Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
apartament vandut de tatal sotiei...

Socializare -grupuri

Puteti sa-mi indicati numele soft...

Pret zugravit
 Megalopolis (2024)

Integra A8690

Solutie asamblare perete - cada.

Balans la ridicare picior dupa ac...
 Izolatie intre OSB si placa de be...

instalatie incalzire apartament 2...

HEV D Segment - intrebari/pareri ...

Hyperos consum excesiv baterie?
 Contractul pentru Salubrizare est...

Elicopterul care-l transporta pe ...

Sfaturi achizitionare apartament ...

Permis de conducere nou
 

Kefalonia

- - - - -
  • Please log in to reply
2385 replies to this topic

#73
brbarossa

brbarossa

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 320
  • Înscris: 11.01.2006

 ovidiu7020010, on Aug 15 2008, 21:31, said:

Salut,

De o saptamana m/am intors din Kefalonia.Extraordinara insula.Am stat tot in Agia Efimia. La ce pensiune ai stat acolo ca eu am avut initial niscai neintelegeri cu cei de la Kefaloniatravel, agentia prin care mi-am facut acolo rezervarea. Din ce  am vazut prin sat cei de la Alextatos erau cei mai ''dezvoltati'' cu spatiul de cazare.




brbarossa, ai avut dreptate. Kefalonia a meritat toti banii.E o insula super si probabil va mai fi asa cam 10 ani.Pana reusesc ''marii investitori'' sa termine de construit vilele iar insula se va popula cu englezoi  betivani. Sfaturile pe care mi le-ai dat au fost ok si actuale. A fost o poveste frumoasa. Multam' fain, din inima.

Sa fi sanatos si la cat mai multe concedii frumoase.

#74
teo_05t

teo_05t

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 40
  • Înscris: 14.03.2007
Am revenit (nu chiar acum, dar nu prea am avut timp sa scriu:)).
Intr-adevar, e o insula superba (dupa gustul meu)! Mi-a placut mai mult si decat Corfu si decat orice am mai vazut in GR . Cu toate ca, la fel ca si atunci cand am fost in Corfu, intrand pe insula prin Sud, la inceput esti oarecum dezamagit. Asa ca am mers direct in Fiskardo. Am gasit cazare si am ramas prima parte a concediului aici. Atmosfera e superba, in special seara in zona portului si teraselor. Dupa ce am plecat din Fiskardo chiar am dus dorul acestor terase si a modului cum esti tratat ca si client (in restul insulei n-au nici o legatura cu atmosfera de aici..).Se simte influenta venetiana si chiar are ceva din aerul venetian. Plaja am facut la Emblissi, buna si pentru snorkeling, frumoasa si plaja, multe capre salbatice pe pietrele din stanga plajei!

A 2 parte ne-am cazat in Sami pentru a fi aproape de Myrthos. Superba plaja (Myrthos), mai ales in partea stanga si dupa stancile din stanga. Peisajul de aici (de sub apa) m-a determinat sa-mi iau aparat pentru poze sub apa. Am prins aici zile cu marea calma si limpede, insa si zile cu valuri. E frumoasa in orice ipostaza!
Apoi Antisamos: pacat de plaja ca e drumul foarte rau (ingust, abrupt si pe alocuri se rupea din el; la urcat mai era cum era ca veneai pe langa munte, dar la coborat... trageam cat mai tare pe dr. sa fac loc celuilalt de pe contrasens si cum masina era destul de grea, inghiteam in sec cand auzeam pietrele cazand in vale). Aici mi s-a parut peisajul subacvatic cel mai spectaculos. La un moment dat am avut senzatia ca sunt inconjurat numai de oglizi si de aceea sunt sute de pesti in jurul meu. Pacat de plaja ca nu se ocupa si de accesul la ea...
Altele: Assos - dragut, cochet, intim, linistit, imita pe alocuri Fiskardo insa mai mult de plimbat o seara si luat masa, nu prea ai ce face.
Lassi - ceva gen Mamaia, n-am pierdut mai mult de cateva ore pe aici. Tot felul de plaje micute peste tot. nici astea nu m-au incantat. Melissani Lake: ok si el, dar nu mi-as face din asta o tinta a calatoriei. Nororc ca e f. aprope de Sami si n-a presupus pierderea a prea mult timp.

Si cel mai frumos lucru a fost inchirierea salupei din Ag. Efimia. A fost o zi de poveste! Ancorezi, ai plaja ta, pescuiesti, iar mai navighezi, mai inoti, mai faci o scufundare dupa o stea de mare si tot asa. Absolut superb!

Concluzie: daca as mai reveni in Kefalonia, as sta numai in Fiskardo si as mai face cateva bai la Myrthos! Si evident, as inchiria cateva zile o salupa!

Attached Files



#75
virgilica

virgilica

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 8
  • Înscris: 18.02.2007

 remg, on May 26 2008, 19:17, said:

Citeva impresii din Kefalonia (24 apr - 2 mai 2008)
Am plecat cu trenul pina la Salonic, unde am ajuns dimineata pe la 7.30. Acolo am inchiriat o masina (reprezentantul firmei a fost aproape punctual:)))), apoi am pornit spre Patra. Am oprit la Meteora, doar vreo ora, si tot atit la Delfi, fiindca oricum ploua, si am continuat , cu mici opriri, ajungind in Patra pe la 20.30. Dimineata, din nou la drum spre Kilini, de unde am luat ferry , pe la ora 12.15 fiind in Kefalonia (portul Poros).
Cazarea am avut-o in Agia Efimia, un satuc pitoresc din nord-est la o pensiune (barul "Capitain Corelli in apropiere:)))))).
In acea perioada insula nu era aglomerata, sezonul de fapt incepe la 1 Mai, lucru care mi-a convenit pe deplin si timp de 4 zile am colindat intreaga insula.
Sudul este oarecum plat, cu plaje ce amintesc de litoralul romanesc. Spectaculos este in nord-vest (Myrtos beach) si vest (Petani Beach), acestea fiind doar doua dintre plajele cunoscute(de amintit ca Myrtos, desi de sus este spectaculoasa, odata ajuns pe nisip impresiile se schimba:))))) Aceste doua plaje ca multe altele sint neamenajate, fapt care le sporeste frumusetea. In paranteza pot spune ca soseaua pina la ele nu este dintre cele mai usoare. Alte puncte de interes, dar care dupa parerea mea pot fi atinse doar avind la dispozitie o masina:
-Fiskardo, in nord un sat pitoresc si cochet;
-Melissani Lake, un lac subteran din centrul insulei;
-Drogarati Cave, pestera de linga lac;
-Sami si Lixouri, alte 2 porturi ale insulei;
-Assos, unde se gasesc si ruinele cetatii.
Poate ca insula nu exceleaza prin posibilitati de distractie si lanturi hoteliere, insa pentru cine cauta altceva(natura, peisaje, liniste) este un loc care cred ca trebuie vazut.
Intoarcerea am facut-o cu ferry pina in Lefkada, apoi peste pod pe continent si inapoi la Salonic, unde am ramas 2 zile prin imprejurimi(Chalkidiki), apoi din nou tren la Bucuresti.




Postez si citeva imagini:
remq, te rog imi poti spune cat a fost ferry kefalonia-lefkada (banuiesc ca fiskaro-vassiliki) atat pt masina cat si pt pasageri si daca la podul dintre lefkada si continent este taxa ( si cat e)? multumiri anticipate

#76
remg

remg

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 337
  • Înscris: 19.08.2006

 virgilica, on Dec 26 2008, 12:50, said:

remq, te rog imi poti spune cat a fost ferry kefalonia-lefkada (banuiesc ca fiskaro-vassiliki) atat pt masina cat si pt pasageri si daca la podul dintre lefkada si continent este taxa ( si cat e)? multumiri anticipate

Din cite imi aduc aminte ferry a costat 12 EUR/pers si masina in jur de 25 EUR. A plecat din Fiscardo pe la 11.00 si a durat cca o ora si jumatate pina in Nidri.
Podul dintre Lefkada si continent nu s-a platit (are cca 20 m :)

#77
mmgrecu

mmgrecu

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 6
  • Înscris: 03.06.2008
[quote name='investman' date='Sep 17 2007, 12:35' post='3392570']
intors din Kefalonia.
a fost superb!!!
multumiri barbarosa.
noi am stat in Sami, pana la urma.

Buna!
As vrea sa merg in vara asta in Kefalonia.. un vis mai vechi. Te rog sa dai mai multe amanunte despre hotel (conditii+preturi, mancare), plaja. Miltumesc

#78
mmgrecu

mmgrecu

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 6
  • Înscris: 03.06.2008
[quote name='investman' date='Sep 17 2007, 12:35' post='3392570']
intors din Kefalonia.
a fost superb!!!
multumiri barbarosa.
noi am stat in Sami, pana la urma

salutare! Intentionez sa merg in Kefalonia de ceva vreme si tot am citit pe ici, pe colo diverse informatii despre insula, plaje, cazare. Suntem o familie de 3 (copilul are aproape 6 ani) si as vrea neaparat sa ajung in August in Kefalonia, in Sami sau Agia Efimia. Poti sa-mi spui si mie denumirea pensiunii unde ai stat? Locatie exacta, conditii cazare, mancare? Multumesc mult

#79
danielaionela

danielaionela

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 423
  • Înscris: 12.07.2008
va rog niste informatii kefalonia, unde merita stat, si dupa buget, si plajele unde sunt mai bune, ma refer in primul rand sa fie cu nisip, si daca se poate un nume,doua de pensiuni, va rog....
multumesc

#80
djatomic_ro

djatomic_ro

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 42
  • Înscris: 21.08.2005
Salut,

A fost cineva in statiunea Lassi la Ventura Rooms ?
As vrea sa stiu si eu cum este statiunea, vila ... ce e de facut pe acolo ... etc ... orice va aduceti aminte :)

Multumesc,

#81
fuscobal

fuscobal

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 531
  • Înscris: 29.12.2004
Facut si eu rezervare la hotel Apostolata Island Resort & Spa (hotelul e in Skala) pentru 5 camere in perioada 27aug-3sept. Vom merge cu masinile si vom inchiria barci cu motor pentru mici plimbari. A inchiriat cineva barci acolo ? Se gasesc golfulete mai retrase/plaje cu putina lume dar cu apa turquoise si peisaje paradisiace ? Daca da, prin care parti ale insulei ar trebui sa cautam ?

Edited by fuscobal, 10 June 2009 - 17:30.


#82
Naqash

Naqash

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 46
  • Înscris: 26.03.2009

 djatomic_ro, on 26th May 2009, 23:38, said:

Salut,

A fost cineva in statiunea Lassi la Ventura Rooms ?
As vrea sa stiu si eu cum este statiunea, vila ... ce e de facut pe acolo ... etc ... orice va aduceti aminte :)

Multumesc,

Nu stiu daca te mai intereseaza raspunsul, dar iti pot da cateva detalii. Lassi-ul este o statiune situata cumva pe marginea unui deal, toata Kefalonia fiind de altfel o insula muntoasa. Este cea mai mare statiune de pe insula din ce am vazut noi, si cred ca am vazut tot. Noi am fost cu masina personala, pe cont propriu, si am stat 7 zile, tot la o casuta situata destul de aproape de Ventura Rooms, din cate pot observa eu.  Distanta fata de plaja e de approximativ 5-600m in linie dreapta, dar cum se urca pe deal poate fi umpic mai mult, iar la intoarcere (la urcare) este umpic obositor. Statiunea are 2 plaje mari, la ceva distanta de vilele de pe deal, in jurul a doua hotele mari de 5*. Makris Gialos se numeste una din ele. Sunt destul de frumoase dar aglomerate de obicei. Noi am fost la sfarsitul lui Iulie - Inceputul lui August. Avand masina am incercat sa vizitam tot. Nu am stat la plaja in Lassi decat o singura jumatate de zi, cand am ajuns. Va recomand sa luati o masina, si sa incercati sa vizitati cat mai mult. Este o insula ce merita vazuta, printre cele mai frumoase din Grecia. Nu ratati plaja Myrtos, plaja Avithos ( cea mai frumoasa si linistita, dupa parerea noastra), pesterile din drumul spre Sami sau Fiskardo.
Restaurante se gasesc in Lassi, si au mancare buna si nu foarte scumpa, insa cel mai frumos este sa mananci in port in Argostoli (capitala insulei) chiar daca este umpic mai scump, au toate felurile de fructe de mare fresh, iar berea draft de acolo mi-a ramas inca in minte  :D .

Cam asta din ce pot eu sa spun.

P.S in legatura cu postul cu inchiriatul de barci. Este foarte buna ideea cu barca, dar de la Skala la urmatoarea zona cu golfulete sapate in stanca si inacesibile altfel este ceva distanta si nu stiu daca poate fi parcursa doar cu barca. (Nu am fost niciodata cu barca, dar in Kefalonia a fost locul unde chiar mi-am dorit asa ceva). Skala este in Sudul insulei, iar cea mai frumoasa zona pentru asa ceva mi s-a parut a fi vestul si nord-vestul insulei, unde e plin de plaje sapate in stanca si cat se poate de intime.   :naughty:  Ca localizare aceasta zona se afla mai sus de plaja Myrtos.

Edited by Naqash, 17 June 2009 - 09:32.


#83
gobelu

gobelu

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 29
  • Înscris: 20.06.2009
Nu inteleg ce-i cu diferenta asta atat de mare ca si pret (la cazare) intre Kefalonia si Zakintos?

   A gasit cineva o oferta buna???Eu sub 35 E nu am gasit nimic.Acu sper sa nu-mi sara lumea in cap deoarece caut chilipiruri dar am gasit pt Zante oferta pt sep cu 20 de E camera la niste conditii decente(aer,apa calda si pat).Sincer chiar nu-mi trebuie mai mult.Am fost anul trecut in Gr la 55 de euro in sep.Am vrut sa "stau bine" dar mi-am dat seama ca ajungeam rupt de oboseala de atata innotat si dormeam tun(de aer nici nu am avut nevoie).

   So...a gasit cineva vreo "ieftineala" :P  ?

#84
Barbarosa

Barbarosa

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 162
  • Înscris: 08.01.2006

 gobelu, on 30th June 2009, 05:43, said:

Nu inteleg ce-i cu diferenta asta atat de mare ca si pret (la cazare) intre Kefalonia si Zakintos?

   A gasit cineva o oferta buna???Eu sub 35 E nu am gasit nimic.Acu sper sa nu-mi sara lumea in cap deoarece caut chilipiruri dar am gasit pt Zante oferta pt sep cu 20 de E camera la niste conditii decente(aer,apa calda si pat).Sincer chiar nu-mi trebuie mai mult.Am fost anul trecut in Gr la 55 de euro in sep.Am vrut sa "stau bine" dar mi-am dat seama ca ajungeam rupt de oboseala de atata innotat si dormeam tun(de aer nici nu am avut nevoie).

   So...a gasit cineva vreo "ieftineala" :P  ?

Sal,
Recomandarea mea este in continuare Kefalonia. In Zante platesti marketing-ul. Prietenul meu cu care am fost in Kefalonia si peste tot anul trecut a plecat separat in Zante si dupa ce a vazut preturi, o insula frumoasa dar nu depasea Kefalonia si locatii de cazare proaste si-a revenit si a plecat cu primul ferry in ... Kefalonia pe care teoretic o vazuse cu un an inainte. Asa ca nu exista niciun motiv sa platesti dublu pentru o zi de plaja pe plaja cu vaporul esuat. Nu cunosc Zante asa ca puteti sa ma combateti daca gresesc, insa este un punct de vedere.

#85
gobelu

gobelu

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 29
  • Înscris: 20.06.2009
Barbarosa - daca ar fi sa platesc marketing-ul in Zakintos ar trebui ca preturile la cazare sa fie mai mari nu?Dar asa am gasit cazare la 20 de euro in niste conditii mai mult decat decente(asta zic despre hotelul respectiv si cei de pe Zante- forum).
   Am citit in posturile anterioare despre patania prietenului tau dar stiu din proprie experienta ca pana nu experimentezi TU nu ai cum sa-ti faci o parere.Suntem diferiti si fiecare are alte gusturi cand vine vorba de simtul estetic,spiritul de aventura,etc.
   Cred ca 95% din cei care au fost in Zante au fost incantati(restul au fost prin agentii si au avut parte numai de experiente neplacute).Si zic asta pt ca am citit si tot topicul de la Zante care are mai bine de 60 de pagini :))

  Oricum multumesc de sfat si iti respect parerea.

#86
mjustin

mjustin

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 74
  • Înscris: 16.05.2007
Duminica dimineata m-am intors din Zante, insa multa vreme cat am strabatut insula priveam insula vecina Kefalonia. Am citit toate paginile de aici cat si cele de la Zante. Privind ultima parte a discutiilor de aici cu privire la conditiile de cazare si preturile cazarii in Zante pot spune ca prietenul dezamagit de Zante nu a nimerit unde trebuia. Am platit in Zante 36 euro apartamentul cu dormitor, camera de zi(in care se putea dormi)- utilat cu de toate plus terasa cu vedere la mare la o distanta de 30m de mare. Cu toate acestea gasisem si apartament cu 19 euro/noapte dar deja facusem rezervarea prin trimiterea unui mic avans.
Am fost multumiti insa dupa cum se pare, nici nu am ajuns bine ca ne gandim la urmatoarea plecare, de aceasta data in Kefalonia. Vreau si eu date concrete pentru cazare rezonabila. Prefer vile si nu hoteluri deoarece diferentele de poret sunt nejustificate de multe ori. Multumesc anticipat celor ce ma vor ajuta.

Edited by mjustin, 01 July 2009 - 08:49.


#87
brbarossa

brbarossa

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 320
  • Înscris: 11.01.2006

 mjustin, on 1st July 2009, 09:39, said:

Duminica dimineata m-am intors din Zante, insa multa vreme cat am strabatut insula priveam insula vecina Kefalonia. Am citit toate paginile de aici cat si cele de la Zante. Privind ultima parte a discutiilor de aici cu privire la conditiile de cazare si preturile cazarii in Zante pot spune ca prietenul dezamagit de Zante nu a nimerit unde trebuia. Am platit in Zante 36 euro apartamentul cu dormitor, camera de zi(in care se putea dormi)- utilat cu de toate plus terasa cu vedere la mare la o distanta de 30m de mare. Cu toate acestea gasisem si apartament cu 19 euro/noapte dar deja facusem rezervarea prin trimiterea unui mic avans.
Am fost multumiti insa dupa cum se pare, nici nu am ajuns bine ca ne gandim la urmatoarea plecare, de aceasta data in Kefalonia. Vreau si eu date concrete pentru cazare rezonabila. Prefer vile si nu hoteluri deoarece diferentele de poret sunt nejustificate de multe ori. Multumesc anticipat celor ce ma vor ajuta.

Pai vile sunt peste tot si rar gasesti hoteluri in adevaratul sens. Eu as recomanda Agia Efimia unde am fost dar este bine peste tot. De exemplu', daca ajungi in Assos nu exista decat vile, dar pe net mai gasesti nume ca de hotel dar tot vile sunt in general. La 20 euro nu stiu ce si cum, insa la 35-40 euro gasesti conditii de hotel 3*

#88
vmaster

vmaster

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 476
  • Înscris: 24.06.2009

 gobelu, on 30th June 2009, 05:43, said:

Nu inteleg ce-i cu diferenta asta atat de mare ca si pret (la cazare) intre Kefalonia si Zakintos?

   A gasit cineva o oferta buna???Eu sub 35 E nu am gasit nimic.Acu sper sa nu-mi sara lumea in cap deoarece caut chilipiruri dar am gasit pt Zante oferta pt sep cu 20 de E camera la niste conditii decente(aer,apa calda si pat).Sincer chiar nu-mi trebuie mai mult.Am fost anul trecut in Gr la 55 de euro in sep.Am vrut sa "stau bine" dar mi-am dat seama ca ajungeam rupt de oboseala de atata innotat si dormeam tun(de aer nici nu am avut nevoie).

   So...a gasit cineva vreo "ieftineala" :P  ?

Uite, eu am fost in toate insulele ionice.
Si eu sunt de parere ca Zakynthos e supralicitata. Ca peisaje si locuri, Kefalonia e muuult peste, indiscutabil. Si ar mai fi ceva ce nu e OK in Zakynthos: este extraordinar de englezita (daca imi permiteti cuvantul). Foarte multe locuri numai cu englezi si cu placutze scrise numai in engleza, localitati intregi facute pt ei. Aproape ca nu te mai simteai in Grecia. M-am dus cu asteptari mai mari decat trebuia. E normal ca preturile sa fie ceva mai mari in Zakynthos daca e pt britanici. Astia sunt obisnuiti cu scoruri mari si chiar nu comenteaza.

#89
brbarossa

brbarossa

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 320
  • Înscris: 11.01.2006

 vmaster, on 19th July 2009, 12:57, said:

Uite, eu am fost in toate insulele ionice.
Si eu sunt de parere ca Zakynthos e supralicitata. Ca peisaje si locuri, Kefalonia e muuult peste, indiscutabil. Si ar mai fi ceva ce nu e OK in Zakynthos: este extraordinar de englezita (daca imi permiteti cuvantul). Foarte multe locuri numai cu englezi si cu placutze scrise numai in engleza, localitati intregi facute pt ei. Aproape ca nu te mai simteai in Grecia. M-am dus cu asteptari mai mari decat trebuia. E normal ca preturile sa fie ceva mai mari in Zakynthos daca e pt britanici. Astia sunt obisnuiti cu scoruri mari si chiar nu comenteaza.

Sal, eu nu comentez ca dupa aia zice lumea ca am ceva cu Zante desi nu am fost acolo, si chiar nu este asa. In schimb, daca ai vazut si alte insule in Grecia ce ti s-a parut mai interesant dar fara sa scazi sub Kefalonia?
Merci.

#90
vmaster

vmaster

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 476
  • Înscris: 24.06.2009

 brbarossa, on 19th July 2009, 13:52, said:

Sal, eu nu comentez ca dupa aia zice lumea ca am ceva cu Zante desi nu am fost acolo, si chiar nu este asa. In schimb, daca ai vazut si alte insule in Grecia ce ti s-a parut mai interesant dar fara sa scazi sub Kefalonia?
Merci.

Lefkada. Si chiar si Corfu. In Corfu (Kerkira) tot asa, tre' sa sti sa eviti hoardele de englezi. Nu ai ce cauta in Kavos (in sudul insulei).
Corfu Town e mult mai frumos decat Zante Town.
Insa eu as merge in Lefkada. Mi-a ramas la suflet. Au si pod care o leaga de continent. Apoi de la Vasiliki treci cu ferry la Fiskardo in Kefalonia si de la Sami cu ferry in Peloponez....

parerea mea.... de vacaroi.

Anunturi

Neurochirurgie minim invazivă Neurochirurgie minim invazivă

"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv.

Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice.

www.neurohope.ro

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate