Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Info Coronavirus/Vaccinare vs Fake News

Intrebare productie invertor, imp...

Transfer GBP din cont .RO in UK

Logitech g502 lightspeed
 30 sau 90 de zile pentru inmatric...

Ecograf portabil pentru acasa

Recomandare powerbank usor <1...

Probleme parchet!
 O lectie pe Autostrada!

Xiaomi 12S Ultra

Anvelope si jante iarna Suzuki Sw...

PSD, PNL si UDMR ingroapa si PNRR.
 2 pages view

Seat Leon 2010 probleme Turbina

Se restarteaza incontinuu

Îmi poate explica cineva de ce VMw...
 

Instalatii ELECTRICE

- - - - -
  • Please log in to reply
339 replies to this topic

#307
dorin_2k

dorin_2k

    Master Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 41,743
  • Înscris: 01.12.2001
Si nu functioneaza la 380V. Ci cu una, doua sau 3 faze. Si sunt 230V.

#308
dcr

dcr

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,743
  • Înscris: 01.05.2004
Ne testezi spiritul de observatie?!
Il legi ca in prima poza, in dreapta, unde scrie 1N

#309
rumegus

rumegus

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,349
  • Înscris: 03.04.2011
N-ai ce converti, Ai in prima poza schemele de conectare la 3, 2 si o faza. 380V (mai nou, 400V), are tot 230V intre faza si nul, 400V e intre doua faze. Cum vad ca nu te pricepi deloc, zic sa apelezi la un electrician, fiind vorba de curenti mari, trebuie vazut si daca instalatia electrica face fata.

#310
kolfleading

kolfleading

    Born to Raise Hell

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 15,559
  • Înscris: 01.03.2013
Schema "1N~" arata cum sa faci legaturile ca sa mearga alimentat monofazat, la 230 V.
Alimentarea se leaga intre L1 si N.

Ce putere are aragazul? Ce putere are bransamentul tau la curent? Esti sigur ca duce un asemenea consumator in conditii de siguranta?

Edited by kolfleading, 24 April 2016 - 15:25.


#311
wb626ek

wb626ek

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,392
  • Înscris: 05.11.2014
Indicat ar fi sa tragi cablu separat si singur pe siguranta in tabloul de curent.

#312
claudiu1

claudiu1

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,641
  • Înscris: 01.10.2004

View Postkolfleading, on 24 aprilie 2016 - 15:24, said:

Ce putere are aragazul? Ce putere are bransamentul tau la curent? Esti sigur ca duce un asemenea consumator in conditii de siguranta?

Daca nu stie... o sa afle... de voie, de nevoie... Posted Image
De obicei asa consumatori au circuit separat, avand putere foarte mare comparativ cu ceilalti.

Edited by claudiu1, 24 April 2016 - 15:58.


#313
andutza15

andutza15

    Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 562
  • Înscris: 13.09.2014
am si eu unul electric care functioneaza si pe 380 si pe 220. am priza de 380 dar cand l-am conectat la ea a inceput sa iasa fum, asa ca am mai taiat din fire pana au ramas doua pt 220 si l-am pus asa in priza de 380.
si merge fara prob de 2 ani..
nu stiu sa-ti spun exact ce am facut ca nu ma pricep nici eu dar in principiu am taiat din firele din cablu de alimentare, cred ca initial erau 4 sau 5 nu mai stiu si am lasat doar 2

#314
rnini

rnini

    New Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 2
  • Înscris: 24.04.2016
In concluzie, ar trebui sa consult un electrician in legatura cu puterea bransamentului, daca suporta sau nu aragazul, apoi sa plec cu fir independent si siguranta din tablou.
Daca va rog, poate cineva sa fac o schema informativa care sa arate cum sa leg puntile si alimentarea la 220V?

#315
rumegus

rumegus

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,349
  • Înscris: 03.04.2011
Ti s-a spus de 3 ori, cum legi puntile, ai schema in prima poza, cu cele 6 surube. Daca tot n-ai priceput, stai cuminte si cheama un electrician, inainte sa dai foc la casa.

#316
ticusor

ticusor

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,097
  • Înscris: 25.01.2010
In cazul unei case parter, avand ca tavan placa de beton:
Este posibila tencuirea tavanului daca aleg ca traseul pentru iluminat sa treaca sub tavan sau se va incarca prea mult cu tencuiala?
Optiunea de a trece cu traseele prin pod nu prea imi convine deoarece podul il folosesc pentru depozitare si m-ar incurca atatea cabluri.

#317
raduk

raduk

    Instalatorul de Iași

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,330
  • Înscris: 30.09.2007

View Postticusor, on 22 mai 2016 - 15:46, said:

[...] Optiunea de a trece cu traseele prin pod nu prea imi convine deoarece podul il folosesc pentru depozitare si m-ar incurca atatea cabluri.
Cum anume te încurcă? Vrei să depozitezi direct peste placa de beton? Nu ai de gînd să o termoizolezi? Posted Image

Edited by raduk, 22 May 2016 - 16:25.


#318
ticusor

ticusor

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,097
  • Înscris: 25.01.2010
Placa de beton va fi termoizolata peste 1,2 ani. Cu polistiren de 10cm, incadrat in dulapi de lemn, peste care se vor bate scanduri. Ma intereseaza cum se comporta in timp copexul la temperaturile din pod atat timp cat nu va fi izolat. Si daca un eventual contact cu lemnul dulapilor face necesar copexul metalic.
Momentan sunt hotarat pe traseul sub plafon. Insa nu stiu daca se practica tencuitul de grosimea asta. Nu as vrea sa fac tavan fals sau sa pun polistiren sub plafon.

#319
dimripper

dimripper

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 596
  • Înscris: 12.04.2007
Buna ziua!

Ma confrunt cu o problema destul de mare si as dori un pic de ajutor de la colegii de pe forum.

Am cumparat o garsoniera intr-un bloc vechi din Bucuresti, mobilata, utilata, la cheie, insa fara contract cu ENEL. Vanzatorul mi-a spus ca nu a locuit nimeni mult timp si a debransat-o de la curent. Am sunat la ENEL si mi-au spus ca, intr-adevar, contractul este intrerupt la cererea clientului, nu exista restante si pot veni cu actul de cumparare sa fac o noua bransare. Adica omul spusese adevarul.

Acum o ora sotia mea a ajuns la ghiseul ENEL, a depus actele si i s-a spus ca dureaza...30 zile!!! O simpla cautare pe Google releva ca 30 zile e pentru constructiile noi, in timp ce blocul nostru e un bloc vechi, locuit, toate bransarile sunt facute, contoarul e in casa, totul pare in regula. Dpv meu, e trebuie doar sa dea verde de la centru si vine curentul, nu trebuie echipa sa traga stalpi, cabluri, etc. E absurd...

D-na de la ghiseu nu a avut timp sa dea alte explicatii, i-a mai spus doar ca exista firme intermediare care fac aceasta bransare mai repede, contra cost, fara sa-i dea alte detalii. Nu pricep, nu tot ENEL-ul da okay-ul final si da drumul la curent?? Ca o firma intermediara nu are ce sa-mi mai faca mie in casa, toata instalatia electrica e noua, tabloul nou, inclusiv legat la contorul care se gaseste tot in casa.

Pana la 15 iunie noi trebuie sa ne mutam din locatia veche, pe care am vandut-o si nu stiu in acest moment ce sa facem ca sa avem curent mai repede in noua casa.

Multumesc anticipat pentru ajutor!

#320
sarac.lipit

sarac.lipit

    Cînd ești condus de proști, toate merg prost

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,828
  • Înscris: 14.06.2006
Pune bușonul dupã ce plãtești conectarea și dã-i n'....sã vinã cînd li se scoalã...

#321
Mircel

Mircel

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,019
  • Înscris: 01.10.2005

View Postdimripper, on 06 iunie 2016 - 10:37, said:

D-na de la ghiseu nu a avut timp sa dea alte explicatii, i-a mai spus doar ca exista firme intermediare
Dacă te pricepi, fii tu „firma intermediară” că doar asta ți-a sugerat d-na de la ghișeu.
Dacă nu, cheamă-l pe Nea Gică-electricianul, dă-i 50 de lei, și-i gata rebranșarea în 2 minute.

Edited by Mircel, 06 June 2016 - 11:02.


#322
adisz

adisz

    Targu Mures

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 21,602
  • Înscris: 07.11.2006

View Postdimripper, on 06 iunie 2016 - 10:37, said:

Buna ziua!

Ma confrunt cu o problema destul de mare si as dori un pic de ajutor de la colegii de pe forum.

Am cumparat o garsoniera intr-un bloc vechi din Bucuresti, mobilata, utilata, la cheie, insa fara contract cu ENEL. Vanzatorul mi-a spus ca nu a locuit nimeni mult timp si a debransat-o de la curent. Am sunat la ENEL si mi-au spus ca, intr-adevar, contractul este intrerupt la cererea clientului, nu exista restante si pot veni cu actul de cumparare sa fac o noua bransare. Adica omul spusese adevarul.

Acum o ora sotia mea a ajuns la ghiseul ENEL, a depus actele si i s-a spus ca dureaza...30 zile!!! O simpla cautare pe Google releva ca 30 zile e pentru constructiile noi, in timp ce blocul nostru e un bloc vechi, locuit, toate bransarile sunt facute, contoarul e in casa, totul pare in regula. Dpv meu, e trebuie doar sa dea verde de la centru si vine curentul, nu trebuie echipa sa traga stalpi, cabluri, etc. E absurd...

D-na de la ghiseu nu a avut timp sa dea alte explicatii, i-a mai spus doar ca exista firme intermediare care fac aceasta bransare mai repede, contra cost, fara sa-i dea alte detalii. Nu pricep, nu tot ENEL-ul da okay-ul final si da drumul la curent?? Ca o firma intermediara nu are ce sa-mi mai faca mie in casa, toata instalatia electrica e noua, tabloul nou, inclusiv legat la contorul care se gaseste tot in casa.

Pana la 15 iunie noi trebuie sa ne mutam din locatia veche, pe care am vandut-o si nu stiu in acest moment ce sa facem ca sa avem curent mai repede in noua casa.

Multumesc anticipat pentru ajutor!

Pacat ca nu zici tot asa cum a fost,ci relatezi cum crezi de cuviinta.
Cele 30 de zile sunt cat se poate de regulamentare si legale.Ele reprezinta perioada de timp dintre depunerea actelor si iesirea ATR-ului.
ATR = aviz tehnic de racordare.
Acest ATR este obligatoriu pentru orice fel de bransament nou.Bransament nou nu inseamna efectiv constructia unuia,ci inseamna si proprietar nou.
Din momentul iesirii ATR-ului se efectueaza lucrarea,se face contractul de racordare,se face receptia lucrarii,se elibereaza certificatul de racordare si de abia acum se ajunge la contractul de furnizare.Dupa ce contractul de furnizare este intocmit si semnat,se monteaza contorul.
Calculeaza si tu perioada de timp necesara pentru toate astea.
Daca nu te zgarcesti si gasesti o firma "adecvata",rezolvi cam intr-o luna buna totul.
Daca insa vrei sa ramai cetatean european cu drepturi,s-ar putea sa sarbatoresti Craciunul intr-un cadru feeric.Adica la lumanare.

#323
zzhunt

zzhunt

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,261
  • Înscris: 28.03.2015
Ti s-a sugerat sa dai SPAGA/CIUBUC dar sotia ta nu s-a prins.

#324
anaki

anaki

    IES-CONSULTANTA DE SPECIALITATE

  • Grup: Moderators
  • Posts: 10,499
  • Înscris: 17.03.2009

View Postdimripper, on 06 iunie 2016 - 10:37, said:

Multumesc anticipat pentru ajutor!
Ca sa nu te complici mai mult decat trebuie,cei de la enel ar trebui sa stie ca instalatia electrica interioara este aceeasi folosita de vechiul proprietar,tu nu ai schimbat nimic,in cateva zile iti va pune siguranta un electrician.

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate