Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Cum declari o variabila care nu s...

Schimbare certificat de inmatricu...

Poligon auto București

nelamurire legata de pret la mode...
 Hotel cu restaurant si Demipensiu...

Croaziera in Mediterana de Vest 1...

Copilot are pica pe Vladimir Putin

MicroSoft Edge: Cum pun Google in...
 Dashcam

Mini server - VMware

betano.ro

Poveste fara sfarșit
 I-auziti voi! - nu vor romani...

Colon iritabil

Perioada de gratie inexistenta

Cel mai ieftin TV LED mic
 

Digitalizarea transmisiilor terestre

- - - - -
  • Please log in to reply
548 replies to this topic

#1
rz

rz

    Moderator

  • Grup: Moderators
  • Posts: 22,172
  • Înscris: 05.05.2003
http://mcsi.ro/index...?id=16&lege=487

Asteptam cu interes...

#2
ghyo

ghyo

    Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 698
  • Înscris: 16.01.2005

 rz, on Feb 19 2009, 21:31, said:


urmatorul pas? nu asteptam cu interes. va fi naspa. detaliile mai tarziu :)

#3
Zygoth

Zygoth

    specimen

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,080
  • Înscris: 29.04.2006

Quote

4.1.4.1Cele 2 multiplexuri cu reguli condiționate de utilizare vor trebui acordate prin licitație comparativă până cel târziu la 1 august 2009;

Se anunta o toamna interesanta. :D

#4
Zygoth

Zygoth

    specimen

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,080
  • Înscris: 29.04.2006
Televiziunile private se tem de un potential monopol in "era" digitala de Camelia Moga HotNews.ro 
Joi, 19 februarie 2009, 20:39 Economie | Media & Publicitate 

 Strategia propusa de Ministerul Comunicatiilor pentru tranzitia de la televiziunea analogica la cea digitala a declansat dispute aprinse, joi, in cadrul unei prime dezbateri publice organizate pe aceasta tema de CNA. Reprezentantii din partea televiziunilor private s-au aratat ingrijorati ca Societatea Nationala de Radiocomunicatii (SNR) ar putea obtine monopolul in operarea trecerii la televiziunea digitala terestra.

Romania este singura tara din Uniunea Europeana care nu si-a prezentat inca planurile de trecere la televiziunea digitala terestra. Potrivit obligatiilor asumate fata de Uniunea Europeana, guvernul a decis implementarea serviciilor de televiziune digitala terestra la nivel national si finalizarea procesului de eliminare a serviciilor de televiziune analogica, pana la 1 ianuarie 2012. In acest sens, la inceputul lunii februarie, Ministerul Comunicatiilor (MCSI) a lansat spre consultare publica documentul de politica si strategie privind tranzitia de la televiziunea analogica la cea digitala si implementarea serviciilor multimedia digitale la nivel national.

Ce presupune trecerea la televiziune digitala, conform proiectului MCSI

Proiectul de Hotarare pentru aprobarea documentului lansat spre consultare publica de minister a fost analizat, joi, la CNA, cu participarea reprezentantilor posturilor de televiziune, ai MCSI, ANC, ARCA si CJI. Televiziunile au criticat aspru prevederile discutate, temandu-se ca vor fi obligate sa plateasca inutil unor intermediari pentru servicii pe care ar putea sa le suporte pe cont propriu. 

Pe scurt, trecerea de la televiziunea analogica la cea digitala presupune inlocuirea sistemelor de emisie hertziana. Emisiile vor trece la un alt standard, digital, care presupune ca in loc de un singur program sa poti transmite 7 programe pe aceeasi frecventa, prin intermediul unui dispozitiv multiplex. Pentru Romania exista sase astfel de frecvente nationale, care, in loc de 6 televiziuni, vor transmite 6X7 televiziuni.

Proiectul de strategie pervede ca doua multiplexuri sa fie acordate pana la 1 august 2009, prin "licitatie comparativa", urmand ca alte patru sa fie distribuite "ulterior, in functie de cerintele pietei", prin "licitatie competitiva".

Cat priveste accesul gospodariilor la serviciile de televiziune, situatia actuala arata ca: "6% din gospodarii nu au acces la servicii de televiziune (unele nu au nici curent electric), asa ca digitalizarea nu le atinge; 19% din gospodarii au acces doar prin antena terestra si pentru acestea digitalizarea va avea efect maxim (adica vor prinde cu antena de pe casa 48 de posturi, adica 6 multiplexuri x 8 posturi fiecare); 49% din gospodarii primesc semnalul prin cablu; 27% din gospodarii au propriile antene de satelit", noteaza Ioana Avadani, directorul CJI, pe blogul sau.

Potrivit documentului MCSI, pana la 1 ianuarie 2012, Romania trebuie sa inchida toate emitatoarele analogice, pentru aceasta fiind nevoie de dotarea populatiei cu aparate de receptie, pentru categoriile defavorizate urmand sa fie acordate subventii de la stat.

Rasvan Popescu, presedintele CNA, pentru HotNews.ro: 
A fost prima intalnire publica pe proiectul facut de minister. S-au remarcat diferente foarte mari de viziune intre participanti si acestea urmeaza sa fie inaintate in scris si aduse in discutie la nivelul grupului de lucru format din ANC, MCSI, CNA. Documentul imbunatatit va fi ulterior supus consultarii publice.

Ce spun autoritatile:

Bogdan Iana, director in cadrul Autoritatii Nationale pentru Comunicatii (ANC):
In acest moment se pot aloca doua multiplexuri la nivel national, care vor functiona in paralel cu televiziunile analogice, pana la 1 ianuarie 2012. E normal ca un post sa transmita si in analogic si in digital.
Oricine poate participa la aceste licitatii.
Beneficiile vor fi de partea utilizatorului final, adica a publicului, si vor consta in trecerea de la un abonament de cablu, la televiziune digitala fara bani.
Tehnologia digitala nu exclude alte tipuri de servicii precum cele prin WiMAX si microfibra.
Tinta noastra este 2012, dar am semnat pentru 2015.
Pentru cei care vor o oferta mai mare de programe este evident ca solutia este cablul sau DTH-ul. Nu exista o alta solutie nicaieri in lume. 
La nivelul teritoriului Romaniei care nu este simplu de acoperit, costurile pentru multiplexuri se ridica la peste 100 de milioane de euro. Depinde foarte mult si de conditiile de acoperire.
Operatorul care va castiga si va implementa aceste multiplexuri va avea tarife pe care le ia de la producatorii de programe.
Publicul nu va plati pentru primele doua multiplexuri care vor intra in functiune si care vor contine obligatoriu posturile publice TVR1si TVR2, dar e posibil ca pe celelalte patru sa apara si programe cu plata.
Rasvan Popescu, presedintele CNA:
1 august 2009 s-ar putea sa fie un termen prea scurt, nerealist, pentru lansarea campaniilor de informare (prin outdoor, presa scrisa si TV), neavand niste fonduri special alocate pentru acest demers.
CNA urmeaza sa faca niste modificari in continutul draftului.

George Chirita, director ARCA:
CNA trebuie sa aiba in vedere continutul care ajunge la public.
Propunere: pentru licentele locale sa se gaseasca o noua frecventa ca sa poata trece in digital pe propria sa frecventa. E pacat sa sacrifici o licenta nationala pentru o transmisie locala.

Gelu Trandafir, membru CNA, pentru HotNews.ro: 
Potrivit acestui proiect nu se organizeaza o licitatie care sa asigure o competitie intre doi operatori de multiplex, ci va fi unul care sa le opereze pe amandoua. Cel care va castiga va avea monopol timp de cativa ani in acest domeniu. Or, strategia nu asigura de la bun inceput o competitie. Prin urmare, temerile televiziunilor sunt justificate. 
SNR este foarte bine implementat, iar licitatia este organizata de catre stat care detine 100% in SNR.

Radu Teodorel, director in cadrul CNA, Directia Licente, Control si Digitalizare, pentru HotNews.ro:
Sigur ca la o licitatie in care vine Radiocom cu doua retele nationale in analogic, pe care le poate trece simplu pe digital, nu se poate vorbi de o competitie egala cu un privat care nu are deja amplasamentele. Eu le dau dreptate (posturilor TV - n.r.) cand sustin ca nu pot fi competitivi cu SNR-ul. Daca SNR-ul castiga, vor asigura 16 programe pe aceste retele. 
Daca un post privat ca Pro TV-ul care are o acoperire de aproximativ 60% intra pe aceste retele ale SNR-ului, in eventualitatea in care ar castiga licitatia, se duce la 80-90% sau chiar 100% acoperire pana in 2015. 
Insa posturilor private nu le convine faptul ca SNR-ul ar putea sa zica: bun, suntem singurii pe piata, noi putem sa va trasmitem, asta e pretul. Sper ca pana in momentul in care se acorda aceste licente, dreptul de a construi aceste multiplexuri, mai intai 2, apoi 4, sa se reglementeze taxele. 
Ar fi bine sa scoata toate cele 6 multiplexuri la licitatie odata. Pun doua multiplexuri obligatoriu sa preia canale cu audienta maxima si posturile publice TVR1 si TVR2, iar pe celelalte 4 sa le poata castiga oricine. Sa le dea drumul pe piata sa se concureze unul pe altul.
Si UPC si RDS sunt pregatiti sa transmita prin digital. Jocul mare va fi la pret. Canale precum BBC, Discovery si HBO raman pe cablu. 

Ce spun reprezentantii televizunilor:

Serban Huidu, Prima TV:
Nu e normal sa bage banii contribuabilul in Societatea Nationala de Radiocomunicatii (SNR). Siturile SNR-ului sunt ale noastre si nu e normal ca in perioada de criza sa scoatem bani din buzunar.
Noi, televiziunile private, avem bani, putem sa sustinem aceste investitii. Am si facut dovada acestor lucruri. Exista situatii in care unele televizuni au spatii de emisie si echipamente care pot trece la digital maine. E greu, dar putem sa o facem. 
Noi vrem cu emitatoarele noastre sa ne grupam unii langa altii si sa nu avem intermediari. Ei sunt baieti destepti. Vor sa trimita totul catre SNR si apoi sa-l privatizeze. Problema este ca va fi monopol si mai mare. Avem niste cablisti care detin monopol, avem niste DTH-uri si s-ar putea ca acum, fiind foarte interesant SNR-ul, sa devina o tinta pentru viitorii investori, care s-ar putea sa fie tot cablisti. 
Privatii care vor sa investeasca or sa se loveasca de aceasta concurenta neloaiala din partea SNR-ului. Iar dumneavoastra (institutiile statului - n.r.) deja aveti pregatiti bani ca SNR sa detina unul dintre multiplexuri. Deci e clar ca nu e corect ce se intampla.

Claudiu Paraschiv, Pro TV:
Noi nu credem in termenul de 1 ianuarie 2012. Din punct de vedere economic modelul dumneavoastra nu e sustenabil; 
O alta problema o constituie alocarea primelor doua multiplexuri. Ar fi bine ca al doilea multiplex sa se dea radiodifuzorilor care au caracter national sau o acoperire de 60-70%. Canalele regionale pot merge in multiplexuri regionale, altfel vom suporta costuri sumplimentare inutil.

Alin Petran, Realitatea TV:
Nu stiu cine isi va permite sa scoata din buzunar milioane de euro pentru a face aceasta trecere. Noi toti avem probleme cu acesti cablisti, chiar daca nu le platim lor nimic, oamenii astia iau bani, se ingrasa si ne trateaza asa cum vor. Aceeasi situatie va fi si in cazul multiplexului digital. 
Cu sau fara reglementarile pe care le vom face, intr-o situatie de criza in care vom vorbi de termene, de punere in functiune, de bani, totul se va reduce la negocieri care vor fi purtate cu pistoale pe masa de catre operatorii de multiplexuri.



sursa: hotnews.ro

#5
marius_ar

marius_ar

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,085
  • Înscris: 14.01.2007
http://www.cna.ro/Ex...al-al,1772.html

1. Întâlnire cu reprezentanții principalelor posturilor de televiziune, reprezentanții MCTI, ANC și CJI - pentru discuții cu privire la Proiectul de hotărâre pentru aprobarea Documentului de politică și strategie privind tranziția de la televiziunea analogică la cea digitală și implementarea serviciilor multimedia digitale la nivel național – ora 10.00

Au fost prezenți toți reprezentanții invitați. În urma discuțiilor și a propunerilor s-a convenit ca urmatăoarea discuție să aibă loc pe data de 26.02.2008, la nivelul grupurilor de lucru. Până pe data de 25.02.2009 radiodifuzorii să trimită propunerile în scris la MCTI.

#6
RMC Info

RMC Info

    Senior Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 4,679
  • Înscris: 21.04.2004
Modelul adoptat de autoritati este unul inspirat din tarile din vest: doi sau trei broadcasteri la care televiziunile sa plateasca o taxa de emisie. Broadcasteri care sa respecte amplasamentele din Planul de la Geneva!

Dupa cate se vede posturile de televiziune din Romania nu prea vor sa scoata bani din buzunar. Critica dar nici nu vin cu solutii concrete.
Cert este ca in curand vor pierde frecventele analogice castigate la concursurile CNA.

Etapa 1:
2 multiplexuri gratuite in mpeg4 dupa cate am inteles (minimum 16 programe) care sa fie alocate unui broadcaster capabil sa le puna in functiune. Mai mult ca sigur Radiocom poate sa castige.

(Eu as fi scos trei multiplexuri gratuite la concurs. 50% gratuite - 50% cu plata)

Etapa 2:
2 multiplexuri pentru un alt operator (dupa cate am inteles cu plata)
2 multiplexuri (dupa cate am inteles cu plata)

Voi cum vedeti situatia? O alta varianta care sa avantajeze pe toata lumea?

#7
Zygoth

Zygoth

    specimen

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,080
  • Înscris: 29.04.2006
Si eu as fi scos tot trei multiplexuri pentru prima etapa, un procent de 50% free mi se pare mai mult decat echitabil.

Sa nu uitam si de canalele HD, care in prezent sunt doua, si cine stie, poate peste vreo 2 ani vor fi 4, deci vor fi mai putin de 16 canale emise pe cele doua multiplexuri.

#8
marius_ar

marius_ar

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,085
  • Înscris: 14.01.2007

Quote

TVR 1 și TVR 2, primele televiziuni din România care vor face tranziția la digital
TVR 1 și TVR 2 vor fi primele televiziuni din România care vor trece la digital, urmând să fie incluse "obligatoriu" în primul multiplex pe care ANC îl va scoate la licitație la 1 august, potrivit unor modificări aduse joi de CNA la proiectul de strategie privind tranziția posturilor tv la digital. CNA a stabilit, în ședința de joi, un punct de vedere cu privire la Proiectul de hotărâre pentru aprobarea Documentului de politică și strategie privind tranziția de la televiziunea analogică la cea digitală și implementarea serviciilor multimedia digitale la nivel național, postat în dezbatere publică pe site-ul Ministerului Comunicațiilor. Punctul de vedere al CNA va fi susținut la discuțiile ce vor avea loc luni, la Ministerul Comunicațiilor. Potrivit proiectului de strategie, pentru trecerea la televiziunea digitală, Autoritatea Națională pentru Comunicații (ANC) va scoate la licitație 6 multiplexuri digitale, în două etape. Un multiplex digital terestru este un grup de programe și servicii audiovizuale transmise prin emisie radioelectrică terestră, utilizând modulație digitală în limitele unui canal de televiziune standard, având acoperire națională ori regională prin folosirea unuia sau mai multor canale/ frecvențe radioelectrice. CNA a decis că "primele două multiplexuri, cu reguli de utilizare condiționate din punct de vedere tehnic, se vor acorda prin selecție comparativă, cu obligația ca unul dintre cele două multiplexuri să retransmită programele publice terestre cu acoperire națională". De asemenea, CNA a propus ca fiecare multiplex să permită retransmisia a cel puțin 7 posturi de televiziune Standard Definition cu parametri tehnici de transmisie identici pentru fiecare post sau o combinație de posturi Standard Definition și HD, față de 8 posturi de televiziune așa cum a fost propus în proiectul de strategie al Ministerului Comunicațiilor. Astfel, primul dintre cele două multiplexuri digitale acordate prin selecție comparativă la 1 august 2009 va trebui să asigure în mod obligatoriu retransmisia în sistem digital a posturilor TVR 1 și TVR 2. Ambele multiplexuri digitale vor asigura și retransmisia posturilor de televiziune cu acoperire și cote de audiențe semnificative, potrivit deciziilor CNA. Condiționările din punct de vedere tehnic, se vor stabili de către Grupul interdepartamental creat pentru coordonarea procesului de tranziție la televiziunea digitală.
http://www.gardianul...al-s130498.html

#9
lukas75

lukas75

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 674
  • Înscris: 28.03.2005
http://economie.hotn...axe-licenta.htm

#10
rz

rz

    Moderator

  • Grup: Moderators
  • Posts: 22,172
  • Înscris: 05.05.2003
Concret si de retinut:

''14 posturi TV in format digital, printre care TVR 1, TVR 2, Antena 1, Prima TV, Realitatea TV, Pro TV, National TV, vor putea fi receptionate gratuit, dupa ce doua frecvente pentru aceste programe vor fi atribuite pana la 1 august 2009, potrivit formei finale a strategiei de trecere la televiziunea digitala, a anuntat miercuri Ministerul Comunicatiilor. Operatorii care vor castiga frecventele nu vor mai fi obligati sa plateasca taxe de licenta pentru folosirea acestora.''


''Doua frecvente pentru transmiterea a 14 posturi TV vor fi atribuite pana la 1 august 2009. Operatorii care vor castiga frecventele in cauza (multiplexuri) nu vor mai plati taxe de licenta pentru folosirea acestora
7 posturi TV, respectiv TVR 1, TVR 2, Antena 1, Prima TV, Realitatea TV, Pro TV, National TV se vor numara sigur printre cele 14 posturi care vor fi transmise prin cele doua frecvente, urmand ca CNA sa desemneze celelalte 7 posturi TV
Adrian Ionescu, director in cadrul MCSI, spune ca desemnarea din start a celor 7 posturi s-a facut pentru ca acestea au licente nationale terestre de transmitere, iar decizia de renuntare la plata taxelor de licenta a fost luata tinand cont de investitiile in infrastructura care urmeaza a fi facute
Toate posturile TV si 19% din gospodariile din Romania vor fi in principal afectate de trecerea la televiziunea digitala pana la 1 ianuarie 2012.''

''Receptia  celor 14 programe in sistem digital se va face gratuit, iar calitatea transmisiei in sistem digital va fi net superioara in comparatie cu cea in sistem analogic. Potrivit strategiei finalizate, se va crea o acoperire geografica extinsa pentru cele 14 programe in comparatie cu situatia inregistrata in prezent, in care se vizeaza in mod predilect marile aglomerari urbane.''

Sursa: hotnews.ro

Edited by rz, 04 March 2009 - 21:12.


#11
a_d_y

a_d_y

    Hobby Telecom & Mass Media

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 11,382
  • Înscris: 05.09.2005
cel mai normal si logic ar fi ca toate programele 100%  sa se afle in sistem dvb-t . Sunt absolut convins ca vor aparea si primele pachete in sistem dvb-t . Atunci va fi muult mai comod pentru toata lumea

Edited by a_d_y, 04 March 2009 - 22:10.


#12
duculeana

duculeana

    Erou de sacrificiu

  • Grup: Banned
  • Posts: 7,889
  • Înscris: 08.10.2006
Ce ma intereseaza pe mine in principal e data de la care nu vom mai putea receptiona TVR analogic terestru cu antena de camera. Cred ca o perioda digitalul va circula in paralel cu analogicul, pana se va obisnui lumea si pana vor schimba ei antenele + mediatizarea STB-urilor.
Ar trebui sa inceapa deja sa faca publicitate acestui lucru, dar cred ca o sa astepte sa treaca criza.

Edited by duculeana, 05 March 2009 - 12:49.


#13
RMC Info

RMC Info

    Senior Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 4,679
  • Înscris: 21.04.2004

 duculeana, on Mar 5 2009, 13:48, said:

Ce ma intereseaza pe mine in principal e data de la care nu vom mai putea receptiona TVR analogic terestru cu antena de camera. Cred ca o perioda digitalul va circula in paralel cu analogicul, pana se va obisnui lumea si pana vor schimba ei antenele + mediatizarea STB-urilor.
Ar trebui sa inceapa deja sa faca publicitate acestui lucru, dar cred ca o sa astepte sa treaca criza.

Oficial transmisiile analogice mai sunt garantate pana la finele anului 2011.

Toata lumea vorbeste de cele doua multiplexuri digitale terestre cu cate 7 canale fiecare. Nimeni nu se intreaba insa, in ce sistem se va face emisia: mpeg2 sau mpeg4?

Daca se vor inghesui 7 canale in mpeg 2 pe un canal analogic va fi o varza.

In loc sa se scoata 3 multiplexuri la concurs cu 5 - 6 canale TV plus cateva de radio la o calitate garantata la noi se prefera cantitatea de proasta calitate. Se putea rezolva astfel si trecerea la emisia radio digitala terestra.  

In al doilea rand oamenii isi vor procura tunere mpeg 2 iar dupa aia vor fi nevoiti sa-si mai cumpere un tuner mpeg 4 pentru cei care si-au luat deja televizoare HD fara tuner mpeg4.

Chiar asa de stupizi putem fi in Romania?! Sa nu fim in stare sa facem o alegere cum trebuie?

Edited by RMC Info, 05 March 2009 - 14:24.


#14
rz

rz

    Moderator

  • Grup: Moderators
  • Posts: 22,172
  • Înscris: 05.05.2003
Personal, cred ca vor alege sa mearga pe mpeg4... mai exact DVB-T2
tot intr-un document oficial (nu mai stiu pe unde am citit) se spunea de posibilitatea transmiterii unui pachet de 6 canale SD si unul HD pe acelasi multiplex... asta inseamna clar ca se adopta norma mpeg4 dar sunt convins ca SNR va pastra si norma actuala, mpeg2

Edited by rz, 05 March 2009 - 14:50.


#15
RMC Info

RMC Info

    Senior Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 4,679
  • Înscris: 21.04.2004

 rz, on Mar 5 2009, 15:49, said:

Personal, cred ca vor alege sa mearga pe mpeg4... mai exact DVB-T2
tot intr-un document oficial (nu mai stiu pe unde am citit) se spunea de posibilitatea transmiterii unui pachet de 6 canale SD si unul HD pe acelasi multiplex... asta inseamna clar ca se adopta norma mpeg4 dar sunt convins ca SNR va pastra si norma actuala, mpeg2


Daca ar fi ales mpeg 4 vorbeau de 10 - 12 canale lansate pe fiecare dintre cele doua multiplexuri.

In mpeg 2 se pot transmite si 7 canale inghesuite pe un canal analogic. Presupun ca daca vorbesc de lucrul asta - norma mpeg2 va fi aleasa. In plus este mai ieftina decat mpeg4.

Se face deja asa ceva pe prin vest Europei dar crede-ma calitatea lasa de dorit.

La un meci de fotbal unde camera tre' sa se miste cu rapiditate e teroare. Imaginea se pixelizeaza si se vede ca pe un real player de joasa definitie.

Pe vremea lui Ceausescu s-a adoptat PALul in locul SECAMului pentru televiziunea in culori.
Mai tarziu ne-am dat seama ca a fost o alegere buna. Erau ingineri cu o buna viziune de lunga durata.

Edited by RMC Info, 05 March 2009 - 19:28.


#16
doktorofsat

doktorofsat

    Senior Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 3,901
  • Înscris: 04.04.2008
RMC Info

Alegerea normei MPEG2 si inghesuirea multor canale nu suna deloc bine.Poate s-au gandit la faptul ca pe plaiurilemioritice s-au vandut in buna parte lcd-uri si plasme si tunet dvb-t mpeg2.Ar fi o posibilitate.

Cumam mai scris tin legatura cu niste cunostinte din Ungaria unde de anul trecut s-a introdus serviciul gratuit de dvb-t Mindig TV si care transmite prin emitatoare puternice in format MPEG4/HDTV.Convertorul pt tvcu tuner analog era de gasit in magazine inca de la inceput.

#17
Zygoth

Zygoth

    specimen

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,080
  • Înscris: 29.04.2006
Emisia se va face SIGUR in MPEG-4, si era vorba initial de 8 canale/multiplex.

#18
doktorofsat

doktorofsat

    Senior Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 3,901
  • Înscris: 04.04.2008

 Zygoth, on Mar 5 2009, 19:08, said:

Emisia se va face SIGUR in MPEG-4, si era vorba initial de 8 canale/multiplex.

8 canale sunt multe sau putine?
ca daca sunt multe e in detrimentul calitatii! B)

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate