Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Frecventa modificata radio

Un nou pericol pt batrani

Ar trebuii sa vindem imobiliarele...

Dupa renuntarea la aparat dentar
 pelerinaj in Balcik

Noul format Jpegli iși propu...

Dade, dade

Parola la lock screen
 Deparazitare externa pisici fara ...

Seriale turcesti/coreene online H...

Merita un Termostat Smart pentru ...

Sfat achizitie MTB Devron Riddle
 Problema mare cu parintii= nervi ...

switch microtik

Permis categoria B la 17 ani

Sfaturi pentru pregatirea de eval...
 

Nostalgici comunismului - neadaptatii de azi ?

- - - - -
  • Please log in to reply
108 replies to this topic

#19
ucinrov

ucinrov

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 927
  • Înscris: 08.05.2006
Pai cred ca cel mai bun mod de a-ti da seama cum e chestia cu nostalgia e sa faci un mic exercitiu de imaginatie : gandeste-te ca esti intr-o dictatura cu tot ce presupune ea.... si vezi poate simti cam cum ar fi?
Probabil ca vei fi un reactionar,un neadaptat la noile conditii care va fi suprimat cu pumnul in gura in doi timpi si trei miscari!
Al dracului de simplu!!!

P.S.
In general omul tinde sa complice lucrurile mai mult decat e nevoie,altfel nu ne simtim bine ....

#20
kill_them_all1000

kill_them_all1000

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,061
  • Înscris: 14.07.2005
Nu neadaptatii de azi ci puturosii de din-nainte de 89. Eu pe toti care ii aud ca vorbesc comunismul de bine ii aud vorbind despre faptul ca le dadea statul casa, loc de munca (si ce naiba mai dadeau aia pe atunci ca nu am apucat decat 4 ani de comunism).

#21
truthman

truthman

    Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 641
  • Înscris: 01.05.2006

View Postkill_them_all1000, on Jul 3 2006, 12:26, said:

Nu neadaptatii de azi ci puturosii de din-nainte de 89. Eu pe toti care ii aud ca vorbesc comunismul de bine ii aud vorbind despre faptul ca le dadea statul casa, loc de munca (si ce naiba mai dadeau aia pe atunci ca nu am apucat decat 4 ani de comunism).
Acum poti munci ca sclavul ca tot nu primesti nimic si asta daca ai unde munci.

Edited by truthman, 03 July 2006 - 21:15.


#22
kill_them_all1000

kill_them_all1000

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,061
  • Înscris: 14.07.2005
Mai lasati-ma fratilor cu muncitul ca sclavii si fara castig. Adica eu sa muncesc si altii sa stea si sa ia acelasi salariu ca mine ca vor comunistii.

Edited by kill_them_all1000, 04 July 2006 - 11:33.


#23
cmd

cmd

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 627
  • Înscris: 28.06.2004
Eu cred ca nostalgia dupa comunism tine foarte mult de faptul ca oamenii nu au fost obisnuiti sa gandeasca pentru ei ci erau obisnuiti sa gandeasca altcineva pentru ei si sa le aruce cate o firmitura de paine si un strop de lapte. In plus de asta, noua romanilor ne place obscuritatea , ne place semiintunericul, s.a.m.d Cand dam cu ochii de putina lumina, incep sa ne doara.
Pe mine unul, ma doare mult cand aud nostalgici dupa comunism.
Bunicul meu era dus frecvent la securitate interogat si batut.
Tatal meu nu a fost lasat sa faca o facultate din pricina religiei si ca nu a vrut sa intre in partid.
Eu eram marginalizat si scos in careu de multe ori la scoala tot din pricina convingerilor religioase.
Cu toate astea, traiesc cu tortionarii in acelas oras, dau ochii cu ei zilnic si ii salut. Ii treaba lui Dumnezeu sa-i judece pentru ce au facut.
Oricum, am cunostinte care au murit in inchisoare sau le-a fost distrusa viata in "anii de aur"
Cred ca-i o lipsa de respect pentru cei care au fost omorati in acea perioada (si au fost multi) sa spui ca ti-e dor de vremurile alea. Asta inseamna ca te intereseaza numai binele tau propriu.
Oricum, eu cred ca oamenii s-ar lecui de nostalgia asta daca o luna ar fi cum a fost atunci: 3 ore program la TV si din alea, 2 despre "maretele realizari" si cantece patriotice, medicamente - ioc, paine pe cartela, salam pe buletin, unt - 50g/cap, lapte-din cand in cand, creveti cat incape, tenisi, curent asa cat sa nu uitam ca am fost "electrificati",sobe pe lemne,calorifere inghetate, benzina la ratie, masini cu numar par si impar.Nici nu mai stiu daca se inventase apa calda pe vremea aia. Cel putin in orasul in care traiam eu, tin minte ca maica-mea incalzea in oala apa ca sa facem baie.
Nu mai vorbesc de vecini securisti care raporteza si ora la care mergi la wc, libertatea cuvantului si alte chestii "putin importante si nenecesare" traiului unui om.
Chiar is curios daca exista vre-o dictatura reusita care poate fi data ca model?

Edited by cmd, 04 July 2006 - 12:55.


#24
soulshower

soulshower

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 23
  • Înscris: 03.07.2006
am vazut/auzit undeva o chestie care mi s-a parut interesanta si anume ca nostalgia se trage si de la faptul ca atunci oamenii erau tineri, potenti, practic isi traiau cei mai frumosi ani ai vietii lor, ani care "intamplator" au fost dominati de comunism. asta e o trasatura a omului (modern), cea de a uita chestiile rele si de a tanji spre cele bune. asa se intampla si cu relatiile barbat-femeie, asa se intampla practic cu totul. omul se obisnuieste usor cu raul...is familia mea a avut probleme pe atunci , bunica-miu a facut puscarie de doua ori, total aiurea, deic chiar nu pot privi cu placere partea aia, doar ca atunc ieram copil si nevoile pe care le simteau parintii nostri nu le simtyeam decat uitandu-ne la ei sua auzind despre ce vorbesc. pana una alta eu tin minte anii '80 pe de o parte cu lumina galbena si frumoasa a copilariei, cu troleibuzele alea cu gaz metan, plimbari cu dacia, parc, mare etc si pe de alta parte cu lumina cenusie a intunericului care domina pe atunci bucurestiul si toate orasele tarii, dorinta de a vedea toate reclamele alea de firzerie si coafor luminate (caci se vedeau tuburile de neon).
cat despre oamenii batrani, ei respecta faptul ca aveai ocazia sa studiezi si sa muncesti chiar si fara sa ai bani, ca una peste alta te descurcai......
eu unul pot spune ca sunt nostalgic cand ma gandesc la unitatea care era specifica oamenilor pe vremea aia, unitate care izvora din apartenenta tuturor aproape in aceeasi oala. fara bani, fara figuri. normal ca exista reversu medaliei, dar vad pe de alta parte ce se intampal acum cu mentalitatea "democratica"...si cu parere de rau as vrea totusi sa vina o aviara sa rada juma de populatie, si doar aia mistoaca. caci mi-e ra ucand ma gandesc ca taranii care te injura pe strada si nu respecta legea si sar la bataie, aia or sa aiba si copii educati in aceeasi maniera...

#25
ditto___

ditto___

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,024
  • Înscris: 19.03.2006
Pai... nostalgia comunista se datoreaza faptului ca, pe timpul acela(Ceausescu, in special) multe lucruri puteau fi cucerite foarte usor fara a necesita educatie si cultura. Serviciile erau paralizate de oameni incompetenti, care aveau "pile"; oamenii muncii, chiar fara clase sau cu 4 clase, erau vazuti foarte "importanti" in societate si toate lucrurile, care in occident erau accesibile pentru toate clasele sociale(mancare, haine etc), erau transformate in "trufandale" la care aveau acces doar unii(dadeau cu gura si lingeau partidul prin diverse gaurite).
Acei oameni nu se pot adapta pentru ca nu inteleg ca totul trebuie cucerit prin munca si educatie si prin sacrificii. Ei nu pot accepta ca acei oameni care au facut scoala sa le fie superiori, asa cum trebuie sa fie intr-o societate bazata pe adevaratele valori.
In Romania mai este comunism, pentru ca acea "plasa" construita pe vremea comunistilor inca exista, accesul in anumite domenii facandu-se inca pe "pile" si cunostinte. Daca se "pune o vorba buna" undeva sau se da "tainul", atunci esti asigurat. Nu conteaza istetimea, conteaza cat esti de "sexy" sau cat de "gros" este contul in banca.
Cat priveste populatia majoritara, ea este proasta. Imi pare rau sa o spun, dar asa este. Nu spun eu, ci istoria poporului nostru. Nu spun insa ca este un fenomen localizat numai la tara noastra. Este global, insa parca la noi a atins punctul culminant.

#26
krossfire

krossfire

    Lord of the Bunnies

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,346
  • Înscris: 21.04.2006
Subscriu la post-ul anterior si incerc sa sintetizez :Sub-oamenii nu se vor obisnui niciodata cu rasturnarea valorilor si incercarea treptata de a le aduce la normal.

Si tineti minte copii : Discriminarea intelectuala si comportamentala este calea spre evolutie ;)

#27
spyderman

spyderman

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 611
  • Înscris: 23.08.2006

View Postkrossfire, on Aug 22 2006, 18:57, said:

Subscriu la post-ul anterior si incerc sa sintetizez :Sub-oamenii nu se vor obisnui niciodata cu rasturnarea valorilor si incercarea treptata de a le aduce la normal.

Si tineti minte copii : Discriminarea intelectuala si comportamentala este calea spre evolutie ;)
Faptul ca in Romania la ora actuala nu mai exista nici macar justitie, preturile sunt controlate de fel si fel de jmecheri care ne jefuiesc pe fata chiar fara ca nimeni din conducerea tarii sa nu faca absolut nimic tie ti sa pare o incercare de a aduce lucrurile la normal?
Bai nea "Caisa", o ducem de cel putin 10 mai rau ca in 89' daca nu vezi lucrurile acestea esti total handicapat sunt curios cam cati ani ai de vezi lucrurile asa?
In tara asta (pt toti handicapatii care nu stiu) la ora actuala NU MAI EXISTA JUSTITIE!!!
TOTUL ESTE CORUPT!!!
Sunt foarte mici sansele sa putem ajunge macar cum am fost in '89!!!!
Tara asta a ajuns asa datorita prostiei vostre, HANDICAPATILOR!

Edited by spyderman, 08 November 2006 - 00:10.


#28
adrianopolis

adrianopolis

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 137
  • Înscris: 20.01.2006

View Postspyderman, on Nov 8 2006, 00:08, said:

Faptul ca in Romania la ora actuala nu mai exista nici macar justitie, preturile sunt controlate de fel si fel de jmecheri care ne jefuiesc pe fata chiar fara ca nimeni din conducerea tarii sa nu faca absolut nimic tie ti sa pare o incercare de a aduce lucrurile la normal?
Bai nea "Caisa", o ducem de cel putin 10 mai rau ca in 89' daca nu vezi lucrurile acestea esti total handicapat sunt curios cam cati ani ai de vezi lucrurile asa?
In tara asta (pt toti handicapatii care nu stiu) la ora actuala NU MAI EXISTA JUSTITIE!!!
TOTUL ESTE CORUPT!!!
Sunt foarte mici sansele sa putem ajunge macar cum am fost in '89!!!!
Tara asta a ajuns asa datorita prostiei vostre, HANDICAPATILOR!
Probleme Gogule? Abia acum te-ai trezit din betie pentru ca s-a inchis la non-stop? :) Justitie nu mai exista de 50 de ani!

#29
spyderman

spyderman

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 611
  • Înscris: 23.08.2006

View Postadrianopolis, on Nov 8 2006, 01:50, said:

Probleme Gogule? Abia acum te-ai trezit din betie pentru ca s-a inchis la non-stop? :) Justitie nu mai exista de 50 de ani!
Gogule dar pana acu' 15-20 ani paraca nu se fura chiar asa pe fata din contra chiar cica cine dobandea averi brusc era luat la puricat si daca ar fi fost gasit vinovat i se confiscau toate bunurile si mai facea si puscarie daca nu reusea sa dovedesca provenienta averilor sau bunurilor.
Acu' vaz ca nu se mai face asa ceva! din contra chiar astia fura pe fata si nimeni dar absolut nimeni nu face absolut  nimic.
Eu cred ca acu' 10-20 nu era chiar asa
Tu ce zici Gogule?
Era sau nu era asa acu' 10-20ani?

#30
adrianopolis

adrianopolis

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 137
  • Înscris: 20.01.2006

View Postspyderman, on Nov 8 2006, 21:44, said:

Gogule dar pana acu' 15-20 ani paraca nu se fura chiar asa pe fata din contra chiar cica cine dobandea averi brusc era luat la puricat si daca ar fi fost gasit vinovat i se confiscau toate bunurile si mai facea si puscarie daca nu reusea sa dovedesca provenienta averilor sau bunurilor.
Acu' vaz ca nu se mai face asa ceva! din contra chiar astia fura pe fata si nimeni dar absolut nimeni nu face absolut  nimic.
Eu cred ca acu' 10-20 nu era chiar asa
Tu ce zici Gogule?
Era sau nu era asa acu' 10-20ani?
Gigele :) , astia care acum fura miliarde sunt tot aia care furau si acu' 10-20 de ani. Sunt scoliti de pe atunci. Insa pe atunci nu puteau fura o fabrica cu totu' pentru ca nu aveau unde si cui s-o vanda. Ca totu' era la stat. Plus ca pe atunci toata lumea fura. De la tesatoreasa, strungar si gestionar pana la director de I.A.S. Ca in armata. Nimic nu se fura, ci se completeaza ;) Acum tesatoreasa, strungarul si gestionarul nu prea mai poate fura, ptca lucra la patron sau la companii multinationale. Au ramas smercherii scoliti pe vremuri. Dupa revolutie au iesit din PCR si securitate, si-au facut partide, legi dupa bunul plac si si-au impartit bunurile. Apai de unde vrei matale justitie, ca ea e facuta dupa si cu calapodul lor. Hotia a pornit de la aia de dinainte de '98 si s-a perfectionat dupa. Ce-i asa de greu de inteles? Astia sunt tocmai nenorocitii care au profitat de pe urma noastra in trecut, iar in prezent infecteaza si vor infecta generatiile prezente si viitoare.

#31
rostov

rostov

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,347
  • Înscris: 01.04.2006
Pensionarii care lucrau la CAP şi trăiau din furt acum se uită înainte: înainte era mai bine.

#32
truthman

truthman

    Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 641
  • Înscris: 01.05.2006

View Postadrianopolis, on Nov 9 2006, 03:14, said:

Gigele :) , astia care acum fura miliarde sunt tot aia care furau si acu' 10-20 de ani. Sunt scoliti de pe atunci. Insa pe atunci nu puteau fura o fabrica cu totu' pentru ca nu aveau unde si cui s-o vanda. Ca totu' era la stat. Plus ca pe atunci toata lumea fura. De la tesatoreasa, strungar si gestionar pana la director de I.A.S. Ca in armata. Nimic nu se fura, ci se completeaza ;) Acum tesatoreasa, strungarul si gestionarul nu prea mai poate fura, ptca lucra la patron sau la companii multinationale. Au ramas smercherii scoliti pe vremuri. Dupa revolutie au iesit din PCR si securitate, si-au facut partide, legi dupa bunul plac si si-au impartit bunurile. Apai de unde vrei matale justitie, ca ea e facuta dupa si cu calapodul lor. Hotia a pornit de la aia de dinainte de '98 si s-a perfectionat dupa. Ce-i asa de greu de inteles? Astia sunt tocmai nenorocitii care au profitat de pe urma noastra in trecut, iar in prezent infecteaza si vor infecta generatiile prezente si viitoare.
Adica Gogule vrei sa zici ca am scapat de draku si am dat de ta'su.
Ce sa mai vb suntem jmecheri rau de tot, in loc sa indreptam lucrurile le-am nenorocit de tot!
Se pare ca nu numai generatia noastra este compromisa dar si generatiile ce vor urma
Romanii sunt cei mai destepti, inventivi si patrioti de aia s-a ales prafu' si pulberea de tara asta!

#33
maks

maks

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,037
  • Înscris: 14.04.2006
De nostalgicii romani imi este mila sau sila.Pe nostalgicii rusi i-as baga in formol.Iar despre ceilalti nostalgici nu stiu prea multe.Decat ca nu mai sunt foarte multi.

#34
DeathRipple

DeathRipple

    communist vampire

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 15,937
  • Înscris: 11.08.2002
aoleeeu...da' oare voi constientizati ca revolutia ne-a fost impusa de la moscova, pentru ca ceasca o luase razna de tot? oare voi va dai seama ca securistii si comunistii de ieri sunt politicienii de azi? voi pricepeti ca acest spatiu se afla, de vreo 200 de ani, daca nu si mai bine, in plina domnie Caragea? pesches, hatar, bacsis, nu va spun nimic termenii astia? ce sansa are cineva sa se dezvolte intr-o societate care si acum, ca si atunci, este condusa dupa aceleasi principii si de aceleasi categorii de oameni?

aveti nemultumiri? sunteti frustrati de nostalgici? aveti orice de zis? iesiti draq in strada, organizati-va si faceti ceva CONSTRUCTIV, n-o mai labariti aiurea in discutii interminabile; dati dovada de spirit civic, lasati-va calauziti de sentimentele trambitate p-aici...credeti ca nu veti schimba nimic? un mic exemplu: in '77, in plina perioada de teroare, niste mineri se revolta in valea jiului. secretarul de judet, venit sa-i calmeze, nu reuseste. inte timp se mai aduna si alti mineri. il voiau pe ceasca in valea jiului, nu ca ar avea neaparat ceva cu comunistii, da' aveau ei o problema si ceasca era - in opinia lor - omul care o putea rezolva. ceasca l-a trimis pe verdet care a fost sechestrat ascolo. a trebuit sa vina, asa cum au cerut initial minerii, ceasca in persoana. a venit. s-au cacat toti pe ei de frica si le-au indeplinit pe loc, toate cererile. toata treaba a durat 2 zile.

iesiti in strada 5 zile si o sa fuga ca potarnichile toti labarii pe care i-ati lasat cu atata bunavointa sa va tapeasca in ultimele secole.

#35
kill_them_all1000

kill_them_all1000

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,061
  • Înscris: 14.07.2005

View PostDeathRipple, on Nov 10 2006, 19:59, said:

iesiti in strada 5 zile si o sa fuga ca potarnichile toti labarii pe care i-ati lasat cu atata bunavointa sa va tapeasca in ultimele secole.
Sunt prea adormiti romanii pentru a iesi in strada, iar Biserica Romana e una din cele mai vinovate institutii pentru adormirea romanilor. Tot timpul vezi la televizor cate un mare popa cu un politician sau om de afaceri corupt si apoi ii invata pe credinciosi sa vina la Biserica la Moastele Sfantului X si le spun ca acest Sfant ii va ajuta in viata (de parca Dumnezeu iti da bani fara sa faci nimic). Dumnezeu ajuta dar nu pune si in gura.
Forma romanilor de protest a devenit "fuga" in strainatate (ceea ce e foarte grav) care bineinteles nu ii afecteaza pe dobitocii care ne conduc cu nimic. Tot timpul s-a profitat de bunatatea poporului roman care stie sa rabde ca prostu chiar daca unii se scalda in bani pe munca lor.

#36
costaan

costaan

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,683
  • Înscris: 04.01.2005
Haha! Se fura! Ce anume? O şurubelniţă, un rulment... sunteţi penibili stimaţi tineri adormiţi şi păcăliţi că trăiţi bine! Mirajul capitalului...
Vă veţi 'săpa' colegul pentru postul lui!
Nu vă mai împiedecaţi de 'colaboratori'. Sunteţi mult mai slabi, mai indecişi, mai perfizi decât ei.
Dacă aveţi ceva de spus, în STRADĂ se rezolvă, nu aici.
Noi am făcut...ce-am putut. Acum suntem mai sfătoşi, în aşteptarea finalului la care guvernanţii lucrează cu spor să-l scurteze.
Lichidaţii au fost linşaţi de cei care le-au lins dosurile....se săturaseră săracii...au dorit şi-n faţă. Şi-au reşit! Altfel, NIMENI n-avea vre-o şansă să-i schimbe.

Anunturi

Neurochirurgie minim invazivă Neurochirurgie minim invazivă

"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv.

Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate