Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Consum ulei masina de tuns iarba...

"Moda" tinerilor care se ...

E.on energie aplicație intre...

Masina de tuns... buruieni
 Recomandare drona

Exista un soft care sa reia autom...

Identificare plante

Cum declari o variabila care nu s...
 Schimbare certificat de inmatricu...

Poligon auto București

nelamurire legata de pret la mode...

Hotel cu restaurant si Demipensiu...
 Croaziera in Mediterana de Vest 1...

Copilot are pica pe Vladimir Putin

MicroSoft Edge: Cum pun Google in...

Dashcam
 

Conducte, Țevi de oțel, Cu, PPR, PEX, PEX-AL,P.I.P.

- - - - -
  • Please log in to reply
4455 replies to this topic

#1477
sly79

sly79

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 351
  • Înscris: 08.06.2010
si eu sunt adeptul instalatiilor realizate prin metoda distribuitor pe fiecare etaj+CU la colac izolat.
stiu ca daca ne gandim la costul initial realizarii pe CU poate sa para mare dar, daca luam in calcul timpul necesar realizarii unei instalatii pe PPR ( mai ales daca este mai frig afara ) + o mica nesiguranta data de centrala pe lemne + eventualele probleme de remediat care apar 100% dupa un anumit timp la instalatiile pe PPR  o sa rezulte ca este mai ieftin pe CU.

#1478
flyout

flyout

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 28
  • Înscris: 29.06.2004
cam ce pb ar aparea la PPR in combinatie cu centrala pe lemne?

#1479
florin71_skoda

florin71_skoda

    Guru Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 18,070
  • Înscris: 02.01.2008

View Postflyout, on 5th January 2011, 11:40, said:

cam ce pb ar aparea la PPR in combinatie cu centrala pe lemne?

Poti nimeri un PPR prost cu grad de dilatare foarte mare. Daca ai acest ginion, PPR-ul se va strimba, nu va avea unde sa se dilate in sapa si pina la urma vor ceda lipiturile de la teuri sau coturi.
Coloanele pot fi din cupru dur. Cel moale este exagerat de scump. Cel de 15 preizolat este undeva la aproape 10 RON metru linear. Cel de 28 nu stiu cit ar putea fi da sigur este exagerat de scump. Coloanele oricum nu prezinta o problema asa de mare ca la o adica spargi putin zidul si repari. Totul este sa ai grija ca traseul coloanelor sa nu fie prin locuri pe care ulterior sa le plachezi cu faianta. La o adica, poti face in zid un mic canal termic, pentru coloane, pe care sa-l astupi cu rigips. Cu traseele prin sapa pot fi probleme, ca daca se sparg sau cedeaza o lipitura trebuie sa dai jos parchetul si sa spargi sapa. Mai apare un inconvenient: faptul ca daca ai o teava sparta in sapa nu vei putea depista cu exactitate locul in care trebuie sa spargi si te vei trezi ca strici o gramada de parchet, gresie sau sapa pina descoperi unde este problema. Asta este motivul pentru care este indicat ca teava din sapa sa fie dintr-o singura bucata, fara mufari sau lipituri.

Sunt multi utilizatori de centrale pe lemne care au instalatia pe PPR sau Pexal si nu au deloc probleme. Da sunt si care au avut. Am sa pun si ceva poze cu un PPR de calitate slaba, ca sa vezi ce se poate intimpla.

Attached File  Imagine0059.jpg   729.46K   181 downloads  Attached File  Imagine0060.jpg   776.78K   143 downloads Attached File  Imagine0064.jpg   789.04K   137 downloads Attached File  Imagine0066.jpg   910.67K   117 downloads Attached File  Imagine0067.jpg   830.35K   130 downloads Attached File  Imagine0070.jpg   832.48K   160 downloads

Depinde si ce noroc ai.

#1480
flyout

flyout

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 28
  • Înscris: 29.06.2004
ouch.. mda arata rau de tot.. s-a dilatat  ff tare
m-ati convins sa merg pe varianta CU si cu ff mare atentie...
calorifere as lua de otel.. sper sa nu fie pb
multumesc mult de tot pentru raspunsurile si sfaturile voastre!!!

#1481
claudiusorint

claudiusorint

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 7
  • Înscris: 23.12.2008
Cred ca toate firmele le fac dupa ureche.

Cred si eu acelasi lucru, ca toti lucreaza fara a studia in vreun fel cazul concret. Si eu am aceleasi probleme cu respectivele pocnete metalice si recent am aprofundat putin problema. M-am enervat initial cand am auzit de existenta vaselor de expansiune, crezand ca asta-i secretul, dar ulterior am descoperit ca centrala are unul in interior din fabricatie, asa ca m-am dezumflat. Ramane sa controlez presiunea aerului din vasul centralei si eventual sa montez inca doua vase, unul pe tur si unul pe retur. Dar o sa incerc si sa contactez firma producatoare a centralei si sa vad ce parere au specialistii lor.

#1482
florin71_skoda

florin71_skoda

    Guru Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 18,070
  • Înscris: 02.01.2008
Eu zic sa uiti de vasele de expansiune si sa schimbi teava. Cumpara una de firma, care sa fie mai groasa in carne. Atita timp cit se monteaza teava ieftina, de dor 0,5mm in carne sau si mai putin, fenomenele astea datorate dilatarii  tevilor, vor exista si la alti.

#1483
badboy1985ro

badboy1985ro

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 402
  • Înscris: 19.08.2010
Nu am mai raspuns demult ca nu am mai avut timp sa ma ocup de casa. Bine ca nu m-am inundat dreq.

Pentru "Selam" imi cer scuze. Ai dreptate in cea ce zici sunt din bucuresti si ppr e relativ sfant. Scuze inca odata.

Pentru "camsonat":

Pexalul la baie nu stiu ce natie este ca e prea vechi sa pot citi ceva pe el. Eu m-am mutat in primavara lui 2010 mai exact in martie si am luat apartamentul asa cum este.
La calorifere este valsir. La baie si bucatarie nu stiu. O fi tot valsir dar nu bag mana in foc pt ca nu pot citi nimica de pe el. Este sters total.
De bine de rau imi merg robineti de trecere toti din casa. Desi am avut un coloeg saptamana asta la munca, care s-a invoit ca ii crapase un robinet de trecere in casa.
Robinet ce il incercarse cu o luna inainte si mergea ok. In fin e alta poveste.
Speculez inca odata dar nu bag mana in foc ca ce e in pozele de mai sus la baie, ar fi tot valsir. Fostu proprietar era instalator. Acum nus ce sa zic.
Legat de valsir (scrie pe el, acelas pexal care il am si la dormitor si la sufragerie, am si in bucatarie), in bucatarie a inceput sa imi crape, nus cat de vechi este dar a inceput sa crape pe retur, atasez o poza imediat.
Mentionez ca este langa aragaz si sare ulei pe el incins ocazional.
Acum daca vrei mai multe info iti pot  scrie zici, spune-mi la ce sa ma uit.
Idea e ca, sper sa trec de iarna asta sa ajung in vara sa pun cupru ppr sau sa scot caloriferu. Din 3 una o fac
Postez si cu tur su retur. Am ramas surprins ca turu de sus nu are nik, returu a inceput sa crape. Nimica important momentan, se simte la deget cand dai peste zona respectiva.

Pentru eugen1985.
Am 3 calorifere in casa: dormitor, sufragerie, bucatarie.
La dormitor si sufragerie am pus robineti de trecere tur retur. Sincer ma linistesc (pentru ca sunt functionali) Pexalu e valsir dar nam incredere in pexal. Si nu sare ulei incins pe el.
La bucatarie nu am pus. Am zis dal dreq ca no crapa si uite ca am surprize.
Legat de cupru. Vreau sa pun la bucatarie. Caloriferele sunt legate pe diagonala toate deci nu e vb de asta.
Problema e la bucatarie ca e teava in perete si tre sa sparg faianta, in fine.
Am vb cu un intalator care ma ajutat in toamna ca am avut anumite probleme la calorifere si am ramas pe ganduri la o chestie, legat de cupru.
A fost deacord sa cumpere el tot si sai dau banii, mai putin substanta de lipit a tevile, fludor cositor super glue sau ce dracu se foloseste.
De ce?

Pe de alta parte, la baie daca tu zici sa pun cupru, ca nu beau apa cum ai zis ai dreptate, dar nu te speli pe dinti? Presupui bine ca nu beau apa de la robinet dar cum ai reactiona ca ai lua in gura apa oxdata cu pasta de dinti? La 25  de ani ai tai sa vad cat timp mai ai dinti in gura

View PostSelam, on 4th January 2011, 01:45, said:

Si acum CET-ul cum se numeste nene ?
Vezi ca degeaba m-am uitat mai sus, ca nu ai mentionat de unde esti, asa ca degeaba te ratoiesti la mine, cand vreau sa te ajut.
Dar din atitudinea ta si din stilul de "a scrie" am dedus ca trebuie sa fii din Bucuresti.

Scuze ai dreptate.

Nu imi bat capu momentan cu caloriferu din bucatarie pentru ca pexalu e minor fata de ce am in baie, si cel din baie inca tine si nu stiu ce natie e.
La bucatarie e valsir.
Daca aveti sfaturi, v-as fi recunoscator pls.


Multumesc tuturor

Attached Files

  • Attached File  2.jpg   112.36K   111 downloads
  • Attached File  1.jpg   89.54K   100 downloads

Edited by badboy1985ro, 10 January 2011 - 22:11.


#1484
GABIDANA

GABIDANA

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 121
  • Înscris: 07.01.2006
Salutare tuturor !
In aceasta primavara (dupa ce se va opri incalzirea) vreau sa schimb instalatia, obiectele sanitare si faianta de la baie, la bloc.
Va rog sa-mi dati si mie cateva sfaturi referitor la ce fel de material sa folosesc pentru "tevaraie".
Am vazut ca si polipropilena si Cu sunt recomandate, insa as vrea sfatul vostru ca profesionisti, ce material (eventual de la ce firma) ar fi cel mai bun.
Toate tevile le voi ingropa/acoperi cu faianta/gresie, iar pretul materialelor nu conteaza, vreau ce e mai bun, la care sa am cat mai putine avarii.
Si inca o intrebare/rugaminte: daca ati putea sa-mi recomandati si mie (eventual pe PM) o firma de instalatii buna sau un instalator serios si priceput, v-as fi foarte recunoscator.
Bineinteles ca sunt deschis (chiar as prefera) si la ofertele venite din partea eventualilor colegi de forum care sunt priceputi, de meserie.
Va multumesc anticipat pentru raspunsurile si sfaturile voastre.

#1485
claudiu_buhan

claudiu_buhan

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 42
  • Înscris: 23.01.2007
si eu am aceeasi doleanta. Observ ca tevile din Cu sunt cele mai laudate, dar aspectul lor e cam nasol. PPR se alungeste pana la urma sau este nesemnificativ. Pun o centrala electrica si doream calorifere de fonta. dar studiind forumul concluzionez ca mai bine sa pun de otel (genulk delonghi sau korado!!!) pentru a controla temperatura camerelor. Ce ziceti daca pe teava de CU pun un manson ? pe langa ca o izolez si nu mai pierd caldura pe traseu, se practica asa ceva?

#1486
crull

crull

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 792
  • Înscris: 10.01.2010
Am nevoie de cteva detalii legate de tipul de montaj din poze.
Care ar fi avantajele fata de un montaj clasic ? Cum se numeste acel fiting (robinet) de pe retur?

Attached Files



#1487
apanoiu

apanoiu

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,181
  • Înscris: 10.01.2007
Exista calorifere care au nativ alimentarea ascunsa. ce ai aratat in poza este o strutocamila urata.

#1488
ban

ban

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 456
  • Înscris: 26.02.2007
Am de dus incalzirea la mansarda. Pentru asta o sa fie niste tevi aparente pe undeva pe la etaj, care pleaca din distribuitor si merg la mansarda
As vrea ca acestea sa fie din oțel galvanizat, dar intampin rezistenta din partea instalatorilor, cu felurite motivari, una fiind ca se lucreaza mai greu.
Asa ca va intreb: e chiar asa de greu de lucrat cu țeava zincată? Cat dureaza, de exemplu, o filtetare pe 3/4? Eu nu am filetat niciodata, nu am habar.

#1489
apanoiu

apanoiu

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,181
  • Înscris: 10.01.2007
De ce teava zincata? Drept sa iti spun am vazut in Afi ca au pus caloriferele pe teava zincata...

Cei care trag tevi de gaz se descurca foarte bine cu aceasta teava. Sunt unele firme care fac si gaze si instalatii.

#1490
ban

ban

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 456
  • Înscris: 26.02.2007
Off, dupa ce ma lupt cu instalatorii, acum tre sa va conving si pe voi..
Asa vreau eu! Nu tine? In fine, daca nu tine, sa zicem ca e mai frumoasa in montaj aparent si are durata de viata uriasa.
Oricum o sa pun si pexal, dar nu voiam sa serpuiasca pe tavan. Never mind.
Intrebam cat e de greu de facut un filet, in ideea ca cel care trebuie sa il faca nu e obisnuit cu asta. e chiar asa un abuz din partea mea sa ii fortez cu tehnologia asta?
Cat dureaza un filet (3/4)?

#1491
Conservatorul

Conservatorul

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 473
  • Înscris: 26.09.2006
[quote name='ban' date='15th January 2011, 17:12' post='9316845']
10 minute.

#1492
florin71_skoda

florin71_skoda

    Guru Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 18,070
  • Înscris: 02.01.2008

View Postban, on 15th January 2011, 17:12, said:

.....
Cat dureaza un filet (3/4)?

Nu are importanta acest aspect. Pentru instalatori, conteaza cit dureaza intreaga lucrare.

Cu teava din otel galvanizat, trebuie sa masori teava si sa o debitezi. Ai nevoie de menghina. Daca nu ai bucati suficient de lungi trebuie sa le mufezi. La capete trebuie sa infiletezi coturi si teuri care de regula freaca de perete si sunt greu de infiletat. cineva trebuie sa tina "contra' la teava. Mai trebuie sa dai si cu cinepa si cu pasta. Nu este deloc usor. Un alt aspect este ca de regula teava "zincata" existenta in comert este teava "sudata".  Cam greu sa gasesti teava "trasa". De fapt nu este greu... este aproape imposibil. Teava sudata, este aproape imposibil de filetat, pentru ca va crepa pe axa "suduri". Masori, tai o bucata de teava si cind vrei sa dai filet te trezesti ca teava crapa. Teava compromisa o pui deoparte, iei alta si o iei de la capat. Sau daca nu vezi, te trezesti ca la final va curge. problema este ca daca curge undeva, trebuie sa o desfiletezi pe toata ca sa remediezi problema.
Pe cupru este mai simplu. Dai cu putina pasta, pui cotul si-l rasucesti cum vrei si apoi il lipesti. Daca curge, tai cu flexul si cu o bucatica de teava si cu o mufa, remediezi problema.
Pe pexal este floare la ureche. Te joci cum vrei si termini rapid. Unde curge, mai stringi o tura.

Edited by florin71_skoda, 16 January 2011 - 04:35.


#1493
ban

ban

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 456
  • Înscris: 26.02.2007
Florin, esti convingator, recunosc.
Dar lucrarile care se fac cu de se pot face? Celor cu gazele nu le crapa țevile? Sau se strica sudura la galvanizare?
E cineva pe forum care lucreaza cu țevi de oțel galvanizat și m-ar putea lămuri?

#1494
apanoiu

apanoiu

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,181
  • Înscris: 10.01.2007
Ti-am spus, cauta firme de gaze si instalatii. Google, pagini aurii, etc.

Pe gaz pretul este de 60-65 ron/metru. Pe apa ar trebui sa fie tot pe acolo.
Oricum o sa vopsesti teava, nu vad de ce trebuie sa fie neaparat galvanizata.

Vezi ca mai nou exista teava de inox cu press fitinguri. Eu cred ca este mai aratoasa..

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate