Second Opinion
Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale. Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit. www.neurohope.ro |
Țuica de prune
Last Updated: Feb 22 2024 16:57, Started by
Piorel
, Sep 10 2007 21:24
·
25
#1639
Posted 02 November 2018 - 13:35
n-a incercat nimeni sa faca un cazan din argint ? argintul mi se pare net superior cuprului - conduce mai bine caldura , e curaat si bactericid iar pretul nu e chiar asa de speriat - 1 leu per gram - daca se fac cristelnite din argint se pot face si cazane !
|
#1640
Posted 06 November 2018 - 22:05
Cât argint estimezi că ar intra la un cazan de 50 de litri plus țeava plus răcitor ?
Așa, că să facem un calcul sumar |
#1642
Posted 08 November 2018 - 16:51
Pai ar costa cam 25 000 ron ! E foarte mult ptr un om obisnuit dar ptr un om cu dare de mana care se respecta ( ca ala te tine 200 de ani ) e fezabil . Sunt unii care dau banii astia pe o masina si apoi intra intr-un copac cu ea si la urma e fericit ca a scapat cu viata !
Referitor la cupru - cuprul obisnuit e toxic in combinatie cu plamada .Ptr scopuri alimentare se foloseste cupru electrolitic - de puritate 99.999 %. In Ro nu se fabrica asa ceva , ce vedeti la vanzare pe la taarguri , etc e cupru obisnuit , din tabla de pus pe casa care e toxic . Edited by anthar, 08 November 2018 - 16:58. |
#1643
Posted 10 November 2018 - 17:46
Salutare,
Am citi și am tot citit și încă mai am de lecturat, dar nu mai am răbdare și vin cu următoarea speță. Am tocat circa vreo 700-800 kg de pere pe care le am pus la fermentat într un bazin d-ala cubic de 1000 de litri. Peste tocătură am mai adăugat 100 litri de apă. Întrebarea este, cam câte kg de zahar mai pot adauga și dacă are ceva daca l adaug dupa 4 zile? Următoarea întrebare este cât alcool metilic să colectez având in vedere ca o să folosesc un cazan de 200 litri. De asemenea vreau sa va mai spun că voi distila de două ori deoarece vreau sa fac pălincă și bănuiesc că a doua oară nu mai are rost să colectez alcoolul metilic. Mulțumesc |
#1644
Posted 10 November 2018 - 21:30
Era bine daca l dizolvai in apa.
Depinde și de pere, cât erau de coapte, dar la 800 litri merg 20kg zahăr, ca să fie omenește. De înghițit înghite și mai mult.... Nu e problema dacă îl pui după 4 zile. Și dizolva l in apă caldă. La cazan de 200 litri ia 200 ml, ce curge prima dată. 5 cazane adică un litru in total. |
#1645
Posted 11 November 2018 - 12:45
E invers.Prima data nu colectezi alcoolul metilic si distilezi tot pina proape de zero grade, la a doua distilare separi fruntea(alcoolul metilic) mijlocul si coada
|
#1646
Posted 11 November 2018 - 23:59
De ce așa neapărat ? Dacă îl iei de prima dată ce are ?
|
#1647
Posted 20 November 2018 - 19:59
valucsx, on 10 noiembrie 2018 - 17:46, said:
Salutare, Am citi și am tot citit și încă mai am de lecturat, dar nu mai am răbdare și vin cu următoarea speță. Am tocat circa vreo 700-800 kg de pere pe care le am pus la fermentat într un bazin d-ala cubic de 1000 de litri. Peste tocătură am mai adăugat 100 litri de apă. Întrebarea este, cam câte kg de zahar mai pot adauga și dacă are ceva daca l adaug dupa 4 zile? Următoarea întrebare este cât alcool metilic să colectez având in vedere ca o să folosesc un cazan de 200 litri. De asemenea vreau sa va mai spun că voi distila de două ori deoarece vreau sa fac pălincă și bănuiesc că a doua oară nu mai are rost să colectez alcoolul metilic. Mulțumesc -buna, de indicat e si cred ca ti bazinul cu boasca ta de pere intro incapere, garaj,cu incalzire, care sa aiba cel putin15 gr.C,.. ca daca il ti afara la temperaturiile astea de iarna nu o sa fermenteze nimic, inghiata beton si la primavara ai otet si poti so arunci toata boasca. Ma gindesc ca nu ai pus nici drojdie, nici enzime,..deci noroc mare daca porneste fermentatia. Cred ca e cam putin la marimea ta de cazan, sa iei doar 200ml de frunte, . Fruntea se ia atit de multa pina cind rachiul nu mai are acel miros specific de lipici,care iese la inceput. si de indicat e cum zice neamanole , se ia la a doua destilare fruntea. Explic si motivele de ce la a 2a destilare. Sunt doua motive pt de ce se ia la a 2a destilare. 1. .-ma gindesc ca esti ca si noi producator amator de rachiuri si ca nu ai cazan profesionist de fiert rachiu. Deci simplu cu incalzire directa de jos si cu dispozitiv de mestecat. Cazanele mici pina la 25l nu trebuie disp, de mestecat pt ca fiebe de la sine ,. Eu, 15l mestec cu un lemn pina e fierbinte bine si atunci il asambles. Cazanele performante cu incalzire in baie de apa sau ulei, au dispozitive de mestecat in cazan care mesteca boasca in intregime pt a obtine o temp.uniforma in intreaga boasca asa primi aburi care condenseaza( fruntea) se elimina din intreaga boasca. La cazanele simple ca anoastre la marimiea ta mare 200l.., dispozitivul de mestecat mesteca doar la fundul cazanului , cu lant sau alt disp. doar pt a nu se prinde la fund boasca unde e temperatura cea mai mare. Boasca de deasupra necesita ceva timp pina se incalzeste pina la temp la care incepe fruntea. Asa ca boasca la fundul cazanului elimina deja frunte..cea de sus inca nu..asa ca o sa ai frunte cam in tot destilatul care iese la prima oara de fiert. 2. - deci se poate lua si la prima oara ..dar si la a 2a fierbere o sa mai ai frunte de separat..si munca e mai multa..de 2a ori defapt. -la cazanul tau de vreo 5 ori,,+ la a doua fierbere. Asa ca de ce nu odata si bine, pt ca din bosca ta sigur nu o sa iasa mai mult de 200 l de raciu din prima fierbere si il alimentezi doar odata. Numai bine ! |
#1648
Posted 09 December 2018 - 16:27
http://proalimente.c...-pere-obtinere/
-cam asa se face un rachiu de pere,..de fapt asa se procedeaza cu toate fructele din care se face rachiu. |
|
#1649
Posted 20 December 2018 - 16:24
DRAGI COLEGI CU OCAZIA SARBATORIILOR DE IARNA VA DORESC LA MULTI ANI ; UN AN NOU FERICIT ;
MULTA SANATATE SI PRODUSE DE CALITATE !!! |
#1652
Posted 27 December 2018 - 14:39
Am adus niste rachie si afinata de la sat, era in sticle de sticla de carpatica de 0.750. Din 3 sticle doua mi-au puscat, s-au spart, s-a dus dracu' tot continutul. Am inteles ca problema ar fi ca erau prea pline. Ok, dar si in alti ani am pus la fel de plin, sa fie vorba de calitatea sticlei asta de carpatica ?
|
#1653
Posted 28 December 2018 - 16:26
Cred ca "problema" a fost ca in timpul transportului s-au ciocnit sticlele intre ele si s-au spart. Nu este nici o presiune in tuica si/sau afinata care sa provoace vre-o explozie a sticlei... deci singura explicatie este un soc mecanic, aplicat sticlelor in timpul transportului.
Edited by tudor32, 28 December 2018 - 16:26. |
|
#1654
Posted 30 December 2018 - 16:10
Nu a fost singurul caz. I s-a intamplat de curand si lu' al batran la sat.A pus sticla de rachie pe masa sa i-o dea unui musafir si s-a spart in timp ce stateau de povesti.Deci faza cu socul mecanic pica, pentru ca sticlele erau in camara, nu au avut treaba cu transportul.
|
#1655
Posted 03 January 2019 - 07:40
ar mai putea fi altceva.
candva transportam ocazional damigene de alcool. damigene de 50 de litri. le umpleam la "bere bragadiru", in depozitul de alcool, unde era relativ rece, fata de caldura de afara, vara. pe drum in duba era foarte cald si se umfla tarata-n alcool, crestea volumul mult, dadea si p-afara, daca erau umpute prea mult. damigenele aveau dopuri de cauciuc, iar daca era unul pus prea tare, se facea presiune si plezneau. mi s-a intamplat de vreo 2 ori. ma si miram, ca damigenele pareau solide, groase, cand te uitai la ele. dar doar par, pe alocuri, la gat si pe la fund, fiindca balonul poate fi extrem de subtire, mai ales in partea de sus. se vedea dupa ce se spargea, foaie de ceapa pe zona cea mai balonata. ma gandesc la fel, cu sticlele... urci cu sticla bine "infundata" din beci sau din vreo magazie de afara, unde sunt 4-5 grade sau chiar mai putin, se incalzeste pe la vreo 30-35 in camera unde soba baga la greu si fiindca n-are unde sa expandeze volumul de caldura, forteaza in sticla. una la o mie poate e turnata mai subtire in balon si gata paguba. |
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users