Neurochirurgie minim invazivă
"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv. Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice. www.neurohope.ro |
Intoleranță lactoză- vegan vs fără lactoză
Last Updated: May 12 2024 09:22, Started by
benis
, Apr 27 2024 18:48
·
2
#19
Posted 27 April 2024 - 23:41
jumperishere, on 27 aprilie 2024 - 22:55, said:
susan 1% dzr |
#20
Posted 27 April 2024 - 23:44
benis, on 27 aprilie 2024 - 19:46, said: De ce e o tâmpenie laptele de cocos de exemplu? Mai sunt si produce decente. E bine sa te uniti pe eticheta. De multe ori in schimb sticle/cutiile cu "lapte" vegetal sunt pline de zahar si o gramada de aditivi. De ce le-ai vrea in dieta de zi cu zi? Edited by ionutzitaly, 27 April 2024 - 23:45. |
#21
Posted 28 April 2024 - 01:35
Adevărat însă eu cumpăr lapte de cocos neaditivat, e mai scump der mai bun și mai sănătos. La Lidl e 5 lei cutia dar are mai mulți aditivi decât cocos.
Nu am știut că brânzeturile maturate scapă în mare parte de lactoză dar pe de altă parte au multe histamine care mie iar nu-mi pică bine♂️. Am să încerc însă zilele astea niște cașcaval fără lactoză, am văzut că se gasește la supermarket cam la prețurile la care găsești violife, un cașcaval vegan bunicel. |
#22
Posted 28 April 2024 - 08:48
jumperishere, on 27 aprilie 2024 - 22:55, said:
sardine 30% DZR broccoli 5% dzr migdale 5% dzr somon - 0% fasole - da are ceva 15%. rosii 1% dzr caise 1% dzr susan 1% dzr portocale 5% dzr deci baza o iei din sardine. ce faci cand nu poti duce sardine mai mult de 3 zile ... ouch Edit: am pus procentul in functie de o portie relativa , la cat e mancabil Esti fair play pentru ca admiti ca ai fost ignorant si n-ai stiut ca si din alte alimente afara de lapte si branza poti sa obtii calciu. Suntem aici pentru a ne informa reciproc. |
#23
Posted 28 April 2024 - 09:40
benis, pe 28 aprilie 2024 - 01:35, a scris:
Adevărat însă eu cumpăr lapte de cocos neaditivat, e mai scump der mai bun și mai sănătos. La Lidl e 5 lei cutia dar are mai mulți aditivi decât cocos. Nu am știut că brânzeturile maturate scapă în mare parte de lactoză dar pe de altă parte au multe histamine care mie iar nu-mi pică bine��‍♂️. Am să încerc însă zilele astea niște cașcaval fără lactoză, am văzut că se gasește la supermarket cam la prețurile la care găsești violife, un cașcaval vegan bunicel. Nu doar cele supusa la o maturare lunga, sunt si branzeturi cu o maturare medie, de exemplu Gorgonzola doar vreo doua luni. Problema in cazul tau e si histamina, asta lipseste in branzeturile proaspete doar ca in astea ai lactoza:) Solita: branzeturi proaspete facute din lapte fara lactoza, adica alea pe care scrie "fara lactoza". Ca si lapte fara lactoza il poti incerca pe cel produs de Parmalat sub numele "Zymil". Problema cu lactoza e simpla, o eviti. Intoleranta la histamina in schimb e mai complicata. Ti-a fost diagnosticata? Edited by ionutzitaly, 28 April 2024 - 09:45. |
#24
Posted 28 April 2024 - 13:49
jumperishere, on 27 aprilie 2024 - 19:59, said:
... 'laptele' de soia sau ovaz sau etc mai bine le eviti daca nu vrei sa te trezesti cu mai multe alergii, pe langa cea pe care o ai deja De asemena: Exposing kids to allergens — early and often — appears to be the best way to avoid scary food allergies in children. ionutzitaly, on 27 aprilie 2024 - 19:40, said:
... Laptele vegan/vegetarian sau tampenii similare nu prea au ce cauta in dieta. Evident ocazional sunt ok:) soyVScow.png 1.39MB 3 downloads Mai multe nutrimente, mai puține calorii! De ce credeți că laptele altei specii este indispensabil omului? Chiar suntem cea mai lame specie de pe planetă? De ce vi se face silă la gândul de a bea lapte uman când sunteți adulți dar nu aveți o problemă similară cu laptele de vacă? Ați bea lapte de cățea? Edited by EXIT, 28 April 2024 - 13:53. |
#25
Posted 28 April 2024 - 13:57
Laptele in sine nu este indispensabil. In schimb iaurturile si branza sunt mega benefice florei intestinale. Animalele in natura mananca excrementele altor animale ca sa isi mentina o flora intestinala sanatoasa. Omul mananca produse fermentate.
|
#26
Posted 28 April 2024 - 14:12
EXIT, pe 28 aprilie 2024 - 13:49, a scris: Nu capeți alergie dacă consumi X aliment. În cel mai rău caz așa afli despre ea. De asemena: Exposing kids to allergens — early and often — appears to be the best way to avoid scary food allergies in children. Dacă alegi înțelept băutura vegetală... soyVScow.png Mai multe nutrimente, mai puține calorii! De ce credeți că laptele altei specii este indispensabil omului? Chiar suntem cea mai lame specie de pe planetă? De ce vi se face silă la gândul de a bea lapte uman când sunteți adulți dar nu aveți o problemă similară cu laptele de vacă? Ați bea lapte de cățea? Da, total de acord bauturile alea albe vegetale trebuie alese bine de tot. Sa zicem ca suntem cea mai desteapta specie de pe planta:). Mai e vreo specie care a reusit sa mulga alte specii si sa produca branzeturi? |
#27
Posted 28 April 2024 - 15:59
Iată că am luat o serie de produse fără lactoză pentru test. Laptele, 10 lei, scump și nu cine știe ce, mai mult amar deși conține carbohidrați 4,5gr, semnificativ mai mult ca laptele de cocos. Deci păgubos.
Cașcavalul Auchan, ieftin dar inutil, carton aromat. Cașcavalul mizo, acceptabil dar chiar mai scump decât cel vegetal. Brânza topită felii - bunicică dar tot destul de scumpică. în concluzie, nu merită să mǎnânci frecvent lactate dacă nu tolerezi lactoza. Attached Files |
#28
Posted 28 April 2024 - 16:53
Sunt produse de nisa, normal ca sunt mai scumpe un pic. Eu iau lapte cu sub 7 lei de obicei, de la Lidl. Si Napolact are la Selgros tot pe la 7 lei laptele de 1.5% fara lactoza, daca vrei mai ieftin.
Noi il punem in cappuccino/il folosim la gatit. Lactoza e un "zahar", cand se pune lactaza se converteste la glucoza care e mai dulce, deci in mod normal e ceva mai dulce, nu mai amar. |
|
#29
Posted 28 April 2024 - 17:02
Păi ăla de 1,5% e pișoarcă, chiar nu iși are rostul. Laptele proaspăt recoltat are peste 5% grăsime.
|
#30
Posted 28 April 2024 - 17:50
abac, on 28 aprilie 2024 - 13:57, said:
Laptele in sine nu este indispensabil. In schimb iaurturile si branza sunt mega benefice florei intestinale. Animalele in natura mananca excrementele altor animale ca sa isi mentina o flora intestinala sanatoasa. Omul mananca produse fermentate. Lactatele fermentate conțin în proporție de 99% numai vreo 5 specii din care 2 sunt cunoscute cu efecte benefice și care se găsesc și la om în mod natural. Cele două (Lactobacillus helveticus și Streptococcus salivarius) se găsesc chiar și în banala varză murată, nu numai în lactatele fermentate. Deci de ce atâta chin? |
#31
Posted 28 April 2024 - 17:58
Nu mi-a picat bine masa cu lactate, tot efectul acela de stare de rǎu îl am, semn că nu doar lactoza e problema.
|
#32
Posted 28 April 2024 - 18:55
#33
Posted 28 April 2024 - 19:36
|
#34
Posted 28 April 2024 - 20:00
#35
Posted 28 April 2024 - 20:01
#36
Posted 28 April 2024 - 20:26
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users