Second Opinion
Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale. Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit. www.neurohope.ro |
totul despre cafea
Last Updated: Jan 03 2018 10:04, Started by
Fane
, Apr 11 2008 16:03
·
0
#1
Posted 11 April 2008 - 16:03
pt inceput pun niste poze.
IMG_4738.JPG 639.68K 192 downloads IMG_4741.JPG 782.16K 140 downloads IMG_4745.JPG 706.14K 123 downloads astept sa spuneti ce sortimente de cafea va place, cum o preparati, moduri de servire si orice are legatura cu cafeaua. |
#2
Posted 11 April 2008 - 19:50
O sa incep cu ce NU-mi place: Jacobs si Tchibo. Mi-au placut la inceput, dar in "buna" traditie autohtona, firmele cu pricina isi bat joc de noi.
De vreo 6-7 luni mi-am luat un espressor si am renuntat la cafeaua la ibric. Pentru esspreso prefer Lavazza Il Perfetto Espresso. Tot pentru espresso imi plac si Davidoff si Illy. Pentru cei care vor sa guste soiuri pure de cafea (de facut la ibric) recomand Rombouts. Se poate gasi in magazinele de delicatese, la preturi mult peste medie, dar calitatea... costa (ambalajul e si el remarcabil si reprezinta sigur o parte din pret). |
#3
Posted 11 April 2008 - 20:50
ce espresor ai? Illy e si dragostea mea, dar are o problema, e scuuumpa :). m-ai facut curios cu Rombouts, as vrea sa incerc de la ei Supremo d'Arabica.
|
#4
Posted 11 April 2008 - 22:22
Fane, on Apr 11 2008, 20:50, said: ce espresor ai? Illy e si dragostea mea, dar are o problema, e scuuumpa :). m-ai facut curios cu Rombouts, as vrea sa incerc de la ei Supremo d'Arabica. Am un espressor ieftin (Sero), dar imi place cum face cafeaua. E de fapt un combi, iar filtrul e si programabil, 15 bari, duza de aburi - e ok. Singurul lucru care i se poate reprosa e ca e monobloc, adica recipientul de apa nu e detasabil si poate ar mai fi faptul ca tot corpul e din plastic, dar la 300 lei... Supremo d'Arabica n-am incercat-o, poate saptamana viitoare, daca nu e prohibitiv de scumpa ;) . Am baut insa Bresil Sul de Minas, Pure Kenyan, Pure Colombie si La Grande Reserve - bune toate, fiecare in felul ei, dar, cu exceptia ultimei si poate si kenyan, celelalte trebuie facute la ibric. Probabil si Supremo d'Arabica merge la espressor... |
#5
Posted 13 April 2008 - 00:12
http://picasaweb.goo...785160629491986
Avem un Saeco Armonia, iese super buna cafeaua cu el ultima gaselnita este sa-mi pun un praf de scortishoara in cafea(dupa ce am baut la o cafenea nu ma mai pot abtine sa nu-mi pun) :) |
#6
Posted 13 April 2008 - 00:20
frumos esspresor ai, si super fotografia cu cafeaua. am sa incerc si eu scortisoara.
|
#7
Posted 13 April 2008 - 00:32
Fane, multumesc...
eu as vrea sa aflu mai multe "jmecherii" mai mult pentru arome merge si un pic de coniac de buna calitate dar numai in we :) ca altfel nu ne mai trezim ci adormim :) aaa...si imi place si cu frisca si cioco rasa pe deasupra |
#8
Posted 13 April 2008 - 09:07
pai mai preparam eu cate un capucino dupa reteta un pic adaptata de se lingeau toti pe degete. trebuie doar sa cautati un tub de spray de frisca dar nu de oricare ci numai din aia facuta din lapte (UHT), cu cea pe baza de grasimi vegetale nu iese nici un fas. eu gasisem in metro un asemenea spray cu frisca marca Meggle. intr-un pahar sau intr-o cana mai marisoara se pune frisca sa fie aproape plin. se face un espresso nu prea mare care se indulceste si se toarna peste frisca cat e fierbinte. cant o turnati sa aveti grija sa coloreze mai toata frisca. pofta buna. reta clasica de capucino este cafea espresso cu lapte sau frisca, ce iese din plicuri e o imitatie. :) sambata viitoare cand mai merg la cumparaturi am sa caut un tub de frisca si pun si poze.
|
#9
Posted 13 April 2008 - 12:40
ca o adevarata "cafengioaca" nu prepar cafeaua decat la ibric si nu adaug nici o alta aroma; doar gustul si aroma de cafea; atat;
|
#10
Posted 13 April 2008 - 13:22
amonra_71, on Apr 13 2008, 12:40, said: ca o adevarata "cafengioaca" nu prepar cafeaua decat la ibric si nu adaug nici o alta aroma; doar gustul si aroma de cafea; atat; Zeci de ani am baut cafea preparata doar la ibric... pana am baut un espresso bun. De atunci am devenit si ramas fan espresso (poate si fiindca e din ce in ce mai greu sa gasesti o cafea buna de preparat la ibric...) Ca si in celelalte cazuri, si la cafea, sarea e un "amplificator" de gust (bineinteles adaugata intr-o cantitate foarte mica, fiindca altfel devine medicament anti-mahmureala ;) ). |
|
#11
Posted 13 April 2008 - 16:45
wow...pe-asta cu sarea chiar n-o stiam...maine incerc :) multumesc
asa sa va zic ca mi-am adus aminte cum am mai baut cafea la o cafenea de pe-aici intr-o ceasca transparenta se pune ciocolata topita(practic se imbraca peretii cescutei, apoi se pune cescuta sa curga cafeaua de la expresor, frisca si din nou un sos caramel sau cioco deasupra |
#12
Posted 14 April 2008 - 09:41
ok; fierb apa cu zaharul sting focul si adaug cafeaua; se odihneste un pic si mai dau un usor clocot; un strop de apa rece sa se aseze si gata; prefer cafeaua nearomata (adica nu gen jacobs) si mai bine prajita (chiar usor amaruie); mai gasesc arareori la cel mai mic pret posibil o cafea de la elite (punga maro FORT); pentru preparatul la ibric este super;
|
#13
Posted 14 April 2008 - 10:14
Mie imi place cafeaua bine prajita, are o aroma intensa. Dintre marci, prefer Illy.
|
#14
Posted 14 April 2008 - 10:22
incercati si asta : puneti in filtru un plic de zahar vanilinat . nu spuneti nimic la nimeni si asteptati ; cei serviti or sa inceapa imediat : "are un gust! , ce cafea este ? " .
|
#15
Posted 14 April 2008 - 10:23
Am baut odata demult o cafea cu cardamon (sau hell), arabeasca - aveti idee unde poti gasi in Bucuresti (am inteles ca fac cei de la Alka, dar n-am vazut prin magazine).
|
|
#16
Posted 14 April 2008 - 10:33
O intrebare: cafeaua cu o felie de lamaie e mai tare? :huh:
Edited by kittynik, 14 April 2008 - 10:34. |
#17
Posted 14 April 2008 - 11:04
#18
Posted 14 April 2008 - 12:07
Moaca, on Apr 14 2008, 11:23, said: Am baut odata demult o cafea cu cardamon (sau hell), arabeasca - aveti idee unde poti gasi in Bucuresti (am inteles ca fac cei de la Alka, dar n-am vazut prin magazine). Am pus si o poza ca sa stii dupa ce sa te uiti. cardamom.jpg 161.47K 165 downloads |
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users