Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Tatuator handpoke

Plaja de nudisti in Grecia?

Mufa microusb a telefonului mobil...

"Ciudatenii" control pasa...
 Impamantare

Apple maps pe Windows 10

Sfarsitul woke-ismului si al core...

Renovare completa + pompa de cald...
 Libre Office nu vad liniile

Modalitați amuzante și ...

O disparitie de ani buni, Acces D...

Mancarea e scumpa
 Parere achiziționare BMW G20

Schimbarea bateriei moderne la VA...

Rostschreck Lidl

Si noi suntem Florin Piersic? / J...
 

bogatii nu intra in RAI ?

- - - - -
  • This topic is locked This topic is locked
113 replies to this topic

#37
Alex_Dum

Alex_Dum

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,764
  • Înscris: 13.07.2006
nu conteaza bogatia...
bunastarea de multe ori vinde de la Dumnezeu... atunci cand crezi... deci...

#38
zexelica

zexelica

    Nebisericos relaxat

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 36,859
  • Înscris: 30.01.2007

View PostAlex_Dum, on Aug 6 2008, 17:23, said:

nu conteaza bogatia...
bunastarea de multe ori vinde de la Dumnezeu... atunci cand crezi... deci...
Si bogatul din Luca 16 tot credincios era, nu? Si faraonul, regele Babilonului, etc, tot credinciosi, huh?  Foarte tare!!!!!!

#39
AdCrys20

AdCrys20

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 515
  • Înscris: 01.05.2007
Orice om, bogat sau sarac poate fi mantuit. Ca esti un om care traieste umil, de pe azi pe maine, sau esti bogat, Dumnezeu este acelasi pentru toti.

Textul cred eu ca se refera la faptul ca atunci cand ai bogatii, incepi sa nu te mai increzi in Dumnezeu ( exista, desigur si exceptii )

#40
monokeros

monokeros

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,074
  • Înscris: 11.11.2003

Quote

Sper să nu te referi că iartă păcatele TUTUROR oamenilor, căci este fals.

Tatal nostru care esti in ceruri, iarta-le altora numai atata cat iti fixeaza scriptura, ba chiar fii aspru si cu acribie in aplicarea ei, ca nu cumva sa pierd satisfactia ca ai trimis la cumatru' tot ce mi-a poftit mie sufletul. Normal ca Dumnezeu nu iarta chiar orice, da' stii ce-ar fi asa, nitel mai crestineste, sa iei piatra de jos stii tu cum si stii in ce fel.

Quote

6Atunci Petru i -a zis: ,,Argint și aur, n'am; dar ce am, îți dau: În Numele lui Isus Hristos din Nazaret, scoală-te și umblă!``

In schimb, dupa ce ai dovedit o acribie a canoanelor de-a dreptul apostolica, ma intreb cand fericesti omenirea suferinda cu ceva pe masura a ce ai citat aici.

#41
Zanetti`

Zanetti`

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 678
  • Înscris: 23.11.2005
in rai vor ajunge si bogati si saraci dar care au facut voia Lui Dumnezeu.

1 Timotei 6:10  Căci iubirea de bani este rădăcina tuturor relelor; și unii, care au umblat după ea, au rătăcit de la credință, și s-au străpuns singuri cu o mulțime de chinuri.

Biblia zice clar: IUBIREA DE BANI , DE BOGATII  - AICI  E PROBLEMA NU BANII, BOGATIA IN SINE.

Bogatia este o binecuvantarea primita de la Dumnezeu.  Dumnezeu insusi este bogat si binecuvinteaza in mod special pe cei care fac voia Lui.

Edited by Zanetti`, 22 September 2008 - 22:24.


#42
Alex_Dum

Alex_Dum

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,764
  • Înscris: 13.07.2006
Avram, David, Solomon si aproape toti din Vechiul Testament au fost foarte bogati... Important e sa urmezi calea Lui!
In ziua de azi (dar si-n trecut) banii aduc si multe tentatii!

#43
hakaturbo

hakaturbo

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 5
  • Înscris: 31.07.2007
fiind bogat ajungi sa te increzi in puterile tale si uiti de cel ce tia dat tot ce ai. de aceea putini bogati intra in imparatia cerurilor. nu pot renunta la o adica la averea lor pentru Hristos . cum se ruga in Proverbe 30:8 " Depãrteazã de la mine neadevãrul ºi cuvântul mincinos; nu-mi da nici sãrãcie, nici bogãþie, dã-mi pâinea care-mi trebuie.
9  Ca nu cumva, în belºug, sã mã lepãd de Tine, ºi sã zic: „Cine este Domnul?” Sau ca nu cumva în sãrãcie, sã fur, ºi sã iau în deºert Numele Dumnezeului Meu."   http://www.theophilo...Acuzatorul.html

Edited by hakaturbo, 28 October 2008 - 00:49.


#44
floryn_1249

floryn_1249

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 180
  • Înscris: 08.09.2008
Nu conteaza cat de bogat sau sarac esti ca sa ajungi in Imparatia Cerului conteaza sa ramai credincios sa nu te indepartezi de Dumnezeu

Edited by floryn_1249, 11 November 2008 - 16:05.


#45
jafpefata

jafpefata

    Senior Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 3,700
  • Înscris: 26.09.2007
Și atunci cum facem cu toți jmecherii care adună caș gros de la pulime, promițându-le mântuire? Ăia dai ciubuc la Dumnezeu? :death:

#46
innorogue

innorogue

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 5
  • Înscris: 17.09.2005
"Fiindcã mai lesne este sã treacã o cãmilã prin urechea acului, decât sã intre un om bogat în Împãrãtia lui Dumnezeu."

In primul rand, e bine sa nu judecam pe 'bogatii din romania care s-au imbogatit pe nedrept', si sa spunem ca automat is demni de foc sau de suferinte, pentru ca daca se intampla ca judecata noastra sa-l alunge pe acel bogat departe de credinta in Domnul, riscam sa ne facem partasi unor mari pacate, si acestea doar pentru orgoliile noastre. (vis-a-vis de ce spunea nightfever, si altii) Si ne facem si inima rea fara rost...

Astea fiind zise, eu inteleg citatul mai mult ca fiind un fel de a-i atentiona pe cei bogati, caci precum totul din Sfanta Evanghelie e scris pentru binele nostru, caci pana si Mantuitorul a venit pentru a sluji, nu pentru a i se sluji, asa si citatul asta mi se pare un fel de a-i atentiona pe cei care iubesc banul, pentru binele lor, si sa duca spre Mantuirea lor (cum Dumnezeu vrea ca toti sa se Mantuiasca si sa nu moara, ci sa primeasca viata vesnica).

Tin minte ca Sfanta Evanghelie spunea despre Avraam cum ca Domnul i-a dat lui avere pentru binele care l-a facut, si totusi el este unul din Dreptii Vechiului Testament. Cu toate ca era cu neputinta oamenilor sa intre in Imparatia lui Dumnezeu, pana la venirea Mantuitorului, dupa Invierea Sa, el cu siguranta a fost unul dintre cei care au fost Mantuiti.

Si-atunci este cu putinta bogatilor sa fie mantuiti, dar este enorm de greu, si nu neaparat pentru ca slujesc banilor, ci pentru ca li se impietreste inima; de exemplu, cum te simti cand castigi 10 mil/luna si iti da cineva cadou o masina foarte scumpa, de ultimul tip ? Si-apoi, cum te-ai simti daca ai face 10 mil de dolari/luna ? Cadoul lumesc (masina) isi pierde valoarea. Apoi, prietenii devin usor de cumparat, parintii pierd importanta, pana si sentimentul de dragoste isi pierde valoarea cand poti cu banii sa cumperi pana si femei. Dar cel mai important, sufletul tau isi ia la sine, pofte, dorinte si sentimente care apartin banilor, vietii lumesti, si nu Domnului. Si asa cum, ca sa treci o camila prin urechile acului trebuie enorm de mult efort (si haideti sa nu ne rezumam la copilarii, stiu ca unii din voi cauta nod in papura, caci e evident ca folosind un fierastrau poti sa treci si elefanti prin urechile acelor), caci camila este cu mult mai mare decat gamalia de ac, asa si pentru bogat ca sa treaca prin usa Bisericii, spre Mantuire, el are o greutate si o marime a pacatelor enorm de mare, de lasat in urma, si de cele mai multe ori este cu neputinta sa treaca dincolo de usa Bisericii, si deci sa se Mantuiasca.

Ca toate lucrurile spuse in Sfanta Evanghelie, e bine sa nu ne limitam, totusi, la un singur inteles, pentru ca daca noi credem ca cu adevarat Sfanta Evanghelie a fost scrisa prin Harul dat de la Duhul Sfant, atunci intelesurile, cele care sunt bune, sunt infinit de multe, la toate spusele. Pana si citatul de mai sus, e mult mai adanc decat putem vedea; de exemplu se poate referi la faptul ca bogatul nu cunoaste taina sacrificiului de sine (caci camila nu stie a se face mica, spre a trece prin gamalia acului), bogatul putand avea orice, oricand , iar saracul cunoaste taina sacrificiului ori de cate ori isi ia de mancare, de baut, si altele. Daca pana si Mantuitorul, Lumina lumii, si-a sacrificat trupul fara de pacat pentru actul de Mantuire (sa-l faca posibil, pentru ca noi sa ne putem Mantui), atunci cum ar putea fi cu putinta sa se mantuiasca cel ce nu stie a se sacrifica pentru Domnul, si anume a-si sacrifica poftele, nevoile, mandria, orgoliul, rautatea, pentru a fi un om mai bun si deci demn de Mantuire ?

Eu sunt Crestin Ortodox, si sper ca celor care cauta cu adevarat raspunsuri bune, sa le dea Dumnezeu sanatate sa se duca la preoti, parinti, pustnici, cei care isi petrec o viata intelegand multe din lucrurile care noi nici nu le stim a le-ntreba.

#47
zexelica

zexelica

    Nebisericos relaxat

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 36,859
  • Înscris: 30.01.2007

View Postinnorogue, on 22nd June 2009, 11:58, said:

Eu sunt Crestin Ortodox,


Imi pare rau pt tine.

Quote

si sper ca celor care cauta cu adevarat raspunsuri bune, sa le dea Dumnezeu sanatate sa se duca la preoti, parinti, pustnici, cei care isi petrec o viata intelegand multe din lucrurile care noi nici nu le stim a le-ntreba.

Eu le doresc sa citeasca Scriptura, deoarece salvarea nu depinde de intelegerea ei, ci de AUZIRE. Ioan a fost salvat in burta la ma-sa, fara sa se duca pa "pustnici" :lol:

#48
innorogue

innorogue

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 5
  • Înscris: 17.09.2005

View Postzexelica, on 22nd June 2009, 17:29, said:

Imi pare rau pt tine.


Eu le doresc sa citeasca Scriptura, deoarece salvarea nu depinde de intelegerea ei, ci de AUZIRE. Ioan a fost salvat in burta la ma-sa, fara sa se duca pa "pustnici" :lol:

Citeste din nou ce-am scris, ca ce argumentezi tu nu-i acolo! Eu am spus de cei 'care cauta cu adevarat raspunsuri bune' sa inteleaga Evanghelia. Ei sunt cei care citesc si cauta inteles si in cuvinte, dar si in sentiment si in credinta; pentru ca ei cauta cum se cuvine, sacrificand lenea de-a sta degeaba asteptand raspuns fara sa merite a-l primi. E usor sa stai sa citesti din Sfanta Evanghelie cu inima de piatra, ca pe-o limba straina, si e si mai usor sa-ti spui ca nu-ti trebuie mai mult. Dar cei care  Il iubesc pe Domnul, cu inima buna, fara mandrie, au nevoie de intelegere buna. Si-atunci cine esti tu sa le distrugi nevoia provenita din dragostea pentru Domnul ? Esti ce-l care n-are raspuns si e prea mandru sa recunoasca! Eu citesc si inteleg cele ce le spui, macar din respect ca vorbesc cu o alta persoana... Tu nici macar atat nu faci!

Spune-mi, de unde ai tu Sfanta Evanghelie ? De unde au toti crestinii Sfanta Scriptura ? Oare nu de la ortodocsi ? Biserica Ortodoxa nu transofrma in dogme asa-numitele idei progresiste cu care isi justifica innoirile alte Biserici in materie de credinta, pentru ca acestea nu privesc mantuirea si deci nu constituie articole de credinta. Progresul in materie de credinta sta in imbogatirea formei, inadancirea intelesului, iar nu in schimbarea fondului.

#49
zexelica

zexelica

    Nebisericos relaxat

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 36,859
  • Înscris: 30.01.2007
Stimabile, argumentezi ca la piata. Daca vrei sa stii de la cine avem noi Scriptura, afla ca de la Dumnezeu. Iar, scumpa ta biserica era scaunul de domnie al satanei, inca de la inceput:

Apocalipsa 2

8Îngerului Bisericii din Smirna scrie -i: ,,Iată ce zice Cel dintîi și Cel de pe urmă, Cel ce a murit și a înviat:

    9,,Știu necazul tău și sărăcia ta (dar ești bogat), și batjocurile, din partea celor ce zic că sînt Iudei și nu sînt, ci sînt o sinagogă a Satanei.

    12Îngerului Bisericii din Pergam scrie -i: ,,Iată ce zice Cel ce are sabia ascuțită cu două tăișuri:

    13,,Știu unde locuiești: acolo unde este scaunul de domnie al Satanei. Tu ții Numele Meu, și n-ai lepădat credința Mea nici chiar în zilele acelea cînd Antipa, marturul Meu credincios, a fost ucis la voi, acolo unde locuiește Satana.

Asa ca, lasa explicatile care tin doar la ignoranti. Dumnezeu a folosit un vrajitor sa binecuvanteze si un magar sa comunice voia Sa. Nu conteaza cine aduce mesajul, ci doar mesajul.

Neeeext!!!

#50
SKIORUL

SKIORUL

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 402
  • Înscris: 20.03.2009

View Postzexelica, on 22nd June 2009, 22:06, said:

Stimabile, argumentezi ca la piata. Daca vrei sa stii de la cine avem noi Scriptura, afla ca de la Dumnezeu. Iar, scumpa ta biserica era scaunul de domnie al satanei, inca de la inceput:

Apocalipsa 2

8Îngerului Bisericii din Smirna scrie -i: ,,Iată ce zice Cel dintîi și Cel de pe urmă, Cel ce a murit și a înviat:

    9,,Știu necazul tău și sărăcia ta (dar ești bogat), și batjocurile, din partea celor ce zic că sînt Iudei și nu sînt, ci sînt o sinagogă a Satanei.

    12Îngerului Bisericii din Pergam scrie -i: ,,Iată ce zice Cel ce are sabia ascuțită cu două tăișuri:

    13,,Știu unde locuiești: acolo unde este scaunul de domnie al Satanei. Tu ții Numele Meu, și n-ai lepădat credința Mea nici chiar în zilele acelea cînd Antipa, marturul Meu credincios, a fost ucis la voi, acolo unde locuiește Satana.

Asa ca, lasa explicatile care tin doar la ignoranti. Dumnezeu a folosit un vrajitor sa binecuvanteze si un magar sa comunice voia Sa. Nu conteaza cine aduce mesajul, ci doar mesajul.

Neeeext!!!
esti cam acid !!   banuiesc ca esti crestin dupa argumente .  ''ingaduiti-va unii pe altii in dragoste ...''          si de ce-ti pare rau ca omul e crestin ortodox ?  sa-ti para rau de cei care nu vor sa creada in nimic ,caci ei sunt cei mai nenorociti (nefericiti ) oameni .

#51
zexelica

zexelica

    Nebisericos relaxat

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 36,859
  • Înscris: 30.01.2007

View PostSKIORUL, on 23rd June 2009, 14:08, said:

esti cam acid !!   banuiesc ca esti crestin dupa argumente .  ''ingaduiti-va unii pe altii in dragoste ...''          

si de ce-ti pare rau ca omul e crestin ortodox ?  sa-ti para rau de cei care nu vor sa creada in nimic ,caci ei sunt cei mai nenorociti (nefericiti ) oameni .
Sunt cam acid pt ca nu se respecta Cuvantul lui Dumnezeu si oamenii se iau dupa parerea altor oameni.
Imi pare rau pt ca are o doctrina falsa si se crede crestin.

2 Ioan 1

9Oricine greșește, și nu rămîne în învățătura lui Hristos, n'are pe Dumnezeu. Cine rămîne în învățătura aceasta, are pe Tatăl și pe Fiul.

Cam asta scrie, iar doctrina ortodoxa contrazice mai mult de un vers din Scriptura, deci e falsa.

#52
SKIORUL

SKIORUL

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 402
  • Înscris: 20.03.2009

View Postzexelica, on 23rd June 2009, 06:24, said:

Sunt cam acid pt ca nu se respecta Cuvantul lui Dumnezeu si oamenii se iau dupa parerea altor oameni.
Imi pare rau pt ca are o doctrina falsa si se crede crestin.

2 Ioan 1

9Oricine greșește, și nu rămîne în învățătura lui Hristos, n'are pe Dumnezeu. Cine rămîne în învățătura aceasta, are pe Tatăl și pe Fiul.

Cam asta scrie, iar doctrina ortodoxa contrazice mai mult de un vers din Scriptura, deci e falsa.
in ziua cand isus s-a ridicat la cer  el a lasat pe pamant pe crestini . nu erau nici ortodoxi ,penticostali ,adventisti etc.cand vom merge in cer tot asa va fi .  nu stie nimeni ce e in inima omului decat dumnezeu .

#53
zexelica

zexelica

    Nebisericos relaxat

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 36,859
  • Înscris: 30.01.2007

View PostSKIORUL, on 23rd June 2009, 21:24, said:

in ziua cand isus s-a ridicat la cer  el a lasat pe pamant pe crestini . nu erau nici ortodoxi ,penticostali ,adventisti etc.cand vom merge in cer tot asa va fi .  nu stie nimeni ce e in inima omului decat dumnezeu .
Cred ca nu intelegi ce scrie:
2 Ioan 1

9Oricine greșește, și nu rămîne în învățătura lui Hristos, n'are pe Dumnezeu. Cine rămîne în învățătura aceasta, are pe Tatăl și pe Fiul.

Dumnezeu iti spune clar ce are omul in inima, dupa doctrina sa. Iar doctrina ortodoxa, penticostala, iehovista, adventista sunt false.

#54
innorogue

innorogue

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 5
  • Înscris: 17.09.2005

View Postzexelica, on 23rd June 2009, 09:06, said:

din partea celor ce zic că sînt Iudei și nu sînt
Adica cei ce, auzind cuvantul lui Moise, nu au ascultat si nu L-au vazut pe Insusi Mantuitorul, caci El, venind, nu a fost primit; ei ziceau ca sunt iudei, in numele lui Moise si lui Avraam, dar pe insusi Fiul Celui care pe cei doi ii alesese, ei nu l-au recunoscut. Pentru aceea a spus Mantuitorul "voi lua imparatia lui Dumnezeu de la voi, si o voi da paganilor", care vor aduce roada. Caci cum judeci tu acum, judecau iudeii care l-au primit pe Moise, si neascultandu-i cuvantul, doar auzindu-l fara sa caute sa-l inteleaga cu inima, L-au rastignit pe Insusi Mantuitorul, pentru un nume fals de Moise.

Quote

Oricine greșește, și nu rămîne în învățătura lui Hristos, n'are pe Dumnezeu. Cine rămîne în învățătura aceasta, are pe Tatăl și pe Fiul.

Cum poti tu sa 'ramai', ceea ce inseamna de la inceputul, si pana la sfarsitul Veacului, cand credinta ta a inceput multe secole dupa ce s-a scris Cuvantul Domnului in Sfanta Evanghelie ? Oare esti tu mai mare decat toti, de ti sa dat tie o cunoastere care insusi Apostolilor nu li s-a dat, cand au propovaduit Credinta Crestina ? Caci ei au pus Cuvantul Domnului pe hartie, iar Biserica Crestin Ortodoxa a fost singura care L-a pastrat neschimbat (singura care Il avea, in primele secole), iar tu de asta ai, azi, sansa sa spui ca de fapt, cunosti mai multe decat cei care au pastrat Cuvantul Domnului, de la cei care l-au scris pentru intreaga lume.

Asa cum am spus mai sus, iudeii care au tinut Cuvantul Domnului, nu cu inima, nu cu bunatate, ci ca litera de lege, fara intelegere si fara dragoste pentru Dumnezeu, au interpretat gresit Cuvantul Domnului: "Ceia ce ati intaritat pre Domnul cu cuvintele voastre si ziceati: 'Intru ce am intaritat pre Tine' - cand ziceati voi: 'Tot cela ce face raul bine este inaintea Domnului si intru ei El a binevrut'". Adica ei ziceau ca toti cei ce fac raul (mandrie, orgoliu, ignoranta, ura,...), in numele Domnului, vor iesi bine in fata Domnului, lucru care evident, e imposibil, si prin asta ei au intaritat pe Domnul; asa si tu acum ignori ceea ce spun eu pentru mandrie si orgoliu, mintind ca ar fi in Numele Domnului.

Zici de 'explicatile care tin doar la ignoranti', cand de fapt le spun pentru tine, care nu numai ignori ceea ce spun, dar nici macar n-ai respectul de a citi ceea ce scriu! Si-atunci, de fapt, explicatiile mele nu tin la ignoranti, nu ? Si daca ma exprim gresit, te rog sa ma ierti, dar raspunsul care-l dai sa fie ca unui frate, venind din bunatate si din dragoste, si nu ca unui vrajmas.

Quote

si de ce-ti pare rau ca omul e crestin ortodox ?
Pentru Skiorul, sa-ti dea Dumnezeu sanatate, ca esti om cu inima buna!

Anunturi

Chirurgia endoscopică a hipofizei Chirurgia endoscopică a hipofizei

"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală.

Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate