Chirurgia endoscopică a hipofizei
"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală. Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale. www.neurohope.ro |
am un blender - ce fac cu el?
Last Updated: Jan 23 2010 00:15, Started by
evi
, Aug 08 2009 10:03
·
0
#1
Posted 08 August 2009 - 10:03
am primit un blender moulinex.
intrebarea mea e... ce fac cu el? am inteles ca pot sa toc tot felul de treburi dar in afara de asta? piure pot sa fac? dar maioneza? intreb pt ca in cutie nu exista nici o carticica multumesc :rolleyes: Attached Files |
#2
Posted 08 August 2009 - 10:24
Piure poti, ca am facut si eu odata, dar iese foarte cremos. Maioneza poti face, dar probabil asta iese bine cu mixerul - nu stiu sigur.
Poti face diverse creme, poti pasa legume... |
#4
Posted 08 August 2009 - 11:00
#5
Posted 08 August 2009 - 11:15
de ce sa-l vand?
persoana care mi l-a adus mi-a zis ca baiatul de la domo i-a spus sa nu faca maioneza cu el ca nu merge. a incercat cineva maioneza? o s aincerc in seara asta sa fac un piure cu el sa vedem ce iese |
#6
Posted 08 August 2009 - 11:30
Ce am facut cu el:
- legume pasate. Se fierb legumele si / sau radacinoasele in apa sau abur iar apoi se pun in blender 1-2 minute transformandu-se intr-un piure din care iese ulterior o supa crema sau e baza pentru o ciorba mai consistenta. - suc de rosii cu pulpa. Se poate bea direct, se poate adauga la o ciorba sau se pune la fiert si se obtine bulion. - salate de vinete. In loc sa fie tocate cu tocatorul de lemn, vinetele coapte si scurse se paseaza cu blenderul. Treptat se adauga uleiul, ceapa, sarea (si rosii sau iaurt, dupa gust) obtinandu-se o salata crema de vinete foarte fina. |
#8
Posted 08 August 2009 - 12:24
Uite ce fac eu :o
Costa 13 RON cornetul de inghetata de fructe in Baneasa Shopping Center ;) 1. Se iau 2-4 banane si miezul se taie rondele de 1-2 cm lungime. 2. Le bagi in congelator si le lasi min jumatate de zi, pana ingheta. 3. Le pui in mixer (cu cutitul de metal) si adaugi 1-2 linguri de iaurt (de preferinta cremos si fructat) 4. Pornesti mixierul fara frica si il lasi pana apare o pasta. 5. Aceasta pasta fie o manaci cu lingura dintr-un bol, fie o pui in congelator folosiind forme de inghetata de la Ikea -> inghetata de banane pe bat. Poti incerca cu orice fruct care nu e f zemos (piesici, caise, ananas, kivi etc), doar ca banana e cea mai buna/dulce. Inghetata fara E-uri :) P.S. Forma de inghetata se scoate usor de pe bat daca il pui 15s sub jet de apa calda ;) |
#10
Posted 08 August 2009 - 13:44
Poti sa faci maioneza fara nici o problema. E o fac asa: un ou crud la temperatura camerei o lingurita de mustar, o lingura de zeama de lamaie un catel de usturoi zdrobit pe care le pun in paharul utilajului dupa care bag blenderul in pahar si torn 200 ml ulei.
|
|
#11
Posted 08 August 2009 - 14:47
Am unul aproape identic, dar de la Brown.
Nu am facut niciodata maioneza, pentru ca are doua cutite care se misca in sensuri diferite. Nu mi-ar iesi nici daca as ruga-o in genunchi. In schimb am stricat un kg de frisca. Am taiat-o, ceea ce nu mi s-a intamplat niciodata si nici nu credeam ca se poate. In schimb poti sa mixezi fructe sau legume de consistenta medie, in stare cruda sau fiarta. Cel mai des il folosesc la milkshake-uri si quacamole (avocado pasat, rosii si usturoi). E joaca de copii. Am facut inghetata si cheesecake-ul din meniul lui Cici cu ajutorul blenderului :D Nu vreau sa te invat prostii, dar cred ca se pot sparge cuburile de gheata pentru cocktailuri (asta daca nu se sparge vasul din plastic primul). :habarnam: Edited by Versus76, 08 August 2009 - 14:50. |
#12
Posted 08 August 2009 - 15:30
doar ce am facut un piure delicios cu el :)
incepe sa imi placa noua jucarica.. diseara voi incerca reteta cu banane :wub: |
#14
Posted 10 August 2009 - 00:17
Poti pasa branza de vaci pentru placinta sau alte chestii la care o folosesti. O face fina, foarte cremoasa. Mie maioneza nu mi-a iesit cu el, in schimb mama o face fara probleme cu blenderul. In schimb salata de vinete iese absolut delicioasa si cremoasa cu el. As vrea si eu sa stiu daca taie si cuburile de gheata. N-am curaj sa incerc fara sa aud alte experiente inainte :P .
|
#15
Posted 10 August 2009 - 14:56
aseara am facut o gustare minunata
am pasat branza telemea cu rosii (dulci de gradina) si cu marar crema obtinuta am intins-o pe niste felii de paine pe care ulterior le-am bagat la cuptor prietenului meu i-au placut foarte tare :) |
|
#16
Posted 10 August 2009 - 15:04
Felicitari ! :OK: Asadar, pentru a fericii barbatii, femeile trebuie sa aiba cutare, cutare, cutare si... un blender. :)
Mie mi-a ramas gandul la inghetata, cam ca cea descrisa de Horsie. |
#17
Posted 10 August 2009 - 17:37
am facut mai devreme banane cu iaurt dar nu prea mi-a iesit inghetata :P probabil a fi fost de la iaurt ca am folosit OKE la galetusa. a iesit mai mult o crema f gustoasa
|
#18
Posted 10 August 2009 - 18:52
evi, on 10th August 2009, 17:37, said: am facut mai devreme banane cu iaurt dar nu prea mi-a iesit inghetata :P probabil a fi fost de la iaurt ca am folosit OKE la galetusa. a iesit mai mult o crema f gustoasa ca sa iasa inghetata mai trebe sa stea si la congelator ;) Da' daca a stat la congelator si n-a inghetat, o fi de vina congelatoru' :rolleyes: |
Anunturi
▶ 1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users