Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Cum declari o variabila care nu s...

Schimbare certificat de inmatricu...

Poligon auto București

nelamurire legata de pret la mode...
 Hotel cu restaurant si Demipensiu...

Croaziera in Mediterana de Vest 1...

Copilot are pica pe Vladimir Putin

MicroSoft Edge: Cum pun Google in...
 Dashcam

Mini server - VMware

betano.ro

Poveste fara sfarșit
 I-auziti voi! - nu vor romani...

Colon iritabil

Perioada de gratie inexistenta

Cel mai ieftin TV LED mic
 

Amintiri din grădiniță, școală, liceu, facultate

- - - - -
  • Please log in to reply
370 replies to this topic

#361
krokod1lusinc3r

krokod1lusinc3r

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 111
  • Înscris: 05.09.2020
Ca sa mai reînviem topicul,hai sa spun si eu ce pățanii am făcut eu, fie școală sau liceu(pana acum).

Generala pentru mine era bine pana in a 5a asa,cand colegii mei incepeau sa o ia pe cele mai verzi campii, veneau colegi noi dar tot se dadeau pe aratura. Ce imi amintesc eu cat de cat e cum am reusit sa daram draperiile in a 8a. Am incercat sa le pun într-un colt să le ascund,cred ca a mers. La banchetul de a 8a,am stat. Mort de plictiseala si chiar deranjat de atmosfera dar cu satisfacție ca am scapat de generala,am plecat acasă.

Din liceu,adica pana acum in a 11a,am avut cele mai pățanii. O sa o iau cum imi amintesc eu:
Clasa a 9a. Început nou,eu eram plăcut surprins. Eram acomodat de faptul ca aveam doi fosti colegi. Trecem peste început si intram in pâine. Odata prin Decembrie sau asa,era iarnă oricum, am coborât eu din autobuz dar unii aveau alt plan. Mi-am luat o bulgareala faina, mergand prin bălți,imi ud talpile. Ajung sa intru in clasa, dar nu intru bine ca imi fug picioarele si cad. Alta faza de a 9a este ca era sa îmi iau knock-out dupa ce unu venise cu manusi de box si a vrut sa le probeze pe mine. Mi-a dat vreo două,dar dupa aia nu a mai fost pericol. Alte faze erau ca odata am vrut sa fac focul in mod de om al cavernelor. Nu mi-a iesit. Am dat cu batul într-un copac, mi-am lasat urma. La mate aveam un prof chill,vorbeam despre fotbal mai mult. Trece un an,vine a 10a. Doi colegi au rămas repetenti, altii transferați. Vin doi colegi noi. In a 10a am inceput sa invat rute noi prin oraș si chiar o ruta ocolitoare. Am inceput sa fiu familiar cu soferii de autobuz si le stiam si programul pe la final de a 10a. Eram mai liber, știam sa ma descurc. Nu aveam stres. Odata la chimie ne-o pus sa facem ceva referat despre chestii. Mie mi-o picat droguri. Eu fiind notoriu pentru ca nu fac nimic,nu l-am făcut si nici la festivitatea de final de a 10a nu ma întreba despre asta. Tot la chimie,un coleg statea pe telefon,cica se uita la vreme. Profa între timp avea amintiri dureroase si după aia,incepe sa plângă si iese din clasa. Macar am scapat de o ora.
Ajung a 11a, ma lovește o veste ce ma lasa cam rece. Se schimba firma de transport. Inca din prima săptămână, am pățit sa facem pană într-o zi de joi. Ziua următoare am avut activitate de ecologizare, mi-o placut.
Menționez ca scoala generală am făcut-o la Școala Gimnaziala Nr. 1 Chiselet, Călărași si liceul la Liceul Tehnologic "Nicolae Bălcescu" Oltenita, Călărași.
Astea sunt amintirile ce le am eu,ca pe altele le-am uitat.

#362
djl

djl

    Smrt fačizmu, sloboda narodu! Îmi cresc amprenta de Carbon

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 112,586
  • Înscris: 13.06.2004
La un curs de la Istorie se apucă să ne povestească despre reţete pentu boierii din veacurile XVIII - XIX şi ne întreabă dacă am mâncat.  :D
Mie acum mi-e foame, dar abia pe seară voi mânca.

#363
djl

djl

    Smrt fačizmu, sloboda narodu! Îmi cresc amprenta de Carbon

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 112,586
  • Înscris: 13.06.2004
Până la urmă am mâncat atunci şi înainte să plec. Ziceam să nu vă fac vouă foame, dar îmi era mie.
Când eram mic, mă băgam în zăpadă care îmi ajungea destul de sus pe picior şi nu mi-era frică. Acum sunt răcealo - fob. Era în drumul de acasă la şcoală (şi invers) un loc de joacă (unde e acum o parcare) şi iarna mai treceam pe acolo.
În liceu, la industrial, nu ne-au dus vreodată să vizităm ceva. Nici măcar la Muzeul "Prof. Dimitrie Leonida", secţia electricitate - care avea legătură cu domeniul nostru. Poate mai pricepeam ceva.
Dar fie şcoală, liceu, facultate, mă bucuram când nu aveam ore de dimineaţa. Să încep la 11-12 orele, era acceptabil. Nu mi-a plăcut niciodată şi nici nu-mi va place să mă trezesc prea devreme. Sunt făcut să fiu activ mai târziu, nu dis de dimineaţă, deşi poate mai sunt şi zile de excepţie. Dacă începeam de dimineaţă sau pe la 17 (facultate) prindeam aglomeraţie când mă duceam. Dacă începeam pe la 12, prindeam d.a. aglomeraţie. Dacă la facultate aveam ore 16-20, mai scăpam de aglomeraţie - din păcate nu mai am orarul, să văd ce ore aveam şi când.
Apropos de transport, m-au pus o dată idioţii ăia de la mine din clasă să spun toate staţiile tramvaiului 5 (prelungit în Pantelimon prin desfiinţarea lui 33 tocmai în 1997, când am intrat la liceu; prelungit via centru, adică avea un ditamai traseul) şi le-am ştiut. Unul a rămas tare mirat. Mai mergeam şi pe rută ocolitoare (mult) de la liceu când mai stăteam la bunici, că nu aveam chef să prin aglomeraţia din autobuz. Făceam aiurea de mult şi până la urmă am preferat să iau traseul normal.

#364
krokod1lusinc3r

krokod1lusinc3r

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 111
  • Înscris: 05.09.2020
Cand vine vorba de mancare, eu nu sunt ceva Gordon Ramsey sa tip ca "ba, asta nu e buna" sau ca e praf. De foame,mananci.
Cat despre mancatul in oras, mie mi-e teama de faptul ca ma ia o cufureală din aia grava daca e sa bag o shaorma. In generala imi luam sandviș de acasa si putin din a 9a am mai luat la mine,ca dupa se plang colegii ca pute in clasa. Din a 10a am inceput sa fac jocurile foamei,prin jocuri ma refer la a sta nemâncat sase ore. Eu normal termin orele la 13:30, pana pleaca autobuzul mai trece o ora. Cu drumul ce tine jumate de ora(Oltenița - Chiselet) ajuns la 15:00 acasă si apoi ma odihnesc oleaca si după mănânc ceva. O sa povestesc o faza cu transportul cand o sa am eu timp,ca e destul de interesanta dar si rea.

#365
krokod1lusinc3r

krokod1lusinc3r

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 111
  • Înscris: 05.09.2020
O faza din clasa a 9a sau a 10a.
Era chestia cu extrasul de cont,adica sa iti faci card la o banca si sa iti bage bani pe el. Evident eu nu am scapat de asta si am facut si eu ce trebuie. Asta a fost anul trecut,in aprilie,ca tin minte ca trebuia sa activez cardul pana in mai. No, faza in sine se întâmplă într-o joi. Am ajuns la autogara mea obișnuita, dar in loc sa ma urc in autobuz, îi dau mesaj lui varumiu sa vina ca am treaba. Nu primesc raspuns, ca era ocupat. Pleaca autobuzul la 2 jumate, eu raman singur la autogara. Si asa începe o perioada de doua ore de așteptare pentru următoarea cursa,care era la 4 jumate. Ce am făcut eu doua ore va intrebati? Mi-am înjurat in gând si mai ca planuiam sa dau fuga la banca sa iau cardul. Si acum ma gândesc cum nu am făcut eu asta. Nu cred ca sunt singurul ce a pățit sa rateze un autobuz cand avea o treaba importanta de facut si a întârziat.

#366
tfmercedez

tfmercedez

    BUFU

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 72,623
  • Înscris: 15.06.2007
Mirosul tipic de cantina de  varza/ceapa de la bucataria gradinitei. Standard peste tot, si la cantina liceului.

#367
djl

djl

    Smrt fačizmu, sloboda narodu! Îmi cresc amprenta de Carbon

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 112,586
  • Înscris: 13.06.2004
Tu ai avut cantină la liceu?   :w00t:   În Bucureşti doar liceele cu internat aveau aşa ceva. Şi "Iulia Haşdeu", unde era mâncarea proastă (conform unei colege din gimnazială, care a fost la seminternat pe acolo). La facultate, nici vorbă în cadrul facultăţii... doar la A.S.E. făcuseră şi mai era aia de la Drept. Respect faţă de generaţiile viitoare.   :disgust:
Nici sisteme de radioficare nu avem. Rămaşi rău în urmă.
La Istorie cu transport electric mă duceam.   :D

#368
krokod1lusinc3r

krokod1lusinc3r

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 111
  • Înscris: 05.09.2020
Cantina avem si aci, dar nu o folosim noi. Abia renovata de curand dar nici ca am calcat pe acolo cand multi isi iau de mancare fie de la magazin,fie se duc ei pe undeva. Eu nu am fost la magazinul scolii sa imi iau ceva vreodata ca cine stie ce poate fi cu alea. Pot fi puse asa la misto, expirate sau orice.

#369
Neaceasca85

Neaceasca85

    Gaz ieftin si curent ieftin

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 88,842
  • Înscris: 14.10.2008

View Postdjl, on 21 noiembrie 2023 - 11:24, said:

Tu ai avut cantină la liceu?   Posted Image   În Bucureşti doar liceele cu internat aveau aşa ceva. Şi "Iulia Haşdeu", unde era mâncarea proastă (conform unei colege din gimnazială, care a fost la seminternat pe acolo). La facultate, nici vorbă în cadrul facultăţii... doar la A.S.E. făcuseră şi mai era aia de la Drept. Respect faţă de generaţiile viitoare.   Posted Image
Nici sisteme de radioficare nu avem. Rămaşi rău în urmă.
La Istorie cu transport electric mă duceam.   Posted Image
Da, avea liceul cantina, mirosea urat, era pentru cei de la tara cazati in internat.

#370
djl

djl

    Smrt fačizmu, sloboda narodu! Îmi cresc amprenta de Carbon

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 112,586
  • Înscris: 13.06.2004
Acum se pozează elevii cu telefonul când mâncă, că ia uite, ce "şmecher" e când sunt la restaurant.
Noi ne doream telefoane de pe care să sunăm şi era bine. Li s-a cam suit binele la cap. No, oi fi eu boşorog poate, dar... Însă şi adulţii o au pe asta cu pozatul aiurea.
Cred că dacă am fi avut pe vremea noastră aer condiţionat, ne-am fi simţit ca ăia de aveau apartamente mari în interbelic.
Nu prea erau luaţii elevii cu maşina, ceea ce era mai bine pentru trafic. Şi eu făceam blatul la R.A.T.B.  :D
Pe lângă magazinele de la şcoală, mare bucurie mare era dacă aveai sală de info şi băgai jocuri. Sau un walk-man şi 3 căşti - no, asta sună bună ca idee de roman de nostalgie.  :D   Cine s-a bucurat des de muzichie la comun la şcoală/liceu/facultate, să ridice mâna.   :rolleyes:

#371
Neaceasca85

Neaceasca85

    Gaz ieftin si curent ieftin

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 88,842
  • Înscris: 14.10.2008
Nu am suportat sa fiu pozat cand mananc sau sa imi pozez mancare. La mare maica-mea mi-o pozeaza. Face misto.

Anunturi

Neurochirurgie minim invazivă Neurochirurgie minim invazivă

"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv.

Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate