Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
La multi ani @Klasse!

La multi ani @shmecherul!

pareri ipad 6-2018- flip

Cum au aparut supermarketurile in...
 Campanii mincinoase Carrefour

Tv toshiba defect

touchscreen navigatie stricat

bonsai - de unde?
 Resetare Bonus Malus

Unitatea optica DVD-rw absenta pe...

Problema configurare Wireguard

Dozatoare de apa, cu alimentare d...
 Intarziere aterizare avioane

Accident masina reparata pe CASCO

Probleme Ginseng Microcarpa

Un sunet pronuntat la BMW e90 318i
 

medicina timisoara, sau alt oras?

- - - - -
  • Please log in to reply
19 replies to this topic

#1
gioline

gioline

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1
  • Înscris: 05.09.2009
va rog daca se poate sa ma ajutati si pe mine cu un sfat.

sunt din tm, acum intru in a 12-a si am mari dubii daca sa dau la medicina aici sau in alt oras.
plus ca inca nu stiu ce sa aleg intre stoma si medicina generala.
daca as alege med generala as vrea sa ma indrept spre chirurgie. dar cel mai tare ma sperie faptul ca sunt f putine locuri la specializarea asta. stie cineva mai exact ce si cum-ma refer la locuri-

iar apoi, unde e cea mai serioasa facultate de medicina din tara? cum e faculta de med/stoma de la tm?

va rog sa imi povestiti cei care ati avut vreo experienta de orice fel legata de cele doua, sau vreo info care m-ar putea lamuri cat de cat.


#2
grozavu07

grozavu07

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 50
  • Înscris: 21.10.2007
In principiu,facultati de medicina sunt in:Bucuresti,Cluj,Timisoara,Tg.Mures,Iasi,Oradea
Daca esti din TM,nu vad de ce nu ai alege TM.
Admiterea e mai grea la CJ decat la Timisoara.Asa ca daca inveti serios,ar trebui sa intri.In anul I ai medicina generala si stoma.
Specializarea chirurgie nu ti-o alegi decat peste cativa ani

Edited by grozavu07, 05 September 2009 - 09:24.


#3
deathgirl

deathgirl

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 16
  • Înscris: 28.08.2007
Daca ești din Timișoara nu are rost sa mergi într-un alt oraș. Nu-i cea mai grozava universitate dar atât timp cât iți dai interesul nu o sa ai mari dezamãgiri. Știu ca în ultima vreme UMFT-ul are o imagine cam șifonata dar se poate face medicina aici fãrã probleme. Tu vrei o facultate serioasa, ma tem ca în România nu prea ai șanse sa gãsești, mizerii se fac peste tot, idea e sa nu intri tu în ele.
In ceea ce privește generala vs. dentara, trebuie sa te gândești bine pt ca diferențele sunt mari. Faptul ca vrei sa renunti la generala pentru ca sunt puține locuri la chirurgie e o prostie. Pe lângã faptul ca mai sunt cel puțin 7 ani pana vei ajunge la rezidentiat și multe se pot întâmpla, în 6 ani de facultate șansele sa îți schimbi preferințele sunt mari, eu de exemplu am visat tot liceul la medicina legala, chiar și în primii 2 ani de facultate, iar acum vreau interne. La generala orizonturile sunt largi, e mai greu ca la stoma, iar dupã absolvire ai mult de tras. La stoma dupã ce termini nu sunt prea multe de ales, din câte știu eu au vreo 3 specializãri. Oricum totul se rezuma la un cabinet, de preferințã al tãu. Trebuie sa te gândești dacã situația financiara îți va permite asta.
Daca totuși nu vrei Timișoara, Clujul cred ca e o varianta buna. In legãtura cu admiterea, la Cluj e puțin mai greu deoarece se da și chimie însa partea de anatomie, din ce am apucat eu sa vad, e cu mult mai ușoara decât la Timișoara.
Daca vrei sa mai ști ceva, aștept întrebãri.

#4
Selam

Selam

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,804
  • Înscris: 04.02.2007
Fiind din Constanta, stiu ca la universitatea de aici (Ovidius) s-au facut investitii masive in aparatura si camine, in ultimii ani, s-au construit sedii, s-au facut campusuri etc si daca nu ma insel e cea mai moderna aparatura din tara.
Insa nu ma pronunt la partea cu profesorii si la cat de serios se invata...La medicina stiu ca traditional se face la cluj si bucuresti...la cluj sunt multi arabi care invata medicina.
Pentru ca esti la inceputul clasei a 12-a, e bine ca te-ai gandit de acum ce ai de gand sa faci. Sfatul meu ca un proaspat absolvent de liceu si boboc la facultate e sa tragi tare de carte si sa nu te gandesti ca sunt putine locuri undeva...pentru ca ai tot timpul sa te pregatesti si sa iei nota mare.

#5
m3th0dman

m3th0dman

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,269
  • Înscris: 03.01.2007
Îi ok medicina din Timiºoara dacã eºti din Timiºoara sau împrejurimi. Dacã nu, cum s-a mai zis Bucureºti ºi Cluj.

Edited by m3th0dman, 15 September 2009 - 18:38.


#6
memento mori

memento mori

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 823
  • Înscris: 11.03.2006
UMFT este o facultate buna. Nu cred ca vei regreta daca vei studia la ea. Eu sunt student la Medicina Dentara si sunt de parere ca asta e cea mai buna alegere pe care o puteam face. Intre generala si dentara...acuma depinde de tine. Eu unul am ales stomatologia deoarece dupa 6 ani stiu ca am terminat-o cu scoala si pot profesa in voie fara a mai face alte specializari etc. In cazul in care te hotarasti sa ni te alaturi, probabil iti va fi de folos acest mic proiect creat de mine cu sprijinul colegilor: http://umft-md.blogspot.com/ .  ;)

#7
DannaV

DannaV

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 3
  • Înscris: 23.09.2013

 deathgirl, on 11 septembrie 2009 - 22:48, said:

Daca ești din Timișoara nu are rost sa mergi într-un alt oraș. Nu-i cea mai grozava universitate dar atât timp cât iți dai interesul nu o sa ai mari dezamăgiri. Știu ca în ultima vreme UMFT-ul are o imagine cam șifonata dar se poate face medicina aici fără probleme. Tu vrei o facultate serioasa, ma tem ca în România nu prea ai șanse sa găsești, mizerii se fac peste tot, idea e sa nu intri tu în ele.
In ceea ce privește generala vs. dentara, trebuie sa te gândești bine pt ca diferențele sunt mari. Faptul ca vrei sa renunti la generala pentru ca sunt puține locuri la chirurgie e o prostie. Pe lângă faptul ca mai sunt cel puțin 7 ani pana vei ajunge la rezidentiat și multe se pot întâmpla, în 6 ani de facultate șansele sa îți schimbi preferințele sunt mari, eu de exemplu am visat tot liceul la medicina legala, chiar și în primii 2 ani de facultate, iar acum vreau interne. La generala orizonturile sunt largi, e mai greu ca la stoma, iar după absolvire ai mult de tras. La stoma după ce termini nu sunt prea multe de ales, din câte știu eu au vreo 3 specializări. Oricum totul se rezuma la un cabinet, de preferință al tău. Trebuie sa te gândești dacă situația financiara îți va permite asta.
Daca totuși nu vrei Timișoara, Clujul cred ca e o varianta buna. In legătura cu admiterea, la Cluj e puțin mai greu deoarece se da și chimie însa partea de anatomie, din ce am apucat eu sa vad, e cu mult mai ușoara decât la Timișoara.
Daca vrei sa mai ști ceva, aștept întrebări.

In legatura cu chirurgia plastica? eu sunt in clasa a 11-a si m-am gandit la medicina de ceva timp,as vrea la chirurgie plastica si am auzit ca iti trebe foarte multi bani si pile ca sa ajungi ceva .. si chiar sa faci compromisuri ... nu stiu daca e adevarat,dar as vrea sa aflu...daca are rost sa merg pe specialitatea asta,sau imi pierd vremea si ajung asistenta ... voi ce credeti ?

#8
justmy

justmy

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 55
  • Înscris: 24.10.2008
Pai intai trebuie sa intri la medicina generala ,vei face 6 ani , dupa in functie de nota de la examenul de rezidentiat iti vei alege specializarea ,asistenta nu vei ajunge ,deoarece faci medicina generala ,vei iesi doctor . Multe detalii despre chirurgia plastica nu iti pot oferi ,deoarece sunt la inceput si eu cu facultatea (poate colegii care stiu mai bine iti vor raspunde),dar oricum nu iti vei putea alege specializarea din anul 1 ,ci doar peste 6 ani ,asa ca in acest interval de timp multe lucruri se pot schimba  iar in leg. cu bani si pile nu prea cred ,daca iei o nota buna la rezidentiat poti urma aceasta specializare dar cum lucrurile la noi in tara merg uneori pe principiul bani/pile e posibil si asa ceva dar oricum sanse mici sa se mearga pe acest principiu peste tot in tara .

Edited by justmy, 23 September 2013 - 20:59.


#9
michael-myers

michael-myers

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 656
  • Înscris: 02.08.2013
NU recomand UMF Timisoara!Alege orice alt oras unde vrei sa inveti medicina,numai Timisoara nu...

#10
justmy

justmy

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 55
  • Înscris: 24.10.2008
Din ce cauza ? (sunt curios si eu deoarece cunosc pe cineva care vrea sa mearga la Timisoara)
Nu sunt la UMF Timisoara  ,sunt la Mures ,dupa parerea mea  fiecare centru universitar are atat aspecte pozitive cat si negative.De centru de medicina de la Arad ce parere ai ?
Sa nu uitam UMF Timisoara da in aceeasi zi examenul de admitere ca si la Bucuresti,Mures,Cluj,Iasi.

Edited by justmy, 23 September 2013 - 22:37.


#11
Corupt

Corupt

    Parazit nebun

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,312
  • Înscris: 03.02.2010
Ca sa va faceti o idee despre medicina la arad, admiterea la ei consta in 20 de intrebari pe care le completezi cand te inscrii ca sa zica ca au si ei admitere. Intrebarile sunt de genul: ce culoare are sangele ? Trageti voi concluziile.

La TM e destul de bine. Nu e ca laCluj, Mures sau Bucuresti, dar pe aproape. Daca ai planuri de plecare dupa ce termini, fac are multe programe de colaborare cu alte unitati de prin strainatate, in special Germania. Oricum, materia e aceeasi, iar eu in 2 ani (pana acum) nu am intalnit prof care sa nu te ajute cat poate si nici sa te pice la examen daca ai stiut.

Ps: scuzati greselile, dar scriu de pe un mobil.

#12
DannaV

DannaV

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 3
  • Înscris: 23.09.2013

 justmy, on 23 septembrie 2013 - 20:51, said:

Pai intai trebuie sa intri la medicina generala ,vei face 6 ani , dupa in functie de nota de la examenul de rezidentiat iti vei alege specializarea ,asistenta nu vei ajunge ,deoarece faci medicina generala ,vei iesi doctor . Multe detalii despre chirurgia plastica nu iti pot oferi ,deoarece sunt la inceput si eu cu facultatea (poate colegii care stiu mai bine iti vor raspunde),dar oricum nu iti vei putea alege specializarea din anul 1 ,ci doar peste 6 ani ,asa ca in acest interval de timp multe lucruri se pot schimba  iar in leg. cu bani si pile nu prea cred ,daca iei o nota buna la rezidentiat poti urma aceasta specializare dar cum lucrurile la noi in tara merg uneori pe principiul bani/pile e posibil si asa ceva dar oricum sanse mici sa se mearga pe acest principiu peste tot in tara .
Da stiu ... sunt 6 ani ..deabia dupa poti alege specializarea ,dar vroiam si parerea altora.. sa fiu sigura ca nu fac o greseala
Multumesc! :)

#13
neagu_laurentiu

neagu_laurentiu

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 40,631
  • Înscris: 30.07.2003
Eu zic sa mergi in locatiile unde cazuistica e bogata si indirect inveti de la cei ce au vazut/tratat multe cazuri reale. Teoria o poti citi din carti oriunde.

#14
Karhu

Karhu

    Heretic member

  • Grup: Super Moderators
  • Posts: 40,028
  • Înscris: 25.06.2007

 DannaV, on 23 septembrie 2013 - 18:28, said:

as vrea la chirurgie plastica si am auzit ca iti trebe foarte multi bani si pile ca sa ajungi ceva
Sanse bune sa faci specializare pe chirurgie plastica ai avea in strainatate.
Baga-te tare pe germana pt ca dupa absolvire poti face rezidentiatul in Germania, in principiu cam pe orice specialitate vrei.

#15
MGMV

MGMV

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 9
  • Înscris: 02.10.2013
Buna!Am si eu niste intrebari legate de diferentele dintre centrele universitare medicale.Imi puteti spune care sunt avantajele si dezavantajele din cadrul UMF Iasi?Ce stiti despre Facultatea de Medicina din cadrul Universitatii Ovidius Constanta?De asemenea, mi-ar fi utile si exemple concrete ale studentilor sau absolventilor de medicina.Va multumesc anticipat!

#16
DannaV

DannaV

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 3
  • Înscris: 23.09.2013
As vrea sa dau la medicina,sunt in clasa a -11-a si ar cam trebui sa incep sa invat .. dar inca nu stiu ce carte sa imi iau ! Ma puteti ajuta ?:-s

#17
neagu_laurentiu

neagu_laurentiu

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 40,631
  • Înscris: 30.07.2003
In principiu scrie pe site-ul facultatii unde vrei sa intri.

#18
Corupt

Corupt

    Parazit nebun

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,312
  • Înscris: 03.02.2010

 DannaV, on 29 octombrie 2013 - 14:42, said:

As vrea sa dau la medicina,sunt in clasa a -11-a si ar cam trebui sa incep sa invat .. dar inca nu stiu ce carte sa imi iau ! Ma puteti ajuta ?:-s

http://www.librarie....CFQhc3godWkEASQ

Mai exista niste detalii care nu se gasesc in carte. Cand le intalnesti in grile, roaga profesorul de la clasa (sau altul care stie) sa ti le explice sau chiar aici pe forum.
Ar fi bine ca in paralele sa iti iei si cartea cu grile, sa te autoevaluezi dupa ce inveti. Daca ai nevoie de atlas la anatomie sau un ghid de fiziologie (electronice) da-mi un mesaj.

Anunturi

Chirurgia endoscopică a hipofizei Chirurgia endoscopică a hipofizei

"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală.

Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate