Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Info Coronavirus/Vaccinare vs Fake News

Container in curte pe post de mag...

Garnitura termopan

Android 13 - lansare oficiala
 Recomandare saltea cu arcuri 160x...

Sfat achiziție family car SH 11.0...

Audi A4 B9 - Scarțait metali...

Aventuri cu Distrigaz (la bloc)
 Deschidere canale TV cu VLC, gen ...

Muzeul National Tehnic „Dim...

Olive Villas , Sozopol

retragere USD de la ATM in Romania
 Romanii si sistemele de canalizar...

Intocmire PUZ pentru schimbare de...

Somiera cu lamele curbate + salte...

Deconectare aragaz
 

Pompe submersibile / Hidrofoare

* * * * * 3 votes
  • Please log in to reply
11074 replies to this topic

#2071
novigelu

novigelu

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 452
  • Înscris: 20.11.2010

View Postketa, on 10th August 2012, 20:32, said:

Cu cat este mai apropiata de dimensiunea originala de admisie de pe corpul pompei cu atat mai bine. Respectiv 1" sau teava de 32. Daca bransamentul ce vine din strada este mai mic nu are sens sa mergi mai departe cu un diametru mai mare, mergi la fel.





La un put am pompa de tras apa in el. Vasul de expansiune cu presostat doresc sa-l montez in beci. Intrebarea mea este daca pot monta acest vas de expansiune de 50 l  in pozitie verticala pe peretele beciului sau trebuie ss fie neaparat in pozitie orizontala? Astept raspuns urgent! Multumesc!

#2072
secarastefan

secarastefan

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 128
  • Înscris: 16.10.2007

View Postnik1965, on 19th July 2012, 11:18, said:

Presiune aer mica. Pentru valorile pe care le ai reglate la presostat iti trebuie  1.5-1.6 atm.
Presiunea de aer se verifica cu pompa oprita si vasul golit de apa.
Mersi de sfat
Am refacut presiunea cu vasul golit de apa. Acum e altceva, mare diferenta: pompa merge 40sec si apoi dupa ce se ating 3 atm dureaza cam 40-50sec pana porneste din nou.(un robinet era deschis in tot acest timp)

#2073
raduk

raduk

    Instalatorul de Iași

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,330
  • Înscris: 30.09.2007

View Postnovigelu, on 12th August 2012, 07:35, said:

[...] Intrebarea mea este daca pot monta acest vas de expansiune de 50 l  in pozitie verticala pe peretele beciului [...]
Da.

#2074
remus_gabriel2005

remus_gabriel2005

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 42
  • Înscris: 03.01.2010
Am un butoi de inox de 50 l si vreau sa-l folosesc in locul celui de otel de la hidrofor.  Credeti ca va functiona fara membrana daca il montez cu gura in jos, se va forma perna de aer necesara pentru a functiona in regim de hidrofor?

#2075
raduk

raduk

    Instalatorul de Iași

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,330
  • Înscris: 30.09.2007
Da.

#2076
andreic

andreic

    Very OLD Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 113,832
  • Înscris: 07.02.2003

View Postremus_gabriel2005, on 12th August 2012, 17:08, said:

Am un butoi de inox de 50 l si vreau sa-l folosesc in locul celui de otel de la hidrofor.  Credeti ca va functiona fara membrana daca il montez cu gura in jos, se va forma perna de aer necesara pentru a functiona in regim de hidrofor?
Da, atat ca trebuie sa fii atent la presiune, o sa ai forta mare pe cm si exista riscul sa nu reziste daca nu e confectionat special ca bidon de presiune.

#2077
remus_gabriel2005

remus_gabriel2005

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 42
  • Înscris: 03.01.2010

View Postandreic, on 12th August 2012, 20:31, said:

Da, atat ca trebuie sa fii atent la presiune, o sa ai forta mare pe cm si exista riscul sa nu reziste daca nu e confectionat special ca bidon de presiune.

Multumesc pentru raspunsuri, la presiune sigur rezista.

#2078
sbarsanescu

sbarsanescu

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 694
  • Înscris: 11.07.2006
E un butoi de bere, banuiesc. Chestia e ca daca nu ai burduf de cauciuc, va trebui sa-i refaci periodic perna de aer (aerul din rezervor se dizolva in timp in apa - mai ales oxigenul dar cca 30% si azot). Asa ca, e bine sa-i prevezi un robinet sus, un robinet de izolare si un robinet de golire. Periodic, izolezi vasul, il golesti, apoi inchizi robinetii (de sus si de golire) si redeschizi rob de izolare.

#2079
_bcristian_

_bcristian_

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,116
  • Înscris: 31.12.2006
Sau varianta mult mai simpla, ii dai o gaura si ii pui o valva de roata de masina, asa cum au si cele de cumparat.

#2080
remus_gabriel2005

remus_gabriel2005

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 42
  • Înscris: 03.01.2010

View Post_bcristian_, on 14th August 2012, 17:59, said:

Sau varianta mult mai simpla, ii dai o gaura si ii pui o valva de roata de masina, asa cum au si cele de cumparat.

Da este un butoi de bere si asa voi face ,voi pune o valva de roata. Multumesc pentru idei si sfaturi.

#2081
i70

i70

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 35
  • Înscris: 12.05.2003

View Postkalysto, on 6th August 2012, 13:27, said:

Buna ziua,

am niste intrebari la care nu gasesc raspuns... si v-as ruga frumos sa ma ajutati. Doresc sa schimb hidroforul care il am in beci cu unul nou. Distanta de la beci la fantana este de circa 25metri, iar fantana are circa 8-9 metri cu tot cu apa, deci pana la oglinda apei sunt 2m... apoi alti 6-7m de apa...

Intrebarile vin acum: ce e mai bine sa pun?

1. Un hidrofor cu rezervor?
2. Un hidrofor fara rezervor?
3. O pompa?
4. O pompa si cu o instalatie cu rezervor?

Cand ma refer la "ce e mai bine" ma gandesc la costurile curentului pe luna... As dori sa consum cat mai putina energie electrica si sa am o instalatie care face fata nevolilor unei gospodarii normale (bucatarie, 2 bai).

Personal as dori sa am in beci un rezervor mare, sa am autonomie de apa, mai ales ca sunt intreruperi de curent si de o zi...

Va multumesc anticipat tuturor!!!
am fost in aceiasi situatie si dupa ce am dat raita prin toate magazinele care comercializeaza hidrofoare, am ajuns la concluzia ca este mult mai economic sa fac un hidrofor compus, adica pompa submersibila (am luat o chinezarie de 300lei/ 500w care datorita vibratiilor m-a scapat si de nisipul din imprejurul tevii de PVC a putului) o singura teava in put, piesa de racordare cu 5 cai, presostat (pe care l-am reglat sa porneasca atunci cand scade presiunea pe la 1.6bar si sa se opreasca undeva pe a 3,2bar), bazin de 100l, manometru. In timp am ajuns la concluzia ca e mai bine sa pui si un filtru de sedimente imediat la iesirea din put (cu robineti la capete pt a putea si scos si spalat/inlocuit fara prea mari batai de cap) si asa functionam de vreo 3 ani fara probleme. Si ti-l mai recomand dintr-un alt motiv, daca ai tensiunea mica si-ti mai si scade sub 180V (ma refer la calitatea curentului oferit in romanica) poti sa-ti pui si un UPS modificat pt baterie auto si neavand consum mare (W) vei avea autonomie mai mare.

#2082
ionut2

ionut2

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 683
  • Înscris: 19.04.2005
mi-ar trebui un hidrofor sa-mi traga apa de la 15 m diferenta de nivel pana acasa sa trag apa din vale... sa pun hidroforu acasa( valea e mai jos cu cam aproximativ 15m si distanta pana la apa e de 100m) este asa ceva pe piata? si cat m-ar costa imi spuneti si modelul va rog? multumesc

Edited by ionut2, 19 August 2012 - 11:01.


#2083
Inginerul_bv

Inginerul_bv

    CNC programming Engineer

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,176
  • Înscris: 12.03.2010
Am si eu un hidrofor foarte recent montat marca tricomserv 1100/50. Ma enerveaza maxim ca porneste foarte foarte des atunci cand dau drumul la robinet doar pe jumatate sau daca am legat la robinet un furtun la capatul caruia montez un aspersor. Daca ii cresc presiunea, c-am vazut ca are o valva ca la masina, mai porneste la fel de des ? Si daca porneste foarte des, banuiesc ca chestia asta ii dauneaza nu ? Multumesc.

#2084
ionut2

ionut2

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 683
  • Înscris: 19.04.2005
cine poate sa-m spuna pompele cu ejector cu aspiratie 15-20 m poate sami traga apa de la o distanta de 200m cu diferenta de nivel de 10m fata de casa mea ...vreau sa trag apa dintr-o vale situata la 10 m mai jos fatza de casa mea iar distanta este 200 m cum am spus mai sus

#2085
sbarsanescu

sbarsanescu

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 694
  • Înscris: 11.07.2006

View PostInginerul_bv, on 19th August 2012, 11:53, said:

Am si eu un hidrofor foarte recent montat marca tricomserv 1100/50. Ma enerveaza maxim ca porneste foarte foarte


Vasul tau are 50l - capacitatea efectiva ar fi cam 12-18l. Daca nu consumi 8-12l intre porniri, ordinea verificarilor e:


1. Urmareste manometrul intre porniri - vezi la ce presiune se opreste, vezi pana la cat scade cand porneste pompa (altcineva tb sa deschida usor un robinet in timp ce te uiti. In mod normal, presiunile sunt 2.5-1.8bar
2. Vezi ce volum de apa curge pana scade presiunea - ar trebui sa fie minim 20% din volumul vasului - la 50L cam 10L.
3. Daca volumul de apa e mic, atunci trebuie refacuta presiunea in vas, la cca 90% din presiunea de pornire (1.8bar x0.9)
4. Daca pompa pleaca cu histerezis prea mic, umbli la presostat.

Succes!

#2086
ionut2

ionut2

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 683
  • Înscris: 19.04.2005
imi raspunde si mie cineva cum pot trage apa de la 200m fatza de casa mea si o diferenta de nivel de 8-10 m ..raul; e situat mai jos  cu 8m ca si casa mea si la o distanta de 200 m,multumesc

#2087
_bcristian_

_bcristian_

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,116
  • Înscris: 31.12.2006
Nu poti aspira decat de la max 9m. Teoretic poti de la vreo 10, dar depinde de presiunea atmosferica si oricum randamentul e jalnic. Poti desigur pompa (impinge) insa.
Citind mai din urma vad ca vrei cu ejector. Teoretic merge. Practic randamentul va fi slab, si costurile mari (2 randuri de tevi, plus consum mult mai mare de curent).

Edited by _bcristian_, 20 August 2012 - 16:41.


#2088
ionut2

ionut2

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 683
  • Înscris: 19.04.2005

View Post_bcristian_, on 20th August 2012, 17:39, said:

Nu poti aspira decat de la max 9m. Teoretic poti de la vreo 10, dar depinde de presiunea atmosferica si oricum randamentul e jalnic. Poti desigur pompa (impinge) insa.
Citind mai din urma vad ca vrei cu ejector. Teoretic merge. Practic randamentul va fi slab, si costurile mari (2 randuri de tevi, plus consum mult mai mare de curent).



deci am mai vorbit cu cineva si mi-a spus ca distanta asta de 200 m se transforma in cam 40-50 m aspiratie plus diferenta de nivel se ajunge la 70-80m aspiratie.... deci n-am nici o sansa sa pot trage apa cu ceva ? daca aveti vreo solutie va rog scrieti-mi sunt disperat ca n-am apa cu vremurile astea secetoase as baga maxim 1200 lei daca ar fi ceva so pot trage.. multumesc

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate