![]() |
Second Opinion
Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale. Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit. www.neurohope.ro |
bogatii nu intra in RAI ?

Posted 27 June 2008 - 16:37

conform bibliei bogatii nu intra in rai. "mai degraba intra o camila [o ata foarte groasa, cam de 3-5 degete] prin urechile acului, decat un bogat in imparatia domnului"
acum, ce inseamna bogatia ? cand un om e considerat bogat ? cand are 10% mai mult decat media averii celorlalti consateni doar daca tara face parte din ultimele 10 ca pib ? se pune si salariul nepotilor la suma totala a averii ? |
Posted 28 June 2008 - 00:00

***MIHAI***, on Jun 27 2008, 17:37, said: se pune si salariul nepotilor la suma totala a averii ? Cred ca e mai degraba acea conceptie traditionala... conform careia oamenii bogati nu slujesc decat banilor ... si nu au credinta deloc . Nu cred ca bogatia are vreo legatura cu credinta. Edited by msmihai, 28 June 2008 - 00:01. |
Posted 28 June 2008 - 00:35

Quote acum, ce inseamna bogatia ? ![]() Quote cand un om e considerat bogat ? ![]() deci, nu exista bogati cumsecade, imbogatiti prin munca, cel putin nu in romania, asadar...nu merg in rai simplu, nu? ![]() |
Posted 28 June 2008 - 09:08

msmihai, on Jun 28 2008, 01:00, said: Cred ca e mai degraba acea conceptie traditionala... conform careia oamenii bogati nu slujesc decat banilor ... si nu au credinta deloc . Nu cred ca bogatia are vreo legatura cu credinta. un preot/pastor vine cu ferrari la biserica. Se observa un contrast enorm intre el si enoriasii sai [unii se roaga pentru painea [la propriu] de maine]. Totusi, el e cel care spune, fiti darnici. in plus, copiii lui nu au unde sta ... offtopic: in semnatura ta nu vad utilitatea adunarii si scaderii lui 0 ... Edited by ***MIHAI***, 28 June 2008 - 09:09. |
Posted 28 June 2008 - 09:12

biblia e o timpenie plina de aberatii. nu exisa nici un iad, rai sau viata de apoi. nimeni nu intra nicaieri decit in mormint, daca mai ramine ceva din el. nu va mai mintiti ca e naspa sa fii bogat pentru ca pe lumea aialalta blablabla
![]() |
Posted 28 June 2008 - 12:41

semnificatia acestei ilustratii nu trebuie luata ad literam cum o fac multi.
Cămila și urechile acului. În limba aramaică este un cuvânt (gamla) care are trei înțelesuri: cămilă, frânghie și grindă (sau bârnă). Conform traducerii în limba română, Domnul a zis: „Este mai ușor să treacă o cămilă prin urechea acului, decât să intre un bogat în împărăția lui Dumnezeu”. În prezent circulă două explicații. (a) Cea dintâi explicație are la baza ei o presupunere. La reconstrucția zidurilor Ierusalimului, s-a încercat păstrarea celor douăsprezece porți. Se presupune că una din porți, probabil care ducea la Templu, a fost forte îngustă și joasă pentru a nu permite negustorilor să meargă la Templu. Cum zidul era gros, omul putea trece doar aplecat de la mijloc și fără greutăți laterale. Greutățile puteau fi doar trase după om. În acest caz, cămilei i se cerea să îngenuncheze. În felul acesta cămila, fără bagaje, trecea cu greu în genunchi; bagajele erau târâte de stăpânul ei. ( ![]() este nici o relație rațională. Cuvântul aramaic „gamla” mai înseamnă și „grindă” (sau „bârnă”), care, de asemenea, nu are nici o legătură rațională cu „urechea acului”. Dar „gamla” mai înseamnă și frânghie, care, cu greu, dat tot se mai poate accepta o relație rațională cu acul... În setul sculelor și instrumentelor la casa omului, existau și acele. Fiecare gospodărie avea trei feluri de ace: unul fin, folosit la broderie și cusături fine; unul, mai mare, care se folosea la cusutul hainelor; un al treilea, mai gros și mai mare, a cărui lungime era între 12 și 18 cm, a cărui ureche era foarte largă. În acea vreme existau frânghii folosite, obișnuit, la transportul lemnelor pe spatele măgarului, sau pe spatele omului. Aceste frânghii, puteau fi trecute prin urechea acului mare, cu greutate, dacă era nevoie și de așa ceva. |
Posted 28 June 2008 - 13:31

msmihai, on Jun 28 2008, 01:00, said: Cred ca e mai degraba acea conceptie traditionala... conform careia oamenii bogati nu slujesc decat banilor ... si nu au credinta deloc . Nu cred ca bogatia are vreo legatura cu credinta. Luca 18:25 Fiindcă mai lesne este să treacă o cămilă prin urechea acului, decât să intre un om bogat în Împărăția lui Dumnezeu." cuvantul camila: kamelos -- pronounced: kam'-ay-los of Hebrew origin (gamal -- pronounced: gaw-mawl' apparently from 1580 (in the sense of labor or burden-bearing); a camel: KJV -- camel); a "camel": KJV -- camel. Asta e ca si cum as spune: "e imposibil sa intre un bogat in rai". parerea mea e ca [la fel cum se ruga Pavel]: "nu-mi da nici prea putin, pentru ca sa nu cersesc, nici prea mult, ca sa nu fiu cu inima impartita, ci da-mi painea cea de toate zilele" Deci, un astfel de om ar intra in imparatia cerurilor. Nu are dorinte legate de lumea aceasta, ci ceea ce VEDE el, DOAR pe Dumnezeu [cauta mai intai imparatia domnului si toate ti se vor da pe deasupra], aceasta e dorinta inimii sale. Oare cati se pot lauda cu aceasta ? exact. uite si raspunsul: "Nu te teme, turmă mică, pentru că Tatăl vostru vă dă cu plăcere Împărăția." Deci, msmihai, poate si tu cauti nod in papura [ca mine :D ] dar sta scris negru pe alb ca un bogat nu intra in rai [si tu ai specificat clar ideea, pana si solomon a gresit...] _unknown, on Jun 28 2008, 13:41, said: semnificatia acestei ilustratii nu trebuie luata ad literam cum o fac multi. Cămila și urechile acului. În limba aramaică este un cuvânt (gamla) care are trei înțelesuri: cămilă, frânghie și grindă (sau bârnă). Conform traducerii în limba română, Domnul a zis: „Este mai ușor să treacă o cămilă prin urechea acului, decât să intre un bogat în împărăția lui Dumnezeu”. În prezent circulă două explicații. ( a ) Cea dintâi explicație are la baza ei o presupunere. La reconstrucția zidurilor Ierusalimului, s-a încercat păstrarea celor douăsprezece porți. Se presupune că una din porți, probabil care ducea la Templu, a fost forte îngustă și joasă pentru a nu permite negustorilor să meargă la Templu. Cum zidul era gros, omul putea trece doar aplecat de la mijloc și fără greutăți laterale. Greutățile puteau fi doar trase după om. În acest caz, cămilei i se cerea să îngenuncheze. În felul acesta cămila, fără bagaje, trecea cu greu în genunchi; bagajele erau târâte de stăpânul ei. ( B ) Cea de a doua explicație se bazează pe raționament. Între „cămilă” și „urechea acului” nu este nici o relație rațională. Cuvântul aramaic „gamla” mai înseamnă și „grindă” (sau „bârnă”), care, de asemenea, nu are nici o legătură rațională cu „urechea acului”. Dar „gamla” mai înseamnă și frânghie, care, cu greu, dat tot se mai poate accepta o relație rațională cu acul... În setul sculelor și instrumentelor la casa omului, existau și acele. Fiecare gospodărie avea trei feluri de ace: unul fin, folosit la broderie și cusături fine; unul, mai mare, care se folosea la cusutul hainelor; un al treilea, mai gros și mai mare, a cărui lungime era între 12 și 18 cm, a cărui ureche era foarte largă. În acea vreme existau frânghii folosite, obișnuit, la transportul lemnelor pe spatele măgarului, sau pe spatele omului. Aceste frânghii, puteau fi trecute prin urechea acului mare, cu greutate, dacă era nevoie și de așa ceva. eu as face mai degraba corelatia intre ac si camila [uneori presupusa si o ata groasa] decat explicatiile cu templul. |
Posted 28 June 2008 - 14:02

``Y``, on Jun 28 2008, 14:33, said: nici daca e bogat si credincios in acelasi timp? scrie ca daca un bogat e credincios are sanse ? sau scrie doar ca "bogatii nu intra in rai" [punct]. aici ar fi o intrebare... ce se intampla cu avraam, iov, solomon, david. stim cu totii ca erau bogati. totusi david era un om dupa placul Sau ... Iov la fel ... Isus insa nu a avut nici macar o locuinta unde sa doarma ... Ioan Botezatorul [miere salbatica, si imbracamintea] e la extrema, insa nu l-am vazut cersind [inca o caracteristica importanta: "oamenii Lui nu cersesc de la oameni, ci vin inaintea Sa"] Edited by ***MIHAI***, 28 June 2008 - 14:04. |
Posted 28 June 2008 - 14:59

ar fi o porcarie sa te excluda din rai doar pt faptul ca ai fost bogat
![]() Edited by ``Y``, 28 June 2008 - 15:00. |
|
Posted 28 June 2008 - 15:46

Eu mi-as dori sa fiu bogata ca sa mai fac inca un bebe( sau adoptez), si sigur intru in rai. E o fapta buna.
|
Posted 28 June 2008 - 15:56

Am discutat si eu problema aceasta cu un pastor si mi-a zis ca in acest context ''sarac''=''saraci cu duhul''.
Sarac cu duhul= cu sufletul nelocuit de ambitii si vanitati lumesti, gata sa fie umplut de catre Dumnezeu. Mosotti, on Jun 28 2008, 10:12, said: biblia e o timpenie plina de aberatii. nu exisa nici un iad, rai sau viata de apoi. nimeni nu intra nicaieri decit in mormint, daca mai ramine ceva din el. nu va mai mintiti ca e naspa sa fii bogat pentru ca pe lumea aialalta blablabla ![]() Esti sigur ? ![]() Ai grija, educatia comunisto-ateista a fost facuta cu un anumit scop... Nu judeca dupa aparente, adevarul e dincolo de noi. Ai tu fixul asta cu religia, dar in rest esti baiat bun, hunedorean de-al meu... |
Posted 29 June 2008 - 13:51

***MIHAI***, on Jun 27 2008, 17:37, said: conform bibliei bogatii nu intra in rai. "mai degraba intra o camila [o ata foarte groasa, cam de 3-5 degete] prin urechile acului, decat un bogat in imparatia domnului" acum, ce inseamna bogatia ? cand un om e considerat bogat ? cand are 10% mai mult decat media averii celorlalti consateni doar daca tara face parte din ultimele 10 ca pib ? se pune si salariul nepotilor la suma totala a averii ? Adică salvați și nesalvați. Dacă izolezi BOGAȚI de restul Scripturii greșești. Iar, versul cu cămila nu l-ai studiat cum trebuie. Primul aspect de sărit în ochi era că acel animal este NECURAT, deci simbolizează pe cei nesalvați, FĂCUȚI PT. PIEIRE (Romani 9:22: "Și ce putem spune, dacă Dumnezeu, fiindcă voia să-Și arate mînia și să-Și descopere puterea, a suferit cu multă răbdare niște vase ale mîniei, făcute pentru peire" ) Edited by zexelica, 29 June 2008 - 13:54. |
Posted 30 June 2008 - 17:55

zexelica, on Jun 29 2008, 14:51, said: Sunt două tipuri de bogați în Scriptură: bogații ACESTEI LUMI și cei bogați în Spirit. Adică salvați și nesalvați. Dacă izolezi BOGAȚI de restul Scripturii greșești. Iar, versul cu cămila nu l-ai studiat cum trebuie. Primul aspect de sărit în ochi era că acel animal este NECURAT, deci simbolizează pe cei nesalvați, FĂCUȚI PT. PIEIRE (Romani 9:22: "Și ce putem spune, dacă Dumnezeu, fiindcă voia să-Și arate mînia și să-Și descopere puterea, a suferit cu multă răbdare niște vase ale mîniei, făcute pentru peire" ) |
Posted 01 July 2008 - 10:45

***MIHAI***, on Jun 30 2008, 18:55, said: da, eu ma refeream la bogatii acestei lumi [deci nu cei in spirit/cu duhul]. Acei oameni care au bani peste masura si isi pot satisface orice pofta. Tocmai aceasta e esenta scripturii, neimplinirea poftelor firii ci implinirea poftei Duhului duce la neprihanire. Deci, e ok, pentru cei ce nu se folosesc de bani doar pentru a-si implini poftele. Dar atunci cand principala dorinta e "implinirea voii Domnului", pe cand toate celelalte sunt pe locul 2 chiar daca esti bogat e ok. Cine e nesalvat nu poate să facă NIMIC plăcut Lui, pt că face dintr-o inimă de piatră. |
|
Posted 01 July 2008 - 11:04

Bogdan R, on Jun 28 2008, 15:56, said: Am discutat si eu problema aceasta cu un pastor si mi-a zis ca in acest context ''sarac''=''saraci cu duhul''. Sarac cu duhul= cu sufletul nelocuit de ambitii si vanitati lumesti, gata sa fie umplut de catre Dumnezeu. Adica daca eu vreau sa fac ceva in viata asta, in cea viitoare voi ajunge in iad? ![]() Cred ca nici una dintre interpretari( fie ca intelegi bogat in functie de starea materiala sau starea de "vanitate") nu e logica. Si, apropo, ce inseamna sa fii vanitos?e mai bine sa fii o mamaliga data la o parte de toti pentru ca tu astepti viata viitoare? Daca se face alegerea intre un mototol care n a avut nici o parere personala si unul care a mai taiat si spintecat pe ici, pe acolo, intr un cuvant, a facut ce trebuie ca sa supravietuiasca, simpatia mea se indreapta spre ultimul. Viata trebuie pretuita, nu?Si atata timp cat nu calci peste cadavre, ai dreptul sa faci orice ca sa o pastrezi. |
Posted 01 July 2008 - 11:29

Bogdan R, on Jun 28 2008, 16:56, said: Am discutat si eu problema aceasta cu un pastor si mi-a zis ca in acest context ''sarac''=''saraci cu duhul''. Sarac cu duhul= cu sufletul nelocuit de ambitii si vanitati lumesti, gata sa fie umplut de catre Dumnezeu. |
Posted 01 July 2008 - 12:12

Nu inteleg de ce nimeni nu s-a obosit sa citeasca versetul in context:
Luca 18:25 Fiindcã mai lesne este sã treacã o cãmilã prin urechea acului, decât sã intre un om bogat în Împãrãtia lui Dumnezeu." Luca 18:26 Cei ce-L ascultau, au zis: "Atunci cine poate fi mântuit?" Luca 18:27 Isus a rãspuns: "Ce este cu neputintã la oameni, este cu putintã la Dumnezeu." Ideea este simpla. NIMENI nu poate ajunge in rai, de unul singur. Nici bogat nici sarac. Toti oameni pacatuiesc in fiecare zi oricat de mult ar incerca sa nu faca acest lucru. Doar dragostea lui Dumnezeu a facut posibila accederea noastra in cer, trimitandu-l pe Fiul Sau in lume, ca in El sa avem iertarea pacatelor, si astfel ceea ce la noi este cu neputinta, este cu putinta la Dumnezeu. Cred de asemenea si in urmatorul verset: "Nu vă adunați comori pe pământ, unde moliile și rugina le strică și unde furii le sapă și le fură. Ci adunați-vă comori în cer, unde nici rugina, nici moliile nu le strică și unde furii nu le sapă, nici nu le fură. Căci unde va fi comoara voastră, acolo va fi și inima voastră." (Matei VI, 19-21) Daca inima ta este alipita de bogatii si castiguri cu siguranta nu vei fi focalizat spre Dumnezeu. Dar daca inima ta este alipita de Dumnezeu, poti sa fii bogat si sa tratezi aceste bogatii ca un dar din partea lui Dumnezeu. Toate bunurile noastre sunt ale Lui, noi doar le administram. Nu uitati ca si Avraam era deosebit de bogat, la fel si Iacov, Isaac, Iosif, Iov, Daniel (prim ministru in Babilon) etc. Ulpiatraiana, on Jun 28 2008, 16:46, said: Eu mi-as dori sa fiu bogata ca sa mai fac inca un bebe( sau adoptez), si sigur intru in rai. E o fapta buna. In primul rand, desi la 1 Timotei 2:9-15 se spune ca: femeia va fi mântuita prin nastere de fii, acest lucru se refera la faptul ca desi prin Eva a intrat pacatul in lume, prin ea va veni si Mantuitorul lumii. Faptul ca faci copii multi nu te poate mantui. Este si ilogic. Atunci cineva ar putea curvi si sa faca copii din curvie si sa fie mantuit. Cred ca credinta crestina inseamna mult mai mult de atat. Inseamna o traire dupa voia lui Dumnezeu, o relatie personala cu Dumnezeu si credinta in Fiul Sau care ne iarta pacatele. |
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users