Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Info Coronavirus/Vaccinare vs Fake News

Vacanta Suedia - Danemarca sfaturi

Ce cadou ati face amantei vostre ...

Recomandare upgrade PC
 legile din Italia

Exista pentru Android un ceas car...

Achizitie proprietate (inclusiv c...

Cadou 12 ani
 probleme vizionare netflix

Ajutor alimentare plita inductie

Recunoasteti aceasta boxa

partitionare ssd 1T laptop Asus
 Recomandare enclosure usb 3.0 to ...

Stropire planseu beton

Am neaparat nevoie de firma SRL/P...

Recomandare Aer conditionat pentr...
 

Mac pt to(n)ti. Intrebati orice aici

- - - - -
  • This topic is locked This topic is locked
961 replies to this topic

#19
tracerer

tracerer

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 37
  • Înscris: 16.10.2003
Cum reusesc sa schimb Short  Name-ul din Accounts? Mentionez ca am cumparat calc. la mana a 2-a si nu pot schimba si shortname-ul ca este in "grey"

#20
dacuburebista

dacuburebista

    Still Active Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,450
  • Înscris: 30.09.2003
->  I can't change the short name of a user account



You can't change the short name for a user account after the account has been created. If you need to change the short name, you must delete the account and create a new user account with a new short name.



For more information about deleting a user account, click "Tell me more."


... sus, in meniu, ai un help...
foloseste-l ;-)

#21
tracerer

tracerer

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 37
  • Înscris: 16.10.2003
Ca sa sterg shortname am reinstalt cu erase all OSX... a fost prima oara. Am dat jos de pe net update la 10.3.4 dar zice ca nu indeplinesc conditiile.... am deja instalat 10.3
Am reusit sa intru intr-o retea cu PC-uri insa as vrea sa limitez ce sharuiesc. Cum se face asta?

#22
dacuburebista

dacuburebista

    Still Active Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,450
  • Înscris: 30.09.2003
ai incercat in HELP cu intrebarea  sharing folder?

#23
vektor12

vektor12

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,977
  • Înscris: 20.05.2004
salut! am o problema importanta...

am optiunea "software update" activata, si astazi, pornindu-mi computerul, am fost intrebat daca vreau sa instalez un update pentru Air Port Card... am dat yes, s-a instalat, am restartat sistemul dupa, iar de atunci, nu pot sa mai fac nimic... dau click pe orice din bara de sus, se deschide pentru o secunda si se inchide la loc... nu pot sa o mai folosesc deloc! la un moment dat, aveam si modemul conectat, si incercam sa introduc o adresa in Safari, si nu ma lasa... nu puteam sa tastez nimic... iar cand l-am inchis (adica am apasat pe butonasul rosu cu un x pe el) a inceput sa faca niste zgomote nasoale, ca sunetul unei comenzi gresite, doar ca repetat la infinit! singura modalitate de a il inchide este de a ii scoate cablul de alimentare... :(

stie cineva care sunt cauzele si ce pot sa fac???

#24
dmarcel

dmarcel

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 122
  • Înscris: 28.10.2003
Va rog sa-mi spuneti daca pe un G4 (120Mhz, 128MRAM, MacOS 8.6) pot asculta mp3-uri si pot vedea filme in format avi. Pentru filmele avi (Xvid, divX 5, etc.) este nevoie de codecuri ca la Windows?

Multumesc.

#25
dacuburebista

dacuburebista

    Still Active Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,450
  • Înscris: 30.09.2003
da, poti asculta mp 3, si poti vedea si unele filme in format avi

tre' sa cauti niste codec-uri si niste programele ajutatoare:
AVI to Quicktime
avi-codecs 4 quicktime
AVI-on-a-Mac
Avi2Mov
3ivx_Delta
AC3 Codec MacOS 8.x/9.x,  etc

#26
dacuburebista

dacuburebista

    Still Active Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,450
  • Înscris: 30.09.2003
@vektor

ai tu instalat pe masina Air Card? la ce-ti trebuia up-date?
incearca sa vezi ce procese ruleaza pe masina si care este cel care blocheaza

apropo, ce calculator ai?

#27
Centris

Centris

    Moderator

  • Grup: Members
  • Posts: 4,527
  • Înscris: 19.05.2004
Vektor

Incearca sa vezi daca nu cumva ai o tasta blocata( Gen Cmd, Opt, sau Space)

Porneste de pe CD-ul OSX si ruleaza DiskUtility (Repair Permissions).

Bafta!!!

#28
vektor12

vektor12

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,977
  • Înscris: 20.05.2004
sa incepem cu inceputul.... este un Powebook G4 17" la 1,5 Ghz. cu Air Port si tot tacamul, care nu cred ca a fost deschis de mai mulr de 20 de ori in viata lui, cumparat de nou! partea mai proasta este ca nu am experienta anterioara cu apple, asa ca fraze de genul "incearca sa vezi ce procese ruleaza pe masina si care este cel care blocheaza" nu imi spun nimic... :P (no offense, dar... asta-i realitatea ;) )! ceea ce am observat acum, instaland cd-ul OS X, este ca desi in mod normal nu pot sa accesez nimic din meniul de sus, acum pot sa lucrez cu preview-ul... dar daca schimb cu altceva, este imposibil, imediat mi se inchide meniul (de unde trag concluzia ca nu este nici o problema cu tastele)dar iata ca totul a revenit la normal... acum 3 minute nu se putea...

frumos, desi nu mai am nici o problema cu meniul, cand ii dau shut down sau restart, nu se intampla nimic... se pare ca iar va trebui sa scot cablul de alimentare... am incercat sa restartez de pe cd, si dupa cum scrie pe el, am tinut apasata tasta C, si nimic! ma bate gandul sa reinstalez sistemul de operare, dar e o problema cu conexiunea de internet, iar ca sa o setez din nou la 34 de eurocenti pe minut si la o ora de petrecut la telefon, nu prea ma simt bine... :))

se pare ca daca tin apasat option esc si command, sii ii dau relaunch finder-ului, merge meniul, lucru care cred ca s-a intamplat si data trecuta... nu merge sa pornesc de pe cd, poate imi explica cineva cum sa fac si asta...

#29
Centris

Centris

    Moderator

  • Grup: Members
  • Posts: 4,527
  • Înscris: 19.05.2004
Inainte de toate, cit inca esti sub Finder, porneste DiskUtility din /Applications/Utilities/ si da un Repair Permissions in Tab-ul FirstAid.

Ca sa pornesti de pe CD, nu trebuie decit sa tii apasata tasta C imediat la boot sau reset

Incearca!

Daca nu merge sa pornesti cu C, sunt slabe sanse sa poti reinstala OSX-ul.
Adreseaza-te celor care ti-au vindut sistemul, cred ca devine mai complicat.

#30
vektor12

vektor12

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,977
  • Înscris: 20.05.2004
nici un rezultat dupa disk utility - repair permissions... si iarasi nici un rezultat sa pornesc dupa cd... sau poate nu imi dau eu seama, dar in mod normal, trebuie sa iti spuna ceva, nu??? cred ca o sa-i sun pe aia de la Apple Support, ptr ca inca este in cele 90 de zile de la data cumpararii...

m-as duce si la vanzator, insa eu l-am luat de la Singapore, si din nefericire nu mai sunt acolo...

oricum, multumesc frumos!

o sa va tin la curent cu ceea ce se intampla...

#31
vektor12

vektor12

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,977
  • Înscris: 20.05.2004
curios lucru... dupa ce nu m-am atins de el 5 zile pentru ca nu am avut timp, nu mai face nici o problema... experienta de "zona crepusculara"... nu pot decat sa ma bucur, desi e ciudat ca dupa 3 zile de probleme sa se rezolve de la sine...

#32
dmarcel

dmarcel

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 122
  • Înscris: 28.10.2003

Quote

Originally posted by dacu'burebista
da, poti asculta mp 3, si poti vedea si unele filme in format avi

tre' sa cauti niste codec-uri si niste programele ajutatoare:
AVI to Quicktime
avi-codecs 4 quicktime
AVI-on-a-Mac
Avi2Mov
3ivx_Delta
AC3 Codec MacOS 8.x/9.x,  etc


Am cautat cu Google toate cele de mai sus, dar nu am gasit nimic care sa ma ajute. Imi puteti da o adresa la care sa gasesc codec-uri sau programele respective pentru download? Nu vreau sa prelucrez ".avi"-urile ci doar sa introduc in Apple CDul de la PC si sa vad filmul sau sa ascult mp3-urile.

Multumesc.

#33
Masterboy

Masterboy

    Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 5,870
  • Înscris: 24.06.2002
Dmarcel, nu ai cautat bine. Exisat un player pt Mac carea are toate codec-urile DivX incluse si merge excelent. Trebuie doar sa-l iei si sa-l instalezi de mai jos si poti vedea orice film .avi de pe PC
http://www.videolan.net/vlc/

#34
tracerer

tracerer

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 37
  • Înscris: 16.10.2003
Am bifat in International   limba romana pe langa cea implicita (care este engleza) dar cand deschid Corel 11 sau Word din Office X nu ma lasa sa scriu cu diacritice (ptr. fonturile romanesti care le am instalate pe sistem). Si ce este ciudat ca in Illustrator merge ok. In Corel si Word nu imi da voie sa schimb limba. Poate cineva sa ma ajute?

#35
dacuburebista

dacuburebista

    Still Active Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,450
  • Înscris: 30.09.2003
foloseste alta mapare de fonturi

#36
tracerer

tracerer

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 37
  • Înscris: 16.10.2003

Quote

Originally posted by dacu'burebista
foloseste alta mapare de fonturi


De exemplu?..... ??
O sa incerc. Daca nu reusesc revin. Multzam'

Anunturi

Second Opinion Second Opinion

Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale.

Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate