Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Adaptor usb3.1gigabit vs Adaptor ...

La multi ani @Atreides!

La multi ani @KENSINGTON!

La multi ani @burebista!
 La multi ani de Florii!

Stihl fs 70 c-e

Challengers (2024)

Care mai sunt mediile de admitere...
 Laptop cu HDD atasare memorie MMC...

Hartile google nu mai au chenarul...

Tomate in ghiveci la curte?

Idei cale de actiune recuperare g...
 Intoleranța lactoza- vegan v...

Tobe acustice insonorizare in blo...

Cine canta? Fragment din melodie...

Tablou sigurante Dacia Sandero 2012
 

dupa 20 de ani

* * - - - 4 votes
  • Please log in to reply
124 replies to this topic

#37
pexCom

pexCom

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,243
  • Înscris: 15.01.2014
De acord.
N-am înțeles niciodată atitudinea asta de diviziune, in care ești ori cu noi ori împotrivă.

Câteodată nu e alb sau negru. Am plecat din România din motivele mele, și continui sa cred că am făcut alegerea corectă. Asta nu înseamnă că nu apreciez in continuare aspecte din viața în Ro.

M-am întors recent pentru o săptămână, am avut o vacanță fantastică. Am stat alaturi de părinți, am vizitat locuri superbe, am luat parte la viața locală așa cum eram obișnuit de ani de zile.

Dar am plănuit totul înainte ca să nu am probleme.
Data trecută când am vizitat, am avut nevoie să schimb niste acte de identitate - buletinul și certificatul de naștere. Am avut o experiență la modul general destul de neplăcută. Sunt convins că unde locuiesc acum nu as fi avut problemele respective. Ăsta e doar un exemplu.

Asta nu înseamnă că în Ro e rău și în rest peste tot e bine. Situația e mult mai complexă.

#38
Bursul

Bursul

    alias Petrov, zilier in DE

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 51,537
  • Înscris: 30.10.2003
Apropo de clima. Nu exista vreme rea sau vreme buna, doar haine nepotrivite.

#39
JamesHetfield

JamesHetfield

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 54
  • Înscris: 29.01.2022

View PostAlex432, on 12 iunie 2023 - 09:17, said:

Ce mari realizari ati avut in Canada in acesti 20 de ani ?

Ati gasit fericirea ?

mari realizari n-am avut, sintem, ca 99,99% din oamenii planetei, indivizi simpli, mici rotite insignifiante in marele mecanism al universului
n-am scris nici o carte sau film celebre, n-am pictat, sculptat, compus, ma rog n-am creat nici o opera nemuritoare care sa ramana dupa noi pt secole/milenii

daca te referi la ''realizari'' materiale, da, sintem confortabili material, nu ne lipseste nimic, avem joburi bunicele si stabile de unde avem mari sanse sa iesim la pensie, avem prieteni cu care ne intalnim in weekenduri la un restaurant, o terasa sau acasa la un bbq, avem un apartament de 100 mp platit integral, intr-un bloc cu garaj subteran, sala de gym, piscina indoor si sala de receptii,  avem un SUV cu care ne deplasam iarna si cind iesim pe coclauri off asfalt, avem o decapotabila foarte frumoasa (sint prea nou pe forum ca sa pot pune poze), cu care ne plimbam vara, e un Ford Thunderbird rosu pompier, motor de 3,9 litri cu 8 cilindri in V, am vazut Paris, Roma, Londra, Madrid, Barcelona, Berlin, Stockholm, Bruxelles, Amsterdam si alte cateva orase si tari din Europa, Egipt, mai toate orasele mari din America de Nord, Grand Canyon, Monuments Valley, Death Valley, Niagara, padurile de sequoia si multe altele. desigur ca mergem, ca orice canadian implinit, lol, in fiecare an intr-o vacanta in sud: Cuba, Republica Dominicana, Jamaica, Mexic, Aruba sau ce se mai nimereste, plajele, oceanul si palmierii is frumoase peste tot. am fost si in Romania de vreo 6-7 ori in toti acesti ani, in general pt 1-2 saptamani, in care sa ne vedem rudele si prietenii din tara, nu pt concedii turistice, ca in Romania am fost in lung si in lat cat eram copil, licean, student si tanar pina am plecat, am vazut muntii cu rucsacul in spate, marea, delta, transfagarasanul etc etc

am gasit fericirea? aici intram deja intr-o discutie filozofica! cum cuantifici fericirea? eu cred ca exista doar momente de fericire in viata fiecarui om, momente care-ti raman ca amintiri placute pt toata viata, nu cred ca ai cum sa spui ca esti fericit pt 10 ani in continuu
insa sintem multumiti de viata noastra, daca asta raspunde la intrebarea ta

#40
Alex432

Alex432

    sit at big tables

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,212
  • Înscris: 28.05.2020

View PostJamesHetfield, on 12 iunie 2023 - 16:03, said:

mari realizari n-am avut

am gasit fericirea?
Multumesc pentru raspunsurile tale detaliate.

#41
mangoshake

mangoshake

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 204
  • Înscris: 14.10.2020
Eu am plecat din Canada in martie 2002 si m-am intors in martie 2022. Tot 20 de ani sunt. Am pierdut ceva in acest timp? Probabil sansa de "imbogatire", o case de 300K se vinde acum cu 1.4M. Altfel, cam ce le stiam toate sunt cam la fel (iar multe sunt mai rau). Experienta de viata in alte tari este priceless.  Poate o sa raman aici pana la sfarsit, poate ca nu. Nu vad sa ma intorc in RO vreodata, dar niciodata nu stii. E o lume mare si sunt atatea locuri unde as vrea sa traiesc. In viata iei deciziile care ti se par cele mai bune la momentul respectiv. Doar mai tarziu poti eventual sa vezi ca unele nu au dat rezultatele sperate. Chiar si atunci cand faci lucrurile bine, sunt factori externi care iti afecteaza viata major.
Mintea umana este construita in asa fel incat sa interpreteze evenimentele in asa maniera incat sa valideza parerile formate anterior. E inutil sa le spui altora ca e mai bine sa emigrezi, sau sa ramai in RO. Fiecare cum il taie capul, pana la urma e viata lui.

#42
Fado

Fado

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 331
  • Înscris: 04.03.2023

View Postpufonel, on 11 iunie 2023 - 23:55, said:

Cu libertatea cum stati? O fi mai nasol in Romania, dar inca n-am auzit sa-ti blocheze statul banii din banca daca tii cu o organizatie care protesteaza pasnic...

Daca  nu faci terorism esti ok, ni-ti blocheaza nimeni nici un ban.

#43
Alltrack

Alltrack

    Senior Member

  • Grup: Validating
  • Posts: 4,737
  • Înscris: 01.08.2020
Eu sunt foarte incantat ca nu am plecat sa ma stabilesc in nici o alta tara . Cu bune , cu rele , ma bucur ca am ramas aici ! Au fost ceva tentative dar dupa ce am vazut ce...si cum prin alte tari , am ramas .
In schimb eu ma pot bucura ca alti romani se simt bine acolo...oriunde ar fi .

#44
dan210

dan210

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,261
  • Înscris: 24.06.2006

View Postelless, on 12 iunie 2023 - 01:26, said:

Eu nu regret ca n-am plecat, na.
bravo tie, sa fi sanatos sa te poti bucura de viata

da nu-i nevoie sa fii asa batos, ca omu n-a atacat pe nimeni

View Postyekun, on 12 iunie 2023 - 02:39, said:

Că se simte unul bine unde a emigrat, să fie sănătos, ce mă interesează pe mine ?
chiar asa, treci la alt topic daca nu esti in stare sa te bucuri de fericirea lui, cine te retine?

View Postelless, on 12 iunie 2023 - 03:04, said:

Crime. În 2016, Romania avea o rată a omorului de 1,25 la 100.000 de locuitori. Au fost în total 267 de omoruri în România în 2018. Daca e o crima in Romania e peste tot la stiri. In Canada se fac rapoarte zilnice, multe ignorate.
At 5,375 incidents per 100,000 population, the police-reported crime rate—which measures the volume of crime—increased 1% in 2021.
acuma mata nu stiu daca faci diferenta intre crime (romana) si crime (english), ca dupa cum scrii, nu se vede

#45
pexCom

pexCom

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,243
  • Înscris: 15.01.2014
Omor maică, omor :)

Că sa fiu corect până la capăt, și eu am căzut în capcană la început. E ușor să confunzi termenii.

Edited by pexCom, 12 June 2023 - 22:14.


#46
OrinocoFlow

OrinocoFlow

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 553
  • Înscris: 02.10.2021

View Postelless, on 12 iunie 2023 - 01:26, said:

Eu nu regret ca n-am plecat, na.
Bine ti-ai ales si la noroc Canada care a avut cea mai mare crestere din ultimele decenii, tot globul a emigrat acolo au primit pe oricine cu ochii inchisi daca lucra non stop fara sa comenteze. Imigratii maxim, munci cat puteti maxim, normal ca or profitat. Acum e un spagheti acolo de nationalitati.
Sa nu mai zicem ca aia stau pe zacaminte ca arabii si vin banii din cer 5x de fraierii de europeni care platesc ca fraierii si ca nu ai noroc ca nu ai taxe mari inca din salariul brut, ca altfel diferenta mare nu era.
Daca eu iau 1,7k $ aici fara sa fiu sclav, pai stau aproape la fel de bine ca tine acolo unde faci 5k$. Succes sa cumperi o casa (cam toate is de lemn..ca na ieftineala/profit) in pustietate cu minim 400k$ la voi, in timp ce cu 150k mi-am facut vila.
Is si parti rele acolo, nu trebuie sa mananci aici kkt, doar pentru ca te-ai obisnuit tot pe acolo. N-ai idee cu cati vorbesc de acolo si vor sa plece din dumsteru ala. Is multe de discutat. Sa nu mai discutam de geru ala. Bine, tu ai prins Montreal la bulan mai jos, da prinzi un Edmonton stai in ger 24/7.
Eu unu nu m-as muta la tine nici pe gratis si totul asigurat, cu toata sinceritatea iti zic. Poate ca aici erai ultimul sarac de pe sate si de aceea te-a uimit schimbare, dar ai uitat ca sunt unii care chiar au bani si in Romania, mult peste este necesar sa duca o viata calitativa.

Asa poate oricine de aici sa plece in seara asta cu masina in Monaco si sa scrie aici pe forum, ah ce bine ca n-am mers in kktu ala de Canada, dau partyuri aici in Monaco, prins job si cazare, plin de tipe, caldura non stop, am masina mea, weekend escape la Barcelona si Ibiza. Si chiar am destui care au mers in Monaco de 10 ani, nu-s povesti.

Extraordinar cata ignoranta amestecata cu rautate intr-o singura postare!

In caz ca nu ati observat, suntem pe topicul "Emigrare", nu mai poate scrie nimeni o propozitie despre subiectul asta ca se activeaza tabara adversa, parca la comanda.
Nu mai pot cu diviziunea asta tampa intre cei plecati si cei ramasi.
Va rog eu, lasati oamenii sa scrie despre experientele lor si daca aveti ceva de adaugat, nu o faceti in stilul postarii de mai sus.

#47
vrajitoruldinoz

vrajitoruldinoz

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 32,716
  • Înscris: 21.06.2016
Apropo de "crime", eu traiesc in SUA, am copilul in scolile alea unde se pare ca se impusca copiii, am trait in New York , in San Fracisco, in concediu des ma duc prin zone cu criminalitate maxima cu catel cu purcel (verificati pe wikipedia Belize City, Panama City, chiar si San Jose ala din Costa Rica, nu mai zic de Columbia etc, cred ca face atac de panica viteazul speriat de LOL Canada) si ma simt foarte in siguranta, multumesc mult. Adica Amazonul imi lasa coletul in fata casei si sta acolo pina vin de la serviciu seara, si ma refer la GoPro, servere sau switchuri de retele, nu mincare de ciini. Si asta desi nu stau intr-o zona fara "crime", se mai fura. Am o casa din care o mare parte e din sticla si se poate intra cu o surubelnita sau un sut, nu am incuietoare sau zavor la poarta, nu am sistem de alarma, ciine, pisica, arme.
Si cu toate astea ma simt 100% in siguranta. Cel putin la fel de in siguranta cum ma simt si in Romania sau oriunde in Europa.
Dar poate sunt eu mai putin sperios ca astia care caluleaza ciferele irelevante din wikipedia.

Edited by vrajitoruldinoz, 12 June 2023 - 23:30.


#48
JamesHetfield

JamesHetfield

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 54
  • Înscris: 29.01.2022
am uitat sa trec la realizari cele cred ca aproape 60 de concerte de trupe hard rock & heavy metal in care am fost in anii astia, vara asta vine Metallica din nou, I'll be there negresit
deasemenea trebuie sa pomenesc la realizari colectia de aproape 30 de tricouri Hard Rock Cafe, de prin orasele vizitate prin lume

vrajitorule, am tricouri si din New York, si din San Francisco, foarte fain oras SF, nu pot pune poze ca n-am destule postari, insa cred ca oricine a vazut macar in filme Golden Gate si Alcatraz. foarte frumoasa si strada aia sinuoasa plina de verdeata si flori, Lombard Street.

#49
vrajitoruldinoz

vrajitoruldinoz

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 32,716
  • Înscris: 21.06.2016
5 ani am stat in San Fracisco, vedeam pe geam apusul in Pacific si intr-o parte daca intindeam gatul :) Golden Gate, e superb.
Din pacate conducerea imbecila a stricat multe, sunt probleme enervate acum. Crime, cum zic colegii. Am prieteni (americani) care stau acolo, copii se duc la scoala pe transportul in comun la distanta maricica fara probleme, deci nu e dracul chiar asa negru.

#50
gushpi

gushpi

    cârcotaș

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,114
  • Înscris: 17.01.2012

View Postvrajitoruldinoz, on 12 iunie 2023 - 23:28, said:

...nu am sistem de alarma, ciine, pisica, arme.

...nașpa!
cum poți trăi făr'de câ'ne? :o
(hihi)

#51
giuliani

giuliani

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,153
  • Înscris: 18.05.2007

View PostOrinocoFlow, on 12 iunie 2023 - 23:18, said:

Nu mai pot cu diviziunea asta tampa intre cei plecati si cei ramasi.
Va rog eu, lasati oamenii sa scrie despre experientele lor si daca aveti ceva de adaugat, nu o faceti in stilul postarii de mai sus.

Din pacate foarte multi romani sunt asa, adica genul de oameni care nu cunosc subiectul insa isi dau cu parerea, ca la fotbal sau politica. Cred ca e un "sport national" care se trage din ceea ce lumea vede zilnic la televizor: emisiuni ce dureaza ore in sir, cu invitati care nu au nicio legatura cu subiectul si care isi dau totusi cu parerea despre chestiile alea.

Pe de alta parte mai sunt cei care "stiu ei mai bine", si nu rateaza vreo ocazie sa te ia cu "asa-i ca-i greu in Irlanda, Germania, Italia, etc, stiam eu", si te mai si compatimesc cum ca stiau ei mai bine ca-i limba grea, vremea proasta, frigul insuportabil ori prea mult intuneric.

Ei, tocmai unul dintre avantajele de a vedea indeaproape alte tari si alte culturi e sa traiesti in afara tarii, iti deschide cumva ochii sa poti accepta mai usor alti oameni cu alte culturi, preferinte si alte pareri.
Evident ca si eu am avut sau mai am prejudecati legate de anumite tari, insa le-am redus simtitor. Nu stiu daca mi-ar placea sa traiesc in UK, insa pot accepta ca altii s-au adaptat acolo asa cum urmaresc cu interes informatiile de la Karhu din Finlanda care mi se pare o tara fascinanta unde ai o gramada de avantaje si lucruri faine de invatat. Evident ca nu e totul pefrect nicaieri, dar pana la a separa totul in alb si negru cred ca e cale lunga.

Edited by giuliani, 13 June 2023 - 14:07.


#52
Alex432

Alex432

    sit at big tables

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,212
  • Înscris: 28.05.2020

View PostJamesHetfield, on 13 iunie 2023 - 01:35, said:

am uitat sa trec la realizari cele 60 de concerte de trupe hard rock & heavy metal

trebuie sa pomenesc la realizari colectia de aproape 30 de tricouri Hard Rock Cafe, de prin orasele vizitate prin lume
Super !
Daca vei ajunge in capitala RO iti voi darui un tricou HRC Bucuresti.

#53
Fado

Fado

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 331
  • Înscris: 04.03.2023

View PostBogotta, on 12 iunie 2023 - 07:08, said:

Cum naiba va impacati cu clima aia frate ?? 8-9 luni pe an e iarna.....

E un mit. Perioada nasoala nu e chiar asa de lunga. Cam 3, max 4 luni sint mai grele. Si tinde sa se micsoreze acest interval, din ce vad in ultimii ani. Cand lucrezi, ai copii, ai o viata ocupata nu simti deloc, iarna trece f repede.

#54
Rosebud09

Rosebud09

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,640
  • Înscris: 02.10.2009
A fost greu iarna dar, asa cum se spune mai sus, temparaturi extreme sau zapezi mari nu dureaza asa mult.
Dupa o vreme te acomodezi, plus ca societatea este pregatita pentru asta. Aici e problema celor care n-au fost pe acolo sau care locuiesc in tari ca Romania unde anotimpul rece este greu pentru ca lipseste acea adaptare si pregatire. E greu de explicat dar multe din problemele din Ro in sezonul rece nu se intalnesc acolo.
In plus, n-ai la cine sa te vaiti, sa protestezi. Nu-ti convine, valea.

Anunturi

Neurochirurgie minim invazivă Neurochirurgie minim invazivă

"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv.

Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate