Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă
Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne. Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale. www.neurohope.ro |
Masina paine
Last Updated: May 11 2024 10:17, Started by
RADU_
, Oct 21 2007 08:54
·
58
#8911
Posted 27 June 2018 - 21:11
Să o folosești sănătos!
Cum ziceam mai sus, ai să fii multumit de ea... Dar, cum zicea și @Freddy12 mai sus, trebuie respectate retetele... Vezi că la alegerea gradului de rumenire, cel de sus e cel mai blond... Stimă! |
#8912
Posted 27 June 2018 - 21:21
Multumesc pentru urari. Am aruncat un ochi in retetar si mi-a sarit in ochi cantitatea de 2 linguri de zahar la painea de baza. Nu e cam mult totusi?
Pot sa respect la gram un retetar atata vreme cat e corect. |
#8913
Posted 27 June 2018 - 21:50
Poti sa pui doar o lingura de zahar daca ti se pare mult. Grija mare trebuie sa fie la cantitatea de faina, apa si drojdie. Cu restul ingredientelor poti jongla. De exemplu eu pun jumatate din cantitatea de sare, sau chiar de loc (motivul pentru care am cumparat MP a fost ca painea din comert e prea sarata), zahar pun mai mult sau mai putin. In ultima vreme am pus iaurt dar, atentie: iaurtul + apa trebuie sa fie in total 420ml ca in reteta cu 700g faina. Nu pui apa cat scrie in reteta si apoi sa adaugi si iaurt ca iti colapseaza painea. In legatura ce cele 2linguri, e vorba de masura mare a masinii care nu e echivalentul unei linguri cu vârf.
Succes! |
#8914
Posted 27 June 2018 - 23:06
Tefal alba (HB & B ) am si eu. Super multumit. Nu mai cumpar paine decit pt cite un chef cu mai multi participanti. Retetarul trebuie respectat intocmai, cel putin in ceea ce priveste apa, faina si drojdia.
Edited by pedros_2005, 27 June 2018 - 23:07. |
#8915
Posted 28 June 2018 - 09:23
Fac paine la masina de cca 8 ani si primele 3 luni am facut teste cu toate cantitatile pt a ajunge la reteta optima. Am reusit si de atunci nu am schimbat nimic. Acum, cantitatile astea sunt cumva altfel si va fi o placere sa ma joc putin cu ele.
|
#8916
Posted 28 June 2018 - 09:29
#8917
Posted 30 June 2018 - 20:14
Abia azi am facut prima paine cu noua masina. Am adaptat reteta de baza fara lapte praf si cu doar 2 lingurite de zahar si a iesit o paine bestiala. Ideal crescuta, ideal rumenita si as putea continua cu laudele...
Multumesc pentru sugestii inca o data. Sunt la curent cu acest topic si de-a lungul celor 8 ani am citit multe despre diferite masini. Atat de multe incat nu mai stiam sigur care e cea mai buna. |
#8918
Posted 01 July 2018 - 19:00
Cei care au facut dulceata la masina ar putea sa-mi zica si cum? Adica la 1 kg de fructe cat zahar se pune si poate gel de inchegare.
|
#8919
Posted 03 July 2018 - 13:38
arabup24, on 01 iulie 2018 - 19:00, said:
Cei care au facut dulceata la masina ar putea sa-mi zica si cum? Adica la 1 kg de fructe cat zahar se pune si poate gel de inchegare. Și n-ai nevoie de nici un gel de închegare. Edited by DaculScoril0, 03 July 2018 - 13:39. |
#8920
Posted 03 July 2018 - 14:20
camsonat, on 27 iunie 2018 - 08:35, said:
Daca v-ar invita cineva sa va alegeti fara retineri masina de paine favorita, netinand cont de pret, care ar fi aceasta? Marcile Panasonic, Tefal, Moulinex isi merita banii? Eu mi-am luat Panasonic SD-ZB2512KXE cu 750 de lei de pe cel.ro. Este absolut fabuloasa. Am avut si eu pe vremuri Moulinex, inca functioneaza la socri, dar nu se compara. De exemplu, la Moulinex trebuie sa pun coacere maxima si apoi sa mai dau 40 min coacere manual, ca sa fie cit de cit rumenita. La asta o fac pe coacere medie si iese brici. Sistem automat pentru drojdie si seminte. Si ca bonus, arata foarte bine si se vede ca nu e construita din cel mai chinezesc plastic din univers |
|
#8921
Posted 03 July 2018 - 18:31
Mosotti, on 03 iulie 2018 - 14:20, said: Eu mi-am luat Panasonic SD-ZB2512KXE cu 750 de lei de pe cel.ro. Este absolut fabuloasa. Am avut si eu pe vremuri Moulinex, inca functioneaza la socri, dar nu se compara. De exemplu, la Moulinex trebuie sa pun coacere maxima si apoi sa mai dau 40 min coacere manual, ca sa fie cit de cit rumenita. La asta o fac pe coacere medie si iese brici. Sistem automat pentru drojdie si seminte. Si ca bonus, arata foarte bine si se vede ca nu e construita din cel mai chinezesc plastic din univers |
#8923
Posted 04 July 2018 - 09:31
Mosotti, on 03 iulie 2018 - 14:20, said:
Eu mi-am luat Panasonic SD-ZB2512KXE cu 750 de lei de pe cel.ro. Este absolut fabuloasa. Am avut si eu pe vremuri Moulinex, inca functioneaza la socri, dar nu se compara. De exemplu, la Moulinex trebuie sa pun coacere maxima si apoi sa mai dau 40 min coacere manual, ca sa fie cit de cit rumenita. La asta o fac pe coacere medie si iese brici. Sistem automat pentru drojdie si seminte. Si ca bonus, arata foarte bine si se vede ca nu e construita din cel mai chinezesc plastic din univers indesata desi e foarte bine crescuta. Deci cumpara cu incredere Panasonic. Edited by pamfilie2002, 04 July 2018 - 09:31. |
#8924
Posted 04 July 2018 - 09:33
Peste 4-5 ani (sper) voi cumpara si un Panasonic. Pana atunci am deja Tefal in cazul in care nu ati observat posturile.
|
#8925
Posted 12 July 2018 - 14:02
camsonat, on 27 iunie 2018 - 21:21, said:
Am aruncat un ochi in retetar si mi-a sarit in ochi cantitatea de 2 linguri de zahar la painea de baza. Nu e cam mult totusi? Nu știu cum, dar soția mea ghicea ori de cîte ori puneam 3 linguri în loc de 2, la pîine. Cu 1 Lg de zahar, pîinea iese albă (ușor gălbuie). Cu 3 Lg iese aurie și frumoasă. Eu pun 3 Lg zahăr și 3 Lg de ulei. Apă doar 250 gr + 50 g iaurt (anul trecut puneam 330 g). La 600 g făină. De curînd am terminat plicul de drojdie (100 g) și ... de urgență am luat un cub de 50 g maia. Împărțit aproximativ in 4 părți egale , mi-a ieșit așa o pîine. IMG_20180710_-picsay1.jpg 80.54K 14 downloads IMG_20180710_-picsay2.jpg 81.62K 14 downloads IMG_20180710_-picsay3.jpg 70.47K 14 downloads |
|
#8926
Posted 12 July 2018 - 15:15
Cu doua lingurite de zahar iese mai bronzata coaja.
Attached FilesEdited by camsonat, 12 July 2018 - 15:15. |
#8927
Posted 12 July 2018 - 21:32
Mai fratilor, ia sa va intreb ceva --- voua cum va iese miezul la painea facuta la MP? Ca mie imi iesea sfaramicios si dens --- si nu era deloc aerat. Puneti si voi niste poze cu painea taiata, sa vedem cum arata miezul.
|
#8928
Posted 12 July 2018 - 23:00
Uite, cu și fără blitz.
Și dacă o mai editez puțin, o fac mai neagră decît cozonacul ! IMG_20180712_235018~01.jpg 82.87K 25 downloads IMG_20180712_235004~01.jpg 86.31K 24 downloads IMG_20180712_234903~01.jpg 67.4K 21 downloads |
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users