Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Schimbare bascula (si altele) For...

Problema anxioasa, e normal cum g...

Vitrina sucuri

F.Charm - La inalțime
 Marker de scris pe bidoane

Lecțiile trase de comandanti...

Recomandare telefon pt poze si ba...

Casa de paie
 Verificare baza de date a politiei

Xiaomi sub 1200 lei

programul Marțea Mastercard

Adaptare aspirator pe baterii, la...
 Resetare baterie Acer Aspire E5-575

AMD Ryzen 7800X3D - stuttering

Recomandare router 4G/5G

Ucigand cu cruzime in numele lui ...
 

Upgrade RAM si SSD la Mac mini (late 2012)

- - - - -
  • Please log in to reply
32 replies to this topic

#19
Dany_Darke

Dany_Darke

    ✠ Fear of the dark ツ

  • Grup: Super Moderators
  • Posts: 21,779
  • Înscris: 07.06.2014
e ca si cum tot cauta un boot loader si nu il gaseste.

in situatia asta cred ca se rezuma la hardware problema. acele update-uri de la apple, nu au treaba si cu vreun firmware ceva? poate s-a schimbat ceva la secventa de boot, ceva care acum il face sa stea mai mult sa caute "compatibilitati"

#20
_-_

_-_

    - Magister Ludi -

  • Grup: Moderators
  • Posts: 22,901
  • Înscris: 21.03.2013
Cand aveam HDD-ul original in Mac Windows-ul incepea sa se incarce dupa vreo 5 sec. ca si OS X.
In secventa de boot aleg ca partitie implicita fie partitia cu OS X, fie partitia pe care se afla Windows. Doar cand o aleg pe cea cu Windows se intampla chestia asta.
Si am mai observat o chestie. Atunci cand il setez sa booteze implicit in OS X, HDD-ul extern utilizat pentru Time Machine incepe sa lucreze dupa cca. 5 sec., adica imediat inainte de a incepe sa se incarce OS X. In schimb, daca am setat ca partitie implicita partitia Boot Camp, atunci HDD-ul extern incepe sa se auda abia dupa o jumatate de minut cand incepe sa se incarce si Windows-ul.

Alta chestie ciudata este ca atunci cand incerc sa printez ceva dureaza tot cam o jumatate de minut pana cand imprimanta incepe sa primeasca datele. Inainte (cand Windows-ul era instalat pe HDD) incepea sa primeasca datele instantaneu.

Update-urile sunt cele din imaginile de aici: http://forum.softped.../#entry18449289

#21
Dany_Darke

Dany_Darke

    ✠ Fear of the dark ツ

  • Grup: Super Moderators
  • Posts: 21,779
  • Înscris: 07.06.2014
pai in momentul de fata, ai ssd separat pt fiecare OS sau sunt mbele pe acelasi ssd?

la update-uri te referi toate acele "windows installer package"?pt ca nu prea le vad ca si update-uri.

ma gandesc in continuare ca este o problema de initializare a ssd-ului/partitiei in cauza.

#22
_-_

_-_

    - Magister Ludi -

  • Grup: Moderators
  • Posts: 22,901
  • Înscris: 21.03.2013
Este un singur SSD.
Acelea sunt update-uri instalate via Apple Software Update (vezi imaginea din link): http://forum.softped...8#entry17919409

Pe un Mac vechi + Windows vechi ar fi fost explicabil delay-ul respectiv datorita emularii BIOS-ului (care nu exista pe Mac), dar Windows 7/ 8.1/10 pe 64 biti booteaza in mod nativ via EFI, deci nu ar fi nevoie de BIOS Emulation.
Si habar n-am cum sa verific daca nu cumva asta se intampla. Posibil sa existe pentru aceasta ceva comenzi speciale adresate nvram-ului, dar nu par a fi documentate...

Pe MacBook Pro booteaza atat OS X cat si Windows 10 in cateva secunde. Incarcarea oricarui OS porneste imediat dupa chime.
La fel se intampla pe Mac mini cand avea HDD-ul original.

Probleme cu intializarea SSD-ului nu pot fi, deoarece OS X incepe sa se incarce rapid, dar cu "initializarea partitiei" Windows ar putea fi. Totusi nu am idee cum functioneaza aceasta si cum ar putea fi influentata...
Partitia a fost creata via Boot Camp Assistant care a dat resize (shrink) la vechea partitie cu OS X si a alocat partitiei pentru Windows cat am cerut eu.

Edited by _-_, 28 December 2015 - 09:23.


#23
Dany_Darke

Dany_Darke

    ✠ Fear of the dark ツ

  • Grup: Super Moderators
  • Posts: 21,779
  • Înscris: 07.06.2014
nu am avut prea multe tangente cu boot camp, insa poate chiar de aici pleaca problema, acest resize nu a fost chiar 100% corect facut si a creat un lag care acum il incetineste

#24
_-_

_-_

    - Magister Ludi -

  • Grup: Moderators
  • Posts: 22,901
  • Înscris: 21.03.2013
Disk Utility nu-mi raporteaza nicio eroare.

Resize-ul unei partitii hfs+ este rapid si nu am auzit sa cauzeze probleme. Se face chiar in timp ce sistemul de operare este incarcat. Iar partitia Boot Camp am formatat-o direct din installerul lui Windows.

#25
Dany_Darke

Dany_Darke

    ✠ Fear of the dark ツ

  • Grup: Super Moderators
  • Posts: 21,779
  • Înscris: 07.06.2014
oricum ceva e clar ca nu-i convine, doar ca nu reusim sa-i dam de cap.

ia uite aici

Due to the age of HFS Plus, several features that are currently considered staples of modern file-systems like ZFS or ReFS are not present in HFS Plus. One such feature, data checksums, is the most routinely cited missing feature. Additionally, the core of the filesystem uses Case Insensitive Unicode Strings, which lead Linus Torvalds to stating "HFS+ is probably the worst file-system ever."
Initially HFS Plus was not designed for OS X (or any UNIX-like system) nor Intel architectures. As a result, all metadata read must be byte swapped, because Macs today use little-endian while Macs at the time when HFS Plus was designed used big-endian.

nu cumva e o problema din cauza asta?

#26
_-_

_-_

    - Magister Ludi -

  • Grup: Moderators
  • Posts: 22,901
  • Înscris: 21.03.2013
Si hfs+ a evoluat intre timp, introducand, de exemplu, jurnalizarea, compresia, suport Unicode etc.

Alta trebuie sa fie explicatia...

#27
Dany_Darke

Dany_Darke

    ✠ Fear of the dark ツ

  • Grup: Super Moderators
  • Posts: 21,779
  • Înscris: 07.06.2014
si asta e adevarat, dar si astea sunt folosite in functie de versiunea de OS X. adica este OS X 10.x(cat)? ce versiune folosesti?

#28
_-_

_-_

    - Magister Ludi -

  • Grup: Moderators
  • Posts: 22,901
  • Înscris: 21.03.2013
Ultima: OS X 10.11 El Capitan

#29
Dany_Darke

Dany_Darke

    ✠ Fear of the dark ツ

  • Grup: Super Moderators
  • Posts: 21,779
  • Înscris: 07.06.2014
tot versiunea asta aveai si la momentul resize-ului?

desi daca ma gandesc, anumite situatii s-au implementat si rezolvat de la versiuni mai vechi, gen 10.6

#30
_-_

_-_

    - Magister Ludi -

  • Grup: Moderators
  • Posts: 22,901
  • Înscris: 21.03.2013
Da.

#31
_-_

_-_

    - Magister Ludi -

  • Grup: Moderators
  • Posts: 22,901
  • Înscris: 21.03.2013
Dupa activarea trim-ului cu aprox. doua saptamani in urma nu am constatat probleme, deci il voi lasa activat.
Atasez screenshots pentru cei care nu au activat inca trim-ul:

Attached Files



#32
Dany_Darke

Dany_Darke

    ✠ Fear of the dark ツ

  • Grup: Super Moderators
  • Posts: 21,779
  • Înscris: 07.06.2014
eu consider functia trim ca fiind esentiala unei bune functionari a ssd-ului.

#33
danye

danye

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 621
  • Înscris: 23.03.2005
Buna. As vrea sa fac si eu aceeasi modificare si ma intrebam daca exista vreun loc mai ieftin unde sa faca cineva service-ul. Inteleg ca la Noumax, aceasta intervenitie costa 318 lei... Am tot un IMac late 2012. Multumesc

Anunturi

Neurochirurgie minim invazivă Neurochirurgie minim invazivă

"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv.

Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate