Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Info Coronavirus/Vaccinare vs Fake News

Western Union ofera 200 lei.

Somiera cu lamele curbate + salte...

Deconectare aragaz
 Sfat achizitie masina noua buget ...

Companiile de telefoane si pretur...

centrala termica gaz

Vanzare parte din teren
 Iesire din devalmasie -concubinaj

Remediere izolatie planseu pod ne...

Miros parchet

Sa vedem ce usb-stick-uri aveti s...
 Instalatie termica pe Cu - Teava ...

Autentificare aplicatie cod acces

Laptop Facultate

Modificari ilegale și fara a...
 

Pompe submersibile / Hidrofoare

* * * * * 3 votes
  • Please log in to reply
11074 replies to this topic

#2053
keta

keta

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,399
  • Înscris: 31.12.2007
Montarea vasului in beci nu aduce un risc de igrasie in plus, decat daca pierde apa. Daca beciul are ceva ventilatie nu vor fi probleme. In cazul unui beci cu umiditate atunci va condensa pe butelie si apare riscul coroziunii buteliei.

Edited by keta, 01 August 2012 - 05:44.


#2054
seat

seat

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 117
  • Înscris: 29.04.2008
Ce stiti de pompele submersibile de la Nocchi - sunt fiabile?

#2055
fazakas

fazakas

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 14
  • Înscris: 19.07.2010
Buna ziua am si eu o intrebare; presiunea de apa stradala nu este suficienta uneori sub 1bar si deci la etaj abia curge apa.Rog specialisti sa-mi zica ce fel de pompa am nevoie,mentionez ca distanta intre intrarea in beci a apei si etaj este de 6.5m.Multumesc frumos

#2056
Super Chief

Super Chief

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,491
  • Înscris: 21.08.2007
Sesizare la furnizorul de apa.

Pwla pe ei ca stiu sa tina la pretul apei.

#2057
krax

krax

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,099
  • Înscris: 15.05.2012
pe langa pompa de apa ti-ar mai trebui si un vas de expansiune de vreo cel putin 300 de litri montat la parter ca sa se umple si pompa sa aiba de unde sa traga si nu cred ca ai unde sa-l pui iar pompa singura daca nu ai presiune in reteau stradala degeaba o pui ca o chinui si o strici.
ideea este ca poate stai intr-o zona mai calamitata de seceta si nu mai pot nici ei sa dea apa la parametri.
Du-te intai la ei si vezi ce raspuns iti dau, apoi in functie de raspuns adreseaza-te OPC

#2058
raduk

raduk

    Instalatorul de Iași

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,330
  • Înscris: 30.09.2007

View Postkrax, on 5th August 2012, 15:02, said:

pe langa pompa de apa ti-ar mai trebui si un vas de expansiune de vreo cel putin 300 de litri montat la parter ca sa se umple si pompa sa aiba de unde sa traga [...]
:wallbash:

#2059
nelubuz

nelubuz

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,251
  • Înscris: 17.06.2010
pune un hidrofor in beci.

#2060
rusman

rusman

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,174
  • Înscris: 03.05.2009
Daca monteaza hidrofor are nevoie de vas de acumulare si un flotor pe teava de intrare de la retea. Hidroforul trebuie sa aiba apa apa la discretie cand pompeaza altfel apare cavitatia. La dimensionarea vasului tampon se poate avea in vedere si o rezerva de apa pentru 1-2 zile de intrerupere a furnizarii.

#2061
kalysto

kalysto

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 205
  • Înscris: 08.01.2007
Buna ziua,

am niste intrebari la care nu gasesc raspuns... si v-as ruga frumos sa ma ajutati. Doresc sa schimb hidroforul care il am in beci cu unul nou. Distanta de la beci la fantana este de circa 25metri, iar fantana are circa 8-9 metri cu tot cu apa, deci pana la oglinda apei sunt 2m... apoi alti 6-7m de apa...

Intrebarile vin acum: ce e mai bine sa pun?

1. Un hidrofor cu rezervor?
2. Un hidrofor fara rezervor?
3. O pompa?
4. O pompa si cu o instalatie cu rezervor?

Cand ma refer la "ce e mai bine" ma gandesc la costurile curentului pe luna... As dori sa consum cat mai putina energie electrica si sa am o instalatie care face fata nevolilor unei gospodarii normale (bucatarie, 2 bai).

Personal as dori sa am in beci un rezervor mare, sa am autonomie de apa, mai ales ca sunt intreruperi de curent si de o zi...

Va multumesc anticipat tuturor!!!

Edited by kalysto, 06 August 2012 - 12:29.


#2062
fazakas

fazakas

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 14
  • Înscris: 19.07.2010

View Postrusman, on 5th August 2012, 17:32, said:

Daca monteaza hidrofor are nevoie de vas de acumulare si un flotor pe teava de intrare de la retea. Hidroforul trebuie sa aiba apa apa la discretie cand pompeaza altfel apare cavitatia. La dimensionarea vasului tampon se poate avea in vedere si o rezerva de apa pentru 1-2 zile de intrerupere a furnizarii.
Multumesc frumos pt raspunsuri.De cateva ori s-a si luat apa si de aceea am luat un vas de acumulare de 1000l si o sa pun si un hidrofor pt pompa dar intrebarea este ce fel de pompa sa iau( marca,putere)?

View Postfazakas, on 6th August 2012, 20:10, said:

Multumesc frumos pt raspunsuri.De cateva ori s-a si luat apa si de aceea am luat un vas de acumulare de 1000l si o sa pun si un hidrofor pt pompa dar intrebarea este ce fel de pompa sa iau( marca,putere)?Vasul de acumulare are plutitor si acolo intra apa stradala  si din el va trage pompa


#2063
keta

keta

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,399
  • Înscris: 31.12.2007
@ kalysto
Daca ai fost multumit de cum a lucrat vechiul hidrofor , poti sa iei ceva similar. Asa vei avea cele mai mici costuri.
Daca vrei alteceva poti incerca varianta cu submersibila si vas hidrofor de 50 l. Poti recupera diverse piese de la hidroforul vechi (presostat, manometru, racord 4-5 cai) sau poti lua piese noi sa faci o instalatie noua. In general un sistem hidrofor cu submersibila consuma mai putin curent decat cel cu pompa de suprafata.

@ fazakas,
Poti lua un hidrofor echipat cu o pompa de 800 W si de preferat cat mai silentios.

Edited by keta, 06 August 2012 - 20:40.


#2064
calusaru

calusaru

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 77
  • Înscris: 08.04.2009
Buna ziua. Am o problema cu hidroforul si v-as ruga sa ma ajutati. Am un pedrolo si de vreo 10 zile a inceput sa porneasca la fiecare deschidere a robinetului. Am verificat presiunea cu manometrul (hidrofor golit, scos din priza) si era aproape de 0. Am dat la pompa pana la 1,5 atm. La repornire a mers ok cateva zile, dar ieri a inceput iar eceeasi poveste. Verificat preisunea, era 1,5 atm cat ii dadusem la pompa. Am verificat daca nu curge apa pe la ventilul pe unde ma umflat cu pompa dar nu curge. Ce sa ii mai fac? Posibil sa fie sparta membrana, cu toate ca manometrul arata 1,5 si nu curge apa pe la ventil?

#2065
keta

keta

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,399
  • Înscris: 31.12.2007
Dupa comportament as zice ca-i membrana, dar daca ai verificat si ai totusi contrapresiune... Pentru siguranta desfa si verifica membrana si vezi si daca nu este obturat cumva orificiul pe unde comunica butelia cu pompa prin furtun. Hidroforul nu porneste repede decat atunci cand nu acumuleaza apa in membrana.

Edited by keta, 09 August 2012 - 06:21.


#2066
fazakas

fazakas

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 14
  • Înscris: 19.07.2010
Buna ziua as vrea sa intreb specialisti ce dimensiuni de teava PPR sa folosesc intre intrarea apa stradala si pompa hidrofor.Multumesc frumos

#2067
keta

keta

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,399
  • Înscris: 31.12.2007
Cu cat este mai apropiata de dimensiunea originala de admisie de pe corpul pompei cu atat mai bine. Respectiv 1" sau teava de 32. Daca bransamentul ce vine din strada este mai mic nu are sens sa mergi mai departe cu un diametru mai mare, mergi la fel.

#2068
fazakas

fazakas

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 14
  • Înscris: 19.07.2010

View Postketa, on 10th August 2012, 19:32, said:

Cu cat este mai apropiata de dimensiunea originala de admisie de pe corpul pompei cu atat mai bine. Respectiv 1" sau teava de 32. Daca bransamentul ce vine din strada este mai mic nu are sens sa mergi mai departe cu un diametru mai mare, mergi la fel.
Multumesc frumos

#2069
mihaicucu41

mihaicucu41

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 37
  • Înscris: 14.01.2012
hidroforul meu merge in continuare daca deschid apa.am verificat la ventil si curge apa.la sorb nu sunt probleme cu mentiunea ca in timp ce merge daca il amorsez putin se opreste.ce ar putea fi?

#2070
sbarsanescu

sbarsanescu

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 694
  • Înscris: 11.07.2006
Probabil este din presostat. In mod normal, are histerezis (incarca de la 1.8 bar, si nu reporneste pompa pana presiunea nu scade sub 1.8 din nou).

Poti verifica simplu daca e presostatul daca ai manometru la hidrofor... astepti pana pleaca pompa, lasi sa se opreasca. Cand deschide cineva apa, urmaresti ce presiune e in circuit cand pleaca pompa - daca e peste 2-2.2 bar, atunci probabil sa fie presostatul (daca nu ai umblat la reglajul de fabrica).

Daca membrana vasului e ok - si asa pare, inlocuieste presostatul (e cca 30-40Ron).

Anunturi

Chirurgia endoscopică a hipofizei Chirurgia endoscopică a hipofizei

"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală.

Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate