![]() |
Neurochirurgie minim invazivă
"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv. Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice. www.neurohope.ro |
Alice in Wonderland (2010)
Last Updated: Jun 05 2010 14:58, Started by
caroline_hi
, Jul 22 2009 23:39
·
0

Posted 07 March 2010 - 17:42

Slab filmul...le am pe toate regizate de Tim Burton si stiu ce zic...comenta careva pe net si inclin sa-i dau dreptate ca nu trebuia facut in 3D...ar fi fost mai bun in realizare normala...
|
Posted 11 March 2010 - 10:18

Am vazut aseara filmul. Fiind mare fan Tim Burton, ma asteptam la ceva spectaculos. Dpdv Vizual este spectaculos. E o fantezie de culori, realizata armonios. Note mari pentru Iepure, Pisica si Alice (primii doi realizati foarte bine, ultima foarte frumoasa). Dar cam atat. Personajele sunt fade(nici macar Depp nu reuseste sa imprime Palarierului suficienta forta cat sa tina filmul in picioare), actiunea este monotona (practic, o plimbare la pas prin Underland). Dat fiind premisa filmului si antecedentele lui Burton, ma asteptam la o adevarata simfonie a bizarului. Din pacate tot ce am primit a semanat a popcorn ...comercial.
|
Posted 22 March 2010 - 00:27

Personajele sunt fade(nici macar Depp nu reuseste sa imprime Palarierului suficienta forta cat sa tina filmul in picioare), actiunea este monotona (practic, o plimbare la pas prin Underland). Alta problema am vazut eu: e prea ciudat, prea multe chestii de digerat. Dar mie tocmai asta imi place, ![]() ![]() Edited by caroline_hi, 22 March 2010 - 00:28. |
Posted 22 March 2010 - 15:51

In toate filmele lui Burton, personajele sunt bizare cu un motiv clar... In Alice, sunt bizare doar de dragul de a fi bizare...
|
Posted 22 March 2010 - 18:14

Posted 22 March 2010 - 18:22

In toate filmele lui Burton, personajele sunt bizare cu un motiv clar... In Alice, sunt bizare doar de dragul de a fi bizare... nu e chiar asa. asa cum spune Mosotti personajele nu sunt ale lui Burton ci ale lui Lewis Carol. am citit intr-un ziar america un review bun in care este explicat fiecare personaj. imi fac timp si il scanez. daca vrei ti-l dau pe mail. |
Posted 22 March 2010 - 19:03

nu-s personajele lui burton. sint personajele bizare dintr-o carte bizara de-acum 100+ de ani Normal ca te simti intr-o lume bizara, fara sens, dar cred ca exact despre asta e vorba: Alice care paseste in wonderland, o lume noua. |
Posted 22 March 2010 - 19:16

Posted 22 March 2010 - 19:19

Nu stiu ce sa zic de 3D ( nu am mai vazut decat avatar 3D ) asa ca nu-mi dau cu parerea. Dar pot spune ca vizual filmul a fost bun, culorile au fost imbinate armonios, asa cum ma si asteptam deja. In ansamblu insa m-a dezamagit, ma asteptam la mai mult. Actori ... Helena Bonham Carter a fost foarte buna, Johnny Depp mi s-a parut un Jack Sparrow cu putin mai mult machiaj, Pisica- geniala , iar Alice dureros de monotona.
Per total mult mai putin decat la ce ma asteptam. |
Posted 22 March 2010 - 19:21

Well, de matematica distractiva am auzit, dar de matematica bizara, nu. ![]() matematica este bizara. ![]() atasez articolul din international heral tribune. daca nu am voie, o sa il stearga vreun moderator... caz in care il pot trimite pe mail cui este interesat. Attached Files |
|
Posted 22 March 2010 - 19:33

Mie nu mi-a placut deloc filmul. Dar absolut deloc. L-am asteptat cu mult entuziasm, ca si pe "The Lovely Bones", dar paradoxal acum cand ma gandesc m-am simtit de n ori mai bine la "TLB" decat la "Alice". Nu mi-a placut...nimic, in afara de Pisica. Replicile pareau fortate, seci, zise doar pentru ca trebuiau zise, actiunea a fost si n-a fost, asa cum zicea cineva parea mai degraba o plimbare la pas, parca au fost niste chestii care trebuiau inghesuite in film si din obligatia de a le baga pe toate se trecea de la o faza la alta. Per ansamblu mi s-a parut..nesarat si nepiperat. Si trist. Mai ales la final cand face Alice "ordine", devine de-a dreptul penibil.
Slab, slab, pentru cata promovare si suspans a fost cu el. |
Posted 22 March 2010 - 19:42

Quote Mai ales la final cand face Alice "ordine", devine de-a dreptul penibil. Mi-am adus aminte de final....what???? De ce??? Mi s-a parut atat de iesit din context , as spune oribil. |
Posted 22 March 2010 - 19:51

Mie nu mi-a placut deloc filmul. Dar absolut deloc. L-am asteptat cu mult entuziasm, ca si pe "The Lovely Bones", dar paradoxal acum cand ma gandesc m-am simtit de n ori mai bine la "TLB" decat la "Alice". In Alice in Wonderland, elementele astea au fost multe, pur si simplu nu vad cum s-ar fi putut sa te faca sa te centrezi doar pe un singur personaj astfel incat totul sa aiba sensul asteptat. Apoi, altceva, nu cred ca filmul asta se dorea a fi ... realist. Eu, sincer, m-am simtit un pic ca intr-o lumea a minunilor, nestiind unde sa imi centrez atentia. La tea party, nu stiam ce sa urmaresc: pe Depp pe care il asteptasem de atata timp, dialogul in sine, pe Alice, sau ce se mai intampla pe acolo. Daca s-ar fi centrat doar pe ceva anume, celelalte personaje ar fi fost mai putin conturate. Ma rog, e parerea mea. ![]()
Mi-am adus aminte de final....what???? De ce??? Mi s-a parut atat de iesit din context , as spune oribil.
matematica este bizara. ![]() atasez articolul din international heral tribune. daca nu am voie, o sa il stearga vreun moderator... caz in care il pot trimite pe mail cui este interesat. ![]() Edited by caroline_hi, 22 March 2010 - 19:51. |
Posted 22 March 2010 - 19:53

Ideea e ca nu comparam " povestile" celor doua filme, ci ... feelingul, impresia pe care mi-au lasat-o. Desi la ambele cunosteam sursele de inspiratie, per ansamblu mi-a placut mai mult TLB, m-a facut sa ma simt mai bine, sa nu am senzatia ca irosesc timpul si ca ceva nu e in regula grav... In Alice lucrurile mi-au parut fortate, nici macar planurile nu erau asa cum mi le imaginasem, nu a avut, cel putin pentru mine, sclipirea aia, magia, farmecul. M-a plictisit, m-a enervat si m-a facut sa regret entuziasmul cu care il asteptasem.
|
Posted 22 March 2010 - 19:58

Am citit. Well, chiar ar fi pacat sa se reduca totul la asta si nu cred ca se reduce. A creat, totusi, putina magie. ![]() interpretarea apartien autoarei articolului. mie mi s-a parut geniala si cred ca este mai corecta decat interpretarea pe care ne-a dat-o proful de romana in clasa a 9-a. ![]() faptul ca satirizeaza niste principii matematice nu cred ca exclude magia. din contra, matematica este magie. ![]() |
Posted 22 March 2010 - 20:08

Johnny Depp mi s-a parut un Jack Sparrow cu putin mai mult machiaj Pisica- geniala , iar Alice dureros de monotona. Uite, daca ar trebui sa faci o caracterizare a celor 2 personaje, ai vedea ca ele sunt diferite. Apoi, ca exteriorizare, iar sunt diferite caci sunt alte accente, alte gesturi si sub tona aia de machiaj si efecte nu vad cum ai descoperit tu un pirat. ![]() Pisica da, superba. Alice ... nu e monotona, dar nu iese in evidenta mai mult decat celelalte personaje. Toate sunt speciale, bizare, nu avea cum sa iasa ea in evidenta.
Ideea e ca nu comparam " povestile" celor doua filme, ci ... feelingul, impresia pe care mi-au lasat-o. Desi la ambele cunosteam sursele de inspiratie, per ansamblu mi-a placut mai mult TLB, m-a facut sa ma simt mai bine, sa nu am senzatia ca irosesc timpul si ca ceva nu e in regula grav... In Alice lucrurile mi-au parut fortate, nici macar planurile nu erau asa cum mi le imaginasem, nu a avut, cel putin pentru mine, sclipirea aia, magia, farmecul. M-a plictisit, m-a enervat si m-a facut sa regret entuziasmul cu care il asteptasem. ![]()
interpretarea apartien autoarei articolului. mie mi s-a parut geniala si cred ca este mai corecta decat interpretarea pe care ne-a dat-o proful de romana in clasa a 9-a. ![]() faptul ca satirizeaza niste principii matematice nu cred ca exclude magia. din contra, matematica este magie. ![]() ![]() |
|
Posted 22 March 2010 - 20:12

E ok interpretarea, macar se incearca a-i da un sens precis. ![]() apropo, avatarul ala al tau este un fractal, deci o functie matematica. (probabil ca stii asta.) deci vezi, matematica nu exclude frumosul si magia. ![]() tocmai de-asta mi s-a parut geniala interpretarea duduii. si cred ca imi fac timp sa recitesc cartea din noua perspectiva. ![]() |
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users