Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Croaziera in Mediterana de Vest 1...

Copilot are pica pe Vladimir Putin

MicroSoft Edge: Cum pun Google in...

Dashcam
 Mini server - VMware

betano.ro

Poveste fara sfarșit

I-auziti voi! - nu vor romani...
 Colon iritabil

Perioada de gratie inexistenta

Cel mai ieftin TV LED mic

Reverse proxy si htaccess pe Raps...
 Statie de epurare sau fosa septic...

"enerlux p" afisaj interm...

Adaptor usb3.1gigabit vs Adaptor ...

La multi ani @Atreides!
 

Grecia - Peloponez

* * * * * 1 votes
  • Please log in to reply
1274 replies to this topic

#181
BlueKing-69

BlueKing-69

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,746
  • Înscris: 26.08.2008
Calatorie frumoasa si vacanta minunata sa aveti !      :thumbup:

#182
danielaionela

danielaionela

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 423
  • Înscris: 12.07.2008

View PostOvidiuNS, on 23rd June 2011, 19:54, said:

AMR 10 ore !

Sănătate și să ne "revedem" cu bine !
Drum bun! Va asteptam cu vesti proaspete, povesti frumoase. Vacanta placuta!

#183
asyst72

asyst72

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,488
  • Înscris: 18.05.2006

View PostOvidiuNS, on 23rd June 2011, 19:54, said:

AMR 10 ore !

Sănătate și să ne "revedem" cu bine !

AMR 2 luni jumate, pentru mine :confuzzled:

pana atunci sper sa va intoarceti cu bine si sa mai povestiti pe aici..
eu o sa cam trag cortina anul asta peste Grecia-Peloponez... :coolspeak:

#184
florinbad

florinbad

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,273
  • Înscris: 14.11.2006
Alooooooooooo! Ovidiuuuuuuuuuu!
Se aude :P ? Asteptam vesti!


#185
OvidiuNS

OvidiuNS

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,857
  • Înscris: 04.07.2010

View Postflorinbad, on 10th July 2011, 19:22, said:

Alooooooooooo! Ovidiuuuuuuuuuu!
Se aude :P ? Asteptam vesti!
Un pic de răbdare, monșer !
Am început să micșorez poze mai vechi, că nu mai am loc în puter pt. pozele din Grecia.
Mă bătea gândul să mai postez la Veneția și Sicilia înainte de Peloponez, că doar acolo am fost mai înainte. Dar se vede treaba că tot aici voi posta mai întâi. Doar un pic de răbdare vă mai cer. De fapt am și început, cu un post la topicul "Atena".

Sănătate și tcb !

Edited by OvidiuNS, 11 July 2011 - 02:11.


#186
OvidiuNS

OvidiuNS

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,857
  • Înscris: 04.07.2010
Salutare !

În sfârșit am reușit să fac loc pe hard și să descarc primul card de 4 giga (cu poze din vacanța din Peloponez).
Am avut 5 nopți de cazare la Mavrovouni (hotel Diamond Palace) și 4 nopți la Gialova (hotel Thanos Village - de fapt hotel Maria). Pentru apropierea de Peloponez am mai dormit câte o noapte în Paralia Katerini (hotel Phillipos) și în Atena (hotel Ariston). Pentru întoarcere, am făcut pauză 2 nopți la Ammoudia (hotel Panorama). Toate cele 5 rezervări le-am făcut pe booking.com, ca de obicei.
Drumul de acasă până la Corint și de la podul Rio-Antirio înapoi spre casă l-am descris la Turism AUTO.

Ziua 1 (vineri, 24.06.2011) Am plecat din București la 8.30 și la 19.30 eram la Paralia în fața hotelului.

Ziua 2 (sâmbătă, 25.06.2011) Am plecat din PK la 9.45, am făcut pauză de masă la Kamena Vourla (unde la o terasă din nordul stațiunii ne-a servit o româncă din Suceava - nume dau doar prin PM) și am ajuns la Atena la hotel la 15.00.

Ziua 3 (duminică, 26.06.2011) Am plecat din Atena la 12.30 și la 13.15 făceam primele poze din Peloponez (la canalul Corint - poza 1).
Ce am reușit să facem în Atena în zilele 2 și 3 vedeți la topicul "Atena".
Lângă canalul Corint am și mâncat de prânz. După ce treci podul peste canal, sunt mai multe clădiri, dintre care una îți sare-n ochi datorită parcării imense și duzilor frumos tunși de la marginea terasei. De aici am luat souvlaki de porc la 2 euro și salată grecească. Servirea a fost aproape instantanee, iar mâncarea excelentă.
Apoi am plecat spre celălalt obiectiv al zilei, peștera Kapsia (de lângă satul Kapsas). După ce se trece de al doilea punct de taxare (2,3eur) de pe autostrada spre Kalamata (al 2-lea punct socotind de la canalul Corint), se face ieșirea de pe autostradă către Kapsas (nu mai știu ce scria pe indicator, dar e prima ieșire după toll).
La 15.15 eram la intrarea în peșteră. Kapsia cave e deschisă zilnic de la 9 la 17 (poza 4) și e amenajată modern. Clădirea de lângă intrare, nou construită (poza 3), adăpostește câteva birouri, casa de bilete, toalete și chiar și un teatru. De pe terasa de la intrare, câmpul mărginit de munți îți încântă ochiul (poza 2). Acest câmp colectează apa de pe toate înălțimile din jur. Apa (care a creat peștera) se evacuează prin niște sorburi (katavothres) (pozele 7-8), care nu fac față atunci când plouă foarte mult, în zonele mai joase formându-se un lac. Cam tot așa se formează la noi (în Apuseni) lacul din Poiana Ponor. Peștera, pe lângă că este frumoasă (pozele 5-6), prezintă și importanță științifică, în ea găsindu-se oseminte umane destul de recente (epoca primilor creștini). La ape mari, peștera se inundă; se vede foarte clar (și ghida explică foarte bine, în engleză) nivelul maxim atins de apă de-a lungul vremurilor. Stați liniștiți, chiar dacă e inundată, peștera se vizitează, pistele betonate se află deasupra nivelului maxim al apei și astăzi intrarea/ieșirea se face artificial, printr-o ușă, nu ca în secolul 1 când nu se putea intra decât prin găurile naturale. Se pare că peștera era loc de cult (biserică) pt. primii creștini din zonă, și la o inundație mai mare, câțiva oameni de atunci (surprinși în peșteră de viitură) au alunecat de pe locurile ferite și s-au înecat în lacul subteran ce se formează la ape mari.
La 15.50 am plecat de la Kapsas, am reintrat pe autostradă până la Tripoli, și de acolo am mers numai pe drum normal până la cazare. Porțiunea cea mai sâcâitoare (adică serpentinele cele mai strânse) sunt între Tripoli și Sparti, apoi drumul parcă se mai îndreaptă (între Sparti și Gythio). Serpentinele au fost uitate când în sfârșit am intrat în Gythio și am început să rulăm pe faleză (cu marea la 3m în stânga). După alți 4km eram la hotel Diamond Palace, gazda noastră pentru următoarele 5 nopți. Era ora 18.00. Hotelul se află lângă plaja din Mavrovouni. Mergi pe o uliță destul de lată cam 50m de la plajă și ajungi în livada de măslini din care răsare hotelul. E cochet, are 3 stele, 2 etaje și parter, 10 camere, parcare cu pietriș în față (lângă terasa pt. barbeque) pt. 4 mașini (cam în soare până pe la ora 16) și multe alte locuri unde poți să-ți pui mașina dacă e aglomerată parcarea. Camera unde am stat noi (cam. 25) e practic un studio și se află la etajul 2. E imensă, are pat matrimonial și încă 2 paturi simple (poza 10), baie cu gemuleț, cu cadă și draperie la cadă, uscător de păr, A/C, chicinetă (poza 9) complet utilată (chiar și cu sare și piper), plasmă, balcon imens cu masă și scaune din plastic (din păcate așezat cu grilajul spre est - dimineața nu aveam umbră deloc - pozele 11-12), internet wireless gratuit (dar semnalul e cam slab în cameră). Ne-a costat 200eur/5nopți, fără mic dejun (am prins o ofertă, altfel e 65-70 camera pe noapte).
Am despachetat și am plecat la Gythio să mâncăm. Surpriză, la taverna Gonia (pe colț, chiar unde începe digul) servește și un român din Tulcea. E de 10 ani acolo. Ne-a făcut o salată "grecească" specială și am luat coaste de miel și calamar la grătar. Salata nu mi-a plăcut, că i-a pus oțet balsamic și i-a stricat gustul, dar n-am zis nimic pt. că-mi pusese salată verde din belșug (cum vreau eu). Ne-am simțit bine.


Sănătate și toate cele bune !

Attached Files


Edited by OvidiuNS, 17 July 2011 - 14:59.


#187
OvidiuNS

OvidiuNS

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,857
  • Înscris: 04.07.2010
Ziua 4 (luni, 27.06.2011) În dreptul hotelului nostru nu erau umbrele. Abia în penultima seară au apărut niște umbrele pătrate, puse de cei de la Alkyon (complexul roz-portocaliu de pe "faleză" - se vede în penultima poză din postul anterior; pe colț au și tavernă-cafenea). Așa că, ieșind de pe ulița noastră pe "faleză", am mers pe jos cam 100m spre dreapta, și la 9.40 eram pe plaja Mavrovouni, pe șezlonguri, sub umbrelă. Am stat acolo contra unei consumații de 2 frape-uri (2,5eur fiecare). Atmosfera era clară, se vedea peninsula Mani foarte aproape (poza 1) și peninsula estică a Laconiei în depărtare (poza 2). Chiar și insula Kythira ieșea clar din mare la mijlocul orizontului (aici nema poză). Din păcate, deși suntem în Grecia și era încă extrasezon, vreo 2 negustori ambulanți (negri) încercau să găsească clienți printre noi (se vede unul în poza 2).
N-am stat mult la plajă, la 11.30 eram la hotel (poza 3 - balconul din dreapta-sus era al nostru) și ne pregăteam de excursia din peninsula Mani.
La 12 fix mașina noastră pleca de la hotel, în direcția Spileo Dirou, care e deschisă și luni. Pe drum, ne-am abătut cca. 2km până la ruinele castelului Kelefa (există indicator în drumul principal Gythio - Areopoli). Castelul Kelefa a fost construit de turci în sec. 16, ca să controleze cumva zona. Nu știu cât le-a folosit, manioții având tot timpul o anumită autonomie față de Imperiul Otoman. Oricum, panoramele de la- și de lângă castel sunt superbe (pozele 8-12), ca și cele din drum dealtfel (pozele 4-7). Satul care se tot vede în poze este Itylo (sau mai pe grecește Oitylo).

Sănătate și toate cele bune !

Attached Files


Edited by OvidiuNS, 17 July 2011 - 18:53.


#188
OvidiuNS

OvidiuNS

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,857
  • Înscris: 04.07.2010
Ziua 4 - continuare

După vizita la castelul Kelefa ne-am întors la drumul Gythio - Areopoli și la 14.15 luasem bilete la peștera Vlichada (sau Glifada, sau Spileo Dirou - după cum se vede în pozele 1-2, oficial s-a adoptat varianta Vlichada). Am mai povestit și anul trecut despre peștera asta. Ba chiar am pus și poze.
Aș completa că parcursul cu barca e de 1200m (se pare că nu mai e nevoie de vestă de salvare, că nu au dat la nimeni), iar per pedes încă 300m. Biletul e tot 12eur de persoană (la Kapsia cave e 7eur). Ai voie să faci ce vrei cu camera foto (la Kapsia mi-a dat voie doar 2 poze fără blitz), așa că am făcut peste 100 de poze și filmulețe gârlă. Am selectat la sânge, dar mai puține decât pun nu pot (ultimele 4 poze sunt cu ieșirea din peșteră și drumul înapoi la intrare - și implicit la parcare). Considerați-mă maniac sau cum vreți, dar e păcat să mai tai, e cea mai frumoasă peșteră din Europa.

PS: uitându-mă mai atent la ore și la poze, mi-am dat seama că în postul anterior am greșit cu o oră. Adică la 12.30 ne-am întors la hotel și abia la 1 fix am demarat spre Spileo Dirou. Mea culpa !

Sănătate și toate cele bune !

Attached Files


Edited by OvidiuNS, 18 July 2011 - 01:58.


#189
BlueKing-69

BlueKing-69

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,746
  • Înscris: 26.08.2008
Respect pentru efort, determinare si consistenta relatarii !
Impresionant!

Cine zice ca este cea mai frumoasa pestera din Europa?
[nu neg, doar intreb]
Tot vad pesteri in relatarile unora, nu stiu cum sa vad si eu asa ceva... am o chestie cu claustrofobia si nu cred ca m-as simti ok intr-o pestera (acum multui ani am intrat intr-o mina in nordul Moldovei si apoi in Salina din Slanic Prahova... nu m-am simtit confortabil niciodata)!

Interesanta si Kapsia cave ... de mai sus!

Frumos, mai asteptam ... este ca un drog    :peacefingers:   !

Edited by BlueKing-69, 18 July 2011 - 10:59.


#190
florinbad

florinbad

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,273
  • Înscris: 14.11.2006
Daca ai trecut pe la Rio-Antirio, inseamna ca nu a mai fost timp pentru Nemea si Vasta :scratchchin:? Intreb si eu...

#191
OvidiuNS

OvidiuNS

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,857
  • Înscris: 04.07.2010

View PostBlueKing-69, on 18th July 2011, 11:54, said:

... Cine zice ca este cea mai frumoasa pestera din Europa?
[nu neg, doar intreb]
Tot vad pesteri in relatarile unora, nu stiu cum sa vad si eu asa ceva... am o chestie cu claustrofobia si nu cred ca m-as simti ok intr-o pestera (acum multui ani am intrat intr-o mina in nordul Moldovei si apoi in Salina din Slanic Prahova... nu m-am simtit confortabil niciodata) ...
Dacă e (sau nu) cea mai frumoasă din Europa e o chestie subiectivă. Suntem cam off-topic, dar fiind vorba de o peșteră din Peloponez, parcă n-am mai fi.
La frumusețea unei peșteri contribuie mai mulți factori. În primul rând gradul de concreționare (depuneri de carbonat de calciu), care e dat de câte fisuri sunt (pe unde poate pătrunde apa). O sală din peșteră devine concreționată complet când carbonatul de calciu s-a depus peste tot. Peștera Vlichada nu are doar câteva astfel de săli, ci aproape toată (partea vizitabilă, evident) e concreționată. Cu alte cuvinte, dacă faci la întâmplare o poză, poza aceea va conține multe podoabe de peșteră.
Un alt factor important ar fi tipul de concrețiuni din peșteră. Vlichada (pe lângă clasicele stalactite, stalagmite și coloane - și astea de diferite forme) are și scurgeri parietale, draperii, formațiuni excentrice (helictite), coralite, gururi, cam toate tipurile de concrețiuni.
Am vizitat ceva peșteri frumoase din Europa și fiecare e unică în felul ei. Însă sunt unele speciale, care au câte o particularitate ce mărește farmecul vizitei (ieși cu barca din peștera Punkva - Cehia și din Cuevas del Drach, intri și ieși cu trenulețul din peștera Postojna, intri și te plimbă cu barca în Vlichada etc.).
Înainte de 2009 consideram Cuevas del Drach (Mallorca) ca fiind cea mai frumoasă (acolo mai e un element: vin pe lac 3 bărci cu instrumentiști și cântă muzică de Bach, apoi turiștii pot ieși din peșteră cu acele bărci sau pe jos). După ce am văzut Vlichada, situația s-a schimbat, Cuevas del Drach fiind mai micuță. Uite, hai să zic că sunt la egalitate în ce privește frumusețea. Nu am văzut încă Cuevas de Arta (Mallorca), Grotta Castellana și Grotte di Frasassi (ambele Italia), peșterile de la Aggtelek (Ungaria) și nici Pojarul Poliței și Piatra Altarului (de la noi). Sunt destule peșteri frumoase și-n Franța, Germania, Elveția, Austria sau fosta Iugoslavie, dar nu la nivelul Vlichadei.

În ce privește sentimentul de claustrofobie, ăsta vine din creier. Dacă-ți setezi creierul pe ideea că totul e sigur și nu se poate întâmpla nimic (adică pur și simplu să uiți de griji și să te bucuri de clipa trăită), atunci adio claustrofobie. Dacă nu-ți poți scoate frica din cap, atunci ...
Și eu am simțit că înnebunesc când m-am suit în minaretul moscheii Fetihe din Ioannina și am ajuns sus, unde nu era nici o ieșire. Acolo am conștientizat că dacă urcau câteva persoane după mine aș fi putut rămâne blocat; m-au trecut toate apele și-n câteva secunde eram jos, afară. 3 zile am avut febră musculară după coborârea "rapidă" din minaret. Ar fi trebuit să nu intru în panică (adică să gândesc) și nu ar fi apărut claustrofobia.
Într-o peșteră totul e sigur (peșterile există de milioane de ani, așa că nici măcar un cutremur n-are vreo implicație în configurația cavităților). Iar cele deschise pt. turism (mai ales cele din UE) sunt "supersigure", adică probabilitatea să se întâmple ceva cu tine e mai mică decât aceea de a te lovi trăznetul dacă stai în casă cu geamul închis.
Așa că gândește că totul e perfect (uită de frică) și nu vei mai avea nici o problemă. Altfel nu poți admira "cu ochii tăi" minunățiile din "palatele subterane" și să te și simți în regulă.


View Postflorinbad, on 18th July 2011, 12:10, said:

Daca ai trecut pe la Rio-Antirio, inseamna ca nu a mai fost timp pentru Nemea si Vasta :scratchchin:? Intreb si eu...
Păi Nemea o exclusesem din start. Am lăsat-o pt. săptămâna de vacanță de la Tolo (anul ăsta sau mai târziu). Nemea și Paralia Astros ar delimita spre vest și sud-sud-vest aria de vizitat în acea vacanță.
Iar despre Vasta, "like I said": "răbdare, moncher !". Am fost la Vasta  :bouncey: !

Sănătate și tcb !

Edited by OvidiuNS, 18 July 2011 - 16:30.


#192
OvidiuNS

OvidiuNS

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,857
  • Înscris: 04.07.2010
Ziua 4 - continuare 2

La 15.30 am părăsit Spileo Dirou. Ne era foame și totuși am făcut 2 opriri ca să fotografiez Tigani (nu mai pun poze, sunt la fel cu cele din 2009, ora fiind chiar mai înaintată - vedeți poza 1 din penultimul post de la pag.5). Era încă prea devreme să mergem până la Mezapos. Aș fi vrut ca soarele să cadă frumos și să fac niște poze de vis (cum vedeți în poza 16 - luată de pe net). Însă la întoarcere totul devenise înnegurat și chiar a și plouat un pic, așa că n-am mai ajuns la Mezapos.
La 16.00 eram la Gerolimenas în port (pozele 1-7), unde ne-am delectat cu octopus la grătar, salată grecească și o porție (2 felii) de marakoudia (un pește mare, asemănător chiar și la gust cu ricciola - de care mâncasem cu o lună în urmă în Sicilia).
Apoi am mers până la Porto Kagio (pozele 9-15), trecând pe lângă Vathia (am pus poze la pag.5, dar nu mă pot abține și mai pun și aici o poză - poza 8).
La Porto Kagio nu ajunsesem în 2009, fiind presați de timp. Voiam atunci să ajungem și la Monemvassia, așa că după ce am făcut de sus câteva poze cu golful, am întors mașina și n-am mai coborât până-n sat. De data asta am coborât, am parcat, apoi ne-am instalat chiar pe plăjuța de pietriș, unde am stat pe niște scaune portocalii (se văd prin poze) în jurul unei mese în pantă și am savurat câte o cafeluță grecească preparată de o chelneriță din Slovacia.
Plănuisem ca după ce ne terminăm cafelele să mergem să stăm la soare și să facem baie pe plaja pustie de la Marmari, dar din păcate vremea s-a stricat. Așa cum am arătat și mai sus, n-am mai deviat nici către Mezapos, ne-am dus direct la cazare în speranța că la Mavrovouni e vreme frumoasă și mai prindem timp de o baie. Însă, când am ajuns, ne-a pierit cheful: vântul bătea tare și nu mai era de stat pe plajă. Am profitat de vremea proastă ca să mergem la Gythio pt. cumpărături și masa de seară. Însă vântul bătea și aici, așa că am mâncat de seară mai târziu, la noi pe terasă, după ce s-a potolit vântul. Seara a fost surprinzător de calmă, iar cerul senin. Ne-am bucurat, ziua următoare aveam planuri mari, aveam nevoie de o zi frumoasă și cu vânt cât mai puțin.

Sănătate și toate cele bune !

Attached Files



#193
vmaster

vmaster

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 476
  • Înscris: 24.06.2009
Ma bucur de ce citesc si de ce vad.
Totusi am o nelamurire, Ovidiu.
Am fost de doua ori la pestera, ca o paranteza eram obligat sa patrez vesta pe mine, dar de cate ori am fost ea se numea Pirgos Dirou. Si pe indictoare rutiere si pe harti..............hmmmm.
Si inca o treaba, spune-mi daca ai trecut prin satul Kardamily. De la Areopoli mergand pe coasta spre kalamata.

Edited by vmaster, 19 July 2011 - 22:46.


#194
OvidiuNS

OvidiuNS

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,857
  • Înscris: 04.07.2010

View Postvmaster, on 19th July 2011, 23:45, said:

Am fost de doua ori la pestera, ca o paranteza eram obligat sa pastrez vesta pe mine, dar de cate ori am fost ea se numea Pirgos Dirou. Si pe indictoare rutiere si pe harti..............hmmmm.
Si inca o treaba, spune-mi daca ai trecut prin satul Kardamily. De la Areopoli mergand pe coasta spre kalamata.
În 2009 ne-au dat veste de salvare (alea de culoare cărămizie, ca pe vasele de croazieră), dar uite că anul ăsta nu ne-au mai dat. Erau câteva veste pe-acolo, dar nici nu a venit vorba de ele.
Pirgos Dirou este satul (uită-te și pe Google-maps), Spileo Dirou este denumirea complexului de peșteri (știi și tu că în grecește spilia inseamnă peșteră). Așa sunt și indicatoarele rutiere.
Nici tu n-ai răbdare  ( :) ). Da, am trecut și prin Kardamyli.

Sănătate și tcb !

Edited by OvidiuNS, 19 July 2011 - 23:42.


#195
OvidiuNS

OvidiuNS

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,857
  • Înscris: 04.07.2010
Ziua 5 (marți, 28.06.2011) Când am ieșit pe terasa camerei, am constatat că totul era perfect pentru ce ne propusesem. Soarele strălucea și nici măcar un singur norișor nu-l amenința. Era o dimineață calmă, superbă.
Înainte să plecăm spre Grecia citisem pe aici despre o grevă generală în zilele de 28 și 29 iunie, așa că, pentru siguranță, am întrebat-o pe dna. Elena (patroana hotelului) dacă numărul de telefon al Autorității Portuare din Neapoli (număr obținut de la benzinăria Revoil de lângă Gythio când făcusem plinul cu o seară înainte - 1,636 eur/litru) este corect. Amabilă, a sunat chiar ea și ne-a dat vestea cea bună: ferry spre și dinspre Elafonissos circulă fără probleme. Nimeni nu știa pe-acolo de nici o grevă.
Așadar am pus cap - compas Viglafia (mai precis Pounta - locul de unde se ia feribotul pt. a trece pe insula Elafonissos).
Am trecut prin Gythio și când eram pe "centura" orășelului Skala, soția m-a făcut atent spre stânga. Am rămas impresionați: un magazin se cheamă "CERBUL CARPATIN - produse tradiționale românești 100%". Am aflat mai pe urmă că în Skala trăiește o comunitate destul de însemnată de români ce au diverse job-uri prin zonă.
La 10.20 eram la Pounta pe chei, în așteptarea vasului (pozele 1-3). După cum se vede în poza 6, abia la 11 puteam pleca. Așa că, neavând ce face, ne tot plimbam pe lângă mașină. Când colo, ditamai panoul cu reclamă la peștera Kastania (poza 4). Bucuros, citesc programul peșterii pe foaia plastifiată din dreapta-sus (poza 5). Rămân paf. Nu găsisem nicăieri pe net programul peșterii, așa că planificasem 5 nopți de cazare la Mavrovouni, deci 4 zile pline: luni, marți, miercuri și joi. Exact zilele când peștera era închisă. Culmea ! Având poza cu programul dau zoom și m-apuc să sun la peșteră (pe mobil - ăla cu 69...). Ghiciți ce mi s-a răspuns? Pur și simplu mi-a confirmat (în engleză) ce scria pe panou. Dar am și o veste bună: între 1 iulie și 11 septembrie 2011 peștera e deschisă zilnic între orele 10 și 18.
Neavând ce face, am trecut la planul B. Planul A zicea că după ce facem 2-3 ore plajă la Symos, să mergem să mâncăm barbounia, apoi ar fi trebuit să vedem peștera și să încheiem ziua la Monemvassia. Planul B a însemnat să stăm cât mai mult la plaja Symos (pe insula Elafonissos), apoi să mâncăm și ... înapoi la cazare (ceea ce am și făcut). Cele 3 zile pe drum cereau o zi de leneveală la plajă. De asemenea, am comprimat programul din ziua următoare, și a rămas ca pe 1 iulie (când trebuia să ne mutăm la Gialova) să venim din nou în zonă, să vizităm peștera, să ajungem la Monemvassia (pt. masa de prânz și plimbare) și apoi să traversăm munții Taygetos prin cheile Langada către noua cazare.
Pozele 7-8 le-am pus că să vă faceți o idee de mărimea vasului (erau îmbarcate 14 autoturisme, un microbuz și un camion și vasul era pe jumătate gol), în timp ce pozele 9-16 sunt cu imagini din Elafonissos-town în timpul traversării (care durează 10min și costă 10,5eur mașina și 1eur pietonu').

Sănătate și toate cele bune !

Attached Files


Edited by OvidiuNS, 20 July 2011 - 01:47.


#196
vmaster

vmaster

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 476
  • Înscris: 24.06.2009

View PostOvidiuNS, on 20th July 2011, 00:39, said:

Nici tu n-ai răbdare
:worthy: n-am rabdare, n-am rabdare!!!!
eu n-am resurse sa ajung in Peloponez dar ma bucur sincer enorm pentru altii daca pot sa faca chestia asta!
n-am rabdare, n-am rabdare!!! :D

Edited by vmaster, 20 July 2011 - 07:48.


#197
Cleopatra-7

Cleopatra-7

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 194
  • Înscris: 03.02.2011
[quote name='OvidiuNS' date='20th July 2011, 02:37' post='10187461']
Ziua 5 (marți, 28.06.2011) Când am ieșit pe terasa camerei, am constatat că totul era perfect pentru ce ne propusesem.
De doua zile astept continuarea, sau nu exista?

#198
florinbad

florinbad

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,273
  • Înscris: 14.11.2006

View PostCleopatra-7, on 21st July 2011, 23:01, said:

De doua zile astept continuarea, sau nu exista?
Rabdare! Ovidiu scrie greu si da foarte multe detalii in relatarile sale, asa ca trebuie sa-si aduca aminte de toate cele...
Eu astept cu infrigurare relatarea de la Vasta, pentru a fi sigur ca nu sunt singurul nebun care a ajuns pe acolo :P !

Edited by florinbad, 21 July 2011 - 22:48.


Anunturi

Neurochirurgie minim invazivă Neurochirurgie minim invazivă

"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv.

Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate