Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Rostschreck Lidl

Si noi suntem Florin Piersic? / J...

Rascumparare euroobligatiuni (pri...

Detartraj partial slatina
 Cu ce pot izola fonic peretii pen...

Telefon cu senzor compass BUN

Blocare google chrome cu master p...

Instalare Siemens NX pe macbook
 sfat achizitie telefon pana in 20...

Stoc Smart CAM TV

Ce corzi de chitara sa cumpar?

Galaxy A54 compass defect?
 Cum conectez un switch WIFI la 60...

Cumparare AC Gree [Buget maxim 30...

Telekom

Ce e aratarea asta ?
 

Romtelecom devine lider pe internet si date

- - - - -
  • This topic is locked This topic is locked
98 replies to this topic

#91
maguss

maguss

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 10
  • Înscris: 27.08.2007

View Postcatalinanu, on Nov 27 2008, 22:50, said:

Este adevarat ca elevii urmeaza sa primeasca si 1 telefon Cosmote cu un abonament special atasat celui de fix ?

Asta fiind un bonus, 100 minute nationale si 1000 in retea.
asta de unde a mai scos-o? e doar cacealma, bati campii baiete!

#92
Blackhawk

Blackhawk

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,785
  • Înscris: 04.11.2005

View Postrichelieu, on Nov 28 2008, 13:45, said:

Care-i celalalt provider? Asa...de curios. Si nu e fair sa nu te referi la mediul rural, cand tocmai ala ridica cele mai mari probleme in ecuatia asta. Ori la tara, in proportie de 95%, alternativele locale sunt doar de forma. Solutii cu cablu FTP si switchuri cascadate.....no comment.
Chiar conteaza? Probabil ca se refera la RDS, dar si asa stim prea bine ca lor le place in cartierele-dormitor, ca nu se apucau ei sa intinda cablu coaxial prin zeci..sute de comune (ca sa nu zicem si FO pana acolo), iar la 3G nici nu au trecut de prima etapa de extindere.

Nici calitatea in mediul rural fata de cel urban nu se poate compara, sunt solutii diferite, dar priviti in general furnizorii de internet pot fi departajati doar dupa experienta fiecaruia. Stiind ca nimic nu e perfect (de exemplu afis acum ceva timp intr-un supermarket: "Platile electronice nu functioneaza din cauza unei defectiuni Romtelecom") si tu multumit de alt furnizor, nu numai dpdv al calitatii dar si pret, te miri de ce e superior (castiga detasat) altul. Bineinteles ca fiecare e cu parerea lui si fiecare are dreptate :)

In rest aici s-a discutat mai mult de placere cred eu. Mergea si pe poiana :D

Edited by Blackhawk, 28 November 2008 - 14:12.


#93
zumxum

zumxum

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 47
  • Înscris: 27.08.2007

View Postdumi99, on Nov 28 2008, 14:18, said:

Da domne. Romtelecom e mai fraier sa mearga la tara unde nu este profitabil iar "baietii destepti" la oras. Voi chiar sunteti nebuni ? Chiar asa prosti ii credeti pe greci ?

A crescut RDS, acum incepe sa scada. Trebuie sa intelegi ca asa este in afaceri, urci , cobori....tot asa....ca si in viata.
bine ca nu toata lumea gandeste ca tine. da' la tara ce are, draga? gasesti raie?

#94
urbanreality

urbanreality

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,104
  • Înscris: 25.07.2008
ROMTELECOM Operatorul Romtelecom a înregistrat un profit operațional de 1,7 milioane de euro în trimestrul al treilea, în scădere cu 77% față de perioada similară a anului trecut, și o pierdere operațională de 14,4 milioane de euro în primele nouă luni, față de un profit de 33,1 milioane de euro în același interval din 2007. Pe segmentul telefoniei fixe, Romtelecom a înregistrat o scădere a numărului de clienți cu 1,6%, la 2.975.217 abonați. Veniturile din serviciile de date au crescut cu 53% față de trimestrul al treilea din 2007, iar clienții Dolce au ajuns 559.000, un plus de 108%.

#95
Regis

Regis

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 56
  • Înscris: 27.11.2008
http://www.evz.ro/ar...-jalnicaquot--/


Președintele Sindicatului Liber din Învățământ (FSLI), Aurel Cornea, a declarat, privitor la programul guvernamental "Un calculator pentru fiecare elev", că măsura este o modalitate prin care "convinge încă o dată că își bate joc de banii publici"."Calculatoarele tip desktop sunt de o calitate jalnică deoarece foarte multe dintre acestea s-au defectat la nici 48 de ore de la punerea în funcțiune.


Tot de-astea or fi? :lol:

#96
cristian0007

cristian0007

    Be a real Viber !

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,304
  • Înscris: 01.01.2007
Normal ca este suparat Mr Cornea dupa ce nu a obtinut majorarea cu 50% a salariilor si vede cum elevii primesc desktoape.
Iar el acu ce sa zica avand morcovu'n xxx.

Edited by cristian0007, 28 November 2008 - 20:45.


#97
unchiujim

unchiujim

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,294
  • Înscris: 01.04.2007

View PostRegis, on Nov 28 2008, 20:35, said:

http://www.evz.ro/ar...-jalnicaquot--/


Președintele Sindicatului Liber din Învățământ (FSLI), Aurel Cornea, a declarat, privitor la programul guvernamental "Un calculator pentru fiecare elev", că măsura este o modalitate prin care "convinge încă o dată că își bate joc de banii publici"."Calculatoarele tip desktop sunt de o calitate jalnică deoarece foarte multe dintre acestea s-au defectat la nici 48 de ore de la punerea în funcțiune.


Tot de-astea or fi? :lol:al dracu sindicacate ! auzi ii f... grija de banu public, sa se uite in cur...tea lor si apoi la prasit . :cursing:


#98
Blackhawk

Blackhawk

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,785
  • Înscris: 04.11.2005
Pentru ce a facut flavia&company atata tambalau:

Quote

CONTRACT REZILIAT/Calculatoarele lui Tăriceanu, țeapă electorală

În jur de 450.000 de elevi de liceu au fost păcăliți la sfârșitul anului trecut de fostul premier Călin Popescu Tăriceanu că vor primi acasă câte un computer pe care să învețe. Programul "Un calculator pentru fiecare elev", inaugurat cu mare fast la 24 noimebrie 2008 de Tăriceanu, a fost reziliat la numai o lună după livrarea primelor desktopuri.

Conform programului, toți liceenii din clasele a IX-a și a X-a ar fi trebuit să primească în acest an școlar câte un calculator pe care să îl ia acasă. În noiembrie 2008 au fost livrate 1.561 de computere în fiecare județ din țară, iar până în decembrie ar fi trebuit să mai fie date copiilor până la 30.000 de desktopuri. Fostul prim-ministru Călin Popescu Tăriceanu a participat la livrarea primelor 35 de computere în Ilfov, în localitatea în care urma să candideze la alegerile parlamentare. Tăriceanu a înmânat personal calculatoare unui număr de 35 de elevi de clasa IX-a de la Grupul Școlar Economic, Administrativ și de Servicii "Barbu Știrbey" din Buftea. Fostul premier a prins un scaun de parlamentar, o parte din elevii din Ilfov a luat computerele acasă, în schimb, ceilalți liceeni, care ar fi trebuit să beneficieze de aceeași facilitate ca și colegii lor, mai au de așteptat mult și bine.

ORDONANȚĂ RESPINSĂ
La 8 decembrie 2008, la aproximativ o săptămână de la prima livrare, consorțiul format din firmele Altex, Romtelecom și Siveco a solicitat Ministerului Educației rezilierea contractului cu acordul ambelor părți, după cum precizează secretarul de Stat Oana Badea. Mai mult decât atât, la 22 decembrie 2008, fostul ministru al Educației, Anton Anton, a comunicat printr-o notificare încetarea de drept a contractului, din cauză că reprezentantul consorțiului, Altex, care trebuia să livreze calculatoarele, nu a constituit garanția de bună execuție în termenul legal.

În aceste condiții, Ordonanța de Urgență a Guvernului 168/2008, care asigura elevilor din ciclul liceal câte un calculator tip desktop destinat studiului la domiciu, nu mai are temei și a fost deja respinsă de senatori. "Ministerul Educației vă invită să nu votați acest proiect legislativ. Considerăm mult mai profitabil pentru elevi asigurarea calculatoarelor chiar în sala de clasă, astfel încât toate orele din programă să poată beneficia de aportul lor. Mai amintim că ministerul susține achiziționarea de calculatoare care intră în posesia elevilor pentru a fi utilizate acasă, prin programul Euro 200", argumenta în urmă cu aproximativ două săptămâni secretarul de stat din Ministerul Educației, Oana Badea.

Senatul, prima Cameră sesizată, a aprobat cu 19 voturi împotrivă și 50 pentru raportul de respingere întocmit de Comisia de învățământ. Ordonanța va mai fi discutată la nivelul Camerei Deputaților, care este forul decizional în acest caz.

COMPUTERELE AU RĂMAS ÎN ȘCOLI
Chiar dacă a solicitat încheierea unui contract la o săptămână după ce a început în fapt, conducerea Altex nu dorește să comenteze această decizie. "Proiectul câștigat de consorțiul format din Altex, Siveco Romania și Romtelecom nu a fost lansat la momentul prevăzut inițial, fiind astfel afectat de schimbarea majoră a climatului economic și a cursului valutar din perioada octombrie-decembrie 2008", este singura precizare semnată de coordonatorul de PR, Iuliana Marcu.

Situația programului "Un calculator pentru fiecare elev" pare cu atât mai dubioasă cu cât nu au existat norme metodologice de aplicare a acestuia.

Mai exact, directorii de școli s-au văzut în posesia a câte 35 de calculatoare pe care trebuiau să le depoziteze în condiții de siguranță, deși nu toți aveau spații special amenajate. În proiect se precizează că desktopurile trebuie livrate elevilor, dar nu este specificat cine se va ocupa de returnarea acestora după ce liceenii termină școala și nici în ce condiții. Victor Păunescu, directorul Grupului Școlar "Dacia" din București, a fost mai precaut și nici nu a deschis cutiile cu computere. El spune că nu a dat copiilor calculatoarele, din cauză că această specificație nu era suficient de clară și că va amenaja un laborator pentru elevii școlii.

De altfel, situația celor 1.561 de computere livrate nu este clară nici la nivelul conducerii Ministerului Educației. "Decizia cu privire la cele 1.561 de calculatoare se va lua ulterior la nivelul Ministerului Educației, Cercetării și Inovării", a declarat Oana Badea, precizând că acestea au fost achitate.

Istoric: de la laptop la desktop
Conform ordonanței, fiecărui elev din clasa a IX-a și a X-a i se asigura câte un calculator tip desktop pe care să-l poată utiliza la domiciliu pentru studiu individual, urmând ca la finalul ciclului liceal sau la plecarea definitivă din unitatea școlară să-l returneze instituției de învățământ. Pe lângă calculator, fiecare elev trebuia să primească și câte un pachet de software educațional și câte un abonament gratuit la internet pentru trei luni.
În chiar vinerea dinaintea votului, la 28 noiembrie 2008, premierul Tăriceanu declara și în calitate de candidat de Ilfov că "vor ajunge la elevi primele 3.000 de calculatoare tip desktop, pentru ca până la sfârșitul anului să fie distribuite în total 30.000 de calculatoare. Programul trebuia să se deruleze și pe parcursul anului 2009, când urmau să fie distribuite 420.000 de calculatoare. De fapt, în noiembrie 2008 au fost livrate doar 1.561 de calculatoare, adică aproximativ 35 pentru câte o școală din fiecare județ. De altfel, programul în sine își are originea într-un alt proiect al vechii guvernări, și anume "Un laptop pentru fiecare elev", inițiat în 2006. Atunci, deputații au retrimis la Comisia de învățământ proiectul de lege prin care se creau premisele intrării României în programul mondial "One laptop per child" (OLPC - Un laptop pentru fiecare copil).

"Fostul ministru al Educației, Anton Anton, a comunicat printr-o notificare încetarea de drept a contractului, din cauză că reprezentantul consorțiului, Altex, care trebuia să livreze calculatoarele, nu a constituit garanția de bună execuție în termenul legal"
Oana Badea, secretar de Stat în Ministerul Educației, Cercetării și Inovării
http://www.jurnalul....eapa-electorala

Cine avea un pic de simt politic si nu era orbit de interese putea sa vada ca nu era decat o mare gogoasa.

Edited by Blackhawk, 06 March 2009 - 08:39.


#99
burgher

burgher

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,018
  • Înscris: 19.04.2006
Cand am zis noi ca era marea vraja nationala, toti erau super consternati "cum, nu va pasa de copii????".

Noua ca noua, dar jegosilor astia care au dat teapa oare cat le-a pasat? Era clar ca e vorba de o campanie de imagine pentru o persoana si inca 3 firme.

Anunturi

Chirurgia endoscopică a hipofizei Chirurgia endoscopică a hipofizei

"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală.

Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate