Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Nelamurire sunet navigatie auto

Ma bate gandul la primul bmw

Cum rezolv o incompatibilitate in...

Despre instaurarea normalitã...
 De cate ori purtati o pereche de ...

"Releu" comandat de la di...

Pe la voi cum mai merg dezmembrar...

Ce sisteme audio ați avut la masi...
 Achizitie dubita Stellantis

Foisor - noi reglementari

Recomandare telefon preț 300...

La Multi ani de ziua noastra a tu...
 EURO 24 - Primul meci: Romania - ...

Bicicleta eliptica

Aer conditionat Vortex 9000/12000...

Curatare tigaie
 

Proaspat angajat in industria cuvintelor

- - - - -
  • Please log in to reply
7 replies to this topic

#1
j.writer

j.writer

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 8
  • Înscris: 06.10.2007
Cu kent-ul infipt intre buze si cu mana infasurata pe bici alerg trei pixuri prin dormitorul neaerisit de zile. Satul de scuze si vaicareli prind unul, il oblig sa scrie in continuare si ii dictez cuvinte. Cu mina deja amortita, se urneste greu...
Este a saptea zi de cand am ferecat usile, in incercarea de a asterne  o noua lume pe colile albe de hartie.
Cei trei prizonieri sapa un tunel in spatele masinii de scris prafuite. Incercarea disperata de a evada a fost deconspirata chiar de unul dintre ei. In schimbul unei zile de odihna. Intregi. Si o bere.
Chinuind consoane si vocale, formez cuvinte care supuse amenintarilor repetate se insira in propozitii, fraze, adevarate paragrafe. Cirezi intregi intinse pe randuri interminabile acopera tot islazul intr-o spirala absoluta...

Edited by Bebeluska, 10 October 2007 - 14:04.
link extern


#2
j.writer

j.writer

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 8
  • Înscris: 06.10.2007
Tot din ciclul proza scurta si foarte... de aceasta data cu numele ZARZAVAT PUNCT RO:

Ies grabit pe usa fara sa stiu incotro ma-ndrept. Privesc mirat lista pe care scumpa mea mi-a indesat-o in buzunar la plecare. Cobor linistit cele 134 de trepte pana in fata blocului. Caut prin ceata deasa statia de tramvai.
Taxez biletul albastru exact cand doi controlori imi intind sictiriti legitimatiile sifonate.
- FBI? ii intreb pierdut si imediat le zambesc vadit satisfacut. Compara nedumeriti biletele si se indreapta spre urmatoarea victima.
Cobor exact in momentul in care tramvaiul opreste in statie. Este un obicei mai vechi de-al meu...
In fata mi se infatiseaza piata. Mai zgomotoasa, mai aglomerata decat de obicei. Imi amintesc de lista si o caut frenetic prin buzunare. O gasesc intr-un tarziu, pun la punct un plan si pornesc la atac.
- Cu cat dai legatura mamaie? intreb o babuta care vindea pe trotuarul din fata pietei marar si leustean.
- Dar cam cat ai vrea sa dai pe ea, tinere? imi intoarse dansa intrebarea pe un ton parca desprins din manualul de marketing de la capitolul "tehnici de negociere".
O privesc surprins pret de cateva secunde si dau sa intru in piata. In urma mea, aceeasi voce rasuna:
- Fa-mi o oferta, ce naiba! Ai zi de zi ocazia asta?
- ...
Ma intorc uimit nestiind daca intrebarea imi este adresata. Cand insa remarc ca da, adaug:
- Parca n-as da mai mult de cincizeci de bani pe una.
Realmente jignita, baba incruntata tuna cu o voce de fier:
- Cin'zeci? Tinere asta e verdeata de cel putin cinci euro legatura... hai ca ma enervasi! N-o vrei gratis?
- Gratis parca suna mai bine. Pe care s-o iau?
- Ete i-auzi la mucosul asta: "pe care s-o iau?" Hai valea ca nu-ti dau nimic. Pleaca din fata pravaliei ca alungi clientii.
- Mamaie nu plec pana nu imi vinzi o legatura de patrunjel d-asta, m-am incapatanat eu.
- Uite ia-o p'asta. Face doo milioane.
- ???
- Nu mai casca ochii asa la mine! Cumperi sau nu? N-am timp toata ziua: tre' sa ajung si la banca sa platesc rata la logan. Hai ia doo la banii astia si zi bogda'proste, adauga ea cu tupeu.
- Doua milioane? Rata la Logan? Mamaie coboara bre' cu picioarele pe pamant...
- Stai ca m-ai enervat cumplit. De ce te miri asa ca prostul? Uite ce e: pacat de tine ca esti chiar simpatic si nu pareai prost deloc. Se vede ca n-ai alea scoli. N-o sa-mi pierd eu acum timpul sa-ti explic tie cum amortizez eu investitia-n logan, cat revine pe legatura si in cati ani am profit. E treaba aia cu proiectia fluxurilor de numerar. Da' ce sa stii tu... Uite: ia cartea mea de vizita si legatura asta de marar din partea fermei. Mai baga si tu nasu'n carte si revino. Daca nu sunt aici, ma gasesti in piata la Obor. Tot in fata, pe trotuar. Daca nu-s nici acolo intra pe net. Zarzavat punct ro. Acum valea ca taim iz mani.

Daca sunt remarci, sugestii, critici nu ezitati... dar cu blandete :)

Edited by j.writer, 12 October 2007 - 08:32.


#3
Baghe

Baghe

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 910
  • Înscris: 30.01.2006
Primul text mi-a placut mai mult decat al doilea. Poate pentru ca imi plac textele comprimate in care fiecare cuvant ascunde in spatele sau un univers...Al doilea este prea lung. Realitatea ce ne inconjoara este atat de urata incat un text de o pagina despre o "baba" ce are de achitat rate la logan nu ma face sa doresc a-l citit inca o data. :lol: Poate daca ar fi fost mai scurt si la fel de "comprimat" ca si primul ar fi fost mai usor de citit.

#4
manuel11g

manuel11g

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 141
  • Înscris: 09.08.2007
Si mie mi se pare ca primul este mai bun. dar totusi trebuie sa ai inspiratie ca sa reusesti sa descrii cu destula acuratete, taranul roman asa cum l-ar dorii unii guvernanti - doctorand in marketing.

Primul text este mai subtil, reuseste sa te faca sa te gandesti la lucrurile simple, care sunt langa noi, dar care nu le "vedem" si nici nu le intelegem cu adevarat. Deasemenea, primul text pare o "arta poetica" a autorului.

#5
j.writer

j.writer

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 8
  • Înscris: 06.10.2007
Dragii mei, multam' in primul rand pentru aprecieri si critici... ma incapatanez si mai arunc cateva randuri scrise-ntr-o noapte tarzie de curand, sub titlul M-AM NASCUT TRIST

Noptile albastre se dizolvau in zile portocalii cu vant slab pana la moderat. Purtam haine subtiri, din material transparent care nu ne fereau trupul de razele verzi ale soarelui inca necopt.
Zburam dintr-un capat in celalalt al gradinii, iar in graba optam si pentru teleportare. Insa ne istovea...
Locuiam, de fapt, intr-o livada imensa cu pomi fructiferi care rodeau de trei ori pe zi. Pomi albi si negri. Gardul imens ne impiedica sa depasim conditia.
Dincolo de porti era o alta lume: o lume unde stiam ca, pana la urma, vom ajunge toti. O intitulam cu gravitate viata de dincolo de nastere.
Portile erau masive, din fier ruginit, iar prin grilajul amar se deslusea o lumina ciudata, galbuie. Majoritatea plecau inspaimantati cand le venea randul si nu se mai intorceau niciodata. Circulau adevarate legende despre ce ne imbratisa cand paseam pe covorul maro al visului intitulat obscur chiar viata. Dar nimeni nu stia cu adevarat cat de dulce era acel prim sarut despre care se tot vorbea, sau cat de amare puteau fi clipele de singuratate.
Insa intr-una din zilele acelea umede a venit si randul meu. Pe neasteptate. O forta lichida m-a purtat, in ciuda efortului disperat de a ma impotrivi, in necunoscutul galbui de dincolo de porti. Si m-am nascut!
Trist, cu ochii inlacrimati. Plangeam ca un copil... Doctorul m-a palmuit cu un aer familiar. Suspect.
Am supt de la cei mai atractivi sani, lasand deoparte mentalitati preconcepute. Laptele avea un gust usor alterat si m-am vazut nevoit sa alertez protectia consumatorului.
Nu mi-am recunoscut parintii decat in urma testului ADN. M-am asigurat ca nu voi fi victima vre-unei erori a maternitatii, in urma careia m-as fi pricopsit cu parintii altcuiva.
Am semnat de primire in graba si am iesit zgomotos pe usa spitalului. Viata parea frumoasa...
M-am urcat in primul taxi liber dornic sa-mi cunosc cat mai repede viitoarea nevasta. M-am impiedicat pe scarile blocului si am remarcat cu stupoare ca tocmai fusesem depasit. Cineva mi-o luase inainte... M-am resemnat in lift. Cand am ajuns in pragul usii, am primit si prima lovitura. La propriu. In cap. S-a intunecat rapid, in timp ce imaginea se rasturna lent.
Mi-am revenit doar dupa doua serii de palme ce mi-au fost aplicate peste fata. De o femeie. Provocatoare.
M-am ridicat de indata ce i-am putut smulge hainele de pe ea cu o pofta barbara. Am tavalit-o pe covorul plin de scame si apoi, cu glas sfarsit, i-am murmurat ca o iubesc. Pentru prima oara. Ne-am casatorit imediat ce ea a putut semna actele de divort. Intr-un cadru restrans, in sanul familiei.
Ceremonia religioasa a fost oficiata de un preot care l-am gasit pe internet. La ve ve ve punct preoti punct ro. I-am scris pe adresa de e-mail preotu' arond voi ajunge in rai curand. Si a ajuns.
Mi-a raspuns dupa vreo saptamana si ceva. Pe o coala alba, mototolita. "Am reusit sa ma acomodez", am citit pe primul rand dactilografiat neglijent.
Eu nu!

#6
Buricozaur

Buricozaur

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 25
  • Înscris: 30.08.2007
imi place literatura ta absurda.

#7
DarkMajesty

DarkMajesty

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 274
  • Înscris: 13.02.2007

View Postj.writer, on Oct 9 2007, 20:26, said:

[i]
Chinuind consoane si vocale, formez cuvinte care supuse amenintarilor repetate se insira in propozitii, fraze, adevarate paragrafe. [i]

Intotdeauna am apreciat viziunea unor scriitori (si Arghezi intra aici) de a da valente superioare puterii "cuvantului"..
Imi place textul tau ..

#8
j.writer

j.writer

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 8
  • Înscris: 06.10.2007
V-am spus ca imblanzesc pixul constant? Ultimul rezultat fiind un schimb de replici sub denumirea "GEM... PE PAINE?", ma vad nevoit sa il supun si pe acesta atentiei colective. Sugestiile / criticile sunt pregatite?

Bucata buna, intretinuta, care-ti ia respiratia. Fara efort. In anotimpul estival, machiata strident, isi poarta cu mandrie tatulicile generoase pe sub maieul transparent. Carne macra! Ce sa mai… Cum? Poftesti?
Buze carnoase, mai rosii ca rosiile de pe taraba, chilotei minusculi din dantela intrati in posteriorul aproape copt.
Coapse catifelate, picioare lungi, pedichiura impecabila. Pe piciorul drept o alunita… Si atat. In rest, propun sa intram in vorba cu dansa.
- Inainte sa-mi inghit toate consoanele si sa-mi transpire imaginatia, as incerca o abordare timida poate; ce zici?
- …
- Pot sa te abordez?
- Desigur frumuselule. Zii cu tupeu!
- Unde? Aici?
- Pentru inceput…
- As fi curios sa stiu cat esti de dulce. Arati mai ceva ca o zeita. Presupun ca faci sport. Nu cred ca ai silicon si nici probleme cu stomacul. Pot sa te ating?
- Ai vrea tu!
- As vrea, nu neg. Nu-mi sta in fire sa mint. Nici sa agat fete pe strada. Dar tu esti speciala: te mentii intr-o forma de zile mari. Presupun ca bei mult compot, urmaresti cu interes emisiunile umanitare si sucesti mintile barbatilor subjugati de sexul slab. Si frumos totodata. Te-as saruta… pot?
- N-ai sa vezi…
- Atitudinea ta ma intristeaza. Nu mai am lacrimi sa iti dovedesc. Le-am consumat pe toate aseara la un film de scurt metraj. Pariez ca-ti speli trupul cu gel de par, faci pisu regulat si calci pe inimile indurerate ale sexului tare. In pantaloni… As vrea sa te cunosc.
- Dispari.
- Desi incerci sa ma alungi stiu ca in inima ta ma doresti. Vrei sa stii cine sunt, cine pot fi cand imi esti alaturi. Si-am sa-ti spun: detest sucurile acidulate, ador friptura in sange, iubesc norii care plang in furtuni, urasc florile ofilite si pisicile care torc neglijent. Alerg virtual, mananc pe saturate, beau de sting, gandesc prea profund. Imi plac dusurile reci, plimbarile nocturne ziua, stelele care nu cad, ochii care privesc, dintii necariati si femeile care, atunci cand fac sex, gem…
- Pe paine?

V-as invita si pe blog... Ne-am vedea [citi] mai des... Ce pacat ca nu pot insera un link micutz [scuzati, va rog, tz-ul]... Oricum, cei interesati imi pot trimite mesaj privat. Promit sa raspund!

Edited by j.writer, 28 December 2007 - 00:20.


Anunturi

Neurochirurgie minim invazivă Neurochirurgie minim invazivă

"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv.

Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate