini, in rest iarba si cartofi salata greceasca e o gluma proasta ultima pizza e bataie de joc |
#103
Posted 16 October 2010 - 18:51
Pentrul user-ul Grecu68,fara suparare, dar titlul subectului e " Mancarea in Grecia" si nu "Mancare greceasca", ce a ar presupune numai preparate specifice acestei tari. In plus, Grecia e o tara europeana si foarte turistica si atunci si aici se gasesc mancaruri "internationale". Personal am mancat in mai multe locuri din Hakidiki(taverne) si recunosc ca mancarurile nu m-au dat pe spate si sunt destul de scumpe, asa ca userul "Cutzu" are dreptate in mare parte.Daca vii ca turist in Romania, nu mananci numai bulz, branza de burduf in coaja de brad,carnati de Plescoi sau gem de Topoloveni. Asa ca observatia facuta, mi se pare malitioasa. Stima pentru colegul nostru de forum Grecu68.
|
#104
Posted 16 October 2010 - 21:34
plasma, on 16th October 2010, 19:51, said: Pentrul user-ul Grecu68,fara suparare, dar titlul subectului e " Mancarea in Grecia" si nu "Mancare greceasca", ce a ar presupune numai preparate specifice acestei tari. In plus, Grecia e o tara europeana si foarte turistica si atunci si aici se gasesc mancaruri "internationale". Personal am mancat in mai multe locuri din Hakidiki(taverne) si recunosc ca mancarurile nu m-au dat pe spate si sunt destul de scumpe, asa ca userul "Cutzu" are dreptate in mare parte.Daca vii ca turist in Romania, nu mananci numai bulz, branza de burduf in coaja de brad,carnati de Plescoi sau gem de Topoloveni. Asa ca observatia facuta, mi se pare malitioasa. Stima pentru colegul nostru de forum Grecu68. Dupa mine cred ca ideea initiatorului topicului era sa vorbim despre mancarurile traditionale mancate in vacantele noastre grecesti. Daca n-am inteles eu bine, mea culpa. Respectele mele, de asemenea. Edited by grecul68, 16 October 2010 - 21:57. |
#105
Posted 17 October 2010 - 03:51
grecul68, on 16th October 2010, 22:34, said: \Fara suparare,da' unde-i stirea ca ai mancat pizza in Grecia???\ eram prea siderat de varietatea, cantitatea, calitatea si mai ales pretul mancarurilor in grecia sa mai mentionez si ce mananca romanii la greci ori mananci un specific local pana iti ies ochii, care ar trebui facute foarte bine fiind o traditie locala, ori te ospeti cu mancare comuna, pizza si shaworma oricum ar fi, mancarea la greci e scumpa, ce economisesti la pretul sejurului, recuperezi la haleala te mai scoti cu marea si imprejurimile |
|
#106
Posted 17 October 2010 - 08:49
@Cutzu: mancarea in Grecia scumpa?????
Nu te supara de intrebare, cand ai iesit ultima oara la un restaurant in Romania unde ai serviti calamari in loc de friptura si cartofi prajiti? |
#107
Posted 17 October 2010 - 10:00
#108
Posted 17 October 2010 - 10:08
edbica2000, on 17th October 2010, 09:49, said: @Cutzu: mancarea in Grecia scumpa????? Nu te supara de intrebare, cand ai iesit ultima oara la un restaurant in Romania unde ai serviti calamari in loc de friptura si cartofi prajiti? Subscriu si eu. Mancarea in Grecia clar e mai ieftina ca in Romania. Asta in mod cat se poate de evident si de obiectiv. Daca mai adaugi calitatea serviciului din Grecia si il scazi pe cel de la noi, daca mai consideri si multitudinea de restaurante de la ei in contrast cu ce e in Romania, ajungi la o lupta (sau o concurenta) inechitabila: elefantul contra gandac. Nu stiu cum zic unii ca e scump sa mananci 2 adulti si 2 copii cu 35 de euro (in medie) cu tot cu bacsis dat peste cuver. In bani romanesti inseamna 150 lei toti 4, cu o sticla de retsina si/sau Mythos, desert pt cei mici, etc. Ce Doamne iarta-ma va dau Woodrea si mazare pentru banii astia? Hmm..... @plasma: cred ca spiritul discutiei este despre mancarea greceasca din grecia. Nu despre pizza sau spaghete mancate p'acolo si nici despre restaurantele si mancarea greceasca de pe la noi. Si eu zic ca e cam nasol sa scri pe forum ca ai mancat o pizza, asta vara, in Grecia. Edited by vmaster, 17 October 2010 - 10:37. |
Anunturi
▶ 1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users