Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă
Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne. Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale. www.neurohope.ro |
Masina paine
Last Updated: May 07 2024 22:39, Started by
RADU_
, Oct 21 2007 08:54
·
58
#12061
Posted 03 August 2022 - 08:03
Paine cu maia in adevaratul sens al cuvantului sau cu amestec de drojdie cu faina prefermentat, numit de multi in mod gresit "maia"?
|
#12062
Posted 04 August 2022 - 19:31
MirceaDWC, on 02 august 2022 - 08:50, said:
...scurteaza timpul de dospire finala, e foarte cald in aceasta perioada... Concret, astea sunt datele: 642+643.jpg 606.99K 58 downloads |
#12063
Posted 07 August 2022 - 18:58
em2006, on 04 august 2022 - 19:31, said: . E, pe dracu' In primele 48 de ore e ok, miezul nu se umezeste Dar dupa inca 12h, dezastru. Nu pot intelege de unde vine atata apa, care face miezul cleios. Am redus durata dospire2, am redus cantit de drojdie (caci produsul final miroasea pregnant a drojdie). Am crezut ca am rezolvat, dar tot rebut e in final, nu dupa doua, ci dupa 3 zile. Pentru ca am ramas fara pita, azi am facut o franzela la tava cam dupa acelasi tipic. S-a racorit cateva ore , se poate baga in consum, dar sunt tare curios cum va fi peste 48 ore, caci acum e mortala Nu pot intelege ce se intampla , cum dracu o pita asa buna, peste 3 zile sa devina buna de aruncat, imi scapa ceva. |
#12064
Posted 08 August 2022 - 12:06
Cum tii painea? Miezul cleios inseamna ca intra in fermentatie dupa o anumita perioada, in conditii favorabile de temperatura. Asta poate avea una din 3 cauze - A. Coacere insuficienta; B. Drojdie multa/slaba calitativa care continua procesul de fermentatie dupa ce painea s-a racit. C. Faina foarte proasta calitativ.
Ori, daca dupa coacere painea e OK, fara umiditate semnificativa in miez, fara miros pregnant de drojdie, singura cauza pe care o mai vad este faina. Sau conditiile de pastrare. Incearca si schimba prima oara faina. |
#12065
Posted 08 August 2022 - 12:50
Temperatura si umiditatea care sunt mai ridicate in perioada asta si timpul de racire care este mai lung. O poti tine in frigider dar se va intari mai repede sau congelezi portii pentru 2 zile.
|
#12066
Posted 08 August 2022 - 14:19
Io nu inteleg chestia asta cu "dupa 3 zile painea e de cacat". Cind faceam paine la masina mancam jumate in maxim 24 de minute si restul in maxim o zi. De-aia ai masina ca sa-ti faci painea cit se poate de des, sa fie proaspata si buna
|
#12067
Posted 08 August 2022 - 15:03
destrug, on 08 august 2022 - 12:50, said:
Temperatura si umiditatea care sunt mai ridicate in perioada asta si timpul de racire care este mai lung. O poti tine in frigider dar se va intari mai repede sau congelezi portii pentru 2 zile. Eu fac de 2 ori pe saptamana iarna, o data acum vara, cand se raceste painea, o portionez in bucati de 500-600 grame si o congelez. Scot seara, dimineata e decongelata si proaspata. Dar si proaspata si decongelata rezista cu brio 3-4 zile fara sa se strice. Ca idee, timpul de dospire acum e de circa 2-3 ore maxim la Bulk si inca 2-3 la final in baneton. Ma apuc la 10 de ea si pe la 5-6 dupa amiaza deja e in cuptor. Iarna 6-8 ore la bulk si chiar si 12 in baneton. |
#12068
Posted 09 August 2022 - 15:58
em2006: fa paine mai des. Vara nu-i ca iarna, e mult mai cald, mai multa umezeala in atmosfera si de aceea isi schimba painea gustul. Probabil ca incepe un proces de fermentatie,
|
#12069
Posted 09 August 2022 - 15:58
#12070
Posted 10 August 2022 - 11:54
Si ce proces aplici la masina? Si eu fac, dar clasic, cand aveam masina o foloseam doar pentru framantat.
|
|
#12071
Posted 10 August 2022 - 15:06
MirceaDWC, on 10 august 2022 - 11:54, said:
Si ce proces aplici la masina? Si eu fac, dar clasic, cand aveam masina o foloseam doar pentru framantat. Folosesc frământare și coacere, timpii dintre faze îi stabilesc eu, de ordinul orelor. Mașina pe care o am acum nu coace foarte bine, dar merge. |
#12072
Posted 10 August 2022 - 15:16
MirceaDWC te intrebase de proces, adica etapele pe care le parcurgi, si eu eram curios.
|
#12073
Posted 21 August 2022 - 21:22
MirceaDWC, on 08 august 2022 - 12:06, said:
.. Asta poate avea una din 3 cauze - A. Coacere insuficienta; B. Drojdie multa/slaba calitativa care continua procesul de fermentatie dupa ce painea s-a racit. C. Faina foarte proasta calitativ. Ori, daca dupa coacere painea e OK, fara umiditate semnificativa in miez, fara miros pregnant de drojdie, singura cauza pe care o mai vad este faina. Cum tot ce am reclamat se referea la paini coapte in cuptor, cu aluatul facut de masina, am facut de proba o pita cu masina pe programul basic, cu setari pt maxim de coacere, adica grad de rumenire maxim si pozitia de greutate maxim (setare 1kg pt o paine de 870g dupa racire). Am micsorat si cantitatea de drojdie limitandu-ma la un procent de 0.32% (considerand cantit de faina 100%). Am redus si hidratarea la putin sub 60% (ma obisnuisem cu valori mai mari, ca sa iasa alveole mai mari, dar se pare ca nu la orice faina tine figura). Rezultatul a fost net superior, in aceleasi conditii de mediu (temperatura ambianta 30C, umiditatea relativa - nu stiu) Asta e rezultatul si reteta: 646.jpg 425.39K 36 downloads |
#12074
Posted 25 August 2022 - 19:11
Rugăminte, dacă știe cineva cînd intră pe stoc mașina de la Lidl, marca SilverCrest, să îmi dea un țîr pe p.m.
Mulțumesc. |
#12076
Posted 29 August 2022 - 12:20
#12077
Posted 06 October 2022 - 22:54
Vad ca a cam murit si topicul asta.
Pacat, e plin de baieti destepti pe aci, am mai invatat cate ceva de la toti. Intrebare: ati incercat sa combinati faina alba cu malai? Cum v-a iesit pita? Io am incercat mai multe combinatii si mi-a iesit ceva, daca ezista interes pot pune aci ceva rezultate. |
#12078
Posted 06 October 2022 - 23:08
Daaa, pune că și eu vreau să încerc.
Eu am cumpărat malț și pun la pâinea de sau cu secră, la cea intermediară și la cea neagră. Schimbă și gstul și parcă e puțin dulce. Zahăr nu mai pun deloc. Soțul meu are probleme cu glicemia și am renunțat total la pâinea albă. Pun puțină făină albă și la celelalte, dar cantitate mică și adaug și făină integrală, iar până la atingerea greutății necesare pun secară. Dacă pun făină de secară spre 40% deja iese cam beton. |
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users