Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
nelamurire legata de pret la mode...

Hotel cu restaurant si Demipensiu...

Croaziera in Mediterana de Vest 1...

Copilot are pica pe Vladimir Putin
 MicroSoft Edge: Cum pun Google in...

Dashcam

Mini server - VMware

betano.ro
 Poveste fara sfarșit

I-auziti voi! - nu vor romani...

Colon iritabil

Perioada de gratie inexistenta
 Cel mai ieftin TV LED mic

Reverse proxy si htaccess pe Raps...

Statie de epurare sau fosa septic...

"enerlux p" afisaj interm...
 

V-au fost taiate vreodata utilitatile (sau alte servicii) pentru neplata?

  • Please log in to reply
64 replies to this topic

#37
Neaceasca85

Neaceasca85

    Gaz ieftin si curent ieftin

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 88,842
  • Înscris: 14.10.2008

View PostValy_User, on 14 martie 2024 - 19:50, said:

Ce faci cu fixul?
Ăla când s-a luat curentul canci. Nu mai merge.

Sau or fi alți operatori care să ofere câteva ore de backup.
Erau, doar la Romtelecom, la fixul prin cupru. Orange il desfiinteaza acum si il trece pe fibra, unde fara curent la ONT, adio. La UPC Vodafone fiind retea hibrid fibra coaxial, mai rau, daca nu e curent in zona alaturata la nodul optic, dar telefon fix de Astral-UPC-Vodafone nu prea a avut nimeni.

Fara curent imi merge Digi Mobil, voce si net 4 G, cel putin 6-12 ore. De incarcat pot incarca si in masina, sunt 3 masini in curte.

View Postlaffin, on 14 martie 2024 - 20:18, said:

Neaceasca, tu ai vreo factura pe numele tau, sau totul e pe mamica? Posted Image
Eu sunt proprietar si deci toate sunt pe numele meu, doar ca le plateste fratele, pentru ca la el la firma lucrez (a luat locul lui tata decedat in 2014). Pe numele lui e doar RDS-ul casei lui. Posted Image Pe numele mamei doar curentul si apa de la taranoaia. Posted Image

Edited by Neaceasca85, 14 March 2024 - 20:26.


#38
bobitad

bobitad

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,391
  • Înscris: 24.09.2017

View PostMindArchitect, on 14 martie 2024 - 20:13, said:

Inafara de Bucuresti, dar stai nitel ca si in Bucuresti sunt apartamente cu 50-80 de mii de euro, ce este drept nu in zone centrale si nu in blocuri noi.
Asa? Cred ca si in Craiova sunt apartamente cu 100 de mii de euro, probabil exista, nu stiu de ce ar ingropa careva suma asta intr-un apartament in provincie sau chiar si in Bucuresti dar fiecare face rate sau cheltuieste bani pe ce doreste.

Iti faci casa cu 100 de mii de euro, dar o fie casa undeva pe langa oras ca in orase nu are vreo logica sa faci casa cu 2 camere, daca intelegi ce vreau sa zic, din punctul de vedere al banilor.

Pai si eu cred ca iti ziceam tot asa, dar dupa ce intram in bloc iti ziceam ca erau care locuiau in chirie, care nu aveau loc de parcare, care deranjau. Dar ca idee... mimai ca nu erai deanjat.

Fiecare isi spune parerea. Discutia este daca ai pierde tot, cum te-ai descarca financiar? Hai sa zicem de dragul la discutie ca te-ai naste si ai locui in chirie. Ti-ar trebui sa platesti chiria, facturile. Cine te-ar angaja fara pile.
Pentru ca in lumea normala nu te asteapta careva sa cresti. Daca nu ai bani de chirie? Aia este.

Este ca pe subiectul ala facut de Puferiu, daca ar lua foc imobilul, ce ai lua cu tine. Pai bani cash nu am, mobila si alte astea se cumpara.

Dar discutia este sa pornesti de la 0 fara pile. M-am uitat zilele trecute pe locurile libere de la AJOFM, nu pun lista ca firmele de pe acolo sunt detinute de interlopi, care dau tepe, salariu minim pe economie.
Si ia de porneste de la 0.

Toti avem idei si idei. Saraci sunt invatati sa urasca bogati, si oarecum este adevarat, este clar ca cineva care nu a trecut prin lucrurile astea nu o sa vada lumea altfel.
in  primul rand, Bucurestiul nu mai e asa de scump, desigur sunt zone si zone. Cluj, Brasov, Timisoara, chiar si Sibiu mai nou si cred ca si Iasi, au preturile alea. de ce ai da banii aia? pai daca vrei sa traiesti in orasele alea, cam asta e scorul.

hai sa facem un scenariu, nu ca as fi vreun Tarantino sau Scorsese:
daca as fi in situatia in care, acum, la 20:20 as fi afara cu 100 de ron in buzunar. daca mi-ai da masina ar fi prea simplu, ca pot dormi in masina, sunt oameni care fac asta de multi ani, deci o scoatem din ecuatie. probabil as vedea daca as putea sa dorm pe la cineva, sau daca toti m-ar refuza, m-as duce in niste locuri de le stiu eu si unde nu m-ar ploua.
a 2-a zi, as bate la toate marketurile si fabricutele la usa, as face eu sa am cv-uri la mine. la cate locuri de munca sunt pe aici si cate afise in care cauta oameni sunt, sigur gasesc eu. hai sa zicem ca nu am nici facultate sau ca nu conteaza ca totusi am niste vechime in munca si stiu sa fac mai multe.
dupa care, cu salariul minim de 2000 de ron. as face asa:
sa zicem 1000 de ron chirie, la mine aici as putea sa o scot mai ieftin, dar fie, pun 1000
mai raman 1000:
telefon digi, 2 euro.10 ron, am si internet, pot sa postez pe softpedia
curent, daca as sta singur, probabil as plati 30 de ron?
caldura, pun 100 de ron
apa/canal restul pana la 200, ca sa fie rotund.

deci ar mai ramane 800 de ron, asta daca nu-mi dau si bonuri. 800/30=cam 25 de ron pe zi. cu 25 de ron/zi manananc de imi mai si ramane. inca o data, desi exericitul asta e teoretic, eu acum vreo 8 ani, cam asa traiam, dintr-un salariu mic, in chirie si nevastamea inca nu lucra, deci eram 2 guri de hranit. ahh, si aveam incalzirea pe curent....ca sa fie mai misto, ne permiteam atunci chiar si cafele scumpe:)

Edited by bobitad, 14 March 2024 - 20:29.


#39
MindArchitect

MindArchitect

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,039
  • Înscris: 30.11.2021
Viata, lumea, arata intr-un fel pentru cei care au familie si intr-un alt fel pentru cei care nu au familie.
Cand zic familie ma refer la copil, nu ca are sora ta, fratele tau, verisorul tau, copil.
Ma refer sa ai copil, sa ai sotie, viata fara sotie si fara copil arata intr-un anumit fel.

Ca discutia a mers nitel spre altceva dar are logica ce scriu.
Daca ai 30-40-50 de ani, cum avem marea majoritate, 30-40 de ani, multe nu isi mai au rost. Ce rost mai are sa mai fac casa de la 0? Ca in 10-20 de ani o sa fie prea batran sa ma intereseze.

Si intr-un fel trebuie sa ai grija sa nu ai inima rea, ca am destule cunostinte care cum trec de 40 de ani este venin, te uiti la ei, poate realizeaza ca nu au familie, ca nu au cui sa lase toate astea, ca poate sora ta si copilul sorei tale nu da 2 parale pe tine si/sau asteapta sa mori sa te mosteneasca.

Ma straduiesc, ca am intalnit si destui bugetari tampiti care erau cu apartament facut cadou de la mama si in mintea lor ei cica erau saraci sau ce idei tampite aveau, ma straduiesc sa nu fiu hater.
Cand observ pe cineva ca pleaca pe aratura cu vreo idee gresita, ma departez de persoana respectiva.

Nu zice careva ca viata se sfarseste la 55-60 de ani dar clar nu mai arata ca la 30 de ani.

Dupa ce realizezi ca dupa ce mori, dupa tine, ca nu ai familie, chiar nu ramane nimic, nu mai pui baza pe lucrurile materiale.
Adica am cunostinte care ei bifeaza la activitate ca la 40 de ani ei mananca cu mama lor Sambata. Vorbesc serios. Adica cand se gandesc la planurile de weekend, ei la 40 de ani mananca cu mama si cam asta a fost weekend.
Un tip cu animal de companie cred ca vorbeste de cainele ala de parca de parca si-ar dori sa moara, ca se scoala dimineata. Si vorbesc de caine de parca este viata.

S-a inteles ce am zis? Viata, ca despre asta discutam, are rost, scop, inteles, cand ai familie.
Cand nu ai familie ar trebui sa traiesti, ca nu mai ai ce economisi.
Cand esti singur, aia este, ai crapat, nu ai platit facturile, nu sta copilul in frig.

Edited by MindArchitect, 14 March 2024 - 20:26.


#40
driftking91

driftking91

    Freak on a leash

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 19,736
  • Înscris: 28.12.2008
Nu mi-au fost tăiate până acum utilităţile, plătesc totul exclusiv online. Am păţit însă să fiu ameninţat cu deconectarea doar de cei de la RDS, la 3 zile după termenul de plată.
În rest ce am mai păţit de câteva ori e să uit să dau indexul la curent/gaz şi m-au încărcat băieţii cât pentru 3 luni, să îmi ajungă. Până la urmă m-am reglat înapoi.

#41
Neaceasca85

Neaceasca85

    Gaz ieftin si curent ieftin

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 88,842
  • Înscris: 14.10.2008
RDS ameninta imediat, dar nu deconecteaza mai mult de 15 ale lunii. La curent si la RDS as plati de drag, ma simt eu prost sa fie intarziati, la gaze de frica, imediat le taie. Posted Image

Unii incarca indexul la gaz vara ca sa aiba mai putin iarna.

Eu dau index la apa si gaz, la curent nu. Smart meter ar trebui sa fie smart si sa dea singur indexul.

Gazul si apa sunt prea scumpe ca sa nu dai indexul mereu. Posted Image

#42
Noua_pe_site

Noua_pe_site

    Heartless Biatch

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 22,880
  • Înscris: 26.01.2010

View Postvanitty, on 14 martie 2024 - 19:26, said:

Stiu ca in jurul datei de 5 ale lunii platesc tot ce inseamna utilitati, le trec intr-un fisier excel si astept luna urmatoare..



Cam asa adica ?
Tabelul din stanga e intotdeauna la fel mai putin MDU si apa ca alea se schimba in functie de consum. Cand primesc notificare la factura , updatez suma
Cel din mijloc is cartile de credit , fiecare cu limita exacta si updatez sumele la 2-3 zile .Am adaugat savings in tabel ca sa nu ma apuce damblalele daca suma totala a datoriilor pe luna sare de limita mea
Cel din dreapta il updatez in ziua in care vad ca au iesit banii din cont/card

In afara de tigari si benzina , absolut toate facturile sunt platite automat
Mai am un tabel cu suma totala a salariului meu , suma totala a facturilor si cash ramas dupa ce se extrage una din alta plus inca unu cu cash available acum plus urmatorul salariu

View PostNeaceasca85, on 14 martie 2024 - 18:37, said:


Deci, ati comis-o vreodata? Cel mai nasol ar fi o noapte fara curent, oricand pe parcursul anului, sau o noapte fara gaz iarna. Fara apa mai raman, de la problemele retelei sau de la lucrari. Posted Image

Daca as avea eu banul si puterea asta, nu s-ar fi intamplat nici cele de mai sus, dupa mine banii sunt facuti sa mearga spre mancare si servicii, dupa aceea vin celelalte cheltuieli, imi mai plateam eu singur utilitatile in facultate, la gazda, trebuia evident sa invat numele proprietarului chiriei. Posted Image

Servicii de care ?
Mancarea inteleg dar nu stiu la ce servicii te referi ca celelalte cheltuieli banuiesc ca-s facturile .

Eu , nu am comis-o niciodata nici macar pe vremea cand eram tinerica si stateam cu chirie.
Primul lucru care conteaza e sa-ti platesti facturile pentru ca daca de exemplu ramai fara lumina sau gaze , ti se duce cheful de mancat ca nu ai pe ce incalzi mancarea , de dormit o sa dormi prost ca ti-e frig iar la munca ajungi obosit si cu capsa pusa si exista riscul sa fii concediat ca ai tipat la nustiucine :D

Attached Files



#43
MindArchitect

MindArchitect

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,039
  • Înscris: 30.11.2021

View Postbobitad, on 14 martie 2024 - 20:24, said:

in  primul rand, Bucurestiul nu mai e asa de scump, desigur sunt zone si zone. Cluj, Brasov, Timisoara, chiar si Sibiu mai nou si cred ca si Iasi, au preturile alea. de ce ai da banii aia? pai daca vrei sa traiesti in orasele alea, cam asta e scorul.

hai sa facem un scenariu, nu ca as fi vreun Tarantino sau Scorsese:
daca as fi in situatia in care, acum, la 20:20 as fi afara cu 100 de ron in buzunar. daca mi-ai da masina ar fi prea simplu, ca pot dormi in masina, sunt oameni care fac asta de multi ani, deci o scoatem din ecuatie. probabil as vedea daca as putea sa dorm pe la cineva, sau daca toti m-ar refuza, m-as duce in niste locuri de le stiu eu si unde nu m-ar ploua.
a 2-a zi, as bate la toate marketurile si fabricutele la usa, as face eu sa am cv-uri la mine. la cate locuri de munca sunt pe aici si cate afise in care cauta oameni sunt, sigur gasesc eu. hai sa zicem ca nu am nici facultate sau ca nu conteaza ca totusi am niste vechime in munca si stiu sa fac mai multe.
dupa care, cu salariul minim de 2000 de ron. as face asa:
sa zicem 1000 de ron chirie, la mine aici as putea sa o scot mai ieftin, dar fie, pun 1000
mai raman 1000:
telefon digi, 2 euro.10 ron, am si internet, pot sa postez pe softpedia
curent, daca as sta singur, probabil as plati 30 de ron?
caldura, pun 100 de ron
apa/canal restul pana la 200, ca sa fie rotund.

deci ar mai ramane 800 de ron, asta daca nu-mi dau si bonuri. 800/30=cam 25 de ron pe zi. cu 25 de ron/zi manananc de imi mai si ramane. inca o data, desi exericitul asta e teoretic, eu acum vreo 8 ani, cam asa traiam, dintr-un salariu mic, in chirie si nevastamea inca nu lucra. ahh, si aveam incalzirea pe curent....ca sa fie mai misto, ne permiteam atunci chiar si cafele scumpe:)
Asta am observat si eu, majoritatea oraselor sunt scumpe doar ca turist. Adica daca te duci la Bucuresti ca turist, da, ca o sa te duci in restaurante scumpe.
Dar dupa iti dai seama pe unde sunt supermarketurile.

Eu am pierdut imobilul la banca. Am fost in situatia sa imi intoarca spatele destul de multe cunostinte, sa nu imi raspunda la telefon, sa se ascunda. Eram prin parc si cineva nici nu m-a salutat. Ca inainte salutau functia, situatia financiara.

Ti-am citit mesajul si este bine ce ai scris, am trecut prin saracie, urmaresc canale ale persoanelor care locuiesc in masina.
Nu stiu daca le-ai nimerit, daca chiar ai stat si te-ai gandit dar le-ai nimerit.

Eu pe forum nu mint, suna ciudat cea ce scriu dar initiatorul si cei care scriu pe aici pot sa confirme.
Eu la ceva timp ma las fara bani. Vorbesc foarte serios. Platesc facturile si apoi toti bani ii investesc in ceva, ma las cu 0 lei in conturi.
Si incep si ma gandesc cum sa fac bani, cum sa economisesc, cum sa gatesc sa fie sanatos. Fac pe forum un subiect, caut pe google, youtube.

Si ma gandeam in felul urmator, daca doriti, vreodata, ca sunteti cativa care aveti bune, daca vreti sa facem vreodata experiementul asta. Sa facem o incercare cum sa traim cu bani putini.
Ma refer fara sa afecteze familia, adica sa nu iti afecteze cu ceva sotia, copilul. Daca doriti sa facem experimentul asta.
Cateva zile traim cu 50 de lei pe zi. Am scris 50 de lei si imi pare o suma o suma comoda de ma amuza. Cu suma asta pot sa mananc ficat de pui, macrou, sprot, pipote de pui, cred ca este suma prea mare.

Am pregatit si "one week meal", cauti pe google: Faceam Sambata meniuri peste toata saptamana, puneam in pungute mici ca nu aveam atatea caserole.
Fierbeam cartofi dulci, pipet de pui sau dezosam pulpe, mix de legume pe gril, brocoli fiert.

Mi-ar parea interesant daca doriti sa facem un asemenea experiment. Nu m-am gandit niciodata la asa ceva.


View Postdriftking91, on 14 martie 2024 - 20:26, said:

Nu mi-au fost tăiate până acum utilităţile, plătesc totul exclusiv online. Am păţit însă să fiu ameninţat cu deconectarea doar de cei de la RDS, la 3 zile după termenul de plată.
În rest ce am mai păţit de câteva ori e să uit să dau indexul la curent/gaz şi m-au încărcat băieţii cât pentru 3 luni, să îmi ajungă. Până la urmă m-am reglat înapoi.
Din cauza ca am uitat nu cred ca mi-au fost vreodata taiate utilitatile. Dar asa am uitat sa declar indexul la gaze, la curent.

In general nu imi place sa pierd bani, ce vreau sa zic? Pai la curent si la gaze daca nu citesc unitatile respective... baga cez/gdfsuez de la ei, depasesc cum se numesc alea, tariful. De la 0-100 unitati este 1 tarif, 100-150 unitati alt tarif, 200-250 de unitati alt tarif. Cred ca am scris bine.
Adica este bine sa citesti indexul bine sa nu platesti mai mult.

Edited by MindArchitect, 14 March 2024 - 21:12.


#44
rexx

rexx

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,073
  • Înscris: 15.08.2005
tot povestesc unii de saracie, dar lucrurile s-au schimbat fata de anuu '90 cand chiar nu erau job-uri
atunci intr-adevar nu erau job-uri sau chiar daca erau, salariile erau mizere
de cand cu intrarea in UE si plecarea a a aprox 5 mil de romani in afara suprapusa cu o natalitate scazuta in tara, numarul romanilor apti de munca a scazut destul de mult
in plus multe firme au deschis afaceri in Romania, asa ca e o cerere de forta de munca
din pacate salariile nu reflecta aceasta cerere, adica inca sunt firme care platesc minimul pe economie sau putin peste minim

daca as mai avea 20 ani m-as strange cu inca 2-3 amici, mi-as face firma si m-as baga in renovari apartamente.
la inceput o sa dau si eu cu bidineaua, dar daca treaba merge, eu ma ocup de gasit clienti si lucrari si angajatii o sa faca munca fizica

luna trecuta am varuit apartamentul de la zero. mi-a luat cam 1 sapt in total ptr sufragerie, dormitor, hol, bucatarie, baie, balcon
am facut doar varuire, fara reparatii pereti. la balcon am avut si mici reparatii de facut la tavan dar hai sa zicem ca alea au fost 1 zi
in timpul asta de 1 sapt am adaugat si curatenia dupa fiecare etapa, ca nu aveam de ales. dar daca faceam ptr client, el se ocupa de curatenie, eu doar as proteja usile/ferestrele/mobila cu plastic

cineva mi-a povestit ca a facut o varuire cu cineva si ca a fost cam 2000-3000 lei un varuit ptr 2 camere.
daca faci si alte reparatii deja pretul creste proportional....
ok, la client nu o sa stau 1 sapt pe un apartament ca nu ii fac si curatenia de dupa, dar cam 4 zile/om sa zicem ca dureaza.

#45
Skyler-ftw

Skyler-ftw

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,281
  • Înscris: 28.02.2008

View PostValy_User, on 14 martie 2024 - 19:50, said:

Ce faci cu fixul?
Ăla când s-a luat curentul canci. Nu mai merge.

Sau or fi alți operatori care să ofere câteva ore de backup.
N-ai avut niciodata fix? Ala se oprea numai daca pica cumva stalpul :))
Nici cu DIGI, care e pe fibra optica, nu se opreste cand se ia curentul. Eu mi-am pus acasa un UPS care sa tina ONT-ul de la digi si inca un router wireless pornite in caz ca se ia curentul, asa ca pot lucra fara probleme prin penele de curent.

On Topic:
Da, de multe ori, digi si vodafone nici macar nu ma mai suna sa ma intrebe cand platesc, ca s-au obisnuit ca o sa vina candva plata. Mai rau platnic sunt la curent, unde de multe ori am platit doar cand am primit preavizul de deconectare. Pur si simplu uit de facturi, la 10 minute dupa ce am citit emailul ca a venit factura uit de el. Dar de taiat efectiv doar digi imi taia, asta mai demult, ma trezeam seara cand intram pe net ca aparea pagina de neplata.

#46
MindArchitect

MindArchitect

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,039
  • Înscris: 30.11.2021

View Postrexx, on 14 martie 2024 - 21:15, said:

tot povestesc unii de saracie, dar lucrurile s-au schimbat fata de anuu '90 cand chiar nu erau job-uri
din pacate salariile nu reflecta aceasta cerere, adica inca sunt firme care platesc minimul pe economie sau putin p
Iti pun lista de la AJOFM. O sa vezi ca majoritatea joburilor sunt minim pe economie. Si firme seriose, adica firme care chiar ofera minimul pe economie, nu discutam de vreo smecherie, minim pe cartea de munca si 10 mii de lei.

Sunt de acord cu tine. Daca mai aveam 20 de ani emigram.

Pe forum au ramas foarte putine persoane si majoritatea sunt plecate din tara sau au joburi bune, deci discutia despre minimul pe economie nu prea exista, se fac ca nu exista persoane sarace, ca nu cunosc persoane platite cu minimul pe economie.

Prin tara, chiar si la mine in oras se aduc tot mai multi pakistanezi, indieni, chinezi. Si astia sunt smecheri, vin ca angajati si fac firme.
Cate china shopuri sunt prin oras detinute de chinezi si inainte erau angajati.

Teoretic nu sunt angajati. Ca am lucrat si eu in firme care nu ca nu erau angajati, adica nu ca nu gaseau personal doar ca nu doreau sa angajeze.

#47
rexx

rexx

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,073
  • Înscris: 15.08.2005
acum nu ma mai tine spatele sa muncesc atat, dar la nevoie sa zicem ca as face si munca fizica
in schimb acum mai fac ocazional bani pe bursa: titluri de stat cumparate de pe piata secundara, actiuni la BVB, actiuni internationale

recent tocmai am dat niste actiuni NVDA, uite si dovada: https://forum.softpe...8#entry30668124

Edited by rexx, 14 March 2024 - 21:26.


#48
ovidiu21

ovidiu21

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,403
  • Înscris: 09.08.2006

View PostMindArchitect, on 14 martie 2024 - 20:25, said:

Viata, lumea, arata intr-un fel pentru cei care au familie si intr-un alt fel pentru cei care nu au familie.
Cand zic familie ma refer la copil, nu ca are sora ta, fratele tau, verisorul tau, copil.
Ma refer sa ai copil, sa ai sotie, viata fara sotie si fara copil arata intr-un anumit fel.

Ca discutia a mers nitel spre altceva dar are logica ce scriu.
Daca ai 30-40-50 de ani, cum avem marea majoritate, 30-40 de ani, multe nu isi mai au rost. Ce rost mai are sa mai fac casa de la 0? Ca in 10-20 de ani o sa fie prea batran sa ma intereseze.

Si intr-un fel trebuie sa ai grija sa nu ai inima rea, ca am destule cunostinte care cum trec de 40 de ani este venin, te uiti la ei, poate realizeaza ca nu au familie, ca nu au cui sa lase toate astea, ca poate sora ta si copilul sorei tale nu da 2 parale pe tine si/sau asteapta sa mori sa te mosteneasca.

Ma straduiesc, ca am intalnit si destui bugetari tampiti care erau cu apartament facut cadou de la mama si in mintea lor ei cica erau saraci sau ce idei tampite aveau, ma straduiesc sa nu fiu hater.
Cand observ pe cineva ca pleaca pe aratura cu vreo idee gresita, ma departez de persoana respectiva.

Nu zice careva ca viata se sfarseste la 55-60 de ani dar clar nu mai arata ca la 30 de ani.

Dupa ce realizezi ca dupa ce mori, dupa tine, ca nu ai familie, chiar nu ramane nimic, nu mai pui baza pe lucrurile materiale.
Adica am cunostinte care ei bifeaza la activitate ca la 40 de ani ei mananca cu mama lor Sambata. Vorbesc serios. Adica cand se gandesc la planurile de weekend, ei la 40 de ani mananca cu mama si cam asta a fost weekend.
Un tip cu animal de companie cred ca vorbeste de cainele ala de parca de parca si-ar dori sa moara, ca se scoala dimineata. Si vorbesc de caine de parca este viata.

S-a inteles ce am zis? Viata, ca despre asta discutam, are rost, scop, inteles, cand ai familie.
Cand nu ai familie ar trebui sa traiesti, ca nu mai ai ce economisi.
Cand esti singur, aia este, ai crapat, nu ai platit facturile, nu sta copilul in frig.

View PostMindArchitect, on 14 martie 2024 - 20:25, said:

Viata, lumea, arata intr-un fel pentru cei care au familie si intr-un alt fel pentru cei care nu au familie.
Cand zic familie ma refer la copil, nu ca are sora ta, fratele tau, verisorul tau, copil.
Ma refer sa ai copil, sa ai sotie, viata fara sotie si fara copil arata intr-un anumit fel.

Ca discutia a mers nitel spre altceva dar are logica ce scriu.
Daca ai 30-40-50 de ani, cum avem marea majoritate, 30-40 de ani, multe nu isi mai au rost. Ce rost mai are sa mai fac casa de la 0? Ca in 10-20 de ani o sa fie prea batran sa ma intereseze.

Si intr-un fel trebuie sa ai grija sa nu ai inima rea, ca am destule cunostinte care cum trec de 40 de ani este venin, te uiti la ei, poate realizeaza ca nu au familie, ca nu au cui sa lase toate astea, ca poate sora ta si copilul sorei tale nu da 2 parale pe tine si/sau asteapta sa mori sa te mosteneasca.

Ma straduiesc, ca am intalnit si destui bugetari tampiti care erau cu apartament facut cadou de la mama si in mintea lor ei cica erau saraci sau ce idei tampite aveau, ma straduiesc sa nu fiu hater.
Cand observ pe cineva ca pleaca pe aratura cu vreo idee gresita, ma departez de persoana respectiva.

Nu zice careva ca viata se sfarseste la 55-60 de ani dar clar nu mai arata ca la 30 de ani.

Dupa ce realizezi ca dupa ce mori, dupa tine, ca nu ai familie, chiar nu ramane nimic, nu mai pui baza pe lucrurile materiale.
Adica am cunostinte care ei bifeaza la activitate ca la 40 de ani ei mananca cu mama lor Sambata. Vorbesc serios. Adica cand se gandesc la planurile de weekend, ei la 40 de ani mananca cu mama si cam asta a fost weekend.
Un tip cu animal de companie cred ca vorbeste de cainele ala de parca de parca si-ar dori sa moara, ca se scoala dimineata. Si vorbesc de caine de parca este viata.

S-a inteles ce am zis? Viata, ca despre asta discutam, are rost, scop, inteles, cand ai familie.
Cand nu ai familie ar trebui sa traiesti, ca nu mai ai ce economisi.
Cand esti singur, aia este, ai crapat, nu ai platit facturile, nu sta copilul in frig.
Ma regasesc exact, acum un an am avut un castig mare, pe care l-am cautat toata viata, ca sa nu depind de rate, ca nu intotdeauna esti sigur de serviciu, salariu, etc si acel castig a venit, dar acum, .....cam tarziu....

#49
MindArchitect

MindArchitect

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,039
  • Înscris: 30.11.2021
rexx - Ai avut noroc cu NVIDIA.

Pe bursa poti face bisnita cu ceva rabdare, eu sunt sincer, nu zic investit, zic bisnita.
Investit este acolo cu divident, RIF-uri.
Dar poti si ceva bisnita.

O sa incerc sa fac un subiect cum va ziceam, poate o sa facem incercarea asta, cateva zile sa ne lasam bani. Nu neaparat toti in acelasi timp. Dar ca o idee, ete, anul asta cateva zile ne lasam fara bani.
Sa vedem cum ne-am descurca. Ca si saracia stimuleaza.

Ca ma gandeam si la o autorulota, nu mai ai grja utilitatilor.

Edited by MindArchitect, 14 March 2024 - 21:31.


#50
bobitad

bobitad

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,391
  • Înscris: 24.09.2017

View PostMindArchitect, on 14 martie 2024 - 21:11, said:

Ti-am citit mesajul si este bine ce ai scris, am trecut prin saracie, urmaresc canale ale persoanelor care locuiesc in masina.
Nu stiu daca le-ai nimerit, daca chiar ai stat si te-ai gandit dar le-ai nimerit.

Eu pe forum nu mint, suna ciudat cea ce scriu dar initiatorul si cei care scriu pe aici pot sa confirme.
Eu la ceva timp ma las fara bani. Vorbesc foarte serios. Platesc facturile si apoi toti bani ii investesc in ceva, ma las cu 0 lei in conturi.
Si incep si ma gandesc cum sa fac bani, cum sa economisesc, cum sa gatesc sa fie sanatos. Fac pe forum un subiect, caut pe google, youtube.

Si ma gandeam in felul urmator, daca doriti, vreodata, ca sunteti cativa care aveti bune, daca vreti sa facem vreodata experiementul asta. Sa facem o incercare cum sa traim cu bani putini.
Ma refer fara sa afecteze familia, adica sa nu iti afecteze cu ceva sotia, copilul. Daca doriti sa facem experimentul asta.
Cateva zile traim cu 50 de lei pe zi. Am scris 50 de lei si imi pare o suma o suma comoda de ma amuza. Cu suma asta pot sa mananc ficat de pui, macrou, sprot, pipote de pui, cred ca este suma prea mare.

Am pregatit si "one week meal", cauti pe google: Faceam Sambata meniuri peste toata saptamana, puneam in pungute mici ca nu aveam atatea caserole.
Fierbeam cartofi dulci, pipet de pui sau dezosam pulpe, mix de legume pe gril, brocoli fiert.

Mi-ar parea interesant daca doriti sa facem un asemenea experiment. Nu m-am gandit niciodata la asa ceva.
.
nu te-a acuzat nimeni ca minti, e ok. cat despre ce faci tu, daca te ajuta, e bine. eu trec printr-o perioada din viata in care vreau sa fiu mai linistit. si la munca, am refuzat posturi mai importante, cu un viitor mai stralucit, tocmai ca sa fiu calm si sa nu mai am atatea pe cap. ultimul lucru care vreau sa-l fac e sa ma bag in ”investitii” si experimente:)

View Postrexx, on 14 martie 2024 - 21:15, said:

tot povestesc unii de saracie, dar lucrurile s-au schimbat fata de anuu '90 cand chiar nu erau job-uri
atunci intr-adevar nu erau job-uri sau chiar daca erau, salariile erau mizere
de cand cu intrarea in UE si plecarea a a aprox 5 mil de romani in afara suprapusa cu o natalitate scazuta in tara, numarul romanilor apti de munca a scazut destul de mult
in plus multe firme au deschis afaceri in Romania, asa ca e o cerere de forta de munca
din pacate salariile nu reflecta aceasta cerere, adica inca sunt firme care platesc minimul pe economie sau putin peste minim
daca as mai avea 20 ani m-as strange cu inca 2-3 amici, mi-as face firma si m-as baga in renovari apartamente.
la inceput o sa dau si eu cu bidineaua, dar daca treaba merge, eu ma ocup de gasit clienti si lucrari si angajatii o sa faca munca fizica
de acord ca-s foarte multe joburi, incep incet sa creasca si salariile, dar aia e alta poveste.
cat despre partea a-2-a, stii ce am observat plimbandu-ma prin oras? ca s-au mai intors oameni de afara si ca s-a aglomerat piata lucrurilor simple. adica, inainte nu prea erau frizeri, acum sunt tone de frizeri ca au vazut ca se castiga bine, inainte erau cateva care faceau unghii, acum sunt 20, nu se gaseau oameni care sa-ti faca instalatia termica/electrica? sunt acum firme+oameni destui care sa-ti lipseasca ppr si sa-ti lipeasca fire. inainte lumea fuge de chestiile astea ca erau bani putini si multa munca, acum se fac bani multi si nu mai e asa munca, iar piata a devenit competitiva:)

ca sa nu mai vorbim ca multi colegi de munca, dupa ce termina cele 8 ore, se duc si fac si ei un ban din diverse activitati, schimbat una alta pe la masini, tuns gazon, filmat la nunti, polishuri auto si cate si mai cate. deh...daca lucrurile sunt simple, or sa apara din ce in ce mai multi.

cat despre ideea ta, e greu cu oamenii, a venit cumnatu din Italia si s-a restabilit in Romania, cu firma de constructii, face bani de bani. insa na, vorbim de constructii,praf, muncit pe branci in frig, de dimineata pana seara si toate cele. si cam trebuie sa fii acolo, ca ala de ce sa lucreze pentru tine cand poate sa faca singur. cu afacerile e destul de greu si ajungi sa lucrezi foarte mult si sa te consumi.

Edited by bobitad, 14 March 2024 - 21:41.


#51
aris86

aris86

    Traieste constient!

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 30,852
  • Înscris: 26.02.2010
O dată la orange, deși am plătit la timp, până s-a procesat plata prin cec, mi-au tăiat vocea și am plătit taxă de reconectare.

#52
rexx

rexx

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,073
  • Înscris: 15.08.2005

View PostMindArchitect, on 14 martie 2024 - 21:31, said:

rexx - Ai avut noroc cu NVIDIA.
si cu SNP, BRD, TLV, cateva FP, titluri de stat

de ex doar cu SNP sunt pe plus cu 14500 lei: https://forum.softpe...8#entry30668227

Edited by rexx, 14 March 2024 - 21:44.


#53
MindArchitect

MindArchitect

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,039
  • Înscris: 30.11.2021

View Postovidiu21, on 14 martie 2024 - 21:31, said:

Ma regasesc exact, acum un an am avut un castig mare, pe care l-am cautat toata viata, ca sa nu depind de rate, ca nu intotdeauna esti sigur de serviciu, salariu, etc si acel castig a venit, dar acum, .....cam tarziu....
Este o realitate greu de acceptat ca viata are un ciclu.
Ne zbatem sa facem bani si neglijam partea de familie. Dupa ce avem situatia financiara ne pare rau ca nu avem familia.

Eu asta gasesc greu de explicat celor care nu au familie, ca tu nu trebuie si nu este o idee buna sa urmezi tiparul cu iesit la pensie la 65 de ani sa traiesti singur si sa iti astepti moartea.
Ia de te retrage mai devreme, ia de te simte bine, ia de te bucura de viata, fata de ala care trebuie sa faca avere copilului, sa faca zestre fetei, tu duci o alta viata.

Realitatea este ca nimanui nu ii pasa, oamani ori sunt curiosi ori se bucura de raul tau ca i-ai deranjat vreodata cu ceva dar rar sa se bucure careva de binele tau. De obicei ori sunt gelosi, indiviosi.
Cum suntem si noi cand ne uitam pe facebook si vedem vreun coleg, amic din copilarie ca o duce mai bine. Nu te gandesti ba ce ma bucur pentru ala ca are o situatia mai buna.

View Postbobitad, on 14 martie 2024 - 21:35, said:

nu te-a acuzat nimeni ca minti, e ok. cat despre ce faci tu, daca te ajuta, e bine. eu trec printr-o perioada din viata in care vreau sa fiu mai linistit. si la munca, am refuzat posturi mai importante, cu un viitor mai stralucit, tocmai ca sa fiu calm si sa nu mai am atatea pe cap. ultimul lucru care vreau sa-l fac e sa ma bagi in ”investitii” si experimente:)
Stresul, toti incercam sa scapam de stres.

Ma gandeam ca ma uit la televizor si ma uit la sumele de la concursuri. Ma uit la sumele alea si ma gandesc? Ba? Nu schimba viata cuiva suma respectiva. Da, cand ai minimul pe economie si 0 lei economisiti poate sa iti para o suma importanta, dar dupa ce ai sumele alea economisite te gandesti cam ce venit PASIV ti-ar putea aduce si te gandesti... hm... nu este o suma chiar asa de mare ca 1 milion de euro.

Eu am facut o greseala, ceva ce mi-a fost si mie zis, din fericire colegul de forum, rexx, a reactionat bine.
In lumea asta cei care isi risca bani, rexx, sunt priviti ca norocosi, nu spune nimenea in cati ani a invatat treburile astea, cum este sa folosesti bani tai, sa nu ii cheltuiesti aiurea. Fata de altul care ii bea, ii fumeaza si apoi baga un bilet la Loto.
Si eu i-am zis norocos ca am urmarit Nvidia si chiar citeam de dimineata cum actiunile NVidia au ridicat ratingul pe etoro la cei care au portofoliu public.

Multe treburi din viata asta le pot pune pe baza norocului sau ca am si riscat, ca am fost si pregatit cu informatia si cu bani.

#54
vanitty

vanitty

    Ala negru de respira greu

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 55,578
  • Înscris: 05.11.2009

View PostNoua_pe_site, on 14 martie 2024 - 21:04, said:

Cam asa adica ?
Tabelul din stanga e intotdeauna la fel mai putin MDU si apa ca alea se schimba in functie de consum. Cand primesc notificare la factura , updatez suma
Cel din mijloc is cartile de credit , fiecare cu limita exacta si updatez sumele la 2-3 zile .Am adaugat savings in tabel ca sa nu ma apuce damblalele daca suma totala a datoriilor pe luna sare de limita mea
Cel din dreapta il updatez in ziua in care vad ca au iesit banii din cont/card

In afara de tigari si benzina , absolut toate facturile sunt platite automat
Mai am un tabel cu suma totala a salariului meu , suma totala a facturilor si cash ramas dupa ce se extrage una din alta plus inca unu cu cash available acum plus urmatorul salariu



Servicii de care ?
Mancarea inteleg dar nu stiu la ce servicii te referi ca celelalte cheltuieli banuiesc ca-s facturile .

Eu , nu am comis-o niciodata nici macar pe vremea cand eram tinerica si stateam cu chirie.
Primul lucru care conteaza e sa-ti platesti facturile pentru ca daca de exemplu ramai fara lumina sau gaze , ti se duce cheful de mancat ca nu ai pe ce incalzi mancarea , de dormit o sa dormi prost ca ti-e frig iar la munca ajungi obosit si cu capsa pusa si exista riscul sa fii concediat ca ai tipat la nustiucine Posted Image

eu il folosesc strict pentru facturi de utilitati, plus ca fac screenshot la pagina de dupa plata (un pitic al meu, ca stiu ca daca platesti online, oricum are banca dovada platii) si-l salvez pe calculator

Attached Files


Edited by vanitty, 14 March 2024 - 21:51.


Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate