Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Amenintat cu moartea de un numar ...

La multi ani @AndReW99!

Alegere masina £15000 uk

TVR vrea sa lanseze o platforma d...
 Strategie investie pe termen lung...

Modulator FM ptr auto alimentat p...

orange cablu f.o. - internet fara...

Robinet care comuta traseul
 A fost lansata Fedora 40

Samsung S24 plus

Imi iau un Dell? (Vostro vs others)

Abonati Qobuz?
 transport -tren

Platforma electronica de eviden&#...

Cot cu talpa montat stramb in per...

Sfat achizitie sistem audio pentr...
 

Net de la Digi prin SFP

* * * * - 8 votes
  • Please log in to reply
328 replies to this topic

#253
marcellus77

marcellus77

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 28
  • Înscris: 27.03.2009
Te salut, om fain ce ești și îți mulțumesc pentru sfaturile de foarte mare calitate pe care mi le-ai dat!Posted Image

Quote

1. Inlocuirea ONT-ului actual cu unul multiport ethernet si cu porturi POTS ; de exemplu Huawei HG8245H ofera 4x 1Gb/s Eth + 2x POTS ( telefonie ) astfel ai putea sa inlocuiesti atat ONT-ul actual cat si switch-ul de distributie actual . Ar trebui sa te poti "intelege" cu baietii de la suport de teren DIGI sa-ti aduca un asemenea model ( sau alt model care ofera porturile necesare ) recuperat de pe la interventii la clienti care vor wifi 6 ( deci ONT Luster/Fiberhome   + router TpLink AX10/Fiberhome)
  -Acel Huawei HG8245H pare o idee foarte bună, mai ales că are și telefonia în el.

Quote

2. Semnalul TV vad ca actualmente vine pe fibra dedicata (fara passthrough catre ONT) ; la fel ai putea intreba suportul DIGI daca nu exista optiunea tehnica sa vina pe aceeasi fibra si sa iti ofere un ONT care are si port CATV (existau unele vechi care aveau 4x eth + CATV + POTS dar nu mai retin modelul ) >> daca reusesti asta ai elimina si mininod-ul optic TV din cutie >> consolidare 3:1
- Ar fi super să găsesc să fie unul all-in-one, problema e că la mine internetul cu telefonia fixă este pe un abonament ( persoană juridică -PFA) , iar televiziunea este pe alt abonament (persoană fizică).  De aceea am două fibre optice în acea cutie, una care merge în ONT-ul pentru CATV și alta care merge în routerul/ONT-ul pentru internet și telefonie. Teoretic aș putea face o tzig@nie și să mi le trec toate pe PFA, dar cred că sunt eu prea cuminte în relație cu cei de la ANAF, fiindu-mi oarecum frică să le dau explicații de ce îmi deduc cheltuieli de televiziune, dacă profesia mea este de medic... Posted Image Hai, cu internetul și telefonul fix, vorba aia, am nevoie în interes de serviciu, dar mi-era cumva rușine să mai bag și serviciile TV pe PFA...


Quote

4. Asa cum au mentionat si altii un management mai bun/ordonat al cablarii ti-ar mai aduce ceva spatiu de lucru ; esti sigur ca e nevoie de un amplificator activ pt. trasee relativ scurte (presupun tinand cont ca e vorba de casa nu de un hotel) si nu e suficient un splitter de calitate ?
-Acel amplificator de semnal l-am pus deoarece unele canale chiar nu prindeau bine și arăta cu pureci, deși cablurile de TV trase din pereți nu au fost chiar de cea mai slabă calitate, și au fost mufate destul de corect. Cred că la un moment dat tot un fel de Jim Carry "cable guy"  :-) mi-a măsurat cu un aparat puterea semnalului din prizele TV din camere și rezultatul era unul slab... După ce am pus acel amplificator (luat de pe emag, cred) brusc a început să arate totul cristal clear..

Quote

5. Ai putea consolida alimentarea echipamentelor cu un singur alimentator 12V de putere mai mare cu mai multe terminale barrel jack (doar sa fii atent la polaritate) >>verificat totusi ca toate sunt barrel de 2.1 mm
- Să știi că mă gîndisem și la soluția asta doar că unele echipamente de acolo erau ori pe 12 V ori pe 5V. Chiar găsisem la un moment dat o sursă de alimentare cu posibilitatea de a avea la iesire 2 voltaje diferite de 5V și 12V, doar că nu avut curaj să o iau, neavând de la cine să întreb dacă s-ar potrivi, ceva de genul ăsteia: https://www.electrok...an-well-rd-35a/

Quote

6. Cand 1 pereche (2 fire) dintr-un cablu eth sunt folosite pt. telefonie atunci doar 2 perechi (4 fire) mai pot fi folosite pt. conexiunea retea eth . cu o viteza maxima de 100 Mb/s ; in cazul tau fiind vorba de un TV nu ar reprezenta o problema pt. ca in vasta majoritate a cazurilor producatorii TV nu pun placi gigabit pe smart TV-uri deci oricum ai fi limitat la 100 Mb/s . >> concluzia e ca mesteru' lu' peste nu prea stia ce face daca nu poti folosi si acea conexiune fixa .
- Treaba asta cu cele două fire pentru telefonie mi se pare un mare inconvenient... Practic, acea mufă UTP e "condamnată' să ducă un maxim de 100 Mb/s, dacă din acel cablu cu 8 fire, 2 mise duc pentru telefon. Dacă ar fi fost toate firele "acasă", poate aș fi băgat și eu în ea un AP wireless...:-)
Eu nu pot să cred că inginerii din domeniu nu au inventat până acum o soluție mai elegantă...Cum ar fi, să vină cablul UTP întreg cu cele 8 fire până în cameră, unde să se conecteze la mufa RG45 din priza (mamă). În acea priză să se poată băga un un alt cablu UTP cu mufa RG45 (tată), care să meargă într-un fel de splitter, în care să se poată băga o mufă RG11 de telefon, care să meargă la telefon...Tot din acel splitter, care să mai aibă o ieșire RG45 să poți conecta un AP wireless , la viteza maximă , nu la cea redusă la 100 Mb/s...

Poate sunt eu bătut în cap și visez  avioane, dar no...e ușor frustrant să în zilele noastre unele lucruri sunt făcute pe jumătate.  De băieții de la cablu, nici nu mai vorbesc...Dacă ar fi vreunul să zică: -Domle, mie firma îmi dă doar echipamentele astea, dar, dacă doriți, eu vă pot propune o optimizare a componentelor din această cutie, astfel încât totul să meargă brici și să încapă toate, contra cost evident... Dar...n-ai cu cine...

#254
me_iauras

me_iauras

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,378
  • Înscris: 08.01.2009

View Postmarcellus77, on 27 decembrie 2023 - 20:59, said:



- Să știi că mă gîndisem și la soluția asta doar că unele echipamente de acolo erau ori pe 12 V ori pe 5V. Chiar găsisem la un moment dat o sursă de alimentare cu posibilitatea de a avea la iesire 2 voltaje diferite de 5V și 12V, doar că nu avut curaj să o iau, neavând de la cine să întreb dacă s-ar potrivi, ceva de genul ăsteia: https://www.electrok...an-well-rd-35a/
Personal nu m-as atinge de asemenea surse nici cu impamantare ca la carte si sigurante diferentiale la fel ; nu sunt gandite pt. uzul in conditii unde pot fi atinse de utilizatori .Plus ca pe canalul de 12V are doar 1A care nu cred ca ar fi suficient pt. echipamente multiple . Personal as merge cu 2 surse capsulate de 5V/12V care sa deserveasca echipamentele corespunzatoare .


View Postmarcellus77, on 27 decembrie 2023 - 20:59, said:

- Treaba asta cu cele două fire pentru telefonie mi se pare un mare inconvenient... Practic, acea mufă UTP e "condamnată' să ducă un maxim de 100 Mb/s, dacă din acel cablu cu 8 fire, 2 mise duc pentru telefon. Dacă ar fi fost toate firele "acasă", poate aș fi băgat și eu în ea un AP wireless...:-)
Eu nu pot să cred că inginerii din domeniu nu au inventat până acum o soluție mai elegantă...Cum ar fi, să vină cablul UTP întreg cu cele 8 fire până în cameră, unde să se conecteze la mufa RG45 din priza (mamă). În acea priză să se poată băga un un alt cablu UTP cu mufa RG45 (tată), care să meargă într-un fel de splitter, în care să se poată băga o mufă RG11 de telefon, care să meargă la telefon...Tot din acel splitter, care să mai aibă o ieșire RG45 să poți conecta un AP wireless , la viteza maximă , nu la cea redusă la 100 Mb/s...


Not possible ; nu din lene ci din motive intemeiate tehnice .

#255
sas_ro

sas_ro

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 886
  • Înscris: 01.01.2013

View Postmarcellus77, on 27 decembrie 2023 - 20:59, said:

- Ar fi super să găsesc să fie unul all-in-one, problema e că la mine internetul cu telefonia fixă este pe un abonament ( persoană juridică -PFA) , iar televiziunea este pe alt abonament (persoană fizică).  De aceea am două fibre optice în acea cutie, una care merge în ONT-ul pentru CATV și alta care merge în routerul/ONT-ul pentru internet și telefonie. Teoretic aș putea face o tzig@nie și să mi le trec toate pe PFA, dar cred că sunt eu prea cuminte în relație cu cei de la ANAF, fiindu-mi oarecum frică să le dau explicații de ce îmi deduc cheltuieli de televiziune, dacă profesia mea este de medic... Posted Image Hai, cu internetul și telefonul fix, vorba aia, am nevoie în interes de serviciu, dar mi-era cumva rușine să mai bag și serviciile TV pe PFA...

Din cate stiu, Digi are si alte modele de receptoare optice - oare acest model Fwr-8610 nu ar "asigura" o calitate  mai buna a semnalului?
Nu pot posta link-ul direct - cautati dupa "Receptor Optic FTTH/CATV, Fwr-8610 Rw"
...dar problema spatiului ramane...nu stiu cat de mare e acest aparat care ar putea inlocui receptorul existent (care pare destul de mic) + amplificatorul.

Tripla ocupa foarte mult spatiu. La un moment dat am alimentat un AP montat pe tavan cu ajutorul a doi conductori (cabluri) de 0.75 mm pe care i-am bagat odata cu cablul UTP - distanta era de ~ 4 metri, priza fiind undeva intr-o doza pe unde trecea acel cablu UTP. Pe distante scurte ati putea scoate 2 cabluri UTP si sa le introduceti inapoi impreuna cu 2 conductori de 0.75 (astfel, veti putea alimenta un router si receptorul optic din alte locuri unde aveti o priza care poate fi folosita)

Edited by sas_ro, 27 December 2023 - 22:45.


#256
cr1cr1

cr1cr1

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 14
  • Înscris: 15.07.2009

View Postmarcellus77, on 27 decembrie 2023 - 11:23, said:

- Asta chiar mi se pare o chestie mișto! Oare îmi poți da un exemplu de o astfel de sursă de alimentare?
Orice injector de 24V (au si ubiquiti https://www.senetic....duct/POE-24-12W) dar... m-am grabit un pic. ER-X-SFP nu are decat o iesire PoE dar nu suporta alimentarea lui prin PoE, doar ER-X stie asta: https://dl.ubnt.com/...Router_X_DS.pdf
Aici pb recomandarea lui @me_iauras cu un alimentator mai mare, care suporta si 12V si 24V, cu  mai multe iesiri de tip barrel (rotund).

View Postmarcellus77, on 27 decembrie 2023 - 11:23, said:

- Din câte am înțeles eu, chiar dacă ai mai multe AP-uri (routere wireless), plasate în camere diferite, ele fac parte dintr-o singură rețea cu un singur nume și telefonul/laptopul se comută automat la AP-ul care are semnal mai puternic.
Asa este, doar ca nu trebuie sa fie mesh pt a obtine asta ci 2 sau mai multe AP-uri configurate cu aceeasi retea WiFi. Mesh ai atunci cand conectezi un echipament cu altul printr-o retea wireless dedicata, pt ca nu ai cablu cu care sa mergi la fiecare. Performanta poate fi mult redusa intr-o retea mesh, aici depinzand de mai multe - distanta si obstacolele intre AP-uri fiind cateva.

View Postmarcellus77, on 27 decembrie 2023 - 11:23, said:

   - La ce te referi când spui de AP-uri simple?
Adica echipamente care sunt doar AP-uri, nu si routere care pot merge ca si AP-uri. In general un AP dedicat este mai ieftin si face o treaba mai buna decat unul care zice ca face mai multe.

View Postmarcellus77, on 27 decembrie 2023 - 11:23, said:

   - Aici nu știu ce să zic legat de poluarea radio...Mă gândeam ca în loc să pun un AP puternic într-o singură cameră , care emite și unde radio pe masură , care ar "iradia" mai tare locuitorii acelei camere, mai degrabă aș merge pe ideea unori AP-uri mai "slăbuțe" plasate ori în fiecare cameră , ori  un AP la o jumătate de apartament...În acest mod ar fi , să zicem cam același nivel de radiație în fiecare cameră, cu avantajul unei viteze constante peste tot...Nu știu ce să zic, poate greșesc...
Un echipament wireless domestic/office ceva mai puternic nu va fi de 2 ori mai iradiant decat 2 ceva mai slabe. Intotdeauna mai multe echipamente pe aceeasi tehnologie vor polua mai mult, vor consuma mai mult curent si vor degaja mai multa caldura decat unul singur.
Daca nu ai o casa foarte mare poti merge cu 1 AP plasat cat de central se poate sau mai aproape de unde vrei sa ai maximum de performanta (pb sufragerie). Exista la mai multi producatori modele de tip LongRange (LR) daca e casa foarte mare. Daca ai si etaj sau curte, se schimba un pic lucrurile, aici e o idee sa mergi cu 2 AP-uri .. sau mai multe

Edited by cr1cr1, 27 December 2023 - 23:00.


#257
astrixz

astrixz

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 583
  • Înscris: 18.02.2008
Salutare.

Ieri am reusit si eu intr-un final sa scap de echipamentul de la Digi si am trecut la solutia eleganta, folosind echipamentul de la FS.com.

Cateva extra tip-uri pentru cei ce urmaresc acest topic:
- modulul nu porneste daca nu are link (fibra de la digi inserata in el).
- am incercat pe o placa SFP+ Intel X520 pe un PC cu Windows, nu a vrut sa se conecteze nicicum - am renuntat.
- trebuie sa asteptati cateva secunde bune pentru ca modulul sa treaca de boot dupa ce-l introduceti in echipament (eu am folosit initial un router hexS de la Mikrotik). Se asigneaza o clasa de adrese din acelasi subnet si apoi se conecteaza via Tools -> Telnet -> SSH dupa care se urmeaza pasii din pdf-ul atasat mai la inceputul topicului.
- mare atentie la a2_variable cand o setati din acel fisier a2.txt, sa folositi caracterul " ` " si nu " ' ".

- dupa configurare am deconectat echipamentul vechi de la Digi si am dat reboot la modul. Dupa confirmarea statusului 5, am introdus modulul in routerul CCR2004 si am schimbat conexiunea pppoe de pe ether1 pe sfp2, nu inainte de a scoate sfp2 din bridge.

Mii de multumiri OP-ului pentru toate detaliile.

#258
ogo

ogo

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,537
  • Înscris: 07.03.2006

View Postastrixz, on 11 ianuarie 2024 - 11:03, said:

Salutare.

Ieri am reusit si eu intr-un final sa scap de echipamentul de la Digi si am trecut la solutia eleganta, folosind echipamentul de la FS.com.

Cateva extra tip-uri pentru cei ce urmaresc acest topic:
- modulul nu porneste daca nu are link (fibra de la digi inserata in el).


doar in cazul mikrotik - la alti vendori merge.

#259
astrixz

astrixz

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 583
  • Înscris: 18.02.2008

View Postogo, on 11 ianuarie 2024 - 13:49, said:

doar in cazul mikrotik - la alti vendori merge.

Interesant. Ai idee de ce nu "se pupa" cu Intel X520-1?

#260
ogo

ogo

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,537
  • Înscris: 07.03.2006

Quote

Disable RX_LOS status
Some switches/routers (e.g. Mikrotik) do not allow access to the magament interface without the fiber being connected because the SFP reports RX_LOS status It is possible to fix this by modifying the mod_optic.ko driver to spoof non RX_LOS status by setting PIN 8 (RX_LOS) to be always low.
This is the change to be made, in hex format:
< 00013740: 2404 0003 2405 0001 0c00 0000 ac43 0980 $...$........C..
---
> 00013740: 2404 0003 2405 0000 0c00 0000 ac43 0980 $...$........C..

Quote

Info
Proceed only if your md5sum /lib/modules/3.10.49/mod_optic.ko has the correct checksum 7c718c3410c4120fe98fa7a9a5c6c407

This is the patch, encoded in base64:
QlNESUZGNDA2AAAAAAAAADYAAAAAAAAAXEEFAAAAAABCWmg5MUFZJlNZ5TTrjgAAB+ZARjAEACAA
AARAACAAMQZMQRppiFkgKGTeXi7kinChIcpp1xxCWmg5MUFZJlNZcaVLvQABOOCAwAAAAQAIAAig
ACClRgZoMhUf9JKbgIk3hdyRThQkHGlS70BCWmg5F3JFOFCQAAAAAA==

Quote

Save it on your computer (not on the stick) as mod_optic.base64, then run:
base64 -d mod_optic.base64 > mod_optic.bspatch
bspatch <your_original_mod_optic.ko> mod_optic.ko mod_optic.bspatch

Info If you don’t have bspatch installed, most distributions include it in the bsdiff package
After patching the resulting mod_optic.ko should have an md5 checksum of e14a5a70b023873853afe920870f076e. If that is also correct, continue by making a backup copy of your original mod_optic.ko on the stick.
cd /lib/modules/3.10.49/
cp mod_optic.ko mod_optic.ko.original
Now use SCP to copy the modified mod_optic.ko kernel module in /lib/modules/3.10.49/mod_optic.ko.


#261
icelexy

icelexy

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 15
  • Înscris: 09.06.2006

View Postastrixz, on 11 ianuarie 2024 - 18:20, said:

Interesant. Ai idee de ce nu "se pupa" cu Intel X520-1?
Gasesti aici lista de compatibilitati. De la Intel pare sa fie doar XXV710-DA2

Edited by icelexy, 16 January 2024 - 16:57.


#262
tgm_of_xxl

tgm_of_xxl

    New Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 4
  • Înscris: 10.08.2016

View Postitrack, on 29 august 2023 - 17:15, said:

Rezultate avute cu Orange (abonamentul Fibra 2000) Posted Image
Configuratie SFP ONU negiciat in 2.5Gbps -> Mikrotik CCR2116-12G-4S+ -> SFP+ optic - PC

[ https://www.speedtest.net/result/15181302751.png - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

Astept sa vad mai mult de la Digi (de cam aproape 2 ani Posted Image)
Salut,
Poti sa-mi spui te rog ce modul optic ai folosit pentru Orange?
Multumesc mult!

#263
alecu89

alecu89

    New Member

  • Grup: Candidate Members
  • Posts: 5
  • Înscris: 10.01.2024
A incercat careva sa inlocuiasca un ONT de la orange cu aceasta solutie? Functioneaza? Mai exact un ZTE de la orange. La RDS stiu ca ma am username si parola pentru PPOE ca sa autentific,
dar la orange nu stiu cum se face autentificarea.

Am un router Asus RT89X care are port SFP+ in care am pus un SFP ONT, l-am configurat dupa asta si merge pe RDS. Dar a trebuit sa introduc parola si username la PPOE. La orange daca vin ei cu routerul lor, cred ca au deja introduse credentialele de PPOE si daca pun routerul meu, nu mai pot sa introduc credentialele lor ca nu stiu daca am acces la ele.

#264
tgm_of_xxl

tgm_of_xxl

    New Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 4
  • Înscris: 10.08.2016
Salutare,

A avut cineva succes in a inlocui un Luster Teraband Photonics cu un modul SFP? Si daca da care au fost parametrii setati in afara de cei evidenti, tipariti pe cutia Luster.

Multumesc!

#265
alecu89

alecu89

    New Member

  • Grup: Candidate Members
  • Posts: 5
  • Înscris: 10.01.2024

 tgm_of_xxl, on 18 ianuarie 2024 - 17:24, said:

Salutare,

A avut cineva succes in a inlocui un Luster Teraband Photonics cu un modul SFP? Si daca da care au fost parametrii setati in afara de cei evidenti, tipariti pe cutia Luster.

Multumesc!

Am avut eu unul de la RDS. Am setat de pe spate SN, MAC address, vendor ID a fost LYTB.

Astea au fost setarile mele:


root@SFP:/home/ONTUSER# sfp_i2c -i 7 -s "FHTT"
root@SFP:/home/ONTUSER# sfp_i2c -i 7 -s "LYTB"
root@SFP:/home/ONTUSER# fw_setenv ont_serial LYTB...
root@SFP:/home/ONTUSER# sfp_i2c -i 3 -s LYTB...
root@SFP:/home/ONTUSER# sfp_i2c -i 8 -s LYTB...
root@SFP:/home/ONTUSER# sfp_i2c -i 0 -s "FIBERHOME"
root@SFP:/home/ONTUSER# sfp_i2c -i 1 -s "TBEG300-0-01"
root@SFP:/home/ONTUSER# sfp_i2c -i 4 -s "221029"
root@SFP:/home/ONTUSER# sfp_i2c -i 11 -s "0100000001"
root@SFP:/home/ONTUSER# "sfp_a2_info="

root@SFP:/home/ONTUSER# uci set network.host.macaddr=...
root@SFP:/home/ONTUSER# uci commit network.host.macaddr=...

La "sfp_i2c -i 3" si "sfp_i2c -i 8" pui SN de pe ont, gasesti pe stickerul lipit sub ONT.
La fel si pentru "uci commit network.host.macadd" si "uci commit network.host.macaddr" gasesti sub ONT pe sticker. Vezi ca adresa MAC nu ai : intre componentele adresei, trebuie sa pui tu : la fiecare 2 litere de la MAC.

#266
tgm_of_xxl

tgm_of_xxl

    New Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 4
  • Înscris: 10.08.2016

 alecu89, on 19 ianuarie 2024 - 10:53, said:


Am avut eu unul de la RDS. Am setat de pe spate SN, MAC address, vendor ID a fost LYTB.

Astea au fost setarile mele:


root@SFP:/home/ONTUSER# sfp_i2c -i 7 -s "FHTT"
root@SFP:/home/ONTUSER# sfp_i2c -i 7 -s "LYTB"
root@SFP:/home/ONTUSER# fw_setenv ont_serial LYTB...
root@SFP:/home/ONTUSER# sfp_i2c -i 3 -s LYTB...
root@SFP:/home/ONTUSER# sfp_i2c -i 8 -s LYTB...
root@SFP:/home/ONTUSER# sfp_i2c -i 0 -s "FIBERHOME"
root@SFP:/home/ONTUSER# sfp_i2c -i 1 -s "TBEG300-0-01"
root@SFP:/home/ONTUSER# sfp_i2c -i 4 -s "221029"
root@SFP:/home/ONTUSER# sfp_i2c -i 11 -s "0100000001"
root@SFP:/home/ONTUSER# "sfp_a2_info="

root@SFP:/home/ONTUSER# uci set network.host.macaddr=...
root@SFP:/home/ONTUSER# uci commit network.host.macaddr=...

La "sfp_i2c -i 3" si "sfp_i2c -i 8" pui SN de pe ont, gasesti pe stickerul lipit sub ONT.
La fel si pentru "uci commit network.host.macadd" si "uci commit network.host.macaddr" gasesti sub ONT pe sticker. Vezi ca adresa MAC nu ai : intre componentele adresei, trebuie sa pui tu : la fiecare 2 litere de la MAC.

Multumesc mult de info. Configurez si revin cu rezultatul.

#267
joystick

joystick

    Eu...si cu mine!

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,915
  • Înscris: 10.06.2008
Salutare,

A reusit cineva sa faca setarile pentru un ZTE F625G? Este modelul acela vechi, care se punea pe casa scarilor la FTTH. M-ar ajuta daca a reusit cineva sa imi spuna ce a pus la fiecare dintre aceste comenzi...sau macar sa imi spuna daca a reusit sa inlocuiasca acest model de ONT.

Mersi.

Marca:
sfp_i2c -i 0 -s "FIBERHOME"
Modelul ONT-ului:
sfp_i2c -i 1 -s "HG6544C"
Hardware Version:
sfp_i2c -i 2 -s "WKE2......"
SN-ul:
sfp_i2c -i 3 -s "FHTT........"
sfp_i2c -i 8 -s "FHTT........"
LOID:
sfp_i2c -i 9 -s "fiberhome"
SN-ul in format scurt:
fw_setenv ont_serial FHTT........
Data fabricatie (nu trebuie sa fie precisa, deci poate fi lasata asa)
sfp_i2c -i 4 -s "191029"
ID Echipament (PRODUCT ID scris pe spatele ONU)
sfp_i2c -i 6 -s "HX9.........."
Vendor ID (pentru huawei)
sfp_i2c -i 7 -s "FHTT"



#268
ogo

ogo

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,537
  • Înscris: 07.03.2006
de adaugat e ca se obtine un fake OM5 status - ceva la version sau/si alte date par a fi gresite
in alte cuvinte, onu pare autentificat dar la sesiunea pppoe nu raspunde serverul:
Timeout waiting for PADO packets

LE
ideea e ca pe ZTE-ul respectiv sunt prea putine date:
SN
MAC
si
D-SN (ce-o fi asta).

#269
ogo

ogo

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,537
  • Înscris: 07.03.2006
sau daca are cineva vreun F625G in bridge si poate in interfata lui apar mai multe date :)

#270
ogo

ogo

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,537
  • Înscris: 07.03.2006
sau daca cineva stie ip user/pass default la F625G cand e in router mode...

Anunturi

Second Opinion Second Opinion

Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale.

Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit.

www.neurohope.ro

2 user(s) are reading this topic

1 members, 1 guests, 0 anonymous users

yonutm

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate