Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Info Coronavirus/Vaccinare vs Fake News

Castrarea cocosului (clapon)

Instalație ornamentala lumin...

probleme conectare wifi de pe tel...
 Probleme cu alegerea facultatii

Cont Facebook spart

Modul GSM cu numarator de impulsuri

Leduri de 12v la polițe de s...
 Intrerupator bec

Recomandari Colagen

Recomandari Ciocolata Neagra 70-85%

TVSat GO
 Targuri de Craciun

Comutator radiator "Somogyi&#...

Durere os sacru / coccis

Riscul de a sta in preajma unui o...
 

Mac pt to(n)ti. Intrebati orice aici

- - - - -
  • This topic is locked This topic is locked
961 replies to this topic

#865
bughy220

bughy220

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 105
  • Înscris: 02.03.2011
Salut

Tocmai am achizitionat un MBP 2015 de 15. E normal sa se incalzeasca chiar daca ma uit la un film Full HD sau am mai multe taburi deschise? Ar trebui sa tin Firewall-ul pornit sau oprit? Momentan il am pornit.

#866
Lex404

Lex404

    Guru Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 33,664
  • Înscris: 19.04.2009
Eu am Peretele de Foc oprit (firewall) pentru ca realizez anumite conexiuni la distanta si imi e lene sa le setez preferentiale. Dar l-am pornit acum sa-i dau niste teste.


Instaleaza un utilitar de temperaturi (HWMonitor) ca sa vezi pe la cat ajunge.

MBPr de 13 de exemplu se incalzeste destul de binisor dar nu e de speriat.

Si taburile, depinde. Mie Chrome imi consuma 10-12GB pe statie (doar chrome-ul!!!) si vreo 6 pe mbp (din 8). Insa e un must have :(

#867
proxxxy

proxxxy

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,076
  • Înscris: 15.07.2003
Este normal sa se incalzeasca, depinde cat. Mie chrome deseori imi duce si in 95C procesorul, pe cand cu safari peste 70 foarte rar trece (MBP2011). Folosesc Macs Fan Control.

#868
rellyc

rellyc

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 628
  • Înscris: 08.06.2005
Firewall pe Mac? Doar daca il folosesti pe cel preinstalat sau Little Snitch in caz ca instalezi softuri crackuite. In rest, n-ai nevoie de nici o aplicatie 3rd party gen antivirus, firewall etc. nu este vulnerabil ca windows-ul.
Nu folosesc nici o aplicatie de fan control si rar trece de 90 de grade. Air-ul se incalzea frecvent cu 10 taburi in Safari, Word, Excel, Osirix, Photoshop Posted Image

Pe la 102-105 grade se supara pe mine si se restarta din senin. Pana la urma m-am prins ca nu mai face fata solicitarilor si l-am schimbat cu un MBPR early 2015 13".
Just enjoy it, daca nu ii place ceva incepe sa faca precum aspiratorul si in cele din urma se restarteaza.

#869
Lex404

Lex404

    Guru Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 33,664
  • Înscris: 19.04.2009

View Postproxxxy, on 10 aprilie 2016 - 22:52, said:

Este normal sa se incalzeasca, depinde cat. Mie chrome deseori imi duce si in 95C procesorul, pe cand cu safari peste 70 foarte rar trece (MBP2011). Folosesc Macs Fan Control.


Safari e cunoscut ca mult mai bine optimizat fata de restul.

De aia si bateria tine 8-9 ore de navigat in Safari (diferite conditii ) si vreo 6-8 in chrome unde conteaza si ce taburi ai deschise :)

#870
Hypnosfera

Hypnosfera

    Member

  • Grup: Validating
  • Posts: 317
  • Înscris: 31.07.2015
Buna ziua!
Am un MacBook Air si de aporximativ o saptamana nu se mai conecteaza la reteaua wireless. Daca fac hotspot de pe telefon, se conecteaza fain frumos. Nu se pune problema sa am retelele afara din serviciu. Folosesc aceleasi retele pe mai multe dispozitive. Ce trebuie sa fac pentru a il putea conecta la retelele dedicate?
Atasez o poza:
Multumesc!

Attached Files



#871
morogan

morogan

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,293
  • Înscris: 14.04.2002
off si apoi on la network

#872
Hypnosfera

Hypnosfera

    Member

  • Grup: Validating
  • Posts: 317
  • Înscris: 31.07.2015
Concret, sa resetez routerele sau ..ce? Ca la calculator am oprit si repornit wireless-ul de mai multe ori. Repet, pe telefoane, plansete, tv, desktop functioneaza fara probleme. Doar pe Mac nu se mai conecteaza. Arata ca vrea sa se conecteze si...ramane asa pana moare bateria.

#873
morogan

morogan

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,293
  • Înscris: 14.04.2002
off la wifi pe mac

#874
Adm

Adm

    Property Caretaker

  • Grup: Administrators
  • Posts: 21,681
  • Înscris: 22.05.2003
Exista doar 2 cazuri cand mi s-a intamplat asta:

1. Canal WIFI 13
2. Criptare TKI, in loc de AES.

O idee ar fi sa stergi si reteaua problematica din setarile memorate.

#875
alios24

alios24

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,760
  • Înscris: 08.10.2006
am un iMac 24 (early 2009) caruia vreau sa-i pun SSD, l-am desfacut frumos, am scos HDD-ul vechi de 640GB si am pus noul SSD de 250GB

am zis sa dau restore direct din TimeMachine, fac backup de pe vechiul HDD (dau excludere la librariile de poze si iTunes + alte foldere neinteresante (cam 350gb)
pornesc sistemul, (evident am nevoie de vechiul hdd care e atasat acum prin usb) pentru ca noul SSD nu are disk utility si nu poate fi formatat

bun deci pornesc sistemul intru in recovery mode, formatez noul SSD, 249GB liberi cu partitie standard journaled..

aleg restore din timemachine, aleg ultimul backup... imi zice ca nu e destul spatiu pe noul SSD... thanks apple, cum sa nu fie spatiu, cand eu am ras tot timemachine-ul si am lasat sa faca backup peste noapte si acum are 930GB free of 998GB deci imaginile de backup au maxim 60GB

deci cum sa fac restore din timemachine la un backup cand imi zice ca nu e destul spatiu pe noul meu SSD ??

alta ciudatenie, dupa acest esec imi zic.. ehh asta e.. si bag dvd-ul original cu Lion pe care l-am primit acum 7 ani cu imac-ul... bootez, instalez, si ajung la partea cu "vrei sa recuperezi date de pe un mac mai vechi ?" ii zic why not, mai ales ca hdd-ul vechi il am acum intr-un enclosure pe usb, il conectez, aleg sa aduca date din vechiul hdd (nu toate evident, ci numai cateva fisiere si setari de 20gb)

dupa reboot, ecranul ramane gri... nu se intampla nimic... booteaza, are sunete daca apas pe taste, dar totul e gri... thanks apple again

putin ajutor ? de ce nu pot restaura din timemachine pe un ssd mai mic ?

#876
red46

red46

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,111
  • Înscris: 06.03.2016
http://superuser.com...the-backup-disk

#877
_-_

_-_

    - Magister Ludi -

  • Grup: Moderators
  • Posts: 22,865
  • Înscris: 21.03.2013
Inainte de a face backup (fara excluderi) cu Time Machine trebuie sa te asiguri ca spatiul ocupat de partitia cu sistemul (Macintosh HD) este mai mic decat spatiul disponibil pe SSD tinand cont si de partitiile suplimentare ce vor fi create (partitia Recovery s.a.m.d.). De asemenea, trebuie sa ai in vedere si un spatiul liber care trebuie sa ramane pentru "manevre". Eu cand am migrat de la HDD la SSD a fost necesar sa las peste 10 GB liberi (nu mai retin exact), dn cauza aceluiasi mesaj.
In plus, ca sa poti face Restore din Time Machine pe noul SSD s-ar putea sa fie necesar sa instalezi mai intai OS X pe SSD-ul nepartitionat (deci nu ai de ce sa-l partitionezi si formatezi anterior) pentru a-si putea crea partitiile necesare (pentru diagnoza, recuperare etc.).
Dupa instalare, faci restore din TM, apoi poti activa si trim-ul: http://forum.softped...8#entry18474871

Edited by _-_, 31 August 2016 - 08:43.


#878
alios24

alios24

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,760
  • Înscris: 08.10.2006
pana la urma am renuntat cu restore-ul din TM...

am reinstalat din nou Lion de pe DVD, si am dat skip la migrarea datelor de pe un mac mai vechi, si merge fara probleme, isi face chiar acum update la El Capitan.

nu aveam cum sa fac backup fara excluderi, libraria iphoto avea 200gb, iar cea iTunes avea 100gb Posted Image
vechiul HDD avea o singura partitie, si nu cred ca sistemul (fara librarii) ocupa mai mult de 250gb cat era disponibil pe SSD Posted Image

am mai facut multe restore-uri din TM la toate modelele de la apple, nu mi-a facut niciodata probleme de genul asta, chiar la o migrare de pe hdd pe ssd la un macbook pro.... culmea ca la astea am facut restore din nas-uri QNAP ce au si functie de TM

la modelul asta are TM de la mama lui cu wifi etc...

am pierdut ieri cateva ore bune... si incep sa ma indoiesc de sistemele "full proof" de care se lauda apple Posted Image

P.S. inca nu am activat TRIM-ul... "sudo trimforce enable" in terminal ? astept sa faca update la El Capitan, sau pot si acum ?

Edited by Adm, 19 January 2017 - 11:30.


#879
_-_

_-_

    - Magister Ludi -

  • Grup: Moderators
  • Posts: 22,865
  • Înscris: 21.03.2013
Asteapta sa se faca intai upgrade la El Capitan, apoi lansezi comanda aceea (da, este corecta).

#880
eddy_teer

eddy_teer

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,049
  • Înscris: 31.12.2013
Bună ziua, am un pc cu windows 10, pot instala OS X El Capitan pe pc în locul windows 10?

#881
dani.user

dani.user

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 29,262
  • Înscris: 24.02.2007
Oficial nu, neoficial ... ofera diversi diverse variante cu sanse mai mici sau mai mari de reusita.

#882
eddy_teer

eddy_teer

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,049
  • Înscris: 31.12.2013
Cu șanse de reușită... deci nu este sigur că va merge totul ok?

Anunturi

Chirurgia spinală minim invazivă Chirurgia spinală minim invazivă

Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical.

Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate