Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
RPL2021: Instructiuni auto-recenzare

Info Coronavirus/Vaccin vs. Fake News

Ajutor pentru refugiatii ucraineni

RANSOMWARE
 Stick/device pentru streaming 2022

instalare windows xp pe un calcul...

racordare curent container modular

Produs Jell-O - gelatina cu arome...
 Imprumut garantat de actiuni pe I...

Ac cu probleme dupa reabilitare b...

Scade antigelul din vas dupa fiec...

Ficat ortotopic
 Act notarial

Scadere RPM la semafor

Dureri ingrozitoare la genunchi

The Terminal List (2022 - ...)
 

Instalatii ELECTRICE

- - - - -
  • Please log in to reply
339 replies to this topic

#325
dimripper

dimripper

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 588
  • Înscris: 12.04.2007
Multumesc tuturor!

Pana la urma s-a incheiat un contract nou, au zis ca in 7 zile vine o echipa la locatie sa vada situatia existenta, si posibil sa nu mai fie nevoie de ATR, dar ca probabil va fi nevoie sa mute contuarul din casa, pe hol. Nu ma pasioneaza in cat timp se rezolva hartogaraia, vreau pt inceput doar curent in casa, dar nu depinde de mine, vad.

#326
anaki

anaki

    IES-CONSULTANTA DE SPECIALITATE

  • Grup: Moderators
  • Posts: 10,404
  • Înscris: 17.03.2009
Nu uita ce ti-am scris mai sus,altfel te pot obliga la un nou ATR.

#327
Friskey

Friskey

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,955
  • Înscris: 11.01.2013
Vezi ca au aparut si alti furnizori de curent, de ex. Digi. Ei poate se misca mai repede. Si e si mai ieftin.

#328
KyKyKyKy

KyKyKyKy

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 22,343
  • Înscris: 18.04.2008
@Friskey:
Omul vrea Enel.

#329
adisz

adisz

    Targu Mures

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 21,437
  • Înscris: 07.11.2006

View Postanaki, on 06 iunie 2016 - 12:31, said:

Nu uita ce ti-am scris mai sus,altfel te pot obliga la un nou ATR.

Din descrierea initiala,eu am dedus ca deja este vorba despre un ATR nou.

Cand s-a referit la cele 30 de zile.

#330
keen_boy

keen_boy

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 11
  • Înscris: 17.01.2007
Salutare ,

In speranta ca ma puteti ajuta cu niste idei sau sugestii deschid acest topic.

Date initiale :

- bloc construit inainte de 1950 ( bloc cu 6 etaje )
- nu exista nicio priza cu impamantare in toata casa.
- de pe casa scarii ( unde este siguranta generala ) vin doar 2 fire in casa unde este si contorul.
- am cautat sa vad daca cumva rama panoului de sigurante din casa sau panoul de pe scara sunt impamantate dar nu este cazul.
- pe scara blocului inca exista firele vechi de aluminiu care pornesc catre fiecare apartament ( prin niste tevi dubioase )

Dat fiind faptul ca blocul este vechi, are si o centrala veche la subsol care furnizeaza agentul termic si apa calda dar totul este la pausal si pe timp de iarna apar niste costuri monstruoase ( pe la 700-800 RON pt 1 persoana ). Ar exista ideea contorizarii individuale ( apometre ) insa pentru montarea lor multi dintre locatari nu vor fi dispusi sa isi sparga prin case si in final vor fi foarte putine apartamente contorizate.

Avand in vedere ca blocul nu este racordat la RADET, procedura de deconectare de la centrala blocului este una foarte simpla. Am facut pasii necesari si am facut calculatiile pentru instalarea tevii de gaz , a centralei si a instalatiei termice. Insa aici se opreste totul pentru ca la instalarea centralei termice se cere o priza cu impamantare ( pe care nu o am din pacate ) .

Intrebarea mea este : - Cum pot sa realizez o impamantare pentru a fi OK cu cerintele ISCIR pentru punerea in functiune a centralei ?

Am citit mai multe topicuri si nu as  apela la urmatoarele variante :

- legarea impamantarii la paratrasnetul blocului ( sunt niste antene Vodafone pe bloc care sunt impamantate si ele dar tot la acel paratrasnet ) .
- legarea impamantarii la vreo teava de calorifer .

Multumiri anticipate pentru ajutor !

Keen

#331
avumit

avumit

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,513
  • Înscris: 01.01.2009
Salutare. Sper ca postez unde trebuie. As dori o extindere de retea sau mai bine spus o prelungire de la casa in gradina ca sa pot face un sistem de irigatie. Distanta aprox 250m. Ma intereseaza ce cablu as avea nevoie pt un consum de 2kw. Stiu ca poate fi aerian si subteran dar la dimensiune... A si pompa va fi monofazica. Multumesc.

Edited by avumit, 03 December 2016 - 15:30.


#332
leomagic44

leomagic44

    Eu, cu electronii.

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,781
  • Înscris: 06.02.2012
Pentru distanta aia si 2 kw o sa ai nevoie de minim  6 mm2 cupru , o sa fie o cadere de 10-15 V.
Pentru pierderi mai mici ar trebui conductor de 10mm2 Cu.

#333
luckas007

luckas007

    New Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 2
  • Înscris: 20.03.2016
Buna seara,

M-ati putea ajuta cu o propunere de echipare completa(pe partea de protectii) pentru un tablou electric ce va deservi un bransament electric trifazat cu siguranta generala de 63A?

Cu stima,
Lucian

#334
adisz

adisz

    Targu Mures

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 21,437
  • Înscris: 07.11.2006
Protectie diferentiala si protectie la supratensiune.Dupa buget,exista si protectii care se reanclanseaza automat.Dar costa.

#335
luckas007

luckas007

    New Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 2
  • Înscris: 20.03.2016

View Postadisz, on 12 decembrie 2016 - 18:21, said:

Protectie diferentiala si protectie la supratensiune.Dupa buget,exista si protectii care se reanclanseaza automat.Dar costa.

Va multumesc pentru raspuns!

Aveti cateva exemple(linkuri de produse) pentru protectii care se reanclanseaza automat?

#336
Axel2015

Axel2015

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 716
  • Înscris: 10.02.2016
Sigurante automate

#337
adisz

adisz

    Targu Mures

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 21,437
  • Înscris: 07.11.2006

View Postluckas007, on 12 decembrie 2016 - 19:24, said:


Va multumesc pentru raspuns!

Aveti cateva exemple(linkuri de produse) pentru protectii care se reanclanseaza automat?

Da,
http://www.schneider...-9/ARA_iC60.pdf

#338
mpaunescu

mpaunescu

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1
  • Înscris: 12.08.2012
Salut,
Am ajuns cu casa la faza in care se presupune ca trebuie sa o racordez la reteaua electrica. Fiind localizat in Domnesti/Ilfov asta implica lucrul Enel.
Aici apare prima intrebare ...
1. Este doar presupunerea mea ca pot discuta doar cu Enel Muntenia sau deschiderea pietei imi permite sa discut cu orice alt furnizor de electricitate?

Am luat deci calea autorizarilor si am depus documentele pentru Avizul Tehnic de Racordare. Zis si facut. In cele 30 de zile legale cu putine presiuni la ghiseu am primit avizul.
Deschid documentul si dau peste cateva elemente care ridica semne de intrebare dupa cum urmeaza:

Avizul prevede o singur optiune de racord care implica traversarea unei intersectii pana la un stalp de pe partea opusa a aceste intersectii. Casuta mea e plasata pe un drum de servitute care care da intr-o strada iar aceasta strada da in intersectia cu pricina. Pe strada de care vorbesc nu doar ca sunt case ci sunt o multitudine de alte stradute cu mai multe case conectate la binenteles la retea. In cel putin un caz exista si un transformator pentru un cartier care da in strada mare. Chiar la intrarea pe strada mea exista de asemenea un tablou. Intrebarea este:

2. De ce trebuie sa se faca conectarea la retea tocmai peste intersectie pentru mine cu o singura casa cand sunt atat de multi alti consumatori pe strada? Poate transformatoarele si tabloul din capul strazi nu or avea cine stie ce capacitate dar sa se sparga iar intersectia pentru o casa cand sunt sute de alte case pe strada din care da si drumul de servitute e cel putin ciudat. Mie imi suna a "Hai sa mai incasam bani pe niste manopera ca tot trebuie asta sa se conecteze". Ma insel?

Pentru ca din principiu nu vreau sa pic de prost si sa merg pe prima oferta care apare fac si eu un efort si iau la mana cateva firme autorizate care sa imi faca racordarea si le cer oferte de pret.
Rezultatul ... cele 3 care au raspuns pana acum din 4 contactate dau acelasi pret ca si Enel-ul ... nu la leu ... la zecimala.
De aici rezulta inca o intrebare:

3. Cum functioneaza piata asta a racordarii la reteaua de electricitate in privinta firmelor care ofera servicii de racordare daca ei dau toti acelasi pret? Eu ma asteptam ca pe langa diferitele taxe standard ale Enelului fiecare sa mai jongleze un pic din manopera la sapatul santului si poate chiar la trasul cablului. Cand colo toti sunt o apa si un pamant. Asta nu prea suna a economie de piata. Ce imi scapa?

Ultima intrebare si cu asta inchid:
4. Daca am un vecin binevoitor care se ofera sa imi permita sa ii traversez gradina ca sa ma conectez la utilitati cum fac sa comunic asta Enel-ului si sa obtin o alta solutie tehnica si implicit financiara de la ei? Sau poate intai ar trebui intrebat ... este posibil ca Enel sa revada situatia si sa vina cu o alta solutie dacat cea propusa initial daca ma duc si ii rog frumos?

A mai avut cineva de a face cu situatia asta?
Cum ati rezolvat?

#339
Ythrixium

Ythrixium

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,683
  • Înscris: 04.05.2010

View Postjda, on 09 august 2015 - 12:29, said:

Am 2 probleme la care m-ar interesa sugestiile voastre ..

1.
Pt instalatia electrica din locuinta s-a folosit copexul pe toate traseele, de la parter pina in pod inclusiv.
Iarna trecuta am observat o ciudatenie ...
Pe traseele care pleaca dintr-un tablou aflat in zona locuita permanent ( +20or C permanent) si se termina in aparate din pod( nelocuit, neincalzit) apar curenti de aer si in cazuri mai grave condens.
Problema grava este cind acel condens se scurge prin copex in tabloul din care pleaca traseul.
Mi se pare evident ca aerul cald si cu mai multa umiditate din zona locuita se ridica prin toburile copex pina in zona rece si acolo condenseaza.
Cu ce fel de spuma/gel/solutie as putea sigila capetele copexului in tablouri si aparate ca sa evit circulatia aerului si apoi condensul ?
Ma intereseaza un produs profesional destinat acestei utilizari ...


Aceeasi problema o am si eu...stie cineva cum sa rezolv problema, nu am condens pe pereti, geamuri, in schimb am pe copex, se prelinge pe bec, dafuq :facepalm:
Copexul din pod face condens care se scurge la etaj, podu nu e izolat, condensul se prelinge pe gaura din placa de beton, sa pun spuma? unde? in pod unde e copexu sau in tavan unde iese spre bec.

Edited by Ythrixium, 17 January 2022 - 22:20.


#340
kolfleading

kolfleading

    Born to Raise Hell

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 15,281
  • Înscris: 01.03.2013
Aerul cu umiditate din camera intra in copex pe langa firele de la bec si de la intrerupator si urca pana in pod, unde intalneste o zona rece. Aici umiditatea din aer condenseaza si picura inapoi in camera.

Trebuie sa blochezi circulatia aerului prin interiorul copex-ului.

Sau sa pui termoizolatie in pod peste copex incat temperatura copex-ului sa nu scada sub 15 gr. C. Atunci umiditatea nu mai condenseaza.

Anunturi

Chirurgia spinală minim invazivă Chirurgia spinală minim invazivă

Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical.

Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate