Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Reverse proxy si htaccess pe Raps...

Statie de epurare sau fosa septic...

Adaptor usb3.1gigabit vs Adaptor ...

La multi ani @Atreides!
 La multi ani @KENSINGTON!

La multi ani @burebista!

La multi ani de Florii!

Stihl fs 70 c-e
 Challengers (2024)

Care mai sunt mediile de admitere...

Laptop cu HDD atasare memorie MMC...

Hartile google nu mai au chenarul...
 Tomate in ghiveci la curte?

Idei cale de actiune recuperare g...

Intoleranța lactoza- vegan v...

Tobe acustice insonorizare in blo...
 

gratar electric

- - - - -
  • Please log in to reply
87 replies to this topic

#55
bilibistrocizel

bilibistrocizel

    Senior Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 6,326
  • Înscris: 29.08.2009
atunci o iau de la tv...sa nu dau banii de doua ori ca fraieru
ms

#56
Lucian_M

Lucian_M

    - membru glumeț -

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 21,408
  • Înscris: 09.09.2006
Pentru putin!
Nu mai stiu ce pret au aia, dar le face toata ziua reclama, parca era undeva la 150 lei + curier. Dar decat sa o iei cu 80 de lei si dupa aia sa pui apa la caine in ea sau mancare la pui, mai bine o iei "de la sursa".

#57
MembruAnonim

MembruAnonim

    MembruAnonim

  • Grup: Banned
  • Posts: 398,284
  • Înscris: 08.10.2015
Pana la urma am cumparat asa ceva:
http://www.electrolu...fa-f6d3e785e6a8
Sa vedem cat de bun e, ca pentru siguranta am luat si o tigaie de fonta grill care merge in bucatarie, asta e pentru uz balcon :)

#58
data

data

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,114
  • Înscris: 11.06.2004

 MembruAnonim, on 4th June 2012, 21:06, said:

Pana la urma am cumparat asa ceva:
http://www.electrolu...fa-f6d3e785e6a8
Sa vedem cat de bun e, ca pentru siguranta am luat si o tigaie de fonta grill care merge in bucatarie, asta e pentru uz balcon :)

si din ce e facut ... "stratul inovator"? aluminiu acoperit cu un fel de teflon


teflon la gratar ... e o idee buna?



daca tot mananci asa ceva, ar fi interesant de stiut

#59
MembruAnonim

MembruAnonim

    MembruAnonim

  • Grup: Banned
  • Posts: 398,284
  • Înscris: 08.10.2015
Nu stiu sa iti spun ce are ca strat protector, ca doar l-am pipait in magazin. Comanda urmeaza sa o primesc peste vreo saptamana cand e gata casa, ca e la pachet cu mai multe electrocasnice.

Oricum parea acoperit si pe dedesubt cu aceeasi substanta. Sper sa fie ceva mai rezistent decat teflon. Daca nu, nu-i bai, mai incercam, nu-i chiar asa de scump...

#60
AMDG

AMDG

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 17,091
  • Înscris: 23.01.2007

 Freddy12, on 27 mai 2012 - 23:49, said:

Mie cel mai mult imi place cum se gateste cu Actifry.

Asta in eventualitatea cand nu ia foc ca in anumite cazuri prezentate pe net. In plus Actifry e facut in principiu pentru prajitul cartofilor, versiunea Airfry de la Philips e scumpa si cu specificatii similare, asa ca problema gasirii unui gratar electric decent ramane.

Ori asta ori ramanem la oala de fonta traditionala :)

Edited by AMDG, 19 September 2012 - 09:55.


#61
MembruAnonim

MembruAnonim

    MembruAnonim

  • Grup: Banned
  • Posts: 398,284
  • Înscris: 08.10.2015
Am folosit gratarul pe care l-am cumparat constant in ultima perioada. Sunt chiar multumit de investitie. E acoperit cu un strat de teflon destul de gros, care pana acum rezista cu succes, desi il scot la munca 1-2 ori pe saptamana. Imi place ca iese carnea f bine facuta pe el, are destula putere sa faca si scrum carnea, nu cum citeam pe aici de unele ca nu ar da destula caldura. Normal, nu se compara cu un gratar pe lemne, insa comparativ cu orice altceva am testat pana acum, mi se pare cel mai aproape de adevar. Ma refer la de-alea pe aragaz, tigai magice, etc... Imi place ca nu face fum din cauza tavitei cu apa, imi place ca are si partea de gratar cat si plita, pentru legume, utila. Deasemenea se spala foarte usor, grasimea se duce usor, nu trebuie decat dat cu buretele si apa. Evident, daca o lasi sa stea peste noapte si se lipeste, trebuie lasat un pic la inmuiat, dar se ia repede de pe el.

Per total sunt multumit de produs, sa vedem si cat rezista in timp teflonul. Daca ma duce macar 2-3 ani, m-am scos.

#62
AMDG

AMDG

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 17,091
  • Înscris: 23.01.2007

 MembruAnonim, on 19 septembrie 2012 - 10:34, said:

E acoperit cu un strat de teflon destul de gros,

Teflonul nu are probleme de rezistenta, ci probleme de sanatate daca se incalzeste prea tare. Philps 4419 e si el "non-stick" adica 99% probabilitate sa fie teflon ( ceramicele rezista putin ).

#63
MembruAnonim

MembruAnonim

    MembruAnonim

  • Grup: Banned
  • Posts: 398,284
  • Înscris: 08.10.2015
Pai nu prea am vazut gratare electrice de fonta, ca as fi incercat.

Cand am zis destul de gros, ma refeream ca nu se zgarie usor. Pana acum nu am reusit decat pe lateral o zgaiba mica, unde nu conteaza, cand am dat destul de tare in ceva metalic :)

#64
temu

temu

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 21
  • Înscris: 09.12.2006
Eu ma gandesc la o improvizatie si vreau sa va cer parerea.Ce ziceti de un gratar cu rezistenta electrica(nu foarte scump) peste care sa pun o placa de fonta de dimensiuni similare sau,eventual o placa de granit?
Am incercat si varianta clasica,cu carbuni,pe balcon,am copt vinetele pentru zacusca si a fost ok,fara mult fum,dar cand am pus carnea la prajit am crezut ca o sa ma trezesc cu pompierii la usa.Asa ca vreau o solutie cat mai apropiata de gratarul clasic.

Edited by temu, 01 October 2012 - 22:01.


#65
MembruAnonim

MembruAnonim

    MembruAnonim

  • Grup: Banned
  • Posts: 398,284
  • Înscris: 08.10.2015
Problema ta cred ca e una de transmisie a caldurii daca pui fonta peste gratar.. caldura nu cred ca va fi la fel de mare ca si cea de pe gratar direct. Cea mai buna solutie sa ai un gratar cu fonta e acea de a "lipi" cumva (izolat electric, bineinteles) rezistenta direct de corpul gratarului.

#66
Freddy12

Freddy12

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,495
  • Înscris: 15.09.2010

 AMDG, on 19 septembrie 2012 - 09:54, said:

Asta in eventualitatea cand nu ia foc ca in anumite cazuri prezentate pe net. In plus Actifry e facut in principiu pentru prajitul cartofilor, versiunea Airfry de la Philips e scumpa si cu specificatii similare, asa ca problema gasirii unui gratar electric decent ramane.
Ori asta ori ramanem la oala de fonta traditionala
e
Cred ca le-a luat foc fiindca nu au lasat un spatiu sufiocient de mare in spatele aparatului sau nu au curatat orificiileo pe unde se face aerisirea in interiorul lui. Uite, au mai trecut niste luni de cand folosesc Actifry-ulsi nu am nimic a-i reprosa. face carne ca sicum ar fi pe gratar, peste, frigarui, dovlecei prajiti. E excelent.  Promit sa va anunt daca va lua foc. PS:fiu-meu isiface pizze la Actifry dar inainte de a le pune la copt le face o gaura in mijloc ca sa aiba pe unde trece tija. Iese o pizza tip colac, foarte nostim.

#67
Aries(ro)

Aries(ro)

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,568
  • Înscris: 22.03.2004
Cum faci tu grătar fără fum la scula aia? Ar trebui să afume zdravăn pentru că toată grăsimea care se scurge rămâne acolo...
Dacă nu faci cartofi prăjiți un simplu cuptor electric (din acelea mici gen cuptor microunde) face fix aceeași treabă.

#68
Freddy12

Freddy12

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,495
  • Înscris: 15.09.2010
  • Nu stiu cum o face. E pe baza de aer fierbinte. Asemanator cuptorului cu halogen dar mult mai rapid si mai practic. La cuptorul cu halogen trebuia sa speli ditamai vasul greu de sticla, aici e vorba de o tigaita. Si are avantajul ca amesteca singur. Am facut alaltaieri o tochitura excelenta, in 20 de minute a fost gata sinici nu a mirosit toata bucataria a prajeala. Cel mai bine e cand faci mici. Fara fum, fara miros si aproape la fel de buni ca si cei facuti pe gratar in curte.


#69
Aries(ro)

Aries(ro)

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,568
  • Înscris: 22.03.2004
Ok, deci face aceeași treabă ca un grătar de tablă din ăla cu gaură în centru dar fără partea de amestecare.
Cum naiba s-a încălzit tochitura aia în masă nu-mi dau seama, interesant oricum.

#70
Freddy12

Freddy12

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,495
  • Înscris: 15.09.2010
Cum am mai zis , e un jet de aer fierbinte si o paleta care invarte compozitia pina e gata. La fel se fac si cartofii care necesita o cantitate infima de ulei. Dar preferatele mele sunt dovleceii pe care pun tzatziki dupa ce se fac in Actifry. Fac si legume diverse amestecate la care adaug sos de soia si  iese o chestie asemanatoare cu legume in 5 culori din bucataria chineza. Mie imi place aparatul asta. Gratar d'ala cu gaura in mijloc am avut acum multi ani si nu era bun de nimic. Poate astea noi din reclamele de la TV sa fie mai de soi, nu stiu .

#71
cristian_e

cristian_e

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,535
  • Înscris: 05.04.2012
Stiu ce cei mai tari din lume la gratere sunt weber, au  si in romania site http://www.weberstep...ĂŽnceput.aspx
Le gasiti prin Hornbach, dar nu toate modelele sau la distribuitorul lor http://campinggrill.ro/. La asta din urma poti consulta catalogul si iti alegi. Partea buna est ca la hornbach au preturi cu un 5% mai mici, iar la campigrill mai iti lasa si ei un discount la modele pe stoc. (site-ul este mini8ma si este bine sa sunati)

In opinia mea firma americana Weber sunt cei mai tari, restul sunt doar chinezarii. Plus ca la weber gasesti orice piesa de rezerva in special acele grill-uri ce se distrug prin ardere in 4-5 ani- se subtiaza de la frecare cu peria si ardere, la restul firmelor nici macar nu au asa ceva si te obliga sa-ti cumperi inca un gratar nou.

Eu unul am un model pe carbuni, dupa parerea mea este net superior fata de celelalte, ca gust ma refer.
Romanii habar nu au sa faca gratar cu toate ca ca si popor balcanic mananca multe gratare, dar doar mici, ceafa si carnati. Americanii sunt asii gratarelor, ei prepara carnea, o marineaza, folosesc anumite lemne si chipsuri de lemne ce dau aroma etc..

Cel pe gaz ai probleme iarna cu butelia ca ingheata, plus ca gazele arse sunt cancerigene./ Cele pe carbuni din punct de vedere al sanatatii au si ele problema ca grasimea cand cade pe carbunii incinsi elimina niste substante tot cancerigene, dar sunt prevazute cu tavita de colectarea grasimii eliminand in acest fel acest pericol. Ambbele modele elimina CO2 si contribuie la incalzirea globala, asta daca esti ecologist si mananci carne cruda sa nu poluezi planeta
Daca stai la bloc cel mai bine este sa-ti iei unul electric, dar aici trebuie sa vezi cat consuma si daca iti rezista instalatia. La bloc eu mai faceam si la aragaz, la cuptor, ce avea grill si arzator deasupra. Iesea ok, dar vara nu puteai face ca era o caldura insurmontabila, de acea cel electric este foarte bun la bloc. (si cel electic contribuie la incalzirea globala ));

Edited by cristian_e, 18 February 2014 - 11:16.


#72
MembruAnonim

MembruAnonim

    MembruAnonim

  • Grup: Banned
  • Posts: 398,284
  • Înscris: 08.10.2015
Ma bate nevasta-mea de tzashpe ani la cap ca pestele se face la gratar electric, ca ei la tzara la 2 zile porneau la 2 zile si faceau.

Io cu focul da uneori am o lene sa-l pornesc... acu 2 ani i-am luat ciuskopec, apoi un mic aragaz electric, acum ieri in selgros ca sa-i iau unul electric. Eu ca sa fie cu picioare... si am luat shtiful asta. Apoi am luat pãstrãv si azi i-a dat drumul... bai recunosc e bun rau pestele la grill electric. Iese bine...

Acum ma bate gandul sa iau unul semiprofesional dar sa nu-mi rupa buzunarul. Stiti? Ceva?Attached File  uploadfromtaptalk1441533713897.jpg   185.07K   37 downloads

Edited by MembruAnonim, 06 September 2015 - 12:06.


Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate