Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Ce parere aveti de viteza/ modul ...

Love Lies Bleeding - 2024

Cum sterg mails din Promotions

Vanzare cumparare fara transfer b...
 Receptie ciudata, in functie de t...

Donez medicamente renale ptr pisica

Ce componenta e asta si ce ziceti...

Dupa 20 ani de facultate, am uita...
 Mobile.de ofera imprumut de bani ...

problema test grila

Digi24 a disparut de pe TV Lg

Drept de proprietate intelectuala...
 Jante noi shitbox

Trinitas TV 4K

Dacia 1316 cu 6 usi ...

Frecventa modificata radio
 

Nostalgici comunismului - neadaptatii de azi ?

- - - - -
  • Please log in to reply
108 replies to this topic

#55
kill_them_all1000

kill_them_all1000

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,061
  • Înscris: 14.07.2005
Tu esti vreun glumet sau ce? Pai faptul ca pe la ora 2 noaptea nu ma ia Politia pe strada sa ma intrebe de sanatate iti spune ceva? Dar ca ma duc in orice colt al tarii si al lumii fara sa fiu intrebat de ai nostri de ce plec. Dar faptul ca pot sa imi cumpar ce vreau cand vreau daca am bani. Dar faptul ca am gaze, apa, caldura, elctricitate etc. non-stop.
Daca voi nu stiti sa va folositi de drepturile oferite de democratie sa fiti sanatosi dar nu aberati pe aici sa ne intoarcem la comunism.
Truthman nu mi-a raspuns la intrebare asa ca o sa ti-o adresez tie:
CE LIDER COMUNIST AR FI OFERIT POPORULUI ACESTEI TARI UN TRAI MAI BUN DACA COMUNISMUL RAMANEA CA PRINCIPALA FORTA POLITICA IN ROMANIA?

Edited by kill_them_all1000, 13 November 2006 - 00:28.


#56
mars0212

mars0212

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,109
  • Înscris: 04.05.2004

View Postcostaan, on Nov 12 2006, 21:23, said:

DOAR atât îți dorești de la viața asta? Să scrii liber fluturași...și să înjuri liber.
M-ai convins că merităm ce se-ntâmplă acum în țara mea!
Viitor luminos are....cu așa 'întreprinzători' culturalizați.
Iar ca să pricepi de ce nu pleacă-n Cuba sau China:
pentru a te 'acomoda' cu o orânduire, îți trebuiesc 2-3 generații. Tu de ce n-ai plecat în America?


Nu vreau doar asta. Vreau si asta pe langa multe altele. Daca vrei totusi poti sa traiesti ca in comunism.

Opresti lumina cate 2-6 ore in fiecare zi. renuti la telefon mobil si internet si calculator, nu iti pui cablu si te uiti doar la TVR 1 dar numai dimineata si seara, cumperi mai putina paine (dai spaga la vanzatoare cand iti dai mai mult de 4 paini o data), te imbraci cu haine ieftine, te adresezi cu tovarase oamenilor pe strada, tii un tabou cu basescu (sau ceausescu) in sufragerie, tii banii la CEC nu la banca, etc. Vei economisi destul de multi bani ceea ce inseamna ca nu vor fi probleme din punctul asta de vedere.

Succes ca daca te hotarasti sa-mi urmezi sfatul nu ne mai vedem pe forum desi eu sper sa nu faci asta.

Edited by mars0212, 13 November 2006 - 14:07.


#57
costaan

costaan

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,683
  • Înscris: 04.01.2005
Nu-mi dau seama ce vârstă ai, dar mi-ai povestit exact 27 ani din viaţă.
SPERANŢA era, nu schimbarea orânduirii, ci TERMINAREA datoriilor. Ne-am dorit INDEPENDENŢA. Dacă realizezi ce înseamnă acest lucru pentru un stat, implicit pentru populaţie, este bine.

După revoluţie? Cine ar fi trebuit să ia frâiele? De unde să ştiu eu? Prin păienjenişul de agenţi ruşi, unguri, englezi şi alte specii pe cine crezi dumneata că l-aş fi ales eu?
După o lovitură de stat, de obicei ajung sus organizatorii, iar predecesorii sunt lichidaţi rapid....să nu 'transpire' ceva. Cunoşti dumneata cazuri cu alte rezultate?

#58
anca_serban

anca_serban

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 8
  • Înscris: 03.05.2006

View Postmars0212, on Jun 22 2006, 15:23, said:

Asta este unadintre cela mai tâmpite întrebări. Încearcă să trăiești și azi fără mobil, trelevizor color, cablu, stinge orice aparat care consumă curent timp de 2-4 ore pe zi, uită-te la TV numai 4 ore pe zi, fără căldură sau apă caldă, fără centrală, nu mai cumpăra carne lapte, zahăr, ouă, pâine decât cât cumpărai în comunism pe cartelă, fără telefon fix, muncește în stil comunist (10-12 ore pe zi), nu cumpăra ziare și reviste, renunță la internet, fără CD-uri cu muzică, du-te mai rar la cinema, nu mai cumpăra cărți, etc și o să vezi că și azi poți să trăiești la fel ca în comunism cu banii pe care îi faci. Nu sunt mai puțini bani, sunt doar mai multe lucuri de cumpărat.
fără haine de firmă sau din mall, fără colgate,head and shoulders, gillete mach 3, kinder joy, mașinuțe cu telecomandă și păpuși Barbie, McDonald's, cameră foto digitală, mp3 player, etc. etc. etc.
AI F F F F MARE DREPTATE!!!! CEI CARE SPUN CA ATUNCI ERA MAI BINE SUNT INTR-ADEVAR NISTE INADAPTATI!

#59
doriniciu_ff

doriniciu_ff

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 655
  • Înscris: 29.08.2006

View Postanca_serban, on Nov 14 2006, 12:40, said:

AI F F F F MARE DREPTATE!!!! CEI CARE SPUN CA ATUNCI ERA MAI BINE SUNT INTR-ADEVAR NISTE INADAPTATI!
binenteles ca sunt niste neadaptati. ce mos se poate adapta la viata actuala, el care a primit casa si butelie moca. adica acu' sa plateasca casa ai si sa-si cumpere singur butelia?!
eu una nu vad cu ochi buni trecutul. nu era mai bine. nu era deloc bine.
pe atunci insa erau multi viteji (cei care acum zic ca era mai bine pe vremuri), care se bateau cu ....-n piept, ca ar face ai ar drege, daca s-ar darama peste noapte comunismul. da! uite ca fac ceva: se plang ca era mai bine.  :cursing:  cine sa-i mai inteleaga.

#60
djclocky

djclocky

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,245
  • Înscris: 23.11.2003
cine a fost smecher atunci este smecher si acum cu deosebirea ca in trecut smecherii se numarau pe degete iar acum e plina tara de ei.
Ratati care cred ca daca au un magazin in colt de bloc/ sau vorbesc de la telefon de 1000 RON sunt buricul pamantului in afaceri + romanii in general care pe oriunde ma duc ii vad asa cum mi inchipui : Toti cu nasul pe sus.

#61
doriniciu_ff

doriniciu_ff

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 655
  • Înscris: 29.08.2006
toti cu nasul pe sus. toti cu nasul pe sus. toti cu nasul pe sus. toti cu nasul pe sus. toti cu nasul pe sus. toti cu nasul pe sus. toti cu nasul pe sus. toti cu nasul pe sus. toti cu nasul pe sus. toti cu nasul pe sus. toti cu nasul pe sus. toti cu nasul pe sus. toti cu nasul pe sus. toti cu nasul pe sus. toti cu nasul pe sus......

#62
adrianopolis

adrianopolis

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 137
  • Înscris: 20.01.2006

View Postdjclocky, on Nov 11 2006, 23:40, said:

MA copii eu cred ca se putea si fara revolutie. Ceausescu deranja foarte mult Rusia(in speta pe Gorbaciov) Ceausescu asa tampit cum era ...a avut niste cojones imense si a avut curajul sa spuna Rusiei NU. Pentru asta are respectele mele. E totusi o diferenta intre un om cu o coloana vertebrala si un marinar care pupa funduri.

E adevarat ca nu se traia bine in anii 80' dar la berbeci nu merge cu "bai trebuie sa scapam de niste datorii si pe urma o sa fie bine". Nu, romanul are rabdare pana cand agenti ai KGB-ului pun "mana" pe palmasii (muncitorii) de la timisoara. Iasa aia in strada (lumea se aduna ca la targ ..etc manifestatii/ mai incolo focuri de arma trase de agenti sub acoperire ca sa creasca tensiunea etc etc - revolutia incepuse.
Poporul nu a fost in acele momente decat asul din maneca Rusiei. E foarte usori sa controlezi niste mase nemultumite si intoxicate cu idei false gen "Ceausescu are colac la wc din aur".

Intrebati-va parintii CUM SE TRAIA in anii '70 in Romania! Aud ceva cu Lapte si miere? Damn right.

Raman la pozitia mea ca se putea si fara revolutie.

Revolutia insa a fost o rusine. Incepand cu derbedeii (care btw is mari revolutionari) de la timisoara si terminand cu procesul NELEGAL si complet AIUREA al Ceausestilor.

Sa speram ca fiecare sut in fund e un pas inainte.  

Cat despre nostalgicii comunismului ...ce sa zic. Oarecum ii inteleg. Au invatat sa primeasca de la stat totul. E greu sa te dezveti. Nu ii vedeti pe aia care cer despagubiri de la stat cand le ia apa casa? Tot comunism e. "da ce mamaie te-am oprit eu sa-ti faci asigurare privata impotriva riscurilor?" Toti aia intind mana la stat . Statul in capitalism e mic. Altceva dicteaza.
Djclocky, vorbesti la fel ca cei de la cooperativa urechea si timpanul. Sau ca o ceafa lata ori fiu de ceafa lata de fost nomenclaturist. Astia foloseau mesaje de manipulare gen "derbedeii de la timisoara", "au intrat ungurii in tara", iar in 13 iunie '90 "golanii si legionarii ataca institutiile statului". Ai amestecat niste lucruri reale cu intentia de a distorsiona adevarul. Concetatenii tai clujeni au stat ascunsi ca potarnichile in casa in timp ce Timisoara deja se lupta pe strazi pentru a deveni primul oras liber din Romania. Daca Proclamatia de la Timisoara (cu renumitul punct 8) devenea litera de lege, Romania ar fi aratat cu totul altfel decat acum. Insa idealurile timisorenilor au fost cu mult prea nobile decat mentalitatea majoritatii romanilor.

Edited by adrianopolis, 17 November 2006 - 00:22.


#63
truthman

truthman

    Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 641
  • Înscris: 01.05.2006

View PostRákóczi III ,41pi, on Jun 21 2006, 09:36, said:

Va supun atentiei un subiect care este pentru unii dintre dvs. mai mult sau mai putin contradictoriu: nostalgia si nostalgicii comunismului.
Dupa revolutia/evenimentele din 1989 (va las pe dvs. sa le clasificati cum doriti) se pare ca traim un paradox: desi revolutia/evenimentele din '89 ne-au permis obtinerea unor libertati (si nu numai, atat in sens pozitiv cat si - din pacate - negativ) la care nici nu puteam sa visam inainte (de '89) , dupa' 89 au aparut suficiente voci care le nege, sustinand ca "era mai bine pe vremea lui Ceasescu/comunismului" !
Observatie: nu limitez discutia doar la "perioada/epoca de aur" a lu' ceasca" si nici la Romania, putand discuta in legatura cu acest subiect si cu situatia existenta in alte tari/tarisoare ca: Bulgaria, Polonia, Ungaria.
In concluzie: care ar fi motivele pentru o asemenea atitudine nostalgica ?
Se datoreaza unei "anumite" sigurante existente in perioada anterioara, siguranta a locului de munca ?
Se datoreaza preturilor "mai mici" din perioada anterioara ?
Se datoreaza mijloacelor mass-media care "glorifica" violenta in jurnalele de stiri si in diverse articole, fapt care creaza/accentueaza un sentiment de nesiguranta ?
Se datoreaza unor "drepturi" impuse cu forta de sovietici pentru a scinda societatea ? A se vedea nostalgia unora dintre minoritari pentru o perioada anterioara, perioada "comunista" http://forum.softped...m...t&p=1603816 ?

Putem (fara a jigni prin asta) despre aceste persoane ca sunt "neadaptati" ? Sau ... niste "hadicapati" (din punct de vedere emotional/afectiv/din ce punct de vedere doriti dvs) ai socientatii noastre ? Ce-o fi aia ?
E mai bine acuma pentru bozgori poate
Futuva muma-n cur de bozgori! e mai bine pantru ca acuma puteti cere autonomie teritoriala fara ca nimeni sa va suna nimik.
Futuva muma-n cur, daca traia Ceusescu prafu si pulberea se alegea de voi!!!
Va pare bine ca nu mai e el si acum incercati sa-i aburiti si pe altii cu "cat de bine o ducem noi acum"

#64
gepres

gepres

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,951
  • Înscris: 09.04.2005
Incercati sa depasiti cadrul tarii noastre si intrebati-va de ce exista (si au existat) adepti ai comunismului in toate tarile? Noi suntem singurii care am interzis comunismul si am condamnat oficial ororile sale. Intalnesti partide comuniste peste tot, pana si in State. Nu e vorba doar de nostalgici  sau inadaptati, e vorba de egalitarism prost inteles, de "dreptate sociala", de reactia celor educati sa aprecieze alte valori decat banul, e reactia invidioasa a celor care apreciaza banul dar nu stiu sa-l obtina si pun totul pe seama inechitatii sociale...
Cat despre nostalgici... Sunt unii care regreta disparitia sclavagismului si sunt in stare sa argumenteze convingator optiunea lor. Unii ar dori un "despot luminat" sau un "Big Brother", unii prefera sa doarma in canale si daca sunt mutati intr-un apartament se grabesc sa puna parchetul pe foc si plang dupa libertatea pierduta...
Unii au dus-o bine pe vremea lui nea Nicu si o duc bine si acum, altii plimbau o teava prin uzina iar acum plang ca nu-i mai angajeaza nimeni, altii se bucura de tot ce inseamna libertate, inclusiv cea de a sta pe forumuri la 3 noaptea.

#65
djclocky

djclocky

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,245
  • Înscris: 23.11.2003

View Postadrianopolis, on Nov 17 2006, 00:21, said:

Djclocky, vorbesti la fel ca cei de la cooperativa urechea si timpanul. Sau ca o ceafa lata ori fiu de ceafa lata de fost nomenclaturist. Astia foloseau mesaje de manipulare gen "derbedeii de la timisoara", "au intrat ungurii in tara", iar in 13 iunie '90 "golanii si legionarii ataca institutiile statului". Ai amestecat niste lucruri reale cu intentia de a distorsiona adevarul. Concetatenii tai clujeni au stat ascunsi ca potarnichile in casa in timp ce Timisoara deja se lupta pe strazi pentru a deveni primul oras liber din Romania. Daca Proclamatia de la Timisoara (cu renumitul punct 8) devenea litera de lege, Romania ar fi aratat cu totul altfel decat acum. Insa idealurile timisorenilor au fost cu mult prea nobile decat mentalitatea majoritatii romanilor.

"au intrat ungurii in tara" / chestia de la otopeni/ focurile de arma cu un scop trase/ etc etc a fost facute tot de cei care regizau "revolutia". Ca sa dea iz de revolutie ma. Sa fie morti ..alea alea .. sa dea bine ... sa se vada ca e revolutie in toata regula ... nu plan de la Moscova. Chestia e ca mai sunt unii inteligenti care nu pun botul la "revolutia autentica" din Ro.

Ticule chestia cu Timisoara ma face sa zambesc. Cu cine ati luptat voi mai?  De fapt cu cine s-au luptat revolutionarii?
"S-a auzit în 16 decembrie 1989 la Timișoara scandându-se, de către un grup dintr-o masă de manifestanți,  de mai multe ori, ''Gor-ba-ciov'' Astea sa fie mentalitatile nobile de care ziceai?

D'aia nu exista revolutionari mai. Exista "revolutionari". Si nu iti place ca ii numesc derbedei? Cum sa ii numesc mai baiete pe cei care au spart si furat din magazine? Pe cei care au intrat in cladiri si au ars documente , carti...de valoare?

#66
spyderman

spyderman

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 611
  • Înscris: 23.08.2006

View Postgepres, on Dec 25 2006, 01:55, said:

Incercati sa depasiti cadrul tarii noastre si intrebati-va de ce exista (si au existat) adepti ai comunismului in toate tarile? Noi suntem singurii care am interzis comunismul si am condamnat oficial ororile sale. Intalnesti partide comuniste peste tot, pana si in State. Nu e vorba doar de nostalgici  sau inadaptati, e vorba de egalitarism prost inteles, de "dreptate sociala", de reactia celor educati sa aprecieze alte valori decat banul, e reactia invidioasa a celor care apreciaza banul dar nu stiu sa-l obtina si pun totul pe seama inechitatii sociale...
Cat despre nostalgici... Sunt unii care regreta disparitia sclavagismului si sunt in stare sa argumenteze convingator optiunea lor. Unii ar dori un "despot luminat" sau un "Big Brother", unii prefera sa doarma in canale si daca sunt mutati intr-un apartament se grabesc sa puna parchetul pe foc si plang dupa libertatea pierduta...
Unii au dus-o bine pe vremea lui nea Nicu si o duc bine si acum, altii plimbau o teava prin uzina iar acum plang ca nu-i mai angajeaza nimeni, altii se bucura de tot ce inseamna libertate, inclusiv cea de a sta pe forumuri la 3 noaptea.
Nu vreau sa fiu rautacios dar eu unul nu prea reusesc sa inteleg!
Ii vorbim de rau pe comunisti din locuintele construite de ei! foarte ciudat!
In caz ca nu ai observat Romania la ora actuala are datorii de aprox. 40-50 miliarde de euro
In '89 romania reusise sa-si achite toate datoriile externe
Intrebare: unde-i progresul? :confuzzled:
Locuri de munca nu ma sunt datorita faptului ca s-au inchis aproape toate fabricile (D-zeu stie de ce) si s-au vandut pe nimic :confuzzled:
Intrebare: unde-i progresul?
Locuinte nu se mai fac pentru tineri (fondul pentru construirea locuintelor a disparut) !
Intrebare: unde-i progresul? :confuzzled:
Salariile sunt mult mai mici ca cele de pe timpul comunismului (ca sa echivaleze cu preturile de acum trebuia sa fie in jurul sumei de 1000E) acum am fi fost la nivel cu salariile occidentale
Intrebare: unde-i progresul? :confuzzled:
In concluzie avem salarii mai mici, locuinte nu se mai fac, locuri de munca putine si foarte prost platite, datorii la greu si cu toate acestea avem curajul sa afirmam ca o ducem mai bine ca pe timpul comunismului!
Ciudat rau de tot!
:puke:

Edited by spyderman, 25 December 2006 - 11:27.


#67
djclocky

djclocky

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,245
  • Înscris: 23.11.2003
spyderman , important e sa-si ia "revolutionarul" carnetul de revolutioanar... apai restul se poate prabusi pe langa ei :)

Va dati seama ce inima de romani in ei? Aia care acum nu muta un desti si pleaca la munca in Spania de romani ce is au fost mari revolutionari care au dus revolutia in spate.

Cum spunea si Ionesco "Cine is domnule revolutionarii astia?" Da anyway la Gor-Ba-Ciov i-au facut carnet de revolutionar? Sa ia si el niste reduceri...

Edited by djclocky, 25 December 2006 - 11:36.


#68
spyderman

spyderman

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 611
  • Înscris: 23.08.2006

View Postdjclocky, on Dec 25 2006, 11:35, said:

spyderman , important e sa-si ia "revolutionarul" carnetul de revolutioanar... apai restul se poate prabusi pe langa ei :)

Va dati seama ce inima de romani in ei? Aia care acum nu muta un desti si pleaca la munca in Spania de romani ce is au fost mari revolutionari care au dus revolutia in spate.

Cum spunea si Ionesco "Cine is domnule revolutionarii astia?" Da anyway la Gor-Ba-Ciov i-au facut carnet de revolutionar? Sa ia si el niste reduceri...
A fost o lovirura de stat in toata regula!
Ca sa vedem cine responsabil de tot dezastrul sa privim cine au fost cei care au profitat cel mai mult!
Iliescu este cel care a profitat cel mai mult si cu jmecherii din jurul lui
El este reponsabil de moartea tinerilor de la revolutie (care nu au fost altceva decat "carne de tun") curios este faptul ca a reusit sa scape basma curata dupa cate a facut
De ce nu e tras la raspundere criminalul?
Ceusescu a murit in cele mai groaznice chinuri (a fost torturat ca sa dezvaluie conturile secrete ale populatiei printre acestea era si fondul pentru construirea locuintelor pentru cei care nu stiu inca) pe motiv ca a infometat populatia!
Acum o ducem da 10x mai rau si nimeni nu este tras la raspundere!
De ce oare? De ce nu au mai iesit oamenii in strada ca la revolutie?
O ducem de 10x mai rau si o sa fie si mai rau!!!!!!!
WAKE UP Romania!!!

#69
truthman

truthman

    Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 641
  • Înscris: 01.05.2006

View Postspyderman, on Dec 25 2006, 11:48, said:

A fost o lovirura de stat in toata regula!
Ca sa vedem cine responsabil de tot dezastrul sa privim cine au fost cei care au profitat cel mai mult!
Iliescu este cel care a profitat cel mai mult si cu jmecherii din jurul lui
El este reponsabil de moartea tinerilor de la revolutie (care nu au fost altceva decat "carne de tun") curios este faptul ca a reusit sa scape basma curata dupa cate a facut
De ce nu e tras la raspundere criminalul?
Ceusescu a murit in cele mai groaznice chinuri (a fost torturat ca sa dezvaluie conturile secrete ale populatiei printre acestea era si fondul pentru construirea locuintelor pentru cei care nu stiu inca) pe motiv ca a infometat populatia!
Acum o ducem da 10x mai rau si nimeni nu este tras la raspundere!
De ce oare? De ce nu au mai iesit oamenii in strada ca la revolutie?
O ducem de 10x mai rau si o sa fie si mai rau!!!!!!!
WAKE UP Romania!!!
Cica dupa aderarea la UE o sa o ducem mai bine!
:puke:
UE cu integrarea Romaniei nu a urmarit altceva decat sa-si faca piata de defacere pentru produsele lor!
Drept urmare integrarea aceasta este foarte posibil sa falimenteze foarte multe firme!

Edited by truthman, 25 December 2006 - 11:56.


#70
truthman

truthman

    Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 641
  • Înscris: 01.05.2006

View Postgepres, on Dec 25 2006, 01:55, said:

Incercati sa depasiti cadrul tarii noastre si intrebati-va de ce exista (si au existat) adepti ai comunismului in toate tarile? Noi suntem singurii care am interzis comunismul si am condamnat oficial ororile sale.
Care orori bai nea?
De cele mai mari orori avem parte acum de la '89 incoace!
Pentru ororile acestea de ce nu e tras nimeni la raspundere?
Nu vezi coane ca gandesti cu guru?

#71
djclocky

djclocky

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,245
  • Înscris: 23.11.2003

Quote

Cazul României, ultima piatră din dominoul revoluțiilor est-europene prăbușită în 1989, a fost unul de excepție. Aici s-a produs o lovitură de stat revoluționară, alcătuită din două filiere diferite, deși strâns interconectate : o răscoală populară și o lovitură de stat. Numeroșii participanți la răscoala populară – intelectuali și muncitori, tineri și mai vârstnici ieșiți pe străzile Timișoarei, ale Bucureștiului, ale Sibiului – urmăreau desființarea sistemului comunist, libertatea individuală, normalitate economică, reîntoarcerea la valorile civilizației europene și conectarea țării la sistemele economice, politice și de securitate occidentale. În schimb, lovitura de stat a fost opera calculată în prealabil de către o contra-elită relativ restrânsă la număr, care urmărea răsturnarea regimului național-comunist al lui Nicolae Ceaușescu. În plan politic, programul acestei contra-elite perestroikiste cuprindea liberalizarea, umanizarea și modernizarea sistemului comunist după modelul gorbaciovist și reapropierea României de Uniunea Sovietică.

Chestia ce nu spune autorul e ca si acei |derbedei| - de fapt muncitorii de la Timisoara au iesit pe strazi la indemnul CUI? Sa nu imi ziceti ca ma pun eu cu colegul de santier ionica sa adunam oameni  ca sa facem revolutie. Erau porniti de cineva. Paiele exista ... focul se face. Ma repet nu e greu sa controlezi masele in special daca le aduci dovezi gen "Ceausescu are colac de aur la WC" (na - foarte bine ba sa aiba - e presedintele tarii) sau alte chestii care s-au dovedit FABULATII. Sunt absolut convins ca acele grupuri de muncitor era controlate sau PORNITE de cineva. Desigur palmasii nu simteau nimic. De fapt ei nu stiau ca o sa fie folositi ca si carne de tun.


Edited by djclocky, 25 December 2006 - 13:00.


#72
gepres

gepres

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,951
  • Înscris: 09.04.2005
Și credeți că aici pe forum veți trezi România? Dacă sunteți așa convinși de adevărurile voastre făceți-vă partid, construiți-vă o platformă (comunistă), convingeți-vă alegătorii (nostalgicii și nemulțumiții), participați la alegeri și după câștigarea lor întoarceți țara la momentul 1989 și interziceți democrația care a permis toate astea. Dacă   drumul permis de democrație pare prea lung puteți chema revoluționari de profesie din Cuba. Ideologia lor spune ceva despre exportul de comunism. Puteți cere sfatul (și sprijinul material) tovarășilor de aici
Cat despre "ororile comunismului" să știți că au fost cât se poate de reale, veniți în Ardeal să vedeți sate întregi de țărani deportați în Bărăgan sau Deltă. Veți spune că astea au fost până în 60. Atunci mergeți în cimitire să vedeți mormintele femeilor care și-au făcut avort pentru că nu și-au permis să mai aducă pe lume o gură în plus iar anticoncepționalele erau interzise. Nu veți găsi mormintele pruncilor morți în incubatoare pentru că au fost arși în crematorii și n-au fost declarați ca să nu strice statisticile.

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate