Chirurgia spinală minim invazivă
Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical. Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale. www.neurohope.ro |
Masina paine
Last Updated: Apr 26 2024 15:44, Started by
RADU_
, Oct 21 2007 08:54
·
57
#12025
Posted 24 May 2022 - 23:17
#12026
Posted 25 May 2022 - 12:33
mariuscostache, on 23 mai 2022 - 10:14, said:
...Bine, bine dar care e umiditatea bună pentru aluat? In ce priveste anotimpurile, constatarea mea e invers ca a ta, adica la fel cu cea a colegului Freddy, care are are Panasonic, asa ca e cel mai in masura sa dea sfaturi privind particularitatile masinii. Acum, legat de umiditatea relativa, experimentările practice sugerează că umiditatea camerei de dospire trebuie să fie in mod ideal de 75 – 80 %. Cand spun camera de dospire ma refer la cuva masinii daca dospirea are loc in cuva, sau camera de lucru (la programele de aluat prima dospire se face in cuva iar a2a in camera de lucru, intr-un vas acoperit sau o cutie inchisa). Desigur, sunt importante atat temperatura cat si umiditatea, temperatura buna de dospire fiind în intervalul 35 – 40 de grade Celsius cu un control adecvat al umidității camerei de dospire. O umiditate prea mică favorizeaza evaporarea apei de la suprafața aluatului cu formarea unei pojghițe, care va împiedica aluatul să crească în volum în prima parte a coacerii, iar pita va avea volum insuficient si o coloratie neuniforma. La umiditate excesivă a aerului in camera de dospire aluatul devine lipicios. Și in acest caz pita poate avea colorație neuniformă (de data asta datorită excesului de apă în anumite zone) cu prezența unor pete pe coajă, a unor bășici și chiar apariția unor goluri sub coajă. Edited by em2006, 25 May 2022 - 12:40. |
#12027
Posted 22 July 2022 - 17:42
salutare fiertilor/elor!
am o masina... de paine ) buna gluma. in fine, e model Tefal. problema e ca scoate painea fie nefacuta, fie plasticoasa. cat despre coaja, chiar si pe minim tot tare e. gospodine/bucatari-wanabe pe aici cu ceva sfaturi? multam si dati aerul conditionat mai incet, ca de aia e asa cald afara! ) |
#12028
Posted 22 July 2022 - 18:09
Ai masurat corect ingredientele?
Am avut o masina de paine acum cativa ani, si iesea paine si cozonac perfect copt. Dar puneam toate lichidele si faina dupa cantar, conform cartii cu retete |
#12029
Posted 22 July 2022 - 18:24
Conteaza enorm ca ingredientele sa respecte specificatile.
A mea zace nefolosita, de peste 20 de ani. Mi se pare mult mai usor sa fac paine manual. Asa pot sa simt si sa apreciez ce ajustari trebuie sa fac. Edited by pasilla, 22 July 2022 - 18:24. |
#12030
Posted 22 July 2022 - 18:44
Am avut vreo 3 de calitate ! Tot la cuptor iese mai bine !
|
#12031
Posted 22 July 2022 - 19:18
obosit, on 22 iulie 2022 - 17:42, said:
e model Tefal. Folosita aproape zilnic de 6 luni (5 sau 6 ori pe saptamana). Favorit - Programul 4 - Paine rapida - 1h si 30min, Coacere 2 sau 3. Ingrediente, se pun in ordinea urmatoare: 1. Apa -300ml - (sa nu fie rece) 2. Sare - o masura mica 3 .Ulei - o masura mare 4. Faina 650 - 600g 5. Drojdie - 2 masuri mici Uneori si 6. Miez floarea soarelui - 2 sau 3 linguri ... Din reteta originala am renuntat la lapte praf si zahar. Primele 5 sunt baza, mai umbli la sare dupa preferinta. Vezi ca ai in manual, sfaturi explicate in functie de problema (ex.: prea multa drojdie, sau apa, etc.). Nu uita ce au spus si colegii mai sus: - conteaza foarte mult masurarea cantitatilor. Edited by costeld69, 22 July 2022 - 19:20. |
#12032
Posted 22 July 2022 - 19:23
Cum a zis Lenin, învățați...
Ai subiect dedicat, am dat sfaturi acolo, rateuri zero la mine. Daa, nu a mers din prima, dar am studiat și experimentat, acum fac una din cele mai bune pîini din viața mea, alții țin mașinili" prin poduri și pivnițe, sau prin mansarde (Nichita S. dixit). Dar cine să mă asculte, sînt prea mic, în lumea asta mare |
#12033
Posted 22 July 2022 - 19:35
obosit, on 22 iulie 2022 - 17:42, said:
in fine, e model Tefal. problema e ca scoate painea fie nefacuta, fie plasticoasa. cat despre coaja, chiar si pe minim tot tare e. multam si dati aerul conditionat mai incet, ca de aia e asa cald afara! ) Încercă o rețetă din manual și respect-o la gram, cel puțin prima dată. |
#12035
Posted 22 July 2022 - 20:11
Multumesc pentru raspunsuri!
Credeam ca exista vreo smecherie/trick sa iasa cum trebuie. Nu o folosesc eu - persoana mea vine la final si mananca apoi isi da cu parerea Recunosc ca nu am citit cele 700 de pagini... e greu cu literele |
#12036
Posted 22 July 2022 - 20:43
...de 7 ani pita din faina semi, cu maia , framintata manual pina cind vad ca picura apa din grinda casei....(amintiri din copilarie) , cind la 3 noaptea bunica framinta aluat de 7 pite in covata si pe cind ma sculam la 7 , era gata pita calda si un pup mic rotunjor....sau drut .
Orice reteta are nevoie de 5 grame ...de suflet. |
#12037
Posted 22 July 2022 - 20:56
#12038
Posted 22 July 2022 - 21:24
obosit, on 22 iulie 2022 - 17:42, said:
in fine, e model Tefal. problema e ca scoate painea fie nefacuta, fie plasticoasa. cat despre coaja, chiar si pe minim tot tare e. gospodine/bucatari-wanabe pe aici cu ceva sfaturi? |
#12039
Posted 22 July 2022 - 21:42
Am o masina de paine, tot tefal. Am facut vreo 3 paini in 10 ani la ea. Acum sta si aduna praf. O donez, daca trebuie cuiva. Chiar m-as bucura daca ar primi o a doua viata.
Unde stateam atunci nu gaseam decat paine de proasta calitate. Acum gasesc paine din toate pozitiile, n-are niciun rost sa fac asa ceva in casa. |
|
#12040
Posted 22 July 2022 - 23:50
lol... unii oameni scriu sa nu adoarma. nu frate, nu se urmeaza reteta - se pune acolo drojdie si faina din ochi, putina apa si trantesc capacul ))))
|
#12042
Posted 23 July 2022 - 11:22
asa eram si noi, brutarie, magazin pana sotia a vazut un sobolan plimbandu-se pe sub raftul de paine intr-un magazin destul de mare, repede a chemat un vanzator care se invartea prin zona, ala nu s-a deranjat deloc
de atunci cumparam faina si facem paine acasa,acuma nu ca pe faina n-ar putea umbla sobolanii, da daca nu-i vezi, nu exista, nu se intampla! |
Anunturi
▶ 2 user(s) are reading this topic
0 members, 2 guests, 0 anonymous users