Second Opinion
Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale. Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit. www.neurohope.ro |
Diete, mese si alimentatie
Last Updated: Feb 17 2024 23:17, Started by
Lipsum
, Jan 20 2010 17:28
·
8
#849
Posted 06 February 2024 - 10:42
habanero, on 06 februarie 2024 - 10:26, said:
robert23mg, zahar cat are? Sau nu are? Ce relevanta are? robert23mg, on 06 februarie 2024 - 09:53, said:
iaurt.jpg Are cineva pareri despre iaurturile astea din Lidl? Cica are 10g proteina / 100g si grasimi <1 Mie imi plac si gustul si textura, dar ii stiu pe unii care se plang. Dpdv nutritional e mai bun decat un iaurt obisnuit, dar totul depinde de stilul tau alimentar general, ca daca mananci haotic si in principal porcarii hipercalorice, nu o sa faca diferenta prea mare si poate ai fi mai castigat cu un iaurt dietetic sau doar un pahar cu apa. |
#850
Posted 06 February 2024 - 12:36
habanero, on 06 februarie 2024 - 10:26, said:
robert23mg, zahar cat are? Sau nu are? Vad ca zice, lapte degresat, apa, proteine din lapte (asta cred ca e un fel de whey?), indulcitori: eritritol, sucraloza, amidon. Bob493, on 06 februarie 2024 - 10:42, said:
daca mananci haotic |
#851
Posted 06 February 2024 - 12:48
Are 4 g de zahar la 100 de g, deci 8 g per pahar, dar asta e absolut irelevant in lipsa multor altor informatii despre tine, stilul tau de viata si cel alimentar. La fel cum, in lipsa acestor informatii, nimeni nu iti poate spune despre acel iaurt nimic ce sa iti foloseasca, in afara de gust si pret.
|
#852
Posted 07 February 2024 - 15:01
Bob493, nu intrebam pt tine. Am ceva informatii despre mine si acesta era motivul aflarii raspunsului. Sa stiu daca-l consum si eu sau nu. Tu poti sa faci cum consideri.
|
#853
Posted 07 February 2024 - 21:06
Mai bine iau un litru de lapte de calitate și nu mă încurc cu procesate, ideal lapte de la surse gospodărești dar e mai dificil.
|
#854
Posted 16 February 2024 - 10:51
#855
Posted 16 February 2024 - 14:42
1 litru de lapte sau iaurt in locul oricarui produs lactat procesat, cu adaosuri de proteina sau altceva, fructe, zahar, arome
|
#856
Posted 16 February 2024 - 14:56
Ok, dar cele doua produse nu sunt identice nici ca volum si nici ca profil nutritional, deci care e legatura?
|
|
#857
Posted 16 February 2024 - 18:15
ca exista solutii simple si bune pentru produse procesate
|
#858
Posted 16 February 2024 - 18:44
Lasand deoparte fobia absurda de produse 'procesate', afirmatia ta nu are niciun fel de sens. Compari doua chestii diferite.
|
#859
Posted 16 February 2024 - 19:28
Exact. Si iaurtul e procesat, ca nu curge iaurt din lapte pasteurizat la țâța vacii. Astea-s cuvinte folosite in reviste "procesat", "industrial".
|
#860
Posted 16 February 2024 - 22:00
IngeT801, on 16 februarie 2024 - 19:28, said:
Exact. Si iaurtul e procesat, ca nu curge iaurt din lapte pasteurizat la țâța vacii. Astea-s cuvinte folosite in reviste "procesat", "industrial". Dar bine, una-i iaurtul si alta-i proteina.. da burta peste tine daca mananci iaurt ca sa faci muschi - pe post de proteina.. |
#861
Posted 17 February 2024 - 00:45
bursucelu_viesel, on 16 februarie 2024 - 22:00, said:
Expresia de procesat se refera la chimicale, lucruri nocive, nu ca las in mod natural la fermentat sa se transforme laptele in iaurt. Avidina e o toxina, prezenta natural in albusul de ou crud. Prin procesare termica se distruge, adica albusul procesat e mai bun decat cel natural. Boabele crude de fasole contin proteine numite lectine care se transforma sau se rup atunci cand sunt gatite. Exista cazuri cand oamenii au fost internati in urma unei intoxicatii dupa consumul de fasole in stare cruda. Maslinele neprocesate nu sunt daunatoare, insa, in stare naturala, acestea contin oleuropeina si vor fi foarte greu de consumat din cauza gustului amar. Ciupercile salbatice crude pot fi greu de digerat, asa ca prepararea lor previne probleme gastrointestinale. In plus, multe ciuperci sunt toxice si chiar pot cauza moartea, prepararea lor fiind optiunea cea mai sigura. Colagenul consumat direct din alimentele neprocesate e dificil de asimilat. Colagenul de origine animală sub formă de hidrolizat insa, se asimileaza mult mai bine. Acesta este un proces în care colagenul se descompune în molecule mai mici, care sunt mai bine absorbite în organism. Proteina din laptele de vaca e formata aproximativ din 80% cazeina si restul e ce numim noi proteina de zer, adica lacto albumine, lactoglobuline si altele. Pentru consumul uman raportul potrivit e aproape de 1:1 intre cazeina si proteina de zer. De aia laptele pentru bebelusi e firtificat, printre altele, si cu proteine de zer. Care la randul ei, aceasta proteina e extrasa din zerul ramas la fabricarea branzeturilor. O sa-mi spuneti ca laptele proaspar de femeie e mai bun pentru bebeluși. Posibil, dar ce facem in cazurile cand nu se poate alapta? Un mod natural ar insemna sa moara copilul de foame. La fel cum, tot in mod natural multi ar ingheta iarna de frig, ar muri de diverse boli, paraziti. Natura nu ne da fix ce ne trebuie, asa cum cred multi. Noi ne adaptam la ce ne da natura. Iar procesul de afaptare nu-i altceva decat o selecție naturală. Adica scapa cine poate. Cine vrea 100% natural sa plece gol goluț in jungla. Ati vazut pe la tv aborigenii cum arata pe la 30 de ani. Slabi, burtosi si cu dintii stricati. Si vorbim de acei care au ajuns la varsta aia, ca multi mor de mici. E adevarat ca producatorii de alimente folosesc diverse tehnici de orocesare pentru profit. Dar asta nu inseamna neaparat ca nu exista si multe tehnici de procesare care fac unele alimente mai usor de digerat, ori chiar le fac comestibile din necomestibil, ori li se mareste valoarea nutritionala, putem sa le pastram pe o durata mai lunga fara sa devina toxice si lista poate continua. Sa cataloghezi tot ce-i procesat ca fiind toxic si ce-i natural benefic e dovada de naivitate. Pana si apa pe care o bem zilnic e tratata, chiar si aia din fantana de la țara. Edited by Dany_Darke, 17 February 2024 - 08:50. |
|
#862
Posted 17 February 2024 - 15:33
Ai scris atat ca sa ce? Ca exista argumentul "appeal to nature fallacy"? Stiam si eu, si nu nu sustin, cum o fac multi, ca daca ceva e natural e neaparat bun. Apropo. asta-i strans legat de credinta, iar eu nu sunt deloc religios si nici nu cred in vreun d-zeu in natura - inafara spiritului uman. Prin urmare nu cred ca-i niciun d-zeu care sa ne fi preparat totul la botul calului ca sa fie perfect.
Dar de aici si pana la ideea de chimicale/procesat/etc.. e cale lunga. Ia tu daca vrei un pate care are tot felul de e-uri si chimicale..daca tu consideri ca n-are relevanta. Eu chiar recent am scris un comentariu la canalul Yt "Starea Sanatatii" - Dragoș Pătraru. Prezenta Scandia Sibiu, iar eu am scris: "Prea exagereaza. Produsul pare foarte sanatos. A..vrei sa n-aibe absolut nimic? N-o sa aiba nici gust bun..si n-o sa-l ia nimeni." https://www.youtube.com/shorts/cxTlkbJ4NgI?feature=share |
#863
Posted 17 February 2024 - 17:47
#864
Posted 17 February 2024 - 23:17
Cutia aia de la Lidl numai iaurt nu e, oricum scrie clar 'Milk product', deci are si chestii din lapte pe langa restul. Cui ii place sa il consume sanatos.
|
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users