Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Adaptor usb3.1gigabit vs Adaptor ...

La multi ani @Atreides!

La multi ani @KENSINGTON!

La multi ani @burebista!
 La multi ani de Florii!

Stihl fs 70 c-e

Challengers (2024)

Care mai sunt mediile de admitere...
 Laptop cu HDD atasare memorie MMC...

Hartile google nu mai au chenarul...

Tomate in ghiveci la curte?

Idei cale de actiune recuperare g...
 Intoleranța lactoza- vegan v...

Tobe acustice insonorizare in blo...

Cine canta? Fragment din melodie...

Tablou sigurante Dacia Sandero 2012
 

Digitalizarea transmisiilor terestre

- - - - -
  • Please log in to reply
548 replies to this topic

#19
Zygoth

Zygoth

    specimen

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,080
  • Înscris: 29.04.2006
Din cate stiu eu sub MPEG-4 pot fi impachetate in conditii tehnice acceptabile chiar si 10 canale SD/multiplex. In Romania realitatea e insa variabila... :)

#20
RODigitalum-megafanro

RODigitalum-megafanro

    *Pro-Digital*

  • Grup: Moderators
  • Posts: 21,753
  • Înscris: 07.04.2006

Pana la data  de 1 august 2009. :thumbup:

  

  

Update: Doua frecvente pentru transmiterea a 14 posturi TV in format digital, fara taxe de licenta :coolspeak:  :thumbup:

  
  • 14 posturi TV in format digital, printre care TVR 1, TVR 2, Antena 1, Prima TV, Realitatea TV, Pro TV şi National TV, vor putea fi receptionate gratuit, dupa ce doua frecvente pentru aceste programe vor fi atribuite pana la data de 1 august 2009, potrivit formei finale a strategiei de trecere la televiziunea digitala, a anuntat miercuri Ministerul Comunicatiilor. Operatorii care vor castiga frecventele nu vor mai fi obligati sa plateasca taxe de licenta pentru folosirea acestora. :coolspeak:
  •         Doua frecvente pentru transmiterea a 14 posturi TV vor fi atribuite pana la data de 1 august 2009. Operatorii care vor castiga frecventele in cauza (multiplexuri) nu vor mai plati taxe de licenta pentru folosirea acestora. :peacefingers:
  •       7 posturi TV, respectiv TVR 1, TVR 2, Antena 1, Prima TV, Realitatea TV, Pro TV şi National TV se vor numara sigur printre cele 14 posturi care vor fi transmise prin cele doua frecvente, urmand ca C.N.A sa desemneze celelalte 7 posturi TV.
  • Adrian Ionescu, director in cadrul M.C.S.I., spune ca desemnarea din start a celor 7 posturi s-a facut pentru ca acestea au licente nationale terestre de transmitere, iar decizia de renuntare la plata taxelor de licenta a fost luata tinand cont de investitiile in infrastructura care urmeaza a fi facute .
  • Toate posturile TV si 19% din gospodariile din România vor fi in principal afectate de trecerea la televiziunea digitala pana la  data de 1 ianuarie 2012.
  • Reprezentantii Ministerului Comunicatiilor (M.C.S.I.), cei ai Consiliului National al Audiovizualului (C.N.A.), Autoritatii Nationale pentru Comunicatii (A.N.C.), Asociatiei Române de Comunicatii Audiovizuale (unica organizatie non-guvernamentala de profil din România) si cei ai unora dintre cei mai importanti furnizori de continut audiovizual din România au finalizat Strategia privind tranzitia de la televiziunea analogica terestra la cea digitala terestra.
      Castigatorii frecventelor nu vor mai plati taxele de licenta.

      Potrivit documentului, pana la data de 1 august a acestui an se vor atribui doua frecvente pentru transmisia a 14 programe in format digital.
  •       "Operatorii care vor implementa acest sistem digital de transmisii nu vor mai fi obligati sa plateasca taxe de licenta pentru a folosi cele doua frecvente alocate. Investitia pentru implementarea retelei la nivel national se ridica la aproximativ 12 milioane de EURO pentru o acoperire de 90% din teritoriul României pana in anul  2012", se arata in comunicatul M.C.S.I.
  •       Pe langa cele 7 programe TV ale operatorilor cu licenta nationala terestra, alte 7 posturi vor putea emite in sistem digital dupa ce vor fi desemnate de C.N.A. tinand cont de continutul programelor oferite si de diversitatea acestora.
  •       Receptia  celor 14 programe in sistem digital se va face gratuit, iar calitatea transmisiei in sistem digital va fi net superioara in comparatie cu cea in sistem analogic. Potrivit strategiei finalizate, se va crea o acoperire geografica extinsa pentru cele 14 programe in comparatie cu situatia inregistrata in prezent, in care se vizeaza in mod predilect marile aglomerari urbane.
      Director M.C.S.I.: Taxele de licenta nu se mai platesc din cauza investitiilor ulterioare consistente.
  •       Adrian Ionescu, director in cadrul Ministerului Comunicatiilor, a explicat pentru "HotNews.ro" atat motivele desemnarii celor sapte posturi TV care vor face parte obligatoriu din grila celor 14 posturi, cat si motivele pentru care castigatorii celor doua multiplexuri nu vor plati taxe de licenta.
  •       "Desemnarea din start a celor sapte posturi TV s-a facut, de comun acord cu oficialii C.N.A. si A.N.C., pentru ca acestea au atat licenta nationala terestra de emisie cat si cele mai mari cote de audienta dintre posturile cu astfel de licente. Avand in vedere investitiile pe care urmeaza sa le faca operatorul respectiv in televiziunea digitala, in special pentru acoperirea cu retele nationale, am considerat ca nu mai este nevoie de plata unei taxe de licenta si asta tot in grupul de lucru cu C.N.A. si A.N.C.", a precizat Adrian Ionescu.
  Toate posturile TV si 19% din gospodariile din România trebuie sa treaca la televiziunea digitala pana in anul 2012
  •   Potrivit documentului de strategie de trecere la televiziunea digitala, in România sunt peste 270 de posturi TV, receptionarea acestora facandu-se in prezent prin antena terestra, cablu TV, satelit sau I.P.TV (televiziune prin internet). 6% din gospodariile din România (470.000 de gospodarii) nu au deloc acces la televiziune (inclusiv cele fara sursa de curent electric). Digitalizarea va afecta la maxim circa 19% din gospodariile din România (peste 1,4 milioane gospodarii) care au televiziune prin antena terestra.
  •       Acestea vor trebui sa dispuna de un receptor de televiziune digitala terestra (D.V.B.-T), respectiv un decodor incorporat in televizor sau un echipament de sine statator (set-top-box). Abonatii la serviciile TV prin cablu, satelit sau I.P.TV nu sunt afectati de aceasta masura.
      Procesul de trecere la televiziunea digitala va afecta de asemenea toate posturile TV.
  •     "Acest proces va atrage dupa sine doua componente: pe de o parte toate posturile de televiziune (posturi publice cu acoperire nationala, posturile private cu acoperire nationala si posturile locale) vor fi obligate sa modernizeze reteaua de emitatoare in noul format, iar pe de alta parte sa inceapa producerea si comercializarea echipamentului de receptie", se arata in actul normativ al M.C.S.I.
  •       Coordonarea procesului de tranzitie de la televiziunea analogica la televiziunea digitala terestra, proces care se va finaliza la data de 1 ianuarie 2012, va  fi coordonata de un grup interdepartamental condus de M.C.S.I., avand ca membri Ministerul Culturii, Cultelor si Patrimoniului National, Ministerul Finantelor Publice, A.N.C. si C.N.A., iar in calitate de observator Asociatia Romana de Comunicatii Audiovizuale.
  
  • Dupa finalizarea implementarii programului de acordare a celor doua multiplexuri vor mai fi scoase la licitatie inca patru frecvente nationale digitale terestre care vor permite transmisia a inca 28 de programe sau transmisii de continut multimedia. :thumbup:
  Sursa: http://economie.hotn...axe-licenta.htm

Edited by megafanro, 06 March 2009 - 02:23.


#21
RODigitalum-megafanro

RODigitalum-megafanro

    *Pro-Digital*

  • Grup: Moderators
  • Posts: 21,753
  • Înscris: 07.04.2006

Comunicat M.C.S.I.:  Finalizarea Strategiei privind tranzitia de la televiziunea analogica terestra la cea digitala terestra.

Reprezentanţii M.C.S.I., cei ai Consiliului Naţional al Audiovizualului, Autorităţii Naţionale pentru Comunicaţii, Asociaţiei Române de Comunicaţii Audiovizuale (unica organizaţie non-guvernamentală de profil din România) şi cei ai unora dintre cei mai importanţi furnizori de conţinut audiovizual din România au finalizat Strategia privind tranziţia de la televiziunea analogică terestră la cea digitală terestră.

  • Strategia respecta în totalitate prevederile Comisiei Europene şi creează o serie de avantaje atât pentru operatori cât mai ales pentru populaţie.
  • Potrivit documentului, până la data de 1 august a.c. se vor atribui două frecvenţe pentru transmisia a 14 programe în format digital.
  • Vor fi transmise astfel programele operatorilor  cu licenţă naţională terestră : TVR 1, TVR 2, ANTENA 1, PRIMA TV, REALITATEA TV, PRO TV şi NAŢIONAL TV.
  • Celelalte 7 posturi care vor emite în sistem digital vor fi desemnate de C.N.A. ţinând cont de conţinutul programelor oferite şi de diversitatea acestora.
  • Operatorii care vor implementa acest sistem digital de transmisii nu vor mai fi obligaţi să plătească taxe de licenţă pentru a folosi cele două frecvenţe alocate.
  • Investiţia pentru implementarea reţelei la nivel naţional se ridică la aproximativ 12 milioane de EURO pentru o acoperire de 90% din teritoriul României până în anul 2012.
  • Recepţia  celor 14 programe în sistem digital se va face gratuit.
  • Potrivit Stategiei elaborate de M.C.S.I., calitatea transmisiei în sistem digital va fi net superioară în comparaţie cu cea în sistem analogic.
  • De asemenea, se va crea o acoperire geografică extinsă pentru cele 14 programe în comparaţie cu situaţia înregistrată în prezent, în care se vizează în mod predilect marile aglomerări urbane.
  • Coordonarea procesului de tranziţie de la televiziunea analogică la televiziunea digitală terestră, proces care se va finaliza la data de 1 ianuarie 2012, va  fi coordonată de un GRUP INTERDEPARTAMENTAL condus de M.C.S.I., având ca membri Ministerul Culturii, Cultelor şi Patrimoniului Naţional, Ministerul Finanţelor Publice, A.N.C. şi C.N.A., iar în calitate de observator Asociaţia Română de Comunicaţii Audiovizuale.
  • După finalizarea implementării acestui program vor mai fi scoase la licitaţie încă patru frecvenţe naţionale digitale terestre care vor permite transmisia a încă 28 de programe sau transmisii de conţinut multimedia.
Bucureşti, 04.03.2009.
Compartimentul de informare publică şi Relaţii cu presa.
[ http://mcsi.ro/fileadmin/mcti/i2/stema.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]Sursa: Ministerul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale.

Edited by megafanro, 06 March 2009 - 02:56.


#22
rvic77

rvic77

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,129
  • Înscris: 03.12.2004
foarte interesant, sa vedem reactia cablistilor.... :D

#23
RMC Info

RMC Info

    Senior Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 4,679
  • Înscris: 21.04.2004
Potrivit Stategiei elaborate de M.C.S.I., calitatea transmisiei în sistem digital va fi net superioară în comparaţie cu cea în sistem analogic

Ce fraza idioata. Parca daca nu faceau ei strategia calitatea nu era aceeasi.

Edited by RMC Info, 06 March 2009 - 18:11.


#24
superrazvan

superrazvan

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 319
  • Înscris: 21.06.2005
MPEG 2 ?

#25
gandrei3

gandrei3

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,438
  • Înscris: 25.01.2008
Aceste 14 canale digitale se pot receptiona oriunde in Romania ?

#26
Zygoth

Zygoth

    specimen

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,080
  • Înscris: 29.04.2006
Din 2012, da. :) Si inca o data, pentru cei care doresc sa se pregateasca hardware pentru receptie de pe acum: emisia va fi in MPEG-4!

#27
RMC Info

RMC Info

    Senior Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 4,679
  • Înscris: 21.04.2004

View PostZygoth, on Mar 9 2009, 22:33, said:

Din 2012, da. :) Si inca o data, pentru cei care doresc sa se pregateasca hardware pentru receptie de pe acum: emisia va fi in MPEG-4!

Din pacate nu. Emisia va fi in mpeg2 pe doua retele analogice.
La capacitatea maxima permisa dpdv tehnic pe un canal analogic: adica 7 canale in mpeg2.

Guvernul a considera ca echiparea populatiei cu terminale mpeg2 este mai ieftina decat in cazul celor in mpeg4. Pentru canalele HD va fi nevoie de procurarea unor alte demodulatoare mpeg4.

#28
Zygoth

Zygoth

    specimen

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,080
  • Înscris: 29.04.2006
Mea culpa, deci fata de proiectul initial, varianta aprobata de Guvern este cu transmisie MPEG-2? Parca in proiect era vorba ca Romania va sari etapa asta si va implementa direct MPEG-4. Peste vreo 3 ani o sa ne dam apoi seama ca vrem de fapt Mpeg-4, apoi alte cheltuieli, alte distractii, nu tot acolo ajungem?
Ce-mi place mie Romania, domne, adevarata gandire pe termen lung. Parca mai deunazi eram acest "tigru" al europei ce, din cauza ca suntem ramasi in urma, ne permiteam sa ardem etape si sa implementam tehnologii de penultima ora, imi amintesc ca acum vreo 3 ani eram printre primele tari din Europa ce implementau 3G, nu? Ce s-a intamplat cu asta? Ne decidem sa achitam factura tehnologica in rate, ca sa patim mai mult pe o perioada mai indelungata si nu sa-i prindem pe cei din vest din urma?

Edited by Zygoth, 10 March 2009 - 00:31.


#29
RMC Info

RMC Info

    Senior Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 4,679
  • Înscris: 21.04.2004

View PostZygoth, on Mar 10 2009, 01:22, said:

Mea culpa, deci fata de proiectul initial, varianta aprobata de Guvern este cu transmisie MPEG-2? Parca in proiect era vorba ca Romania va sari etapa asta si va implementa direct MPEG-4. Peste vreo 3 ani o sa ne dam apoi seama ca vrem de fapt Mpeg-4, apoi alte cheltuieli, alte distractii, nu tot acolo ajungem?
Ce-mi place mie Romania, domne, adevarata gandire pe termen lung. Parca mai deunazi eram acest "tigru" al europei ce, din cauza ca suntem ramasi in urma, ne permiteam sa ardem etape si sa implementam tehnologii de penultima ora, imi amintesc ca acum vreo 3 ani eram printre primele tari din Europa ce implementau 3G, nu? Ce s-a intamplat cu asta? Ne decidem sa achitam factura tehnologica in rate, ca sa patim mai mult pe o perioada mai indelungata si nu sa-i prindem pe cei din vest din urma?

Cum dreaq sa fim printre primele tari din Europa care implementau 3G?? Poate astea sunt aiurelile ziarelor din Romania care cultiva o psihoza nationalista printre romani. 3G exista deja in tarile din vest cand Romania "l-a implementat".

Tigrii Europei? LOL. Poate dar cu picioare de carton.

In ceea ce priveste DVB-T... daca dai o "cautare" pe Google vei gasi articolul "Romania - ultima gaina a Europei la DVB-T"

Eu nu zic sa fim pionieri fiindca nu putem: suntem o tara mica si saraca. Dar macar sa fim vigilenti.. asta putem.

#30
rz

rz

    Moderator

  • Grup: Moderators
  • Posts: 22,172
  • Înscris: 05.05.2003
Postez si aici articolul aparut astazi in Ziarul Financiar

Guvernul va plati aproape 146 mil. euro pentru ca peste 1,4 milioane de gospodarii din Romania sa nu ramana in casa cu un televizor nefunctional in anul 2012, cand televiziunile vor trece de la transmisiile analogice la cel digitale
Aceasta schimbare va afecta in primul rand acele gospodarii in care serviciile de televiziune sunt receptionate prin antene terestre obisnuite, si nu printr-un operator de cablu sau televiziune prin satelit

In Romania, din cele 7,5 milioane de gospodarii, 49% utilizeaza serviciile operatorilor de cablu, 27% utilizeaza televiziunea prin satelit, iar 19% folosesc antenele terestre. Conform datelor MCSI, 6% din gospodarii nu au acces la servicii TV.
Prin antenele terestre pot fi receptionate 260 de posturi TV, printre care TVR1, TVR2 si Pro TV. Postul public TVR1 are cea mai mare acoperire prin emitatoarele terestre, de 95,33% din populatia Romaniei. Trecerea de la analogic la digital vizeaza astfel doar posturile TV care utilizeaza emitatoare terestre. Operatorii de cablu nu sunt obligati sa treaca de la analogic la digital.Cei mai mari operatori de cablu locali sunt RCS&RDS si UPC Romania, in timp ce pe segmentul televiziunii prin satelit activeaza RCS&RDS (DigiTV), UPC (FocusSat), Digital Cable Systems (Max TV), DTH Television Group (Boom TV) si Romtelecom (Dolce).

Trecerea televiziunilor de la analogic la digital in Romania va incepe in acest an, pana la 1 august, urmand sa se acorde prin licitatie comparativa doua multiplexuri pentru transmisia a 14 televiziuni in format digital la nivel national.
Un multiplex digital terestru este un grup de programe si servicii audiovizuale transmise prin emisie radioelectrica terestra, utilizand modulatie digitala in limitele unui canal de televiziune standard, avand acoperire nationala ori regionala, prin folosirea unuia sau mai multor canale/ frecvente radioelectrice.
Prin cele doua multiplexuri vor fi transmise programele operatorilor cu licenta nationala terestra TVR 1, TVR 2, Antena 1, Prima TV, Realitatea TV, Pro TV si National TV

Articol complet:
http://www.zf.ro/bus...are-tv-4088129/

Edited by rz, 26 March 2009 - 18:43.


#31
RMC Info

RMC Info

    Senior Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 4,679
  • Înscris: 21.04.2004

View Postrz, on Mar 26 2009, 19:42, said:

Trecerea de la analogic la digital vizeaza astfel doar posturile TV care utilizeaza emitatoare terestre. Operatorii de cablu nu sunt obligati sa treaca de la analogic la digital.

Nicio problema. Dupa ce clientii vor renunta in masa la cablu fiindca se vor multumi si cu 14 canale gratuite - cablistii vor trece singuri la digital pentru a-si recastiga clientii pierduti. Ca daca nu - vor "muri".

#32
rz

rz

    Moderator

  • Grup: Moderators
  • Posts: 22,172
  • Înscris: 05.05.2003
Da... dar sa nu uitam ca DVB-T va fi fara abonament lunar deci s-ar putea ca operatorii CATV sa nu ii mai poata recupera pe ''fugari''
Personal, cred ca vor fi foarte afectati cablistii mici, de la tara

#33
avumit

avumit

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,518
  • Înscris: 01.01.2009
Atunci pretul la cablu va fi mai mic. Ori vor inchide sau vor fi cumparati de cei mai mari.

#34
chatnoir401

chatnoir401

    CHAT NOIR - MOTANUL NEGRU

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 27,734
  • Înscris: 28.06.2005
Chiar daca sa zicem pretul la abonamentul ca-tv va fi mai mic, vor fi destui care s-ar multumi doar cu aceste 14 canale fara sa-i coste ceva.

Edited by chatnoir401, 01 May 2009 - 07:28.


#35
FC72

FC72

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,628
  • Înscris: 06.03.2005
Eu as spune sa va treziti din euforie.
Deocamdata nici macar TVR ajutat de SNR nu are transmisie DVBT nationala ci numai locala.Cate din posturile citate vor investii in echipamente de transmisie DVB-T la nivel national?
Daca, prin absurd se vor gasi posturi dornice de cumparat licente de emisie in acest format atunci cu siguranta vor activa numai local nu la nivel national.
Pro-tv foloseste statii de emisie proprii numai in Bucuresti si nu are in plan sa dezvolte ceva la nivel national.
Sunt gata sa pariez ca 14 programe free in format DVB-T nu vor exista nici macar in Bucuresti dupa 5 ani.

PS:receptia acestor programe nu este chiar gratis, este necesara achizitionarea unui tuner DVB-T iar segmentul, celor care considera abonamentul la cablu este scump, este format din cei cu televizoare vai mama lor care valoreaza mai putin decat acest tuner si pentru care 200 ron, pretul unui astfel de tuner SD este enorm.

#36
Karhu

Karhu

    Heretic member

  • Grup: Super Moderators
  • Posts: 39,931
  • Înscris: 25.06.2007

View PostFC72, on May 2 2009, 08:46, said:

... si pentru care 200 ron, pretul unui astfel de tuner SD este enorm.

Sa fim seriosi, receivere de cablu se gasesc in Vest si la 30 de euro (din alea simple, fara card-reader). Daca s-ar da in rate si le-ar putea permite si cele mai defavorizate familii.

Anunturi

Chirurgia spinală minim invazivă Chirurgia spinală minim invazivă

Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical.

Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate