Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă
Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne. Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale. www.neurohope.ro |
Masina paine
Ultima postare: mai 31 2024 16:59, Inițiat de
RADU_
, oct 21 2007 08:54
·
58
#8875
Publicat: 26 aprilie 2018 - 15:50
No, hai să mă laud și eu cu ultimul cozonac . Dar l-am făcut de post (fără ou ! )
300 gr apă (caldă), 600 g făină, 3 Lg zahăr, 3 Lg ulei, 1 Lg sare, 2 lg drojdie. 20180426_161749.jpg 62,86K 23 download-uri Am uitat ... Prog 2. Acela cel mai lung. 3:40 ore. |
#8877
Publicat: 26 aprilie 2018 - 19:53
1-1
20180426_204832.jpg 92,93K 27 download-uri 20180426_204930~01.jpg 73,7K 25 download-uri O dată ai nimerit-o, o dată ai dat-o-n bară ! |
#8878
Publicat: 27 aprilie 2018 - 04:09
In manual scrie ca laptele si untul se pun reci din frigider doar daca reteta spune expres sa fie incalzite, cum ar fi la painea rapida. La retetele de chifle nu trebuiesc incalzite si nici macar lasate la temperatura camerei.Crezi ca cele 2-3 Lg de ulei pe care le pui nu are grasime? Incearca si o sa vezi ca painea o sa iasa foarte gustoasa , pufoasa, se faramanteaza mult mai putin. Laptele si untul le-am pus dupa ce m-am documentat ceva timp si daca ai timp sa cauti gasesti si pe acest forum cum modifica consistenta painii aceste ingrediente.
|
#8880
Publicat: 27 aprilie 2018 - 06:09
Și astăzi se termină festinul.
Ultima porție de cozonac și ultimul ou. Aseară am refăcut stocul se iaurt. (De luni i-am dat sticla, dar tot "mă ducea cu preșul".) 20180427_070337.jpg 68,28K 26 download-uri |
#8881
Publicat: 27 aprilie 2018 - 08:43
mcjohn, on 26 aprilie 2018 - 19:53, said: Interesant , painea a crescut normal la cat de putina apa ai pus 1:2 de aici am crezut ca ai folosit faina 000, la faina 650 se pune mai mult lichid 1:1,85 pana la 1: 1,65 (apa : faina). arabup24, on 27 aprilie 2018 - 04:09, said:
In manual scrie ca laptele si untul se pun reci din frigider doar daca reteta spune expres sa fie incalzite, cum ar fi la painea rapida. La retetele de chifle nu trebuiesc incalzite si nici macar lasate la temperatura camerei.Crezi ca cele 2-3 Lg de ulei pe care le pui nu are grasime? Incearca si o sa vezi ca painea o sa iasa foarte gustoasa , pufoasa, se faramanteaza mult mai putin. Laptele si untul le-am pus dupa ce m-am documentat ceva timp si daca ai timp sa cauti gasesti si pe acest forum cum modifica consistenta painii aceste ingrediente. Editat de mihaiC1, 27 aprilie 2018 - 08:51. |
#8882
Publicat: 27 aprilie 2018 - 17:57
mihaiC1, on 26 aprilie 2018 - 16:24, said: Programul 2 nu e cel "french" ? Nu e "cozonac", dar astea sunt gusturile, n'ai ce face , arata bine "cozonacul" paramise' ca ai folosit faina 000 !? Interesant , painea a crescut normal la cat de putina apa ai pus 1:2 de aici am crezut ca ai folosit faina 000, la faina 650 se pune mai mult lichid 1:1,85 pana la 1: 1,65 (apa : faina). Vezi că știi să scrii și mesaje "neacide" ! Teoria e teorie ! Practica ne omoară. În ianuarie am rămas fără maia. Era zăpadă afară și anevoios să mă duc în oraș după maia, așa că am fost la un chioșc, in sat și am luat "o felie de maia (100gr) dintr-un pachet de 500 gr. M-am chinuit cu el toată iarna. Se floșteau pîinile ! Mi-a fost rușine să le fac poză să vă arăt că ... "nu știu" să fac pîine. Am început din nou școala, prin tatonări. Pune mai puțină, de-aia sau de-aialaltă ! Una din 3 pîini se colapsa. Am ajuns să scad apa de la 330 gr la 300 gr . Și așa văd că merge. Iar la pîine aceasta am desfăcut pliculețul de drojdie (al luat la 100 gr). Făina 000 încă n-am adus-o acasă. Duminica trecută, am cumpărat 10 kg de cartofi, pe care i-am băgat în pămînt. Dar asta am povestit pe alt topic. Făina 000 este trecută pe listă duminica aceasta. Nu e urgență. Mai am 1 kg de făină 650. Săptămâna viitoare îmi ajunge făina pe care o amu,. Apoi 2 săptămâni lipsesc de acasă ... așa că ... nu-i nici un stres ! Așa că ce pui, cît pui, dacă pui sau nu pui .... e cît se poate se discutabil. Ca să ajungi să impui cuiva rețeta personalizată de tine ... se ajunge la "cuțite" ! Indicat ar fi : - să te uiți (să citești) și să te minunezi (stînd în banca ta). Tot așa facem și noi , ceilalți, turma de proști (sau nu mai rețin formula folosită de tine). Citim ... și nu comentăm. - iar atunci cînd "X" solicită ajutor în alegerea unei mașini, în elaborarea unei rețete , ATUNCI CÎND CERE AJUTOR, atunci să îl oferi. Altminteri, se ajunge la ... offtopic cu cuvinte grele ! Tu ești băiat deștept văd și n-ai intenții rele, numai că nu știi să le exprimi și cînd trebuie să le oferi ! Acum nu știu dacă cunoști bancul, dar am să ți-l spun pe scurt, ca să mă fac înțeles. 3 nebuni sînt eliberați condiționat de la ospiciu o zi. La întoarcere doctorul îi întreabă pe fiecare ce a făcut în ziua aceea. -unul a ajutat o bătrinică să traverseze strada și pe alta să urce in tren. Bravo ! Tu ? - am văzut un bătrînel care venea cu sacoșele de la piață și l-am ajutat pînă acasă, apoi am ajutat o bătrînică să urce în tren. Bravo ! Tu ? - păi eu am ajutat o bătrînică să urce in tren. Băi, da voi toți ați ajutat o bătrînică să urce in tren ? Da ! Că nu vroia să urce baba !!! Și a fost nevoie de uneală ! E cam așa procedezi și tu ! Bagă apă , scoate apă ! Bagă ulei, scoate ulei ! Mai pune și o lingură de piper și una de smîntînă , ca să iasă pîinea bună. Dacă omul o face, cum o face, iar cel ce o face, o și consumă și este mulțumit de gust și de culoare ... care-i problema ? Acesta a fost sfatul meu. Dacă consideri că-ți folosește, foarte bine. Folosește-l ! Dacă-l consideri "atac la persoană", mă retrag in cochilia mea. Și-mi văd de pîinile mele mai departe. La revedere ! Editat de mcjohn, 27 aprilie 2018 - 18:12. |
#8883
Publicat: 02 mai 2018 - 16:59
Nu stiu cum sa pun poze.
Eu am o masina Tefal bread of the world. In manualul de instructiuni spune la rubrica ingrediente ca laptele se pune rece si untul se pune din frigider taiat cubulete. Cred ca producatorul nu a scria de degeaba. In plus la sfaruri practice mai spune ca se recomanda ca temperatura fainii +temperatura ambientala +temperatura apei ar trebui sa fie 60 grade. |
#8884
Publicat: 02 mai 2018 - 18:17
arabup24, on 02 mai 2018 - 16:59, said:
In plus la sfaruri practice mai spune ca se recomanda ca temperatura fainii +temperatura ambientala +temperatura apei ar trebui sa fie 60 grade. Păi dacă le insumezi/aduni, normal că va da 60°C. 20° apa +20° făina +20° temp din cameră , cam pe acolo. Ca să adaugi poze, ai jos, în stînga "setări avansate" (sau, parcă așa ceva). |
|
#8886
Publicat: 08 mai 2018 - 20:51
arabup24, on 02 mai 2018 - 18:59, said: Eu in casa am cam 25 grade. Măi, eu am glumit, cu matematica de mai sus ! Este aberantă ipoteza propusă de tine. Eu nu știu dacă tu crezi o boabă din ceea ce ai afirmat in postarea anterioară. Eu, părea mea, este că e fals ceea ce susține autorul ideii ! La revedere ! |
#8888
Publicat: 08 mai 2018 - 22:49
Daca pun apa mai rece de 30 de grade, aluatul nu creste suficient . Am 21-22 de grade in bucatarie si faina sta in dulap la aceeasi temperatura. Deci 21+21+30 ar fi 72 grade, nu 60 de grade. Cel mai bine a crescut painea cand am pus MP in camera centralei unde erau vreo 35de grade. Am Moulinex Bread of the world adica echivalentul masinii Tefal al lui arabup24.
|
#8890
Publicat: 09 mai 2018 - 13:34
Am adus acasă făina 000.
Ieri am făcut prima pîine. Pîinea a crescut frumos. Nu știu de ce, dar îmi pare că este mai albă, față de cealaltă. Mai ușoară, mai fragedă/pufoasă ! Poze făcute cu și fără blitz. (Prima virează către galben, a doua este mai aproape de adevăr.) 20180509_142241.jpeg 58,96K 32 download-uri 20180509_142257.jpeg 81,44K 32 download-uri |
#8891
Publicat: 22 mai 2018 - 18:03
mcjohn, on 09 mai 2018 - 13:34, said:
Am adus acasă făina 000. Ieri am făcut prima pĂźine. PĂźinea a crescut frumos. Nu știu de ce, dar Ăźmi pare că este mai albă, față de cealaltă. Mai ușoară, mai fragedă/pufoasă ! Poze făcute cu și fără blitz. (Prima virează către galben, a doua este mai aproape de adevăr.) 20180509_142241.jpeg 20180509_142257.jpeg Multumesc. Editat de CONSTANT1708, 22 mai 2018 - 18:04. |
Anunturi
▶ Utilizatori activi: 1
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi