Neurochirurgie minim invazivă
"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv. Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice. www.neurohope.ro |
Masina paine
Last Updated: Apr 27 2024 21:44, Started by
RADU_
, Oct 21 2007 08:54
·
57
#8929
Posted 12 July 2018 - 23:16
Bibulus, on 12 iulie 2018 - 21:32, said:
Mai fratilor, ia sa va intreb ceva --- voua cum va iese miezul la painea facuta la MP? Ca mie imi iesea sfaramicios si dens --- si nu era deloc aerat. Puneti si voi niste poze cu painea taiata, sa vedem cum arata miezul. |
#8930
Posted 12 July 2018 - 23:36
Am facut mai multe retete, cu mai multe tipuri de faina -- imi iesea miezul ca la painea lui mcjohn. Eu n-am reusit sa fac miez aerat. Pana la urma am dat masina cuiva din familie, ca eu n-am fost deloc multumit de ea. Era Silvercrest. As fi vrut sa obtin ceva apropiat de painea din poza atasata, dar n-am reusit -- miezul painii facute la MP este indesat, dens.
Attached Files |
#8931
Posted 13 July 2018 - 05:29
Ca sa obtii asa ceva ar trebui ca timpul de dospire sa fie mult mai lung decat il au masinile astea, din experienta proprie iti pot spune ca painea creste mult mai mult cu drojdie cruda fata de drojdia uscata dar tot nu ajunge atat de aerata.
|
#8932
Posted 13 July 2018 - 06:35
Eu am obtinut painea aerata cand am copt-o la cuptor. Am scos-o din masina de paine cu cateva minute inainte de coacere , am modelat-o , am mai lasat-o 10 min si am bagat-o in cuptor.
O singura data am facut asa. |
#8933
Posted 13 July 2018 - 07:49
E vorba de inaltime. In poza e o paine care are 6cm si la masina faci una de minim 13cm. Asta inseamna ca e mai "apasata" de aluatul de deasupra.
Eu doar drojdie proaspata folosesc si nici cand am scapat prea multa nu a crescut asa. Gravitatia e explicatia. Ce rime fac! |
#8934
Posted 13 July 2018 - 13:05
O intrebare pentru oamenii cu bread of the world.
S-a luat curentul si s-a dus programul. Este vreun program doar pentru copt, sa nu o ia de la inceput ? nu prea gasesc in manual. Aluatul a crescut si pana la urma l-am bagat la cuptor, ca nu am vrut sa fac teste aiurea cu programele. Programul 15 cumva ? Edited by Shampi, 13 July 2018 - 13:14. |
#8935
Posted 13 July 2018 - 13:24
Citat din manual :
"7. Coacere Programul 7 vã permite sã încãlziti si sã coaceti timp de 10-35 min, toate tipurile de pâine corespunzãtoare programelor 1-6. Ma…ina de pâine nu trebuie lãsatã nesupravegheatã în timpul programului 7. Pentru a întrerupe un cicul înainte de sfâr…itul programului, apãsa—i îndelung pe tasta de oprire 15. Pâine coaptã Programul de coacere vã permite sã coace—i în doar 10-70 min (programul permite reglarea pe perioade de câte 10 min) în regim de rumenire u…or, mediu sau puternic. Programul se poate selecta independent …i poate fi utilizat: a) în asociere cu programul aluat crescut, pentru a reîncãlzi sau a frãgezi pâinea deja coaptã …i rãcitã. c) pentru a finaliza o coacere în cazul unei pene de curent prelungite survenite în timpul unui ciclu de coacere. Acest program nu permite coacerea de pâini individuale. Ma…ina de pâine nu trebuie lãsatã nesupravegheatã în timpul acestui program. Pentru a întrerupe un ciclu înainte de încheierea programului, apãsa—i îndelung pe tasta de oprire" Da stiu "e grele" a citi... prog. 15 se refera doar la intrerupere de curent in timp ce coace sau o paine coapa insuficient sau coapta si rece... iar prog.7 coace ce vrei. Attached FilesEdited by mihaiC1, 13 July 2018 - 13:53. |
#8936
Posted 13 July 2018 - 14:14
arabup24, on 13 iulie 2018 - 06:35, said:
Eu am obtinut painea aerata cand am copt-o la cuptor. Am scos-o din masina de paine cu cateva minute inainte de coacere , am modelat-o , am mai lasat-o 10 min si am bagat-o in cuptor. O singura data am facut asa. Ai facut cumva numai aluatul ? Adica fara ultima framantare care "sparge" gaurile .. Poti sa tii aluatul si o saptamana in frigider si va avea gauri multe si frumoase, 10 min e f. putin sa zicem de la 30 min. in sus la caldut si ferit de curenti. camsonat, on 13 iulie 2018 - 07:49, said:
E vorba de inaltime. In poza e o paine care are 6cm si la masina faci una de minim 13cm. Asta inseamna ca e mai "apasata" de aluatul de deasupra. Eu doar drojdie proaspata folosesc si nici cand am scapat prea multa nu a crescut asa. Gravitatia e explicatia. Ce rime fac! Total fals, nici o treaba cu gravitatia la un aluat bun, elastic se va umfla/creste cu balonase in toata masa . Daca pui prea multa drojdie va iesi un terci si e numai bun de facut gogosi cu gauri imense. Edited by mihaiC1, 13 July 2018 - 14:41. |
#8937
Posted 13 July 2018 - 14:36
Bibulus, on 12 iulie 2018 - 23:36, said:
Am facut mai multe retete, cu mai multe tipuri de faina -- imi iesea miezul ca la painea lui mcjohn. Eu n-am reusit sa fac miez aerat. Pana la urma am dat masina cuiva din familie, ca eu n-am fost deloc multumit de ea. Era Silvercrest. As fi vrut sa obtin ceva apropiat de painea din poza atasata, dar n-am reusit -- miezul painii facute la MP este indesat, dens. Nicicand nu o sa faci asa ceva in MP . Sunt chifle/painici ce contin mult lapte, zahar poti incepe sa faci aluatul in MP , lasi la dospit bine apoi iar framanti manual cu "impaturire" ( ca sa inglobezi aer in aluat !) formezi chiflele/painica lasi iar la crescut pe tava plata si le coci in cuptor la temperatura mai mare decat in MP . Painele alea gaurite de la "turci" contin ceva aditivi ... ( iar malaxoarele industriale au axa oblica nu verticala ca la MP ) Edited by mihaiC1, 13 July 2018 - 14:51. |
#8938
Posted 13 July 2018 - 14:42
Pe bune?
Vezi ca s-a curbat lumina. Oare de ce? http://www.grandunif...xt/Gravity.html Nu-mi amintesc sa fi avut asistenti vreme de 3 luni cand am facut teste zilnice cu variatii de ordinul gramelor. Se umfla ca balonul daca nu il apasa nimic. deasupra. Altfel doar stratul de sus va fi aerat si cel de jos mai dens. Eu am incheiat. |
|
#8939
Posted 13 July 2018 - 15:35
Intro mica masura ai dreptate dar nu ai inteles chestia cu : aluat de calitate, dospitul indelung, "impaturitul" si coptul la temp. mare... (sau aditivi ) Sa fim seriosi se face strat mai dens doar de pana la 5 mm fata de 50- 80 mm aerat , un aluat executat bine nu va curge/tasa sa elimine/sparga bulele de la "parter"... e haios nu ?
Ca ideie nu te increde in cantarele domestice.. au erori de 2-3g la 100g in medie . Mai trebuie si cate o palma de ajutor Edited by mihaiC1, 13 July 2018 - 16:01. |
#8940
Posted 13 July 2018 - 18:40
Posed un Silvercrest si din multe incercari am reusit sa obtin aproape ce doresc.
In primul rand nu concep alta paine decat cea facuta din ingredientele de baza, fara farafaslacuri. Apa, sare, zahar optional, drojdie si faina.
|
#8941
Posted 13 July 2018 - 21:05
Masina mea SilverLight 800W isi da obstescul sfarsit... Paletele nu mai au puterea să învărtă aluatul. Cred că este o problemă la curea, am încercat să o desfac, dar tot nu am reușit să ajung la curea pentru a vedea în ce stare este. Nu am găsit pe net nici o informație în acest sens. Știe cineva cum pot să ajung la curea?
În altă ordine de idei, am zis că voi cumpăra un Silvercrest din Lidl, și am văzut că este la ofertă chiar săptămâna viitoare. (https://www.lidl.ro/...articleId=10643). Am obsesvat însă că este un model nou. Ne poate da cineva detalii despre acest model? Este în regulă? |
#8942
Posted 14 July 2018 - 09:40
#8943
Posted 14 July 2018 - 16:21
Am zis că poate este apărut de mai demult și îl are cineva..
Am zis că poate este apărut de mai demult și îl are cineva.. |
|
#8944
Posted 15 July 2018 - 09:38
#8945
Posted 15 July 2018 - 19:55
Mulțumesc! In niciun caz aia nu este pâine. Ciudat, nici cei care au comentat filmul nu au reușit să facă vreo pâine cum trebuie. Am găsit însă o prezentare a unei italience care era foarte încântată (încă nu făcuse pâine 😀), iar comentariile erau ok.https://youtu.be/uk5l49-tJlM
Edited by wicked100, 15 July 2018 - 19:57. |
#8946
Posted 15 July 2018 - 20:01
Cantitate la unele ingrediente este gresita, nu mai spun ca a amestecat ingredientele la sfarsit.
Edited by bogdangelu, 15 July 2018 - 20:02. |
Anunturi
▶ 1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users