Salt la conținut

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Balans la ridicare picior dupa ac...

Izolatie intre OSB si placa de be...

instalatie incalzire apartament 2...

HEV D Segment - intrebari/pareri ...
 Hyperos consum excesiv baterie?

Contractul pentru Salubrizare est...

Elicopterul care-l transporta pe ...

Sfaturi achizitionare apartament ...
 Permis de conducere nou

Packet Loss la Digi

Masurare parametri CATV prin Conn...

Youtube a inceput sa aiba lag!?
 Internet Archive - adauga item la...

Electrica Furnizare + Poșta ...

Probleme cu scurgerea de ulei pe ...

Blocuri cu apartamente de 5+ camere
 

Thalia

- - - - -
  • Vă rugăm să vă autentificați pentru a răspunde
782 răspunsuri în acest subiect

#1
thalia

thalia

    Active Member

  • Grup: Members
  • Mesaje: 1.934
  • Înscris: 07.11.2007
Bine v-am gasit pe toti!
Ma gandeam de multa vreme sa imi deschid si eu jurnal si azi avand mai putin de munca mi-am zis "gata, il deschid".
Am tot citit prin jurnalele unora si acu sa spui drept sunt varza dar cu multa speranta ca in toamna vom avea casuta mult visata!
Acum, o visez, mi-o doresc, debitez prostii, pun intrebari stupide poate,dar sper ca voi sa nu ma luati in seama si sa nu radeti de topicu meu ;)

Suntem in faza de proiect de rezistenta, arhitectul ne-a facut schitele si am facut si studiu geotehnic.
Azi ma enervai nitel ca sunai pe dl arhitect si imi zise ca se misca cam greu dna cu rezistenta, ca il are de la inceputul lunii ianurie si nu ar da semne ca e gata.
Nu m-am enervat d'asta, mai mult pentru ca ii trebuia nu-sh ce date din studiul geo si nu pus mana pe tel sa-l sune pe inginer(desi avea nr de tel), eu zic ca la banii astia putea sa dea un tel si sa obtina datele de care avea nevoie din studiu geo.
In fine, sper sa se rezolve...
Acu, eu zic ca a trecut ceva timp si e timpul sa fac un pic de presiuni.
In paralel, ne-a ajutat cineva cu alergaturile pentru autorizatie si deocamdata e blocata si alergatura tot din cauza proiectului.
Casa, ca uitai sa va zic, va fi in Balotesti, langa un cartier de 28 de vile parca, la 400m de DN1.Zona ne place, curentul e la poarta, solul mi-a zis ing ca e bun, apa-vom face putz adanc,nu stiu nimic de gaze, da' ma gandesc ca din moment ce langa mine e cartier ,sunt si gaze.
Cu proiectul am iesit bine la pret, 10euroi/mp da' l-am, facut aici la Cluj ca daca il faceam in Bucuresti...vai de sufletu meu!
Saptamana viitoare mergem la Bucuresti sa discutam cu un potential constructor si ma duc cu proiectul in mana, va tin la curent daca ne-am inteles la pret sau nu.
Oricum din cate am vazut la voi, primul lucru , ati inceput cu putul ,asa ca v-as multumi anticipat daca imi recomandati un putar bun pe pm.
Si mai am o intrebare, in cate exemplare originale imi trebuie proiectu complet???
Mai revin..

Editat de punkt, 20 iunie 2009 - 09:38.


#2
MirelaLucia

MirelaLucia

    Senior Member

  • Grup: Members
  • Mesaje: 4.433
  • Înscris: 11.01.2007
Conform certificatului de urbanism pe care trebuie sa-l naintezi arhitectului, el va stii exact cate exemplare de PAC va trebui sa faci ( cate nul pentru fiecare viz si pentru autorizatia de constructie). proiectul complet iti trebuie tie doar pentru constructor.

Arhitectul putea sa iti faca PAC-ul deja fara sa fie gata inginera structurista, pentru ca pentru autorizatie nu iti trebuie dosarul complet de la ea.

In ceea ce priveste putul, acesta iti trebuie pentru organizarea de santier. Constructorul cand vine trebuie sa aiba, apa, sa aiba unde sa doarma ( baracament- eventual il fac ei, etc... asta stabilesti cu constructorul din timp)si trebuie curent. Fie cand te duci cu dosarul pentru avizul de curent depui si documentatia pentru tablou si retea provizorie de santier, fie iei de la vecini, fie iei un generator. Acesta este motivul pentru care toata lumea a inceput cu putul. Nu e un moft, este o necesitate stringenta mai ales vara la temperaturi mari.

#3
ugly's

ugly's

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Mesaje: 108
  • Înscris: 02.01.2007
Din pacate sfaturile Mirelei nu sint corecte:
- In Certificatul de Urbanism nu se mentioneaza cite exemplare din PAC trebuie sa intocmesti si in niciun caz nu trebuie cite un PAC pentru fiecare aviz!
- PAC-ul trebuie intocmit in 2 exemplare (cel putin asa este in Bucuresti), care se depun la Primarie odata cu toata documentatia pentru obtinerea Autorizatiei de Construire.
- Arhitectul nu putea sa urgenteze obtinerea AC prin intocmirea PAC fara rezistenta, intrucit acesta contine obligatoriu si partea de rezistenta pentru fundatie.

Bafta!

#4
thalia

thalia

    Active Member

  • Grup: Members
  • Mesaje: 1.934
  • Înscris: 07.11.2007
Multumesc tare mult pentru raspunsuri!
Ma bucur ca si topicu meu e bagat in seama :P !
Mirela, te pupic dulce!
Ma dumiresc astazi cate exemplare imi trebuie la AC, ca o sa ma duc sa vb cu arhitecul.
Da, stiam ca pentru putz imi trebuie AC si am cuprins-o in cererea depusa, de fapt am cuprins mai multe:deschiderea de santier, putul, casa, fosa si gardul.
O sa incep prima data cu putu, bineinteles cand voi avea AC iesit, d'asta zic ca imi trebuie un putar serios care sa se miste repede si bine.
Treaba cu, curentu insa ma pune pe ganduri ca , desi am vecini, nu-i cunosc inca si nu stiu daca ma vor ajuta si cum voi contoriza separat consumul meu de curent. Plus ca am citit pe alte topikuri ca daca iau de la vecin se considera furt de curent, o fi adevarat?!
Santieru si baracile, d'astea se ocupa constructorul sau cum?
Ca si aici mi se pare o problema, oamenii unde ii cazez, trebuie sa le asigur conditii omenesti nu?Ma intreb oare, voi cum ati facut?
Cam ce mi-ar trebui sa am in vedere ca si costuri suplimentare privind cazarea muncitorilor?

Alta treeaba la care ma gandesc, noi o sa facem credit ipotecar si..desi n-am vb cu banca (dar suntem clienti fideli pentru alte credite) ce conditii mi-o pune banca pv constructoru?

Editat de thalia, 13 februarie 2008 - 16:27.


#5
conu71

conu71

    Termopanist

  • Grup: Moderators
  • Mesaje: 9.091
  • Înscris: 22.06.2004
nu se considera furt. eu le-am adus garaje in care au dormit.. resouri si curent electric sa aibe. daca te legi cu banca sunt alte preturi la constructori. mai mari

#6
Jely25

Jely25

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Mesaje: 105
  • Înscris: 25.02.2006
1 o conditie necesara ca sa obtii un credit ipotecar este ca terenul pe care vrei sa faci constructia sa fie pe numele tau sau al sotului(in caz de probleme cu ratele creditului banca sa stie pe cine da in judecata ca sa-si recupereze banii)
2 neaparat trebuie ridicata casa prin firma(deci automat de va costa aproape dublu)
3 dupa ce semnezi contractul cu firma de constructii ti se va elibera un deviz al lucrarilor iar facturile proforme ti se vor deconta(fiecare leu greu luat trebuie justificat prin facturi)
4 trebuie sa ai salariul de pe cartea de munca net bunicel din care ti se vor scadea ratele bancare si cosul zilnic de trai (care este evaluat la 350 de ron pe luna de familie)
5 doar rudele de gradul 1 pot fi giranti ai creditului
6 asigurare de locuinta si de viata obligat fortat(in general te obliga sa o faci la ei ca sa mai castige un ban in plus;sau cu o firma agreata)
7 bani la notar cu caru(cea mai banoasa meserie in care nu faci aproape nimic si curg banii garla)
8 dobanda cu care te atrag pe tine
9 costurile suplimentare(spagile) si intretinerea si cazarea muncitorilor sau pur si simplu un cui in plus care iti trebuie urgent si lumea nu poate elibera factura pentru el NU SE DECONTEAZA asa ca ar fi bine sa ai si ceva bani cash
Cam atata din ce imi vine in minte.Nu prea ma pricep la constructii dar la credite sunt as la cat am studiat piata si pe la cate am umblatConcluzia mai bine te lasi paugbas ca astia iti iau si haina de pe tine si de abia asteapta sa nu poti achita o rata ca sa vina cu penalizari imense iar apoi penalizari la penalizari  etc
Ai grija cand semnezi contractul la clauzele care sunt acolo,ca una care pare nesemnificativa iti va da dureri de cap si in spatele ei se pot ascunde comisioane lunare,anuale,trimestriale si de elaborare a dosarului(asta o urasc cel mai tare ptr ca nici nu apuci sa faci creditul ca deja iti ia de la inceput un 2-3 % din valoarea totala a imprumutului)Daca tot te hotaresti sa-l faci ai grija la moneda in care faci creditul sfatul meu e sa mai asptepti ceva timp(maxim 9 luni) pana cand legislatia din UE se va aplica si bancilor din Romania si atunci o sa poti inttr-adevar lua un credit cu o dobanda ca in Polonia,undeva la 3-4 % anual la creditele ipotecare in euro!
PS.Bafta in continuare!!!

#7
gabyte

gabyte

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Mesaje: 106
  • Înscris: 12.04.2005
Pentru PAC iti trebuie 2 ex. unul o sa ramana la tine si unul la primarie.

Curentul se trage provizoriu pe o baraca de catre Electrica, pentru santier, iar cand iti vei termina casa se muta contoarul in casa.

Santierul si baracile sunt treaba contructorului, deasemenea cheltuielie de mancare, bautura sunt treaba lor.

Nu ai costuri suplimentare privind cazarea constructorului pentru ca nu te priveste. Ei isi asigura singuri conditii la fata locului.

Cat despre credit si banca, daca faci o sa faci credit de consum nu te intreaba nimic. Nici nu te sfatuiesc sa faci altfel de credit pentru ca in cazul unui credit pentru constructii nu o sa iti dea banii tie, ci direct contructorului, ceea ce implica un contract bine pus la punct, TVA, materiale scumpe etc.

#8
septimiu80

septimiu80

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 2.315
  • Înscris: 27.01.2008
O casa facuta cu firma nu te costa dublu!!!. Am mai vazut oameni pe forumuri foarte mandrii ca-si fac casa singuri si au negociat preturi bune 60euro manopera /mp la fundatii si 40 euro in sus, fara sa-si dea seama ca platesc de doua ori manopera pentru parter...,asta e. Sigur ca e mai scump cu firma, dar materialul nu prea il vinde nimeni fara tva, singurul in zona gri este lemnul, si daca risti sa iei otel beton fara facura nu stii pe la ce furnale obosite din turcia a fost turnat si nici daca e de calitate, chir daca e mai ieftin cu 10%, asa ca discutiile reale sunt la manopera...
Depinde de banca care da creditul referitor la constructia cu credit. In general vorbim de o intarziere de plata de 7-10 zile pe etape de lucru, dar chestia asta se poate discuta cu constructorul si in plus te costa cateva procente 3-5%, pe care altfel probabil le scadea consrtructorul la o negoiere "finala", asa ca nu e mare lucru. Banca nu cere facturi de materiale de la constructor!!!, banca cere doar in cazul in care construiesti in regie proprie si vrea sa stie ca dai banii pe beton si nu pe masini de curse...am lucrat cu vreo 4 banci in ultimii ani si nu am avut probleme (in calitate de constructor) cu bancile.
Cat despre diferente de dobanda intre credite pentru case si de consum sunt sigur ca-ti poti face calcule ca sa stii in ce te bagi si cat costa in plus un credit de consum fata de unul ipotecar...
Pentru put nu-ti trebuie curent, toti putarii folosesc generatoare, sau, in functie de adancimea la care vrei sa-l faci au niste masini cu care fac chestia asta, si da si la put o sa-ti dea factura doar pe o parte din put. La pretul pe care il cere pe ml un putar o sa zica ca vrea tva daca iti da factura, insa faci o factura pe o suma, stabilesti care, si un contract in care iti da garantie pentru lucrarea platita cu factura.. e bine sa ai specificate garantii, am intalnit un caz in care putul nu a fost bun si a fost refacut, si acel putar l-a refacut fara mari discutii, adica n-au fost chiar deloc, dupa un an de zile...
Curentul pe o luna pe un santier ( la executia unei case) e in jur de 100-150 roni (scule lumina...), o casa consuma cam tot atat asa e destul de usor sa vezi cat e costul tau, dar poti merge si pe varianta platesti tu tot curentul. Vorbim de 2-3 luni cat dureaza structura sau pana se rezolva cu contoarul (max 400ron)

#9
thalia

thalia

    Active Member

  • Grup: Members
  • Mesaje: 1.934
  • Înscris: 07.11.2007
Multumesc frumos pentru raspunsuri!
Nu am alta solutie sa ma apuc de casa decat cu banca!
Probabil ca voi iesi ceva mai scump, am luat si varianta asta in calcul, dar sper si asa ma rog sa ne ajute Dumnezeu sa ies infinit mai ieftin decat daca as cumpara una la cheie!

Acu eu nu inteleg de ce ziceti voi ca voi iesi dublu cu firma daca lucrez prin banca? E ceva ce imi scapa si chiar nu ma prind.
Aici cred ca e vorba in primul rand de buna intentie a constructorului, de ce sa-mi ia mai multi bani la achizionarea de materiale?
Cineva a spus ca materialele ma vor costa dublu :o ?!
Simplist, eu vad lucrurile asa, pe baza proiectului, inainte de a incheia constractul vom face un deviz de materiale, utilaje si manopera, impreuna cu constructoru, nu?
Profitu constructorului iese din manopera, de ce sa ma duca mai mult la materiale sau utilaje, ca doar nu mi le-o cumpara la suprapret?


septimiu80,legat de putz, inteleg ca facem factura pe suma pe care ne intelegem eu si putaru, si obligatoriu o sa ii cer sa imi dea si garantie, ca sa nu avem probleme!
Nu ma ajuta nimeni cu un putzar?
Merci tare mult!

#10
thalia

thalia

    Active Member

  • Grup: Members
  • Mesaje: 1.934
  • Înscris: 07.11.2007
Ah, si putu m-am gandit din ce m-am documentat pe aici pe forum sa il facem la 40m adancime.
O fi bine?

#11
septimiu80

septimiu80

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 2.315
  • Înscris: 27.01.2008
in zona BAlotesti panza este 3-a este intre 35 si 41m. Asa ca ai studiat bine :)

#12
MirelaLucia

MirelaLucia

    Senior Member

  • Grup: Members
  • Mesaje: 4.433
  • Înscris: 11.01.2007

View Postugly's, on Feb 13 2008, 15:39, said:

Din pacate sfaturile Mirelei nu sint corecte:
- In Certificatul de Urbanism nu se mentioneaza cite exemplare din PAC trebuie sa intocmesti si in niciun caz nu trebuie cite un PAC pentru fiecare aviz!
- PAC-ul trebuie intocmit in 2 exemplare (cel putin asa este in Bucuresti), care se depun la Primarie odata cu toata documentatia pentru obtinerea Autorizatiei de Construire.
- Arhitectul nu putea sa urgenteze obtinerea AC prin intocmirea PAC fara rezistenta, intrucit acesta contine obligatoriu si partea de rezistenta pentru fundatie.

Bafta!


imi pare rau sa te contrazic. In primul rand nu e vorba de Bucuresti ci de Judetul Ilfov.
in al doilea rand fiecare primarie si fiecare judet merge cam dupa reguli proprii. Nici tu nici eu nu suntem in masura sa ii spunem cate dosare se fac , e treaba arhitectului si a beneficiarului sa se intereseze

in al treilea rand, nu iti trebuie tot dosarul de rezistenta pentru PAC, asa ca justificarea arhitectului ca dosarul de rezistenta nu este gata si de aia nu a intocmit el documentatia e cam trasa de par. Daca structurista nu s-a apucat nici macar de cele necesare fundatiei si de informatiile necesare pentru PAC inseamna ca nici nu s-a apucat de proiect , nu ca nu este gata.

#13
thalia

thalia

    Active Member

  • Grup: Members
  • Mesaje: 1.934
  • Înscris: 07.11.2007
Mneata,
Ce-mi place ca subectu meu capata contur, sper sa invat multe de la voi:)))
Si va multumesc din suflet pentru sfaturile voastre, aici sau pe privat:)))

Ne trebuiesc 5 exemplare de proiect, doua la primarie, unu pt constructor, unu pt banca si unu-nu mai retin, parca pt noi.
Ieri am vb cu arhitectul si l-am rugat sa ne fie gata pana miercuri cand pornim spre Bucuresti. Ne-a zis ca face tot posibilul sa fie ok.
Sper sa nu ne dezamageasca!
Sincer,va spun, abia astept sa vina primavara si sa ne apucam de treaba.
Mai viu cu noutati

#14
ugly's

ugly's

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Mesaje: 108
  • Înscris: 02.01.2007

View PostMirelaLucia, on Feb 15 2008, 08:37, said:

imi pare rau sa te contrazic. In primul rand nu e vorba de Bucuresti ci de Judetul Ilfov.
in al doilea rand fiecare primarie si fiecare judet merge cam dupa reguli proprii. Nici tu nici eu nu suntem in masura sa ii spunem cate dosare se fac , e treaba arhitectului si a beneficiarului sa se intereseze

in al treilea rand, nu iti trebuie tot dosarul de rezistenta pentru PAC, asa ca justificarea arhitectului ca dosarul de rezistenta nu este gata si de aia nu a intocmit el documentatia e cam trasa de par. Daca structurista nu s-a apucat nici macar de cele necesare fundatiei si de informatiile necesare pentru PAC inseamna ca nici nu s-a apucat de proiect , nu ca nu este gata.

Nu inteleg rostul reply-ului.
1. Intrebarea din primul post a fost clara: „ ... in cate exemplare originale imi trebuie proiectu complet?”; tu ai spus ca ii trebuie cite unul pentru fiecare aviz si unul pentru AC, iar eu te-am corectat spunind ca se intocmeste in 2 exemplare care se depun la Primarie pentru AC (lucru pe care l-a confirmat si thalia in ultimul post).
Copii poti face cite vrei, pentru oricine (inclusiv pentru banca).
2. Am luat in calcul si posibilitatea ca in alte localitati sa fie alte reguli si am si precizat ca asa se cere in Bucuresti.
3. „Structurista nici nu s-a apucat de proiect ...” divagatii.

Este un forum si fiecare poate scrie ce doreste, dar eu consider ca atunci cind cineva intreaba ceva concret ar trebui sa se raspunda la fel de concret, nu doar pentru a face conversatie.
  

PS
Cer scuze thaliei pentru acest reply care nu ajuta cu nimic jurnalul .

#15
MirelaLucia

MirelaLucia

    Senior Member

  • Grup: Members
  • Mesaje: 4.433
  • Înscris: 11.01.2007
daca ar fi sa ma iau duca ce spui tu legat de raspunsurile exacte, ar trebui atunci sa te interesezi ce ii cere primaria din Balotesti  si sa ii spui exact, nu sa spui " asta se aplica la Bucuresti" pentru ca tot dupa spusele tale asta inseamna conversatie.

Tot dupa spusele tale, omul e liber sa spuna ce vrea, iar Thalia sa selecteze ce ii convine ei. legat de ce am spus c structurista, m-am referit la ceea ce i-a spus arhitectul tahliei ca si motiv al neexecutarii dosarului de PAC, nu s-a referit la comentariul tau.

daca pe forumurile astea ar intra numai specialistii lui peste care dau numai raspunsuri super exacte, ar insemna sa citesti un rand la cateva luni ( vezi zen, x-plane, punkt, astra- noroc ca sunt moderatori si sunt nevoiti sa mai intre ).

Nu consider ca sfaturile date de mine, in acest jurnal sunt fara consistenta si nu esti tu in masura sa judeci asta. Cu asta am terminat interventia off topic.

#16
thalia

thalia

    Active Member

  • Grup: Members
  • Mesaje: 1.934
  • Înscris: 07.11.2007
Salutare,
Primii nervi (adevarati) i-am avut astazi cand am sunat arhitectu sa imi zica cat mai aveam restul de plata.
Mi-a trantit o suma de am crezut ca fac infarct!
Din cauza socului n-am zis nik, m-am desteptat la zece minute cand l-am sunat din nou rugandu-l sa se mai uite o data poate a citit un zero in plus la coada  :o .
Nu, n-ai sa vezi!
Cost total al proiectului pentru o casa de 228mp construiti 15.000ron :o !

Mi-am sunat niste prieteni carora le aratasem schitele casei si le-am zis si suma, m-au linistit cum au pututsi le multumesc din suflet!
Bun, am tras aer in piept, l-am sunat inca o data si l-am rugat sa imi dea ecuatia minune prin care ajunsese omu la suma de mai sus, in cond in care noi ne-am inteles la 10euro/mp construibil.
Apoi m-am gandit eu ca mare lucru nu obtin la telefon, asa ca am zbughit-o de la serviciu si m-am dus glont la om sa discutam.
A fost ca la piata, asta de ce trebuie taxata, asta n-am cerut, asta, in final am ajuns la o suma mai mare decat cea la care ne-am inteles, insa nu cu mult!
Doamne ajuta!
Stiu ca ce-am scris nu ajuta cu mult, doar ca tre sa fim atenti la ce suma negociem si la ce suma se poate ajunge in final, din vina unora sau altora.
Mai viu!

#17
torindan

torindan

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Mesaje: 172
  • Înscris: 10.11.2006

View Postthalia, on Feb 19 2008, 15:35, said:

Primii nervi (adevarati) i-am avut astazi cand am sunat arhitectu sa imi zica cat mai aveam restul de plata.
....
A fost ca la piata, asta de ce trebuie taxata, asta n-am cerut, asta, in final am ajuns la o suma mai mare decat cea la care ne-am inteles, insa nu cu mult!
Welcome to the real world :drac:

Asta-i doar inceputul. Sa te astepti la ceva asemanator si de la constructor, si de la banca, si de la electrica, si asa mai departe.
Sa te astepti si la alte minuni pe parcursul santierului (oricat de "beton" ar fi contractul)

Spor, si multa rabdare...

#18
thalia

thalia

    Active Member

  • Grup: Members
  • Mesaje: 1.934
  • Înscris: 07.11.2007
asa sa fie?
merem inainte!

Anunturi

Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă

Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne.

Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale.

www.neurohope.ro

Utilizatori activi: 1

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate