Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Surub autoforant-metric mixt

Lipsa semnal - strategie de marke...

One week meal plan - Pachet

Apometru defect?
 Nelamurire legalitate TVA casa noua

Huawei P20 Lite, ecran negru la a...

Bibelorui, macrameuri si altele

Inventia secolului din Afganistan?
 G84 - pro și contra

Masina de familie,buget 11000-120...

In ce situatii cereti o a doua op...

DigiMobil - IP public?
 Glet de finisaj peste chit acrili...

La multi ani @Passenger001!

La multi ani @barbosa1bis!

La multi ani @MikeSpike!
 

Masina paine

* * * * * 11 votes
  • Please log in to reply
12988 replies to this topic

#8911
quarelin

quarelin

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,055
  • Înscris: 06.04.2015
Să o folosești sănătos!

Cum ziceam mai sus, ai să fii multumit de ea...
Dar, cum zicea și @Freddy12 mai sus, trebuie respectate retetele...
Vezi că la alegerea gradului de rumenire, cel de sus e cel mai blond...


Stimă!

#8912
camsonat

camsonat

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,199
  • Înscris: 09.01.2008
Multumesc pentru urari. Am aruncat un ochi in retetar si mi-a sarit in ochi cantitatea de 2 linguri de zahar la painea de baza. Nu e cam mult totusi?
Pot sa respect la gram un retetar atata vreme cat e corect.

#8913
Freddy12

Freddy12

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,495
  • Înscris: 15.09.2010
Poti sa pui doar o lingura de zahar daca ti se pare mult. Grija mare trebuie sa fie la cantitatea de faina, apa si drojdie.  Cu restul ingredientelor poti jongla. De exemplu eu pun jumatate din cantitatea de sare, sau chiar de loc (motivul pentru care am cumparat MP a fost ca painea din comert e prea sarata), zahar pun mai mult sau mai putin. In ultima vreme am pus iaurt dar, atentie:  iaurtul + apa trebuie sa fie in total 420ml ca in reteta cu 700g faina. Nu pui apa cat scrie in reteta si apoi sa adaugi si iaurt ca iti colapseaza painea. In legatura ce cele 2linguri, e vorba de masura mare a masinii care nu e echivalentul unei linguri cu vârf.
Succes!

#8914
pedros_2005

pedros_2005

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,470
  • Înscris: 03.12.2007
Tefal alba (HB & B ) am si eu. Super multumit. Nu mai cumpar paine decit pt cite un chef cu mai multi participanti. Retetarul trebuie respectat intocmai, cel putin in ceea ce priveste apa, faina si drojdia.

Edited by pedros_2005, 27 June 2018 - 23:07.


#8915
camsonat

camsonat

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,199
  • Înscris: 09.01.2008
Fac paine la masina de cca 8 ani si primele 3 luni am facut teste cu toate cantitatile pt a ajunge la reteta optima. Am reusit si de atunci nu am schimbat nimic. Acum, cantitatile astea sunt cumva altfel si va fi o placere sa ma joc putin cu ele.

#8916
DaculScoril0

DaculScoril0

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,673
  • Înscris: 03.12.2014

 camsonat, on 27 iunie 2018 - 21:21, said:

Multumesc pentru urari. Am aruncat un ochi in retetar si mi-a sarit in ochi cantitatea de 2 linguri de zahar la painea de baza. Nu e cam mult totusi?
Pot sa respect la gram un retetar atata vreme cat e corect.
poți să nu pui deloc zahăr.

#8917
camsonat

camsonat

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,199
  • Înscris: 09.01.2008
Abia azi am facut prima paine cu noua masina. Am adaptat reteta de baza fara lapte praf si cu doar 2 lingurite de zahar si a iesit o paine bestiala. Ideal crescuta, ideal rumenita si as putea continua cu laudele...
Multumesc pentru sugestii inca o data. Sunt la curent cu acest topic si de-a lungul celor 8 ani am citit multe despre diferite masini. Atat de multe incat nu mai stiam sigur care e cea mai buna.


#8918
arabup24

arabup24

    New Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 13
  • Înscris: 14.08.2017
Cei care au facut dulceata la masina ar putea sa-mi zica si cum? Adica la 1 kg de fructe cat zahar se pune si poate gel de inchegare.

#8919
DaculScoril0

DaculScoril0

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,673
  • Înscris: 03.12.2014

 arabup24, on 01 iulie 2018 - 19:00, said:

Cei care au facut dulceata la masina ar putea sa-mi zica si cum? Adica la 1 kg de fructe cat zahar se pune si poate gel de inchegare.
în general pentru dulceață se pune 1Kg de zahăr la 1Kg de fructe. Sau invers.
Și n-ai nevoie de nici un gel de închegare.

Edited by DaculScoril0, 03 July 2018 - 13:39.


#8920
Mosotti

Mosotti

    Geniu umil

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 33,295
  • Înscris: 21.04.2004

 camsonat, on 27 iunie 2018 - 08:35, said:

Daca v-ar invita cineva sa va alegeti fara retineri masina de paine favorita, netinand cont de pret, care ar fi aceasta? Marcile Panasonic, Tefal, Moulinex isi merita banii?

Eu mi-am luat Panasonic SD-ZB2512KXE cu 750 de lei de pe cel.ro. Este absolut fabuloasa. Am avut si eu pe vremuri Moulinex, inca functioneaza la socri, dar nu se compara. De exemplu, la Moulinex trebuie sa pun coacere maxima si apoi sa mai dau 40 min coacere manual, ca sa fie cit de cit rumenita. La asta o fac pe coacere medie si iese brici. Sistem automat pentru drojdie si seminte. Si ca bonus, arata foarte bine si se vede ca nu e construita din cel mai chinezesc plastic din univers :w00t:

#8921
Freddy12

Freddy12

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,495
  • Înscris: 15.09.2010

 Mosotti, on 03 iulie 2018 - 14:20, said:



Eu mi-am luat Panasonic SD-ZB2512KXE cu 750 de lei de pe cel.ro. Este absolut fabuloasa. Am avut si eu pe vremuri Moulinex, inca functioneaza la socri, dar nu se compara. De exemplu, la Moulinex trebuie sa pun coacere maxima si apoi sa mai dau 40 min coacere manual, ca sa fie cit de cit rumenita. La asta o fac pe coacere medie si iese brici. Sistem automat pentru drojdie si seminte. Si ca bonus, arata foarte bine si se vede ca nu e construita din cel mai chinezesc plastic din univers :w00t:
Depinde ce tip de Moulinex ai avut. Daca e cel 1600w, inseamna ca era softul dereglat si il poti duce la service ca sa-l reinstaleze. Nu cred sa fie foarte scumpa operațiunea.  Eu am avut unul alb, Moulinex home Bread baghete si facea paini perfecte, chiar mai bine crescute decat actuala masina care este Moulinex Bread of The World(cea neagra)

#8922
arabup24

arabup24

    New Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 13
  • Înscris: 14.08.2017
Multumesc

#8923
pamfilie2002

pamfilie2002

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 51
  • Înscris: 22.07.2007

 Mosotti, on 03 iulie 2018 - 14:20, said:

Eu mi-am luat Panasonic SD-ZB2512KXE cu 750 de lei de pe cel.ro. Este absolut fabuloasa. Am avut si eu pe vremuri Moulinex, inca functioneaza la socri, dar nu se compara. De exemplu, la Moulinex trebuie sa pun coacere maxima si apoi sa mai dau 40 min coacere manual, ca sa fie cit de cit rumenita. La asta o fac pe coacere medie si iese brici. Sistem automat pentru drojdie si seminte. Si ca bonus, arata foarte bine si se vede ca nu e construita din cel mai chinezesc plastic din univers Posted Image
Si eu detin aceeasi masina de paine si pot sa spun ca nu a stricat nici o paine pana acum desi este prima mea masina de paine si o folosesc de aproape 1 an. Mai nou pentru a fi cat mai aproape de gustul de paine traditionala folosesc faina cumparata de la o moara mai de la tara. Painea este mult mai aromata si mai
indesata desi e foarte bine crescuta. Deci cumpara cu incredere Panasonic.

Edited by pamfilie2002, 04 July 2018 - 09:31.


#8924
camsonat

camsonat

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,199
  • Înscris: 09.01.2008
Peste 4-5 ani (sper) voi cumpara si un Panasonic. Pana atunci am deja Tefal in cazul in care nu ati observat posturile.

#8925
mcjohn

mcjohn

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,428
  • Înscris: 05.02.2009

 camsonat, on 27 iunie 2018 - 21:21, said:

Am aruncat un ochi in retetar si mi-a sarit in ochi cantitatea de 2 linguri de zahar la painea de baza.
Nu e cam mult totusi?
Eu am observat că, culoarea pîini, este dictată de cantitatea de zahăr.
Nu știu cum, dar soția mea ghicea ori de cîte ori puneam 3 linguri în loc de 2, la pîine.
Cu 1 Lg de zahar, pîinea iese albă (ușor gălbuie).
Cu 3 Lg iese aurie și frumoasă.
Eu pun 3 Lg zahăr și 3 Lg de ulei.
Apă doar 250 gr + 50 g iaurt (anul trecut puneam 330 g). La 600 g făină.
De curînd am terminat plicul de drojdie (100 g) și ... de urgență am luat un cub de 50 g maia.
Împărțit aproximativ in 4 părți egale , mi-a ieșit așa o pîine.

Attached File  IMG_20180710_-picsay1.jpg   80.54K   14 downloads Attached File  IMG_20180710_-picsay2.jpg   81.62K   14 downloads Attached File  IMG_20180710_-picsay3.jpg   70.47K   14 downloads

#8926
camsonat

camsonat

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,199
  • Înscris: 09.01.2008
Cu doua lingurite de zahar iese mai bronzata coaja.

Attached Files


Edited by camsonat, 12 July 2018 - 15:15.


#8927
Bibulus

Bibulus

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,867
  • Înscris: 05.08.2014
Mai fratilor, ia sa va intreb ceva --- voua cum va iese miezul la painea facuta la MP? Ca mie imi iesea sfaramicios si dens --- si nu era deloc aerat.  Puneti si voi niste poze cu painea taiata, sa vedem cum arata miezul.

#8928
mcjohn

mcjohn

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,428
  • Înscris: 05.02.2009
Uite, cu și fără blitz.
Și dacă o mai editez puțin, o fac mai neagră decît cozonacul ! :)
Attached File  IMG_20180712_235018~01.jpg   82.87K   25 downloads Attached File  IMG_20180712_235004~01.jpg   86.31K   24 downloads Attached File  IMG_20180712_234903~01.jpg   67.4K   21 downloads

Anunturi

Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă

Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne.

Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate