Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Blocare google chrome cu master p...

sfat achizitie telefon pana in 20...

Stoc Smart CAM TV

Ce corzi de chitara sa cumpar?
 Galaxy A54 compass defect?

Cum conectez un switch WIFI la 60...

Cumparare AC Gree [Buget maxim 30...

Telekom
 Ce e aratarea asta ?

Probleme timonerie schimbator sau...

Numar strada gresit in contractul...

Centrala Ariston Cares Premium 24...
 La multi ani @Klasse!

La multi ani @shmecherul!

pareri ipad 6-2018- flip

Cum au aparut supermarketurile in...
 

bogatii nu intra in RAI ?

- - - - -
  • This topic is locked This topic is locked
113 replies to this topic

#55
zexelica

zexelica

    Nebisericos relaxat

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 36,859
  • Înscris: 30.01.2007

 innorogue, on 24th June 2009, 00:04, said:

Adica cei ce, auzind cuvantul lui Moise, nu au ascultat si nu L-au vazut pe Insusi Mantuitorul, caci El, venind, nu a fost primit; ei ziceau ca sunt iudei, in numele lui Moise si lui Avraam, dar pe insusi Fiul Celui care pe cei doi ii alesese, ei nu l-au recunoscut. Pentru aceea a spus Mantuitorul "voi lua imparatia lui Dumnezeu de la voi, si o voi da paganilor", care vor aduce roada. Caci cum judeci tu acum, judecau iudeii care l-au primit pe Moise, si neascultandu-i cuvantul, doar auzindu-l fara sa caute sa-l inteleaga cu inima, L-au rastignit pe Insusi Mantuitorul, pentru un nume fals de Moise.
Se pare ca studiul Scripturii nu este pasiunea ta, ci doar cititul explicatiilor bisericesti. Iudeii sunt definiti de Scriptura:

Galateni 3

29Și dacă sînteți ai lui Hristos, sînteți ,,sămînța`` lui Avraam, moștenitori prin făgăduință.

Romani 2

28Iudeu nu este acela care se arată pe dinafară că este Iudeu; și tăiere împrejur nu este aceea care este pe dinafară, în carne.

29Ci Iudeu este acela care este Iudeu înlăuntru; și tăiere împrejur este aceea a inimii, în duh, nu în slovă; un astfel de Iudeu își scoate lauda nu dela oameni, ci dela Dumnezeu.

Tu nici macar nu ai avut curiozitatea sa studiezi ce inseamna iudeu, ci doar comentezi istoric ce au facut iudeii Israelului fizic. Iudeu ineamna salvat. Cum se dau toti din biserici care se bizuie pe o fapta de-a lor: botez cu apa, alegere, etc....... Si Dumnezeu le spune ca nu sunt.

#56
SKIORUL

SKIORUL

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 402
  • Înscris: 20.03.2009
mai crestini !  dumnezeu e dragoste .  faceti un mic efort si meditati la asta .  ca sa fiti una cu el, cum ar trebui sa fiti unii cu altii ? '' acum dar raman aceste trei :credinta ,nadejdea si dragostea ;DAR CEA MAI MARE DINTRE ELE ESTE DRAGOSTEA ""  si 'dragostea acopera totul ...'

#57
Utanu

Utanu

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 382
  • Înscris: 06.09.2007
Bogații pot intra în paradis . Isus a continuat și a zis că la Dumnezeu tot este posibil. Spre exemplu dacă tânărul bogat îl urma pe Isus însemna ca un bogat a intrat în Regatul lui Dumnezeu.

Edited by Utanu, 11 November 2009 - 22:33.


#58
marxo

marxo

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 443
  • Înscris: 02.10.2009

 Utanu, on 11th November 2009, 22:32, said:

Bogații pot intra în paradis . Isus a continuat și a zis că la Dumnezeu tot este posibil. Spre exemplu dacă tânărul bogat îl urma pe Isus însemna ca un bogat a intrat în Regatul lui Dumnezeu.


Iov era bogat ...si Domnul l-a facut si mai bogat ! A intrat Iov in rai sau nu ? ......Si daca Domnul are ceva impotriva bogatilor dece vroia ....AUR ?   in templu la Ierusalim ! (Domnul Dumnezeu).

PS: Sa nu uitam Domnul nu iubeste ....comunisti ! Mai degraba .........etc.

Edited by marxo, 12 November 2009 - 02:20.


#59
aduntu

aduntu

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 66
  • Înscris: 23.11.2008
Sunt 2 tipuri de bogati.
1. Care au bogatie , dar nu se increde in ea. Daca intr-o zi pierde tot este linistit. Daca intr-o zi Domnul o cere inapoi, el o da.
2. Care se increde in bogatie.

Tanarul cela de care vorbiti mai sus. Isus nu vrea ca noi sa vindem tot ce avem si sa umblam fara nimic, dar Isus stia ca
pentru Tanarul bogat, bogatia era ca Dumnezeu. Era tot in ce se incredea el.

Daca mi-am pus increderea in aur, daca am zis aurului: "Tu esti nadejdea mea"; (Iov.31:24)

Apocalipsa lui Ioan 3
17. Pentruca zici: "Sant bogat, m'am imbogatit, si nu duc lipsa de nimic", si nu stii ca esti ticalos, nenorocit, sarac, orb si gol,
18. te sfatuiesc sa cumperi dela Mine aur curatit prin foc, ca sa te imbogatesti; si haine albe, ca sa te imbraci cu ele, si sa nu ti se vada rusinea goliciunii tale; si doftorie pentru ochi, ca sa-ti ungi ochii, si sa vezi.

Noi in aceasta viata trebuie sa cautam sa-l cunoastem pe Dumnezeu si sa ne imbogatim cu aurul LUI. (Comoara in cer.)

Uitativa ce spune PAVEL

Filipeni 4
12. Stiu sa traiesc smerit, si stiu sa traiesc in belsug. In totul si pretutindeni m'am deprins sa fiu satul si flamand, sa fiu in belsug si sa fiu in lipsa.

Omul in Isus poate sa traiasca si bogat si sarac.

29. Iata ce vreau sa spun, fratilor: de acum vremea s-a scurtat. Spun lucrul acesta, pentruca ceice au neveste, sa fie ca si cum n'ar avea;
30. cei ce plang, ca si cum n'ar plange; cei ce se bucura ca si cum nu s-ar bucura; cei ce cumpara, ca si cum n'ar stapani;
31. cei ce se folosesc de lumea aceasta, ca si cum nu s-ar folosi de ea; caci chipul lumii acesteia trece.

Adica nu trebuie sa facem din lucrurile pamantesti Dumnezei, dar ca si cum nu ar fi reala lumea, caci avem o lume in cer

Edited by aduntu, 12 November 2009 - 22:00.


#60
husand

husand

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,437
  • Înscris: 09.09.2009

 Utanu, on 11th November 2009, 22:32, said:

Bogații pot intra în paradis . Isus a continuat și a zis că la Dumnezeu tot este posibil. Spre exemplu dacă tânărul bogat îl urma pe Isus însemna ca un bogat a intrat în Regatul lui Dumnezeu.


A cui este aurul?

Hagai 2:8  Al Meu este argintul, și al Meu este aurul, zice Domnul oștirilor.  

Deuteronomul 8:13 când vei vedea înmulțindu-ți-se cirezile de boi și turmele de oi, mărindu-ți-se argintul și aurul, și crescându-ți tot ce ai, Deuteronomul 8:14 ia seama să nu ți se umfle inima de mândrie și să nu uiți pe Domnul, Dumnezeul tău, care te-a scos din țara Egiptului, din casa robiei;

Deuteronomul 8:17 Vezi să nu zici în inima ta: "Tăria mea și puterea mâinii mele mi-au câștigat aceste bogății."
Deuteronomul 8:18 Ci adu-ți aminte de Domnul, Dumnezeul tău, căci El îți va da putere să le câștigi, ca să întărească legământul încheiat cu părinții voștri prin jurământ,

noi santem doar administratori ai lui D-zeu.

Luca 16:10 Cine este credincios în cele mai mici lucruri, este credincios și în cele mari; și cine este nedrept în cele mai mici lucruri, este nedrept și în cele mari.
Luca 16:11 Deci, dacă n-ați fost credincioși în bogățiile (Grecește: Mamona.) nedrepte, cine vă va încredința adevăratele bogății?
Luca 16:12 Și dacă n-ați fost credincioși în lucrul altuia, cine vă va da ce este al vostru?


Ia cat ai nevoie si nu mai mult. Foloseste spre slava Domnului si nevoile lui.

Luca 12:15  Apoi le-a zis: Vedeți și păziți-vă de orice fel de lăcomie de bani; căci viața cuiva nu stă în belșugul avuției lui.  

Luca 16:13 Nici o slugă nu poate sluji la doi stăpâni; căci sau va urî pe unul și va iubi pe celălalt, sau va ține numai la unul și va nesocoti pe celălalt. Nu puteți sluji lui Dumnezeu și lui Mamona. (bogatiilor)"
Luca 16:14 Fariseii, care erau iubitori de bani, ascultau și ei toate lucrurile acestea, și își băteau joc de El.


Evrei 13:5  Să nu fiți iubitori de bani. Mulțămiți-vă cu ce aveți, căci El însuș a zis: Nicidecum n-am să te las, cu nici un chip nu te voi părăsi.  

Iov in adevar a fost bogat dar ce zice?

Psalmi 119:127  De aceea, eu iubesc poruncile Tale,mai mult de cît aurul, da, mai mult decît aurul curat:  

Ave aur dar nu era sub stapinirea lui.

Iov 31:16  Dacă n-am dat săracilor ce-mi cereau,dacă am făcut să se topească de plîns ochii văduvei,

Ferestete sa te imbogatesti
Domnul te va binecuvinta

Edited by husand, 20 November 2009 - 00:35.


#61
Utanu

Utanu

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 382
  • Înscris: 06.09.2007
Matei 6:19 Nu vă mai strângeți comori pe pământ, unde rod molia și rugina și unde sparg și fură hoții! 20 Mai degrabă, strângeți-vă comori în cer, unde nici molia, nici rugina nu rod și unde hoții nu sparg și nu fură. 21 Căci, unde este comoara ta, acolo va fi și inima ta.

Deși era bogat, comoara lui Iov era în cer.

#62
_raz_

_raz_

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 227
  • Înscris: 18.10.2009
daca e un bogatan care prin testament isi lasa averea la saraci....poate devine chiar sfant :D asta daca exista rai si iad....nu inteleg ce are de a face bogatia si dorinta unui trai fara lipsuri cu raiul si iadul.....dar in fine....fiecare crede ce vrea....:D daca ne-am lua dupa biblie....ar trebui sa fim toti cersetori....sa fim seriosi....eu chiar nu pot sa inteleg cum multi iau de buna cartea asta de basme numita : 'BIBLIE'....:D

iar preotii ortodocsi de ce poarta haine negre? ce simbolizeaza negrul? moartea nu? sau de ce trebuie sa fim seriosi si posomorati daca intram in biserica? eu chiar cred ca biserica si religia nu au nici o treaba cu Dumnezeul adevarat......
eu de cate ori am intrat in biserica chiar nu am simtit nimik...ma rugam dar parca totul era fals....totul parca era un teatru ieftin......popa,slujba,pupatul crucii si mainii preotului,impartasania etc.....in fine...sunt cam offtopic :D

#63
Utanu

Utanu

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 382
  • Înscris: 06.09.2007
Razvane Biblia este o carte adevărată plină de înțelepciune . Iată ce spune :

1 Timotei 6: 7 Pentru că noi n-am adus nimic în lume și nici nu putem să ducem ceva din ea. 8 Astfel, având hrană și acoperământ, vom fi mulțumiți cu acestea. 9 Însă cei care sunt hotărâți să fie bogați cad în ispită, în cursă și în multe dorințe nesăbuite și vătămătoare, care îi cufundă pe oameni în distrugere și în ruină. 10 Căci iubirea de bani este rădăcina a tot felul de rele, iar unii, râvnind la această iubire, s-au rătăcit de la credință și s-au străpuns peste tot cu multe dureri.

#64
zexelica

zexelica

    Nebisericos relaxat

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 36,859
  • Înscris: 30.01.2007

 Utanu, on 29th November 2009, 22:25, said:

Razvane Biblia este o carte adevărată plină de înțelepciune . Iată ce spune :

1 Timotei 6: 7 Pentru că noi n-am adus nimic în lume și nici nu putem să ducem ceva din ea. 8 Astfel, având hrană și acoperământ, vom fi mulțumiți cu acestea. 9 Însă cei care sunt hotărâți să fie bogați cad în ispită, în cursă și în multe dorințe nesăbuite și vătămătoare, care îi cufundă pe oameni în distrugere și în ruină. 10 Căci iubirea de bani este rădăcina a tot felul de rele, iar unii, râvnind la această iubire, s-au rătăcit de la credință și s-au străpuns peste tot cu multe dureri.
Nu are rost sa-ti citez din VT, unde nu gasesti oameni ai lui Dumnezeu fiind saraci, decat cativa.....

Problema e ca bisericile se preocupa de bunastarea MATERIALA in loc sa se ocupe de cea spirituala, de saracii acestei lumi, iubirea lor cea mare.....

Ecclesiast 2

26Căci El dă omului plăcut Lui înțelepciune, știință și bucurie; dar celui păcătos îi dă grija să strîngă și s'adune, ca să dea celui plăcut lui Dumnezeu! Și aceasta este o deșertăciune și goană după vînt.

Asta face Dumnezeu: le da grija pacatosilor sa adune. Cine e de la Dumnezeu se preocupa de propovaduire. Punct.

Luca 16

20La ușa lui, zăcea un sărac, numit Lazăr, plin de bube.

21Și dorea mult să se sature cu fărămiturile, cari cădeau de la masa bogatului; pînă și cînii veneau și -i lingeau bubele.

22Cu vremea săracul a murit; și a fost dus de îngeri în sînul lui Avraam. A murit și bogatul, și l-au îngropat.

Bunastarea materiala si sanatatea nu au legatura cu spiritul. Bisericile insa astra propovaduiesc: sanatate si bani, ce, deh, ce vrea omul nesalvat?

#65
daniel2007ro

daniel2007ro

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 78
  • Înscris: 27.03.2007
Diferenta dintre religia ortodoxa si credinta crestina autentica o gasiti pe www.adevar.3x.ro/forums/ la rubrica "Ce poate face un om pentru a avea o relatie adevarata cu Dumnezeu"

Edited by daniel2007ro, 28 January 2010 - 14:49.


#66
zexelica

zexelica

    Nebisericos relaxat

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 36,859
  • Înscris: 30.01.2007

 daniel2007ro, on 28th January 2010, 14:48, said:

"Ce poate face un om pentru a avea o relatie adevarata cu Dumnezeu"
NIMIC este raspunsul biblic.

#67
pamant

pamant

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,960
  • Înscris: 07.12.2009

 zexelica, on 29th January 2010, 02:25, said:

NIMIC este raspunsul biblic.

Sa respecte si sa implineasca voia LUI !

#68
zexelica

zexelica

    Nebisericos relaxat

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 36,859
  • Înscris: 30.01.2007
Am uitat proba:

Ioan 3

27Drept răspuns, Ioan i -a zis: ,,Omul nu poate primi decît ce -i este dat din cer.

Lipseste cuvantul OUDEN, adica NIMIC.......

ΚΑΤΑ ΙΩΑΝΝΗΝ 3

27απεκριθη ιωαννης και ειπεν ου δυναται ανθρωπος λαμβανειν ουδεν εαν μη η δεδομενον αυτω εκ του ουρανου

#69
pamant

pamant

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,960
  • Înscris: 07.12.2009
Zexologia noua disciplina al lui Satan de a scoate din context .

#70
anticristul

anticristul

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 992
  • Înscris: 11.01.2010

 zexelica, on 30th November 2009, 00:59, said:

Nu are rost sa-ti citez din VT, unde nu gasesti oameni ai lui Dumnezeu fiind saraci, decat cativa.....

Problema e ca bisericile se preocupa de bunastarea MATERIALA in loc sa se ocupe de cea spirituala, de saracii acestei lumi, iubirea lor cea mare.....

Ecclesiast 2

26Căci El dă omului plăcut Lui înțelepciune, știință și bucurie; dar celui păcătos îi dă grija să strîngă și s'adune, ca să dea celui plăcut lui Dumnezeu! Și aceasta este o deșertăciune și goană după vînt.

Asta face Dumnezeu: le da grija pacatosilor sa adune. Cine e de la Dumnezeu se preocupa de propovaduire. Punct.

Luca 16

20La ușa lui, zăcea un sărac, numit Lazăr, plin de bube.
...............................................................................
Si dupa ce ,cel placut lui Dumnezeu capata bogatiile strinse de cel pacatos,nu devine el bogat peste noapte?
Si nu i-se ingimfa lui inima,cuma ajuns bogat?Asa ca la Loz in plic?
Si nu va lasa el propovaduirea pentru citeva zile sa alerge pe la banci sa vada unde este dobinda mai mare ,sa-si plaseze banii?
Pilda cu bogatul nu este relevanta,defapt e numai pilda.De ce bogatul acela daca a muncit, sa nu aibe drept la imparatia lui Dumnezeu,ca el mai hranea si saracii, nu este scris ca a furat.
Poate Dumnezeu ia dat -o ca binecuvintare.
Pe cind Lazar era doar un chiulangiu,si tot mai primea cite ceva de la bogat.
Altfel ar fi murit de foame in citeva zile.
De ce el avea dreptul la imparatie?

21Și dorea mult să se sature cu fărămiturile, cari cădeau de la masa bogatului; pînă și cînii veneau și -i lingeau bubele.

22Cu vremea săracul a murit; și a fost dus de îngeri în sînul lui Avraam. A murit și bogatul, și l-au îngropat.

Bunastarea materiala si sanatatea nu au legatura cu spiritul. Bisericile insa astra propovaduiesc: sanatate si bani, ce, deh, ce vrea omul nesalvat?


#71
zexelica

zexelica

    Nebisericos relaxat

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 36,859
  • Înscris: 30.01.2007
Nu argumentezi. Filozofie poti face cu ignorantii care te cred in detrimentul Scripturii. Argumentarea biblica nu este cu filozofia si parerea ta, ci cu SCRIPTURA.

#72
husand

husand

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,437
  • Înscris: 09.09.2009

 zexelica, on 3rd February 2010, 03:13, said:

Nu argumentezi. Filozofie poti face cu ignorantii care te cred in detrimentul Scripturii. Argumentarea biblica nu este cu filozofia si parerea ta, ci cu SCRIPTURA.


Nimic daca este vorba de mantuire   Caci prin har ati fost mantuiti, prin credinta. Si aceasta nu vine de la voi; ci este darul lui Dumnezeu. (Efes.2:8)

Daca este vorba de ascultare           Roada Duhului, dimpotriva, este: dragostea, bucuria, pacea, indelunga rabdare, bunatatea, facerea de bine, credinciosia, (Gal.5:22)

Nu stiti ca, daca va dati robi cuiva, ca sa-l ascultati, sunteti robii aceluia de care ascultati, fie ca este vorba de pacat, care duce la moarte, fie ca este vorba de ascultare, care duce la neprihanire? (Rom.6:16)
Stiti bine lucrul acesta, preaiubitii mei frati! Orice om sa fie grabnic la ascultare, incet la vorbire, zabavnic la manie; (Iac.1:19)


Deci cu atat mai mult acum, cand suntem socotiti neprihaniti, prin sangele Lui, vom fi mantuiti prin El de mania lui Dumnezeu.

Edited by husand, 03 February 2010 - 16:24.


Anunturi

Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă

Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne.

Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate