Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Info Coronavirus/Vaccinare vs Fake News

Compatibilitate Switch - Telefon ...

Alimentatoarele originale au prot...

Windows 11 22H2 isi da reset sing...
 C.E.R.F. '96

Sfat convertire mini caseta camer...

Overwatch2

Anul asta vinerea neagra chiar va...
 Izolare balcon deasupra camerei

banda alergat acasa

Quartier Azuga - str. Azuga - zon...

Reprezentanța B.B.C. (Brown, Bove...
 Analizele Medicale, intre fericir...

Recomandare carcasa si sursa cu pwm

Cum s-ar putea face plafonarea pr...

Preparing automatic repair diagno...
 

Mac pt to(n)ti. Intrebati orice aici

- - - - -
  • This topic is locked This topic is locked
961 replies to this topic

#901
eevil69

eevil69

    New Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 13
  • Înscris: 17.11.2016
Am uitat sa precizez ca bateria nu se incarca deloc,e dusa de tot.Poate fi si din cauza asta ca merge greu?

#902
_-_

_-_

    - Magister Ludi -

  • Grup: Moderators
  • Posts: 22,864
  • Înscris: 21.03.2013
Nu. Nu are legatura.

#903
eevil69

eevil69

    New Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 13
  • Înscris: 17.11.2016
Am mai observat ca daca deconectez tastatura din interior,isi revine.

Mi-au inlocuit de curand placa video in Italia de unde l-am cumparat,fara nici un cost pentru ca era un defect de fabrica la Macbook-urile din 2011-2012 si de atunci marge greu si can am instala Sierra am asteptat sa se instaleze vre-o 6 ore.Ceva nu e in regula pentru ca normal se instaleaza intr-o ora maxim 2 de obicei.

#904
IRV

IRV

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 497
  • Înscris: 19.03.2008
Cum gasesc si eu in mac acest lucru  ,,/usr/bin/adb,,  ? Ce comanda trebuie sa folosesc?multumesc

#905
_-_

_-_

    - Magister Ludi -

  • Grup: Moderators
  • Posts: 22,864
  • Înscris: 21.03.2013
http://osxdaily.com/...board-shortcut/

https://support.apple.com/kb/PH25294

#906
Reactor2015

Reactor2015

    ReMember

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,692
  • Înscris: 06.01.2015
Pot de pe mbp sa dau semnal 4k pe un tv, wireless? Trebuie musai apple tv sau ca in cazul androidelor si alte alea merge prin miracast sau cum naiba ii spune (bine, asta nu stiu daca e 4k).

#907
Reactor2015

Reactor2015

    ReMember

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,692
  • Înscris: 06.01.2015
Se poate renunta la sunetul de pornire? Nu m-ar deranja daca as putea sa-l setez sa fie foarte incet si sa nu depinda de nivelul de volum de la inchiderea laptopului.

#908
_-_

_-_

    - Magister Ludi -

  • Grup: Moderators
  • Posts: 22,864
  • Înscris: 21.03.2013
Solutia o gasesti aici: http://osxdaily.com/...mac-boot-chime/
(asta pentru a doua problema.)

Pentru problema anterioara (mai veche): depinde de la Mac la Mac: https://support.appl.../ro-ro/HT206587
(dar probabil ca te-ai lamurit intre timp.)

Edited by _-_, 20 December 2016 - 19:01.


#909
Reactor2015

Reactor2015

    ReMember

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,692
  • Înscris: 06.01.2015
Cu sunetul nu a vrut sa mearga nicicum. Niciun efect, ca si cum nu as face nimic.
Cu conectarea la un tv, m-am lamurit si cu aia :) AppleTV dar din pacate nu stie decat 1080P. Asa ca tot cablul ramane baza. Eu vreau 4k, 3D, DTS MA 7.1... bazaconii multe :P

Multumesc pentru bunavointa, ca de obicei esti un domn ;)

#910
_-_

_-_

    - Magister Ludi -

  • Grup: Moderators
  • Posts: 22,864
  • Înscris: 21.03.2013
Nu merge nici daca tii apasat butonul Mute?

Nu mai sunt foarte sigur, dar stiam ca tehnologia nu permite inca UHD 4K pe wireless display, deci ai nevoie de cablu. Si chiar pentru aceasta este necesara o placa video speciala ca sa poti obtine [email protected] (care sunt foarte putine si foarte scumpe). Alternativ se poate utiliza un adaptor activ (care sunt tot raritati si tot scumpe), altfel ramai cu frecventa de 30Hz (si asta prin cablu).

#911
Reactor2015

Reactor2015

    ReMember

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,692
  • Înscris: 06.01.2015
La noua generatie MBP 2016 (2017 cum ii spun unii), nu mai exista sunetul. Deci am gasit solutia sa scap de sunet, iau un model nou Posted Image

Oare pe monitoare pe ce frecventa scoata imaginea 4k sau 5k noua generatie de MBP?

Incerc si cu butonul de MUTE. Asta nu am incercat-o pana acum. Cu toate ca setarea asta e cumva din bios, naiba stie.
L.E. cu butonul de mute apasat tace :D

Edited by serginho74, 21 December 2016 - 11:44.


#912
_-_

_-_

    - Magister Ludi -

  • Grup: Moderators
  • Posts: 22,864
  • Înscris: 21.03.2013
De fapt, MAC-urile nu au BIOS, ci EFI (cum au PC-urile noi). PC BIOS-ul poate fi cel mult emulat.

Anumite setari sunt pastrate in NVRAM (care este o memorie RAM nevolatila). Asta pe Mac-urile din ultimii ani.
Teoretic ar trebui sa poata fi modificata valorea anumitor variabile, printre care si cea referitoare la sunetul de la boot (startup chime) conform exemplului din postul anterior.

Despre frecventele suportate scrie in articolul mentionat mai sus: https://support.appl.../ro-ro/HT206587

Bine macar ca functioneaza cu tasta Mute...

#913
ab06deg

ab06deg

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,671
  • Înscris: 13.04.2009
Nu-mi merge handoff, nu-mi merge universal clipboard, nu pot face air drop dinspre mac inspre telefon dar de la telefon la mac merge. Mac-ul se conecteaza cu telefonul prin bluetooth doar cand personal hotspot e on si nici atunci nu merge air drop. Ce nu stiu sa ii fac? Bineinteles, is in aceeasi retea, cu acelasi apple id, allow handoff, airdrop from everyone...

#914
ab06deg

ab06deg

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,671
  • Înscris: 13.04.2009
Rezolvat cu restart la telefon si laptop, mai putin conectarea prin bluetooth.

#915
Reactor2015

Reactor2015

    ReMember

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,692
  • Înscris: 06.01.2015

 ab06deg, on 07 ianuarie 2017 - 09:13, said:

Rezolvat cu restart la telefon si laptop...
Solutie tipica pentru windows si android :)))))))))))

#916
ab06deg

ab06deg

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,671
  • Înscris: 13.04.2009
trebuia sa stiu asta, nu stiu ce a fost in capul meu :))

#917
costica_p

costica_p

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 16
  • Înscris: 29.03.2005
Salut
Sunt utilizator de Mac OS X mai nou. Problema mea e că am nevoie să rulez un script bash la anumite ore. Acest script trebuie să mounteze un folder windows din rețea, să citească niște date de acolo și să producă niște fișiere.
Dacă rulez manual, merge fără probleme.
Dacă Macu' intră în sleep mode nu mai accesează rețeaua. La început am crezut că doar folosind crontab se rezolvă rularea scriptului. Nu este așa. Cu cron scriptul rulează, dar nu accesează rețeaua deci nu produce ce trebuie. Am văzut apoi că Apple recomandă Power Saver > Schedule pentru asta. Nici așa nu se rezolvă.
Cum pot trezi sistemul astfel încât să am acces la rețea pentru a rula scriptul corect?
Mulțumesc

#918
neamtu'17

neamtu'17

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 93
  • Înscris: 17.06.2007
Salutare tuturor!
Vreau si eu sa imi cumpar un Macbook Air la mana a doua, insa am observat ca majoritatea dintre cele vandute asa au probleme cu bateria. Am inteles deja ca se poate schimba bateria in anumite conditii, insa doresc sa va intreb daca dupa aceasta schimbare, macbook-ul va functiona normal la capacitate standard a bateriei? Nu ma gandesc neaparat la cele 12h anuntate de la cei de la Apple, insa exista baterii pe piata care sa asigure cicluri de macar 7-8 ore?
Multumesc! Sunt extrem de nou in tot ceea ce tine de Macbook-uri si mi-ar fi tare de ajutor un raspuns pentru a ma decide ce sa fac :)

Anunturi

Chirurgia endoscopică a hipofizei Chirurgia endoscopică a hipofizei

"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală.

Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate