Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Schimbare adresa DNS IPv4 pe rout...

Recomandare Barebone

Monede JO 2024

Suprasolicitare sistem electric
 CIV auto import

Mutare in MOZAMBIC - pareri, expe...

Scoatere antifurt airtag de pe ha...

Magnet in loc de clește pent...
 Cumparat/Locuit in apartament si ...

Pot folosi sistemul PC pe post de...

Sokol cu distorsiuni de cross-over

Filtru apa potabila cu osmoza inv...
 Kanal D va difuza serialul “...

Upgrade xiaomi mi11

securitate - acum se dau drept - ...

Farmacia Dr Max - Pareri / Sugest...
 

Vegetarian PRO sau CONTRA

- - - - -
  • Please log in to reply
947 replies to this topic

#55
Cristian Suciu

Cristian Suciu

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 488
  • Înscris: 18.11.2004
Ok, daca m-ai rugat iti spun, cu precizarea ca eu personal nu iti vand nimic, produsele le gasesti in farmacii.

Alta precizare: doza zilnica recomandata de vitamina A este de 1000 mcg, care corespund la 3333 UI de vitamina A. In cazuri grave de hipovitaminoza A se pot administra doze zilnice de 50.000 UI timp de maxim 12 zile, dupa care se continua pina la 2 luni de zile cu doze zilnice de 10.000 UI pe zi.
Vitamina D se administreaza numai persoanelor cu probleme in mineralizarea osoasa sau pentru prevenirea rahitismului, fiind numita in mod impropriu vitamina. Administrarea se face in lunile reci (din noiembrie pina in mai) in doze de 500-1000 UI pe zi. Doza zilnica necesara de vitamina D este de 200 UI (5 mcg).

Si acum produse:

COD LIVER OIL (Pharmex Syanley, Canada) x30 caps
- caps continand ulei din ficat de morun echivalent cu 1250 UI vitamina A si 100 UI vitamina D

ULEI DE PESTE CU VITAMINA D (Biofarm Romania) x30 caps
- ulei de peste 300 mg cu acizi grasi polinesaturati (22 mg acid eicosapentaenoic, 25 mg acid docosahexanoic); vitamina D2 200 UI (5 mcg)

VITAMINA A+D2 (Sicomed, Romania) x50 draj
- vitamina A 3000 UI, vit D2 1000 UI

VITAMINA A+D2 (Biofarm Romania) x30 caps
- vitamina A 2750 UI, vitamina D2 550 UI

NATURKAPS OMEGA-3 FORTE
- 1000 mg acizi grasi polinesaturati omega-3

Toate produsele le gasesti in farmacii, cu precizarea ca pe ultimul il gasesti doar in Farmaciile Catena.
http://www.catena.ro...ega3-Forte.html

Si pe situl ala l-am gasit tot pe Stephen Byrnes (cine naibii o fi asta?)

Quote

January 29, 2002:

Stephen Byrnes

More kaka from the schlockmeisters.............
Interesanta exprimare pentru domnul Stephen Byrnes atunci cand nu ii convine ca in articolul respectiv scientiatii recomanda scaderea consumului de grasimi saturate si cresterea consumului de legume si fructe pentru combaterea aterosclerozei si riscului de infarct miocardic si atac cerebral.
http://thincs.org/discuss.garbage.htm

Edited by Cristian Suciu, 22 May 2006 - 12:55.


#56
midelic

midelic

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 481
  • Înscris: 09.06.2003
Mai lasa-l pe Stephen Byrnes asta, ca despre morti numai de bine.
Uita-te la rubrica members sa vezi ca a decedat de curand.

--------------------------------------------------------------------
I-mi trebuie ulei de cod pentru nevasta,mea.Are probleme cu lipsa de calciu desi ia zilnic suplimenti de calciu cu magneziu si vitamina D.Si- a facut test acum o luna si acum din nou si calciu tot mic este.As vrea sa incerc cu ulei de ficat de cod .La noi este un magazin naturist dar nu are ,zice ca a comandat si nici in depozit nu are.
Intrebare. Unde in Bucuresti se gaseste ,ca am eu o treaba pe acolo peste vreo doua saptamani si cumpar daca gasesc.
Stai asa ,acum am vazut, nu capsule vreau,uleiul asta este in sticla inchisa la culoare(fotosensibil).Se da cu lingura.Daca nu gasesc la sticla la nevoie o sa iau si capsule.

Multumesc anticipat.

Edited by midelic, 22 May 2006 - 18:42.


#57
arty

arty

    Senior Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 8,563
  • Înscris: 09.12.2001
midelic: incearca cu Ca- Sandoz, e great

#58
arty

arty

    Senior Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 8,563
  • Înscris: 09.12.2001
shi desigur nishte stat la soara nu i'ar strica... nu mult, doar cat sa porneasca Vitamina D

#59
FC72

FC72

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,628
  • Înscris: 06.03.2005
Midelic , cazul sotiei tale este absolut normal, dupa cum am spus fiecare organism rectioneaza diferit la regimul alimentar, degeaba consumi alimentul minune care contine 1237mg de vitamina x sau poti minca numai slanina fara sa iti creasca colesterolul, degeaba folosesti suplimente nutritive daca metabolismul propriu nu asimileaza anumite substante.
Nu exista regimuri general valabile sau doze zilnice recomandate de substante nutritive, necesitatile fiecariu individ difera, metabolismul e diferit, procesele anabolice si catabolice variaza in functie de mediu unde traieste, de virsta si nu in ultimul rind de mostenirea genetica.
Incearca sa mergi la un medic nutritionist pentru un diagnostic in legatura cu lipsa asimilarii calciului, insisti degeaba cu suplimente.

#60
Cristian Suciu

Cristian Suciu

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 488
  • Înscris: 18.11.2004

View Postmidelic, on May 22 2006, 19:19, said:

Are probleme cu lipsa de calciu desi ia zilnic suplimenti de calciu cu magneziu si vitamina D.
In primul rand o recomandare. Vezi sa nu aiba cumva probleme tiroidiene. Cand mai mergeti la analize, sa i se dozeze T3 si T4 (tiroxina si triiodotironina) in sange sa vezi daca nu sufera cumva de hipoparatiroidism.
Daca are astfel de probleme, se recomanda solutia A.T.10 in picaturi (dihidrotahisterol). In hipocalcemie se recomanda alfacalcidol, un metabolit activ al vitaminei D - produs Alpha D3 caps. Ca supliment de calciu si magneziu ii recomand Ca-Mg-Zn de la Wallmark, sa ia vreo 4 pastile/zi. Aceste elemente luate impreuna converg spre absorbtia fiecaruia dintre elemente. Daca vrei un calciu din sursa organica, se gaseste in farmacii Cipcal 500, din care e bine sa ia cam 4 tb/zi.
Daca vrei neaparat ulei din ficat de morun (Cod Liver Oil) intreaba in farmacii de gama Pharmex Stanley (multe farmacii o au pe raft), iar daca nu au produsul Cod Liver Oil, roaga-i sa il comande (daca mergi de dimineata, dupa amiaza si soseste comanda facuta la distribuitori).

Atentie: branzeturile fermentate, desi au cea mai bogata concentratie de calciu, favorizeaza demineralizarea oaselor si scaderea calciului sanguin din cauza faptului ca numeroasele proteine, sarea continuta si actiunea acidifianta favorizeaza pierderea de calciu prin urina. Laptele si branza proaspata (branza de vaci) sunt cele mai indicate. Foarte bogate in calciu sunt semintele de susan, soia, migdalele si fasolea alba, portocalele. Succes si sanatate multa!

#61
Mosotti

Mosotti

    Geniu umil

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 33,295
  • Înscris: 21.04.2004

View PostMirovaia_Scorb, on May 21 2006, 03:19, said:

Uite aici o dovada VIE , sunt niște documentare :
Myths and Logics of Shaolin Kung-Fu
Shaolin Kung Fu (Discovery Documentary)

Cum explici performanțele indivizilor din fotografii, mai ales dacă iei în considerație faptul că sunt generații întregi de copii care intră în mânăstirile Shaolin chiar și de la 4-5 ani ?
Gandește-te ca un călugăr ridică greutatea aceea de căteva mii de ori pe zi. Sau cel care este suspendat pe bară și face abdomene, execută mișcarea de 100 de ori pe zi.
Cine are nelămuriri, trebuie să vadă filmele care sunt o dovadă clară a ceea ce poate oferi un regim vegetarian.

I don't care. tot ce vreau e sa pot misca mausu. pentru asta ma alimentez cu

http://i.cnn.net/mon..._eats/steak.jpg

mincati voi numa ierburi  ;)

in fond si la urma urmei ficare ar trebui sa manince ce-i place. de ce spun io vegetarian = moron? pentru ca in majoritatea cazurilor de vegetarieni, ei doar pun botul la tot felul de timpenii, se indoapa cu salata verde si saliveaza holbindu-se la altii cum halesc ditamai friptura. apoi, dupa citiva ani, in care n-au ajuns shaolini :nonobad: , le vine si lor mintea la cap  :rolleyes:

#62
SE7EN

SE7EN

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,245
  • Înscris: 22.04.2005

Quote

don't care. tot ce vreau e sa pot misca mausu. pentru asta ma alimentez cu

http://i.cnn.net/mon..._eats/steak.jpg

mincati voi numa ierburi  

in fond si la urma urmei ficare ar trebui sa manince ce-i place. de ce spun io vegetarian = moron? pentru ca in majoritatea cazurilor de vegetarieni, ei doar pun botul la tot felul de timpenii, se indoapa cu salata verde si saliveaza holbindu-se la altii cum halesc ditamai friptura. apoi, dupa citiva ani, in care n-au ajuns shaolini  , le vine si lor mintea la cap

Totally agree. Am colegi la serviciu care sunt vegetarieni. Se feresc de carne de parca daca ar manca s-ar infecta. Infectat cu carne  :w00t: ati mai auzit asa ceva ? Penibil si inutil. Mananca tot felul de preparate din soia, care evident nu pot fi bune la gust, doar asa de dragul de a manca vegetal. No offence dar asta mi se pare ca vine din anumite probleme psihice.
Asa ca mai bine savurez eu o friptura, mancati voi cate ierburi vreti si poate o sa traiti o mie de ani si o sa ajungeti shaolini puternici intelepti  :w00t:

Edited by SE7EN, 22 May 2006 - 22:48.


#63
midelic

midelic

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 481
  • Înscris: 09.06.2003
Multumesc la toti pt. sfaturi.

Din cate stiu eu calugarii shaolin nu sunt vegetarieni.Mananca produse din lapte,branza,.. lapte de capra , vaca,oua.Deasemeni nici marii maestri yoghini nu erau vegetarieni ,chiar daca nu mancau carne ,mancau lapte ,untul era la mare cinste,branza.
A fi vegetarian(vegan) inseamna a nu manca nici un fel de produs de origine animala.

Alimentatia moderna.
Ne ferim de carne si mancam soia,ne ferim de unt si mancam margarina,ne ferim de lapte si luam lapte de soia ,in loc de branza de vaci, tofu.Toate aceste sunt cale sigura spre ruinarea sanatatii.Si pentru ce, pentru ca credem orbeste ceea ce ni se baga pe gat la televizor,fara sa ne incredem in propriul instinct care ne spune ca hrana procesata n-are cum sa fie mai buna ca aceea naturala.
Mai ieri era pe la OTV un medic endocrinolog care facea apologia cosumarii vegetalelor in locul carnii ,si bineinteles a inceput cu soia ,si in in loc de unt ...ce credeti ca a gasit ...margarina.Stiu ca unii dintre voi pot sa nu fie de acord, insa opinia mea este ca in spatele promovarii "alimentatiei sanatoase" se face de fapt o reclama mai mult sau mai putin subtila la anumite produse pe care lumea nu le agreaza in mod normal.Lumea de buna credinta crede (Ca stie el ce spune,.... doar e doctor)
Eu cred ca acesti guru sunt platiti sa faca reclama asta mascata.

Edited by midelic, 23 May 2006 - 07:10.


#64
midelic

midelic

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 481
  • Înscris: 09.06.2003
Eu sunt numai impotriva consumarii vegetalelor procesate.Numai ca nimeni nu-ti spune asta.Ti se spune ca vegetalele sunt bune ceea ce este adevarat  pentru unele ,.....dar ca exemple ti se dau soia,uleiuri vegetale rafinate  si uleiuri hidrogenate.

Ca sa nu credeti ca am ceva contra consumarii vegetalelor ,pe langa carne si grasimi animale. se pot consuma(preparat traditional prin fermentare) si:

[ http://img210.imageshack.us/img210/7692/cruciferele2cf.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

[ http://img210.imageshack.us/img210/4543/cruciferele21gw.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

[ http://img210.imageshack.us/img210/8976/cruciferecancer6uz.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

[ http://img210.imageshack.us/img210/5/coriandru0pb.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

[ http://img210.imageshack.us/img210/9618/fermentatia4cw.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

[ http://img210.imageshack.us/img210/8489/acidsaliciliclegume7nd.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]


si fructe bune traditionale romanesti dar studiate de altii:


prune(prune uscate)
[ http://img88.imageshack.us/img88/7783/prune6hz.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

afine
[ http://img88.imageshack.us/img88/3509/afine5pj.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

[ http://img210.imageshack.us/img210/702/mere1vo.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

cirese negre
[ http://img88.imageshack.us/img88/2034/ciresenegre6nx.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

Cati dintre romani consuma acestea ?La oras foarte putini.In orasele mari si mai putin.Putinele legume care se consuma le gatesc in ulei rafinat.Vegetarienii inca consuma si mai putin din aceste legume.In schimb ei sunt vegetarieni cu paine ,soia, margarine,cocarii ,pepsi ,cola, seminte nedigerabile,legume procesate,etc.

Edited by midelic, 23 May 2006 - 10:18.


#65
midelic

midelic

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 481
  • Înscris: 09.06.2003
@suciu
Am gasit site-ul lui
Uffe Ravnskov (pardon, danez nu finlandez)
unul din principalii adversari ai teoriei lipidelor.
http://www.ravnskov.nu/cholesterol.htm
http://www.ravnskov.nu/uffe.htm

Edited by midelic, 23 May 2006 - 12:44.


#66
Mirovaia_Scorb

Mirovaia_Scorb

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,722
  • Înscris: 30.03.2004

View PostMosotti, on May 22 2006, 23:05, said:

I don't care. tot ce vreau e sa pot misca mausu. pentru asta ma alimentez cu

http://i.cnn.net/mon..._eats/steak.jpg

mincati voi numa ierburi  ;)

in fond si la urma urmei ficare ar trebui sa manince ce-i place. de ce spun io vegetarian = moron? pentru ca in majoritatea cazurilor de vegetarieni, ei doar pun botul la tot felul de timpenii, se indoapa cu salata verde si saliveaza holbindu-se la altii cum halesc ditamai friptura. apoi, dupa citiva ani, in care n-au ajuns shaolini :nonobad: , le vine si lor mintea la cap  :rolleyes:
În primul rând nu este așa ușor să ajungi pe strada Sapienței, mai întâi trebuie să treci pe Pacienței  :D Despre care se poate spune că este destul de lungă. Tocmai de aia există zicala : "Mulți chemați, puțini aleși !" Fiindcă nu se văd rezultate vizibile, în perioade scurte de timp.
Oricum eu țin regimul vegetarian de vreo 12-13 ani și pot afirma că sunt destul de înfloritor. Când mănânc evident, că dacă stau pe computer ore în șir și uit să mai trec prin bucătărie, randamentul scade simțitor.
Oricum am avut cîteva luni în care am tras de fiare câte 90 de min pe zi și progresul a fost vizibil.
Totuși nu am să ma sinucid, fiindcă nu am ajuns shaolin.
Ideea de baza este că un regim vegetarian furnizează energia necesară pentru un efort fuzic susținut și mai ales, suplețe și agilitate în mișcări. Este ușor sesizabilă diferența între un halterofil și un luptător de arte marțiale.
Este o diferență de finețe între o persoană care cosnumă produse animale moderat și una care le-a eliminat complet de pe lista de alimente. Un vegetarian va avea o capacitate de concentrare mărită și o mai bună stabilitate mentală. Acesta este și motivul pentru care li se recomandă un regim vegetarian celor ce urmează diferite stiluri de luptă sau căi spirituale în Orient.



View Postmidelic, on May 23 2006, 08:04, said:

Multumesc la toti pt. sfaturi.

Din cate stiu eu calugarii shaolin nu sunt vegetarieni.Mananca produse din lapte,branza,.. lapte de capra , vaca,oua.Deasemeni nici marii maestri yoghini nu erau vegetarieni ,chiar daca nu mancau carne ,mancau lapte ,untul era la mare cinste,branza.
A fi vegetarian(vegan) inseamna a nu manca nici un fel de produs de origine animala.

Alimentatia moderna.
Ne ferim de carne si mancam soia,ne ferim de unt si mancam margarina,ne ferim de lapte si luam lapte de soia ,in loc de branza de vaci, tofu.Toate aceste sunt cale sigura spre ruinarea sanatatii.Si pentru ce, pentru ca credem orbeste ceea ce ni se baga pe gat la televizor,fara sa ne incredem in propriul instinct care ne spune ca hrana procesata n-are cum sa fie mai buna ca aceea naturala.
Mai ieri era pe la OTV un medic endocrinolog care facea apologia cosumarii vegetalelor in locul carnii ,si bineinteles a inceput cu soia ,si in in loc de unt ...ce credeti ca a gasit ...margarina.Stiu ca unii dintre voi pot sa nu fie de acord, insa opinia mea este ca in spatele promovarii "alimentatiei sanatoase" se face de fapt o reclama mai mult sau mai putin subtila la anumite produse pe care lumea nu le agreaza in mod normal.Lumea de buna credinta crede (Ca stie el ce spune,.... doar e doctor)
Eu cred ca acesti guru sunt platiti sa faca reclama asta mascata.
Shaolinii sunt vegetarieni. Sunt atâtea filme documentare că nu cred că ar ajunge timpul să le vezi.

Shaolin monks are Vegetarians and Suing Meat company for using name

sau

http://wongkk.com/an...0a/feb00-2.html

Quote

Question 10
My instructor told me he was a vegetarian for about a month, but he went back to eating meat because in teaching martial arts 6 days a week for 9 hours a day the regimen was just too demanding to be done without eating meat. I don't eat meat, but I get a good dose of protein every day, and more on training days.


Answer 10
It is a common misconception among many people that eating meat is necessary for providing the energy needed in vigorous kungfu. In fact the reverse is more probably true. Traditional Shaolin monks were strict vegetarians, and there was no doubt that they were tremendously powerful. Why? Where did they get their tremendous energy? About 80% was from "heaven chi", i.e. from the cosmos, and 20% from "grain chi", i.e. their vegetarian diet.

A meat eater might get more energy from his "grain chi", but as toxic waste from meat is more than that from vegetables, and as toxic waste clogs meridians along which "heaven chi" flows, his net energy gain will be less than that of a vegetarian, if both practise genuine kungfu, which includes chi kung, i.e. the art of energy management.

You may be interested to know that years ago, I purposely did not take solid food for 20 days. During that time, not only my weight remained constant and I did not feel hungry, I was actually more fresh mentally and had more energy. I could comfortably continue vigorous sparring sessions with my kungfu students.

Unlike in most other martial arts and in kungfu dance, where you have less energy at the end of a training session, in genuine kungfu, you have more energy than when you started. This is because energy management is a crucial aspect of genuine kungfu.

For example, you may have read from your classical kungfu literature that when a kungfu exponent executes a strike, he "sinks" his chi to his dan tian. One reason is to implement the principle: "hei tzung dan tien fatt" (in Cantonese), which means "internal force is generated from the abdominal energy field". Another reason is to store some energy in the abdominal energy field while striking. Hence, while in most other martial arts and in kungfu dance, an exponent uses up his energy, in genuine kungfu he increases his energy!




Question 11
I might still eat meat today if it was only meat. Now they have growth hormones and red dyes and the like in the marketed meats.


Answer 11
While health is often the reason why many westerners become vegetarian, the main reason why Shaolin and other Mahayana Buddhist monks do not eat meat is to further the Buddha's teaching of non-killing. The Buddha did not specifically ask his followers to be vegetarian. Hence monks of the other two Buddhist traditions, namely Theravada and Vajrayana, may eat meat.





http://forum.softped...e=post&id=35305

Nu știu dacă a urmărit vreunul "Dansez pentru tine", pe Pro TV.
Uite la Anca Țurcașiu -vegetariană, are vreo 40 de ani și parcă ar avea 25.

iar aici Laura Coșoi
http://forum.softped...e=post&id=35306

#67
midelic

midelic

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 481
  • Înscris: 09.06.2003
Mai, nu mai citi pliantele companiilor de turism in China.
Alt mit de tip vegetarian.Sunt oameni care i-si fac o religie din a raspandi vegetarianismul,si pentru aceasta fac totul ,citesc selectiv doar ce convine credintei lor  si incearca sa faca prozeliti .Am mai trecut o data prin asta.

I-ti mai spun o data calugarii Shaolin nu sunt vegetarieni.Chiar daca printre ei mai ales maestrii nu mananca carne datorita faptului ca vor sa ajunga la o anumita stare spirituala, ei mananca produse lactate.Asta o stiu de cand li s-a luat un interviu pe Eurosport la un campionat de arte martiale din Franta.Dar invataceii cei care practica si se antreneaza ,manaca carne.Calugarii shaolin au voie sa mance carne,nu au nici o restrictie de natura religioasa.Au voie sa mance carne din timpul dinastiei Tang.

Quote

Before the Temple opened up in the early 80's we could eat meat inside. After it was reconstructed there were other monks visiting so we didn't eat meat indoors. Shaolin Temple monks are different from other Buddhist monks, we are allowed to eat meat and drink alcohol. During the Tang Dynasty the Shaolin monks helped the Emperor Li Shi Min. He decreed thereafter that they could eat meat and drink alcohol. This is the story depicted in Jet Li's first movie Shaolin Temple.
http://www.usashaoli...id=65&Itemid=82

chiar din linkurile pe care mi le-ai dat nu reiese ca ar fi vegetarieni.

Quote

Answer 11
While health is often the reason why many westerners become vegetarian, the main reason why Shaolin and other Mahayana Buddhist monks do not eat meat is to further the Buddha's teaching of non-killing. The Buddha did not specifically ask his followers to be vegetarian. Hence monks of the other two Buddhist traditions, namely Theravada and Vajrayana, may eat meat.

A nu manca carne nu inseamna a fi vegetarian.Sunt o gramada de alte produse animale.Ai auzit de lapte branza ,oua?


si aici.
http://www.stanford....cpc/Shaolin.htm

Edited by midelic, 25 May 2006 - 12:49.


#68
FC72

FC72

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,628
  • Înscris: 06.03.2005
Revin exagerind si repetindu-ma, vegetalele nu sint grozave, nu cresc pe pasuni alpine virgine in aerul pur al muntilor udate de izvoare limpezi ca si cristalul, se obtin numai in sere in conditii artificiale si au concentratii periculoase de nitrati, nitriti, pesticide si metale grele mult mai periculoase decit un regim cu alimente de origine animala.Binenteles ca si la produsele de carne se pot intilnii din belsug substante rezultate din fortarea productiei sau a prelucarii.
Teoria cu ce contin diferite produse alimentare de origine vegetala sau animala e frumoasa, realitatea insa e alta.
Eu recomand mai degraba consumarea alimentelor de origine cunoscuta fie ele animale sau vegetale crescute, hranite in mod natural fara adaosuri chimice, biologice(hormonale), modificari genetice, sau alte metode folosite intensiv in zilele noastre pentru eficientizarea productiei.

#69
Johnnywal

Johnnywal

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 479
  • Înscris: 20.05.2004

View Postmidelic, on May 25 2006, 12:38, said:

Alt mit de tip vegetarian.Sunt oameni care i-si fac o religie din a raspandi vegetarianismul,si pentru aceasta fac totul ,citesc selectiv doar ce convine credintei lor  si incearca sa faca prozeliti .Am mai trecut o data prin asta.
Si inca mai treci...  :console:

#70
midelic

midelic

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 481
  • Înscris: 09.06.2003
Gluma-i gluma ,dar stiti ca sunt persoane care cred ca ,carnea de pui este un fel de vegetala.Sunt site-uri vegetariene pe internet care accepta membri consumatori de  carne de pui pe considerentul de mai sus.

Edited by midelic, 26 May 2006 - 13:25.


#71
Mirovaia_Scorb

Mirovaia_Scorb

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,722
  • Înscris: 30.03.2004

View Postmidelic, on May 25 2006, 13:38, said:

Mai, nu mai citi pliantele companiilor de turism in China.
Alt mit de tip vegetarian
.........................................................
I-ti mai spun o data calugarii Shaolin nu sunt vegetarieni.Chiar daca printre ei mai ales maestrii nu mananca carne datorita faptului ca vor sa ajunga la o anumita stare spirituala, ei mananca produse lactate.Asta o stiu de cand li s-a luat un interviu pe Eurosport la un campionat de arte martiale din Franta.Dar invataceii cei care practica si se antreneaza ,manaca carne.Calugarii shaolin au voie sa mance carne,nu au nici o restrictie de natura religioasa.Au voie sa mance carne din timpul dinastiei Tang.
Fiecare o ştie pe a lui. Eu îţi spun că am văzut reportaj făcut de National Geographic, nu de cine ştie ce companie de turism exotic. În documentar spunea foarte clar că sunt absolut vegetarieni - un aliment foarte important fiind orezul. Nu mai ştiu să îţi redau fraza exact, dar ăsta era sensul. Dacă vrei să te convingi, poţi să vezi filmul personal.
Nu are importanţă că 60 % (să zicem) din călugării Shaolin nu sunt decât parţial vegetarieni sau deloc. Dacă un anumit grup de indivizi, au ajuns la rezultate remarcabile printr-o alimentaţie complet vegetariană, eu sunt în mare parte lămurit.

View Postmidelic, on May 25 2006, 13:38, said:

Sunt oameni care i-si fac o religie din a raspandi vegetarianismul,si pentru aceasta fac totul ,citesc selectiv doar ce convine credintei lor  si incearca sa faca prozeliti. Am mai trecut o data prin asta.
Normal că răspândesc, fiindcă de 13 ani sunt vegetarian şi văd că în cazul meu dă rezultate. Şi în plus de asta, când tai un pui, o gâscă sau o vacă animalul se autointoxică cu nişte substanţe generate în organism în momentul sacrificării. De fapt se ştie că vânatul fugărit ore întregi are un gust execrabil. Aceeaşi chestie se întâmplă şi la un animal sacrificat în mod obişnuit doar că toxicitatea este mult mai redusă.
De asemenea trebie ţinut cont şi de aspectul etic. În momentul când am devenit vegetarian am salvat viaţa a ... 3252 de vieţuitoare ( un număr generat aleator, fiindcă nu ştiu câtă carne aş mai fi consumat în restul vieţii). Multiplică apoi cu numărul vegetarienilor care de asemnea au găsit alte surse de consum şi se poate observa că sunt nişte cifre chiar semnificative.
Dincolo de statistici poţi încerca să priveşti o vacă sau o gâscă în ochi. Personal am ajuns la concluzia că nu am cum să evaluez inteligenţa mea sau a ta în raport cu a animalului fiindcă nu "vorbim" aceeaşi limbă. Oricum intuiesc foatre bine că şi animalul are dreptul la viaţă la fel ca şi mine, aşa că decât să putrezească în stomacul meu, mai bine fără.

De acord că alimentaţia care conţine carne furnizează ... putere  sau combativitate spun unii, aş zice mai degrabă că este ceva care tinde spre agresivitate. Sunt unele voci care susţin că suferinţa şi durerea animalului ucis a fost preluată de consumator sub formă de energie subtilă. Consecinţa ?Cel care consumă carne, va fi proporţional mai agitat sau grobian, funcţie şi de caracteristicile individuale. De fapt aceasta este starea tipică a omului modern, în literatura esoterică orientală se numeşte RAJAS GUNA.

Dimpotrivă, cel care consumă cu precădere alimente vegetale, proaspete, neprelucrate termic sau chimic se află sub influenţa SATVA GUNA. Această tendinţă implică înclinaţia spre armonie, spiritualizare şi echilibru. În aceeaşi categorie intră laptele proaspăt de capră, renumit pentru calitaţile sale energizante şi purificatoare.

Alimentele alterate, fierte mai mult de 2-3 ore, sau consumul de alimente incompatibile (must cu lapte de pildă), ne situează sub influenţa TAMAS GUNA.
Se subînţelege că nu există fiinţe caracterizate doar de o singură tendinţă. Însăşi manifestarea naturii, este un efect al echilibrului perfect dintre acţiunea celor 3 GUNAS.

Edited by Mirovaia_Scorb, 27 May 2006 - 23:54.


#72
midelic

midelic

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 481
  • Înscris: 09.06.2003
Ha,Ha,Ha!!!
Laptele de capra nu este vegetala.
Yoghinii adevarati nu sunt vegetarieni.Laptele nu are proteinele animale?Untul nu este o grasime animala?
Apropo de Yoga.
Laptele si untul nu sunt alimente saatvice?Daca ai fi citit viata yoghinilor adevarati ai fi aflat ca unii dintre ei pustnici au trait in pesteri numai cu  laptele pe care satenii din vale il aduceau ca ofranda.Ti-am zis ca eu sunt trecut prin astea si cunosc toate trucurile ,de facut prozeliti.

Cat despre ucis sau nu sunt o gramada de teorii ,dar pentru mine un lucru este cert.
1.Omul este in varful piramidei trofice(daca stii ce inseamna asta)
2.Dieta omului din paleolitic era complet carnivora.

Dovada, varfurile de sageti din piatra si os,cutite din piatra de silex gasite ,si cantitati enorme de oase de animale gasite,precum si analiza de excremente.In 6000 de ani de cand se presupune ca a aparut agricultura nu poti schimba evolutia umana.Omul a evoluat cu carne milioane de ani.

Apropo de ucis animale ,stii ca agricultura moderna presupune uciderea multor animale mici si insecte,deasemeni folosirea insecticidelor si pesticidelor,care distrug ciclul de viata amultor animale inclusiv omul?
Dar nu-i asa suntem morali.Aspectul etic "my ass",daca am salva toate animalele sa nu fie mancate,si noi nu am manca animale,am fi vegetarieni ,ele ar manca atunci toate vegetallele iar noi ce am mai manca??????.....Ciclul vietii in natura!!Conservarea energiei!!Eficienta energetica!!I-a gandeste putin, oare despre ce vorbesc aici?Natura nu lucreaza cu etica!

Este rau sa omori animale dar este bine sa ucizi oameni,nu-i asa.Am vazut vegetarieni preocupati de soarta animalelor mai mult decat de soarta oamenilor.Asta-i IPOCRIZIE.
Citeste aici:
http://www.theomnivo...ating_meat.html
http://www.second-op...k/naiveveg.html

comparatie intre iebivore si carnivore:
http://www.second-op...comparison.html
ce face vegetarianismul la copii:
http://www.second-op...hild_abuse.html

Edited by midelic, 28 May 2006 - 11:53.


Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate