Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Windows 11 si boxa portabila - de...

Angajarea unei persoane de 18 ani...

Depunere declaratie unica PFA - i...

Situatie mostenire
 Inlocuit/upgrade placa video Nvid...

Google tv si open vpn

Vot europarlamentare

Sfat reparatii
 Jurnal de bord Tesla M3SR 2024 Hi...

Acostament sosele comune Romania

AI-ul Google cartografiaza 1 mili...

De ce nu se fac profesori doar ol...
 imprimanta laser capacitate medie...

Parere garsoniera Tineretului

Sfaturi achizitie boxe hi-fi pent...

Baterie externa solara vs baterie...
 

Obiectiile mele privind religiile abrahamice...

- - - - -
  • This topic is locked This topic is locked
149 replies to this topic

#1
IRON_Girl

IRON_Girl

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 142
  • Înscris: 19.09.2009
Obiectii logice/filozofice

1. Pentru toți cei care susțin că dumnezeu este dincolo de logica > pai logica este singura cale de încredere pentru oameni de a se orienta și ca să interacționeze cu Universul, deci, dacă dumnezeu este dincolo de logica...atunci el este dincolo cu mult de înțelegerea noastră și deci, toate cartuliile sfinte care pretind ca il cunosc si blah blah, ar trebuie să fie aruncate la coș !!!

2. Este definit ca Omnimax, entitate atot-prezenta-stiutoare-puternica...o ființă care există în trecut, prezent și viitor nu ar simți nevoia de a crea ceva, deoarece ar ști dinainte ce s-ar întâmpla dacă ar crea, chiar înainte de a fi făcut-o.
Nu-ti bagi degetul în foc pentru că ști dinainte rezultatul... sau nu dezasamblezi telefonul mobil pentru a confirma că merge într-adevar pe baterie. (ca tot vorbeam de logica mai devreme)

3. In toate aspectele, noi, oamenii, sunt niste fiinte imperfecte. Cu toate acestea, dumnezeu este perfect. De ce o fiinta perfectă ar fi creat fiinte imperfecte ??? Perfectiunea nu tolerează imperfecțiunea. Sa ne imaginam, de ce un pictor extraordinar ar sta toata ziua sa picteze linii si smiley-uri sau emoticonuri ??? Sau Michaelangelo, pictand arta primitivă. De ce ??? Care ar fi motivul ???

4. Societatea noastra este destul de primitiva inca, grupuri sociale pe bază de carne și de rahat, cateva componente de bază de logică si gandire, dar acesta fiinta uimitoare își petrece tot timpul liber urmarind cu interes fiecare mișcare a noastră. Chiar daca el stie deja rezultatul înainte de ne-a fi creat.  :rolleyes:

5. Va provoc să cumparati o colonie de furnici și sa petreceti 16 ore pe zi uităndu-va atenti la ele, pedepsindu-le atunci când credeti că nu isi fac treaba într-un mod corect sau cand aduna frunze separat în loc de impreuna. Faceti asta pentru tot restul vietii bineinteles.

6. Putem fi de acord că răul există în această lume. Dumnezeu este descris ca fiind iubire si bunatate. Totuși, el este de asemenea creatorul TUTUROR lucrurilor. Deci, dacă dumnezeu a creat răul... cum poate fi el tot ce este bun? De ex., un om apartinand societății burgheze, familie mare, isi ajuta rudele sale în vârstă, face actiuni caritabile etc... dar in acelasi timp, stranguleaza excursioniști în secret... este el bun ???

7. Deasemenea, acest dumnezeu nu poate fi măsurat prin mijloace obiective sau matematice. Si din moment ce lucrurile din afara Universului nostru sunt irelevante pentru noi, si dacă o astfel de fiinta ar exista, ce relevanță ar avea asta pentru noi, din moment ce nu putem interacționa cu el !!! Credinciosii pretind contrariul bineinteles, ei ''comunica'' cu el...prin linie fixa sau mobila ??? De ce doar ei pot sa-l auda/vada si restul lumii nu ???


Obiectii antropomorfice

1. Cam toate atributele și acțiunile dumnezeului avraamic descrise in cartuliile 'sfinte' seamana cu cele ale unei fiinte umane supradotate, si nu cu o entitate abstracta atot-creatoare.

2. Dumenzeu, dupa descrierea din biblie si quran: - locatie: cerul (de aceea privim in sus in timpul rugaciunii), totusi, de ce a fost Moise obligat sa se urce pe un munte ca sa fie auzit (bizar) ???
                                                                        - este limitat in timp, in actiuni (ca de ex. trimiterea fiului sau intr-o perioda precisa din istorie) si mai devreme ziceam ca este atotputernic si nelimitat (+ contradictii peste contradictii)
                                                                        - comunica pe cale orala (cu unii) - are functionari si mesageri (heruvimi, arhangheli, si alte creaturi mitice) si este in razboi continu impotriva lui Satana si armata lui => defapt, nu prea exista mari diferente intre trasaturile acestui dumnezeu si un rege de la acea epoca (cu exceptia invizibilitatii si altitudinii f inalte).


Obiectia existentei lui Iisus

1. Destul de simplu - Oricine a fost în poziția de a-l vedea pe Iisus, nu a scris nimic despre el și nu-mi spuneti ca era Evul Mediu când oamenii nu știau să scrie... acel moment a venit atunci când Biserica creștină a dominat Europa. Biblioteca din Alexandria a avut 2 milioane de cărți atunci când fanaticii au ars-o jos, fără îndoială înfuriati că nici una dintre cărțile din interior nu oferea dovada ca Isus a existat. Evangheliile nu au fost scrise de discipolii săi sau nici macar de contemporani. Nici macar Biserica Catolică nu pretinde asta. Ea susține în schimb ca au fost scrise de oameni care au fost martori la miracolele lui Iisus... în ciuda faptului ca nu exista nici o dovadă de asta. Autorii Evangheliilor sunt contestati la ora actuala si nu avem nici o idee cine a fost Marcu, Ioan și alții. ZERO !!!

2. Cea mai recenta referire la Isus este de la Josephus în jurul anului 40 A.D.

3. Pe deasupra, la acel moment, Palestina era plina de oameni care se numeau Iisus. Unii au fost predicatori nebuni, altii rebeli, unii chiar au fost răstigniti. Isus a fost un nume la fel de comun ca George în ziua de azi. Dacă știm lucruri despre niste pers. necunoscute si nesemnificative... cum se face ca nu stim nimic despre un om care cica aduna si predica la grupuri de mii de oameni... când populațiile marilor orașe erau de aproximativ 10-20 de mii ???

Iisus este mai degraba un personaj literar decat real...

4. De ce s-ar trimite dumnezeu pe el însuși (sau fiul lui) pt. o misiune asa importanta și petrece 30 ani reparand cadre de uși și ingrijind măgari ???

Obiectii biblice (ar fi cu miile...)

1. Presupusul 'cuvânt' a lui Dumnezeu este o totala supraestimare. Majoritatea lucrurilor relatate sunt niste fabricatii ieftine sau pur și simplu imposibil să se fi întâmplat. Moise cica a traversat o fashie de desert (Sinai) cu 2.000.000 de oameni. Chiar si cu un spatiu personal minim pt fiecare, tot s-ar fi umplut întreg deșertul. Ca sa numai vb de alte absurditati - Arca cu animale, Marea Rosie impartita in 2, etc...

2. Si dupa 'interesanta' carte a Apocalipsei, dumnezeu va sterge totul cu buretele intr-o buna zi, va face 'curat' (prin inec) si va lua totul de la inceput ! Daca el este cunoasterea si viitorul, de ce a creat o prima generatie de oameni in primul rand ??? S-ar fi scutit de uciderea atator persoane nevinovate !!!

RELIGION AND GOD ARE DISGUSTING !!!

Edited by IRON_Girl, 26 September 2009 - 00:18.


#2
MonK3y

MonK3y

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 412
  • Înscris: 02.09.2005
Wow... putine fete cu preocupari filozofice in zilele de azi (stiu ca suna misogin dar asta e adevarul).

#3
aztec11us

aztec11us

    Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 253
  • Înscris: 19.04.2006
biblia in sine, asa cum o stim azi a suferit PESTE 600 modificari


ceea ce se spune in filmul Codul lui Davinci, cand Profesorul Robert si Dsoara Sophie stau de vorba cu Leigh Teabing e adevarat

ma refer la scena conversatiei lor, cand iau ceaiul si cand Leigh Teabing ii arata lui Sophie Neveu, adevarul despre Sfantui Graal

daca ai vazut filmul stii la ce ma refer....

atunci Leigh arata ca de fapt Biblia actuala a fost creata in vremea si sub supravegherea lui Constantin cel Mare (pagan cat cuprinde, crestinat pe patul de moarte)

la realiarea ei s-au avut in vedere interesele politice ale puterilor acelei vremi

problema e complexa si as scrie prea mult, dar retine ca scena respectiva e REALA.

de fapt, acea scena e pivotul intregului film....restul poti relativ usor sa il uiti.



documentele comunitatii eseniene aratau ca minunile  (mersul pe apa, transformarea apei in vin, reinvierea etc) sunt METAFORE !!!

metafore pt transformarea intr-un om mai bun


nu era deloc surpinzator atunci (ca si acum...) ca o grupare religioasa sa afirme ca ea singura detine adevarul si ca membrii ei sunt ,,vii etern'' iar restul ,,morti''   ( hmm....suna al drequ de familiar  :deviltongue: )


Numele real al lui Iiisus ---  jehosua ben joseph  (observa similaritatea gramaticala ci particula ben sau ibn din limba araba)
                                         ca si la arabi, numele inseamna simplu, Jehosua fiul lui Joseph

iisus hristos e numele pe filiera GREACA -- NICIDECUM numele real !

sincer, iti recomand sa citesti cartile scrise   de Christopher Knight si R. Lomas - Secretul lui Hiram

cartea arata rational, cu dovezi, legaturi reale intre comunitatea esenienilor, faptul ca Biblia e metaforica si sustine f mult partile importante din Codul lui Davinci

asta desi cartea in sine precede filmul si cartea Codul lui davinci cu peste 2 ani ...

se gaseste greu si e cam 60 RON, dar cumpar-o daca ai posibilitatea

#4
d1ab0l33k

d1ab0l33k

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 630
  • Înscris: 22.04.2009

 IRON_Girl, on 26th September 2009, 01:17, said:

Obiectii logice/filozofice

1. Pentru toți cei care susțin că dumnezeu este dincolo de logica > pai logica este singura cale de încredere pentru oameni de a se orienta și ca să interacționeze cu Universul, deci, dacă dumnezeu este dincolo de logica...atunci el este dincolo cu mult de înțelegerea noastră și deci, toate cartuliile sfinte care pretind ca il cunosc si blah blah, ar trebuie să fie aruncate la coș !!!

2. Este definit ca Omnimax, entitate atot-prezenta-stiutoare-puternica...o ființă care există în trecut, prezent și viitor nu ar simți nevoia de a crea ceva, deoarece ar ști dinainte ce s-ar întâmpla dacă ar crea, chiar înainte de a fi făcut-o.
Nu-ti bagi degetul în foc pentru că ști dinainte rezultatul... sau nu dezasamblezi telefonul mobil pentru a confirma că merge într-adevar pe baterie. (ca tot vorbeam de logica mai devreme)

3. In toate aspectele, noi, oamenii, sunt niste fiinte imperfecte. Cu toate acestea, dumnezeu este perfect. De ce o fiinta perfectă ar fi creat fiinte imperfecte ??? Perfectiunea nu tolerează imperfecțiunea. Sa ne imaginam, de ce un pictor extraordinar ar sta toata ziua sa picteze linii si smiley-uri sau emoticonuri ??? Sau Michaelangelo, pictand arta primitivă. De ce ??? Care ar fi motivul ???

4. Societatea noastra este destul de primitiva inca, grupuri sociale pe bază de carne și de rahat, cateva componente de bază de logică si gandire, dar acesta fiinta uimitoare își petrece tot timpul liber urmarind cu interes fiecare mișcare a noastră. Chiar daca el stie deja rezultatul înainte de ne-a fi creat.  :rolleyes:

5. Va provoc să cumparati o colonie de furnici și sa petreceti 16 ore pe zi uităndu-va atenti la ele, pedepsindu-le atunci când credeti că nu isi fac treaba într-un mod corect sau cand aduna frunze separat în loc de impreuna. Faceti asta pentru tot restul vietii bineinteles.

6. Putem fi de acord că răul există în această lume. Dumnezeu este descris ca fiind iubire si bunatate. Totuși, el este de asemenea creatorul TUTUROR lucrurilor. Deci, dacă dumnezeu a creat răul... cum poate fi el tot ce este bun? De ex., un om apartinand societății burgheze, familie mare, isi ajuta rudele sale în vârstă, face actiuni caritabile etc... dar in acelasi timp, stranguleaza excursioniști în secret... este el bun ???

7. Deasemenea, acest dumnezeu nu poate fi măsurat prin mijloace obiective sau matematice. Si din moment ce lucrurile din afara Universului nostru sunt irelevante pentru noi, si dacă o astfel de fiinta ar exista, ce relevanță ar avea asta pentru noi, din moment ce nu putem interacționa cu el !!! Credinciosii pretind contrariul bineinteles, ei ''comunica'' cu el...prin linie fixa sau mobila ??? De ce doar ei pot sa-l auda/vada si restul lumii nu ???


Obiectii antropomorfice

1. Cam toate atributele și acțiunile dumnezeului avraamic descrise in cartuliile 'sfinte' seamana cu cele ale unei fiinte umane supradotate, si nu cu o entitate abstracta atot-creatoare.

2. Dumenzeu, dupa descrierea din biblie si quran: - locatie: cerul (de aceea privim in sus in timpul rugaciunii), totusi, de ce a fost Moise obligat sa se urce pe un munte ca sa fie auzit (bizar) ???
                                                                        - este limitat in timp, in actiuni (ca de ex. trimiterea fiului sau intr-o perioda precisa din istorie) si mai devreme ziceam ca este atotputernic si nelimitat (+ contradictii peste contradictii)
                                                                        - comunica pe cale orala (cu unii) - are functionari si mesageri (heruvimi, arhangheli, si alte creaturi mitice) si este in razboi continu impotriva lui Satana si armata lui => defapt, nu prea exista mari diferente intre trasaturile acestui dumnezeu si un rege de la acea epoca (cu exceptia invizibilitatii si altitudinii f inalte).


Obiectia existentei lui Iisus

1. Destul de simplu - Oricine a fost în poziția de a-l vedea pe Iisus, nu a scris nimic despre el și nu-mi spuneti ca era Evul Mediu când oamenii nu știau să scrie... acel moment a venit atunci când Biserica creștină a dominat Europa. Biblioteca din Alexandria a avut 2 milioane de cărți atunci când fanaticii au ars-o jos, fără îndoială înfuriati că nici una dintre cărțile din interior nu oferea dovada ca Isus a existat. Evangheliile nu au fost scrise de discipolii săi sau nici macar de contemporani. Nici macar Biserica Catolică nu pretinde asta. Ea susține în schimb ca au fost scrise de oameni care au fost martori la miracolele lui Iisus... în ciuda faptului ca nu exista nici o dovadă de asta. Autorii Evangheliilor sunt contestati la ora actuala si nu avem nici o idee cine a fost Marcu, Ioan și alții. ZERO !!!

2. Cea mai recenta referire la Isus este de la Josephus în jurul anului 40 A.D.

3. Pe deasupra, la acel moment, Palestina era plina de oameni care se numeau Iisus. Unii au fost predicatori nebuni, altii rebeli, unii chiar au fost răstigniti. Isus a fost un nume la fel de comun ca George în ziua de azi. Dacă știm lucruri despre niste pers. necunoscute si nesemnificative... cum se face ca nu stim nimic despre un om care cica aduna si predica la grupuri de mii de oameni... când populațiile marilor orașe erau de aproximativ 10-20 de mii ???

Iisus este mai degraba un personaj literar decat real...

4. De ce s-ar trimite dumnezeu pe el însuși (sau fiul lui) pt. o misiune asa importanta și petrece 30 ani reparand cadre de uși și ingrijind măgari ???

Obiectii biblice (ar fi cu miile...)

1. Presupusul 'cuvânt' a lui Dumnezeu este o totala supraestimare. Majoritatea lucrurilor relatate sunt niste fabricatii ieftine sau pur și simplu imposibil să se fi întâmplat. Moise cica a traversat o fashie de desert (Sinai) cu 2.000.000 de oameni. Chiar si cu un spatiu personal minim pt fiecare, tot s-ar fi umplut întreg deșertul. Ca sa numai vb de alte absurditati - Arca cu animale, Marea Rosie impartita in 2, etc...

2. Si dupa 'interesanta' carte a Apocalipsei, dumnezeu va sterge totul cu buretele intr-o buna zi, va face 'curat' (prin inec) si va lua totul de la inceput ! Daca el este cunoasterea si viitorul, de ce a creat o prima generatie de oameni in primul rand ??? S-ar fi scutit de uciderea atator persoane nevinovate !!!

RELIGION AND GOD ARE DISGUSTING !!!


1. Stii, exista o teorie care sustine ca orice civilizatie are un moment de maxima evolutie dupare care (in mod logic) urmeaza involutia... in momentul de fata ne aflam in acel stadiu de involutie ca si civilizatie (lasand deoparte tehnologia)... deci partea cu intelegerea pica.

2. Te-ai gandit ca poate nu a vrut sa controleze sau who knows, poate nu avea cum (partea cu viitorul mi se pare absurda, cel putin pe termen lung)..?!

3. Care ar fi farmecul existentei?!

4. De unde limitarea asta?! Nu e nevoie sa-ti urmareasca fiecare miscare...

5. Cu ceva logica poti creea un sistem care sa se ocupe de asta! :D

6. Tu, ca om, esti bun sau rau?! Este o chestie relativa...

7. Ei bine, toata chestia asta tine de cum vezi lucrurile... poate ar trebui sa studiezi problema dintrun alt punct de vedere, mai elaborat... te rezumi la fizica generala, gandeste un pic la cea cuantica sau dincolo de ceea ce crezi ca este logic!

Tot speech-ul tau este bazat pe ceea ce crezi tu, nu fapte concrete... daca ai citi ceva mai mult si ai avea ceva flexibilitate in gandire poate ca ai gandi un pic altfel!
Nu spun ca Dumnezeu exista sub forma impusa de crestinism, ar fi absurd... dar o entitate creatoare tot trebuie sa existe... fie ca este vorba de o forma energetica, civilizatie superioara, teoria Matrix sau pur si simplu big bang... tu alegi varianta care iti place si in care vrei sa crezi, dar punand intrebari absurde nu vei obtine un raspuns... incearca sa gandesti dincolo de ce este posibil si poate vei gasi o varianta proprie, plauzibila (pentru tine)! Anyway... adevarul este dincolo de civilizatia noastra!

P.S. Biblia nu este altceva decat un instrument de manipulare in masa (cum a fost si biserica pana de curand) dar care are cateva chestii interesante si suficient de multe interpretari (in functie de nivelul de cunoastere)!

Edited by d1ab0l33k, 26 September 2009 - 01:26.


#5
Arraquwain

Arraquwain

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,484
  • Înscris: 01.04.2006

 aztec11us, on 26th September 2009, 02:11, said:

biblia in sine, asa cum o stim azi a suferit PESTE 600 modificari
Sint mult mai multe decit 600. Sint cu miile.
"Codul lui Davinci" nu are ce cauta intr-o discutie rationala. Este un film artistic de fictiune, si cartea pe care se bazeaza este tot o fictiune, dupa cum insusi autorul recunoaste.
Cartea pe care o citezi tu, "Secretul lui Hiram", are ca autor numai pe Lomas din cite am gasit eu pe net. Christopher Knight este un actor. Lomas este un inginer care are ca pasiune scrierile despre masoni. Tu citezi astfel de personaje ca avind vreun fel de autoritate in domeniul criticii textuale a Bibliei ? Da-mi voie sa rid.
Daca vrei sa vezi un profesionist incepe cu asta: [ https://www.youtube-nocookie.com/embed/m11-G-da8D0?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ] . E tradus in romana.

Quote

documentele comunitatii eseniene aratau ca minunile (mersul pe apa, transformarea apei in vin, reinvierea etc) sunt METAFORE !!!

Nu reusesc sa vad legatura intre secta iudaica a esenienilor si minunile enumerate de tine ? Astea sint relatate in Noul Testament.

Daca incerci sa demonstrezi ceva, fa-o cu argumente rationale. Basmele, filmele artistice si documentele inexistente nu sint argumente rationale.

Edited by Arraquwain, 26 September 2009 - 02:37.


#6
IRON_Girl

IRON_Girl

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 142
  • Înscris: 19.09.2009

 d1ab0l33k, on 26th September 2009, 01:16, said:

Tot speech-ul tau este bazat pe ceea ce crezi tu, nu fapte concrete...

Nu draga, 'speechul' meu este bazat pe o logica fizica si matematica !!! Si ti-am zis ca ce rost ar avea sa cauti 'adevarul' daca este dincolo de civilizatia noastra ??? Nu poti sa-l atingi...

Ah da, tu zici ca 'trebuie' sa existe o entitate ??? Pai cum ai aflat de ea, zi-mi si mie ???  :D

Varianta mea plauzibila am gasit-o deja >>> nu exista nici o entitate/energie/Matrix/whatever... :rolleyes:

Din contra, ceea ce spui tu este bazat pe niste ganduri si iluzii de copil, si nu un fapt concret !!! Voi religiosii uitati ca povoara dovezii se afla pe umerii vostrii, voi sunteti cei care trebuie sa aduca niste EVIDENCE, altfel nu va pot lua deloc in serios... :console:


P.S. - deabia ai fost in stare sa raspunzi la 7 din punctele enumerate de mine(si raspunsurile alea, cam trase de coada), in total sunt 15 !!!

 MonK3y, on 26th September 2009, 00:55, said:

Wow... putine fete cu preocupari filozofice in zilele de azi (stiu ca suna misogin dar asta e adevarul).

In Romanik poate, dar nu si aici... :rolleyes:

Edited by IRON_Girl, 26 September 2009 - 11:50.


#7
Stapanul_clonelelor

Stapanul_clonelelor

    Senior Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 2,340
  • Înscris: 08.07.2008
Acolo ...unde se afla RAYPOZ ? :lol:

Edited by Stapanul_clonelelor, 26 September 2009 - 11:55.


#8
robinake

robinake

    Senior Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 4,858
  • Înscris: 26.12.2008

 IRON_Girl, on 26th September 2009, 12:50, said:

Voi religiosii uitati ca povoara dovezii se afla pe umerii vostrii, voi sunteti cei care trebuie sa aduca niste EVIDENCE, altfel nu va pot lua deloc in serios... :console:

acele EVIDENCE pe care le fluturi in vant precum coana Leana noi le avem, dar le avem pentru noi insine. Nu stiai ca cei ce cauta, gasesc? faptul ca tu inca intrebi de ele dovedeste nu ca n-ar exista ci doar ca nu le-ai cautat indeajuns...

#9
IRON_Girl

IRON_Girl

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 142
  • Înscris: 19.09.2009

 robinake, on 26th September 2009, 12:05, said:

acele EVIDENCE pe care le fluturi in vant precum coana Leana noi le avem, dar le avem pentru noi insine. Nu stiai ca cei ce cauta, gasesc? faptul ca tu inca intrebi de ele dovedeste nu ca n-ar exista ci doar ca nu le-ai cautat indeajuns...
LOL nene, da' de ce le tineti numai pt voi egoistilor...ce gluma !!!  :rolleyes:

#10
karuna

karuna

    landeza zburatoare

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 17,204
  • Înscris: 07.08.2009

 IRON_Girl, on 26th September 2009, 13:42, said:

LOL nene, da' de ce le tineti numai pt voi egoistilor...ce gluma !!!  :rolleyes:

Stii reclama aceea cu iaurtul activia si balonarea? Cum cel care a mancat activia ca sa nu se mai simta balonat nu te poate convinge pe tine de rezultat, asa nici el nu poate sa o faca. Trebuie sa incerci si tu metoda ca sa te convingi ca este buna.

Edited by karuna, 26 September 2009 - 13:00.


#11
arpisz

arpisz

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,896
  • Înscris: 25.04.2008

 IRON_Girl, on 26th September 2009, 13:42, said:

LOL nene, da' de ce le tineti numai pt voi egoistilor...ce gluma !!!  :rolleyes:
CHIAR DE PROST GUST GLUMA' ..... inca o dovada ca religia nu e tangenta la logica

#12
robinake

robinake

    Senior Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 4,858
  • Înscris: 26.12.2008

 IRON_Girl, on 26th September 2009, 13:42, said:

LOL nene, da' de ce le tineti numai pt voi egoistilor...ce gluma !!!  :rolleyes:

ca sa nu mai zici ca le tin numai pentru mine si pentru ca te autointitulezi fata _din_ fonta, LOL, pentru maine ai urmatoarea tema:
inchide-te la tine in camera, fii sigura ca nu te deranjeaza nimeni, ingenuncheaza( asta ca sa exersezi umilinta- vezi, iti dau si ponturi), apoi inchide ochii, respira linistit si regulat si zi asa in gandul tau, rar, concentrandu-te la fiecare cuvant pe care il rostesti, timp de 5 minute:

" tatal nostru care esti in ceruri/ sfinteasca-se numele tau/ vie imparatia ta/ faca-se voia ta/ precum in cer, asa si pe pamant./ painea noastra cea spre fiinta/ da-ne-o noua astazi/ si ne iarta noua greselile noastre/ precum si noi iertam gresitilor nostri/ si nu ne duce pe noi in ispita/ ci ne izbaveste de cel viclean/"

apoi ridica-te, scutura picioarele ca poate te dor, aseaza-te din nou in genunchi, reia-ti respiratia calma si zi asa, timp de 5 minute:

" doamne Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, miluieste-ma pe mine".

apoi cauta un preot care sa-ti placa( nu te gandi la prostii) si spovedeste-te. apoi du-te la liturghie duminica si impartaseste-te.

in timpul asta reia rugaciunile si in plus, posteste miercurea si vinerea.

dupa ce faci toate astea, iti spun si care e prima dovada.

p.s. umbla cu grija ca fonta e casanta...

Edited by robinake, 26 September 2009 - 13:24.


#13
Arraquwain

Arraquwain

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,484
  • Înscris: 01.04.2006
robinake, esti amuzant. Tu ceri unei persoane care in mod evident este necredincioasa sa indeplineasca un ritual care nu inseamna absolut nimic pentru ea  :D
Ce ar putea sa ii dovedeasca indeplinirea ilogica a unui astfel de ritual ?

Uiti se pare ca unii dintre atei au fost credinciosi inainte de a renunta la credinta, asa ca pot exprima pareri referitor la faptul ca astfel de ritualuri nu inseamna nimic, nu constituie nici o dovada. Au trecut deja prin astfel de ritualuri.

#14
TheEverlastingShadow

TheEverlastingShadow

    Vocea Nefiintei

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,676
  • Înscris: 07.12.2005
Bravo Iron Girl, nota 10 ! Acum vin atacurile din partea virusului informational ce-i bantuieste pe himerati...pazea ca incep. :)

Edited by Seghedin Mihai, 26 September 2009 - 13:41.


#15
robinake

robinake

    Senior Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 4,858
  • Înscris: 26.12.2008

 Arraquwain, on 26th September 2009, 14:40, said:

robinake, esti amuzant. Tu ceri unei persoane care in mod evident este necredincioasa sa indeplineasca un ritual care nu inseamna absolut nimic pentru ea  :D
Ce ar putea sa ii dovedeasca indeplinirea ilogica a unui astfel de ritual ?

Uiti se pare ca unii dintre atei au fost credinciosi inainte de a renunta la credinta, asa ca pot exprima pareri referitor la faptul ca astfel de ritualuri nu inseamna nimic, nu constituie nici o dovada. Au trecut deja prin astfel de ritualuri.

ritual nu e cuvantul care defineste acest experiment. s-ar putea ca in timpul acestui experiment, fonta casanta sa devina un aliaj mai maleabil si mai potrivit pentru transformarea ei dintr-un banal fier intr-o opera de arta autentica...

Edited by robinake, 26 September 2009 - 14:42.


#16
x37t0

x37t0

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 62
  • Înscris: 25.09.2009

 robinake, on 26th September 2009, 14:23, said:

inchide-te la tine in camera, fii sigura ca nu te deranjeaza nimeni, ingenuncheaza( asta ca sa exersezi umilinta- vezi, iti dau si ponturi), apoi inchide ochii, respira linistit si regulat si zi asa in gandul tau, rar, concentrandu-te la fiecare cuvant pe care il rostesti, timp de 5 minute:

" tatal nostru care esti in ceruri...
Asta se cheama "spalare pe creier". La fel de bine ar putea sa spuna "Harap Alb care esti in ceruri...".

Fii sclavul indoctrinarii tale, unii au de castigat din asta dar nu tu. :lol:

#17
robinake

robinake

    Senior Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 4,858
  • Înscris: 26.12.2008

 x37t0, on 26th September 2009, 15:55, said:

Asta se cheama "spalare pe creier". La fel de bine ar putea sa spuna "Harap Alb care esti in ceruri...".

Fii sclavul indoctrinarii tale, unii au de castigat din asta dar nu tu. :lol:

sa inteleg ca si tu esti unul din aia liberi?

#18
x37t0

x37t0

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 62
  • Înscris: 25.09.2009

 robinake, on 26th September 2009, 15:58, said:

sa inteleg ca si tu esti unul din aia liberi?
Primul pas inspre libertate e sa intelegi ca nu esti liber.

Anunturi

Neurochirurgie minim invazivă Neurochirurgie minim invazivă

"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv.

Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate