Chirurgia endoscopică a hipofizei
"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală. Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale. www.neurohope.ro |
Bauturi sanatoase
Last Updated: Nov 12 2008 12:02, Started by
m-tz
, Jun 23 2008 09:43
·
0
#19
Posted 29 June 2008 - 15:01
hai sa-mi dau si eu cu parerea! mie imi place foarte mult sucul de struguri (mustul) . din pacate nu prea se gaseste la noi sau daca se gaseste are un pret da-ti taie setea instantaneu. in general ,daca e sa vorbim de sucuri beau pe cele 100% si daca vad pe eticheta vreun E pun repejor produsul inapoi in raft. sucurile 100% pasterurizate cred ca sunt bune dar din pacate in romania sunt foarte piperate la pret fata de occident. in principiu trebuie sa cititi etichetele si daca vedeti ca un produs are E uri trebuie evitat. o alta modalitate de pastrare a sucurilor este congelarea. am avut la congelator cateva sticle cu must congelat si au fost extraordinare . nu prea inteleg de ce nu se foloseste metoda asta.
vinul e foarte bun dar am observat ca femeile cam evita sa-l bea. oare de ce? |
#20
Posted 30 June 2008 - 14:58
rich1974, on Jun 29 2008, 16:01, said: vinul e foarte bun dar am observat ca femeile cam evita sa-l bea. oare de ce? Am zis si mai sus, la noi desi exista si clasa de miloc, care consuma moderat, nu ei sint cei mai vizibili, ci tocmai cei care beau peste masura - si comportamentul acestora e asociat cu alcoolul. E o gresala, bineinteles, alcoolul in cantitati f. mici e chiar benefic pt organism, dar nu aici as vrea sa punctez in cazul vinului. Vinul are numeroase efecte benefice - tonifiant, digestive, combate cariile, previne o gama de cancere precum si boli cardiovasculare, e antioxidant incetinind imbatrinirea si nu in ultimul rind e placut si iti da pofta de viata :lol: Problema e ca de la o anumita cantitate corpul, in mod firesc il respinge datorita alcoolului in exces perceput ca o toxina, si care anuleaza bunele efecte amintite. Cantitatea maxima nu trebuie sa depaseasca 250-450g pe zi, functie de pesoana - sex, greutate, meniu, obisnuinte si tipul vinului. As zice ca intre 1-2 pahare la o masa ar fi numai bine. Si vorbesc doar de vinul de calitate, care are un pret mai ridicat, dar considerand limitarile de mai sus, nu va ruina pe nimeni. Vinurile inferioare sint chiar nocive. Tipul vinului trebuie iar adaptat persoanei, meniului, anotimpului - ideea e sa stii principiile de baza, pe urma preferintele personale pot face armonizarea. Edited by Morosanul, 30 June 2008 - 15:03. |
#21
Posted 30 June 2008 - 15:16
Morosanul, on Jun 30 2008, 15:58, said: Cred ca la noi exista un singur motiv, repulsia fata de ideea de alcool. Am zis si mai sus, la noi desi exista si clasa de miloc, care consuma moderat, nu ei sint cei mai vizibili, ci tocmai cei care beau peste masura - si comportamentul acestora e asociat cu alcoolul. E o gresala, bineinteles, alcoolul in cantitati f. mici e chiar benefic pt organism, dar nu aici as vrea sa punctez in cazul vinului. Vinul are numeroase efecte benefice - tonifiant, digestive, combate cariile, previne o gama de cancere precum si boli cardiovasculare, e antioxidant incetinind imbatrinirea si nu in ultimul rind e placut si iti da pofta de viata :lol: Problema e ca de la o anumita cantitate corpul, in mod firesc il respinge datorita alcoolului in exces perceput ca o toxina, si care anuleaza bunele efecte amintite. Cantitatea maxima nu trebuie sa depaseasca 250-450g pe zi, functie de pesoana - sex, greutate, meniu, obisnuinte si tipul vinului. As zice ca intre 1-2 pahare la o masa ar fi numai bine. Si vorbesc doar de vinul de calitate, care are un pret mai ridicat, dar considerand limitarile de mai sus, nu va ruina pe nimeni. Vinurile inferioare sint chiar nocive. Tipul vinului trebuie iar adaptat persoanei, meniului, anotimpului - ideea e sa stii principiile de baza, pe urma preferintele personale pot face armonizarea. Edited by moskba30, 30 June 2008 - 15:19. |
#22
Posted 30 June 2008 - 16:05
moskba30, on Jun 30 2008, 16:16, said: ... si chiar si in cele superioare se pun tot felul de chimicale, adjuvanti, etc... prefer vinul de casa, cand mai beau cate un pahar (rar)... Vinurile nobile NU contin nici un fel de substante chimice sau de alta natura. E o idee gresita ramasa de pe vremuri. Acest lucru le-ar descalifica automat, si dealtfel legile UE in acesta privinta sint extrem de dure. Vinurile de casa, in cele mai multe cazuri sint facute cu zahar pt a asigura fermentatia, iar butoaiele se trateaza cu sulf. De obicei procesul de fermentatie e la voia intamplarii si produce prea multi acizi, din care unii care dau arsuri la stomac. Exceptiile de la aceste doua fenomene sint mult prea rare, cat sa intareasca regula :D de aceea nu veti prea gasi vinuri nobile de casă. E relevanta situatia de la Cramele Recas, suprafete mari cu vii s-au restituit proprietarilor, iar restul a ramas cramei. Aceleasi soiuri de vie, aceeasi zona. Produsele insa nu suporta comparatie. |
#23
Posted 30 June 2008 - 17:38
Morosanul, on Jun 30 2008, 17:05, said: Am tratat problema acesta si pe topicul de Vinuri, nu vreau sa supar pe nimeni insa nici nu scap vreo ocazie sa demolez acest mit al vinului de casa :lol: Vinurile nobile NU contin nici un fel de substante chimice sau de alta natura. E o idee gresita ramasa de pe vremuri. Acest lucru le-ar descalifica automat, si dealtfel legile UE in acesta privinta sint extrem de dure. Vinurile de casa, in cele mai multe cazuri sint facute cu zahar pt a asigura fermentatia, iar butoaiele se trateaza cu sulf. De obicei procesul de fermentatie e la voia intamplarii si produce prea multi acizi, din care unii care dau arsuri la stomac. Exceptiile de la aceste doua fenomene sint mult prea rare, cat sa intareasca regula :D de aceea nu veti prea gasi vinuri nobile de casă. E relevanta situatia de la Cramele Recas, suprafete mari cu vii s-au restituit proprietarilor, iar restul a ramas cramei. Aceleasi soiuri de vie, aceeasi zona. Produsele insa nu suporta comparatie. |
#24
Posted 30 June 2008 - 19:40
rich1974, on Jun 30 2008, 18:38, said: ai dreptate frate! nu oricine stie sa faca vin cum nu orice musca face miere! vinul de hibrizi e o porcarie, de fapt, nici nu isi merita denumirea de vin. totusi din strugurii hibrizi se poate face suc (must) care se poate conserva prin pasteurizare sau congelere. dar legislatia idioata de la noi din europa nu ne lasa sa infiintam plantatii de vii hibride pt suc. in america se cultiva via hibrida pt suc. noi in europa avem coarnele mai mari......... E interzis numai sa plantezi hibrid, sau sa comercializezi vin din hibrid, dar nu esti obligat sa-l tai. Din cat avem noi s-ar putea face la muuuust ! :lol: Sint mare iubitor de vinuri, dar in fiecae toamna devin convins ca nectarul divin e mustul. Si ai dreptate, mustul din hibrida e mult mai bun. Cel de soi nobil e greu de baut, prea dulce si prea gros. Si da, europenii sint mai aristocrati, de aici coarnele :D tre sa fie ei mai cu nasul pe sus, dar asta e, Europa are de 2x mai multa vie decat tot restul lumii. |
#25
Posted 01 July 2008 - 06:39
stiu ca si la noi sunt plantatii de vii hibride dar nu se pot exploata comercial fiindca sunt foarte faramitate. sucul de struguri e cel mai bun suc ce se poate obtine pe teritoriul romaniei. nu cunosc persoane carora sa nu le placa. din pacate daca vrei in secunda asta sa bei nu gasesti sau daca gasesti costa 5 ron/l. enorm de mult...... in acest timp noi bem apa chioara gen icetea, fanta, frutti fresh si alte dude. vinovati sunt in primul rand consumatorii care nu sunt in stare sa citeasca o eticheta inainte de a turna pe gat diferite prostii.... si cei de la ministerul sanatatii care ar trebui sa interzica asemenea bauturi cand avem potential sa producem ceva sanatos.
|
#27
Posted 01 July 2008 - 08:39
#28
Posted 01 July 2008 - 08:41
|
#29
Posted 01 July 2008 - 08:44
De Fontea nu pomenește nimeni? :) Având în vedere că nu are coloranți, trebuie să fie mai puțin nocivă decât Cola, plus că are gust bun. :)
Edited by newtask, 01 July 2008 - 08:45. |
#30
Posted 01 July 2008 - 09:11
rich1974, on Jul 1 2008, 07:39, said: sucul de struguri e cel mai bun suc ce se poate obtine pe teritoriul romaniei. nu cunosc persoane carora sa nu le placa. din pacate daca vrei in secunda asta sa bei nu gasesti sau daca gasesti costa 5 ron/l. enorm de mult...... Da, e un suc superb, sanatoe, tot ce vrei. Eu n-am gasit sun 7 Ron aici, in Spania insa se gaseste aproape oriunde. E drept ca multi români nu se uita ce cumpara, dar graficul e optimist. Ai putea incerca afacerea asta ! |
#31
Posted 01 July 2008 - 10:49
cu putin efort se poate face un suc absolut natural si bun la gust, dar cati dintre noi mai culeg ierburi gen menta(izma), sunatoare, muguri de pin, frunze de zmeur, de fragi etc. pentru a le usca si face ceai?
asa ca facem un ceai cu fructe de padure de la fares - romanesti, punem miere si lamaie (daca avem un lamai cu atat mai bine) si gata sucul-bate orice gust de cola... ca sa nu mai amintesc de braga care din pacate va disparea, de socata... in ardeal se prepara o bautura energizanta din apa miere si otet ... alfel se face un sirop foarte bun din fructe gen zmeura sau afine puse in borcan la soare cu zahar sau miere si apoi decantat... eu am facut si din petale de trandafiri... cea mai buna bautura o consider afinata... |
#32
Posted 01 July 2008 - 12:11
Morosanul, on Jul 1 2008, 10:11, said: Poi uite, cu ideea asta daca ai fi in America de care zici ai putea face bani gârlă :coolspeak: Da, e un suc superb, sanatoe, tot ce vrei. Eu n-am gasit sun 7 Ron aici, in Spania insa se gaseste aproape oriunde. E drept ca multi români nu se uita ce cumpara, dar graficul e optimist. Ai putea incerca afacerea asta ! |
#33
Posted 27 October 2008 - 20:49
Din sucurile la sticla, prigatul cica ar trebui sa contina 10% suc natural, restul au in cel mai bun caz 4%.
Dintre sucurile la cutie, care vi se par mai "naturale"? Si la un pret mai accesibil? |
|
#34
Posted 11 November 2008 - 20:18
sa fim sinceri cel mia sanatos suc e cel pe care til faci acasa, problema e ca nu sta in timp cateva zile, pentru ca se strica..nu stiu eu consider ca o optiune ar fi sucurile naturale, dar totusi si alea sunt pline de conservanti.....
|
#35
Posted 12 November 2008 - 12:02
Cea mai buna bautura e sucul de morcovi sau portocale , facute acasica
|
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users