Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Probleme drum servitute

Se pot monta placi de gresie de 1...

Card de debit virtual emis de India

Diferenta ATS generator si PV
 La multi ani @Lotusisrael!

Declarație primar

Contestare amenda politia locala

PC se restarteaza cu erori ecran ...
 Mercedes atego 815 oprire motor

Ce contine Creion rani dupa ras?

Filtru sedimente inainte de pompa?

Paște fericit!
 electrician constructor video curs

Cum pot bloca transferul de date ...

Ce reprezinta in chimie abrevieri...

Google pay ma taxeaza in timp ce ...
 

Are voie Politia sa te perchezitioneze pe strada sau sa perchizitioneze masina?

- - - - -
  • Please log in to reply
159 replies to this topic

#127
blackcat

blackcat

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,217
  • Înscris: 29.11.2001
Ce de filosofi ratati pe aici! Cred ca s-a bagat internet la spitalele de nebuni. De ce toti smecherii si desteptii care sar de cur in sus la un control al politiei nici macar nu clipesc atunci cind ies din tara si sunt opriti de politisti? De ce se conformeaza fara sa cricneasca? De ce respecta regulile rutiere intr-un mod incredibil? Oare nu pt ca politistii de la noi sunt slabi pregatiti, coruptibili la fel ca si judecatorii?

#128
VipeR85

VipeR85

    Il Magnifico

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,663
  • Înscris: 13.12.2006

 blackcat, on 7th January 2012, 17:41, said:

Oare nu pt ca politistii de la noi sunt slabi pregatiti, coruptibili la fel ca si judecatorii?
slab pregatiti sunt putini dintre ei si iti si spun de ce doar putini si de ce exista si slab pregatiti. unu la mana sunt putini pentru ca daca esti politist in orice ramura a politiei te excluzi singur daca esti nepregatit profesional. spun te excluzi pentru ca in primul rand faci gafe cu cetateanul care duc la porcese, etc => demitere sau esti apreciat necorespunzator de sef si la fel => demitere.
cat despre slab pregatiti hai s aiti spun ceva : politistul de la judiciar lucreaza cu codul penal adica cel de la economic cu infr. economice, cel de la rural cu infr. silvice si piscicole, etc, cel de la rutiera doar cu ordonanta si regulamentul....pe oamenii astia niciodata nu o sa-i vezi slab pregatiti decat poate la inceputul carierei lor.
in schimb politistul de la OP, trebuie sa stie legea 61, apoi regimul cainilor periculosi, legea cu evidenta persoanelor, regimul circulatiei, legea 333 cu paza, legea 12 cu comertul, si inca alte gramada de legi care prevad sanctionarea contraventionala....si cireasa de pe tort trebuie sa cunoasca si codul penal si de procedura penala. ei bine, acest politist de la OP o sa cunoasca 2-3 legi de care se loveste mai des si pe restul le va ignora sau le va lectura din cand in cand. iar cand vine omu cu o problema mai deosebita la politistul de la Op e normal ca acel om sa se scarpine putin dupa ureche.

si da, admit ca exista si specimene care nu cunosc toata legea 61, sau habar n-au diferenta intre perchezitie si control. dar ...

cat despre coruptibilitate...suntem oameni toti si atata timp cat vor exista oameni care sunt dispusi sa plateasca la negru pentru greselile lor vor exista si oameni corupti in toate bransele societatii.

#129
madman2711

madman2711

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,134
  • Înscris: 18.12.2003
Dpdv legal te poate perchezitiona daca i se pare ca ai un comportament suspect
La masina poate insa trebuie sa existe indicii in ceea ce priveste presupusa infractiune

#130
gekkado

gekkado

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 824
  • Înscris: 25.09.2007

 ortega, on 1st January 2012, 21:16, said:

Eu cred ca o persoana cu constiinta curata si care n-are nimic de ascuns nu e atat de deranjata ca arunca politistul o privire in portbagaj
Din cauza unui astfel de mod de gandire am ajuns prostii Europei si sclavi in propria tara. Atata vreme cat ti-ai vazut de treaba si nu ai gresit cu nimic ce sa caute ala la tine in portbagaj? Ca asa vrea el? Abuzurile astea sunt dovezi crase de incompetenta a politailor care, nefiind in stare sa-si faca meseria asa cum trebuie apeleaza la aceste tactici de "hai sa-i scotocim pe toti poate iese ceva". Ei sunt prosti, dar noi suntem si mai prosti ca acceptam toate astea.

#131
MembruAnonim

MembruAnonim

    MembruAnonim

  • Grup: Banned
  • Posts: 398,284
  • Înscris: 08.10.2015
Dispoziția I.G.P.R nr. 643/2005
IV. DESCRIEREA PROCEDURII



1. Legitimarea și stabilirea identității unei persoane reprezintă măsuri polițienești cu caracter preventiv, ce constă în solicitarea și verificarea actului de identitate sau a
altor documente de legitimare, pentru a i se cunoaște datele de stare civilă, cetățenia, domiciliul ori reședința.

2. Polițistul ia măsura legitimării atunci când:

a) persoanele încalcă dispozițiile legale;
B) există indicii temeinice că persoanele pregătesc sau au comis o faptă ilegală;
c) persoanele sunt suspecte (după comportament, bagaje, îmbrăcăminte, locul unde se află, creează suspiciuni în rândul polițiștilor aflați în misiune);
d) persoanele pot da lămuriri în legătură cu fapte sau alte aspecte care prezintă interes pentru rezolvarea sarcinilor de serviciu de către polițiști;
e) persoana solicită intrarea într-un perimetru legal restricționat.
f) persoana legitimata este folosita ca martor asistent in procesul penal.
========================================================
   Asta este legea romana.Cum o interpretati e la latitudinea fiecaruia.
   Apropo de legitimare, sa va povestesc ce a patit sotia mea,persoana de 1.62 m si 50 kg,in statia CFR Baia Mare,ieri 13 februarie 2012,aproximativ orele 17.00.Ea mergea la sora-sa,care locuieste pe str. Garii 16,in caz ca va intrebati ce cauta pe la gara.
    Se intalneste cu o amica de cand era fata,nu stiu exact de unde o cunoaste:fosta vecina,fosta colega,etc.Amica asta a ei ca si culoare de ten e putin diferita de o plita,dar numai putin.Adica e neagra ca un african.Nevasta-mea e alba ca laptele,cum se spune,la ten.Si se hotarasc sa bea o cafea la botu` calului,respectiv pahar de plastic cum e moda prin toate garile,la unul din chioscurile ce abunda in zona.La un moment dat se trezesc amandoua prinse de par,da` prinse hotarat,si trase/târâte in biroul politiei TF,unde li s-a cerut sa inapoieze banii unui tip,care reclamase ca i s-au furat cateva sute de lei prin zona.Bineinteles ca ele n-au avut ce bani sa restituie asa ca "domnul" politist le-a lovit la palma cu bâta de basseball,pe sotie o data,destul cat sa se pise pe ea,pe ailalta de mai multe ori,tot pana s-a pisat pe ea.Apoi le-a obligat sa se dezbrace la chilot si sutien.Intre timp o suna sora-sa,ingrijorata ca sotia intarzie.Politistul ii interzice sa raspunda la telefon.Bineinteles in tot acest timp a urlat la ele,ceea ce inseamna tortura psihica.In respectivul birou TF mai era un politist care la sfarsit a spus:"Bine ca nu v-am batut eu nevinovate".Eu de aici inteleg ca ei obisnuiesc sa faca anchete cu bâta,si o fac prin rotatie.
    Aproximativ pe la 20.30 ajung de la seral acasa si aflu.Sun la 0262-207919,numar gasit pe net,si-mi raspunde un politist.Ma prezint,spun ce-a patit sotia si cer numele ,gradul si functia domnului care a batut 2 femei in acea dupa-masa.Nu imi raspunde la subiect si insista ( repeta de 3 ori):" Imi cer scuze in numele colegului".Eu de aici am inteles ca s-a raspandit vestea si ca se stiu cu musca pe caciula.Insist sa stiu cine mi-a batut sotia si imi spune ca azi,in 14.februarie intra la orele 07 in tura "domnul" Bura.Mai mult sa-l pici cu ceara nu voia sa-mi spuna.
    Azi,dupa ce se lumineaza,merg sa dau fata cu viteazul.M-am documentat pe net si am stabilit ca a incalcat urmatoarele din LEGEA Nr. 360 din 6 iunie 2002 privind Statutul polițistului:
ART. 4
(1) Polițistul este obligat să respecte drepturile și libertățile fundamentale ale omului, Constituția și legile țării, jurământul de credință față de România, prevederile regulamentelor de serviciu și să îndeplinească ordinele și dispozițiile legale ale șefilor ierarhici privind activitatea sa profesională.
(2) Polițistul răspunde, în condițiile legii, pentru modul în care își execută atribuțiile de serviciu

ART.43
c) să folosească forța, altfel decât în condițiile legii;
d) să provoace unei persoane suferințe fizice ori psihice cu scopul de a obține de la această persoană sau de la o terță persoană informații sau mărturisiri, de a o pedepsi pentru un act pe care aceasta sau o terță persoană l-a comis ori este bănuită că l-a comis, de a o intimida sau de a face presiuni asupra ei ori asupra unei terțe persoane;


ART. 55
Încălcarea de către polițist, cu vinovăție, a îndatoririlor de serviciu angajează răspunderea sa disciplinară, materială, civilă sau penală, după caz.

ART. 57
Constituie abateri disciplinare, dacă nu au fost săvârșite în astfel de condiții încât, potrivit legii penale, să fie considerate infracțiuni, următoarele fapte săvârșite de polițist, comise cu vinovăție:
a) comportarea necorespunzătoare, în serviciu, familie sau în societate, care aduce atingere onoarei, probității profesionale a polițistului sau prestigiului instituției;
........
d) depășirea atribuțiilor de serviciu ori lipsa de solicitudine în relațiile cu cetățenii;


Codul de procedura penala.

Art. 106:  Efectuarea perchezitiei corporale
(1) Perchezitia   corporala   se   efectueaza   de   organul   judiciar   care   a   dispus-o,   cu respectarea dispozitiilor art. 104 alin. 1, sau de persoana desemnata de acest organ.
(2) Perchezitia   corporala   se   face   numai   de   o   persoana   de   acelasi sex cu cea perchezitionata.

Constitutia Romaniei

ARTICOLUL 22 - Dreptul la viata si la integritate fizica si psihica
(1) Dreptul la viata, precum si dreptul la integritate fizica si psihica ale persoanei sunt garantate.
(2) Nimeni nu poate fi supus torturii si nici unui fel de pedeapsa sau de tratament inuman ori degradant.
=======================================================================
ARTICOLUL 23 - Libertatea individuala
(1) Libertatea individuala si siguranta persoanei sunt inviolabile.
(2) Perchezitionarea, retinerea sau arestarea unei persoane sunt permise numai in cazurile si cu procedura prevazute de lege.


    In completarea povestii SF spune sotia ca reclamantul a fost intrebat de unde a avut banii si a raspuns:"-Am vândut fier vechi"; "-De unde ai avut fierul?""-L-am furat".La raspunsul asta,acelasi politist viteaz i-a dat o palma tipului de i-a sarit caciula,apoi l-a dat afara.
    De ce scriu asta aici? Nu stiu sigur,probabil sa il cunoasca eternitatea pe viteaz.Poate sunt printre voi care activeaza in domeniu si ma pot sfatui cum alcatuiesc o plângere la: IPJ Maramures, Ministerul Administratiei si Internelor.
     In incheiere va multumesc daca ati citit,astept sfaturi pertinente si rog sa se abtina de la replici de genul" ai scris gresit,asa se scrie corect!"Am doar 8 clase si acum ma chinui cu liceul.

PS.Sotia are 28 ani,suntem casatoriti de 7 luni dar am trait in concubinaj 9 ani.

Edited by sloimi, 14 February 2012 - 05:53.


#132
silesax

silesax

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 47,162
  • Înscris: 15.10.2009
fa reclamatii la superiori omule...asa se intimpla cind trec multi prosti prin scoala de politie.

#133
VipeR85

VipeR85

    Il Magnifico

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,663
  • Înscris: 13.12.2006

 sloimi, on 14th February 2012, 05:44, said:

De ce scriu asta aici? Nu stiu sigur,probabil sa il cunoasca eternitatea pe viteaz.Poate sunt printre voi care activeaza in domeniu si ma pot sfatui cum alcatuiesc o plângere la: IPJ Maramures, Ministerul Administratiei si Internelor.
     In incheiere va multumesc daca ati citit,astept sfaturi pertinente si rog sa se abtina de la replici de genul" ai scris gresit,asa se scrie corect!"Am doar 8 clase si acum ma chinui cu liceul.

PS.Sotia are 28 ani,suntem casatoriti de 7 luni dar am trait in concubinaj 9 ani.
:confuzzled:  la ora 5:44 dimineatza tu stai pe net sa ne povestesti povesti SF? in loc sa fi la spital sa iei sotiei adeverinta medicala pentru leziunile suferite, sau te-ai trezit de dimineatza sa cauti un avocat bun in speranta ca vor iesi ceva bani de pe militieni?

ai 28 de ani, doar 8 clase, te chinui cu liceul...siiiii..................cunosti legea mai bine ca un avocat, stii sa cauti pe net numere de telefon. sincere felicitari. dar mai bine puteai sa suni la 112 si iti spuneau aia cine a fost de serviciu si te si inregistrau cu plangerea pentru abuz in serviciu.

si scuza-ma dar e defect profesional: tu ai 28 de ani si acum faci liceul, nevasta-ta are o prietena "africana"...te cam invarti in cercuri selecte.

acum: NU TU FACI PLANGERE ci nevasta-ta daca doreste bineinteles. indicat ar fi sa aibe si certificat medico-legal care sa ateste ca a fost batuta, un martor cu ce s-a intamplat in gara si fugutza la sectia de militie din oras. acolo iti va inregistra reclamatia un politist de la judiciar. mai departe iti spune ala ce se va intampla.

 silesax, on 14th February 2012, 06:33, said:

fa reclamatii la superiori omule...asa se intimpla cind trec multi prosti prin scoala de politie.
puterea corupe...indiferent unde lucrezi sau cate clase ai.

si asa ca idee, la ce examene se dau pentru intrare in scolile de politie nu prea cred ca intra prosti pe acolo.

#134
zile_san

zile_san

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,679
  • Înscris: 10.10.2011
sloimi,indiferent cate clase ai(sau nu) eu am inteles tot ce ai scris si probabil si restul.important e ca ai vrut sa scrii ceva si ai facut-o foarte coerent.acum,acel politist a comis infractiunea de purtare abuziva (art.250 cod penal ) cu 2 forme de calificare:intrebuintarea de expresii jignitoare si lovirea sau alte acte de violenta.acum tu trebuie sa mergi sa faci o plangere la politie si sa astepti sa vezi ce se intampla.prin modul in care s-a comportat rezulta un concurs de infractiuni(asta nu te intereseaza pe tine dar ii intereseaza pe procurori,deci va fi cercetat pentru 2 fapte.)sanctiunea este pedeapsa inchisorii de la o luna la 1 an sau amenda pentru jigniri si inchisoarea de la 6 luni la 3 sau amenda pentru lovirea sau alte violente.in cazul in care organul de cercetare penala constata aceste aspecte acel politist oricum nu va primi inchisoare(sunt prea mici limitele de pedeapsa) dar risca o amenda plus cu siguranta va fi sanctionat si de superiori.te sfatuiesc si sa obtii un certificat medico-legal(e foarte bun ca si proba)


LE: in plangerea pe care o faci sa scrii si ca a fost de fata un coleg de al politistului (sa ai un martor in plus,chiar daca e de partea politiei el va fi intrebat si rugat sa dea o declaratie)

pentru mai multe informatii despre ce trebuie sa contina o plangere si cum trebuie sa arate intra aici http://www.romaniacu...denunt-1041.htm

iti recomand sa mergi la un avocat,chiar si stagiar(nu e avocat definitiv) pentru ca nu e o cauza foarte grea si au tarifele mult mai mici.ce poti sa obtii in cel mai bun caz este sanctionarea acelui agent nicidecum despagubiri si alte sume fabuloase (nu suntem in USA :) )

Edited by zile_san, 14 February 2012 - 08:47.


#135
VipeR85

VipeR85

    Il Magnifico

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,663
  • Înscris: 13.12.2006

 zile_san, on 14th February 2012, 08:40, said:

.te sfatuiesc si sa obtii un certificat medico-legal(e foarte bun ca si proba)
cred ca ti-a dat raspunsul mai jos:

 sloimi, on 14th February 2012, 07:44, said:

La spital nu ai ce sa cauti decat daca vrei sa stai la urgenta 2-3 ore minim pana te intreaba careva de sanatate.Medicul legist incepe dimineata dupa 9.00 programul si costa 38 lei certificatul.Stiu ce trebuie sa fac si spre deosebire de tine stiu mai ales cand sa fac.

el stie domle ce sa faca...dar totusi intreaba pe forumuri  :naughty:
n-ai ce sa faci cu un certificat medico-legal scos a doua zi de la producerea evenimentului pentru ca doctorul nu-ti spune ora si minutul la care a aparut vanataia. si ce-l opreste pe procuror/judecator sa creada ca ai luat bataie in alt loc si alt timp decat ce declari tu? mda...sunt lamurit ca stii si ce si cand sa faci

 sloimi, on 14th February 2012, 07:44, said:

Nu cunosc legea dar stiu ca google iti raspunde la orice intrebare daca o formulezi corect.

:console: nu stii sa forumulezi intrebarea corect despre cum se face o plangere de intrebi pe forum? uite...colegu forumist de mai sus a stiut sa formuleze bine...si nea gooogu i-a raspuns  :coolspeak:


 sloimi, on 14th February 2012, 07:44, said:

La sectia de politie din oras nu am ce sa caut,poate la Inspectoratul de Politie al judetului.
hai sa iti dau un raspuns pertinent cu toate ca sunt convins ca tu le stii pe toate si mai ales cand sa le faci....cauta in codul de procedura penala ce trebuie sa contina o plangere, de acolo nu e grea formularea. si n-am chef acu sa caut dar presupun ca stii tu sa il intrebi pe nea gogu unde scrie ca trebuie sa depui plangerea in mod ierarhic. daca ala e de la TF, superiorul lui e la politia municipala si de regula e unul din adjunctii sefului de politie. la ala te duci, iar sefu te trimite la un judiciarist. judiciaristu face actele, sefu pune rezolutia si daca e cazul trimite mai departe la parchet.  daca faci plangerea la parchet o sa ti-o trimita inapoi ca n-ai adresat-o cui trebuie. de la IPJ la fel, te va trimite la politia municipala.

 zile_san, on 14th February 2012, 08:40, said:

acel politist a comis infractiunea de purtare abuziva (art.250 cod penal ) cu 2 forme de calificare:intrebuintarea de expresii jignitoare si lovirea sau alte acte de violentaprin modul in care s-a comportat rezulta un concurs de infractiuni(asta nu te intereseaza pe tine dar ii intereseaza pe procurori,deci va fi cercetat pentru 2 fapte.)sanctiunea este pedeapsa inchisorii de la o luna la 1 an sau amenda pentru jigniri si inchisoarea de la 6 luni la 3 sau amenda pentru lovirea sau alte violente.in cazul in care organul de cercetare penala constata aceste aspecte acel politist oricum nu va primi inchisoare(sunt prea mici limitele de pedeapsa) dar risca o amenda plus cu siguranta va fi sanctionat si de superiori.

vorbisi ca un adevarat avocat care n-are clienti. de unde stii ca "a comis" ? ai fost de fata? nu stiam ca s-a scos prezumptia de nevinovatie. si ultima data cand am verificat cel care face plangerea trebuie sa demonstreze ca e adevarat ce spune. in situatia de fata, nu prea vad cum avand in vedere ca in sediul TF pun pariu ca n-a avut martori iar omu nu e dornic sa stea la spital sa-si ia adeverinta  desi nevasta-sa a luat bataie.

si alta chestie, de unde ai scos tu concurs de infractiuni??? e doar purtare abuziva. si e articolul 296 din codul penal. citeste articolul 37 si vei afla ce inseamna concursul de infractiuni si mai ales cum se pedepseste concursul de infractiuni.


ps: poate ai sa primesti mai multe raspunsuri pertinente de pe www.politisti.ro  forumul militienilor. poate aia stiu cum se face o plangere si ce e de facut in cazul tau

Edited by VipeR85, 14 February 2012 - 14:08.


#136
zile_san

zile_san

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,679
  • Înscris: 10.10.2011
viper nu sunt avocat si nici nu stau sa ma contrazic cu tine pe forum.asa e cum ai zis tu!ai perfecta dreptate!




art.296 CP : "inselaciunea la masuratoare..." mda
art.37  CP :  "recidiva in cazul persoanjei fizice..." speechless
prezumtia de nevinovatie eventual.prezumPtia e in alta limba

Edited by zile_san, 14 February 2012 - 19:56.


#137
sebannu1

sebannu1

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 723
  • Înscris: 09.01.2010

 VipeR85, on 14th February 2012, 14:06, said:

vorbisi ca un adevarat avocat care n-are clienti. de unde stii ca "a comis" ? ai fost de fata? nu stiam ca s-a scos prezumptia de nevinovatie. si ultima data cand am verificat cel care face plangerea trebuie sa demonstreze ca e adevarat ce spune. in situatia de fata, nu prea vad cum avand in vedere ca in sediul TF pun pariu ca n-a avut martori iar omu nu e dornic sa stea la spital sa-si ia adeverinta  desi nevasta-sa a luat bataie.


ps: poate ai sa primesti mai multe raspunsuri pertinente de pe www.politisti.ro  forumul militienilor. poate aia stiu cum se face o plangere si ce e de facut in cazul tau


Faci pariu ca nu trebuie sa demonstreze partea vatamata vinovatia politistului???Asta e treaba anchetatorilor nu a partii vatamate!
Faci o confuzie intre civil si penal!
Pe respectivul forum numai incercari de musamalizare si inducere in eroare poti gasi,asa ca nu este relevant ce poate afla acolo.
In alta ordine de idei plangerea impotriva unui politist se face la parchet nicidecum la politie.

#138
VipeR85

VipeR85

    Il Magnifico

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,663
  • Înscris: 13.12.2006

 sebannu1, on 14th February 2012, 21:51, said:

Faci pariu ca nu trebuie sa demonstreze partea vatamata vinovatia politistului???Asta e treaba anchetatorilor nu a partii vatamate!
Faci o confuzie intre civil si penal!
Pe respectivul forum numai incercari de musamalizare si inducere in eroare poti gasi,asa ca nu este relevant ce poate afla acolo.
In alta ordine de idei plangerea impotriva unui politist se face la parchet nicidecum la politie.
1. fac pariu ca partea vatamata trebuie sa aduca dovezi in sprijinula firmatiilor pe care le face...mai pe scurt sa demonstreze ca e parte vatamata. asa orice terchea berchea de pe strada poate sa se duca la politie sa faca reclamatie pentru ce ii trece lui prin minte. exista si infractiunea de "denunt calomnios".  partea anchetatorilor e sa administreze probele propuse de partea vatamata, sa caute probe noi atat pentru partea vatamata cat si pentru infractor, si la final sa faca un referat cu cele constatate.

2. de ce fac confuzie inre civil si penal?

3.  cu forumul ala nu te pot contrazice. am fost banat de vreo 5 ori acolo, doar ca le-am zis verde in fata adevarul

4. in alta ordine de idei plangerea impotriva politistului se face la superiorul lui, la politie. si hai ca ma repet ca vad ca n-ai citit postul meu de mai sus: daca reclamatia impotriva politistului se dovedeste a fi falsa? daca se dovedeste ca e o abatere disciplinara care nu necesita implicarea procurorului???? risti sa faci o reclamatie si apoi sa fi tarat prin judecata pentru denunt calomnios?  reclamatia se face la superiorul politistului. acesta pune o rezolutie si o trimite la corpul de control intern, unde un judiciarist va verifica daca plangerea e intemeiata, va verifica ce probe exista si pe cine indica vinovat, apoi va pune o rezolutie. seful politiei municipale, in functie de rezolutie va decide daca e cazul sa sesizeze parchetul de pe langa tribunal. daca faci reclamatie impotriva politistului la parchet acesta o va trimite inapoi ca nu e corect adresata.

#139
MembruAnonim

MembruAnonim

    MembruAnonim

  • Grup: Banned
  • Posts: 398,284
  • Înscris: 08.10.2015
Viper85,te rog spune-ne sincer ce grad ai?
Plangerea se poate face si verbal,organul care te asculta fiind obligat s-o puna pe hartie si s-o trimita la cine e de competenta.
Plangerea se poate face si de sot pentru sotie sau invers.Am facut eu plangerea ca sa pot fi de fata la recunoasterea bulangiului.Plangerea se poate face si de copiii majori pentru parintii lor.
Nu,plangerea contra unui politist care foloseste forta,tortura,tortura psihica nu se ancheteaza de politie ci de parchet.Intr-adevar,in paralel cu ancheta se face si cercetare disciplinara.
Ce v-am zis mai sus am aflat si eu de la procuror.
Viper85,nu te obosi sa mai ma sperii ca nu ma tem nici de politie nici de jandarmi si nici de puscarie.
Eu nu sunt sotia si nici nu sunt ceva fecior crescut in vitrina de parinti.Chiar am fost dus la psihiatrie de politie pentru ca nu mi-e frica de ei si am vrut sa-i transez oleaca cu securea.Jandarmii m-au brutalizat si cu certificatul medico-legal de 5-6 zile in mana la adjunctul jandarmilor in birou se rugau de mine sa nu ajunga povestea la ziare sau tv-urile locale.Adjunctul sefului mare mai lipsea putin sa-i scuipe pe aia,le-a zis c-au facut de rusine haina udata de sangele atator romani.De puscarie iar nu ma tem ca o cunosc pe dinauntru.Deci,Viper85,eu te inteleg ca ma urasti deoacere nu merg cu turma si nu ma inchin la voi pe piedestalul unde v-au urcat guvernantii actuali.Pacat de aia care cred in uniforma si au ales s-o slujeasca si sa ne slujeasca,unul ca tine si unul ca agentul Burian Bogdan de cac? pe uniforma,pe statut,pe juramant si nu in ultimul rând,pe noi.
Eu o sa mai intru aici doar cu scan-ul de pe sentinta sau NUP.Poti sa ma faci cum vrei in continuare,prost,mincinos,las,etc.Eu iti doresc numai ca cineva ruda de gradul I sa fie batuta si umilita,poate atunci o sa intelegi cum poate omul sa nu doarma noaptea si sa stea pe net.
Multumesc pentru sugestii celorlalti si pentru sfaturi.

PS.Chiar daca primeste NUP ii ramane in dosarul profesional ca a fost cercetat si pentru ce.Asta daca sunt pesimist si il fac scapat,dar nu cred.

Edited by sloimi, 15 February 2012 - 16:23.


#140
VipeR85

VipeR85

    Il Magnifico

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,663
  • Înscris: 13.12.2006

 sloimi, on 15th February 2012, 16:17, said:

Viper85,te rog spune-ne sincer ce grad ai?
Plangerea se poate face si verbal,organul care te asculta fiind obligat s-o puna pe hartie si s-o trimita la cine e de competenta.
Plangerea se poate face si de sot pentru sotie sau invers.Am facut eu plangerea ca sa pot fi de fata la recunoasterea bulangiului.Plangerea se poate face si de copiii majori pentru parintii lor.
Nu,plangerea contra unui politist care foloseste forta,tortura,tortura psihica nu se ancheteaza de politie ci de parchet.Intr-adevar,in paralel cu ancheta se face si cercetare disciplinara.
Ce v-am zis mai sus am aflat si eu de la procuror.
daca iti spun ce grad am...va trebui sa te omor  :console:

ce te face sa crezi ca daca ai facut tu plangerea, si nu esti parte implicata, o sa fi de fata la recunoasterea bulangiului??? tu ce sa recunosti? citeste cum se face recunoasterea in primul rand.

 sloimi, on 15th February 2012, 16:17, said:

Chiar am fost dus la psihiatrie de politie pentru ca nu mi-e frica de ei si am vrut sa-i transez oleaca cu securea.Jandarmii m-au brutalizat si cu certificatul medico-legal de 5-6 zile in mana la adjunctul jandarmilor in birou se rugau de mine sa nu ajunga povestea la ziare sau tv-urile locale.Adjunctul sefului mare mai lipsea putin sa-i scuipe pe aia,le-a zis c-au facut de rusine haina udata de sangele atator romani.De puscarie iar nu ma tem ca o cunosc pe dinauntru.
:console: te compatimesc sincer

 sebannu1, on 15th February 2012, 15:03, said:

1 Sarcina administrarii probelor art 65 CPP

Art. 65. - Sarcina administrarii probelor in procesul penal revine organului de urmarire penala si instantei de judecata.

Urmarirea penala se efectueaza, in mod obligatoriu, de catre procuror, in cazul infractiunilor prevazute in art. 250

Cercetarea disciplinara se face de superior,cea [u]penala
se face de procuror.Cred ca textul de lege de mai sus este destul de clar.
:notangel:  tot nu vad ce confuzie am facut. am spus si eu clar ca organele de cercetare doar administreaza probele. probe care trebuie aduse de partile implicate.

pana la inceperea urmaririi penale e cale lunga...de la plagere pana la inceperea urmarii penale cercetarea poate fi facuta si de organele de cercetare judiciara ale politiei sub supravegherea procurorului.

si ce e cu disciplinaru si cu penalu??? mai citeste odata postul meu..faci plangere la politie, sefu politiei dispune cercetarea prealabila. daca in cadrul cercetarii prealabile se constata fapte de natura penala se suspenda cercetarea si se trimit actele la parchetul de pe langa tribunal unde le va cerceta un procuror(sau va delega pe cineva) care va incepe sau nu urmarirea penala.

#141
zile_san

zile_san

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,679
  • Înscris: 10.10.2011
si io am vrut sa zic ca viper e caschetar dupa ce avioane scrie:))  in alta ordine de idei,sloimi bine ai facut si succes in continuare.

Edited by zile_san, 15 February 2012 - 18:01.


#142
sebannu1

sebannu1

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 723
  • Înscris: 09.01.2010

 VipeR85, on 15th February 2012, 17:12, said:

:notangel:  tot nu vad ce confuzie am facut. am spus si eu clar ca organele de cercetare doar administreaza probele. probe care trebuie aduse de partile implicate.


Deci victima/victimele trebuie sa angajeze un detectiv particular,sa stranga probe,sa ia declaratii,sa aduca martori,eventual si ceva inregistrari audio/video sau interceptari telefonica/ambientale si dupa toate astea sa le prezinte anchetatorilor in vederea administrarii??

Nu stiu ce intelegi prin administrare de porbe dar :

Art. 202: Rolul activ al organului de urmarire penala

(1) Organul de urmarire penala este obligat sa stranga probele necesare pentru aflarea adevarului si pentru lamurirea cauzei sub toate aspectele, in vederea justei solutionari a acesteia. Organul de urmarire aduna probele atat in favoarea, cat si in defavoarea invinuitului sau inculpatului

Referitor la confuzie,numai in dreptul civil reclamantul este obligat sa-si dovedeasca afirmatiile, nu si in penal.

#143
VipeR85

VipeR85

    Il Magnifico

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,663
  • Înscris: 13.12.2006

 sebannu1, on 15th February 2012, 18:44, said:

Deci victima/victimele trebuie sa angajeze un detectiv particular,sa stranga probe,sa ia declaratii,sa aduca martori,eventual si ceva inregistrari audio/video sau interceptari telefonica/ambientale si dupa toate astea sa le prezinte anchetatorilor in vederea administrarii??

Nu stiu ce intelegi prin administrare de porbe dar :

Art. 202: Rolul activ al organului de urmarire penala

(1) Organul de urmarire penala este obligat sa stranga probele necesare pentru aflarea adevarului si pentru lamurirea cauzei sub toate aspectele, in vederea justei solutionari a acesteia. Organul de urmarire aduna probele atat in favoarea, cat si in defavoarea invinuitului sau inculpatului

Referitor la confuzie,numai in dreptul civil reclamantul este obligat sa-si dovedeasca afirmatiile, nu si in penal.
bun...ma duc la politie sa reclam ca un individ de pe strada m-a batut. ce porbe strange "organu"???

ce am inrosit e cea mai mare idiotenie pe care ai putut sa o scrii vreodata. revin si mai scriu odata: exista infractiunea de denunt calomnios. si ori ca e civil ori ca e penal, mai intai trebuie sa ai minime dovezi atunci cand faci plangerea...de restul se ocupa "organu". asa ca idee..te duci la politie si reclami ca ai fost talharit desi sa zicem ca n-ai patit nimic. nu cumva trebuie sa si aduci ceva dovezi ca politistul sa te creada ca ai fost talharit? sa zicem ceva vanatai, o poseta rupta, o haina rupta, un martor de pe strada...in cel mai bun caz la o reclamatie care se dovedeste a fi falsa iei o amenda contraventionala la lg 61...si in cel mai fericit caz te pricopsesti cu dosar penal pentru fals in declaratii.  Plângerea trebuie să conțină: numele, prenumele, calitatea și domiciliul petiționarului, descrierea faptei care formează obiectul plângerii, indicarea făptuitorului dacă este cunoscut și a mijloacelor de probă

 zile_san, on 15th February 2012, 17:59, said:

si io am vrut sa zic ca viper e caschetar dupa ce avioane scrie:))  in alta ordine de idei,sloimi bine ai facut si succes in continuare.
:console: las ca ai tu fain in baie

niciodata n-am ascuns ca sunt politist. :notangel:

#144
sebannu1

sebannu1

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 723
  • Înscris: 09.01.2010

Quote

bun...ma duc la politie sa reclam ca un individ de pe strada m-a batut. ce porbe strange "organu"???
Declaratia ta de exemplu este un mijloc de proba(daca se dovedeste a fi reala).Declaratia faptuitorului. Certificatul medico-legal....etc.

Quote

ce am inrosit e cea mai mare idiotenie pe care ai putut sa o scrii vreodata.

Fiecare are dreptul la o parere,fie ca este fundamentata sa nu.

Quote

si ori ca e civil ori ca e penal, mai intai trebuie sa ai minime dovezi atunci cand faci plangerea...de restul se ocupa "organu". asa ca idee..te duci la politie si reclami ca ai fost talharit desi sa zicem ca n-ai patit nimic. nu cumva trebuie sa si aduci ceva dovezi ca politistul sa te creada ca ai fost talharit? sa zicem ceva vanatai, o poseta rupta, o haina rupta, un martor de pe strada.
Pai unde scrie ca trebuie sa te creada pe cuvant politistul/procurorul/judecatorul??Parca in dreptul penal roman cauza se solutioneaza  pe baza de probe nu pe prezumtii!

Quote

Plângerea trebuie să conțină: numele, prenumele, calitatea și domiciliul petiționarului, descrierea faptei care formează obiectul plângerii, indicarea făptuitorului dacă este cunoscut și a mijloacelor de probă
Nu prea stii ce inseamna mijloc de proba,si ca nu este echivalent cu proba in sine!



Quote

niciodata n-am ascuns ca sunt politist. :notangel:

Daca ai aceasta calitate,sincer ii compatimesc pe cei care au de-a face cu tine!

Anunturi

Chirurgia spinală minim invazivă Chirurgia spinală minim invazivă

Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical.

Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate