Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
"Moda" tinerilor care se ...

E.on energie aplicație intre...

Masina de tuns... buruieni

Recomandare drona
 Exista un soft care sa reia autom...

Identificare plante

Cum declari o variabila care nu s...

Schimbare certificat de inmatricu...
 Poligon auto București

nelamurire legata de pret la mode...

Hotel cu restaurant si Demipensiu...

Croaziera in Mediterana de Vest 1...
 Copilot are pica pe Vladimir Putin

MicroSoft Edge: Cum pun Google in...

Dashcam

Mini server - VMware
 

Cei ce au trecut prin Politehnica, sa dea un sfat!

- - - - -
  • Please log in to reply
30 replies to this topic

#19
laurentiu_i

laurentiu_i

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 76
  • Înscris: 28.09.2006
E adevarat ca foarte multa lume fara nici cea mai mica inclinatie pentru disciplinele tehnice alege orbeste sa dea la Politehnica, in speranta ca vor termina facultatea si vor avea o diploma relativ pretuita in mana. In rest, mi se pare ca te aprinzi destul de repede in ceea ce priveste calitatea, cunostintele si entuziasmul studentilor de azi, mai ales ca in ceea ce ne priveste pe xcelent2005 si pe mine, suntem studenti la Calculatoare.
  

 XON-XOFF, on Jun 7 2007, 01:52, said:

Mai pune mina si in timpul liber, cumpara-ti ciocan si lucreaza acasa si du-te apoi cu montajul la laborant doar sa-l masori sau sa intrebi unde e buba ! ....
Acuma nu inteleg de ce unii se asteapta de la facultate sa-i invete de la 0 si sa le dea mura in gura, si se pling ca nu li s-a pus in minutza ciocanul de lipit de catre dom'profesor universitar, cind au deja 20 de ani.
        
        Nici eu nu am pus mana pe vreun pistol de lipit la laboratoarele de ELTH si nu am nici cea mai mica dorinta de a face acest lucru in timpul meu liber; nu vreau sa stanesc un flame aici, insa e clar ca preocuparile studentilor de la Electronica sunt cu totul altele decat cele ale studentilor de la Automatica/Calculatoare(asta ca sa mentionez doar cele mai bine cotate facultati ale Politehnicii), si asa si trebuie sa fie. E adevarat ca orice inginer care se respecta trebuie sa aiba un minim de cunostinte in acest domeniu, insa problema care se pune aici e ca facultatea nu asigura nici macar acel minim. Ca sa fiu mai precis, ar fi misto sa invat sa fac si eu anumite montaje out of sheer curiosity, dar avand in vedere ca interesele mele sunt cu totul altele, daca nu mi se acorda sansa asta in facultate, n-o sa-mi rup din timpul liber pentru ea. Cam toate materiile de electronica/electrotehnica predate la Calculatoare au inceput sa fie privite de majoritatea studentilor ca niste corvoade si intr-un anume sens curiozitati ale naturii... Crezi ca facultatea nu are nici o vina pentru treaba asta?

#20
Prien

Prien

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,877
  • Înscris: 11.12.2006
XON-XOFF Exelent. Confirm si sustin. Asa e.
Pt laurentiu_i
Am o intrebare pt cei care vor deveni specialisti in calculatoare. (Stiu ca a fost o asemenea proiect la AC).
Daca un client, iti va cere sa creezi un program pt niste lifturi astfel ca oamenii sa astepte cat mai putin, iar motoarele sa aiba si ele consumul minim.
Crede-ma cand iti zic ca pt ca sa ridice minim 4 oameni*80kg(media) =320 kg motoarele de lift sunt destul de babane si ca atare "sug" multi KW/ora buni. Si daca omul tau are un hotel, cu 4 lifturi pt cate 12 musafiri simultan, iti da banu' ca sa il economiseasca..
Deci un calculatorist adica softist trebuie sa scrie niste instructiuni pt un (micro)procesor(controlor), practic pt un "gandac ", care sa detecteze ca pasageri au apasat butoanele si ce sens au dorit.
Evident ca sistemul va alege un lift care se deplaseaza corespunzator si e cel mai apropiat de apelant.
In plus trebuie sa memoreze etajele care au fost solicitate din lift. Si daca mai e loc in cabina, -adica un senzorul simte ca nu e depasita greutatea maxima- sa se opresca in ordine la etajele la care a fost chemat.
Daca nu a mai fost solicitat sa opreasca, sa-i "dea carbuni", adica sa mareasca viteza de deplasare, indiferent de sens. Nu uita ca trebuie sa te incadrezi in specificati si sa franezi fara sa ii pui pe toti in genunchii (hi, hi).
Cred ca iti evident ca ca sistemul tau va primi niste semnale electrice de la senzorii specifici, care detecteaza de ex viteza, acceleratia, greutatea, sensul de deplasare plus eventuala lor depasire, in regimul de avarie, la ruperea cablului ...
Cum vorbesti tu cu un hardist ca mine daca eu iti zic ca iti pot oferiniste semnale modulate in durata, pe frecventa de , cu factor de umpere intre.. , de nivel TTL, pe IC2..
Pe care tu sa le procesezi un PIC(sau Atmel), treaba ta cum crezi ca e mai bine si ieftin, astfel ca la iesire sa comande motoarele care consuma fiecare cativa 4KW? Evident ca va trebu sa actionezi prin buffere, relele,care au nevoie de un curent de amorsare si apoi de mentinere, etc..
Nu crezi ca o sa zici ca te injur de mama? Asa cum zic eu cand tu imi zici NMI, INT, NOP, GOTO, mov..(Stiu ce inseamna).
Asa ca fara o baza comuna, conlucrarea noastra e din start terminata. Eu ii voi zice sefului de proiect ca dta nu esti bun de nimic, explicandu-i si ca nu iti meriti bani. Si ca imi trebuie altu'.
Acum sper ca va e clar de ce in AC trebuie sa va udati si cu ETH, DCE, etc? Poti sa imi garantezi ca niciodata in viata profesionala nu vei avea ocazia sa castigi bani - ca profesionist sau ca ciubuc- de pe urma celor descrise? Crede-ma, habar n-ai cate am facut desi niciodata nu credeam sa..Ba chiar cah, eu sa asa ceva, never, nu-i de mine, e pt idioti, dar cand fu, sa vezi ce am $arit Chiar, dnule softist, daca va dau niste $$$, imi trageti niste cabluri coaxiale pt TV prin vila pe care urmeaza sa mi-o fac? Sau e sub pregatirea dvoastra?
Nu vreau sa fiu rau si sa intreb de ce daca sunteti atat de destepti, de ce nu le invatati pur si simplu si gata? Ca si eu am inghitit niste chestii de soft pe care nu le-am folosit. Inca. Dar asa simt ca se apropie funia de gat, ca am luat de pe net niste programele care nu "canta" si..

#21
laurentiu_i

laurentiu_i

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 76
  • Înscris: 28.09.2006
@prien: Exact in asta nu doream sa degenereze acest topic; am spus-o si o repet ca nu contest rolul materiilor de tip DCE, SCD, ELTH in dezvoltarea noastra ca ingineri, deoarece evident este necesara o baza comuna pe care sa se poata discuta intre oameni cu specializari diferite(softist-hardist in exemplul tau). Cu ceea ce nu sunt eu de acord este modul in care se fac aceste materii in Poli(mai bine zis la Calculatoare, pentru ca aici se incheie domeniul meu de cunoastere); am afirmat ceva mai devreme ca nu ma dau in vant dupa ele, insa le inteleg rolul - banuiesc ca ai avut si tu chestiile tale de soft care nu ti-au fost prea simpatice - nu ti-ar prinde bine ca aceste obiecte care cad in plan secundar specializarii tale sa fie predate cat de cat cu simt de raspundere la facultate, avand in vedere ca tu nu o sa le dedici timp in plus? Personal, eu nu simt nici o urma de incantare asistand la un curs de DCE(sau EEA cum ii zice acum) la care pe 12 table ni se prezinta aceleasi scheme obosite cu feedback minim din partea studentilor; nu mai vorbesc de laboratoare, unde niste colegi au "evoluat" un semetru intreg pe aparate stricate si laborantul a catadicsit abia la final sa le dezvaluie acest detaliu nesemnificativ. Ca dovada ca se poate face facultate si altfel stau cursuri gen PL(fostul ASDN), CN, SMP in care aceste notiuni sunt tratate din unghiuri ceva mai digerabile si cu un oarecare interes pentru studenti.

Nu am vrut nicaieri in postul meu sa dau impresia ca "softistii" sunt superiori "hardistilor", cum incerci tu sa sugerezi cu cateva ironii bine plasate - imi cer scuze daca se intelege acest lucru. Am tras atat cabluri coaxiale, cat si cabluri UTP la viata mea si nu mi-a cazut mana de la niciunul dintre ele, ba chiar a fost o activitate placuta care nu mi-a scazut rangul. Mai mult, sunt foarte interesat de programarea low-level, inclusiv programara microcontrollerelor asa ca de voie de nevoie o sa invat si chestii ceva mai putin placute.

Cat priveste oferta cu tragerea cablurilor coaxiale, dupa ce se termina sesiunea, cu cea mai mare placere(presupunand si ca plata este rezonabila) :) . La problema cu liftul nu pot inca sa iti raspund, deoarece sunt abia anul 1 si nu am cunostintele necesare - nu ca m-ar interesa foarte mult, dar la o adica as fi in stare sa ma documentez si pentru chestia asta(semnale modulate in durata, pe frecventa..., la nivel TTL, PIC nu sunt injuraturi, stiu si eu ce inseamna). E adevarat cu nu exista padure fara uscaturi si ca dovada atat la Calculatoare sunt oameni care habar n-au de chestiile pomenite mai sus, dar si la Electronica de exemplu(presupun ca acolo studiezi/ai studiat, correct me if I'm wrong) am cativa colegi care dupa un semestru de programare in C si unul in assembler nu stiau sa sorteze un vector sau sa schimbe 2 variabile din niste amarati de registri - cu asemenea indivizi ce pot discuta din punctul meu de vedere?

In fine, nu o mai lungesc pentru ca am examen peste 2 zile(la ELTH :) ) si cum sunt mai prost decat prevede legea in ceea ce-i priveste pe calculatoristi, trebuie sa mai invat cate ceva. Multa bafta in sesiune si succes in tentativa ta de a face programele sa cante :) !

Edited by laurentiu_i, 07 June 2007 - 17:13.


#22
xcelent2005

xcelent2005

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 83
  • Înscris: 10.01.2007
Vroiam sa dau reply, dar laurentiu a scris mai repede. Subscriu la cele scrise de el, cu toate ca eu nu stiu inca ce e TTL si IC2 - no offence dar chiar n-am auzit de ele.
Referitor la problema cu liftul, mi se pare o treaba specifica unui inginer electronist. Nu sa vina niciodata un client sa iti ceara asta, decat daca lucrezi la o firma specializata in domeniu : n-ai cum sa fii bun la toate.
Daca as lucra la Ubisoft  de exemplu , n-ar veni nimeni sa-i proiectez lifturi : poate doar virtuale :D.
In general, firmele mari investesc in training.
Au aparut haine/pantofi cu microcip. Inseamna ca trebuie sa invat si design ?
In privinta inutilitatii unor materii, am avut examen azi din probabilitati si statistica (specifice ASE) - de altfel un curs usor si frumos .
Poate imi spui si mie @Prien cum poti sa castigi bani din astea/la ce folosesc, cand insasi proful a recunoscut ca nu ne ajuta cu nimic, doar sa trecem examenul.
Ba am auzit o stupizenie si mai mare : "transformata Laplace nu e in programa, dar o fac pt ca va trebuie ca sa treceti la nu stiu ce tampenie de curs din anul 2:)"
De la matematici ma asteptam sa ne vorbeasca mai mult despre complexitatea algoritmilor si multe aplicatii practice.In schimb ne trantesc la curs zeci de formule, unele dintre ele total inutile, dovada ca nici nu le folosesti in probleme.
La partea cu feed-back-ul ai dreptate laurentiu, toate materiile care nu sunt de CS nu au nici un fel de forma de interactiune cu profesorul. Adica nu-i intereseaza de studenti:au facut un sistem de evaluare doar ca sa nu ne mai plangem pe forumuri.

Quote

Acuma nu inteleg de ce unii se asteapta de la facultate sa-i invete de la 0 si sa le dea mura in gura
@xon-xoff : Atunci de ce ai mai merge la facultate daca ai fi deja expert?
pt @laurentiu_i : bafta la examenul de eth, sa ne spui si noua rezultatul.

Edited by xcelent2005, 07 June 2007 - 22:06.


#23
SirNeo

SirNeo

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 59
  • Înscris: 21.09.2006
Salutare , nush ce pareri avetzi voi despre UPB dar pe mine m-a terminat facultatea asta , totul era perfect pana am ajuns in ANUL II si m-am umplut de restante :( Adica eu fac ce faceau ceilalati in 5 ani in 4 , ce-s eu mai nene Einstein ?

#24
Mr.Jinx

Mr.Jinx

    Gigant ca NY

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,186
  • Înscris: 11.07.2006

 xcelent2005, on Jun 7 2007, 23:03, said:

In privinta inutilitatii unor materii, am avut examen azi din probabilitati si statistica (specifice ASE) - de altfel un curs usor si frumos .
Poate imi spui si mie @Prien cum poti sa castigi bani din astea/la ce folosesc, cand insasi proful a recunoscut ca nu ne ajuta cu nimic, doar sa trecem examenul.
cum poti sa spui tu sau ma rog proful tau, ca nu ai nevoie de probabilitati?! :huh: proful meu de mate3 ne zice de fiecare data cand are posibilitatea(la fiecare curs sau seminar) ca o sa avem nevoie de asta. recunosc, nici eu nu cred ca o sa le folosim foarte mult, insa un pic tot o sa avem nevoie de ele. referitor la bani, cica se castiga foarte bine din probabilitati/statistica daca lucrezi la o firma renumita (si nu numai) :P.

p.s. aia cu transformata Laplace chiar a fost tare :lol:
p.p.s. bafta laurentiu la ELTH, stiu ce inseamna...eu urasc materia asta (:puke:)

Edited by Mr.Jinx, 07 June 2007 - 22:37.


#25
Graveland

Graveland

    Active Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 1,236
  • Înscris: 07.08.2006

 Prien, on Jun 6 2007, 15:56, said:

In plus, daca ai ales o facultate in care nu crezi, de ce te ti de ea?

Fara sa te jignesc, am observat ca 90% din cei din Politehnica NU STIU sa vorbeasca si sa scrie.

E un loc plin de profesori nesimtiti, nedrepti, inculti, rare exceptii. Stiu doar felia lor. Macar atat. Nu-i destul pentru un inginer.

Ma scuzati, cand vine un profesor (deci nu conferentiar sau altceva) si greseste gramatical in titlu din start scade in ochii mei. Daca si scrie pe tabla formule fara explicatii, iar la examen cere ALTCEVA decat a facut la curs, motiv pentru care se pica in masa, iarasi imi cer scuze si in loc de "buna ziua" ii voi acorda fara jena: :fyou:

Sincer va spun, daca as lua in serios toate nedreptatile patite in UPB as ajunge la balamuc :)

Un alt sfat sincer: mergeti la Cibernetica unde veti putea sa faceti si cursuri in afara facultatii, si veti avea si timp sa va angajati.

:peacefingers:

Edited by Graveland, 07 June 2007 - 22:46.


#26
laurentiu_i

laurentiu_i

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 76
  • Înscris: 28.09.2006
@Graveland:

Quote

Fara sa te jignesc, am observat ca 90% din cei din Politehnica NU STIU sa vorbeasca si sa scrie.

        Sa-mi fie cu iertare, insa aici tin sa te contrazic putin; in opinia mea cea mai valoroasa resursa a Politehnicii o reprezinta studentii, cel putin in ceea ce priveste facultatea de Calculatoare, pentru ca in rest cunosc prea putina lume pentru a generaliza, cu toate ca datele de pana acum par sa indice acelasi lucru... Personal, cel putin in ceea ce priveste materiile de CS am invatat mult mai multe din discutii cu colegii mei de grupa/serie decat mi-au aratat tot profesorii din Politehnica - pe langa acest fapt, majoritatea oamenilor pe care ii cunosc eu din Poli se departeaza putin de stereotipul inginerului clasic(in sensul peiorativ in care acesta este cunoscut), in sensul ca stiu sa vorbeasca si sa scrie, pun cratimele unde trebuie :) si pe langa asta sunt si in stare sa lege trei-patru fraze in care sa exprime ceva inteligibil. Mai mult, vei fi poate surprins ca printre orele nesfarsite petrecute in fata calculatorului, unii dintre ei mai deschid si cate o carte care nu e neaparat de programare, de telefoane sau de identitate :) .

       Despre profesori, ce pot sa zic... Am intalnit ambele categorii: si oameni admirabili care se straduiau sa ne transmita ceva dincolo de orizontul strict al specializarii lor, cat si indivizi care la fiecare propozitie debitata siluiau atat limba romana cat si logica. Tactica mea a fost sa nu ma stresez prea tare si sa-i las in plata Domnului pe acestia din urma - sa vedem cat o sa mai tina...

@Mr. Jinx:

       Intr-adevar, domeniul probabilitatilor al matematicii statistice este foarte popular astazi - cu toate ca personal nu ii gasesc deocamdata vreo utilitate practica, sunt convins ca ma va ajuta in viitor. In economie in schimb, cunostinte de genul asta iti pot deschide multe usi - tocmai vorbeam cu un prieten care s-a intors din State si s-a angajat la o firma de brokeraj pe un salariu "americanesc"(dupa vorbele lui :) ) ; mi-a zis ca fara cursurile din domeniul asta luate acolo(vreo 5 la numar) nici macar nu era chemat la interviu. Asa ca dragi ASE-isti, puneti mana pe cartile de procese stocastice si lanturi Marcov  :lol:

Edited by laurentiu_i, 07 June 2007 - 23:37.


#27
xcelent2005

xcelent2005

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 83
  • Înscris: 10.01.2007
Am vorbit ieri cu un coleg de la automatica(ingineria sistemelor). Spre surprinderea mea, tipul nu a avut nici o restanta pana acum si nici nu invata mai nimic. De fapt toti cei cu care vorbesc de la IS, nu au restante.
Am aflat ca, de fapt, la ei exemenele sunt "deschise", adica ii lasa profesorul cu cartea pe banca .
Cei de la calculatoare trebuie sa stie toate metodele de probleme si toate idioteniile de formule, si cei de la IS le copiaza direct din carte. Nu prea e corect !!!

#28
Mr.Jinx

Mr.Jinx

    Gigant ca NY

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,186
  • Înscris: 11.07.2006

 xcelent2005, on Jun 9 2007, 13:50, said:

Am vorbit ieri cu un coleg de la automatica(ingineria sistemelor). Spre surprinderea mea, tipul nu a avut nici o restanta pana acum si nici nu invata mai nimic. De fapt toti cei cu care vorbesc de la IS, nu au restante.
Am aflat ca, de fapt, la ei exemenele sunt "deschise", adica ii lasa profesorul cu cartea pe banca .
Cei de la calculatoare trebuie sa stie toate metodele de probleme si toate idioteniile de formule, si cei de la IS le copiaza direct din carte. Nu prea e corect !!!
stai linistit ca nu e asa pentru toti. seria mea de exemplu ne rup profesorii! din pacate la una dintre serii, nu mai stiu care serie exact, asa am auzit si eu ca se practica  :angry: si iti dai seama ca nu-mi convine. noi ne spetim aici de nu mai putem ca sa obtinem note bune si altii stau si o fre**a...

Edited by Mr.Jinx, 09 June 2007 - 20:41.


#29
xcelent2005

xcelent2005

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 83
  • Înscris: 10.01.2007

Quote

stai linistit ca nu e asa pentru toti. seria mea de exemplu ne rup profesorii! din pacate la una dintre serii, nu mai stiu care serie exact, asa am auzit si eu ca se practica mad.gif si iti dai seama ca nu-mi convine. noi ne spetim aici de nu mai putem ca sa obtinem note bune si altii stau si o fre**a...
:lol: :D :huh:  
Pai hai sa ne mutam toti acolo,daca e mai usor.

PS: Recunosc ca am avut si eu un examen in maniera asta : au picat 3/4 .

#30
Prien

Prien

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,877
  • Înscris: 11.12.2006
Pt toata lumea. Asta sunt, manac /adaug i-uri siluind intr-un mod barbar lb romana. Stiu ca e rusinos ca nu realizez singur, ca nu mai stau sa imi editez...
Dar daca o sa scap de acesta boala, o sa ajung prea perfect si o sa orbesc oameni cu stralucirea mea. Asa ca pls, lasati-ma asa cum sunt, adica imperfect.
Pt laurentiu_i
Mi-au placut foarte mult atat ce ai zis cat si cum ai spus. Si cum ti-ai argumentat . de vedere. Desi recunosc, am fost usor agresiv, pt ca doream sa vad ce o sa zici atunci cand fortez nota. Asa acum am facut la chestia cu trasul cablurilor, folosita doar din considerente retorice. Chiar, din pacate, nu am nici o vila in constructie. Inca. Dar dupa ce voi juca la loto si voi castiga...

Eu am terminat (prea) de mult facultatea. Si cred ca e evident ca m-am format ca hw-ist. Asta e bucuria si placerea mea. Daca totusi te intereseza sa faci si niste montaje cu integrate (ana)logice, scrie-mi pe personala. O sa le primestii fre, moka si gratuit. Cu conditia ca sa le am pe cele dorite si in cantitatea necesara. Evident ca daca imi ceri 100 din fiecare sa fi sigur ca nu o sa am. 100 de bucati e pt productie de masa, nu pt 1 montaj.
O alta conditie e sa te deplasezi la locul de intalnire pe carte il vom stabili prin YM. Nu am timp sa alerg prin Bucuresti.
Mai vreau si schema si 1(unu) cablaj, pt ca se poate intampla sa nimeresti peste ceva gresit, sa muncesti degeaba si la sfarsit sa ramai cu un gust amar. Mai ales ca la inceput nici nu prea sti cum sa rezolvi. Crede-ma, am "furat-o" de multe ori. Si cand eram incepator. Si chiar azi mai gasesc tampenii publicate, intentionat sau nu, cu bube, ca sa mergi la autor si sa cotizezi.
Ultima conditie -si cea mai importanta- va fi ca dupa ce iti dau piesele sa dai un mail sau telefon de multumire persoanei care mi le-a donat.
Daca exista si alti amatori, doritori sa profite de oferta, conditiile sunt aceleasi.

Revenind la subiect, va sigur ca chestia cu liftul e reala. Cineva din anul III de la AC a avut ca tema subiectul discutat. La fel si cu statisticile. Daca vin cu SF, nu cu intamplari adevarate, poate ametesc pe 1 sau 2. Dar restul nu ma vor crede.

Pt xcelent2005 La primul examen cu cartile pe masa am zis ca l-am apucat pe Dzeu de picior. Si am lasat-o mai moale. Asa ca in timpul examenului rasfoiam disperat.. La un moment dat am remarcat ca pe figura profului era ceva ca un fel de zambet...
De atunci, cand auzeam "va las cu cartile pe masa, sau cu un numar de formule", ma repezeam sa ii intreb pe repetenti cat e de nasol. Si toti imi zicea ca e groasa. Sau ai invatat de te poti descurca singur, nu de 10, dar sigur peste 5, sau o imbulinezi. Stiintific.
Chesti cu unii care nu invata deloc, doar in sesiune, pardon, in noaptea dinaintea ex..Dar nu ies din 10+.
Si eu la inceput credeam ca m-a adus barza. Apoi m-am mirat, pt ca am aflat ca in noiembrie pasarile migratoare.
E drept ca exista si indivizi geni(ali), dar se poate intampla sa te rogi de cate unul sa te lumineze pe o chestie pe care el a luat 10, iar tu nu. Si sa remarci ca, dupa cateva zile, e beton. Adica impenetrabil. Iti zice o gluma si brusc nu mai are timp. Mai ales cand incepi sa discuti in amanunt. Ce sa ii faci, nu toti suntem egali. Si nici nu memoram la fel.

Pt Graveland
La job sunt platit sa fac doar o anumita chestie. Nu pot fi pus sa fac si CAD si simulare si service si exploatare. Un om se pregateste doar intr-o meserie. Intervine specializarea. Practic, unii repara doar Tv LG. Dar sunt doctori, adica le fac pe toate care le vin si intr-un timp rezonabil. Dac primesc un Panasonic, sau nu le deschid, sau pierd atat vreme ca nu e rentabil.
La fel si cu profii. Daca si-ai gasit o cale, eventual isi-au dat si un doctorat in radio, crezi ca te se vor pricepe sa repare un Tv?

#31
Prien

Prien

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,877
  • Înscris: 11.12.2006

 xcelent2005, on Jun 7 2007, 23:03, said:

In privinta inutilitatii unor materii, am avut examen azi din probabilitati si statistica (specifice ASE) - de altfel un curs usor si frumos .
Poate imi spui si mie @Prien cum poti sa castigi bani din astea/la ce folosesc, cand insasi proful a recunoscut ca nu ne ajuta cu nimic, doar sa trecem examenul.
Ba am auzit o stupizenie si mai mare : "transformata Laplace nu e in programa, dar o fac pt ca va trebuie ca sa treceti la nu stiu ce tampenie de curs din anul 2:)"
De la matematici ma asteptam sa ne vorbeasca mai mult despre complexitatea algoritmilor si multe aplicatii practice.In schimb ne trantesc la curs zeci de formule, unele dintre ele total inutile, dovada ca nici nu le folosesti in probleme.
Am ales sa raspund public pt ca sunt convins ca intrebarea framanta multui studenti, asa cum si eu pe vremea mea...
Eram in anul V, cand parca vedeam luminita de la capatul tunelului. Si am audiat un curs in care ni s-au zis si niste notiuni despre centralele telefonice. Din care am retinut ca daca vrei sa lservesti -adica sa poti sa le iei banuti- sa zicem 10.000 de clienti, e ineficient sa o faci cu 10.000 de cartele de comutare. Adica nu e economic ca 1 client =1 cartela. Pt ca nu toti vorbesc simultan. Exista o distrubutie a apelurilor, conform probabilitati ca..
Iar in anul IV, cand am facut cursul de Semnale si am vazut ce frumos iese armonica a III-a, sau cum se comporta la trecerea prin FTJ.
Sunt convins ca softisti nu cred ca vor simti aceiasi placere, dar parca triunghuirile care formeaza o imagine se randeaza si interpoleza conform unui model matematic descris de ecuatiile lui ..
Morala . Stiamti viitori colegi, daca nu vreti sa invatati matematica, ramaneti la nivelul de muncitori. Cine a auzit de salariile de la firmele de mobile si vrea sa ca$tige...
Iertati-mi "rautatea", dar vreau sa va stimulez aratandu-va si altceva decat "trebuie sa invatati, ca asa va zic EU, majestatea mea....

Anunturi

Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă

Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne.

Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate