Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Schimbare bascula (si altele) For...

Problema anxioasa, e normal cum g...

Vitrina sucuri

F.Charm - La inalțime
 Marker de scris pe bidoane

Lecțiile trase de comandanti...

Recomandare telefon pt poze si ba...

Casa de paie
 Verificare baza de date a politiei

Xiaomi sub 1200 lei

programul Marțea Mastercard

Adaptare aspirator pe baterii, la...
 Resetare baterie Acer Aspire E5-575

AMD Ryzen 7800X3D - stuttering

Recomandare router 4G/5G

Ucigand cu cruzime in numele lui ...
 

Mac pt to(n)ti. Intrebati orice aici

- - - - -
  • This topic is locked This topic is locked
961 replies to this topic

#829
reti

reti

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 254
  • Înscris: 29.07.2007
Salut !
Exista vreo posibilitate sa iei windows-ul d epe un PC si sa il bagi pe mac. prin paralell? Sunt now cu paralell si vad ca am trei ferestre in care imi da de ales daca vreau windows 10 daca am disc sau de pe un alt pc....

#830
_-_

_-_

    - Magister Ludi -

  • Grup: Moderators
  • Posts: 22,901
  • Înscris: 21.03.2013
Nu poti sa transferi Windows-ul de pe un PC. Acela este instalat ca sa functioneze exact pe hardware-ul respectiv, in timp ce aplicatiile pentru virtualizare utilizeaza un alt hardware.
Instalezi Windows folosind Boot Camp Assistant ca sa ruleze nativ pe o partitie separata sau instalezi Windows intr-o masina virtuala (Parallels, VirtualBox etc.) sau rulezi anumite aplicatii Windows tot prin virtualizare in CrossOver.

Edited by _-_, 28 January 2016 - 10:55.


#831
reti

reti

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 254
  • Înscris: 29.07.2007
si atunci ce sa inteleg din fereastra migrate windows froma PC? am 3 ferestre acolo
1.windows 10
2.instal from dvd or image
3 migrate from pc

#832
_-_

_-_

    - Magister Ludi -

  • Grup: Moderators
  • Posts: 22,901
  • Înscris: 21.03.2013
Nu am idee, ca nu folosesc Parallels. In orice caz, probabil ca se refera la altceva optiunea respectiva.

Si, totusi, in aparenta "You can import all your data from a Windows PC to Parallels Desktop on your Mac. Then you can continue to work with all your Windows programs, files, and data side-by-side with OS X."
Vezi aici: http://kb.parallels.com/en/115007

#833
cuculea

cuculea

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,160
  • Înscris: 08.12.2006

View Post_-_, on 28 ianuarie 2016 - 14:53, said:

Nu am idee, ca nu folosesc Parallels. In orice caz, probabil ca se refera la altceva optiunea respectiva.

Si, totusi, in aparenta "You can import all your data from a Windows PC to Parallels Desktop on your Mac. Then you can continue to work with all your Windows programs, files, and data side-by-side with OS X."
Vezi aici: http://kb.parallels.com/en/115007
Imi place de tine...dai sfaturi, incerci sa te dai expert...cand te ia omul mai la intrebari serioase...o bagi pe aia...nu stiu, eu nu folosesc

Am obeservat asta la tine in multe posturi

Edited by cuculea, 28 January 2016 - 22:17.


#834
_-_

_-_

    - Magister Ludi -

  • Grup: Moderators
  • Posts: 22,901
  • Înscris: 21.03.2013
M-am jucat cu destule masini virtuale la viata mea, asa ca nu sunt chiar un novice asa cum vrei sa lasi sa se creada. Spre diferenta de tine care nu ratezi ocaziile de a face cate un pic de flame la subiecte despre care nu ai habar (alea la care ii observi pe cei care "se dau experti"), eu obisnuiesc sa imi folosesc experienta ca sa ajut pe cine pot, atat cat stiu. Daca ai avea habar despre ce se discuta, atunci ai oferi raspunsuri la obiect.

Eu i-am spus ce cunosc si imi mentin rezerva in raport cu promisiunile aplicatiei Parallels. Si anume ca una este o masina reala si alta este o masina virtuala. Windows nu poate fi mutat de pe un PC pe altul cu o configuratie diferita si sa functioneze. O masina virtuala ca sa poata rula o instalare Windows de pe o alta masina ar trebui sa poata simula hardware-ul de pe acea masina (placa de baza, setari BIOS/ UEFI, procesor, adaptor grafic, placa de sunet etc.), ceea ce este imposibil, deoarece ar insemna ca aplicatia de virtualizare sa contina o baza de date imensa cu toate modelele si submodelele de componente de la toti producatorii de hardware. Mai mult ca sigur aplicatia de virtualizare contine doar cateva modele de masini generice cu un hardware comun virtualizat care pentru a putea rula un Windows migrat de pe alta masina va trebui sa dezactiveze anumite drivere mostenite de pe masina initiala si sa le substituie cu alte drivere (proprii), sa faca anumite modificari in sistem s.a.m.d. Personal ma indoiesc ca un Windows migrat va functiona normal si imi sustin in continuare punctul de vedere ca doar "in aparenta" este posibil ceea ce promite dezvoltatorul aplicatiei. Nici macar nu am curiozitatea sa testez, deoarece afirmatia pe care am citat-o mai sus doar idealizeaza o posibilitate care in lumea reala are o probabilitate prea mica de a se intampla. Imi permit chiar sa pariez ca cel putin 9 din 10 Windows-uri migrate de pe masini reale nu vor functiona corect pe o configuratie virtuala in Parallels. Dar daca tu crezi in astfel de promisiuni facute de catre developerii unei aplicatii de aceasta natura, atunci n-ai decat. Faptul ca nu esti de acord cu mine ma face doar sa zambesc. :)

#835
_-_

_-_

    - Magister Ludi -

  • Grup: Moderators
  • Posts: 22,901
  • Înscris: 21.03.2013

View Postarmag3d0n, on 17 februarie 2016 - 10:27, said:

Vreau sa-mi achizitionez un calculator care o sa ruleze dual boot (windows + osx) si as vrea inca o parere daca trebuie sa schimb vreo piesa.

Exista topic dedicat. Post mutat:

http://forum.softped...4#entry18768237

#836
_-_

_-_

    - Magister Ludi -

  • Grup: Moderators
  • Posts: 22,901
  • Înscris: 21.03.2013

View Postcosstica, on 18 februarie 2016 - 02:34, said:

Cum se comporta Windows pe rezolutia Mac-ului? (Air sau Retina, daca a incercat cineva). Multam.

Am deschis un topic nou cu intrebarea ta: Cum se comporta Windows pe rezolutie retina?

#837
FAP

FAP

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,212
  • Înscris: 07.09.2009

View Post_-_, on 27 februarie 2016 - 18:28, said:

Sa-l folosesti cu placere!

Vezi subiectele marcate cu IMPORTANT din fiecare subarie!

Strict legat de intrebarea ta:
Ferestrele se pot inchide din butonul dedicat echivalent celui din Windows. Spre diferenta de Windows in OS X inchiderea ultimei ferestre a unei aplicatii nu inchide si aplicatia (ea ramane activa in memorie pentru a putea redeschide oricand o noua fereastra). Pentru a inchide aplicatia (impreuna cu toate ferestrele ei, daca sunt deschise) se utilizeaza meniul de langa mar din Menu Bar. Pentru alte optiuni fa click dreapta pe iconita aplicatiei din Dock.

Pentru ce sa "descarci", depinde de nevoile tale.
MERCI ! Cum sa fac click dreapta pe touch pad ???



Mesaj moderator:
Comentariu mutat de la topicul "Ce NU poate face un Apple Mac Book Pro ?":
http://forum.softped...4#entry18831438

Edited by _-_, 28 February 2016 - 16:17.
post mutat


#838
Grogu

Grogu

    Humble Homo Sapiens

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 11,668
  • Înscris: 11.09.2002

View PostFAP, on 27 februarie 2016 - 18:38, said:


MERCI ! Cum sa fac click dreapta pe touch pad ???

Apesi cu 2 degete.

#839
FAP

FAP

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,212
  • Înscris: 07.09.2009
Merci ! Am bagat toate conturile de mail , FB , etc. , dar acum vreau sa incarc Skype ! Cand dau pe appstore ...nu apare ???Apropos ce mouse e recomandat ???

Edited by FAP, 27 February 2016 - 19:16.


#840
paul_bh

paul_bh

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 719
  • Înscris: 05.03.2006
Magic mouse de la Apple, bineinteles iti trebuie dar daca ai touchpad la ce-ti mai trebuie mouse? Vezi ca si magic mouse functioneaza diferit de mousii obisnuiti in windows. Cat despre aplicatii, poti sa le instalezi nu numai din store daca modifici setarile (cu drepturi de administrator) de securitate. De pilda Skype for os x in poti descarca si instala de aici: http://www.skype.com.../skype-for-mac/

Edited by paul_bh, 27 February 2016 - 19:39.


#841
adrgu372

adrgu372

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 103
  • Înscris: 20.02.2016

View PostFAP, on 24 februarie 2016 - 17:09, said:

Ma gandesc la un i7 , 2,5 GHz , 16 GB RAM cu Retina ! Ce nu imi e clar :
- daca sa fie unul de 13 sau de 15 (dimensiune)
- daca SSD - ul se poate upgrada sau nu
- daca un I5 cu 2,9 Khz e mai bun /apropiat de un I7 cu 2,2 G\Hz
Folosinta :
- in special Business - Nu stiu daca are pachetul Office instalat
- multimedia + prezentari/traininguri business - conectarea la videoproiector&etc.
- PowerPoint , Excel , Word , internet , retele de socializare , networking
- SPPosted Image  si alte forumuri
- mai putin filme & you tube & etc.
- jocuri = 0
nu ai ms office (poate doar trial),costa cam 1000 lei dar ai alternative gratuite gen open office.

Edited by adrgu372, 27 February 2016 - 19:51.


#842
FAP

FAP

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,212
  • Înscris: 07.09.2009

View Postpaul_bh, on 27 februarie 2016 - 19:33, said:

Magic mouse de la Apple, bineinteles iti trebuie dar daca ai touchpad la ce-ti mai trebuie mouse? Vezi ca si magic mouse functioneaza diferit de mousii obisnuiti in windows. Cat despre aplicatii, poti sa le instalezi nu numai din store daca modifici setarile (cu drepturi de administrator) de securitate. De pilda Skype for os x in poti descarca si instala de aici: http://www.skype.com.../skype-for-mac/
Om bun...multumesc ! Zi si tu ca la incepatori...cum sa fac cu setarile sa fiu ...administrator siii restul ! Nu toti suntem IT-isti ! Cum ...instalez din linkul tau ? Ca eu AZI am prima experienta cxu MAC !!!

#843
_-_

_-_

    - Magister Ludi -

  • Grup: Moderators
  • Posts: 22,901
  • Înscris: 21.03.2013

View PostFAP, on 27 februarie 2016 - 18:38, said:

MERCI ! Cum sa fac click dreapta pe touch pad ???

In Mac OS/ OS X se numeste "secondary click". Pe trackpad se obtine cel mai simplu prin tap cu doua degete. Vezi in System Preferences gesturile pe care le poti efectua cu trackpadul! Tot de acolo poti sa ti-l configurezi.
Interfata lui OS X este foarte bine optimizata pentru trackpad (comparativ cu interfata lui Windows relativ la touchpaduri). Nu ai nevoie de mouse. Drag and drop se face cu trei degete. Restul gesturilor le poti configura cum doresti.

#844
FAP

FAP

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,212
  • Înscris: 07.09.2009

View Postadrgu372, on 27 februarie 2016 - 19:50, said:

nu ai ms office (poate doar trial),costa cam 1000 lei dar ai alternative gratuite gen open office.
O sa-l bag si pe asta ......dar intai sa ....imi revin dupa investitie ! Nu sunt politician sa fur milioane ! Orice ban e castigat cu munca grea !

#845
_-_

_-_

    - Magister Ludi -

  • Grup: Moderators
  • Posts: 22,901
  • Înscris: 21.03.2013
Pentru alte probleme deschide topicuri distincte, posteaza in topicurile dedicate sau posteaza la topicul: http://forum.softped...ati-orice-aici/
Parcurgerea subiectelor pinuite te va scuti de la adresarea multor intrebari. Iti recomand in primul rand urmatoarele subiecte:
http://forum.softped...-x-tips-tricks/
http://forum.softped...-intrare-apple/
http://forum.softped...ame-pentru-mac/
http://forum.softped...iilor-mac-os-x/
http://forum.softped...ana-pentru-mac/

#846
FAP

FAP

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,212
  • Înscris: 07.09.2009
MULTUMESC !!!

Anunturi

Chirurgia endoscopică a hipofizei Chirurgia endoscopică a hipofizei

"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală.

Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate