Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Mobile.de ofera imprumut de bani ...

problema test grila

Digi24 a disparut de pe TV Lg

Drept de proprietate intelectuala...
 Jante noi shitbox

Trinitas TV 4K

Dacia 1316 cu 6 usi ...

Frecventa modificata radio
 Un nou pericol pt batrani

Ar trebuii sa vindem imobiliarele...

Dupa renuntarea la aparat dentar

pelerinaj in Balcik
 Noul format Jpegli iși propu...

Dade, dade

Probleme accesare nr test telefon

Parola la lock screen
 

Masina paine

* * * * * 11 votes
  • Please log in to reply
12958 replies to this topic

#12025
crisstonne

crisstonne

    Ἀταραξία

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 40,296
  • Înscris: 13.01.2011

View Postmariuscostache, on 23 mai 2022 - 10:14, said:

... Am citit, mai citesc, tot nu știu ce să fac mai departe.

Mai citești, nu ai citit destul  🤭
Fii atent, citești de aici înapoi, pînă ajungi la postarea mea cu drojdia care...

Dacă nu înțelegi, mă întrebi pe p.m.
Am multe alte discuții pe p.m.  😉

#12026
em2006

em2006

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,054
  • Înscris: 10.02.2007

View Postmariuscostache, on 23 mai 2022 - 10:14, said:

...Bine, bine dar care e umiditatea bună pentru aluat?
Desi intrebarea ta era despre umiditate, vad ca ai primit raspunsuri numai despre temperatura, ori invitatii la chat inafara forumului.
In ce priveste anotimpurile, constatarea mea e invers ca a ta, adica la fel cu cea a colegului Freddy, care are are Panasonic, asa ca e cel mai in masura sa dea sfaturi privind particularitatile masinii.
Acum, legat de umiditatea relativa,  experimentările practice sugerează că umiditatea camerei de dospire trebuie să fie in mod ideal de 75 – 80 %.
Cand spun camera de dospire ma refer la cuva masinii daca dospirea are loc in cuva, sau camera de lucru (la programele de aluat prima dospire se face in cuva iar a2a in camera de lucru, intr-un vas acoperit sau o cutie inchisa).
Desigur, sunt importante atat temperatura cat si umiditatea, temperatura buna de dospire fiind în intervalul 35 – 40 de grade Celsius cu un control adecvat al umidității camerei de dospire.
O umiditate prea mică favorizeaza evaporarea apei de la suprafața aluatului cu formarea unei pojghițe, care va împiedica aluatul să crească în volum în prima parte a coacerii, iar pita va avea volum insuficient si o coloratie neuniforma.
La umiditate excesivă a aerului in camera de dospire aluatul devine lipicios. Și in acest caz pita poate avea colorație neuniformă (de data asta datorită excesului de apă în anumite zone) cu prezența unor pete pe coajă, a unor bășici și chiar apariția unor goluri sub coajă.

Edited by em2006, 25 May 2022 - 12:40.


#12027
obosit

obosit

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 371
  • Înscris: 31.12.2018
salutare fiertilor/elor!

am o masina... de paine :)) buna gluma.
in fine, e model Tefal. problema e ca scoate painea fie nefacuta, fie plasticoasa. cat despre coaja, chiar si pe minim tot tare e. gospodine/bucatari-wanabe pe aici cu ceva sfaturi?

multam si dati aerul conditionat mai incet, ca de aia e asa cald afara! :))

#12028
unknown_35

unknown_35

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,851
  • Înscris: 20.05.2013
Ai masurat corect ingredientele?

Am avut o masina de paine acum cativa ani, si iesea paine si cozonac perfect copt. Dar puneam toate lichidele si faina dupa cantar, conform cartii cu retete

#12029
pasilla

pasilla

    Superior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 55,778
  • Înscris: 31.03.2012
Conteaza enorm ca ingredientele sa respecte specificatile.
A mea zace nefolosita, de peste 20 de ani. Mi se pare mult mai usor sa fac paine manual. Asa pot sa simt si sa apreciez ce ajustari trebuie sa fac.

Edited by pasilla, 22 July 2022 - 18:24.


#12030
Alltrack

Alltrack

    Senior Member

  • Grup: Validating
  • Posts: 4,737
  • Înscris: 01.08.2020
Am avut vreo 3 de calitate ! Tot la cuptor iese mai bine !

#12031
costeld69

costeld69

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,721
  • Înscris: 07.02.2011

 obosit, on 22 iulie 2022 - 17:42, said:

e model Tefal.
Tefal Pain Doré PF210 - cumparata in ianuarie (328 lei)
Folosita aproape zilnic de 6 luni (5 sau 6 ori pe saptamana).
Favorit - Programul 4 - Paine rapida - 1h si 30min, Coacere 2 sau 3.
Ingrediente, se pun in ordinea urmatoare:
1. Apa -300ml  - (sa nu fie rece)
2. Sare -  o masura mica
3 .Ulei -  o masura mare
4. Faina 650 - 600g
5. Drojdie - 2 masuri mici
Uneori si
6. Miez floarea soarelui - 2 sau 3 linguri
...
Din reteta originala am renuntat la lapte praf si zahar.
Primele 5 sunt baza, mai umbli la sare dupa preferinta.
Vezi ca ai in manual, sfaturi  explicate in functie de problema (ex.: prea multa drojdie, sau apa, etc.).
Nu uita ce au spus si colegii mai sus:
- conteaza foarte mult masurarea cantitatilor.

Edited by costeld69, 22 July 2022 - 19:20.


#12032
crisstonne

crisstonne

    Ἀταραξία

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 40,296
  • Înscris: 13.01.2011
Cum a zis Lenin, învățați...
Ai subiect dedicat, am dat sfaturi acolo,  rateuri zero la mine.
Daa, nu a mers din prima, dar am studiat și experimentat, acum fac una din cele mai bune pîini din viața mea, alții țin mașinili" prin poduri și pivnițe, sau prin mansarde (Nichita S. dixit).

Dar cine să mă asculte, sînt prea mic, în lumea asta mare  :sadwalk:

#12033
DaculScoril0

DaculScoril0

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,670
  • Înscris: 03.12.2014

 obosit, on 22 iulie 2022 - 17:42, said:

in fine, e model Tefal. problema e ca scoate painea fie nefacuta, fie plasticoasa. cat despre coaja, chiar si pe minim tot tare e.
multam si dati aerul conditionat mai incet, ca de aia e asa cald afara! Posted Image)
am folosit un Tefal ani de zile, săptămână de săptămână, fără nici o problemă.
Încercă o rețetă din manual și respect-o la gram, cel puțin prima dată.

#12034
liviu_np

liviu_np

    Haiduc

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,192
  • Înscris: 05.06.2006
Ai un topic de aproape 700 de pagini in care numai de asta se vorbeste. L-ai citit?

#12035
obosit

obosit

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 371
  • Înscris: 31.12.2018
Multumesc pentru raspunsuri!
Credeam ca exista vreo smecherie/trick sa iasa cum trebuie.
Nu o folosesc eu - persoana mea vine la final si mananca apoi isi da cu parerea ��
Recunosc ca nu am citit cele 700 de pagini... e greu cu literele ������

#12036
marco68

marco68

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 407
  • Înscris: 23.12.2007
...de 7 ani pita din faina semi, cu maia , framintata manual pina cind vad ca picura apa din grinda casei....(amintiri din copilarie) , cind la 3 noaptea bunica  framinta aluat de 7 pite in covata si pe cind ma sculam la 7 , era gata pita calda si un pup mic rotunjor....sau drut .
    Orice reteta are nevoie de 5 grame ...de suflet.

#12037
obosit

obosit

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 371
  • Înscris: 31.12.2018

 marco68, on 22 iulie 2022 - 20:43, said:


    Orice reteta are nevoie de 5 grame ...de suflet.

Sufletul are 21g... dar deviem ca de obicei si in curand o sa blestemam PSDul :)))

#12038
dan210

dan210

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,258
  • Înscris: 24.06.2006

 obosit, on 22 iulie 2022 - 17:42, said:

in fine, e model Tefal. problema e ca scoate painea fie nefacuta, fie plasticoasa. cat despre coaja, chiar si pe minim tot tare e. gospodine/bucatari-wanabe pe aici cu ceva sfaturi?
manualul de utilizare al masinii are si retete de paine, le urmezi? de asemenea folosesti programul potrivit?

#12039
maccip

maccip

    46 ani

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 33,264
  • Înscris: 06.01.2007
Am o masina de paine, tot tefal. Am facut vreo 3 paini in 10 ani la ea. Acum sta si aduna praf. O donez, daca trebuie cuiva. Chiar m-as bucura daca ar primi o a doua viata.
Unde stateam atunci nu gaseam decat paine de proasta calitate.
Acum gasesc paine din toate pozitiile, n-are niciun rost sa fac asa ceva in casa.

#12040
obosit

obosit

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 371
  • Înscris: 31.12.2018
lol... unii oameni scriu sa nu adoarma. nu frate, nu se urmeaza reteta - se pune acolo drojdie si faina din ochi, putina apa si trantesc capacul :)))))

#12041
ericmario

ericmario

    Fenomembru

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 39,921
  • Înscris: 14.12.2007
Brutărie.

#12042
dan210

dan210

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,258
  • Înscris: 24.06.2006
asa eram si noi, brutarie, magazin pana sotia a vazut un sobolan plimbandu-se pe sub raftul de paine intr-un magazin destul de mare, repede a chemat un vanzator care se invartea prin zona, ala nu s-a deranjat deloc

de atunci cumparam faina si facem paine acasa,acuma nu ca pe faina n-ar putea umbla sobolanii, da daca nu-i vezi, nu exista, nu se intampla! Posted Image

Anunturi

Chirurgia spinală minim invazivă Chirurgia spinală minim invazivă

Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical.

Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale.

www.neurohope.ro

2 user(s) are reading this topic

0 members, 2 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate