Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Vanzare cumparare fara transfer b...

Receptie ciudata, in functie de t...

Dupa 20 ani de facultate, am uita...

Mobile.de ofera imprumut de bani ...
 problema test grila

Digi24 a disparut de pe TV Lg

Drept de proprietate intelectuala...

Jante noi shitbox
 Trinitas TV 4K

Dacia 1316 cu 6 usi ...

Frecventa modificata radio

Un nou pericol pt batrani
 Ar trebuii sa vindem imobiliarele...

Dupa renuntarea la aparat dentar

pelerinaj in Balcik

Noul format Jpegli iși propu...
 

Vegetarian PRO sau CONTRA

- - - - -
  • Please log in to reply
947 replies to this topic

#73
midelic

midelic

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 481
  • Înscris: 09.06.2003
O istorie interesanta ,viata lui Vilhjalmur Stefansson,antropologist.O poveste unica traita in 1906 si publicata in 1935.Viata alaturi de inuiti(eschimosi).O alimentatie bazata exclusiv pe cosumul de carne,si efectele ei.
Are 3 parti.

Adventures in Diet - By Vilhjalmur Stefansson

Harper's Monthly Magazine, November 1935
http://www.lowcarbpo..._fats/index.php

Edited by midelic, 28 May 2006 - 16:56.


#74
Mirovaia_Scorb

Mirovaia_Scorb

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,722
  • Înscris: 30.03.2004
Dacă e să ne batem în linkuri pot să îţi dau o tonă de saituri provegetariene. Oricum adventiştii ăia condamnaţi la 5 ani de puşcărie, nu au oferit toate substanţele necesare copilului poate şi fiindcă mama nu ştia să se alimenteze sau era prea bătută de soartă ca să înţeleagă ce este aia o alimentaţie completă.
   Cazul menţionat acolo nu este ceva reprezentativ pentru curentul veganist fiindcă este luat în vizor un singur copil. nu 5, 10 sau 15.

Există spirulina, extractul din suc de orz verde (conţine de 11 ori mai mult calciu decat laptele), ginsengul, sucurile de fructe şi legume care oferă mult mai multă energie decât consumate în starea obişnuită. Este orb cel ce nu găseşte nici o variantă optimă de alimentaţie într-un regim vegetarian.
Cât priveşte laptele şi ouăle. De acord că sunt unele alimente de origine animală, ce sunt foarte hrănitoare. Chiar şi yoghinii cursanţi la MISA erau sfătuiţi să consume lapte de capră sau ouă de prepeliţă crude.
Însă este o opţiune personală şi o chestie de fineţe să cauţi răspunsul la întrebările :
De ce se opreşte lactaţia la mamifere începând cu un anumit moment al vieţii ?
De ce există aproximativ 50 de specii de mamifere , fiecare având compoziţia laptelui particularizată pentru propria sa specie?

Mai multre detalii se pot găsi aici : http://www.milksucks.com/index2.asp
Sau un alt topic despre veganism.
Nu poţi să iei orice om de pe stradă să-i propui să nu mai consume lapte, fiindcă se va uita pătrat, afirmând că doar un nebun poate face aşa ceva. Este o reacţie care chiar sunt pregătit să o accept, însă având în vedere că sunt un mare "ipocrit" şi ideea de a fi un omnivor situat în vârful piramidei trofice nu mă emoţionează în mod deosebit încerc  să mă opresc aici cu dialogul.

Edited by Mirovaia_Scorb, 28 May 2006 - 19:04.


#75
midelic

midelic

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 481
  • Înscris: 09.06.2003
Daca ai citi mai sus ai vedea ca eu nu am nimic contra consumarii vegetalelor daca sunt  bineinteles insotite de o buna bucata de carne grasa la gratar,sau fiarta.
Sunt insa impotriva consumarii de cereale seminte,carbohidrati si orice alte vegetale procesate.Sunt pentru mancarea traditionala aia care dispare incet ,incet in fata avalansei de produse procesate.
Problema este ca vegetarienii sunt cei care incearca sa faca prozeliti mintind oamenii sa nu mai manance carne,si sa manace in loc produse procesate.
Cei care mananca carne incearca sa se apere de curentul crescand de de manipulare a opiniei publice ,pentru ca in spatele curentului vegetarianist sunt companiile care vand,cipsuri ,pufuleti,biscuiti,margarina,lapte pasteurizat.Nu-i asa ca ,daca le mancam suntem vegetarieni si sanatosi.
Apropo de yoghini ,am intalnit unul care manca zilnic dimineata biscuiti Eugenia.Cand l-am intrebat  ce face ,mi-a zis ca sunt de post ,nu sunt cu unt sau lapte.El se preocupa mai mult de ce nu contine decat ce contine biscuitul.Doamne mare-i gradina lui Dumnezeu.

Eu nu-ti spun tie sa nu mai mananci vegetale ,i-ti spun sa mananci si produse animale pe langa.
Dar voi sunteti cei cu  propaganda, pune-ti botul si ziceti la toata lumea sa nu mai manance carne si alte produse animale.O sa ajungem in final toata lumea sa mancam biscuiti facuti cu margarina din cereale integrale si soia.Care sucuri de legume si fructe?Alea cu acid citric ,benzoat de sodiu,zahar rafinat sau aspartam.Uita-te ce scrie pe eticheta.Dar nu-i asa ,toata lumea stie asta.

La tv se face propaganda pe toate canalele pentru toate produsele procesate.
Stiu o sa spui ca da..... se stie de margarina, de  acrilamida cancerigena din biscuiti si cipsuri ,de diabet cauzat de carbohidrati si zahar,de potentialul cangerigen al uleiurilor rafinate,sucuri cu aspartam sau aditivi, etc.Dar asta se manaca la ora actuala.
In loc ca, nutritionistii si doctorii sa se ocupe de asta ,ce vezi ...la Tv,ei zic nu mancati unt,carne,branza... mancati margarina,tofu ,lapte de soia ,pate de soia .Toti fac reclama la regimuri vegetariene.De unde au frate atatia bani .
Cica mananci vegetale,....daca folosesti Knorr Delicat sau alte condimente vei vedea ca au in ele monoglutamat de sodiu si uleiuri vegetale hidrogenate.Asta este mancarea reala pe care o mananca romanul de la oras .
Propun sa nu mai vorbim de mancari vegetariene fanteziste  ca romanul (vegetarian sau nu)nu traieste ,cu spirulina,extract de orz ,musli,sau da iama pe ogorul cu lucerna....si sa punem degetul pe rana.Omul de rand care  asculta propaganda vegetarianista  asta intelege sa manace,.....paine ,biscuiti,cipsuri,margarina ,lapte de soia, tofu,ca nu-i asa n-au carne......Delikat pentru ciorbe....,pentru ca in fond asta se gaseste pe piata.

Edited by midelic, 28 May 2006 - 22:43.


#76
Cristian Suciu

Cristian Suciu

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 488
  • Înscris: 18.11.2004
Puterea curativa a vegetalelor

- diuretice: telina creste producerea de urina, favorizeaza functionarea rinichilor si reduce edemele; la fel vinetele, pepenii s.a.
- astringente, antiseptice, antidiareice: gutuia s.a.
- antiseptice urinare: afine - combat cistita si infectiile urinare fara sa provoace rezistenta bacteriana precum antibioticele.
- hepatoprotectoare: anghinare, silimarina - cresc producerea de bila si decongestioneaza ficatul.
- hipolipemiante: avocado, teci de fasole, nuci, seminte de floarea soarelui - scad nivelul colesterolului si trigliceridelor in sange, antihelmintice, protejeaza mucoasa digestiva si sunt tonice.
- antioxidante: portocale, fragi, alte citrice, fructe de padure: 4 antioxidanti puternici: vitamina C, betacaroten (provitamina A), flavonoide, acid folic - previn ateroscleroza, tendinta la tromboza, degenerarea celulara si imbatrinirea celulara.
- previn cancerul: broccoli, conopida, varza, portocale, lamai, struguri, patlagele rosii, smochine, prune: elemente fitochimice care opresc proliferarea celulelor canceroase.
- digestive: ananas, papaya, dovlecei.
- antianemice: fistic, caise, spanac - contin fier si alte microelemente.
- laxative: smochine, vinete, cereale integrale, prune.

Alimente de origine animala dotate cu putere curativa

- miere si produse din stup: laptisor de matca, polen, propolis, cu rol tonic asupra organismului.
- iaurt: imbunatateste sistemul imunitar datorita lactobacililor (fermenti lactici vii), care insanatosesc flora bacteriana intestinala saprofita.
- peste: grasimea sau uleiul de peste cu actiuni antiinflamatoare si hipolipemiante (scad trigliceridele din sange). Uleiul din ficat de morun, bogat in vitamina D, folosit odata pentru tratarea rahitismului, se gaseste azi numai sub forma de produse farmaceutice, mai practice.
- ficat bovin: datorita bogatiei in fier si vitamina B12, era folosit pentru vindecarea anemiei. Astazi, din cauza toxicitatii ridicate a organelor animale, se prefera utilizarea de produse farmaceutice.

#77
Cristian Suciu

Cristian Suciu

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 488
  • Înscris: 18.11.2004

 midelic, on May 28 2006, 23:07, said:

Sunt insa impotriva consumarii de cereale seminte,carbohidrati

Trebuie sa faci diferanta intre carbohidratii simpli, zaharuri rafinate care ingrasa si provoaca o crestere brusca a glicemiei (deci nu foarte sanatosi) si carbohidratii complecsi, polizaharidele, prezente in cereale (si cand zic cereale nu stiu de ce prin fata ochilor tai trec numai fulgii de cereale, e vorba si de orez, grau, ovaz, secara etc), polizaharide care se transforma lent in glucoza, deci nu cresc brusc glicemia, oferind energie indelungata, fara eforturi mari din partea tubului digestiv. Cred ca ai vazut si tu ca o masa copioasa animala provoaca somnolenta si lipsa de energie, tocmai pentru ca digestia produselor animale se face dificil, sangele din corp este trimis spre tubul digestiv unde e de munca, lasand in deficit creierul, de aceea apare senzatia de somn. Pe cand carbohidratii complecsi din cereale sunt revigoranti, ofera energie pe parcursul intregii zile, nu necesita eforturi deosebite din partea sistemului digestiv, digestia carbohidratilor incepand chiar din gura, cu ajutorul amilazei bucale. Este o imbecilitate sa spui ca e rau sa consumi carbohidrati. Carbohidratii complecsi din vegetale ar trebui sa aduca 60% din caloriile zilnice intr-o dieta sanatoasa. In plus, cerealele mai contin si carbohidrati neasimilabili, sa numita fibra vegetala, indispensabila pentru buna functionare a tubului digestiv, facilitand tranzitul intestinal, prevenind inflamatiile colonului si constipatia. Poate imi dai si mie exemplu de un aliment animal care sa contina fibre. Painea noastra "cea de toate zilele" este cereala daca nu stiai si contine carbohidrati. Zi-le tu oamenilor sa renunte la paine si o sa zica ca esti nebun, mai degraba ar renunta la carne si ar trece pe fasole cu paine.

Edited by Cristian Suciu, 30 May 2006 - 00:00.


#78
midelic

midelic

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 481
  • Înscris: 09.06.2003
Da, spun ca cerealele  cu tot cu fibre nu sunt bune pentru sanatate.Sunt studii facute pe oameni care arata ca fibrele (camasa bobului ) produc inflamatia peretelui intestinal si adeseori cancer de colon.
Ce spui tu, ca cerealele fac bine pentru sanatate este pur folclor,nu exista studii documentate pe oameni  care sa sustina asta.
Cat priveste masa copioasa cu carne si oboseala ,asta este alta anecdota.Incearca tu ,eu am incercat si una si alta ,aveam o oboseala accentuata si balonare pronuntata cand mancam fibre sau carne cu paine decat cand mancam carnea simpla sau cu salata.
Cat priveste inflamarea colonului,prevenirea inflamarii colonului cancerului de colon studiile facute pe oameni arata neasocierea cancerului de colon cu consumul de carne si grasimi animale ,alte studii aratand legatura invers proportionala.De exemplu s-au facut studii pe adventistii de ziua a 7-a ,care au aratat o pronuntata incidenta de cancer de colon desi aveau o dieta bogata in fibre cerealiere.
Ce spui tu sunt simple ipoteze ale unora nesustinute de argumente stiintifice.Mai spun o data fibrele din cereale fac rau tubului digestiv.
Daca te intereseaza pot sa-ti dau link-uri catre cercetarile respective.

Stiu ca  la unii se zguduie credinta de o viata ca cerealele integrale sunt bune,dar studiile stiintifice asta arata.
Restul sunt speculatii promovate de comentatori TV.Toti pornesc de la premisa "Se stie ca......."
Cerealele sunt facute sa treaca liber prin intestin fara absorbtie.Pentru ratiuni de reproducere.Animalul ,manca seminte ,mergea 20 de mile ,defeca si permitea plantei respective sa se inmulteasca.Asa lucreaza natura si astazi.

Edited by midelic, 30 May 2006 - 11:54.


#79
kapalika

kapalika

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,047
  • Înscris: 19.06.2005

 Mirovaia_Scorb, on May 25 2006, 01:10, said:

Este o diferență de finețe între o persoană care cosnumă produse animale moderat și una care le-a eliminat complet de pe lista de alimente. Un vegetarian va avea o capacitate de concentrare mărită și o mai bună stabilitate mentală. Acesta este și motivul pentru care li se recomandă un regim vegetarian celor ce urmează diferite stiluri de luptă sau căi spirituale în Orient.

buna, multumesc pt. invitatie. cred ca aici gresesti in sensul ca nu se pot face generalizari de acest gen. n-am observat niciodata "finetea" vegetarianului, de regula m-am intilnit cu vegani inchisi in obsesia lor de purificare si de regula mi-au stricat masa cu ineptiile lor despre vegetarianism si buddhism. cel care aduce decizia de a fi vegetarian, treaba lui, daca poate pune la punct o dieta bine echilibrata si sanatoasa (la fel si la "carnivori" de fapt). insa depinde de multe lucruri. tare as vrea sa vad un vegetarian european suportind o iarna tibetana la 4300m inaltime pe dieta de orz si vierzuri. (de cite ori n-am auzit tibetani spunindu-mi "eat meat, you need strength"). drept, multi dintre tibetanii din india sunt vegetarieni pt. ca pot s-o faca, si in general se considera un lucru bun de a nu ucide animale. pentru asta au fost importati pe vremuri musulmani din Kashmir si China in Lhasa unde chiar si azi au un cartier separat si se ocupa de macelarie (luati-o la stinga dupa al treilea stilp de pe Barkor si vedeti). eu personal cred ca nimic nu trebuie dus pina la extreme. daca vegetarianismul imi prelungeste viata cu 5 ani, timp care voi fi ocupat cu proselitism si procurat soia din celalalt capat al orasului, prefer sa maninc un cordon bleu si sa-mi vad de alte treburi.

#80
midelic

midelic

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 481
  • Înscris: 09.06.2003
Vegetarianismul nu prelungeste viata,in schimb fumatul si alcoolul o reduce.S-au facut studii comparative de mortalitate pe vegetarieni si carnivori si s-a descoperit ca mortalitate era aceeasi sau putin mai mica decat consumatorii  de carne fumatori.
Daca aparent vegetarienii traiesc mai mult este pentru ca ei i-si schimba stilul de viata ,nu fumeaza,nu beau alcool, fac mai multe exercitii fizice se preocupa mai mult de starea de sanatate,fata de cei care mananca carne la care fumatul si consumul  de alcool este mare.
---------------------------------------------------------------------------------------------------
Sunt curios daca yoghinii tibetani ,cei care usuca cearsafurile pe ei ,sunt vegetarieni.

Edited by midelic, 30 May 2006 - 13:11.


#81
kapalika

kapalika

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,047
  • Înscris: 19.06.2005

 midelic, on May 30 2006, 12:48, said:

Vegetarianismul nu prelungeste viata,in schimb fumatul si alcoolul o reduce.S-au facut studii comparative de mortalitate pe vegetarieni si carnivori si s-a descoperit ca mortalitate era aceeasi sau putin mai mica decat consumatorii  de carne fumatori.
Daca aparent vegetarienii traiesc mai mult este pentru ca ei i-si schimba stilul de viata ,nu fumeaza,nu beau alcool, fac mai multe exercitii fizice se preocupa mai mult de starea de sanatate,fata de cei care mananca carne la care fumatul si consumul  de alcool este mare.
---------------------------------------------------------------------------------------------------
Sunt curios daca yoghinii tibetani ,cei care usuca cearsafurile pe ei ,sunt vegetarieni.

nu sunt.

#82
Mirovaia_Scorb

Mirovaia_Scorb

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,722
  • Înscris: 30.03.2004

 midelic, on May 30 2006, 13:48, said:

Sunt curios daca yoghinii tibetani ,cei care usuca cearsafurile pe ei ,sunt vegetarieni.


 kapalika, on May 30 2006, 17:35, said:

nu sunt.
Depinde cât de multe cearşafuri usucă (1) şi cum arată după aia cearşafurile (2)  :D . Metabolismul  proetinelor implică creşterea cantităţii de uree eliminată.

Edited by Mirovaia_Scorb, 30 May 2006 - 16:57.


#83
Brahman

Brahman

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 530
  • Înscris: 31.10.2003
Sunt pro, de multi ani sunt ovo-lacto-vegetatrian si ma simt excelent.
Ideea este sa mananci alimente cat mai naturale, ele ofera o sanatate buna, si cat mai variat, desigur.
Apoi in general se stie ca un regim bazat pe proteine din carne predispune la cancer la intestinul gros, sunt cele mai multe forme de cancer intalnite.
Nu zice nimeni sa mananci E-uri la greu si diverse produse facute prin te miri ce fabrica.

#84
matthew

matthew

    Senior Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 2,031
  • Înscris: 22.12.2005
Eu nu ştiu dacă are rost să mă mai exprim pe acest forum din moment ce oricum posturile dispar (prietenii ştiu de ce :naughty: ).
Eu nu sunt deacord cu lipsa cărnii din alimentaţie deoarece aceasta conţine multe proteine esenţiale.

#85
midelic

midelic

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 481
  • Înscris: 09.06.2003

 Brahman, on Jun 29 2006, 12:12, said:

Sunt pro, de multi ani sunt ovo-lacto-vegetatrian si ma simt excelent.
Ideea este sa mananci alimente cat mai naturale, ele ofera o sanatate buna, si cat mai variat, desigur.
Apoi in general se stie ca un regim bazat pe proteine din carne predispune la cancer la intestinul gros, sunt cele mai multe forme de cancer intalnite.
Nu zice nimeni sa mananci E-uri la greu si diverse produse facute prin te miri ce fabrica.

cand spui ca "se stie" carnea produce cancer la intestinul gros ,poti sa si dovedesti asta cu un studiu o cercetare ceva ,pentru ca eu pot sa-ti arat studii facute pe vegetarieni care arata o incidenta mai mare de cancer de colon.Nu mai inghititi pe nemestecate  stiri medicale din ziare sau aruncate pe net ,cititi voi insiva cercetarile respective direct din buletinele medicale.Asta este problema noastra luam ceva drept bun aruncat de unul care are un anumit interes, fara sa verificam noi insine cum stau lucrurile.

Edited by midelic, 02 July 2006 - 21:19.


#86
rommel

rommel

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 218
  • Înscris: 17.01.2005
Stramosii mei s-au luptat sute de mii de ani ca sa ajunga in varful lantului trofic si eu sa ma fac ierbivor?!?

#87
ecou

ecou

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 877
  • Înscris: 30.07.2004
Din ciclul "se stie ca":
Am citit candva cum ca un studiu a relevat ca cei care consumau carne aveau un IQ un pic mai ridicat decat vegetarienii. normal, rezultatele unui studiu pot fi influentate de multe, insa...
Oricum, "parerea mea" este ca atata timp cat suntem categorisiti ca omnivori o alimentatie optima trebuie sa contina cate un pic din fiecare. Normal, produsele sintetizate sau excesiv de prelucrate nu sunt recomandate, idem cele cu o origine dubioasa. Bun, nici halci intregi de fripturi grase nu sunt bune, insa nici sa trecem la mancat snopi de ovaz nu cred ca ar fi o solutie. Mancati fratilor peste (daca nu probine din balti cu mercur), cereale si fructe (daca nu mustesc de hormoni de crestere si azotati), lapte, oua, legume de gradina, nu de sera! O rosie aparuta prin minune in mijlocul iernii in supermarket este sanatoasa?! get serious!  :cursing:
Nu fac act de mandrie din faptul ca apreciez o friptura de porc gustoasa, asa ca va rog sa nu faceti act de mandrie ca de x ani nu mancati decat vegetale! Desfid prozelitismul din orice parte. Pe cei care ma acuza ca mananc carne sau ca imi hranesc copilul cu carne ii poftesc sa aiba grija de vietile lor si de ale copiilor lor.
Ca tot am pomenit de copii: ei sunt mult mai instinctuali decat noi, cei indobitociti de reclame si articole pseudostiintifice. Si stiti ce mananca fi-miu cu pofta?! carne! Nu ca nu as vrea eu sa ii dau altceva (pana la urma o bucata de carne garantat proaspata e mai greu de gasit decat o rosie, un castravete sau un cartof in conditii bune).
Am incercat sa mananc soia, ca tot o proslavesc toti vegetarienii. Rezultatul a fost un gust permanent de coclit in gura. Asa ca am renuntat, caci am incredere in organismul meu mai mult decat in miliarde de articole mai mult sau mai putin platite.

#88
irennescat

irennescat

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 553
  • Înscris: 16.05.2005

 ecou, on Jul 10 2006, 14:01, said:

...Si stiti ce mananca fi-miu cu pofta?! carne! Nu ca nu as vrea eu sa ii dau altceva (pana la urma o bucata de carne garantat proaspata e mai greu de gasit decat o rosie, un castravete sau un cartof in conditii bune).
Am incercat sa mananc soia, ca tot o proslavesc toti vegetarienii. Rezultatul a fost un gust permanent de coclit in gura. Asa ca am renuntat, caci am incredere in organismul meu mai mult decat in miliarde de articole mai mult sau mai putin platite.

Parerea mea este sa nu te iei dupa instinctul copiilor, fiindca ei mananca cu placere si un salam care miroase bine si o bomboana cu multi compusi sintetici sau o fanta acidulata care e tot pe-acolo.
Soia nu-mi place nici mie deloc deloc. Eu incerc sa mananc legume si fructe asa cum sunt ele, nepreparate, fara lactate, oua si carne. Nu simt nevoia branzeturilor si oualelor. De carne chiar m-am dezobisnuit si nu am mai mult de 1 an de cand mananc asa. Desi de 3 ori am fost nevoita sa mananc ca sa nu iasa discutii intre sotul meu si familia lui, nu intru in detalii. Iar pentru sot prepar si fripturi si tot felul de mancaruri fara "sa salivez"  :lol: . Si chiar am pus un pic pe mine.
Pentru cei care nu sunt vegetarieni, am citit intr-una din carti despre astfel de regimuri, ca este bine ca 50 % din mancarea zilnica sa fie fructe si legume proaspete. Pana la urma e alegerea fiecaruia.  :)

#89
Viezure-1000

Viezure-1000

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 668
  • Înscris: 02.02.2006
Parerea mea: mincarea cu care s-au hranit stramosii nostri este foarte buna si pentru noi. Eventual o mai completam cu un vinisor bun. :)

PE: Stie cineva de unde pot sa cumpar lapte de iapa?

#90
pisicutza

pisicutza

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 376
  • Înscris: 21.05.2006
Foarte tare topicul...serios. Vin si eu cu o parere...cum au spus si altii inaintea mea, cred ca este bine sa nu faci excese de nici un fel. Cred ca daca ai o alimentatie echilibrata, combinata cu un efort zilnic (provenit din activitati sportive) moderat si o atitudine pozitiva (pe cat se poate), poti trai destul de mult si bine (:D asta in teorie...pentru ca mai trebuie luat in calcul si factorul genetic, care poate da predispozitie pentru anumite afectiuni).

Anunturi

Chirurgia endoscopică a hipofizei Chirurgia endoscopică a hipofizei

"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală.

Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate