Salt la conținut

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Șomer cu venituri prin parti...

Insignia 2018-2020 Sport Tourer d...

Recomandari proteza auditiva

Oameni care traiesc pe bune
 Sony Xperia 1 VI

Eroare E-15, msv Bosch Silence Pl...

La Anmgd Cluj se face master dupa...

Prezentatori TV cu telefoanele in...
 AC Mobil fara evacuare?

SMS over IMS networks – SMS...

MYEGNETIAPASS - GRECIA - mic ghid

Distribuție Golf 7 2.0 TDI
 Incurajarea, stimularea si sustin...

Inmatriculare Motocileta "de ...

Pentru voi cat de relevant e cons...

MyGuava?
 

Masina paine

* * * * * 11 voturi
  • Vă rugăm să vă autentificați pentru a răspunde
13033 răspunsuri în acest subiect

#8875
mcjohn

mcjohn

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 8.450
  • Înscris: 05.02.2009
No, hai să mă laud și eu cu ultimul cozonac . Dar l-am făcut de post (fără ou ! ) :)

300 gr apă (caldă),
600 g făină,
3 Lg zahăr,
3 Lg ulei,
1 Lg sare,
2 lg drojdie.Fișier atașat  20180426_161749.jpg   62,86K   23 download-uri

Am uitat ...
Prog 2. Acela cel mai lung. 3:40 ore.

#8876
mihaiC1

mihaiC1

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 6.877
  • Înscris: 12.08.2008
Programul 2 nu e cel "french" ? Nu e "cozonac", dar astea sunt gusturile, n'ai ce face , arata bine "cozonacul" Posted Image paramise' ca ai folosit faina 000 !?

Editat de mihaiC1, 26 aprilie 2018 - 16:26.


#8877
mcjohn

mcjohn

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 8.450
  • Înscris: 05.02.2009
1-1
Fișier atașat  20180426_204832.jpg   92,93K   27 download-uriFișier atașat  20180426_204930~01.jpg   73,7K   25 download-uri

O dată ai nimerit-o, o dată ai dat-o-n bară ! :)

#8878
arabup24

arabup24

    New Member

  • Grup: Junior Members
  • Mesaje: 13
  • Înscris: 14.08.2017
In manual scrie ca laptele si untul se pun reci din frigider doar daca reteta spune expres sa fie incalzite, cum ar fi la painea rapida. La retetele de chifle nu trebuiesc incalzite si nici macar lasate la temperatura camerei.Crezi ca cele 2-3 Lg de ulei pe care le pui nu are grasime? Incearca si o sa vezi ca painea o sa iasa foarte gustoasa , pufoasa, se faramanteaza mult mai putin. Laptele si untul le-am pus dupa ce m-am documentat ceva timp si daca ai timp sa cauti gasesti si pe acest forum cum modifica consistenta painii aceste ingrediente.  


#8879
bogdangelu

bogdangelu

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 2.066
  • Înscris: 16.07.2007
Posted Image Ce MP ai?

#8880
mcjohn

mcjohn

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 8.450
  • Înscris: 05.02.2009
Și astăzi se termină festinul.
Ultima porție de cozonac și ultimul ou.
Aseară am refăcut stocul se iaurt. (De luni i-am dat sticla, dar tot "mă ducea cu preșul".)Fișier atașat  20180427_070337.jpg   68,28K   26 download-uri

#8881
mihaiC1

mihaiC1

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 6.877
  • Înscris: 12.08.2008

 mcjohn, on 26 aprilie 2018 - 19:53, said:

1-1
20180426_204832.jpg 20180426_204930~01.jpg

O dată ai nimerit-o, o dată ai dat-o-n bară ! Posted Image

Interesant , painea a crescut normal la cat de putina apa ai pus 1:2 de aici am crezut ca ai folosit faina 000, la faina 650 se pune mai mult lichid 1:1,85 pana la 1: 1,65  (apa : faina).

 arabup24, on 27 aprilie 2018 - 04:09, said:

In manual scrie ca laptele si untul se pun reci din frigider doar daca reteta spune expres sa fie incalzite, cum ar fi la painea rapida. La retetele de chifle nu trebuiesc incalzite si nici macar lasate la temperatura camerei.Crezi ca cele 2-3 Lg de ulei pe care le pui nu are grasime? Incearca si o sa vezi ca painea o sa iasa foarte gustoasa , pufoasa, se faramanteaza mult mai putin. Laptele si untul le-am pus dupa ce m-am documentat ceva timp si daca ai timp sa cauti gasesti si pe acest forum cum modifica consistenta painii aceste ingrediente.  
Am incercat cu unt clarifiat si lapte la temp. camerei sau chiar mai calde pe program normal cu preincalzire (drojdia are nevoie de caldura sa se activeze/ lucreze), logica imi spune ca untul bocna la 4-6'C nu apuca sa se topeasca si sa se omogenizeze apoi un unt de 82%grasime e cu mult mai gras decat uleiul (cam de 7-8 ori !).

Editat de mihaiC1, 27 aprilie 2018 - 08:51.


#8882
mcjohn

mcjohn

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 8.450
  • Înscris: 05.02.2009

 mihaiC1, on 26 aprilie 2018 - 16:24, said:

Programul 2 nu e cel "french" ? Nu e "cozonac", dar astea sunt gusturile, n'ai ce face , arata bine "cozonacul" paramise' ca ai folosit faina 000 !?

Interesant , painea a crescut normal la cat de putina apa ai pus 1:2 de aici am crezut ca ai folosit faina 000, la faina 650 se pune mai mult lichid 1:1,85 pana la 1: 1,65 (apa : faina).

Vezi că știi să scrii și mesaje "neacide" !
Teoria e teorie ! Practica ne omoară.
În ianuarie am rămas fără maia. Era zăpadă afară și anevoios să mă duc în oraș după maia, așa că am fost la un chioșc, in sat și am luat "o felie de maia (100gr) dintr-un pachet de 500 gr.
M-am chinuit cu el toată iarna.
Se floșteau pîinile ! :(
Mi-a fost rușine să le fac poză să vă arăt că ... "nu știu" să fac pîine.
Am început din nou școala, prin tatonări. Pune mai puțină, de-aia sau de-aialaltă !
Una din 3 pîini se colapsa.
Am ajuns să scad apa de la 330 gr la 300 gr . Și așa văd că merge.
Iar la pîine aceasta am desfăcut pliculețul de drojdie (al luat la 100 gr).
Făina 000 încă n-am adus-o acasă. Duminica trecută, am cumpărat 10 kg de cartofi, pe care i-am băgat în pămînt. Dar asta am povestit pe alt topic. Făina 000 este trecută pe listă duminica aceasta. Nu e urgență. Mai am 1 kg de făină 650. Săptămâna viitoare îmi ajunge făina pe care o amu,. Apoi 2 săptămâni lipsesc de acasă ... așa că ... nu-i nici un stres !

Așa că ce pui, cît pui, dacă pui sau nu pui .... e cît se poate se discutabil.
Ca să ajungi să impui cuiva rețeta personalizată de tine ... se ajunge la "cuțite" !

Indicat ar fi :
- să te uiți (să citești) și să te minunezi (stînd în banca ta).
Tot așa facem și noi , ceilalți, turma de proști (sau nu mai rețin formula folosită de tine). Citim ... și nu comentăm.
- iar atunci cînd "X" solicită ajutor în alegerea unei mașini, în elaborarea unei rețete , ATUNCI CÎND CERE AJUTOR, atunci să îl oferi.

Altminteri, se ajunge la ... offtopic cu cuvinte grele !
Tu ești băiat deștept văd și n-ai intenții rele, numai că nu știi să le exprimi și cînd trebuie să le oferi !
Acum nu știu dacă cunoști bancul, dar am să ți-l spun pe scurt, ca să mă fac înțeles.

3 nebuni sînt eliberați condiționat de la ospiciu o zi.
La întoarcere doctorul îi întreabă pe fiecare ce a făcut în ziua aceea.
-unul a ajutat o bătrinică să traverseze strada și pe alta să urce in tren.
Bravo ! Tu ?
- am văzut un bătrînel care venea cu sacoșele de la piață și l-am ajutat pînă acasă, apoi am ajutat o bătrînică să urce în tren.
Bravo ! Tu ?
- păi eu am ajutat o bătrînică să urce in tren.
Băi, da voi toți ați ajutat o bătrînică să urce in tren ?
Da ! Că nu vroia să urce baba !!! Și a fost nevoie de uneală !

E cam așa procedezi și tu !
Bagă apă , scoate apă !
Bagă ulei, scoate ulei !
Mai pune și o lingură de piper și una de smîntînă , ca să iasă pîinea bună.

Dacă omul o face, cum o face, iar cel ce o face, o și consumă și este mulțumit de gust și de culoare ... care-i problema ?
Acesta a fost sfatul meu.
Dacă consideri că-ți folosește, foarte bine. Folosește-l !
Dacă-l consideri "atac la persoană", mă retrag in cochilia mea. Și-mi văd de pîinile mele mai departe.
La revedere !

Editat de mcjohn, 27 aprilie 2018 - 18:12.


#8883
arabup24

arabup24

    New Member

  • Grup: Junior Members
  • Mesaje: 13
  • Înscris: 14.08.2017
Nu stiu cum sa pun poze.
Eu am o masina Tefal bread of the world.
In manualul de instructiuni spune la rubrica ingrediente ca laptele se pune rece si untul se pune din frigider taiat cubulete. Cred ca producatorul nu a scria de degeaba.
In plus la sfaruri practice mai spune ca se recomanda  ca temperatura fainii +temperatura ambientala +temperatura apei ar trebui sa fie 60 grade.

#8884
mcjohn

mcjohn

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 8.450
  • Înscris: 05.02.2009


 arabup24, on 02 mai 2018 - 16:59, said:

In plus la sfaruri practice mai spune ca se recomanda  ca temperatura fainii +temperatura ambientala +temperatura apei ar trebui sa fie 60 grade.

Păi dacă le insumezi/aduni, normal că va da 60°C.
20° apa +20° făina +20° temp din cameră , cam pe acolo.
Ca să adaugi poze, ai jos, în stînga "setări avansate" (sau, parcă așa ceva).

#8885
arabup24

arabup24

    New Member

  • Grup: Junior Members
  • Mesaje: 13
  • Înscris: 14.08.2017
Eu in casa am cam 25 grade.

#8886
mcjohn

mcjohn

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 8.450
  • Înscris: 05.02.2009

 arabup24, on 02 mai 2018 - 18:59, said:

Eu in casa am cam 25 grade.
Vezi, deci nu o să-ți iasă pîinea bună. :)

Măi, eu am glumit, cu matematica de mai sus !
Este aberantă ipoteza propusă de tine. Eu nu știu dacă tu crezi o boabă din ceea ce ai afirmat in postarea anterioară.
Eu, părea mea, este că e fals ceea ce susține autorul ideii !
La revedere !

#8887
SineNomine

SineNomine

    Artisan Distiller

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 3.460
  • Înscris: 12.02.2012
Va pune apa mai rece...

#8888
Freddy12

Freddy12

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 13.495
  • Înscris: 15.09.2010
Daca pun apa mai rece de 30 de grade, aluatul nu creste suficient . Am 21-22 de grade in bucatarie si faina sta in dulap la aceeasi temperatura. Deci 21+21+30 ar fi 72 grade, nu 60 de grade.  Cel mai bine a crescut painea cand am pus MP in camera centralei unde erau vreo 35de grade. Am Moulinex Bread of the world adica echivalentul masinii Tefal al lui arabup24.

#8889
arabup24

arabup24

    New Member

  • Grup: Junior Members
  • Mesaje: 13
  • Înscris: 14.08.2017
Aceasta aberanta idee este data de producator. Eu consider ca producatorul dupa multe teste stie ce spune mai ales ca nu este un no name.

Fișiere atașate



#8890
mcjohn

mcjohn

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 8.450
  • Înscris: 05.02.2009
Am adus acasă făina 000.
Ieri am făcut prima pîine.
Pîinea a crescut frumos.
Nu știu de ce, dar îmi pare că este mai albă, față de cealaltă.
Mai ușoară, mai fragedă/pufoasă !
Poze făcute cu și fără blitz.
(Prima virează către galben, a doua este mai aproape de adevăr.)
Fișier atașat  20180509_142241.jpeg   58,96K   32 download-uri Fișier atașat  20180509_142257.jpeg   81,44K   32 download-uri


#8891
CONSTANT1708

CONSTANT1708

    Active Member

  • Grup: Members
  • Mesaje: 1.206
  • Înscris: 21.04.2007

 mcjohn, on 09 mai 2018 - 13:34, said:

Am adus acasă făina 000.
Ieri am făcut prima pĂźine.
PĂźinea a crescut frumos.
Nu știu de ce, dar Ăźmi pare că este mai albă, față de cealaltă.
Mai ușoară, mai fragedă/pufoasă !
Poze făcute cu și fără blitz.
(Prima virează către galben, a doua este mai aproape de adevăr.)
20180509_142241.jpeg 20180509_142257.jpeg
Ce tip/marca  de faina este? Ce rețetă ai folosit?
Multumesc.

Editat de CONSTANT1708, 22 mai 2018 - 18:04.


#8892
mcjohn

mcjohn

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 8.450
  • Înscris: 05.02.2009
.

Editat de mcjohn, 22 mai 2018 - 18:09.


Anunturi

Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă

Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne.

Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale.

www.neurohope.ro

Utilizatori activi: 1

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate