Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Grefa - fruct. Singular

Metoda pentru a schimba tastele i...

Ce spune Ghimetria si Kabbala des...

O parte din ce o sa fac !
 Atentat terorist in Finlanda

What Happened to Monday? (2017)

Casa de marcat autonoma - self ch...

Va fi Romania afectata ECONOMIC d...
 Recomandare bicicleta toate tipur...

Masina lovita / numere rosii

Echivalent studii romanesti in uk

Asuprire - de ce nu se sesizeaza ...
 tastatura a innebunit, ajutor

Relocarea in Romania a 1942 de mi...

Segmentare Poiana lui Iocan pe su...

Scurtare sa motocross
 
Forumul Softpedia folosește "cookies" pentru a oferi utilizatorilor o experiență completă. Vezi detalii sau închide mesaj (x)

Mac pt to(n)ti. Intrebati orice aici

  • Please log in to reply
960 replies to this topic

#1
Masterboy

Masterboy

    Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 5,634
  • Înscris: 24.06.2002
  • ID membru: 1,428
  • Locație: Living in a strange situation, too much talking no communication...
M-am gindit sa deschid acest thread pt toti cei care au intrebari sau probleme
de incepatori legate de Mac OS X.
    Intrebati orice aici. Nici o intrebare nu e prea stupida sau fara rost aici.
  Asadar, sa incep eu:
1.Care e echivalentul la print screen din Windows pe Mac OS X ?
2.Cum fac sa schimb locatia default la download , pt ca de fiecare data cind dowload ceva de pe net mi-l pune fara sa ma intrebe in desktop?
  Thanks.:OK:

#2
Beavix

Beavix

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 947
  • Înscris: 13.10.2003
  • ID membru: 7,243
  • Locație: Bucovina
Daca  vrei sa faci screenshots uite ce scrie intr-o carte ce tocmai am gasit-o pe net (Mac OSX in a nutshell):

-------------------------------------------------------------------------

Take a screenshot of everything on my display?
Shift--3

Take a screenshot of a certain portion of my display?
Shift--4; the mouse pointer will change to a set of crosshairs, which you can use to drag-select the area you desire

Quickly take a screenshot of just the Dock without taking a screenshot of the entire display?
Shift--4-Spacebar (this will change the pointer from a set of crosshairs to a camera)  move the camera over the Dock (the Dock will become gray, as if it were selected)  click the mouse button

Convert a PDF screenshot into a JPEG image?
Applications  Preview  File  Open  select the file and click on the Open button  File  Export  Format  select JPEG from the pull-down menu  click on the Save button

Take a screenshot of the topmost window, including its shadow?
Shift--4; position the crosshairs outside the upper-left corner of the window and drag-select the window, including its drop shadow

Take a screenshot and copy it to the pasteboard without actually creating a screenshot file?
Shift-Control--3 to take a screenshot of the entire display, or Shift-Control--4 to select a screenshot area, and then use -P to paste the screenshot from the clipboard into another document

Get my regular mouse pointer back after hitting Shift--4 without taking a screenshot?
Click the mouse once without drag-selecting an area with the crosshairs

-------------------------------------------------------------------------

Si eu invat Mac OSX in perspectiva cumpararii unui G5 in martie-aprilie...

#3
liviutrt

liviutrt

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 96
  • Înscris: 13.11.2002
  • ID membru: 2,341
  • Locație: Bucuresti
o intrebare mai veche de a mea - cred ca e suficient "de incepator"

Mai de mult "m-am intalnit" cu un MAC am trimis la Trash Finder-ul. Si nu am mai putut sa il "restore".
Cum s-ar putea face asta?

#4
dacuburebista

dacuburebista

    Still Active Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,441
  • Înscris: 30.09.2003
  • ID membru: 6,839
  • Locație: bucuresti
1.Care e echivalentul la print screen din Windows pe Mac OS X

in system preferences / keyboard&mouse / Keyboard Shortcuts     gasesti ce te intereseaza

2.Cum fac sa schimb locatia default la download

din preferintzele browser-ului pe cale-l folosesti

eeee, da cred ca stiai toate astea, nu?


Mai de mult "m-am intalnit" cu un MAC am trimis la Trash Finder-ul. Si nu am mai putut sa il "restore".
Cum s-ar putea face asta?

Omule, sa faci "restore" ar fi trebuit sa ai norton instalat pe calculator.... dar cum nu stii asta, si e greu sa te fac sa intelegi cum trebuie lucrat, repet:
instaleaza din nou sistemul dupa cd

#5
alex_rom007

alex_rom007

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 736
  • Înscris: 20.06.2003
  • ID membru: 4,365
Pai daca ai aruncat la gunoi FInderu ( :yeah baby ) si nu ai golit cosu ar mai fii sanse.adica sunt chiar mari. Butezi de pe orice altceva in afara de Hdd si il scoti din cos si il pui inapoi. Stii unde inapoi..nu ? in System Folder (vezi...nu al locatiei de unde butezi :) ci a hardului de unde l-ai pus la cos)
Ar trebui sa mearga...mai ales ca probabil te referi la un OS 7 sau 8 nu ?
Ca tot veni vorba...cum ai aruncat FInderu la cos ?! Aveai 2 partitii ?

SI ca tot veni vorba...stiu pe cineva care a dat peste un utilitar (AnubisProbe sau PliFormatter parca) si i-a placut interfata si a gasit el un buton mare pe care scria Initialize Disc...si l-a apasat. SI i-a formatat tot hardu de la munca pe care avea toate proiectele si desenele...frumos nu ?
Voua vi s-au intamplat d-astea ? Pe la inceputuri bineinteles

Bafta. :OK:

#6
liviutrt

liviutrt

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 96
  • Înscris: 13.11.2002
  • ID membru: 2,341
  • Locație: Bucuresti

Quote

Originally posted by alex_rom007
Pai daca ai aruncat la gunoi FInderu ( :yeah baby ) si nu ai golit cosu ar mai fii sanse.adica sunt chiar mari. Butezi de pe orice altceva in afara de Hdd si il scoti din cos si il pui inapoi. Stii unde inapoi..nu ? in System Folder (vezi...nu al locatiei de unde butezi :) ci a hardului de unde l-ai pus la cos)
Ar trebui sa mearga...mai ales ca probabil te referi la un OS 7 sau 8 nu ?
Ca tot veni vorba...cum ai aruncat FInderu la cos ?! Aveai 2 partitii ?


Sistemul nu mai buta decat de pe CD (MAC 8.1) si eu voiam sa il repar :) .
Asa ca am butat de pe cd si cum gasisem eu pe undeva pe net o indicatie: cu "Trash the Finder", cred ca l-am trash-uit eu cumva dintr-un meniu de undeva. Si acolo a ramas.
Asta voiam sa spun ca nu am mai gasit un meniu din care sa il scot de-acolo si sa il pun la locul lui. Logir ar fi trebuit sa fie undeva un meniu de genul asta.

#7
dacuburebista

dacuburebista

    Still Active Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,441
  • Înscris: 30.09.2003
  • ID membru: 6,839
  • Locație: bucuresti
logic ar fi sa faci cum ti-am explicat in scris de 4 ori pina acum....

sau adu-mi calculatorul sa ti-l fac eu

sau nu

#8
liviutrt

liviutrt

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 96
  • Înscris: 13.11.2002
  • ID membru: 2,341
  • Locație: Bucuresti
omuleeeee, o sa fac asa cum ai zis tu. stai linistit! ce spui tu e logic si pare simplu!

aveam doar o curiozitate metafizica: cum adica, daca trimiti ceva la trash, ramane acolo pe veci, nu il mai poti restora?

btw pe unde stai?

#9
dacuburebista

dacuburebista

    Still Active Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,441
  • Înscris: 30.09.2003
  • ID membru: 6,839
  • Locație: bucuresti
bucuresti, dorobanti, linga Perla

#10
exsus

exsus

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 183
  • Înscris: 11.03.2004
  • ID membru: 12,602
  • Locație: bucuresti
Masterboy


deci problema e ca eu  cand downloadez acele programe care sunt de fapt imagini cu extensia .dmg
si dau clik pe ele ma intreaba cu ce sa-l deschid ceva de genul ca si in windows "open with" asta e nedumerirea deci eu nu ar trebui sa fac nimic decat sa il pun in "Aplications folder" ????? sau trebuie sal deschid intai???

#11
Masterboy

Masterboy

    Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 5,634
  • Înscris: 24.06.2002
  • ID membru: 1,428
  • Locație: Living in a strange situation, too much talking no communication...

Quote

Originally posted by exsus
Masterboy


deci problema e ca eu  cand downloadez acele programe care sunt de fapt imagini cu extensia .dmg  
si dau clik pe ele ma intreaba cu ce sa-l deschid ceva de genul ca si in windows "open with" asta e nedumerirea deci eu nu ar trebui sa fac nimic decat sa il pun in "Aplications folder" ????? sau trebuie sal deschid intai???


problema e ca tu ai Mac OX 9.x de aceea iti cere cu ce sa deschizi dmg-ul.
  Totusi, ia arunca o privire mai jos si spune-mi daca icon-urile cu dmg iti apar la fel sau apar pur si simplu in alb?

Attached Files



#12
exsus

exsus

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 183
  • Înscris: 11.03.2004
  • ID membru: 12,602
  • Locație: bucuresti
apar pur si simplu inalb

da si din cate am inteles cica nu merge pe 9.2 ci numai pe 10  acele programe care le-am gasit pe net , aici am o problema

deci mie miar fi ffoarte de folos un astfel de programas care sa-mi faca captura video la desktop deoarece am avut posibilitatea sa inregistrez ce fac angajatii mai vechi de aici deci in concluzie sa invat mai rapid anumite chestii si cand uit ceva anume ma duc si vizionez imediat filmuletul cu ce au facut ei [asta in cazul lucrarilor pe PC ]

Am si OS 10 dar veteranii de aici de la servici imi zic ca nu trebuie sa lucrez in OS 10 ca cica nu se intelege bine OS 10 cu anumite imprimante ca tot ce lucrez eu trebuie salvat la sfarsit postscript [ .PS ] [.eps ] ....etc  .... si aceste documente trebuie sa fie recunoscute de imprimante [lucrez in preepress ] deci trebuie sa ma conformez deci sa folosesc OS 9.2 si daca asavea un program de captura video cum am pentru PC
http://www.techsmith...dCamtasiaStudio

as putea sa invat mai rapid anumite lucruri  despre programele care le folosesc ei ma-ar ajuta ffff mult

MULTUMESC!!!!

si deci daca stii ceva de genul asta pt MAC 9.2  iti raman recunoscator:D

#13
vektor12

vektor12

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,977
  • Înscris: 20.05.2004
  • ID membru: 16,712
salut!

eu sunt nou in lumea apple, nu am mai lucrat niciodata cu unul si totusi am decis sa-mi cumpar... acum au inceput sa paara si intrebarile...

1. de unde downloadez ultima versiune de dc++?
2. cum reusesc sa vad fisierele cu extensia .avi pe care in mod normal tot PC world-u' le vede cu un pachet de codec-uri?
3. cum pot sa vad video CD-uri pe un Mac?

daca mai apar nelamuriri, mai revin...

am uitat sa mentionez ca folosesc un sistem Panther...

#14
Masterboy

Masterboy

    Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 5,634
  • Înscris: 24.06.2002
  • ID membru: 1,428
  • Locație: Living in a strange situation, too much talking no communication...
Vektor12 welcome to the Mac family :OK:
Si eu folosesc to Panther( 10.3.3) :cool:
1. DC++ pt Mac OS X are o interfata excelenta si il gasesti aici:
http://fileforum.bet...?fid=1039486410

2. VLC player for Mac este un excelent avi player pt Mac si are cele mai recente codec-uri incluse. il
iei de aici:
http://www.videolan.org/vlc/
O alternativa ra fi sa mai pui si codec-urile div x in apllications folder ca sa le poti vedea cu QuickTime insa mai bine foloseste VLC player-ul de mai sus.

3 Quicktime sau iTunes 4.5

Orice alte intrebari mai ai, nu ezita si posteaza-le.

PS Ce Mac ai?

#15
vektor12

vektor12

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,977
  • Înscris: 20.05.2004
  • ID membru: 16,712
multumesc pentru sfaturi, m i-au fost de mare folos... inca am niste probleme cu dc-ul, nu sunt deloc obisnuit cu modul sau de a "gandi", dar sper sa ma descurc pana la urma... exista cumva vreun hub romanesc pentru utilizatorii de apple?

eu am un Powebook G4 la 1,5 Ghz... dar momentan nu face mare lucru, sta degeaba... nu am apucat inca sa fac rost de documentatie pentru Mac, asa ca... inca utilizez PC-ul... daca cineva cunoaste o versiune electronica a "Apple ptr tonti", sa-mi spuna si mie, va rog...

vektor12

#16
Masterboy

Masterboy

    Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 5,634
  • Înscris: 24.06.2002
  • ID membru: 1,428
  • Locație: Living in a strange situation, too much talking no communication...

Quote

Originally posted by vektor12
multumesc pentru sfaturi, m i-au fost de mare folos... inca am niste probleme cu dc-ul, nu sunt deloc obisnuit cu modul sau de a "gandi", dar sper sa ma descurc pana la urma... exista cumva vreun hub romanesc pentru utilizatorii de apple?

eu am un Powebook G4 la 1,5 Ghz... dar momentan nu face mare lucru, sta degeaba... nu am apucat inca sa fac rost de documentatie pentru Mac, asa ca... inca utilizez PC-ul... daca cineva cunoaste o versiune electronica a "Apple ptr tonti", sa-mi spuna si mie, va rog...

vektor12

Pe Hub-urile romanesti poti intra pe astea de mai jos. Restul nu prea te lasa pt ca nu-ti recunosc
"tagurile" Totusi gasesti tot ce vrei pe ele numai sa dai share la minim  5 GB.
  Nu ai nevoie de documentatie, inveti butonindu-l. E pacat ca ai un laptop super performant si-l tii pe dreapta. Arunca o privire mai jos pt hub-uri.

Attached Files



#17
vektor12

vektor12

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,977
  • Înscris: 20.05.2004
  • ID membru: 16,712
am si eu o problema... la un moment dat, in timp ce ma uitam pe Internet, ecranul s-a inchis la culoare si mi-a aparut o mica ferestra neagra in care imi spunea in 4 limbi ca trebuie sa inchid computerul, si ptr asta sa tin apasat mai mult secunde butonul de pornire, etc... are cineva idee care ar fi cauza???
marturisesc ca m-am speriat un pic, mai ales ca nu facusem nimic si ca nici nu am un antivrus pe el...
inin afara de asta, direct connect-ul allows pop-ups sau este conexiunea mea la internet care face asta???

multumesc!

#18
Masterboy

Masterboy

    Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 5,634
  • Înscris: 24.06.2002
  • ID membru: 1,428
  • Locație: Living in a strange situation, too much talking no communication...
Virusi putin probabil sa ai. Nici eu nu am nici un fel de antivirus pe iBook. Why bother? 99% din trojans si worms sint facuti cu dedicatie pt Windows :drac:
  Direct Connect-ul nu are pop-up windows ci doar un sigur redirect catre neo-modus cind ii dai drumul la DC.
   Acteiveaza-ti in Safari, Firefox sau Internet Explorer Block pop-up windows din preferences menu.
Believe me, odata ce te obisnuiesti cu Mac OS X, garantat nu o sa-ti mai fie dor de Windows. Mai ales ca soft exista acum mai mult decit destul si pe Mac, slava Domnului.

  faza cu ecranul negru era un pop=up cu o gluma proasta cred :damn:

Anunturi


0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users